Ziare.com

Kiki Bertens, despre momentul psihologic al finalei cu Simona Halep: A fost cu adevarat urat ce s-a intamplat

de Cristian Soitu
Luni, 13 Mai 2019, ora 16:01

   

Kiki Bertens, despre momentul psihologic al finalei cu Simona Halep: A fost cu adevarat urat ce s-a intamplat
Olandeza Kiki Bertens a vorbit despre momentul psihologic al finalei de la Madrid, pe care a castigat-o in fata Simonei Halep.

Sportiva noastra a cedat in mare masura meciul dupa un punct castigat de Bertens in setul secund. O minge trimisa mult in afara terenului de olandeza a sters-o pe Simona inainte sa cada, iar punctul i-a fost acordat olandezei.

Bertens a afirmat insa ca ii pare rau ca a fost nevoita sa castige un astfel de punct.

"Nu, nu, nu! Nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva! A fost cu adevarat urat ce s-a intamplat! Nu voi incerca asta intentionat pentru ca voi rata tot timpul. Daca incerci sa-ti lovesti adversarul nu este un lucru bun", a afirmat Bertens intr-o conferinta de presa.

De altfel, Simona a afirmat ca acel punct a reprezentat momentul psihologic al meciului.

"Mi-a fost greu sa accept acea minge care m-a lovit si faptul ca a trimis pe linie. Niciodata n-am trait asa ceva si nici n-am crezut ca se poate intampla asa ceva. Pur si simplu mingea a venit spre mine si n-am putut sa reactionez. Mingea era 5 metri afara, eu eram departe de teren. Nu inteleg cum m-a atins", a declarat Simona dupa meci.

Amintim ca Simona Halep a pierdut finala turneului de la Madrid in fata lui Kiki Bertens, olandeza impunandu-se cu 6-4, 6-4.

In urma acestui rezultat, Simona Halep va reveni, incepand de luni, pe doi in clasamentul WTA, reusind sa o intreaca pe Petra Kvitova.

Pentru parcursul de la Madrid, Simona va fi recompensata de Ion Tiriac cu un cec in valoare de 608.700 de euro

Simona nu va face o pauza de durata dupa turneul de la Madrid, intrucat saptamana aceasta va juca la Roma.

Citeste si:



C.S.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 29064 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

" A fost cu adevarat urat ce s-a intamplat", dar DE CE s-a intimplat

https://www.youtube.com/watch?v=ejpFpm7LogI
"Halep vs Bertens Ball hits Halep way off court and she loses point at score 6-4, 3-4, 30-15 for Halep"
Mingea o loveste pe Halep care se afla in afara terenului si aceasta pierde punctul jucat. Kiki a gresit smash-ul !
Tenisul de cimp nu este o proba atletica in care un CAL fuge in stinga si dreapta pe fundul terenului. In primul rind trebuie sa fii atenta in momentul in care adversara loveste mingea ca sa stii ce faci in teren. Daca esti ametita sau "blind" atunci mingea te poate lovi oricind si chiar cind stai sa primesti serviciul adversarei. Vinovata este si arbitra de scaun deoarece a dat initial punctul Simonei adica 40-15 iar Kiki a inceput sa rada spunindu-i ca nu poti face asta apoi scorul a fost modificat la 30-30.
...........................................................
"Sunt fericită să caștig trofeul după ce am jucat finala de anul trecut. Vă mulțumesc pentru susținere. Imi pare rău, Simona. M-ai lăsat să joc cel mai bun tenis și sunt foarte fericită. Imi pare rău, incă o dată. Ție și echipei tale, vă urez mult noroc in ceea ce urmează. Domnului Țiriac și lui Feliciano le mulțumesc că ați făcut posibil acest turneu", i-a transmis Kiki Bertens Simonei Halep, la finalul partidei.

