Simona Halep, ridicata in slavi de un reputat expert american: Servind cu onoare

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 08:29
12926 citiri
Simona Halep, ridicata in slavi de un reputat expert american: Servind cu onoare
Foto: WTA Finals

Gestul Simonei Halep, care s-a luptat cu toata energia in meciul cu Ana Ivanovici si care, pana la urma, a calificat-o pe Serena Williams in semifinalele Turneului Campioanelor, luandu-i un set sarboaicei, este salutat de un reputat expert american.

Steve Tignor, editorialist al publicatiei Tennis Magazine, considera ca Simona a dat o adevarata lectie de onoare in meciul de vineri si ca merita apreciata de toata lumea.

"Halep a avut Turneul Campioanelor in maini pentru cateva ore in cursul zilei de vineri. Intrand pe teren pentru ultimul ei joc din Grupa Rosie, impotriva Anei Ivanovici, stia ca si-a asigurat un loc in semifinale. Si mai stia ca daca pierde meciul in doua seturi ii va asigura lui Ivanovici calificarea, eliminand-o in acelasi timp pe Serena. Cu alte cuvinte, cu un joc atent in anumite momente, Halep si-ar fi putut face drumul catre titlul din Singapore mult mai linistit.

Ce-ar fi trebuit sa faca Simona? Stim ca exista un cod al onoarei in sport care spune sa lupti sa castigi toate meciurile, sa joci pentru integritatea sportului, pentru fanii care au platit sa te vada, pentru mandria ta. Dar daca victoria dintr-un meci iti face, cel putin pe hartie, mult mai dificila castigarea turneului? Ce este mai important? Te invata cei de la WTA un curs de etica rapid?", scrie Tignor in editorialul sau.

Americanul vine cu exemplul lui Lindsey Davenport, cvadrupla campioana la turneele de Grand Slam, care spune ca, in situatia lui Halep, trebuie sa tragi sa castigi primul set, dar daca nu poti, sa renunti subtil in cel de-al doilea pentru a nu te obosi.

"Codul nescris al onoarei scrie ca o jucatoare in situatia Simonei ii datoreaza unei jucatoare in situatia Serenei cel mai bun joc al ei. Daca rolurile ar fi fost schimbate, romanca ar fi avut aceleasi asteptari", mai scrie americanul.

El vine apoi cu un exemplu din 1981, atunci cand Ivan Lendl a pierdut intentionat un meci cu Jimmy Connors pentru a nu juca impotriva numarului 1 mondial, Bjon Borg, in semifinale.

"Planul cehului a functionat atunci. Connors a pierdut cu Borg in semifinale, el si-a castigat meciul din aceasta faza si a plecat acasa cu banii finalistului dupa ce a pierdut ultimul act al Mastersului in fata suedezului."

Specialistul de peste Ocean se bucura pentru ca Simona a ales sa aiba onoare si o lauda pentru aceasta atitudine.

Turneul Campioanelor: Simona Halep, invinsa de Ana Ivanovici

"Ma bucur ca Halep a avut alta atitudine si a jucat cu onoare, chiar daca acest gest se va intoarce impotriva ei. Din perspectiva ei, daca vrea sa joace la cel mai inalt nivel si sa castige macar un Grand Slam, trebuie sa se bata cu cele mai bune adversare. O campioana crede ca poate invinge pe orice, si de ce nu ar fi asa? Ea a umilit-o pe Serena in aceasta saptamana.

Daca Halep vrea sa devina numarul 1 mondial in viitorul apropiat trebuie s-o depaseasca pe Serena la un moment dat si aceasta este atitudinea de care nevoie."

Simona Halep le da o lectie de onoare americanilor: N-am vrut s-o elimin pe Serena Williams

Simona Halep s-a calificat in semifinalele Turneului Campioanelor desi a pierdut ultimul meci din Grupa Rosie, 6-7, 6-3, 3-6 cu Ana Ivanovici.

Setul pe care i l-a luat sarboaicei a calificat-o pe Serena Williams in semifinale.

Programul semifinalelor de la Turneul Campioanelor: Cand va juca Simona Halep

Sambata, Simona va juca pentru un loc in marea finala a Turneului Campioanelor cu poloneza Radwasnka.

Meciul dintre cele doua va fi transmis in direct pe site-ul Ziare.com incepand cu ora 13:00.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Simona Halep onoare americani, #Simona Halep presa americana, #Simona Halep Tennis Magazine, #Halep Serena Williams Turneul Campioanelor , #Turneul Campioanelor