Simona Halep, cu bune si cu rele: De ce e acest sezon unul bun si doua probleme ramase inca nerezolvate

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 08:03
6820 citiri
Simona Halep, cu bune si cu rele: De ce e acest sezon unul bun si doua probleme ramase inca nerezolvate
Foto: Hepta.ro

Simona Halep a incheiat nefericit un sezon in care a alternat partile slabe cu cele in care ne-a incantat cu prestatiile excelente.

Dincolo de dezamagirea de la Turneul Campioanelor, unde o accidentare a venit in cel mai nepotrivit moment, Simona spune ca este multumita de cum a decurs acest sezon pentru ea.

A inceput anul pe locul 2 si-l incheie pe 4, astfel ca declaratia Simonei poate fi putin surprinzatoare. Avand insa in vedere dificultatea cu care este posibila constanta in tenis, spusele Simonei par indreptatite.

Avem obiceiul sa o judecam doar pe Simona pentru rezultatele sale, dar, privind imaginea la scara larga, observam cum jucatoarea noastra reuseste pentru al treilea an consecutiv sa incheie in primele 5.

Comparativ cu anul trecut, doar Simona, Serena si Aga Radwanska au ramas in primele 5. Dintre acestea, doar Radwanska si-a imbunatatit pozitia din clasament.

Mergand si mai inapoi, in 2014, observam ca doar Simona si Serena sunt singurele jucatoare care si astazi se mai regasesc in primele 5 jucatoare din lume.

Exista si parti negative dupa acest sezon, dar ele nu constau neaparat in rezultate, ci in problemele carora Simona nu a reusit sa le gaseasca o rezolvare. Care sunt acestea?

1. Jocul sub presiune ramane o problema - Pe langa serviciu, Simona a lucrat foarte mult in acest la capitolul mental. Sportiva noastra a avut numeroase discutii cu Darren Cahill in care i s-a cerut sa evite pe cat se poate sa puna presiune singura pe ea, atat in timpul cat si in afara meciurilor.

Din pacate insa, Simona continua sa aiba mari probleme cand exista asteptari ridicate din partea sa. Simona sustine ca "romanii vor sa castig toate meciurile si pun presiune pe mine".

Fostul tenismen Florin Segarceanu remarca totusi intr-un interviu acordat Ziare.com zilele trecute ca insasi Simona are obiceiul de a pune singura presiune pe ea prin declaratiile pe care le face.

"Ea spune ca isi doreste foarte mult sa castige un turneu si astfel pune presiune singura pe ea", spunea Segarceanu.

Daca privim ultimele zece luni, observam cum spusele lui Segarceanu se confirma. Simona a inceput anul spunand ca principalul sau obiectiv in 2016 este sa castige un turneu de Grand Slam. La prima aparitie intr-un turneu de Grand Slam, Simona a fost invinsa inca din primul tur la Australian Open de necunoscuta Shuai Zhang.

A urmat Grand Slam-ul de la Roland Garros, turneu despre care Simona a spus ca "e preferatul meu si sper sa-l castig". A cedat din nou dezamagitor, in optimile de finala cu Sam Stosur, dupa un meci pe care l-a avut in mana.

Lucrurile s-au schimbat insa pentru Simona in momentele in care nu s-a mai considerat printre favorite, a renuntat la declaratiile in care punea singura presiune pe umerii sai si a luat meci cu meci. La Wimbledon si US Open a ajuns astfel pana in sferturile de finala, unde a fost eliminata de Serena Williams si Angelique Kerber, cele mai bune jucatoare din 2016.

Se blocheaza cand ceva e impotriva sa - In discutiile neoficiale avute cu jurnalisti din strainatate despre Simona Halep, acestia o descriu ca fiind o jucatoare "cu un moral extrem de fragil, care e gata sa cedeze si daca bate putin vantul impotriva sa".

Poate cel mai dificil lucru in tenis este sa uiti un punct pierdut pe muchie de cutit sau o greseala copilareasca. Simona ne-a obisnuit cu aceasta problema in ultimii trei ani si nu i-a gasit rezolvarea nici in 2016.

Cel mai elocvent exemplu este meciul cu Sam Stosur, din optimile Roland Garros 2016. Simona a avut meciul in mana, se indrepta spre o victorie clara, dar cum a inceput sa ploua si jocul a fost intrerupt s-a prabusit complet la revenirea pe teren.

Simona Halep, in 2016:

45 de victorii, 18 infrangeri (14-3 zgura, 24-10 hard, 1-2 sala, 4-1 iarba)

3 trofee castigate - Madrid, Bucuresti si Montreal

Turul 1 la Australian Open, optimi la Roland Garros, sferturi la Wimbledon si US Open

6 victorii si 7 infrangeri in fata jucatoarelor din top 10 WTA

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Simona Halep analiza 2016, #rezultate Simona Halep , #stiri Simona Halep