Verdictul unui arbitru international dupa declaratiile Simonei Halep - Interviu

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 15:10
37831 citiri
Verdictul unui arbitru international dupa declaratiile Simonei Halep - Interviu
Foto: wimbledon.com

Simona Halep a avut doua motive de nemultumire la finalul meciului cu Johanna Konta, pe care l-a pierdut in sferturile de finala de la Wimbledon.

Sportiva noastra s-a aratat deranjata ca ultimul punct al meciului nu s-a rejucat, desi a fost incomodata de zgomotele din tribune, si ca Johanna Konta a stat prea mult la toaleta in pauza dintre seturile doi si trei.

Pentru a afla in ce masura afirmatiile Simonei sunt intemeiate, Ziare.com a stat de vorba cu arbitrul international de tenis Ovidiu Sola.

Acesta a mentionat ca ultimul punct al meciului nu trebuia rejucat si ca regulamentul nu prevede un timp limita pentru pauzele la toaleta.

Iata interviul acordat Ziare.com de Ovidiu Sola:

Trebuia rejucat ultimul punct al meciului, dupa ce Simona a fost deranjata de zgomotele din tribune?

Orice este spectator sau alta interferenta radio sau sistem de anuntare nu este considerat deranj. Simona nu poate reclama ca a fost deranjata. Ce este strigat din tribune se ia ca atare, nu se intrerupe jocul din cauza unui strigat din tribune. Nici gand, nu trebuia rejucat punctul. Daca intervenea un arbitru, un copil de mingi sau un oficial, atunci se rejuca punctul. Insa spectatorul nu este considerat ca o deranjare.

Totusi, la Fed Cup am avut o situatie similara, cand Johanna Konta a sustinut ca a fost deranjata de fanii romani si stim cu totii ce s-a intamplat dupa. De ce acolo s-a intervenit si aici nu?

Acolo este altceva pentru ca Johanna avea capitan si ea a reclamat arbitrului de scaun. La Fed Cup si Cupa Davis este o alta situatie, regulamentul este altfel. La inceputul intalnirii se citeste o fraza din partea ITF in care se spune ca exista regula publicului partizan, dar e valabila doar in cadrul jocurilor pe echipe. La turneele individuale nu exista insa aceasta regula, aici este cheia.

Simona a invocat si faptul ca Johanna a stat prea mult la toaleta dupa setul secund. Ce prevede regulamentul in acest caz?

Exista un asa-zis timp rezonabil, ce nu poate fi cuantificat in minute. Isi poate ia pauza regulamentara, dar arbitrul de scaun este cel care decide cat de departe e toaleta. Nu exista o limita de timp, ci se vorbeste doar de un timp rezonabil... Rezonabil nu este cand sta 20 de minute. Dar nu putem spune ca 3 minute sunt ok sau ca 4 minute nu sunt ok.

Ce ne puteti spune despre arbitrul Kader Nouni?

Il cunosc personal, iar daca a ajuns sa fie la Wimbledon inseamna ca are un CV si o credibilitate in randul oficialilor. El este full-timer, asta face ca meserie. Sunt unii care au meseria lor si vin doar la turneele mari, insa el doar arbitraj face, chiar daca e economist de meserie. Fiecare are controverse sau nu, in functie de interese fiecare isi apara o decizie sau alta.

Si la meciul de marti au fost multe challegeruri castigate de Simona si imediat ne-am dus cu gandul ca tot Nouni a fost arbitru si la finala cu Sharapova de la Roland Garros 2014...

Stiu ca au fost discutii si atunci. Doar ca arbitrul de scaun nu are legatura cu challengerurile, el este doar un intermediar, vine si anunta care e raspunsul reluarii si cate challengeruri mai are o jucatoare. Arbitrul de linie este cel care face sau nu anuntul ca a iesit mingea.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Simona Halep Wimbledon, #Simona Halep Johanna Konta , #Wimbledon