Cum a reusit Simona Halep s-o invinga pe Sharapova la Beijing

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 15:02
11363 citiri
Cum a reusit Simona Halep s-o invinga pe Sharapova la Beijing

O zi foarte proasta a adversarei si una foarte buna a ei sunt cele doua mari secrete ale victoriei obtinuta de Simona Halep la Beijing in fata Mariei Sharapova.

S-o luam cu inceputul, iar asta inseamna sa discutam despre Sharapova. De cand a revenit in circuitul WTA, dupa suspendarea pentru dopaj, rusoaica incearca fara prea mult succes sa-si regaseasca ritmul. Daca din punct de vedere fizic se afla in forma optima, mental nu mai e aceeasi jucatoare.

In duelul de miercuri, "Masha" a fost mai slaba decat de obicei in ultimele luni in sensul ca greselile nefortate n-au mai fost acoperite de loviturile castigatoare, asta vazandu-se in proportiile scorului.

Sharapova a atacat mult, insa a gresit la fel de mult. Si spre deosebire de celelalte dueluri cu Halep, acum rusoaica a gresit inclusiv in momentele importante. Pentru ca o eroare nefortata la 15-15 in setul I o poti corecta usor, insa o "dubla" la 30-40 pe serviciul tau are efecte imediate pe tabela.

Am remarcat faptul ca Maria a incercat multe in aceasta disputa, de la schimbari de directie la ruperi de ritm, insa i-a iesit foarte putin.

De cealalta parte s-a aflat o Halep in zi foarte buna. Simona are un joc defensiv excelent, cu limite evidente in fata unor jucatoare agresive, care lovesc puternic. Cand se intampla asta, Simona returneaza mult, dar o face de regula pe centru, trimitand mingi facile pentru adversare. Asa s-a intamplat si de aceasta data, numai ca sansa a fost alaturi de sportiva noastra, iar Sharapova, incercand sa loveasca decisiv, a trimis mai mult in fileu sau in afara terenului.

Dincolo de asta, Simona a servit foarte exact. Spre deosebire de alte partide, de aceasta data Halep s-a concentrat exemplar si a trimis majoritatea mingilor in terenul advers, astfel reusind sa isi construiasca un avantaj consistent in fiecare dintre cele doua seturi.

Fara a mai avea presiunea scorului strans, Halep a abordat mult mai relaxata momentele de forcing ale Sharapovei si n-a mai intrat in criza obisnuita atunci cand adversara reusea sa castige doua-trei puncte consecutiv.

Victoria cu Sharapova ar putea fi una dintre cele mai importante din intreaga cariera pentru Simona, insa numai daca va aduce declicul mental atat de asteptat. Daca Halep va continua sa joace la fel si de-acum inainte, castigarea unui turneu de Grand Slam va ramane posibila, dar numai ca rezultat al unui concurs favorabil de imprejurari.

Exact cum a fost si prima victorie cu Maria Sharapova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Halep victorie Sharapova, #Halep tactica Sharapova, #Halep Sharapova analiza , #stiri Simona Halep