O publicatie din Italia prezinta motivul pentru care Simona Halep a fost invinsa de Johanna Konta

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 14:00
18087 citiri
O publicatie din Italia prezinta motivul pentru care Simona Halep a fost invinsa de Johanna Konta
Foto: Hepta

Simona Halep a fost eliminata in sferturile de finala ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dupa o partida extrem de disputata cu Johanna Konta, iar infrangerea in trei seturi suferita de reprezentanta noastra e pusa pe seama "fragilitatii mentale" de catre o publicatie din Italia.

Sursa in cauza lauda curajul reprezentantei Marii Britanii, in timp ce Simona Halep e criticata pentru ca nu risca mai mult in momentele importante ale partidelor.

"Johanna Konta a prins semifinalele la Wimbledon, dupa ce a jucat foarte curajos si a fost sustinuta frenetic, in unele momente chiar excesiv, de spectatori. De partea cealalta, Halep a fost la doua puncte distanta de succes, insa a confirmat acea fragilitate mentala care o impiedica in momentele importante", noteaza publicatia Il Tennis Italiano.

"De aceasta data n-a mai fost Ilie Nastase s-o insulte si climatul de la Wimbledon a fost diferit fata de cel de la Bucuresti, in Fed Cup, cand Konta a parasit terenul in lacrimi. Acum, Konta a meritat sa castige, pentru ca a fost cea care si-a asumat responsabilitatea la orice punct, chiar cu riscul de a face greseli", continua sursa citata.

Jurnalistii italieni considera ca momentele de picaj ale Simonei in partidele cu miza risca sa devina un caz.

"Simona a fost din nou tradata de lipsa de curaj. Deja s-a intamplat de prea multe ori. Poate riscam sa fim prea severi cu o mare jucatoare, dar ocaziile irosite devin prea multe pentru a nu face din ele un caz. Cu aceasta infrangere, a pierdut pentru a nu stiu cata oara ocazia de a castiga un turneu de Grand Slam si de a deveni numarul 1 mondial", a mai scris publicatia din Peninsula.

La mingea de meci a Johannei Konta, Simona a fost deranjata vizibil de un strigat din tribune, insa punctul nu s-a rejucat, asa cum era normal. Totusi, italienii sunt convinsi ca soarta jocului nu s-ar fi schimbat.

"Cineva din public a strigat in timpul mingii de meci si a deranjat-o evident pe Halep. Punctul ar fi trebuit sa se rejoace, dar soarta meciului e putin probabil sa se fi schimbat", a conchis sursa in cauza.

  • 6-7, 7-6, 6-4 a fost scorul intalnirii dintre Johanna Konta si Simona Halep.

    Mai departe, in semifinale, favorita numarul 6 o va intalni pe Venus Williams, cotata drept favorita numarul 10 la castigarea intrecerii britanice.

    In urma acestei infrangeri, Simona a ratat sansa de a urca pe primul loc in ierarhia WTA, urmand a ocupa pozitia a doua, dupa Karolina Pliskova.

    I.G.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
    #Simona Halep eliminata Wimbledon, #Simona Halep presa Italia , #Wimbledon