Legendara Billie Jean King face o declaratie superba despre Simona Halep: O iubesc! E un exemplu pentru toti, nu doar in tenis

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 09:01
10614 citiri
Legendara Billie Jean King face o declaratie superba despre Simona Halep: O iubesc! E un exemplu pentru toti, nu doar in tenis
Foto: captura YouTube/Ted

Legendara Billie Jean King, femeia care a schimbat istoria tenisului feminin, a facut, la Turneul Campioanelor, o declaratie superba despre Simona Halep.

Fosta mare jucatoare spune ca o iubeste pe Simona Halep, despre care are o impresie extraordinara.

"O iubesc pe Simona! Orice spui despre ea, nu poate fi ceva rau! ajunge pe locul 1 este un lucru inimaginabil de greu de atins, e atat de dificil in tenisul de azi, pentru ca sunt foarte multe jucatoare de calitate si cu valori atat de apropiate acolo sus. E un lucru enorm sa ajungi lider mondial chiar si pentru o zi, pentru ca acum e o lupta mult mai puternica decat in vremurile in care jucam eu. Si stii de ce o admir mult pe Simona? Pentru ca nu este inalta!", a spus Billie Jean King pentru Fanatik.

Apoi, King a relatat prima discutie avuta cu Simona si a explicat ca si-a dat seama inca din start ca romanca avea probleme de mentalitate.

"Mi-aduc aminte ca am vazut-o prima data la TV, la un turneu mic, din State, si apoi la prima editie a Turneului Campioanelor, aici, la Singapore. M-am intrebat: cine e fata asta? Ce inaltime are? Salvase cateva mingi de break Serenei Williams si mi-a captat atentia! Din acel moment am inceput sa o urmaresc cu interes... Acum 5 ani, am si vorbit cu ea pentru prima data si imediat mi-am dat seama ca are proprii demoni cu care se lupta.

Care se nasc poate din felul vostru de a fi, al romanilor - nu stiu, nu va cunosc decat prin Virginia Ruzici, din perioada mea - sau poate de la parinti... Au fost amandoi negativisti? Sau poate doar unul singur? Dar, hei, cine nu are astfel de demoni!? Important este ca trebuie sa ajungi sa te cunosti pe tine insuti, ca om, sa te intelegi ca persoana, asa cum esti tu, sa nu mai fii atat de dur cu tine. I-am spus de atunci: 'Poti sa iti tii in frau trarile, sa nu le lasi sa-ti afecteze jocul. Crede in tine si in calitatile pe care le ai, indiferent de cat de greu iti va fi!'", a relatat King.

Apoi, King s-a declarat mandra de felul in care Simona a reusit sa treaca peste toate problemele.

"Drumul ei pana la locul 1 si primul titlu de Grand Slam a fost ca un roller coaster si nu ai cum sa nu simti o empatie fata de Simona cand o urmaresti cu atentie, cand ii cunosti povestea, de la esec la izbanda. Cu antrenorul ei, Darren Cahill, care pleaca de langa ea pentru a o face sa inteleaga care este calea corecta, iar apoi revine langa o Simona schimbata, resetata.

De asta o apreciez enorm. Pentru ca e un exemplu pentru oricine, nu doar in tenis, cum sa reusesti atunci cand nu crezi in tine sau nu crezi in tine pana la capat! Cand esti mult prea dur cu tine insuti. Asta a ajutat-o sa devina locul 1 mondial!", a mai spus fosta mare jucatoare.

C.S.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Billie Jean King Simona Halep , #stiri Simona Halep