Cele trei schimbari majore facute de Simona Halep la Madrid - Interviu

Marti, 10 Mai 2016, ora 07:03
10405 citiri
Cele trei schimbari majore facute de Simona Halep la Madrid - Interviu
Foto: Twitter/Mutua Masters Madrid

Tenisul romanesc a avut o prestatie de exceptie la Madrid, unde am oferit o campioana, patru jucatoare in sferturi si doi finalisti in proba de dublu.

Pentru a analiza o saptamana de vis, Ziare.com a stat de vorba cu presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac.

In interviul pe care ni l-a acordat, Cosac a dezvaluit cele trei schimbari pe care le-a observat in jocul Simonei Halep si a facut previziuni despre viitorul Irinei Begu si al Soranei Carstea.

Ilie Nastase, despre victoria superba a Simonei Halep de la Madrid - Interviu

Iata interviul acordat Ziare.com de George Cosac:

De cand nu a mai avut tenisul romanesc o saptamana atat de buna precum cea de la Madrid?

A fost intr-adevar o saptamana deosebita, insa tenisul romanesc a mai avut parte de momente frumoase in ultima perioada. Ma gandesc aici la finala baietilor de la Turneul Campionilor sau la parcursul Simonei de la Turneul Campioanelor. Dar, intr-adevar, a fost o saptamana de exceptie, atat la fete si la baieti.

Se spune ca sportivii din Romania sunt mai obisnuiti cu zgura. Suntem la inceputul sezonului de zgura, sa ne asteptam la evolutii de acest gen si in continuare?

Este doar inceputul, da. Poate startul de an nu a fost tocmai bun, dar iata ca dorinta de a castiga, ambitia si foamea de rezultate a acestor sportivi a facut sa avem aceste rezultate de la Madrid.

Simona ne-a facut din nou fericiti. Ati vorbit cu ea dupa meci? Ce schimbari ati observat in jocul ei?

Am schimbat cateva mesaje cu Simona dupa meci. Iar ca schimbari in joc, am observat trei. In primul rand increderea, pe care si-a recapatat-o, agresivitatea pe teren si asumarea riscului de a incheia punctul. Pentru ea a contat foarte mult ca a avut antrenorul aproape, i-a dat multa incredere. Ai nevoie de incredere pentru a reusi sa inchei punctele cu brio.

Urmeaza turneul de la Roma pentru ea. Poate face fata ritmului?

Simona ne-a demonstrat si in trecut ca poate face fata mai multor turnee intr-un timp relativ scurt. Daca la inceputul sezonului, cand a avut acele probleme de pregatire, mi se parea usor istovita, acum parea destul de fresh si cred ca mai avea forta necesara sa mai joace inca doua-trei meciuri, daca era cazul, la Madrid. Deci nu cred ca vor fi probleme din acest punct de vedere.

Irina Begu a avut si ea un parcurs bun la Madrid. Pare ca incepe sa-si gaseasca tot mai mult constanta.

Irina de doi ani, de cand a revenit dupa accidentare, are aceasta constanta si este din ce in ce mai buna. Intr-adevar, a facut un turneu foarte bun si cred ca se poate apropia de top 20.

Cum vi s-a parut Sorana Carstea? Cum este noua Sorana comparativ cu cea din urma cu doi-trei ani?

Sorana, acum doi ani, era undeva pe locul 22, insa a aparut acel ghinion cu accidentarea. Pe ea am simitit-o mult mai matura inca de anul trecut de la Bucuresti. Nu este usor sa treci peste o accidentare precum cea pe care a avut-o ea. Pana la finalul anului, cred ca Sorana se va apropia de top 30.

Cat de greu ii este unui sportiv sa fie in top, sa cada si sa ajunga sa joace turnee de 25 de mii de dolari in Brazilia, iar apoi sa revina din nou in elita?

Aici se face diferenta si se vad adevaratii campioni. Sa ajungi in top este usor, dar mai greu este sa te intorci atunci cand ai o cazatura. Aici se vede cu adevarat calitatea unui campion, asa cum se intampla in cazul Soranei.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Simona Halep Madrid, #Irina Begu Madrid, #rezultate tenismeni romani Madrid, #George Cosac despre Simona Halep , #stiri Simona Halep
Comentarii