Tiriac si Ilie Nastase, atacati inaintea semifinalei Simonei Halep - Interviu

Joi, 03 Iulie 2014, ora 07:15
16666 citiri
Tiriac si Ilie Nastase, atacati inaintea semifinalei Simonei Halep - Interviu
Foto: gsp.ro

Fostii mari jucatori de tenis Ion Tiriac si Ilie Nastase sunt criticati dur inaintea meciului pe care Simona Halep il va disputa, joi, in semifinalele turneului de la Wimbledon.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul presedinte al Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir, spune ca Simona Halep nu a fost ajutata sa ajunga in elita tenisului mondial.

De asemenea, Dragomir a mentionat ca Nastase si Tiriac o critica din cand in cand pe Simona Halep deoarece nu au crezut ca poate ajunge atat de sus.

"Nastase si Tiriac puteau face, cu siguranta, mai mult pentru tenisul romanesc", e concluzia pe care o trage Ruxandra Dragomir.

Totodata, Dragomir a vorbit si despre parcursul pe care Simona Halep il are la Wimbledon.

Iata interviul acordat Ziare.com de Ruxandra Dragomir:

Va asteptati la o victorie atat de clara?

Ma asteptam la o victorie. M-a surprins inceputul, Lisicki a inceput in forta, a facut 4-1, dar Simona si-a revenit si a castigat 11 game-uri consecutiv, reusind sa ajunga in semifinale intr-un mod foarte clar.

Simona Halep s-a calificat superb in semifinale la Wimbledon

Cum va fi semifinala cu Eugenie Bouchard?

Va fi interesanta, dar daca ne uitam pe statistica nu vom putea fi acuzati de subiectivism cand afirmam ca Simona Halep este favorita. Cred ca are prima sansa la calificarea in finala.

La ce trebuie sa fie atenta Simona Halep?

In primul rand, la jocul ei si la increderea pe care o are in propriile forte. Este cea mai buna jucatoare ramasa in competitie, pentru ca celelalte din fata ei au fost eliminate, iar acest lucru ii ofera o sansa in plus.

Ce credeti ca se va intampla in semifinala dintre Kvitova si Safarova?

As tinde sa cred ca va castiga Kvitova, insa, tinand cont ca sunt doua jucatoare din aceeasi tara care se cunosc foarte bine, sunt convinsa ca va fi un meci foarte interesant.

Pentru finala care este pronosticul dvs.?

Simona Halep are clar o sansa sa ajunga in finala, insa nu doar atat, ci sa si castige si turneul.

Ati spus de ceva timp ca poate ajunge numarul unu in lume. Pe ce va bazati?

Am spus prima data ca poate ajunge in primele 30 de jucatoare din lume, iar apoi ca are potential de primele cinci. Are un pachet minunat de calitati si cred ca poate ajunge numarul unu in lume. Acest lucru l-am spus si despre Sorana Carstea, care, la fel, are un potential urias, insa nu a reusit sa treaca peste pragul emotional.

Ilie Nastase si Tiriac au oscilat in declaratiile despre Simona Halep. Ba au laudat-o, ba au criticat-o. De ce credeti ca s-a intamplat acest lucru?

Probabil nu se asteptau ca cineva din Romania sa depaseasca aceasta bariera absoluta. Simona Halep a demonstrat ca se poate si i-a luat prin surprindere, desi nu a beneficiat de niciun sprijin financiar, in afara de cel al familiei. Ei (Tiriac si Nastase - n.red.) nu au vazut dincolo de neprevazut, asa cum eu am vazut potentialul acestor fete cand eram capitanul echipei de Fed Cup. Romania are o generatie extraordinara. Cand eram presedintele Federatiei, am spus ca e timpul sa investim in tenis pentru ca am vazut ca exista valoare si potential.

La un moment dat aveam sapte jucatoare in primele o suta din lume. Pe langa Simona, Sorana sau Monica Niculescu, n-as vrea s-o uit nici pe Alexandra Dulgheru, care la un moment dat era foarte sus, insa, din cauza unei accidentari la genunchi, nu mai are aceleasi rezultate. Imi doresc foarte mult ca ea sa-si revina.

Puteau sa faca Nastase si Tiriac mai mult pentru tenisul romanesc prin imaginea si influenta pe care o au?

Cu siguranta, da! Daca stam sa ne gandim, pana sa vin eu presedinte la Federatie, in 2009, nici nu aveam turneu de fete in Romania! Erau doar turnee de 10 mii de dolari, iar dupa ce am venit am adus unul de 100 de mii. Din fericire, se pare ca acum vom avea un turneu WTA, ceea ce va fi foarte bine.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ion Tiriac Ilie Nastase, #Ion Tiriac Simona Halep, #Simona Halep Wimbledon, #Simona Halep critici Tiriac , #stiri Simona Halep