Care e cea mai mare problema a Simonei Halep in momentul de fata - Interviu cu Florin Segarceanu

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 07:03
15225 citiri
Care e cea mai mare problema a Simonei Halep in momentul de fata - Interviu cu Florin Segarceanu
Foto: Hepta.ro

Simona Halep a pierdut meciul cu Angelique Kerber de la Turneul Campioanelor si are emotii pentru calificarea in semifinale.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul capitan nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu, a analizat prestatia Simonei Halep.

Omul care a castigat patru medalii de aur pentru Romania la Jocurile Universitare este de parere ca Simona se confrunta cu o mare problema in momentul de fata, imediat dupa ce pierde un punct important. "Simona intra intr-un blocaj", subliniaza Segarceanu.

Membru al echipei de Cupa Davis care a ajuns in primele opt din lume, Segarceanu a vorbit si despre cum poate iesi Simona din aceste momente, a explicat ce-i lipseste pentru a ajunge pe primul loc WTA si a comentat si partida urmatoare cu Dominika Cibulkova.

Iata interviul acordat Ziare.com de Florin Segarceanu:

Unde s-a facut diferenta in meciul dintre Simona si Kerber?

La sfarsitul primului set. Simona si-a pierdut serviciul si a insemnat foarte mult pentru ea, in mod special din punct de vedere psihologic. In plus, lui Kerber i-a dat foarte multa incredere acel game si a abordat mult mai determinata setul secund.

De ce credeti ca nu poate Simona sa incheie anumite puncte in momente cruciale?

Cea mai mare problema a Simonei este ca atunci cand pierde un punct important intra intr-un fel de blocaj. Nu mai e agresiva, isi pierde increderea. Pare resemnata si am observat acest lucru si in meciul cu Kerber in anumite momente, se vedea pe chipul ei.

Cunoasteti foarte bine mentalitatea jucatorului de tenis. Ce poti face ca sa-ti stergi din minte si ganduri ultimul punct pierdut?

E foarte greu de spus. In teorie e simplu, lasi punctul in urma si te gandesti doar la cel care urmeaza, insa pe teren ai parte de un complex de imprejurari. Eu cred ca la Simona mai este o problema. Am observat cum a spus ca Singapore este un turneu important pentru ea, ca ii place foarte mult, iar din dorinta aceasta de a castiga pune foarte multa presiune pe ea.

Simona si Kerber sunt jucatoare cu stiluri oarecum asemanatoare. Care sunt detaliile care au dus-o pe Kerber pe primul loc in lume?

Nu stiu cat de asemanatoare sunt, dar Kerber are acest avantaj ca este stangace si nu sunt multe jucatoare precum ea. Profita de acest lucru si gaseste unghiurile foarte bine. Stie sa joace si tactic foate bine, schimba jocul mereu. Plus ca acum are o incredere foarte mare. Dupa ce castigi Grand Slam-uri si urci pe primul loc reusesti sa capeti un anumit nivel de incredere care te ajuta.

Spuneati de jocul tactic al lui Kerber. Simtiti o problema la Simona in aplicarea unui Plan B cand jocul nu-i merge?

Simona poate sa joace orice si am vazut-o aplicand diverse stiluri. Problema e ca atunci cand pierde puncte nu mai stie sa aplice nici macar un plan. Ea trebuie sa fie mental puternica pentru ca este capabila sa joace, are toate calitatile necesare.

Cum va fi meciul cu Dominika Cibulkova?

Va fi un meci foarte important. Cibulkova nu este Kerber, dar si ea alearga mult, este foarte tenace. Poate si pentru Simona acest meci cu Kerber va reprezenta un dus rece, poate ca venea dupa acea victorie clara cu Keys si a fost mai relaxata... Eu cred ca Simona va invinge si va ajunge in semifinale.

Simona a invins-o clar pe Cibulkova la ultima intalnire, in finala de la Madrid. Se gandesc jucatoarele cand se reintalnesc si la ultimul meci?

Conteaza mult ultimul meci, inevitabil iti aduci aminte, mai ales atunci cand pierzi.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Simona Halep Turneul Campioanelor, #Simona Halep Florin Segarceanu, #Simona Halep Angelique Kerber , #Turneul Campioanelor