Simona Halep pierde categoric finala de la Cincinnati si rateaza din nou sansa de a deveni lider mondial

Duminica, 20 August 2017, ora 22:05
55379 citiri
Simona Halep pierde categoric finala de la Cincinnati si rateaza din nou sansa de a deveni lider mondial
Foto: Hepta.ro

Garbine Muguruza a castigat finala turneului WTA de la Cincinnati, in Statele Unite, dupa o finala in care a invins-o foarte clar pe Simona Halep, scor 6-1, 6-0, rapindu-i sansa sportivei noastre, din nou, de a urca pe locul 1 mondial WTA.

Simona Halep a inceput extrem de slab partida cu Garbine Muguruza, iar primul set a fost unul dominat de la un capat la altul de sportiva din Spania, profitand, e drept, si de o evolutie prea timorata, lipsita de stralucire, a romancei.

Prima mansa a durat doar 23 de minute si a fost castigata cu 6-1 de catre sportiva din Spania, locul 6 WTA.

La 1-4, Simona Halep l-a chemat in ajutor pe antrenorul Darren Cahill, care a sfatuit-o sa joace mai mult pe serviciul doi al adversarei, sa intre mai mult in teren cu forehandul si, in general, sa isi deschida mai mult unghiurile in teren.

Simona Halep l-a chemat in ajutor pe Darren Cahill, in timpul finalei de la Cincinnati

Setul doi a fost unul similar cu primul pana la 3-0 pentru iberica, Simona Halep intrand in joc in game-ul 4, unul care a durat peste 10 minute si care putea schimba soarta setului, avand in vedere ca romanca a ratat multiple sanse de break.

Iberica s-a tinut tare, a facut 4-0 si de aici inainte totul a fost simplu pentru campioana de la Wimbledon, care a realizat un 6-0 sec si a castigat in premiera turneul WTA de la Cincinnati.

Muguruza castiga in premiera turneul WTA de la Cincinnati, in timp ce Simona Halep ramane pe locul 2 WTA, la doar 5 puncte in spatele lui Karolina Pliskova din Cehia.

Partida a durat doar 57 de minute, 3 mai mult ca jocul din semifinale, intre Halep si Sloane Stephens.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, Simona Halep pierde cu Garbine Muguruza, 1-6, 0-6!!

22.04: 5-0 Muguruza, care serveste acum pentru meci si finala.

21.59: Din pacate, acest game maraton este castigat de Garbine, 0-4. Revenirea Simonei, care a parut mult mai conectata la joc in acest game, pare sa fi venit prea tarziu.

Este un game care dureaza de circa 10 minute, Simona a inceput in sfarsit sa joace tenisul de care este capabila. Este egalitate acum.

21.45: 3-0 Muguruza, inca o data Simona Halep nu are incredere in ea si pierde foarte usor punctele. Se pare ca romanca a pierdut deja orice speranta ca mai poate intoarce partida.

Simona Halep l-a chemat in ajutor pe Darren Cahill, in timpul finalei de la Cincinnati

21.42: 2-0 Garbine, pare ca Simona Halep este speriata, nu loveste suficient de puternic, nu are cai sa o anihileze pe Muguruza.

21.37: 0-1, Muguruza incepe cu break si setul secund, Simona pare sa nu se regaseasca, e buimacita de acest start atat de prost de meci.

Prim set dominat clar de Muguruza, castigat pana la urma cu 6-1, dupa 23 de minute.

21.30: 1-5, inca un break Muguruza, dupa doua duble greseli consecutive.

21.26: 4-1 pentru Muguruza, care domina clar acest debut de meci.

Prim gest nervos facut de Simona Halep, care a lovit cu racheta intr-o minge, dupa ce a lovit in out...

21.23: 3-1, Simona Halep incepe sa joace tenis, este primul punct facut de romanca in aceasta finala.

21.18: 3-0 pentru sportiva din Spania, cu doar un break avans insa pentru Garbine.

Primul break este facut de Garbine Muguruza, 2-0, cateva greseli facute putin prea usor de Simona. Inceput oricum mai bun al lui Garbine.

21.12: 1-0 pentru Garbine, nu a fost un serviciu castigat foarte usor, Simona a bifat si ea doua puncte, dar suntem abia la inceput de meci.

