Simona Halep, la US Open: Avancronica meciului din turul al treilea

Sambata, 03 Septembrie 2016, ora 12:45
9634 citiri
Simona Halep, la US Open: Avancronica meciului din turul al treilea
Foto: Hepta.ro

Simona Halep evolueaza, sambata, in turul al treilea al turneului de Grand Slam de la US Open, ultimul al anului. Romanca va juca, incepand cu ora 18:00, impotriva unguroaicei Timea Babos.

Babos, in varsta de 23 de ani, ocupa locul 34 WTA si locul 20 in clasamentul pentru Turneul Campioanelor.

Datorita prezentei in turul al treilea, cea mai buna performanta la un turneu de Grand Slam, va intra pentru prima oara in cariera in Top 30, cea mai buna pozitie ocupata pana acum fiind a 33-a. Inaintea turneului american avea doar trei victorii de Grand Slam.

In schimb, Halep este pe locul 5 WTA si ar putea urca in ierarhia mondiala doar daca va fi cel putin finalista a turneului.

Anul trecut, Halep a ajuns pana in semifinale, fiind eliminata de cea care a castigat turneul, italianca Flavia Pennetta. In schimb, adversara sa a fost eliminata in primul tur.

Romanca este in mare forma in aceasta vara, castigand turneele de la Bucuresti si Montreal, carora li se adauga cel de la Madrid, din luna mai.

Unguroaica are un singur turneu WTA castigat in cariera, in anul 2012 la Monterrey, dupa o finala cu romanca Alexandra Cadantu, iar luna trecuta a pierdut finala la Florianopolis, in fata Irinei Begu.

Timea Babos a incheiat anul 2015 pe locul 85, insa forma buna din acest an s-a vazut inclusiv la Cincinnati, unde a ajuns in sferturi dupa ce le-a eliminat pe Belinda Bencici si Dominika Cibulkova.

Citeste un comentariu despre adversara Simonei Halep

Romanca a castigat doua dintre cele trei intalniri directe de pana acum, unguroaica avand castig de cauza in luna februarie 2014, in Fed Cup, cand ocupa locul 83 mondial, iar Simona era pe 10. Babos a castigat peste 2,3 milioane de dolari in cariera sa, in timp ce Halep are deja 12,5 milioane de dolari.

Ce scrie site-ul WTA

Site-ul WTA face o succinta avancronica a partidei, notand ca Halep "nu a fost tocmai incantata de nivelul sau de joc din timpul partidei castigate in turul al doilea cu Lucie Safarova, insa s-a consolat cu faptul ca a trecut printr-o tragere la sorti foarte complicata pentru a ajunge in turul al treilea la New York, al patrulea an la rand".

"Halep isi va indrepta atentia catre infloritoarea maghiara Timea Babos", mai noteaza sursa citata, care subliniaza insa ca urmatorul test al unguroaicei, meciul cu Simona, va fi mult mai dificil decat partidele castigate pana acum la US Open.

In precedentul tur, Babos a trecut cu un 6-2, 6-4 de Richel Hogenkamp, in timp ce Halep a invins-o superb pe cehoaica Lucie Safarova, scor 6-3, 6-4.

Daca va trece si de al treilea tur, Simona o va intalni in optimi pe invingatoarea dintre Carla Suarez Navarro si Elena Vesnina. In sferturi ar putea sa o intalneasca pe Serena Williams.

Meciul dintre Simona Halep si Timea Babos, care conteaza pentru calificarea in optimile US Open, va avea loc de la ora 18:00, fiind prima partida pe terenul central Arthur Ashe, si va fi transmis in direct de Ziare.com.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#avancronica Halep Babos, #Simona Halep Timea Babos US Open, #Halep Babos tur trei US Open , #US Open