Povestea Sarei Errani, urmatoarea adversara a Simonei Halep la Stuttgart

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 20:29
6599 citiri
Povestea Sarei Errani, urmatoarea adversara a Simonei Halep la Stuttgart
Foto: fedcup.com

Sara Errani, adversara pe care Simona Halep o va intalni in sferturile de finala de la Stuttgart, este genul de jucatoare careia nimeni nu-i dadea nicio sansa sa ajunga in top. Si totusi, a reusit si este o adversara foarte periculoasa.

Cand o privesti de la distanta, observi ca este un simplu punct ce se agita pe teren, cu o inaltime de doar 1.64 metri (cu patru centimetri mai mica decat Simona). Italianca ce va implini 28 de ani peste cateva zile a reusit insa prin multa munca sa devina o jucatoare extrem de respectata, chiar daca inceputurile au fost foarte dificile.

In primii sai cinci ani in circuitul WTA, ea a castigat doar doua turnee, la competitii lipsite de importanta. Presiunea era foarte mare pe umerii sai, mai ales ca familia sa si-a vandut toate bunurile pe cand Sara avea doar 12 ani pentru a o trimite in SUA, la Academia Bolletieri, iar apoi s-a mutat in Spania.

Pentru a salva onoarea familiei, ea a dus perserverenta la rang de arta si a luptat din greu pentru a ajunge in elita. A inceput sa studieze anatomia umana pentru a putea intelege mai bine ce se intampla cu corpul sau, s-a implicat in realizarea unei rachete potrivite cu stilul sau, iar apoi a inceput sa analizeze tactic meciurile de tenis.

Rezultatele au inceput sa apara, iar acest lucru i-a dat incredere. In 2012 a castigat patru turnee in primele patru luni, iar de aici a inceput ascensiunea sa la nivel inalt.

Simona Halep si-a aflat adversara din sferturi la Stuttgart

De altfel, in 2012 a obtinut si cea mai mare performanta din cariera: finala de la Roland Garros, intr-un moment in care nimeni nu-i dadea nicio sansa.

Principala sa arma este serviciul, fapt dovedit si de statistici. Practic, Errani are al treilea serviciu din circuitul mondial, dupa Serena Williams si Maria Sharapova.

In lumea tenisului este considerata varianta feminina a lui Rafael Nadal, avand un stil bazat pe agresivitate si lupta pentru fiecare minge.

In total, Errani are 8 titluri WTA la simplu si alte doua ITF. Ea exceleaza insa la dublu, unde are numeroase titluri de Grand Slam.

C.S.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Simona Halep Sara Errani, #Simona Halep Stuttgart , #stiri Simona Halep