Incepe partida, Garbine Muguruza este la serviciu!

21.08: Sunt foarte multi fani romani in tribune, care fac o atmosfera foarte frumoasa.

21.03: Incalzirea oficiala a inceput, cele doua jucatoare sunt prezentate de crainicul oficial.

Avem primele imagini de la Cincinnati, Simona Halep si Garbine Muguruza sunt la incalzire,

acum se trage la sorti terenul si serviciul!

20.41: Turneul de la Cincinnati a fost castigat in 1973 de un roman, Ilie Nastase, in finala cu Manuel Orantes din Spania, scor 5-7, 6-3, 6-4. Simona Halep a mai facut o finala si ea aici, in 2015, cu Serena Williams, pierduta cu 6-3, 7-6.

20.22: Acum o saptamana, cele doua, Halep si Muguruza, s-au antrenat impreuna pe unul dintre terenurile complexului de la Toronto, acolo unde romanca pierdea in semifinale, dupa o lectie de tenis administrata de Elina Svitolina.

19.48: Si Garbine Muguruza a oferit o declaratie inainte de aceasta mare finala, spunand ca o stie pe Simona, este o adversara dificila, isi aduce aminte de jocul de Fed Cup, de la Galati 2015, cand Halep, tot pe suprafata rapida, a pierdut atunci clar in fata ibericei.

Vezi ce a declarat Garbine Muguruza, locul 6 WTA, despre finala de la Cincinnati

19.30: Darren Cahill a laudat-o pe sportiva noastra, intr-un interviu acordat presei din Romania. Dupa semifinala cu Stephens, Cahill spunea ca Halep a jucat cu mult curaj, magnific pe alocuri: "Cred ca in primele meciuri de aici s-a luptat pentru a trece de ele, nu a jucat incredibil, dar a avut mult curaj si determinare pentru a gasi un mod de a se impune. Conditiile nu sunt ideale, este multa caldura si umiditate, este dificil de jucat, dar in ultimele doua meciuri, cu Konta si Stephens, cred ca a jucat un tenis magnific. Trebuie sa joci agresiv, altfel vei alerga mult si atunci lasi adversarele sa joace. E bine ca nu le-a lasat sanse si ca a rezonat la planul de joc".

Iata pe larg ce a declarat antrenorul australian despre sportiva din Romania

Simona Halep este foarte aproape, din nou, sa isi atinga marele vis si tel, acela de a ajunge pe primul loc mondial WTA, daca va castiga aceasta finala. Este a treia ocazie pentru ea sa obtina acest lucru, dupa finala de la Roland Garros, pierduta cu Ostapenko si sfertul de la Wimbledon, in care s-a inclinat cu Jo Konta.

Garbine Muguruza o conduce pe romanca la intalniri directe, scor 2-1, dar la ultima partida sportiva din Constanta a avut castig de cauza, la Stuttgart in 2015, pe zgura indoor, scor 2-1 la seturi.

Presa internationala vorbeste despre calificarea Simonei Halep in finala de la Cincinnati

Halep este acum la doar 5 puncte in spatele Karolinei Pliskova in clasamentul WTA si este deja locul 1, loc pe care l-a reocupat, in clasamentul WTA Race to Singapore, peste Muguruza si Svitolina, sportive care ocupa celelalte pozitii de pe podium.

In semifinale, Halep a trecut de Stephens cu 6-2, 6-1, iar Garbine Muguruza a invins pe Karolina Pliskova, tot in 2 seturi, 6-3, 6-2.

Episod amuzant povestit de Simona Halep la Cincinnati. Ce l-a intrebat pe fratele ei inainte de semifinala cu Sloane Stephens

Muguruza a castigat in cariera doar 4 trofee WTA, dintre care 2 de Mare Slem, Roland Garros 2016 si Wimbledon 2017. Este prima ei finala pe hardul american.

Partida va fi televizata pe DigiSport.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#live Simona Halep finala Cincinnati, #Simona Halep versus Garbine Muguruza, #Halep finala Cinci Muguruza, #Halep finala Cincinnati pentru loc 1 , #stiri Simona Halep