Dragnea: Sunt impotriva ideii ca arhiva SIPA sa fie distrusa. Ar fi bine sa se faca un mini CNSAS la Ministerul Justitiei

Joi, 25 Mai 2017, ora 22:58
3445 citiri
Dragnea: Sunt impotriva ideii ca arhiva SIPA sa fie distrusa. Ar fi bine sa se faca un mini CNSAS la Ministerul Justitiei
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca este "total impotriva" ideii ca arhiva SIPA sa fie "topita" sau "distrusa", deoarece este o bucata importanta din istoria justitiei din Romania, o idee foarte buna fiind constituirea unui "mini CNSAS" la nivelul Ministerului Justitiei.

"Azi a fost un pas bun pe care l-a facut ministrul Justitiei si cred ca, in continuare, va desecretiza si celelalte doua sau trei rapoarte si cred ca vor fi informatii interesante.

Sunt total impotriva ideii de a fi topita arhiva SIPA sau de a fi distrusa. E o bucata importanta din istoria justitiei din Romania. Acolo sunt mai multe tipuri de informatii in aceasta arhiva", a afirmat Liviu Dragnea la Romania TV.

El a mai spus ca o ideea buna in aceasta chestiune ar fi constituirea unui "mini CNSAS" la nivelul Ministerului Justitiei.

"Nu in sensul ca toata arhiva SIPA sa se desecretizeze, sa se puna pe site si sa dam drumul la un mare spectacol. Ideea doamnei presedinte a UNJR, Garbovan, mi se pare foarte buna: un mini CNSAS la nivelul Ministerului Justitiei, din care sa se inceapa sa se aiba acces la informatii, atat judecatorii, magistratii sa poata sa afle daca au fost obiectului unui dosar sau unei operatiuni.

In acelasi timp, si noua sa ne dea posibilitatea sa vedem daca de-a lungul acestor ani decizii ale unor magistrati au fost influentate de niste informatii compromitatoare pe care acest Serviciu si poate si altele conectate la el le-a avut", a explicat liderul PSD.

Presedintele Camerei Deputatilor a reiterat faptul ca "nu este de acord ca aceasta arhiva sa fie distrusa", in acelasi timp "nici nu este de acord sa ramana in continuare ultra secreta, adica sa nu aiba nimeni acces la ea (...) ".

Liviu Dragnea a sustinut ca Guvernul ar putea desecretiza saptamana viitoare celelalte doua rapoarte care vizeaza arhiva SIPA.

"Sunt nivele de secretizare care sunt de competenta Guvernului si, probabil, ca sunt si unele care tin de competenta CSAT-ului. Daca nu gresesc, acele rapoarte cred ca sunt de competenta Guvernlui pentru a fi desecretizate. In mod normal, saptamana viitoare, Guvernul poate sa desecretizeze acele rapoarte, nu are de ce sa nu aiba timp (...) ", a adaugat presedintele PSD.

El a mai afirmat ca daca arhiva SIPA ar fi distrusa, iar cineva ar avea niste copii ale documentelor, atunci santajul ar fi "mult mai tare".

"Si asta este unul dintre motivele pentru care eu nu sunt de acord sa fie distrusa arhiva SIPA, pentru ca e greu sa crezi ca nu au fost copiate niste documente de acolo. Si atunci daca, in mod oficial, arhiva SIPA dispare si cineva are copii, atunci santajul va fi mult mai tare", a conchis Liviu Dragnea.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Dragnea arhiva SIPA, #Dragnea distrugere arhiva SIPA, #Dragnea arhiva SIPA copii, #Dragnea SIPA mini CNSAS , #arhiva SIPA