Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep: E la pamant!

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 08:54
9278 citiri
Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep: E la pamant!
Foto: Captura Wimbledon

Cristian Tudor Popescu, unul dintre cei mai cunoscuti ziaristi romani, crede ca Simona Halep este la pamant dupa eliminarea de la Wimbledon.

Editorialistul este de parere ca marea problema a sportivei din Constanta este psihicul, jocul Simonei fiind dominat de frica in aceasta perioada.

"Slabiciunea Simonei acum este psihicul. Este la pamant in clipa de fata. De acolo trebuie reconstruit. S-a incuibat frica in ea. E dusmanul cel mai mare. Frica de infrangere, de victorie, care iti strange stomacul. I-a crispat muschii. Ati vazut cate lovituri a ratat din cauza incordarii. I-a stins privirea. I-a lipsit complet acea bucurie de a juca tenis despre care vorbea cu un an in urma. Acum razi trist daca o auzi spunand ca se bucura sa joace tenis. Nu se mai bucura. Pentru ea tenisul a devenit o problema de suferinta.

Ce a spus dupa meci sunt vibratii ale aerului. A pierdut pe greseli penibile pe mingi slabe. Nu asta e problema, nu ca a schimbat stilul. Nu are nicio sansa cu stilul ala. De ce a castigat Cepelova? Foarte simplu. A lovit decisiv. Halep a dat peste o jucatoare care loveste decisiv. Aici apare si lipsa de luciditate. Simona nu trebuia sa ii trimita mingea pe centru-dreapta. Cred ca a facut 90% punct din acea pozitie", a spus Cristian Tudor Popescu la Sport.ro.

Jurnalistul este de parere ca si schimbarile foarte dese de antrenori si-au pus amprenta asupra rezultatelor sub asteptari ale Simonei.

"Nu are cum sa fie bine ce a facut Simona cu antrenorii. Toate jucatoarele de top, Serena Williams are de 4-5 ani antrenor, Sharapova are de 6 ani acelasi antrenor. Cand vrei sa construiesti o jucatoare la nivel inalt, trebuie sa fie si o echipa, un staff cu care sa lucrezi ani care sa atinga marea performanta. Sa schimbi 6 antrenori in 2 ani nu te poate ajuta", a incheiat acesta.

Simona Halep a fost eliminata marti in primul tur de la Wimbledon.

Romanca a fost invinsa in trei seturi, scor 7-5, 4-6, 3-6, de slovaca Jana Cepelova, numarul 106 in clasamentul WTA.

Simona Halep, discurs emotionant dupa eliminarea de la Wimbledon: Care este marea ei problema

Ca urmare a acestei eliminari premature, Simona isi va lua din nou o pauza prelungita, urmand a reveni pe teren abia peste o luna, la turneele din Statele Unite.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Tudor Popescu Simona Halep, #Simona Halep eliminata Wimbledon, #Simona Halep Wimbledon rezultat , #Wimbledon
Comentarii