Gest superb facut de Simona Halep - Tiriac: "N-am inteles ratiunea ei"

Vineri, 18 August 2017, ora 15:42
12080 citiri
Gest superb facut de Simona Halep - Tiriac: "N-am inteles ratiunea ei"
Foto: Hepta

Jucatoarea de tenis Simona Halep va sustine financiar o echipa de hochei pe gheata de juniori, care ii va purta numele, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, Ion Tiriac, cel care a construit la sfarsitul anului trecut un patinoar la Otopeni.

La acest patinoar au avut loc mai multe selectii pentru copii, in urma carora au fost formate pentru moment doua echipe, sustinute de sponsori. In viitorul apropiat se vor mai crea inca doua sau trei echipe, una urmand sa fie sustinuta de jucatoarea romana de tenis.

"Sunt mandru si fericit ca dupa nici un an ii avem pe gheata pe acesti copii care fac 4-5 antrenamente pe saptamana. I-am vazut acum si am ramas stupefiat. Se vede ca acesti copii au un viitor in hochei. Sunt doua echipe si vom mai face. Aceste echipe sunt sustinute de sponsori. Iar pentru o ratiune pe care eu nu am inteles-o, Simona Halep vrea echipa ei de hochei. Iar acesti sponsori platesc intretinerea acestui patinoar. Echiparea unei intregi echipe nu te costa mai mult de 10.000 de euro, cu tot cu patine, aparatori, crose si asa mai departe. Eu nu stiu cum sa le sarut mainile acestor sponsori, pentru ca acest patinoar costa pe an undeva la 6-700.000 de euro", a mentionat Tiriac.

Ziare.com a anuntat inca din aprilie ca Simona Halep va investi intr-o echipa de hochei.

Fost jucator de hochei si tenis, Ion Tiriac a mentionat ca doreste sa construiasca tot la Otopeni, in apropierea patinoarului, o universitate cu un campus care sa inclusa mai multe arene de sport, terenuri si bazine. El a mentionat ca pune la dispozitie pentru acest proiect 100 de milioane de euro si terenul, dar doreste ca si statul sa se implice si sa investeasca "un mizilic de 150-200 de milioane de euro".

"Acest patinoar a costat 3,5 milioane de euro cu parking cu tot, dar fara teren, care era al meu. Dar statul are teren sa faca ce vrea. Deci se poate. Problema este legea aceea de asociere public-privat, care trebuie sa se faca. Dar e de discutat acum despre faimosul 'camp', despre universitatea pe care eu si familia mea vrem sa o facem aici. Banii nostri i-am pus de o parte, terenul l-am pus de o parte, ne mai trebuie un mizilic de 150-200 de milioane de euro (n.r. - de la stat). Ca suta noastra de milioane am pus-o, dar trebuie sa vina alaturi si tara, Guvernul, pentru ca universitatea ramane aici. Si atunci facem un camp la fel ca in Statele Unite, pentru ca in Europa sunt foarte putine. Un camp cu patinoar, cu bazin olimpic, cu stadion, cu pista de atletism, cu o sala de 3.500 de locuri, cu poligon de tir, cu 10 terenuri de baschet, cu 12 de volei, cu 30 de tenis dintre care 7 acoperite, cu camin de 60 de locuri la tenis. Daca eu am un pic de succes la Bruxelles, pentru ca personal ma voi duce acolo, atunci in trei ani universitatea e aici", a adaugat Tiriac.

Eduard Pana, primul jucator roman de hochei inclus in International Ice Hockey Federation Hall of Fame, s-a ocupat alaturi de un grup de antrenori de selectia copiilor la patinoarul din Otopeni. El a declarat ca acesti copii reprezinta viitorul hocheiului romanesc.

"Pe acesti juniori i-am selectionat din 136 de copii care la vremea respectiva nici nu stiau sa mearga pe asfalt. Dar incet-incet, cu profesionisti, am reusit sa avem aceste doua echipe. Acum sunt 36, dintre care si 14 fete, dar vor fi 46 pentru ca se va alatura si domnisoara Simona Halep. Ii multumim ca se va alatura hocheiului pe gheata. Vom face si echipa Simona Halep. Vor fi mai multe echipe asadar, care vor avea asigurate gheata, echipamente si restul", a adaugat Pana, fost secretar general al Federatiei Romane de Hochei.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Simona Halep echipa hochei, #Tiriac hochei Simona Halep , #stiri Simona Halep