De ce se folosesc Ponta si Iohannis de Simona Halep? Mircea Lucescu are raspunsul

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 12:24
4831 citiri
De ce se folosesc Ponta si Iohannis de Simona Halep? Mircea Lucescu are raspunsul
Foto: Realitatea TV

Simona Halep, cea mai importanta sportiva a Romaniei, a devenit o adevarata tinta pentru politicienii romani, pe fondul rezultatelor remarcabile pe care le-a obtinut in ultimii doi ani.

In frunte cu Victor Ponta si Klaus Iohannis, oamenii politici nu au ezitat sa-si asocieze imaginea cu finalista de la Turneul Campioanelor, insa au urmat modele diferite.

Daca premierul Victor Ponta si-a "intrerupt" activitatea din momentul in care a pierdut alegerile, presedintele Klaus Iohannis a preluat acest rol dupa ce a castigat mandatul la Cotroceni.

Cum au actionat cei doi? Spre exemplu, pagina de Facebook Victor Ponta a fost asaltata cu mesaje de incurajare sau felicitare la fiecare meci al Simonei Halep. Mai mult, premierul a profitat de lansarea paginii Facebook Simona Halep pentru a castiga like-uri, fiind taxat chiar si de presa britanica din aceasta cauza.

Incercarile repetate ale lui Ponta au starnit si multe reactii negative, motiv pentru care acesta a sters unele mesaje.

Simona Halep, ministru in Guvernul Ponta? Declaratia premierului

In schimb, Klaus Iohannis nu a facut nicio referire la adresa Simonei Halep in campania electorala sau inainte de a-si anunta candidatura, desi era un impatimit al tenisului.

Cu toate acestea, dupa ce a castigat mandatul de presedinte, Iohannis s-a apropiat extrem de mult de Halep. Totul a inceput dupa ce Simona Halep i-a lansat provocarea de a canta imnul Romaniei inaintea meciului de Fed Cup cu Spania, programat in luna februarie, la Galati.

Iohannis a acceptat mingea ridicata la fileu, iar din acel momement relatia lor a intrat intr-o noua etapa. Halep si Iohannis au stabilit sa organizeze un meci caritabil, ce va avea loc anul urmator, cel mai probabil la Sibiu.

Mircea Lucescu il critica pe Klaus Iohannis: Mi-am dat seama...

Mai mult, Halep a fost invitata de onoare la dineul pe care Iohannis l-a organizat dupa ce a fost investit in functia de presedinte, aceasta fiind ultima actiune de acest gen.

Mircea Lucescu: Trebuie sa dea greutate performantelor Simonei Halep

Antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a comentat atasamentul pe care politicienii il arata fata de Simona Halep, fiind de parere ca gesturile de acest gen nu sunt facute cu scopul de a castiga popularitate, ci de a da o greutate mai mare rezultatelor sportivei.

"Este important sa faca asta. Trebuie sa dea greutate acelei performante. Nu e doar un mijloc de a-si face campanie in alegeri. Este normal ce fac cei doi", a comentat Mircea Lucescu.

Intrebat de ce politicienii se afiseaza alaturi de sportivi doar dupa acestia au rezultate, Lucescu a mentionat ca fenomenul nu este unul suta la suta romanesc.

"De ce nu sunt si inainte de performanta alaturi? Desigur, trebuie sa creezi conditii, dar peste tot in lume se intampla la fel. E normal sa fie primita de seful statului, al Guvernului si sa primeasca distinctii de alte natura in afara celor materiale", a mai declarat Lucescu.

In urma cu o zi, Mircea Lucescu il criticase pe Klaus Iohannis pentru ca in primul discurs ca presedinte nu a facut nicio referire la adresa sportului.

Emanoil Savin e cel mai "lipicios" politician

Poate ca Victor Ponta si Klaus Iohannis arata un atasament exagerat fata de Simona Halep, insa cei doi nu se pot apropia de primarul orasului Busteni, Emanoil Savin.

Acesta are un istoric bogat in relatia cu sportivii pe care i-a "uns" cetateni de onoare ai orasului Busteni. In palmaresul sau se afla Ana-Maria Branza, Ion Panturu, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu, Lucian Bute, Ionut Iftimoaie, Alina Dumitru, Ionel Ganea, Adrian Mutu, Banel Nicolita, Ilie Nastase, Nadia Comaneci, Eduard Novak si, evident, Simona Halep.

Rautaciosii spun chiar ca nu exista sportiv care sa fi trecut prin Busteni fara sa primeasca titlul de cetatean de onoare si 500 de metri patrati in orasul condus de Emanoil Savin.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Simona Halep Klaus Iohannis, #Victor Ponta Simona Halep , #stiri Simona Halep