Presa internationala, ecouri dupa victoria Elinei Svitolina in finala de la Roma cu Simona Halep

Duminica, 20 Mai 2018, ora 17:03
10325 citiri
Presa internationala, ecouri dupa victoria Elinei Svitolina in finala de la Roma cu Simona Halep
Foto: Twitter / WTA Insider

Ecourile din presa internationala nu au intarziat sa apara dupa victoria Elinei Svitolina in fata Simonei Halep in finala puternicului turneu WTA Masters de la Roma.

Acolo, pe arena Campo Centrale de la Foro Italico, Halep nu a avut nicio sansa in fata unei extrem de inspirate Svitolina, care a castigat cu 6-0, 6-4, primul set durand doar 19 minute!

Simona Halep pierde intr-o maniera categorica finala de la Roma

Cotidianul francez L'Equipe a fost destul de dur cu sportiva din Romania in analiza facuta la finalul partidei cu Svitolina: "Elina Svitolina isi apara titlul de la Roma, dupa o mare corectie aplicata Simonei Halep. Asa cum s-a intamplat si anul trecut, ucraineanca a triumfat in finala turneului Premier 5 de la Roma, dupa un meci care s-a dus intr-un singur sens, scor 6-0, 6-4. Simona Halep a fost clar dominata intr-o prima mansa in care practic nici nu a existat in fata Svitolinei, care si-a facut jocul cu multa inteligenta tactica. Aceasta a rezistat in setul 2, la cele cateva incercari ale Simonei Halep de a reintra in joc si a bifat al 12-lea turneu WTA al carierei".

De cealalta parte, cunoscuta agentie britanica de presa BBC titra: "Svitolina o surclaseaza pe Halep in finala de la Roma. Sportiva din Ucraina a distrus liderul mondial WTA cu 6-0, 6-4, pentru a castiga din nou trofeul de la Foro Italico. Romanca de 26 de ani a primit cateva vorbe foarte aspre de la Darren Cahill la 0-5 in primul set, dar nu au ajutat-o apoi foarte mult in meci. Singurele momente in care Halep a aratat calitate a fost in setul 2, cand a servit de cateva ori foarte bine, dar era mult prea tarziu pentru a o intoarce pe Elina", notau britanicii.

Portalul WTA Insider nota faptul ca "Elina Svitolina a aratat un tenis exceptional la Roma, cu victorii in care a dominat adversare extrem de bine cotate precum Angie Kerber, Anett Kontaveit sau Simona Halep. Este a 8-a victorie consecutiva pentru ea intr-o finala de WTA si a treia oara la rand cand isi apara un trofeu dupa ce in prima parte a anului si-a aparat cu succes trofeul de la Dubai".

In fine, indiatimes.com scria despre victoria Elinei ca aceasta si-a "nuantat si mai mult statutul de favorita clara la victoria de la Roland Garros cu acest trofeu de la Roma. Visurile Simonei Halep de a-si lua revansa pentru infrangerea din finala trecuta au fost repede spulberate de un inceput de set dezastruos. Partida a durat doar 67 de minute. Poate a treia finala va fi cu noroc pentru Simona Halep aici la Foro Italico".

Turneul de la Roland Garros este urmatoarea borna pentru marile vedete din circuitul WTA, urmand sa inceapa la finele lunii mai.

Campioana en-titre acolo este Jelena Ostapenko din Letonia.

D.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#ecouri presa internationala victorie Svitolina Halep, #ce spune presa dupa esec Halep , #stiri Simona Halep