Joi a fost ultima zi in care colectorii si dealerii auto au putut sa depuna dosarele pentru "Rabla 2013"

   

In intervalul 15-23 mai, colectorii si dealerii auto din intreaga tara au putut sa-si depuna dosarele in cadrul programului national de stimulare a innoirii parcului auto "Rabla 2013", pentru a fi autorizati de AFM sa colecteze si sa trateze masinile scoase din uz. Lista operatorilor economici autorizati de Administratia Fondului pentru Mediu va fi publicata pe site-ul agentiei, dupa analizarea dosarelor.

Conditiile de participare la programul "Rabla 2013", precum si documentele pe care au trebuit sa le depuna colectorii si producatorii/dealerii auto au fost cuprinse in Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national publicat pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), la sectiunea aferenta Programului.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in acset an la program, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz, vor fi publicate pe site-ul AFM, in cadrul sectiunii "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2013".

Peste 50.000 de masini mai vechi de 10 ani in Olt

In acest an, AFM va emite 20.000 de tichete pentru program, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice, se arata in comunicatul de presa al agentiei. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet si se va realiza in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor (DRPCIP). In cadrul programului deschis in acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete, cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

Sesiunea se va desfasura intr-o singura etapa, iar termenul-limita in care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie. Prin Programul Rabla (2005-2012) au fost casate 459.775 autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 autoturisme noi.

Potrivit DRPCIP, la nivelul judetului Olt exista 55.465 de masini mai vechi de 10 ani.
Sambata, 25 Mai 2013, ora 00:04
Sursa: Eveniment de Olt

Articol citit de 191 ori


Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Primaria Slatina vinde locuinte ANL
In Slatina sunt 244 de locuinte ANL, majoritatea ocupate de slatineni care au statutul de chiriasi. ...
Holograf, Marcel Pavel si Hypnotique canta la Zilele Slatinei
Urmeaza patru zile de sarbatoare, pentru Slatina. Orasul de pe malul Oltului implineste 650 de ani ...
S-a dat startul Zilelor Slatinei
In jur de 650 de persoane au luat parte la prima actiune din cadrul Zilelor Slatinei, iar printer ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor