Un fost antrenor al Simonei Halep spune ca adevarata problema a sportivei e Darren Cahill

Joi, 22 Iunie 2017, ora 07:02
23873 citiri
Un fost antrenor al Simonei Halep spune ca adevarata problema a sportivei e Darren Cahill
Foto: captura Tennis TV

Un fost antrenor al Simonei Halep afirma ca problema reala cu care se confrunta sportiva noastra este, de fapt, antrenorul australian Darren Cahill.

Firicel Tomai, omul alaturi de care Simona Halep a facut tranzitia de la tenisul de junioare la cel profesionist, a afirmat ca australianul nu are suficienta personalitate pentru a se impune in fata romancei.

"Simona nu are langa ea un om care sa ii impuna sau care sa ii dea de inteles ca trebuie sa faca ceea ce trebuie sa faca. Din cate vad, ea le spune celor din jur ce trebuie sa faca, iar mie asta nu mi se pare foarte normal. Cred ca ar trebui sa fie un om, respectiv un antrenor, care sa aiba initiativa si sa ia el deciziile.

Sa fie mana forte, da. Asta nu inseamna ca trebuie sa neglijeze initiativele Simonei. El ar trebui sa fie deasupra deciziei, iar Simona sa inteleaga ca trebuie sa il lase sa hotarasca el", a afirmat Firicel Tomai pentru ProSport.

Totodata, Tomai a mai spus ca Simona nu a mai reusit sa evolueze din punct de vedere tehnic dupa ce s-a despartit de el.

"Sincer sa va spun, cred ca le-a corectat cat timp a lucrat cu mine. Din ce am vazut-o jucand, eu nu cred ca a mai evoluat tehnic. Din punctul acesta de vedere, eu nu vad imbunatatiri. Si n-a evoluat nici fizic, cred eu. Aici este un alt aspect. Toata lumea spune ca Simona se misca foarte bine pe teren. Si este adevarat, ea se misca foarte bine tot timpul, mai ales dupa ce si-a facut operatia de micsorare a bustului.

Dar ea nu a progresat la aspectul acesta. pentru ca a vazut ca se misca foarte bine si toata lumea a neglijat acest aspect. Nu cred ca cineva si-a pus problema cum mai putem imbunatati acest aspect fizic, unde ea ar avea mult de castigat. Dar, nu doar deplasarea in teren trebuie adusa in discutie. Pentru a dezvolta un campion, din punct de vedere fizic, sunt mult mai multe laturi, mai multe aspecte", a completat Tomai.

Firicel Tomai este antrenorul care a lucrat cel mai mult cu Simona Halep, din 2006 pana la finalul lui 2012.

Cu el antrenor, Simona a castigat finala de la Roland Garros, in proba junioarelor.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Simona Halep Darren Cahill, #Simona Halep Firicel Tomai , #stiri Simona Halep
Comentarii