Darren Cahill explica ce schimbare a observat la Simona Halep in ultimele saptamani

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 17:14
6184 citiri
Darren Cahill explica ce schimbare a observat la Simona Halep in ultimele saptamani
Foto: Instagram/Darren Cahill

Australianul Darren Cahill, care o antreneaza pe Simona Halep de 2 ani, a apreciat ca eleva sa se afla intr-o forma fizica mult mai buna ca anul trecut, cand pregatirea ei a fost afectata de un virus.

''Cred ca Simona este intr-un stadiu foarte bun, s-a antrenat bine timp de doua saptamani si jumatate inaintea sezonului viitor. Joaca si se simte bine. O schimbare mare fata de anul trecut, cand era chinuita de un virus. Fizic se simte puternica, a jucat mult tenis si totul a mers bine pana acum. Imi place aici de fiecare data cand vin, este o tara frumoasa. Ne-am antrenat si la Brasov, la altitudine, apoi am revenit la Bucuresti si ne-am antrenat bine si aici'', a declarat australianul care i-a mai pregatit Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Ana Ivanovic sau Andy Murray.

Cahill este adeptul antrenamentelor in care jucatorii trebuie sa traga tare, dar sa faca totul cu zambetul pe buze.

''Cred ca e important sa ai un scop cand te antrenezi si sa atingi acel obiectiv. Dar este nevoie si de relaxare, asta facem si ne place sa radem. Cand intri pe teren totul devine ca un job, dar nu vrem sa fie un job, ci sa ne simtim bine si sa faci lucrurile tot mai bine. Sa te antrenezi cu un scop, dar sa te bucuri de fiecare secunda'', a declarat australianul.

Simona Halep va pleca la jumatatea lunii decembrie in Australia pentru o acomodare cat mai buna pentru primele turnee din 2017.

''Este bine sa te acomodezi mai devreme cu conditiile din Australia, pentru ca sunt total diferite de cele de aici din Europa si din acest motiv vom merge in Australia. Sa facem antrenamente, conditie fizica, o acomodare cat mai buna pentru a fi pregatita la primul turneu'', a precizat antrenorul de la Antipozi.

Despre incetarea colaborarii dintre Novak Djokovic si Boris Becker, Cahill a precizat: ''Cred ca el si Boris Becker au avut o colaborare foarte buna. Sase Grand Slam-uri castigate in trei ani arata ca a fost o relatie de succes. Becker a contribuit ca Djokovic sa fie mai puternic mental, fizic. Dar Boris a spus 'ajunge' si eu nu pot comenta mai departe''.

Cahill a adaugat ca o invata pe Simona sa se antreneze singura, pentru a se descurca atunci cand el nu poate fi alaturi de ea la turnee.

''E o persoana grozava, cand antrenezi pe cineva e important sa ai o relatie buna in teren si in afara terenului, sa fii pe aceeasi lungime de unda, sa te bucuri de aceleasi lucruri. Cred ca avem personalitati similare, ii place sa munceasca din greu sa obtina ce isi doreste, chiar daca ii va lua ceva timp. Eu cred ca a avut un an foarte bun in 2016 si pentru ca la nivelul ei totul este judecat prin rezultate si Grand-Slam-uri, de acea ne vom concentra in 2017 pe aceste turnee. Jobul meu este s-o invat sa se antreneze singura, deci nu sa o antrenez efectiv, ci o invat sa se antreneze ca si cand eu as fi acolo cand nu sunt. O ajut cand pot, dar ii dau responsabilitatea de a se pregati singura. Lucram tare, vom continua asa si ea da totul pentru a fi cat mai buna. Abia asteptam anul 2017'', a conchis Cahill.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Simona Halep Darren Cahill , #stiri Simona Halep