Ce trebuie sa faca Simona Halep cu Maria Sharapova: Asa o omori! - Interviu

Luni, 18 August 2014, ora 16:12
9860 citiri
Ce trebuie sa faca Simona Halep cu Maria Sharapova: Asa o omori! - Interviu
Foto: tennis.com

Simona Halep a fost invinsa de Maria Sharapova in semifinalele turneului de la Cincinnati si a ajuns la cinci meciuri fara victorie din tot atatea in fata rusoaicei.

Pentru a afla motivul pentru care Simona Halep nu reuseste sa o invinga pe Sharapova, Ziare.com a stat de vorba cu fostul tenismen Sever Dron, component al echipei de aur a Romaniei, care a disputat trei finale de Cupa Davis.

In interviul acordat Ziare.com, Sever Dron a declarat ca Simonei Halep ii lipsesc "doua mici lucruri" pentru a trece de Sharapova.

In plus, cel care in prezent este antrenor de tenis i-a oferit Simonei si cateva sfaturi pentru a izbuti o prima victorie. "Daca faci asa, o omori!", spune Dron, de la Paris.

Iata interviul acordat Ziare.com de Sever Dron:

Ce-i lipseste Simonei Halep pentru a o invinge pe Sharapova?

Ii lipsesc doua lucruri mici pentru a o invinge pe Sharapova. Simona trebuie sa simta mai bine momentele importante, cum a fost acea minge pe care a contestat-o. Ea nu s-a aparat destul de bine. Trebuie sa raspunda mai bine la agresiunea Sharapovei. La tenis, daca nu te aperi bine, castiga celalalt. Al doilea lucru ar fi serviciul. Parca nici el nu i-a mers suficient de bine in acest meci.

Maria Sharapova, despre Simona Halep: Iata cu cine seamana si cum poate fi batuta

Credeti ca o poate afecta din punct de vedere psihic ca are deja cinci infrangeri?

Eu nu cred ca poate fi vorba de un complex in fata Sharapovei. In tenis niciodata nu abandonezi. La acest nivel nu se poate pune problema de complex. Si sunt numeroase exemple care atesta acest lucru. Sunt momente la 2-2 sau 3-3 cand ambele jucatoare evolueaza bine, insa cea care ia punctul reuseste sa se desprinda. Simona trebuie doar s-o contracareze pe Sharapova si o va invinge.

Cum o poate contracara?

Sa joace scurt pe rever si sa-i dea in cros in lateral. Faci asta si-o omori. Daca dai in lateral, Sharapova greseste. Chiar si pe sus ar trebui jucata. Deci, ca sa o invinga, Simona trebuie sa faca 90% pe propriul serviciu si sa-i dea rusoaicei unde nu-i place.

Cum va explicati inconstanta Sharapovei?

Intra greu in meci, e pe motorina, cum s-ar spune. Se incalzeste greu. Am observat ca antrenorul ei nu schiteaza niciun gest, n-are nicio teama dupa ce pierde primul set. Nici macar nu se sperie. E ca un tractor Sharapova, dar apoi isi gaseste reperele si intra ca un boldozer. Are si ea o varsta acum, nu mai poate sa joace bine tot timpul. Dozajul ei de efort este inconstant. Sa nu uitam ca dintre jucatoarele de top da cele mai multe duble greseli.

E o problema pentru Simona ca Serena Williams si-a revenit?

Simona trebuie sa-si continue drumul ei. Nu trebuie sa punem presiune pe ea acum. Cine se gandea ca va ajunge pe locul doi in lume? E extraordinar ce a reusit. In plus, nici Serena nu este de nebatut. Daca-i strici ritmul, pierde. Iar Simona inca mai poate progresa, asta este imbucurator. Ea isi gestioneaza foarte bine programul.

Ce obiectiv trebuie sa-si impuna Simona in acest moment?

Obiectivul ar fi sa ramana sus cat mai mult. Acum toata lumea vrea s-o bata, din spate vin jucatoare precum Bouchard sau Kvitova, insa ce imi place este modul in care Simona s-a descurcat cu o jucatoare de talia Safarovei. Nici nu a stat la discutii cu ea. Asa ca avem motive sa fim optimisti, mai ales ca se apropie si US Open, unde, daca va iesi bine din prima saptamana, va avea sansa sa castige chiar si turneul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Simona Halep Maria Sharapova, #Simona Halep Sever Dron, #sfaturi Maria Sharapova , #stiri Simona Halep
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Este foarte usor de dat sfaturi in teren lucrurile stau cu totul