Halep e singura in activitate din topul celor mai mari sportivi romani din toate timpurile - sondaj IRES

Marti, 30 August 2016, ora 11:55
4724 citiri
Halep e singura in activitate din topul celor mai mari sportivi romani din toate timpurile - sondaj IRES
Foto: Hepta.ro

Simona Halep este singurul sportiv in activitate care se numara printre cei mai mari sportivi romani din toate timpurile, potrivit unui sondaj realizat de IRES. Aceasta apare si pe locul 6 in topul sportivilor preferati de romani la Olimpiada, desi nu a participat.

Gimnasta Nadia Comaneci este considerata cel mai mare sportiv roman al tuturor timpurilor (30%), urmata in acest sondaj de Gica Hagi (26%), Ilie Nastase (6%), Simona Halep (6%), Ivan Patzaichin (3%), Nicolae Dobrin (3%), Ion Tiriac (3%), Helmuth Duckadam (1%), Iolanda Balas (1%) si Gabriela Szabo (1%).

Gheorghe Hagi (32%), Nadia Comaneci (16%) si Simona Halep (14%) sunt primii trei sportivi admirati de romani, in timp ce primele patru sporturi preferate sunt fotbalul (35%), tenisul de camp (9%), gimnastica artistica (9%) si handbalul (8%).

Evolutia sportivilor romani la Jocurile Olimpice a fost apreciata de romani ca fiind buna de catre 52% (42% buna si 10% foarte buna) si slaba de 47% (32% slaba si 15% foarte slaba).

Romanii au anticipat ca delegatia noastra la Rio se va clasa pe locul 8 in clasamentul pe medalii, dar in realitate locul ocupat a fost 47. Spre comparatie, Ungaria a incheiat turneul pe locul 12 la medalii, Croatia pe 17, Coreea de Sud pe 7 si Serbia pe 32.

Doar 15% dintre respondenti au stiut ca marimea delegatiei Romaniei la JO 2016 a fost cuprinsa intre 81 si 100 de sportivi (96 plus 7 rezerve).

Sportivii preferati de conationalii nostri la Rio de Janeiro au fost gimnastul Marian Dragulescu (20%), gimnasta Catalina Ponor (16%), tenismenul Horia Tecau (7%), handbalista Cristina Neagu (7%) si scrimera Ana Maria Popescu (Branza) - 4%. Simona Halep, desi nu a participat, apare in acest top pe locul 6 cu 2% dintre preferinte.

Scrima (41%), canotajul (28%), gimnastica artistica (20%), tenisul de camp (18%), handbalul (12%) si atletismul (10%) au fost sporturile de la care se asteptau cele mai bune performante ale romanilor. Cele mai urmarite sporturi la JO 2016 au fost gimnastica (36%), handbalul (17%), tenisul de camp (11%) si atletismul (7%).

Doar unul din cinci romani intervievati practica regulat sport

Starea sportului romanesc este apreciata ca proasta de 48% din respondenti si buna de 46%. Majoritatea romanilor (54%) considera ca starea sportului romanesc este mai proasta ca in urma cu 30 ani, iar 25% o vad mai buna.

Doar 21% dintre romani practica regulat un sport, minim o data pe saptamana, si doar 7% din copiii respondentilor fac in prezent sport de performanta.

La nivel international, cei mai apreciati sportivi de romani sunt Lionel Messi (23%), Cristiano Ronaldo (20%), Pele (4%), Diego Maradona (4%), Novak Djokovici (3%), Roger Federer (3%), Maria Sarapova (3%) etc.

IRES a efectuat acest sondaj in perioada 16-18 august, prin metoda CATI, pe un esantion de 1.223 subiecti, eroarea fiind de 2,9 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sondaj mari sportivi, #Halep top mari sportivi, #sondaj IRES Olimpiada , #stiri Simona Halep