Pericolul din declaratiile Simonei Halep

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 20 Iulie 2018, ora 07:44
32315 citiri
Pericolul din declaratiile Simonei Halep

Aflata in vacanta dupa un turneu de Grand Slam pe care l-a castigat si un altul pe care mi se pare ca l-a irosit cu buna stiinta, Simona Halep a vorbit despre planurile sale de viitor. Iar vestile nu sunt bune.

Pe foarte scurt, cea mai buna tenismena a Romaniei ne transmite ca si-a cam indeplinit obiectivele pe care le avea in tenis si ca de-acum va juca fara presiune: "Gata, de acum inainte nu mai conteaza clasamentul sau rezultatele. Vreau sa ma bucur de ceea ce fac, sa nu mai simt presiunea negativa, ci pe cea pozitiva."

In esenta, declaratia ei este corecta. Daca pana acum toata lumea o intreba cand va ajunge numarul unu sau cand va castiga un Grand Slam, punand presiune pe ea si facand-o sa se gandeasca la lucruri care ii afectau concentrarea, de acum a trecut peste. Este liderul clasamentului WTA, are un trofeu major in palmares, presiunea a disparut.

Numai ca pericolul vine din ce nu spune Simona. Daca le ascultati pe Serena sau pe Sharapova, acestea vor spune si acum ca isi propun sa castige turneele importante. Chiar daca jocul lor scartaie, obiectivul este acolo, ridicarea trofeului deasupra capului. Chiar si atunci cand vorbesc despre presiune, jucatoarele mari aduc in discutie trofeele ca fiind elementul ce le ajuta sa depaseasca momentele dificile din cariera.

Asta pentru ca, dupa ce ai reusit sa faci performanta, numai obiectivele clare te ajuta sa te mentii la un nivel ridicat. Ori Simona pare ca, cel putin la nivel declarativ, a renuntat la ele.

Interviurile pe care le-a acordat in ultima perioada ma fac sa cred ca sportiva noastra este pe deplin multumita de ce a realizat pana acum, si are tot dreptul sa fie, si ca pe viitor nu isi mai propune nimic, jucand cumva la "ce-o iesi". Daca are o saptamana buna, castiga turneul, daca nu, nu e nicio suparare.

Aici cred ca ar putea aparea o problema de mentalitate. Asa cum am mai spus, sportivele mari au intotdeauna obiective. Atunci cand renunta la obiective, renunta si la cariere. De asta s-a dat cu capul de masa, la propriu, Martina Navratilova atunci cand a auzit declaratiile Simonei despre eliminarea de la Wimbledon. Pentru ca, pentru o jucatoare ca ea, cu 18 titluri de Grand Slam in palmares, asa ceva e de neconceput!

Nu am nicio indoiala ca Simona se va pregati in continuare foarte bine, Darren Cahill fiind o garantie a acestui lucru. Insa succesul vine mai ales din mentalitate si Halep este exemplul perfect. Pana cand nu a inteles ca are o problema majora de atitudine, pana cand nu a lucrat vreme indelungata cu un psiholog pentru a-si corecta problema, ea a ramas fata care ar fi putut face performanta.

Rezolvand acea problema de mentalitate, a castigat primul ei Grand Slam si a devenit numarul unu in lume.

Acum, ea pare intr-un nou moment decisiv al carierei. Daca vrea sa intre in galeria celor foarte mari, pentru ca are potentialul acesta si, de ce sa nu o spunem, chiar culoarul favorabil, are nevoie de un nou reset in privinta atitudinii. De aceasta data nu in ceea ce priveste meciurile, ci in ceea ce priveste abordarea turneelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Halep obiective tenis, #Halep tenis rezultate, #Halep palmares tenis , #stiri Simona Halep