Cuvintele care au rapus-o pe Simona Halep: Secretul celei mai mari surprize de la Australian Open

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 16:00
11545 citiri
Cuvintele care au rapus-o pe Simona Halep: Secretul celei mai mari surprize de la Australian Open
Foto: Hepta.ro

Inaintea meciului cu Simona Halep, Shuai Zhang era un nimeni. Dorea sa se retraga pentru a-si deschide o cafenea, era copil de mingi pentru jucatoare mai titrate si spera sa dea lovitura jucand la Loterie. Acum, dupa calificarea in sferturile de finala de la Australian Open, toti ochii sunt atintiti asupra chinezoaicei in varsta de 27 de ani.

Visul frumos al lui Shuai Zhang a inceput prin victoria in fata Simonei Halep, considerata cel mai mare soc al anului in tenisul feminin.

Fara sa aiba vreo victorie in 14 meciuri de Grand Slam pana la acel moment, Shuai Zhang a zdrobit-o pe Simona si a trimis-o acasa inca din primul tur.

Chinezoaicei nici nu-i trecea prin cap ca va reusi o asemenea performanta. Cu o zi inaintea meciului, ea a jucat la Loto, in speranta ca va castiga 15 milioane de dolari. A fost adusa insa rapid cu picioarele de pamant de antrenorul sau.

"I-am spus lui Shuai ca nu Loteria este calea pentru a te imbogati, ca meciul cu Simona reprezinta pentru ea jumatate din drumul spre imbogatire si faima. Asa ca i-am spus sa arate ce are mai bun. Chiar daca pierdeam, n-aveam nimic de pierdut pana la urma. Dar daca ne iese, vom ajunge la stirile nationale in toata lumea", a povestit Liu Shuo pentru Reuters.

Apoi, acesta a dezvaluit modul in care a motivat-o pe jucatoare inaintea confruntarii cu Simona Halep, chiar daca venea dupa 14 infrangeri in primul tur.

"I-am spus ca intr-o zi va avea un succes urias la Grand Slam. Am simtit ca persoanele care castiga usor in primul sau al doilea tur nu pot ajunge mai departe. Dar ea s-a luptat mereu, a trecut prin clipe dificile. I-am zis sa nu cedeze niciodata si va avea un succes mare de tot! Trebuie sa ramai in picioare tot timpul, sigur ai o oportunitate de a lovi. In China, nimeni nu a crezut in ea. Poate doar parintii ei, eu si preparatorul fizic", a mai spus acesta.

Acum, Shuai Zhang a produs cea mai mare surpriza de la Australian Open, s-a calificat in sferturile de finala si a facut un salt de 69 de locuri in clasamentul WTA.

Chinezoaica se va lupta cu Johanna Konta pentru un loc in semifinale.

C.S.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Simona Halep Shuai Zhang, #Simona Halep Australian Open , #stiri Simona Halep