Surpriza uriasa la Madrid: Cu cine va juca Simona Halep in semifinale si cum poate reveni pe primul loc in clasamentul WTA

Joi, 09 Mai 2019, ora 17:54
47013 citiri
Surpriza uriasa la Madrid: Cu cine va juca Simona Halep in semifinale si cum poate reveni pe primul loc in clasamentul WTA
Foto: Hepta.ro

Favorita numarul 1 a turneului de la Madrid, Naomi Osaka, a fost eliminata, joi, in sferturile de finala si poate fi depasita de Simona Halep in fruntea clasamentului WTA.

Tenismena japoneza (foto) a fost invinsa dramatic de Belinda Bencic, cu 6-3, 2-6, 5-7, iar jucatoarea din Elvetia, aflata pe locul 19 in ierarhia WTA, o va infrunta pe Simona Halep in semfiinalele competitiei din capitala Spaniei.

Naomi Osaka a condus cu 5-3 in setul decisiv si a servit pentru castigarea meciului. Bencic a revenit, insa, fantastic si si-a adjudecat urmatoarele patru game-uri, producand astfel o mare surpriza.

Doua ore si zece minute a durat confruntarea dintre Naomi Osaka si Belinda Bencic.

In semifinale, Bencic va da peste Simona Halep, intr-o partida care va avea loc vineri, la o ora ce va fi anuntata ulterior de organizatori.

Belinda Bencic si Simona Halep s-au intalnit de trei ori pana acum, scorul fiindu-i favorabil jucatoarei din Elvetia, care a castigat si ultimul joc, disputat anul acesta in sferturile de finala ale turneului de la Dubai:

2014, Wimbledon: 6-4, 6-1 pentru Simona Halep;

2015, Openul Canadei: 7-6, 6-7, 3-0 ret. pentru Belinda Bencic;

2019, Dubai: 4-6, 6-4, 6-2 pentru Belinda Bencic.

In cealalta semifinala se vor duela castigatoarele sferturilor dintre Petra Martic - Sloane Stephens si Petra Kvitova - Kiki Bertens.

Simona spera la locul 1 WTA

Dupa eliminarea tenismenei japoneze in sferturile de finala ale competitiei dotata cu premii in valoare totala de 7 milioane de euro, Simona Halep depinde doar de rezultatele ei pentru a reveni in fruntea ierarhiei mondiale feminine.

Pentru a urca din nou pe primul loc in clasamentul WTA, Simona Halep, care si-a asigurat deja saltul pe pozitia a doua dupa calificarea in semifinale, trebuie sa castige turneul patronat de Ion Tiriac.

Top 3 WTA in momentul de fata:

1. Naomi Osaka 6.356 puncte (eliminata Madrid)

2. Simona Halep 5.857 puncte

3. Angelique Kerber 5.285 puncte (eliminata Madrid)

Cu o calificare in finala, Simona ajunge la 6.117 puncte, in timp ce castigarea turneului de la Madrid o propulseaza pe tenismena romana pe prima pozitie, cu 6.467 puncte.

Ati putut urmari, in direct pe site-ul Ziare.com, desfasurarea sfertului de finala de la Madrid dintre Naomi Osaka si Belinda Bencic.

Desfasurarea intalnirii:

Naomi Osaka - Belinda Bencic 6-3, 2-6, 5-7

17:51 - Break, set si meci Belinda Bencic!

17:46 - Bencic isi face serviciul cu usurinta, iar Osaka va servi acum pentru a ramane in meci.

17:43 - Naomi serveste pentru castigarea meciului, insa Bencic nu renunta si reuseste breakul la 0, trimitand astfel setul in "prelungiri"!

17:34 - Nipona isi face serviciul la 0 si e la doar un game distanta de calificarea in semifinale, acolo unde o va intalni pe Simona Halep.

17:26 - Naomi Osaka salveaza doua mingi de break si apoi se distanteaza dupa un game maraton.

17:14 - Break la 0 reusit de tenismena din Japonia.

17:03 - Naomi Osaka salveaza doua mingi de break in startul setului decisiv.

16:53 - Belinda Bencic isi adjudeca actul doi cu 6-2 si vom avea set decisiv.

16:47 - Liderul WTA isi pierde din nou serviciul, iar tenismena din Elvetia se distanteaza.

16:42 - Rebreak Naomi Osaka, insa elvetianca ramana in continuare in avantaj, scor 3-2.

16:30 - Bencic reuseste breakul in debutul setului doi.

16:18 - Primul set ii revine japonezei, dupa aproape 40 de minute de la startul lui.

16:01 - Rebreak izbutit de tenismena elvetiana.

15:58 - Naomi Osaka reuseste primul break al meciului si de distanteaza la 3-1 in acest prim set.

ora 15:40 - A inceput partida care se disputa pe arena Arantxa Sanchez.

INFO: Castigatoarea acestui joc o va intalni in semifinale pe Simona Halep.

INFO: Simona Halep poate reveni pe prima pozitie in clasamentul WTA la inceputul saptamanii viitoare, daca se impune la Madrid, iar Naomi Osaka e eliminata astazi in sferturi.

INFO: In clasamentul WTA, Naomi Osaka ocupa locul 1, in timp ce Belinda Bencic se afla pe pozitia a 18-a.

Semifinalele turneului de la Madrid se vor disputa vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#LIVE sfert Osaka Bencic, #adversara semifinala Simona Halep, #Simona Halep semifinale Madrid , #stiri Simona Halep