Gestul Simonei Halep

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 30 Octombrie 2018, ora 07:52
40663 citiri
Gestul Simonei Halep

Rareori am scris despre gesturile facute de Simona Halep in afara terenului de tenis si asta dintr-un motiv foarte simplu, acela ca numarul 1 WTA nu prea face lucruri care sa merite mentionate atunci cand nu obtine victorii. Totusi, ceva s-a schimbat.

Performerul finalului de sezon in tenisul romanesc, Marius Copil, a facut o declaratie peste care cei mai multi au trecut cu gratie, preocupati de elementele mai spectaculoase din interviul acordat la revenirea in Romania. Omul care a ajuns pana in finala de la Basel, una pierduta greu cu marele Federer, a marturisit ca a primit mesaje de la Halep dupa doua dintre partidele disputate in Elvetia.

La prima vedere pare un gest minim de complezenta, numai ca eu cred ca aceste mesaje sunt mult mai "grele" decat ne imaginam, mai ales pentru cel care le primeste.

Dupa cum a explicat Marius, primul mesaj primit de la Halep a venit dupa victoria spectaculoasa cu Cilic, prima victorie a romanului impotriva unui jucator de Top 10. Pentru un tenismen precum Copil, care a avut pana acum rezultate decente, nu extraordinar de bune, victoria in fata lui Cilic poate fi cea care sa ii redeseneze a doua jumatate a carierei.

Cu aceasta victorie vin recunoasterea in lumea tenisului, increderea in fortele proprii si constientizarea faptului ca si cei mai buni dintre adversari pot fi invinsi chiar destul de clar, in doua seturi. Adaugati acum un mesaj de la Simona si aveti un 'boost' de incredere fenomenal.

Obisnuiti, chiar prea obisnuiti poate, cu rezultatele foarte bune obtinute de Simona Halep in ultimii ani uitam ca ea este numarul unu mondial. Este cea spre care tinerele jucatoare de tenis tind. Este cea despre care se spune "vreau sa fiu ca...". Este, pana la un punct, idealul multor sportivi. Nu ma indoiesc ca si Marius Copil avea sau poate are inca ideea aceasta despre Simona, una cat se poate de naturala pentru ca atunci cand practici un sport te compari automat cu cei mai buni si vrei sa fii ca ei.

Or, sa vina numarul unu si sa te felicite inseamna extraordinar de mult. Iti arata nu doar ca esti apreciat de cei mai buni, ci si urmarit! Cei mai buni se uita spre tine, cel care muncesti din greu sa ajungi la macar jumatate din nivelul lor, iar asta nu poate decat sa iti sporeasca enorm nivelul de incredere in fortele proprii.

Dupa victoria cu Cilic a mai urmat o victorie, poate si mai spectaculoasa, cu Zverev, iar apoi o finala de vis, chiar daca pierduta, cu Roger Federer. Trei meciuri mari in mai putin de o saptamana nu sunt o intamplare, ci vin pe fondul unei "explozii" a increderii in sine pentru ca pasul spre performanta se face in primul si in primul rand mental.

In ceea ce o priveste pe Simona, marturisesc ca este o surpriza placuta. Si vreau sa sper ca pentru ea reprezinta un inceput al lungului drum de constientizare a nivelului la care se afla acum si pe care si-l va pastra pentru tot restul vietii. Halep nu este doar jucatoarea care ii inspira pe copii sa se apuce de tenis, nu! Este numarul unu, campioana de Grand Slam, sportiva care isi inspira colegii de circuit sa incerce sa fie mai buni dand totul pe teren.

Poate ca totul suna ca o suma de clisee puse laolalta, insa va invit sa faceti un exercitiu de imaginatie pentru a va putea da seama de impactul real. Imaginati-va ca aveti o realizare in plan profesional la locul de munca. Daca sunteti sofer, ca ati livrat ceva important in timp util infruntand o furtuna sau recuperand dupa ce ati fost blocat in trafic. Daca sunteti manager imaginati-va ca ati incheiat un contract fantastic pentru companie si asa mai departe. Iar dupa aceasta realizare primiti un mesaj de la numarul unu in lume in domeniul dumneavoastra, care va felicita. Cum va simtiti? Nu-i asa ca sunteti in stare sa mutati muntii din loc?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Halep Marius Copil tenis, #tenis rezultate marius copil, #Marius Copil Federer Basel , #WTA