De ce a pierdut Simona Halep finala cu Serena Williams

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 27 Octombrie 2014, ora 07:13
12058 citiri
De ce a pierdut Simona Halep finala cu Serena Williams
Foto: WTA Finals

Simona Halep a fost invinsa de Serena Williams in finala Turneului Campioanelor, sportiva noastra facand in fata numarului 1 WTA cel mai slab meci al ei din Singapore.

Pentru multi a fost un rezultat suprinzator, mai ales ca, in urma cu numai cateva zile, Simona i-a administrat Serenei cea mai dura infrangere din ultimii 18 ani.

Acea partida s-a jucat insa in faza grupelor din Singapore, Simona evoluand fantastic, dar fara presiune. Ea venea dupa o victorie cu Genie Bouchard si mai avea de jucat cu Ana Ivanovici, astfel ca sansele de calificare in semifinale erau mari indiferent de rezultatul partidei cu Serena.

In finala a fost insa altceva, desi, dupa primele trei game-uri, se parea ca vom asista la o reeditare a primului meci. Simona a fost mult prea crispata, iar cand Serena a schimbat tactica, fortand loviturile castigatoare, s-a blocat pur si simplu.

Finala de duminica a avut doua momente importante, care au stabilit invingatoarea.

Halep s-a clatinat pentru prima data atunci cand adversara ei a realizat primul break. A continuat sa joace, insa era clar ca a fost afectata, servind slab si precipitandu-se in timpul raliurilor. La 4-3 in favoarea Serenei, dupa un break al lui Halep, romanca si-a pierdut din nou serviciul, desi a avut minge de 4-4. A fost momentul in care Simona a cedat primul set, refuzand sa mai joace.

Setul secund a fost un adevarat chin pentru reprezentanta noastra. A inceput servind, insa Williams a facut breakul, acesta fiind al doilea moment determinant al finalei. Simona n-a reusit sa egaleze in game-ul imediat urmator si s-a resemnat. Desi parca si-a imbunatatit o idee serviciul, romanca a refuzat jocul! N-a mai alergat, n-a mai incercat sa o puna in dificultate pe adversara, ci a asteptat pur si simplu finalul partidei!

A fost, asadar, o infrangere venita pe fond psihologic, nu una in care sportiva americana si-a aratat superioritatea din punct de vedere sportiv.

Serena merita insa toate felicitarile pentru modul in care a gestionat finala. In momentul in care Simona a facut breakul, la 1-1, cei mai multi fani ai tenisului s-au gandit la partida din grupa, cand Williams a fost umilita. Dar americanca a reusit sa se motiveze, foarte probabil datorita experientei mult superioare.

Simona, in schimb, cedeaza a treia finala din 2014 pe fond psihologic, dupa cele doua infrangeri cu Sharapova.

La 23 de ani este inca tanara, dar nu atat de tanara pentru a-si permite sa mai dea cu piciorul unor asemenea oportunitati uriase. A demonstrat ca se poate bate de la egal la egal cu toate jucatoarele din lume, acum mai trebuie sa si creada lucrul acesta.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Simona Halep Serena Williams Singapore, #Simona Halep invinsa Serena, #Halep pierde finala Serena , #Turneul Campioanelor