FR Tenis: Clasamentul Simonei Halep, mai important decat medalia olimpica castigata de Mergea si Tecau

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 17:57
4061 citiri
FR Tenis: Clasamentul Simonei Halep, mai important decat medalia olimpica castigata de Mergea si Tecau
Foto: Facebook/ Horia Tecau

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, sustine ca locul ocupat de Simona Halep in clasamentul WTA este mai important decat prima medalie olimpica a Romaniei in acest sport, castigata in vara de Florin Mergea si Horia Tecau.

Cosac este de parere ca Simona ar trebui desemnata sportivul anului 2016 in Romania, chiar daca aceasta nu a obtinut vreo performanta istorica in acest sezon.

"Noi la federatie am preferat sa dam anumite premii anul acesta fara sa facem un clasament la tenis. Asa am considerat noi ca asa este corect. La sportivul roman al anului insa eu as vedea-o pe Simona Halep. Eu m-as uita la ce reprezinta sportul respectiv in lume, in cate tari se practica, care este vizibilitatea, care sunt banii investiti in sportul respectiv, numarul de competitii si numarul de jucatori. Deci sunt foarte multe lucruri de luat in calcul. Bineinteles, respectand absolut toti sportivii, pentru ca toti muncesc enorm. Dar luand in calcul factorii amintiti, eu o vad pe Simona sportivul anului, cu tot respectul pentru medaliatii olimpici, mondiali, europeni din acest an de la celelalte discipline.

Pentru Federatia Romana de Tenis acesta a fost unul dintre cei mai buni ani, atat din punct de vedere al rezultatelor, cat si financiar. Am obtinut prima medalie olimpica, adusa de Tecau si Mergea, iar Simona Halep a participat a treia oara consecutiv la Turneul Campioanelor si si-a confirmat astfel valoarea dobandita in anii precedenti. Cea mai buna performanta din tenis este greu de spus... Daca o luam prin prisma faptului ca este prima medalie olimpica, atunci vorbim despre performanta lui Tecau si Mergea. Dar sa fii numarul 4 mondial, si aici ma refer la Simona Halep, la o disciplina sportiva cum este tenisul va asigur ca nu este deloc usor. Deci eu consider totusi ca performanta Simonei de a ramane pe locul 4 in lume este cea mai mare, iar pe locul doi argintul olimpic. Simona Halep va avea un an mult mai bun in 2017. A trecut deja peste perioada de acomodare cu antrenorul, cu staff-ul. Cred ca s-a maturizat din toate punctele de vedere si consider ca va avea un parcurs mult mai bun. Asta insemnand ca va urca in clasament si va castiga si un turneu de Grand Slam", a spus Cosac pentru Agerpres.

Anul 2016 a fost unul cu rezultate notabile si pentru Irina Begu si Monica Niculescu.

"2016 a fost un an de exceptie si pentru Irina Begu, care a intrat in primele 30 de jucatoare ale lumii. Apoi, la fel de bine a jucat si Monica Niculescu. Deci practic sunt cele trei fete care domina in clasamentul WTA si intre ele medalia de argint de la Rio. In plus, merita remarcate si rezultatele obtinute de Tecau si Mergea in circuit, fiecare cu partenerii lui de dublu", a explicat George Cosac.

Jucatoarea Simona Halep ocupa la finalul acestui an locul 4 in clasamentul WTA. Ea a castigat in 2016 trei turnee, la Madrid, Bucuresti si Montreal, acumuland din premii suma de 4.333.253 de dolari. In top 100 intocmit de WTA se mai afla in prezent Irina Begu (pozitia 29), Monica Niculescu (38) si Sorana Cirstea (79).

Tenismenii romani Florin Mergea si Horia Tecau au castigat medaliile de argint in proba masculina de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce au fost invinsi in finala de spaniolii Marc Lopez si Rafael Nadal cu 6-2, 3-6, 6-4. Aceasta este prima medalie olimpica din istoria tenisului romanesc.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Tecau Mergea medalie olimpica, #Simona Halep clasament WTA , #WTA