Simona Halep intra intr-o noua etapa: E infernal, totul se schimba

Joi, 12 Iunie 2014, ora 17:08
5671 citiri
Simona Halep intra intr-o noua etapa: E infernal, totul se schimba
Foto: Roland Garros

Simona Halep a impresionat pe zgura de la Roland Garros, insa acum este nevoita sa-si schimbe radical jocul intrucat va intra intr-o noua etapa a sezonului competitional.

De saptamana viitoare, jucatoarea in varsta de 22 de ani va lua startul in turneul de 'S-Hertogenbosch, dotat cu premii in valoare de 250 de mii de dolari, pe care l-a castigat anul trecut.

In pofida acestui succes, rezultatele Simonei Halep arata ca iarba nu este suprafata ei preferata. In ultimii trei ani, Halep are sapte victorii pe iarba si sase infrangeri, insa cinci dintre aceste succese au venit in turneul de anul trecut de la 'S-Hertogenbosch.

La Wimbledon, Simona Halep nu a trecut niciodata de turul secund. E drept, a fost eliminata de fiecare data de jucatoare mult mai bine cotate, precum Serena Williams (2011) si Na Li (2013).

Trecerea de la zgura la iarba este una brusca pentru jucatorii de tenis, iar cei care au facut mutarea inca din aceasta saptamana se plang ca adaptarea este extrem de dificila.

"Meciurile pe iarba sunt total diferite! Pentru mine, e ca si cum m-as fi reapucat de tenis. E infernal, jocul este diferit, totul se schimba!", a spus bulgarul Grigor Dimitrov, ocupantul locului 13 in ierarhia mondiala.

Potrivit expertilor, spusele lui Dimitrov nu sunt departe de adevar. Jocul pe iarba este mult mai rapid si depinde, in special, de calitatea suprafetei de joc, intrucat mingea sare diferit in functie de data la care a fost montata iarba.

Punctele pe iarba sunt extrem de rapide, iar serviciul este foarte important. Serviciul vole este principala lovitura pe aceasta suprafata.

Sfaturile lui Boris Becker

Cu trei titluri la Wimbledon, Boris Becker este unul dintre cei mai de succes jucatori pe iarba din toata istoria. Inaintea turneului, el are cateva sfaturi esentiale pentru jucatori:

1. Indoaie genunchii! Este lucrul principal - Fie ca-ti place sau nu, trebuie sa o faci, deoarece mingea sare foarte putin si trebuie sa fii pregatit.

2. Intelege miscarea mingei - Nu ai mult timp la dispozitie, asa ca trebuie sa intelegi dinainte unde se va duce mingea. Fa-ti adversarul sa alerge, deoarece va aluneca in cele din urma!

3. Vino la fileu cat de des poti - Multi jucatori evolueaza pe iarba ca pe zgura si prefera punctele lungi. Vino la fileu si surprinde-i!

4. Nu juca precum pe un teren de hard. Nu esti acolo - Iarba e putin diferita fata de perioada in care evoluam eu, dar nu este precum o suprafata hard. Jocul este putin incetinit de minge.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Simona Halep Wimbledon, #program Simona Halep , #stiri Simona Halep