Simona Halep, altfel decat o stiti: fata necunoscuta a sportivei - Interviu

Marti, 15 Iulie 2014, ora 07:07
16784 citiri
Simona Halep, altfel decat o stiti: fata necunoscuta a sportivei - Interviu
Foto: Kinetic Sport&Medicine

Cunoscuta pentru rezultatele care au adus bucurii in inimile romanilor, Simona Halep ascunde si alte calitati pe langa cele de pe terenul de tenis, pe care le stim cu totii.

Un membru din staff-ul Simonei Halep a acceptat in premiera sa vorbeasca despre viata alaturi de ocupanta locului 3 in clasamentul WTA. Fizioterapeutul Andrei Cristofor (foto dreapta) a povestit, intr-un interviu acordat Ziare.com, cum este sa-ti petreci timpul langa cea mai buna jucatoare de tenis a Romaniei.

Alaturi de antrenorul Wim Fissette si preparatorul fizic Teo Cercel, Andrei Cristofor o urmeaza pe Simona Halep la fiecare competitie la care participa, pentru a se asigura ca jucatoarea in varsta de 22 de ani este in cea mai buna forma.

In cadrul interviului acordat Ziare.com, Andrei Cristofor a dezvaluit calitatile mai putin stiute ale Simonei Halep si a povestit modul in care decurge o zi langa noua stea a tenisului romanesc.

"E o persoana deosebita, foarte modesta si extrem de atenta cu cei din jurul sau", spune Cristofor.

Cat de atenta? O surpriza facuta la Madrid l-a impresionat profund pe Andrei Crostofor. "Nu voi uita niciodata asta! A fost ceva fantastic", mentioneaza fizioterapeutul, cu referire la surpriza pe care Halep i-a facut-o in luna mai, cand staff-ul Simonei a urmarit meciul Real Madrid - Valencia din loja VIP.

Iata, mai jos, interviul acordat Ziare.com de Andrei Cristofor:

Cum a inceput colaborarea cu Simona Halep?

Colaborarea mea cu Simona Halep a inceput in luna decembrie 2013. Fiind pauza competitionala, Simona se afla in tara, iar in acea perioada Gelu Cosma (foto stanga) m-a trimis la Centrul National de Tenis sa le fac masaj catorva jucatoare de tenis, printre care si Simonei. De atunci, am continuat sa lucrez cu Simona in cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine, pentru masaj sau pentru recuperare, in cazul in care a suferit o accidentare. Incepand cu luna mai 2014, cu ocazia turneului de la Madrid, am inceput sa fac parte din staff-ul ei personal, in calitate de fizioterapeut.

Pentru ca oamenii sa inteleaga, care este rolul tau, mai exact, in staff-ul Simonei Halep?

Fiind fizioterapeut, eu ma ocup cu recuperarea fizica a Simonei, in cazul aparitiei unor accidentari, precum si cu refacerea ei sportiva, in urma unui antrenament sau meci. Pentru o recuperare cat mai rapida, care este extrem de importanta in cazul unei jucatoare profesioniste de tenis, precum Simona Halep, aplic diferite procedee, cum ar fi masajul terapeutic, terapia manuala, kinesio-taping-ul etc.

Nadia Comaneci ii face un portret magnific Simonei Halep

Cum este Simona Halep in afara terenului de tenis?

Simona este o persoana deosebita, foarte modesta si extrem de atenta cu persoanele din jurul ei. O fire foarte vesela! Este o atmosfera extraordinara in cadrul echipei noastre, pe care cred ca si-ar dori-o orice echipa din lume, indiferent de sportul practicat!

Cum arata o zi alaturi de Simona Halep?

Sa zicem ca vorbim despre o in care Simona are si meci... Ne incepem cu micul dejun la hotel, dupa care plecam la turneu. Teo se ocupa cu incalzirea, apoi Simona face antrenament cu Wim. Dupa antrenament, mergem sa mancam in baza sportiva. Apoi, dupa meci, mergem din nou la hotel, iar eu ma ocup de refacerea Simonei! Si daca nu este prea tarziu, iesim la un restaurant sa luam cina. Apoi, ne intoarcem la hotel sa ne odihnim, pentru ca a doua zi avem un alt meci de castigat!

Care e lucrul care te impresioneaza cel mai mult la Simona?

Sunt multe lucruri care ma impresioneaza la Simona Halep. Nu ma pot rezuma doar la unul singur, asa ca voi mentiona doua: ma impresioneaza ambitia pe care o are si, chiar daca are o problema, cum a fost cazul semifinalei de la Wimbledon, ea "strange din dinti" si merge mai departe. Are un caracter demn de invidiat! Un alt lucru care ma impresioneaza la Simona este dragostea si respectul pe care le are fata de familia ei!

Ai fost atat la Roland Garros cat si la Wimbledon. Care este cea mai frumoasa amintire pe care o ai? Intalnirea cu Cristiano Ronaldo?

Sunt multe amintiri frumoase. Intr-adevar, intalnirea cu Cristiano Ronaldo este una dintre ele, il admir foarte mult si a fost un moment emotionant sa fac poza cu el. I-am spus ca sunt din Romania, din tara lui Boloni, si a zambit! Dar cea mai frumoasa amintire va ramane surpriza pe care mi-a facut-o Simona la Madrid! Nu voi uita niciodata asta! Am avut ocazia sa vad meciul Real Madrid - Valencia din loja VIP! A fost ceva fantastic!

Cat de departe poate ajunge Simona Halep?

I-am zis de cand am cunoscut-o va fi nr. 1 mondial! Poate nu credeam 100% cand am spus asta, pentru ca abia o cunoscusem, dar acum, dupa ce am petrecut atata timp cu ea in turnee si o vad cum se pregateste si cum joaca, va spun cu siguranta ca se va afla pe prima pozitie a clasamentului feminin! Si cred ca acest moment se apropie... Va fi campioana la US OPEN!

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Simona Halep Andrei Cristofor, #Andrei Cristofor kinetoterapeut, #Simona Halep calitati, #interviu Simona Halep , #stiri Simona Halep