Problema Simonei Halep (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 23:24
10075 citiri
Problema Simonei Halep (Opinii)
Foto: Twitter/ British Tennis

Nu mai este un secret pentru nimeni, nici macar pentru ea, desi sustine contrariul, ca Simona Halep se afla in plina criza, poate cea mai importanta din cariera.

Dupa doi ani de ascensiune rapida si constanta, sportiva in varsta de 23 de ani intampina probleme, oarecum paradoxal, in sezonul in care a obtinut cel mai mare succes al ei, victoria de la Indian Wells.

In toamna anului trecut, Halep renunta la antrenorul alaturi de care obtinuse cele mai bune rezultate, belgianul Wim Fissette, in favoarea conationalului Victor Ionita. Dupa succesul de la Indian Wells, aceeasi Halep sustinea ca are un staff aproape perfect, anticipand parca noi si noi rezultate excelente.

Patru luni mai tarziu, Ionita parasea echipa numarului 3 WTA pe usa din dos. Oficial, nu i-a mai fost prelungit contractul, insa neoficial a fost desemnat tapul ispasitor pentru criza Simonei, fiind mazilit la prima ocazie aparuta.

Tot din acest an, Halep a inceput sa lucreze alaturi de un antrenor celebru, este vorba despre australianul Darren Cahill. Acesta si Ionita au reusit s-o transforme pe Simona intr-o jucatoare de prima mana pe hard, lucru care s-a vazut in prima parte a sezonului, insa schimbarea stilului de joc a provocat o problema neasteptata, romanca uitand parca sa joace pe zgura, suprafata ei favorita.

In criza de idei, dar mai ales de rezultate, numarul trei WTA s-a blocat. A recunoscut acest lucru chiar ea, intr-un interviu recent acordat site-ului forului mondial. Iar blocajul acesta a avut doua manifestari. In primul rand, jocul Simonei a fost departe de cel cu care ne-a obisnuit, ea evoluand acum ultradefensiv si crispat, asteptand la nesfarsit greselile adversarelor. In al doilea rand, atitudinea Simonei s-a schimbat si ea, si nu in bine.

Daca ati urmarit-o pe Halep la inceputurile carierei, stiti ca era una dintre jucatoarele extrem de critice cu ele insele. Nu de putine ori, in timpul jocurilor, Simona se certa singura si nu folosea chiar cele mai frumoase cuvinte. Ei bine, din acest an ea l-a gasit pe Victor Ionita ca tinta preferata pentru detensionare, ironizandu-si sau chiar certandu-si antrenorul.

Din momentul in care acest lucru s-a intamplat, autoritatea tehnicianului a disparut. Victor Ionita, altfel un fin observator al jocului, s-a transformat din antrenor in sac de box. Sfaturile lui, atunci cand i-au fost cerute, n-au mai fost luate in considerare, iar dupa ce conflictul dintre el si Halep s-a extins, a devenit simplu spectator de lux la meciurile Simonei.

Problema lui Halep pare, asadar, una de atitudine si va fi greu pentru noul antrenor, Daniel Dobre, sa schimbe acest lucru.

Constanteanca este deja o jucatoare consacrata, constienta de valoarea ei, si va fi tot mai greu pentru un antrenor, oricare ar fi el, sa reuseasca sa isi impuna autoritatea, Iar daca nu va avea autoritate, respectivul va deveni in timp doar un element de decor al staff-ului.

Experienta ne-a aratat ca este aproape imposibil pentru o sportiva sa se mentina in varful tenisului mondial de una singura, fara un antrenor. E suficient sa ne uitam la regina neincoronata a WTA, Serena Williams, si la modul in care aceasta colaboreaza cu francezul Patrick Muratoglu. Chiar si Sharapova are doi ani de cand lucreaza cu acelasi antrenor, olandezul Sven Groeneveld.

Autoritatea si consecventa sunt atribute cheie in relatia jucator - antrenor, iar pentru Simona Halep ele au lipsit in ultimul an chiar, daca ne amintim cu a decurs ultima parte a contractului lui Fissette, cu acelasi Daniel Dobre chemat sa-l "dubleze" la Turneul Campioanelor.

Prin urmare, Halep are nevoie de o schimbare de atitudine si de putin noroc in a-si gasi antrenorul care sa-i aduca echilibrul care ii lipseste momentan.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Simona Halep problema, #Simona Halep criza, #Simona Halep antrenor , #stiri Simona Halep