Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

WTA: Iata 10 lucruri de stiut despre Simona Halep

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 20:59
8278 citiri
WTA: Iata 10 lucruri de stiut despre Simona Halep
Foto: Hepta.ro

Simona Halep a plecat luni spre Singapore, unde va participa la Turneul Campioanelor, iar site-ul WTA trece in revista mai multe lucruri despre romanca.

"Simona Halep cauta sa provoace o surpriza in Singapore - poate ca nu are niciun Grand Slam pe numele sau, insa jucatoarea de pe locul 4 mondial reprezinta o mare amenintare", incepe site-ul WTA prezentarea romancei.

1. Formidabila

Halep este din nou intre primele patru jucatoare din lume, depasind-o pe Garbine Muguruza dupa turneul de la Beijing.

2. Concentrarea finala

Romanca si-a asigurat locul la competitia din Singapore cand a ajuns in semifinale la Wuhan: "Inseamna foarte mult sa ma calific la Turneul Campioanelor - a fost unul dintre obiectivele mele in acest an. Va fi a treia oara la rand cand voi concura in aceasta competitie si sper sa joc foarte bine. Am amintiri grozave din 2014 si sunt increzatoare ca pot sa ma descurc bine. Voi fi foarte concentrata".

3. Debut stralucitor

Cuvintele lui Halep au in spate debutul impresionat al acesteia de la Singapore, din urma cu doi ani, inclusiv o victorie cu 6-0, 6-2 in fata numarului 1 mondial de atunci, Serena Williams, in faza grupelor. A eliminat-o pe Agnieszka Radwanska in semifinale, dar a fost invinsa in finala de aceeasi Williams.

4. Extraordinara

Acea performanta impresionanta a incheiat un sezon excelent in care a intrat pentru prima oara in Top 10 si a incheiat anul pe locul 3.

5. Revenirea la Singapore

Halep va reveni astfel la aceasta competitie pentru al treilea an la rand, in 2015 fiind eliminata in faza grupelor in ciuda unei victorii in fata campioanei de la US Open, Flavia Pennetta.

6. Cele trei titluri din 2016

Pentru al doilea an la rand, Halep a castigat trei titluri in acelasi sezon - la Madrid, la Bucuresti si la Montreal.

7. Familia inainte de toate

In mod obisnuit foarte patrioata, Halep a ales sa nu mearga la Jocurile Olimpice de la Rio, din cauza amenintarii reprezentate de virusul Zika: "Familia este mult prea importanta pentru mine si nu pot risca sa nu imi pot intemeia una proprie dupa ce imi voi incheia cariera in tenis".

8. O vara fierbinte

Romanca a inregistrat o serie de 13 victorii consecutive in vara - titluri la Bucuresti si Montreal, urmate de sfert de finala la Cincinnati.

9. Motiv de ingrijorare

In ciuda succesului, Halep a fost stanjenita o buna parte din acest an de accidentari - o problema la tendonul lui Ahile, in vara, iar apoi o alta care a impiedicat-o sa participe la turneul de la Tokio.

10. Mari asteptari

Halep nu a castigat un Mare Slem, insa a fost intr-o forma buna la US Open, unde a pierdut in fata liderului mondial Serena Williams, in trei seturi, in sferturi.

Citeste un interviu despre sansele Simonei la Turneul Campioanelor, dupa retragerea Serenei

Romanca are incredere inainte de turneul de la Singapore, spunand: "Desigur, nu am castigat pana acum un Grand Slam, insa am jucat foarte bine in marile turnee".

Celelalte jucatoare calificate la Turneul Campioanelor sunt Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Madison Keys si Dominika Cibulkova.

Pentru ultimul loc ramas liber se dueleaza Johanna Konta, Svetlana Kuznetsova si Carla Suarez Navarro.

Turneul Campioanelor va incepe lunea viitoare si va fi transmis in direct pe Ziare.com.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Halep Turneul Campioanelor, #10 lucruri Halep WTA , #Turneul Campioanelor