 

@alex-7 - Tenisul ca proba atletica

O mai mare gugumania cu privire la tenis rar mi-a fost dat sa citesc, probabil niciodata! Autorul da dovada ca nu doar ca nu are habar de tenis dar nici abilitati de logica elementara venind cu niste aprecieri halucinante! Dupa parerea sa tenisul e o proba in care ambii jucatoriu ar trebui sa stea tintuiti pe teren si sa-si dea mingea unul la altul ca si cind joci badminton pe plaja! Amice, iti recomand sincer sa nu-ti mai etalezi ignoranta in vazul lumii pentru ca te faci de ris chiar daca folosesti un pseudonim.

Acel punct a fost unul care il vezi odata in viata! Sincer nu am mai vazut asa ceva niciodata si urmaresc tenisul de citeva decenii! Personal mi se pare o aberatie si nu ar trebui ca asa ceva sa existe in regulament! As intelege daca jucatorul este in teren, fie si cu o jumatate de talpa, calcind p[e linie, dar Halep era vreo 2-3 metri in spatele liniei de fund si mingea aceea daca n-o lovea pe ea ar fi lovit peretele din spatele ei neatingind solul! Deci ce logica exista in a da punctul adversarului? Si nu ca i s-a intimplat Simonei ci oricui mi se pare o aberatie!

In rest nu contest a Halep a pierdut clar acel meci pentru ca nu a jucat la posibilitatile sale! Bartens a cistigat pe merit! Cit ii priveste pe detractorii de profesie ai Simonei ii rog sa se abtina mai ales cind dau dovada de ignoranta crasa in ce priveste tenisul!

Desteapta-te romane!

...

Nosferatu, deoarece esti expert in tenis, nu ne dai si un link la ce spune dep fapt regulamentul ? ...
Nu conteaza ci zici KIki, Simona, arbitrul sau presa, ci doar regulamentul.

La fotbal cum e daca mingea a depasit linia, sa zicem de out, sau linia portii, dar este inca in aer, si un jucator o respingesa zicem cu mana (adica neregulamentar ... ca si la tenis e neregulamentar sa atingi mingea cu orice parte a corpului) ...
Intreb si eu ca un ne-expert ...

Oricum... daca e vreo problema trebuie umblat la ATP si WTA si regulament.

Pai logica-i simpla

asa spune regulamentul:
The point is lost if
"i. The ball in play touches the player or anything that the player is wearing (or carrying) except the racket."

...

Moreten, omu' spune foarte clar; " Personal mi se pare o aberatie si nu ar trebui ca asa ceva sa existe in regulament!"
Nici un moment nu contesta decizia.

Spun si eu ca un "ne-expert"...

@CS Articol excelent atit titlul cit si continutul

Finalul meciului 6 minute:
https://www.youtube.com/watch?v=VqWG-l9VoW4
KIKI BERTENS este prima favorita la French Open

 

@Moretan

Eu nu am spus ca nu s-a respectat regulamentul ci doar ca e o prevedere aberanta! Cum anume e afectat punctul daca mingea atinge jucatorul in afara terenului? Jucam tenis sau oina, ca sa dam mingea dupa jucator? Iar comparatia cu fotbalul e de fapt in favoarea a ce spun eu pentru ca in fotbal daca mingea depaseste in intregime linia de margine sau de poarta, e considerata afara si se da aut! Repet, daca mingea atinge jucatorul aflat in teren si doar cu un virf de pantof care atinge linia, mi se pare absolut logic sa se considere punct pentru adversar dar nu la 3 metri in afara terenului! Si, recunosc, nu stiam ca asa e regulamentul iar asta pentru ca nu am mai vazut niciodata asa ceva!

Desteapta-te romane!

Vad ca numai oasele au mai ramas din tine, de pe ce planeta vii?

Comparatia cu fotbalul sau alt sport nu are nici un sens, se pare ca nu ai creier.
La tenis mingea se joaca de foarte multe ori din afara terenului marcat si foarte multi jucatori lovesc mingea de pe fundul terenului


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor