Paradoxul Simona Halep: Ce se intampla cu romanca dupa fiecare rezultat slab

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 21 August 2014, ora 14:13
10190 citiri
Paradoxul Simona Halep: Ce se intampla cu romanca dupa fiecare rezultat slab

Simona Halep a reusit sa se impuna in circuitul feminin in ultimul an si jumatate, transformandu-se dintr-o necunoscuta aflata in afara Top 50 WTA intr-una dintre cele mai apreciate tenismene.

Anul 2014 i-a adus Simonei nu doar consacrarea pe plan mondial, ci si o serie de rezultate imposibil de anticipat.

Privind retrospectiv, este usor de remarcat paradoxul Halep: dupa fiecare rezultat slab a urmat un turneu, de regula foarte important, cu rezultate excelente.

Seria a inceput inca de la prima intrecere a anului, Simona Halep, o stea in plina ascensiune a tenisului, fiind eliminata in primul tur la Sydney, dupa 1-6, 4-6 cu Madison Keys. A urmat o evolutie de exceptie la primul Grand Slam din 2014, Australian Open, acolo unde romanca s-a oprit in sferturi, dupa ce a eliminat o jucatoare de Top 10 pe parcurs.

Revenita din Australia, Simona a clacat la Paris, fiind invinsa din nou in primul tur de Kristina Mladenovic, scor 7-6, 6-4, insa si-a luat revansa la Doha, castigand primul turneu Premier 5 din cariera.

Ramasa in zona Golfului, Halep a fost nevoita sa se retraga in primul tur de la Dubai, dar dupa aceea a ajuns pana in semifinale la Indian Wells, fiind invinsa de poloneza Radwanska.

A urmat turneul de la Stuttgart, acolo unde romanca a intrat in concurs direct in turul II, insa a fost eliminata rapid de Svetlana Kuznetsova, pentru ca imediat dupa sa vina din nou un rezultat extraordinar, finala la intrecerea organizata de Ion Tiriac la Madrid, finala pierduta din pacate in fata Mariei Sharapova.

Respectand tiparul, dupa Madrid Simona a cedat in turul II de la Roma, fiind din nou fortata sa se retraga din cauza unei accidentari, insa si-a revenit si a obtinut imediat cel mai bun rezultat din cariera, finala de la Roland Garros.

Dupa Openul francez a capotat la 's-Herogenbosch, dar a venit Wimbledonul, Halep reusind sa ajunga pana in semifinale, acolo unde a pierdut in fata canadiencei Eugenie Bouchard.

Linia sinusoidala se rupe putin dupa Londra, Simona jucand la Bucuresti si castigand pe zgura de la Arenele BNR, dar trecerea pe hardul din Statele Unite a insemnat un nou regres - sfert de finala la Cincinnati, invinsa de Maria Sharapova, si eliminare in turul II la New Haven.

Daca acest tipar se va mentine, pentru Simona ar urma un nou rezultat extraordinar la urmatorul turneu, US Open 2014.

Ultimul Grand Slam al anului incepe saptamana viitoare la New York.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Simona Halep rezultate 2014, #Simona Halep US Open 2014, #Simona Halep meciuri rezultate , #WTA