Simona Halep merge in optimile Indian Wells, dupa o revenire fantastica

Luni, 12 Martie 2018, ora 03:38
48035 citiri
Simona Halep merge in optimile Indian Wells, dupa o revenire fantastica
Foto: Twitter / BNP Paribas Open

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Indian Wells, dupa o partida extrem de complicata in fata locului 165 mondial, Caroline Dolehide, din SUA.

Scorul a fost 1-6, 7-6 (3), 6-2, dupa 2 ore si 9 minute de joc.

Inceputul primului set nu parea sa prevada dezastrul care avea sa urmeze in jocul primului loc mondial, cel putin in prima mansa. De altfel, primul game a fost unul de anduranta, extrem de lung, in care Simona a ratat cateva sanse de break, dar pierderea lor nu parea sa fie una esentiala, avand in vedere ca era doar debutul setului 1.

Un set unu insa care s-a dovedit a fi pana la urma la discretia jucatoarei din Illinois, 6-1, dupa doar 33 de minute, toata lumea, inclusiv Simona, fiind buimacita de entuziasmul Carolinei Dolehide, care parea extrem de degajata, fara emotii in fata liderului mondial.

Cu lovituri foarte puternice pe fundul terenului, cu o rezistenta fizica nemaipomenita si cu o variatie in joc extrem de inteligenta, Dolehide a surprins-o pe Halep, care a trebuit sa se recunoasaca invinsa in aceasta mansa.

Setul doi a fost unul in care cu greu, dar treptat, putin cate putin, Simona Halep si-a revenit si si-a crescut usor-usor nivelul. La 3-2, Halep l-a chemat in premiera si pe Darren Cahill, cel care a mai calmat-o putin pe romanca, i-a transmis ca trebuie sa aiba incredere in ea, ca trebuie sa rupa ritmul mai des, ca nu trebuie sa intre in raliuri cu Dolehide si ca trebuie insistat foarte mult pe backhand.

Sfaturi pe care Simona le-a urmat si acest lucru s-a vazut si pe tabela, unde Simona a condus intai cu 4-2, apoi cu 5-3 si cu 5-4. Dar dramatismul trebuia sa ajunga la cote inalte, asa ca Simona s-a complicat si in acest final de set, s-a mers in tiebreak, acolo unde insa romanca nascuta la Constanta nu a mai avut emotii, castigand cu 7-3 si dezlantuindu-se cu un urlet de fericire.

Consumul fizic, dar mai ales cel mental s-a vazut in debutul de set 3 in ce o priveste pe Caroline Dolehide. Aceasta a fost dominata clar de Simona Halep in primele trei puncte, romanca ducandu-se lejer la un 3-0 pe tabela. Emotiile au reinceput imediat dupa primul rebreak facut de americanca, care parea ca e dispusa si capabila sa revina in meci.

Dar nu a mai fost asa, caci Simona Halep a controlat cu multa siguranta finalul de meci, iar decisivul s-a incheiat cu scorul de 6-2, in ovatiile fanilor, multi dintre ei romani prezenti in arena din California.

Halep isi depaseste asadar performanta de anul trecut de la IW si va evolua in optimi de finala cu sportiva din China Q.Wang, cea care a trecut in aceeasi noapte de Kiki Mladenovici din Franta.

Desfasurarea intalnirii:

Game, set si meci pentru Simona Halep, 6-2 in setul decisiv pentru favorita 1 la IW!

3.33: Mai face un punct Dolehide, 2-5, noi speram ca este si ultimul in aceasta noapte.

3.31: 5-1 si Simona este la un singur pas de calificarea in optimi!

3.27: 4-1, Halep revine la doua breakuri, sta foarte bine mental din nou tenismena din Romania.

3.23: 1-3, Dolehide face un prim rebreak in acest set trei, incepem sa avem din nou emotii.

3-0, Halep are un retur de kinograma la finalul ultimului game si romanca are un dublu break avans pe tabela.

3.16: 2-0, isi concretizeaza breakul cu multa siguranta, incepe sa intre si primul serviciu, o cheie importanta va fi acest factor in acest set.

3.13: Inceput excelent de set 3 pentru sportiva noastra, 1-0 cu break in mansa decisiva.

Simona Halep castiga acest set intr-o maniera efectiv dramatica, 7-3 a fost pentru romanca scorul in tiebreak. Urmeaza setul decisiv!

3.04: Se schimba terenul, este 4-2 pentru Simona Halep, are un minibreak avans compatrioata noastra.

3.00: Suntem in plina noapte in Bucuresti, la Indian Wells ne pregatim de tiebreak in setul 2.

2.55: Rezista psihic exceptional Simona Halep, face 6-5 si sa vedem ce reactie are Dolehide.

2.53: 5-5, Dolehide revine de doua ori in doua situatii critice. Intram in prelungirile setului.

2.48: Nu se termina drama acestui set secund, Halep nu poate inchide mansa, Dolehide mai face un break si o luam de la capat.

2.44: Inca un break facut de Halep, 5-3 si de data aceasta va servi pentru set in premiera in aceasta noapte nebuna, Simona. Darren Cahill aplauda in picioare!

2.39: Ne bucuram pentru scurt timp, Dolehide revine repede in meci, face rebreakul, este 4-3, va servi imediat tanara de 19 ani pentru 4-4.

Iata ca vine primul break facut de Simona Halep in acest meci, o discutie esentiala s-a dovedit a fi cea de mai devreme cu Darren Cahill! Este 4-2, Simona serveste acum pentru a se distanta decisiv pe tabela in setul 2!

