Legendarul Mats Willander face o previziune superba despre Simona Halep: Cu siguranta asa se va intampla

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 15:02
13895 citiri
Legendarul Mats Willander face o previziune superba despre Simona Halep: Cu siguranta asa se va intampla
Foto: Hepta.ro

Fostul mare tenismen Mats Willander este convins ca Simona Halep va ajunge in scurt timp pe primul loc in clasamentul WTA si le va detrona pe Angelique Kerber si Serena Williams.

Legenda tenisului spune ca Simona a demonstrat ca joaca suficient de bine pe toate suprafetele pentru a ajunge pe primul loc in lume.

"Va spun clar ca va ajunge numarul 1. Stiti de ce? Ca sa fii numarul unu nu trebuie nici macar sa castigi un Grand Slam, e suficient sa ai consistenta pe tot parcursul sezonului, sa ajungi in sferturi sau in semifinale in turneele improtante, iar Halep e performanta pe toate suprafetele. De asta spun: cu siguranta Simona va fi numarul unu mondial, dar nu stiu cand va castiga un Grand Slam. Pe cand Serena va mai castiga Grand Slamuri, dar nu va mai fi numarul unu WTA", a spus Wilander pentru Adevarul.

Totusi, Wilander nu s-a aventurat sa afirme cu certitudine ca Simona va castiga si un turneu de Grand Slam.

"Ea, din punct de vedere fizic nu are nicio problema, loviturile sunt acolo unde trebuie, jocul de picioare e fantastic, dar mintea ei inca nu e in locul potrivit. Cum crezi ca a ajuns Leyton Hewitt numarul unu sau cum crezi ca am ajuns eu numarul unu si am castigat acele Grand Slamuri? Cu incredere, cu multa incredere. In viitor, e foarte posibil sa castige un Grand Slam, dar nu va pot spune daca va fi in anul acesta sau in alt an", a completat Wilander.

De asemenea, Wilander a explicat si care sunt capitolele la care Simona mai trebuie sa lucreze in viitorul apropiat.

"Atitudinea pozitiva, controlul emotiilor, stabilitatea. Stabilitatea mentala e ingredientul cel mai important, si aici cred ca e slabiciunea Simonei: e prea emotiva, ii lipseste capacitatea de a ramane sus sapte zile la rand, de a nu pierde controlul in nicio partida, in niciun set, in niciun schimb de mingi. Nu e vorba de forehand, de backhand, de nu stiu ce lovitura, nu sunt slabiciuni in jocul ei, totul se castiga sau se pierde in mintea ei.

Sigur, n-are serviciul Serenei, la forehand se mai poate lucra, insa succesul sta in plan mental, de acolo vin si victoriile, si infrangerile. Cand va reusi sa fie in control mental total sapte meciuri la rand, indiferent de cat de stralucit ii este adversarul, atunci Simona va castiga un Grand Slam", a completat Wilander.

Simona Halep va incepe Australian Open 2017 pe 16 ianuarie, in direct pe Ziare.com.

Obiectivul sportivei noastre in acest an este castigarea unui turneu de Grand Slam.

Mats Willander, omul care ii prevede un viitor stralucitor Simonei Halep, a castigat 7 turnee de Grand Slam in cariera.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Simona Halep clasament WTA, #Simona Halep Mats Willander , #stiri Simona Halep