Tutuianu: SRI nu s-a implicat in gestionarea arhivei SIPA

Marti, 16 Mai 2017, ora 17:20
1998 citiri
Tutuianu: SRI nu s-a implicat in gestionarea arhivei SIPA
Foto: Arhiva captura Antena 3

SRI nu a avut nicio implicare in gestionarea arhivei SIPA, a declarat, marti, presedintele Comisiei SRI, Adrian Tutuianu. El a aratat ca, in opinia sa, desecretizarea raportului Ministerului Justitiei referitor la aceasta arhiva este necesara.

"Astazi am cerut o informare de la SRI legat de modul in care a fost gestionata arhiva detinuta de Seviciul Independent pentru Protectie si Anticoruptie - SIPA. Afirmatia pe care o fac pe baza materialului transmis este ca SRI nu a avut nicio implicare in gestionarea arhivei acestei structuri", a spus Tutuianu.

Citeste si Andronic sustine ca arhiva SIPA ar fi fost copiata cu scopul de a controla magistrati. Cei vizati dezmint categoric

El a tinut sa faca o "precizare suplimentara", legata de faptul ca, in anul 2005, Rasirom a avut un contract de instalare a unui subsistem de control al accesului din cadrul sistemului de protectie fizica a informatiilor clasificate pentru spatiile ocupate de Directia Generala de Protectie si Anticoruptie, integrarea sistemului fiind finalizata in decembrie 2005.

Tutuianu a aratat ca in luna februarie 2007 Rasirom a semnat un contract de mentenanta cu ANP, care avea ca obiect mentenanta sistemului prin realizarea de revizii semestriale si, deoarece in primul semestru al anului 2007 nu a fost efectuata nicio inspectie, Rasisom a fost solicitata in luna septembrie pentru realizarea unor interventii din cauza unor defectiuni constatate de beneficiar la sistem, insa fara a rezulta data la care acestea aparusera.

El a mai spus ca, in anul 2012, Ministerul Justitiei a solicitat SRI un spatiu pentru aceasta arhiva, insa SRI a comunicat ca nu detine un spatiu corespunzator pentru a o prelua.

Intrebat daca este nevoie de desecretizarea raportului Ministerului Justitiei privind arhiva SIPA, Tutuianu a raspuns: "Eu cred ca da. (...) Trebuie sa stim ce se gaseste in acea arhiva si daca sunt persoane care au sustras documente, care au copiat documente si le-au folosit in scopuri care sunt nelegitime - trebuie sa raspunda".

  • Presedintele UNJR: Sa se faca lumina in cazul arhivei SIPA, serviciul secret miliar prin care erau santajati magistratii
  • Reactia Administratiei Prezidentiale in scandalul SIPA
  • Judecatorul Danilet a sesizat Parchetul dupa acuzatiile lui Andronic, sefa ICCJ cere desecretizarea arhivei SIPA
  • Dragnea cere desecretizarea arhivei SIPA: Daca ministrul Justitiei nu o face, increderea mea se apropie de zero
  • Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
    Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
    Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
    Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
    Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
    Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
    #Tutuianu SRI scandal SIPA, #Tutuianu arhiva SIPA, #SRI scandal arhiva SIPA , #arhiva SIPA