INFO: Cahill a sfatuit-o sa fie mai agresiva cu reverul, sa nu mai loveasca atat de scurt cu backhandul, sa incerce sa varieze jocul. In opinia sa, Halep nu ar mai trebui sa intre in raliuri cu Dolehide, ci sa taie jocul, sa incerce o scurta, sa fie mai creativa pe teren.

2.28: 3-2 Halep si acum Simona il cheama in premiera azi pe teren pe antrenorul sau Darren Cahill.

2.25: 2-2, Caroline face din nou game usor, doar Simona este cea care da impresia ca se chinuie sa isi faca serviciile.

2.21: Simona Halep castiga un game tare lung si tare greu, cu multe sanse de break ale Carolinei. A durat peste 8 minute acest joc..

2.12: 1-1, egaleaza destul de repede Caroline, chiar daca Halep a avut o sansa de break, o sansa mare de 2-0!

2.08: Simona conduce pentru prima data in acest joc, 1-0, inceput bun si poate promitator de set pentru romanca.

Surpriza maxima la Indian Wells! Caroline Dolehide, 165 WTA, castiga primul set cu liderul mondial in mod categoric, 6-1!

2.02: 5-1 pentru Dolehide, vedem un tenis bun facut de curajoasa sportiva din SUA. Halep nu se regaseste, nu este deloc in zi fasta..

1.57: Game la zero facut de Dolehide, americanca joaca fara emotii si ajunge la 4-1.

1.55: In fine vine si primul punct pentru Simona, 1-3, dupa 23 de minute de frustrare pentru sportiva noastra.

1.49: 3-0 pentru sportiva din Statele Unite, nu e deloc startul pe care Simona il dorea..

1.46: 2-0, iata ca vine breakul facut de tanara jucatoare din SUA.

1.42: Dupa mai bine de 10 minute, si dupa 7 egalitati intre cele doua, Simona ratand cateva bune sanse de break, Dolehide face 1-0.

Incepe partida cu Dolehide la serviciu!

1.25: Halep si Dolehide sunt pe teren, se pregatesc sa inceapa incalzirea oficiala. Simona a castigat tragerea la sorti si a ales sa primeasca.

Roger Federer castiga cu ceva emotii in acest set 2, 6-3, 7-6 asadar si noi ne pregatim de meciul Simonei, in circa 15 minute.

1.11: 6-6, a ratat o minge de set argentinianul.

1.06: Avem tiebreak in setul 2, conduce cu 4-2 la schimbarea terenului Roger.

00.52: 5-5, tensiunea continua intre cei doi, dar si asteptarea noastra in ceea ce o priveste pe Simona.

00.44: Este 4-4, se joaca cap la cap pana acum.

00.25: Au aparut deja cei doi jucatori pe teren, acestia isi fac incalzirea oficiala.

00.14: Ne pregatim acum de reluarea partidei Federer - Delbonis, de la 6-3, 2-2.

00.10: Surprizele continua la Indian Wells! Taro Daniel din Japonia il invinge pe Nole Djokovici, de 5 ori castigator aici, cu 6-1 in decisiv!!

23.35: Iata mai jos cronica eliminarii surpriza a lui Petra Kvitova la Indian Wells:

Petra Kvitova, dubla castigatoare la Wimbledon, eliminata la Indian Wells de o tanara de 16 ani

23.32: Djokovici castiga setul 2 cu 6-4, vom avea decisiv aici, este clar ca meciul Simonei nu va putea incepe inainte de 00.30.

23.05: Simona Halep a fost laudata duminica de portalul Live Tennis, care a spus despre romanca faptul ca joaca cel mai bun tenis al sau in ultimele 5 luni:

Simona Halep, laudata pentru jocul sau din ultima vreme: Joaca cel mai bun tenis al carierei in ultimele cinci luni

22.44: O surpriza si la meciul baietilor, Taro Daniel a castigat primul set cu 7-6. Vom mai avea de asteptat pana la meciul Simonei.

22.05: Primul meci de pe terenul 1 s-a terminat deja, Kvitova a fost invinsa de Anisimova, mare surpriza, scor 2-6, 4-6. A inceput si a doua partida a zilei, Djokovici - Daniel, e 4-2 acum pentru sarb.

Simona Halep a castigat un singur meci pana acum la Indian Wells, caci a avut bye in primul tur. In faza secunda, ea a trecut de Krystina Pliskova din Cehia cu un dublu 6-4. In plus, in proba de dublu, ea a pierdut in prima faza alaturi de Irina Begu, dupa un 3-10 in super tiebreak in fata perechii Melichar/Peschke.

Halep e din nou in postura de lider mondial WTA si e clar favorita in fata unei tinere de doar 19 ani, care a facut insa aici furori dupa doua surprinzatoare victorii, la Shelby Rogers si mai ales la Dominika Cibulkova, ambele venite dupa ce a pierdut primul set:

Cine este Caroline Dolehide, viitoarea adversara a Simonei Halep la Indian Wells

Aflata acum pe 165 WTA, Dolehide a avut un personal best de 137 in cariera, ca si clasare in lume. Halep si sportiva din SUA nu s-au mai intalnit niciodata in circuitul WTA.

Partida este programata a 4-a pe terenul 1, dupa Kvitova - Anisimova, care incepe la 20, apoi Djokovici - Daniel si Federer - Delbonis, ultimul fiind un meci care se reia de la 6-3, 2-2.

Jocul va fi televizat pe DigiSport.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Halep live meci Dolehide, #Halep live text tur III Indian, #Halep Dolehide cronica meci Indian Wells , #stiri Simona Halep