Chinul prin care a trecut Simona Halep la Cluj - ce le-a spus apropiatilor dupa prima zi - Interviu

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 15:10
7293 citiri
Chinul prin care a trecut Simona Halep la Cluj - ce le-a spus apropiatilor dupa prima zi - Interviu
Foto: fedcup.com

Simona Halep a reusit o victorie superba in fata Petrei Kvitova in meciul dintre Romania si Cehia, din sferturile de finala Fed Cup, insa in seara de dinaintea confruntarii a avut mari probleme.

Sportiva noastra a fost foarte obosita si a avut numeroase basici dupa primul meci cu Karolina Pliskova, dar cu toate acestea le-a spus celor din staff-ul Romaniei ca nu doreste sa abandoneze lupta.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, antrenorul de tenis Daniel Dobre a dezvaluit mesajul Simonei catre staff in seara dinaintea meciului: "Nu conteaza cum sunt, asa obosita, dar vreau sa fiu pe teren si sa castig!"

Fostul antrenor al Simonei Halep a vorbit si despre sansele pe care le avem in meciul cu Germania si despre viitorul sportivei de pe locul 3 WTA.

Iata interviul acordat Ziare.com de Daniel Dobre:

Ati fost alaturi de echipa Romaniei la Cluj. Cum a fost atmosfera in echipa?

A fost foarte frumos. M-am dus acolo ca antrenor al Alexandrei Dulgheru, dar am ramas chiar si dupa ce ea s-a accidentat si am incercat sa ajut cum am putut mai bine. Au fost printre cele mai bune meciuri pe care le-am vazut ale echipei de Fed Cup, chiar daca am pierdut.

Cum vi se pare urmatorul adversar, Germania?

Din variantele pe care le-am avut la dispozitie, nu este cel mai greu adversar. Puteam sa dam peste Rusia, care sa vina cu Sharapova, Makarova si Kuznetsova, sau puteam avea o deplasare pana in Australia. Germania are intr-adevar o echipa puternica, ramane insa de vazut cum se vor simti pe zgura. Eu cred ca avem sansa noastra in acest meci. Kerber s-a simtit bine pe hard, sa vedem cum va fi si pe zgura. Eu cred ca sansele sunt 50-50.

Simona Halep credeti ca se va "debloca" dupa victoria cu Kvitova?

Nu este blocata deloc. Nu cred ca putem vorbi despre un blocaj. Problemele ei au plecat de la faptul ca a fost bolnava si nu s-a putut antrena, a luat antibiotice. Dupa o saptamana de antrenament a jucat insa ok. La ea s-a vazut doar lipsa de pregatire din cauza problemelor amintite, dar nu a fost vorba de un blocaj. Eu cred ca atmosfera de la Cluj, faptul ca s-a antrenat bine si ca a reusit sa incheie doua meciuri dificile o vor ajuta.

S-a vorbit despre anumite probleme pe care le-a avut dupa prima zi. A fost in pericol prezenta ei pe teren la meciul cu Kvitova?

Nu, niciodata. Dupa prima zi, Simona a fost foarte obosita, dar a fost dornica sa revina pe teren si sa castige. N-a fost vorba sa nu joace cu Kvitova. Ea chiar a spus 'Nu conteaza cum sunt, asa obosita, dar vreau sa fiu pe teren si sa castig'. A trecut peste basicile de la degete, peste oboseala, peste tot, din dorinta de a juca. Aceasta suprafata de la Cluj, fiind mai abraziva, deplasarea se facea mai greu, mingea era mai greoaie, iar asta s-a vazut. Dar Simona a dat totul si si-a dorit sa joace.

Aveti o relatie foarte buna cu Simona. V-a mai propus sa colaborati?

Nu, nu am avut nicio discutie pe acest subiect. Ea are echipa ei acum, este bine ca si-a gasit linistea din acest punct de vedere. Relatia mea cu Simona ramane foarte buna in afara terenului.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Simona Halep Cluj, #probleme medicale Simona Halep , #stiri Simona Halep