Simona Halep, fata in fata cu marea ei rivala. Concluzia senzationala a americanilor

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 20:42
8274 citiri
Simona Halep, fata in fata cu marea ei rivala. Concluzia senzationala a americanilor
Foto: Tennis Magazine

Una dintre cele mai cunoscute publicatii de tenis din lume le-a comparat recent pe Simona Halep si pe Eugenie Bouchard, cele doua sportive pe care mai toata lumea le considera liderele noii generatii din tenisul feminin.

Revista americana Tennis Magazine a realizat un material "head-to-head", in care au fost dezbatute avantajele si slabiciunile fiecarei jucatoare in parte, concluzia fiind una pe cat de neasteptata, pe atat de uimitoare.

"Halep a inceput anul pe locul 11 in clasamentul mondial si a ajuns pe pozitia a treia dupa finala de la Roland Garros. Bouchard, care a inceput pe pozitia a 31-a, se afla la doar patru 'lungimi' in spatele romancei. E singura sportiva din circuitul WTA care a ajuns in semifinale la primele trei turnee de Grand Slam din 2013.

Halep a castigat doua turnee in acest an, Bouchard numai unul. Raportul victorii - infrangeri este surprinzator de asemanator, Simona avand 36-10 dupa ce s-a impus la Bucuresti iar Bouchard 36-14. Simona este mai scunda decat canadianca, desi au greutati asemanatoare. Halep, evident are o constitutie compacta, solida, cu musculatura bine dezvoltata. Bouchard e mai inalta si mai dezlanata, semnanand mult cu Maria Sharapova.

Halep locuieste inca in orasul in care s-a nascut, Constanta. Pare aproape perfect, ea insasi fiind o sportiva constanta, muncitoare si modesta, care se foloseste de faima castigata in tenis doar pentru a-si lauda tara. Ea a devenit chiar un fel de idol in Romania natala.

A devenit cunoscuta dupa ce si-a micsorat sanii, insa aceasta interventie a ajutat-o sa urce 450 de locul in clasamentul WTA. Iar acest detaliu este atat de important pentru ca a fost decisiv in evolutia romancei. Halep este extrem de agila si are reflexe rapide. Mai mult, poate citi jocul la fel de usor cum citeste o carte, iar acest lucru ii permite sa isi exploateze cel mai mare avantaj, acela de a schimba rapid directia mingii si de a gasi unghiuri aproape imposibile.

Desi agresivitatea de pe linia de fund are o mare legatura cu succesul ei, Simona este mult mai periculoasa atunci cand contraataca. Ea pare chiar o versiune feminina a lu Leyton Hewitt, fara comportamentul teatral al acestuia. De fapt, Halep este atat de calma si de linistita incat pare o amintire a zilelor mai linistite si, de ce nu, mai bune din trecut", noteaza sursa citata.

In ceea ce o priveste pe Bouchard, americanii nu au foarte multe de spus, cel putin in ceea ce priveste jocul ei. Canadianca este laudata mai ales pentru atitudinea de invingatoare si pentru increderea pe care o afiseaza inaintea partidelor importante.

In schimb, este remarcata atentia pe care o primeste din partea presei, fiind noua "printesa" a circuitului feminin. Americanii o avertizeaza insa ca acest succes in media ar putea sa-i fie defavorabil pe termen lung, daca nu va reusi sa ramana concentrata la ce are de facut.

Concluzia materialului este una fabuloasa: "Uneori, e mai bine sa fii Simona decat Eugenie".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Halep Bouchard Tennis Magazine, #Halep Bouchard comparatie, #Simona Halep presa americana , #stiri Simona Halep