Ce i-a uimit pe arabi la Simona Halep - Interviu cu Ahmed Rizvi

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 15:30
12304 citiri
Ce i-a uimit pe arabi la Simona Halep - Interviu cu Ahmed Rizvi
Foto: Dubai Tennis

Simona Halep a avut o saptamana de vis la Dubai, unde a castigat turneul dotat cu premii in valoare de 2,5 milioane de dolari, insa a reusit sa-i uimeasca pe arabi si prin altceva in afara performantei sportive.

Jurnalistul arab Ahmed Rizvi de la publicatia The National a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca a sprijinul de care a avut parte Simona Halep din partea suporterilor a fost uimitor.

Ahmed Rizvi a afirmat ca Halep s-a bucurat de o popularitate de care doar Novak Djokovici si Roger Federer au parte la Dubai.

In interviul acordat Ziare.com, jurnalistul arab mai vorbeste despre comportamentul sportivei noastre si despre perspectivele acesteia.

Iata interviul acordat Ziare.com de Ahmed Rizvi:

Care sunt impresiile tale despre Simona Halep dupa ultima saptamana?

Simona a avut o saptamana fantastica, in special tinand cont de faptul ca a suferit o accidentare la coaste cu o zi inainte de startul turneului. Am vazut cum si-a luat revansa in fata Ekaterinei Makarova, iar apoi si-a dat drumul la joc in fata Carolinei Wozniacki pentru a ajunge in finala.

Cea mai impresionanta evolutie a fost, desigur, in finala cu Pliskova. Katarina nu este chiar genul de jucatoare impotriva careia Simonei ii place sa joace, e inalta, serveste bine si are un forehand foarte puternic. A fost incantator sa vedem cum Simona a castigat meciul in doua seturi. Trebuie sa fie un plus important in moralul sau aceasta victorie, sa-i dea increderea ca poate invinge jucatoarele care lovesc puternic.

Simona s-a bucurat de un sprijin puternic din partea suporterilor romani. Au mai existat jucatoare sustinute atat de frenetic in istoria turneului de la Dubai?

Avem o comunitate romaneasca foarte mare aici la Dubai, insa Halep era oricum preferata fanilor locali, fiind favorita turneului. Meciuri precum cele din finala de la Roland Garros cu Sharapova sau victoria cu Serena Williams din Singapore au adus-o in elita tenisului. Asa ca a fost cu adevarat grozav sa vezi cum fanii vin la stadion pentru a o sustine.

Fanii din Dubai au mai facut o astfel de atmosfera doar cand au venit Federer si Djokovici aici. A fost incantator sa vezi ca fac acelasi lucru pentru Halep. Oricum, romanii au un adevarat star pe care sa-l sustina.

Ai intalnit-o pe Simona Halep in aceasta saptamana. Ce parere ai despre ea ca persoana?

Pare a fi o persoana foarte draguta, modesta si prietenoasa. Totusi, cred ca ar avea nevoie de o schimbare - si nu spun asta intr-un sens negativ. Daca participi la o conferinta de presa cu Serena Williams, Maria Sharapova sau Caroline Wozniacki, ele stiu sa joace presa pe degete, spunand declaratii spumoase, povesti interesante.

Conferintele de presa ale Simonei Halep te pot lasa putin dezamgit. Inteleg ca fiecare persoana este diferita, iar Halep este putin mai retrasa, dar ar trebui sa condimenteze putin conferintele, deoarece este clar ca va fi in atentia lumii pentru mult timp si trebuie ca oamenii sa cunoasca si altfel de lucruri despre ea.

Simona a revenit pe locul 3 in clasamentul WTA. Ce sanse crezi ca are pentru a ajunge pe primul loc in lume?

Desigur ca are o sansa sa ajunga numarul unu in lume. Idolul sau, Justine Henin, a fost un numar unu mondial chiar daca nu era cea mai masiva jucatoare din circuit, iar lucrurile stau la fel si pentru Halep. Compenseaza lipsa puterii cu agilitate si, desigur, cu o strategie extraordinara. Serena Williams are 33 de ani, Sharapova nu este cu mult mai tanara, in timp ce Halep are doar 23 si multi ani in fata. A crescut foarte mult ca jucatoare, s-a maturizat si, ca joc, este in primele trei din lume in acest moment. Pozitia din clasamentul WTA este cu adevarat meritata. Tinand cont de varsta sa, urcarea pe primul loc este inevitabila, daca va ramane sanatoasa.

Ce crezi ca mai poate imbunatati in jocul sau?

Este dificil sa gasesti minusuri in jocul Simonei Halep. Este pe locul trei in lume! Pe de alta parte, imbunatatirea jocului este un proces ce nu se termina niciodata. In sportul profesionist nu poti sa te opresti niciodata din a invata, tot timpul trebuie sa-ti imbuntatesti jocul. Un singur lucru pe care-l pot sugera, cu modestie, ar fi serviciul sau. Nu a avut o saptamana grozava in Dubai la serviciu, avand sapte duble-greseli doar in finala, dintre care doua cand servea pentru castigarea titlului. Poate a fost ceva temporar doar, dar daca poate sa-si imbunateasca serviciul ar fi grozav.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Simona Halep Dubai, #Simona Halep castiga Dubai, #Simona Halep jurnalisti arabi , #stiri Simona Halep