Celelalte trei mize ale Simonei Halep: totul se decide astazi

Joi, 03 Iulie 2014, ora 07:46
5382 citiri
Celelalte trei mize ale Simonei Halep: totul se decide astazi
Foto: wimbledon.com

Simona Halep se afla la doar cateva zeci de minute distanta de istorie. Jucatoarea in varsta de 22 de ani are, pe langa castigarea turneului de la Wimbledon, inca trei obiective care pot evidentia si mai mult cat de sus a ajuns reprezentanta Romaniei.

In primul rand, printr-o eventuala calificare in finala, Simona Halep o va depasi pe Maria Sharapova in topul realizat de WTA strict pe baza rezultatelor din 2014, care conteaza pentru calificarea la Turneul Campioanelor (organizat in octombrie), unde se califica cele mai bune opt jucatoare din lume. Cu o calificare in finala, Halep si-ar asigura prezneta la Turneul Campioanelor inca din luna iulie!

Cu cele 1.300 de puncte acordate pentru calificarea in finala, Halep ar acumula 5.109 puncte, in timp ce Sharapova ar cobori pe locul doi, cu 4.880 de puncte.

Cel de-al doilea obiectiv al Simonei Halep este cunoscut deja de cateva zile si poate fi realizat tot prin calificarea in finala. Daca Simona va trece de Bouchard, incepand de luni va fi pe locul doi in clasamentul WTA la general. Pentru Halep ar fi cea mai buna clasare din intreaga cariera.

A treia miza a Simonei Halep este de ordin financiar si va fi indeplinita tot in cazul unei calificari in finala. Daca va ajunge in ultimul act, Simona Halep va fi jucatoarea cu cele mai mari castiguri din tenis in 2014, alaturi de rusoaica Maria Sharapova.

Simona Halep a castigat pana in acest moment 2,5 milioane de dolari in 2014, dar suma va creste la cel putin 3,8 milioane de dolari printr-o calificare in finala. Aceeasi suma o va avea si Maria Sharapova dupa Wimbledon.

Organizatorii rasplatesc calificarea in finala cu un cec in valoare de 880 de mii de lire sterline (aproximativ 1,3 milioane dolari), in timp ce victoria in finala i-ar putea aduce Simonei 1.760.000 de lire sterline (aproximativ 3 milioane de dolari).

Simona Halep o va intalni pe Eugenie Bouchard din Canada in semifinalele turneului de la Wimbledon, intr-un meci pe care Ziare.com il va transmite in direct joi, dupa ora 16:30.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Simona Halep Wimbledon, #Simona Halep Eugenie Bouchard, #meci Simona Halep Wimbledon, #Simona Halep semifinale Wimbledon , #stiri Simona Halep