De ce sa-i multumim Simonei Halep (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 11:15
13266 citiri
De ce sa-i multumim Simonei Halep (Opinii)
Foto: tennis.com

Simona Halep este subiectul care intereseaza cel mai mult publicul in acest moment, din observatiile mele. Si ma bazez pe cifre. Numarul de accesari al stirilor despre ea depaseste mai toate stirile pe alte subiecte.

Sigur ca sportul este un subiect popular, iar succesele romanesti de un asemenea nivel, nu foarte dese, gadila orgoliul national si starnesc imaginatia.

Dar cred ca mai ales in acest moment din evolutia Romaniei, Simona Halep ofera mai mult decat motive de satisfactie unui popor destul de necajit. Mai mult si cu mult mai important: Simona Halep ofera un model corect.

Societatea romaneasca este dominata de modele negative, care au bulversat ierahiile de valori. Modelul de succes a devenit de ceva timp pitipoanca de club, agramata si vulgara, care sta atarnata de bratul si banii unui barbat potent financiar. Sau beizadeaua de bani gata, intretinuta la cel mai inalt nivel de banii familiei.

Sau modelul hotului care prin tot felul de smecherii si ticalosii construieste fara munca un imperiu de carton, din varful caruia sfideaza pe oricine si orice lege.

Avem, generic, modelul nemuncii, al succesului fara efort, picat din cer sau furat.

Este ceea ce copiii invata de mici uitandu-se in jur, pe strada, la televizor. Ajung in cele din urma sa-si dispretuiasca parintii muncitori si cinstiti pentru ca nu "s-au invartit" mai bine.

Ei bine, Simona Halep este modelul corect. Copilul pornit dintr-o familie normala si care prin propria munca si prin propriul talent a ajuns si la glorie, si la bani, dar care nu si-a pierdut capul, nu s-a lasat furata de miraje si a ramas pe sinele muncii si seriozitatii.

Mi se pare incurajator ceea ce imi spun antrenori de tenis, de exemplu, ca dupa ascensiunea Simonei Halep a crescut numarul copiilor care se apuca de tenis. Copii care viseaza la trofee si succes prin munca si se arata dispusi sa traga pentru asta. Sigur ca nu toti vor ajunge la nivelul Simonei Halep, e imposibil. Dar se creeaza astfel un tip de mentalitate, un tip de educatie corecta care traseaza un drum frumos si curat in viata.

Simona Halep ofera un model si pentru parinti care, daca vor sa mediteze la asta, pot intelege ca investitia corecta in copil nu se masoara in tablete, telefoane, haine de firma sau mai stiu eu ce poleieli, ci in educatie, in sens larg, in functie de talentul copilului.

Sigur ca sunt parinti care nu isi pot permite asemenea investitii. Dar sunt si cei care prefera sa satisfaca un capriciu sau altul in loc sa se gandeasca la marile satisfactii pe termen lung.

Cred ca dincolo de fericirea victoriei sportive, aceasta ar trebui sa fie principala morala a fenomenului Halep. Ca se poate realiza ceva in viata si frumos, curat, fara compromis. Sigur ca nu e usor, nu e imediat, dar e solid si autentic.

Acesta este principalul motiv pentru care ar trebui sa le multumim Simonei Halep si familiei ei. Pentru ca ofera modelul corect si contribuie la redresarea unei societati care balteste in degringolada si debusolare.

Si mi se pare foarte nimerita potrivirea momentului, in care stirile despre Simona Halep concureaza cu cele care vin din zona DNA. Este o antiteaza educativa. Prin munca - cu trofeul in mainile batatorite, sau prin furt - cu catusele pe mainile netede?

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Simona Halep tenis model, #Simona Halep model copii, #Simona Halep cariera , #stiri Simona Halep