Simona Halep, nominalizata intre cei mai buni sportivi din Balcani

Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 14:10
3802 citiri
Simona Halep, nominalizata intre cei mai buni sportivi din Balcani
Foto: Instagram/Simona Halep

Simona Halep, numarul unu mondial in tenisul feminin, conduce contingentul sportivilor romani nominalizati in ancheta "Cei mai buni zece sportivi ai anului in Balcani", organizata de agentia bulgara de stiri BTA.

Halep, campioana in 2018 la Roland Garros si finalista la Australian Open, incheie al doilea an consecutiv in postura de lider WTA.

Simona Halep s-a clasat pe locul al doilea la editia de anul trecut a anchetei, cu 60 de puncte, devansata de tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, 62 de puncte.

La editia de anul acesta, a 46-a a traditionalei anchete, au mai fost nominalizati, din randul sportivilor romani, halterofilul Nicolae Onica, medaliat cu bronz la Mondiale si cu aur la Europene, canotoarele Madalina Beres si Denisa Tilvescu, medaliate cu aur la Europene, atat la dublu rame, cat si la 8+1, Ionela-Livia Lehaci si Gianina Beleaga, campioane mondiale la dublu vasle categorie usoara, handbalista Cristina Neagu, golghetera Ligii Campionilor si inclusa in echipa ideala a competitiei, scrimera Ana-Maria Popescu, medaliata cu argint la Mondiale, halterofilele Elena Andries si Loredana Toma, ambele campioane europene, luptatorul Mihai Mihut, campion european, etc.

Bulgaria este reprezentata de luptatorii Taybe Yusein, campion european si mondial, si Biliana Dudova, campioana europeana si vicecampioana mondiala, etc.

De la croati sunt nominalizati, intre altii, fotbalistul Luka Modric, campion european cu Real Madrid si vicecampion mondial cu echipa nationala, atleta Sandra Perkovic, campioana europeana la aruncarea discului, si tenismanul Marin Cilic, finalist la Australian Open si castigator al Cupei Davis cu echipa tarii sale.

Cei mai importanti sportivi ai Greciei sunt gimnastul Eleftherios Petrounias, campion european si mondial la inele, atleta Katerina Stefanidi, campioana europeana la saritura cu prajina si medaliata cu bronz la Mondialele indoor, tenismanul Stefanos Tsitsipas, campionul turneului Next Gen ATP Finals, etc.

Serbia are si ea sportivi cotati cu sanse, tenismanul Novak Djokovic, numarul unu mondial si campion la Wimbledon si US Open, voleibalista Tijana Boskovic, campioana mondiala si desemnata cea mai buna jucatoare a turneului final, atleta Ivana Spanovic, campioana mondiala la triplusalt, poloistul Filip Filipovic, campion european si cel mai bun jucator al competitiei, etc.

Turcia candideaza cu atletul Ramil Guliyev, campion european la 200 m, luptatorii Metehan Basar, campion olimpic, si Yasemin Adar, campioana europeana si vicecampioana mondiala, voleibalista Gozde Kirdar Sonsirma, castigatoare a Ligii Campionilor cu VakifBank Istanbul si cea mai buna a jucatoare a competitiei, etc.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Simona Halep sportivi Balcani , #stiri Simona Halep