Ce se ascunde in spatele accidentarilor repetate ale Simonei Halep

Sambata, 17 Mai 2014, ora 09:20
6795 citiri
Ce se ascunde in spatele accidentarilor repetate ale Simonei Halep
Foto: DigiSport

Preparatorul fizic al Simonei Halep, Teo Cercel, a explicat motivul pentru care jucatoarea in varsta de 22 de ani s-a retras atat de des din diverse competitii in acest an.

Potrivit spuselor lui Cercel, in spatele retragerilor ar sta calendarul WTA, extrem de solicitant pentru jucatoarele de tenis, care sunt nevoite sa abandoneze intrucat nu fac fata din punct de vedere fizic.

"Nivelul este unul foarte solicitant. Programul WTA este unul foarte incarcat, in ultimii 4-5 ani s-a reusit sa se mai elibereze cam cu vreo doua saptamani. Iar fiecare jucatoare este fortata sa joace minimum 18 turnee, altfel nu puncteaza. Programul se adapteaza oricum automat pentru o jucatoare din Top 10, pentru ca are voie sa joace un numar mic de turnee de 250.000 de euro", a spus Cercel pentru Stiridesport.ro.

Acesta a mentionat ca toate jucatoarele importante apeleaza la astfel de decizii in momentele dificile.

"Este bine sa nu fortezi, sa nu risti, mai ales ca vine turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Cei care vorbesc ca s-a retras de prea multe ori, cred ca sunt in necunostinta de cauza. Nivelul de joc al unei jucatoare din Top 10 sau 5 mondial este foarte greu, sunt meciuri cu o incarcatura foarte mare. De exemplu, Serena Williams s-a retras de la Madrid, Victoria Azarenka nu a mai evoluat dupa Indian Wells, Maria Sharapova a avut o absenta indelungata dupa operatia la umar. Eu am spus-o mereu: Sportul de mare performanta dauneaza grav sanatatii!", a completat Cercel.

Simona Halep s-a retras din turneul de la Roma si va reveni la Roland Garros, pe 25 mai.

Incepand de saptamana viitoare, Halep isi va relua antrenamentele.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#accidentari Simona Halep, #retragere Simona Halep, #Simona Halep accidentari , #stiri Simona Halep
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Este ceva foarte obisnuit in tenis,exceptie face numai Roger Federer