Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.290 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Strategia Nationala de Control a Tuberculozei pentru perioada 2015-2020, aprobata

Joi, 05 Martie 2015, ora 19:15

Strategia Nationala de Control a Tuberculozei pentru perioada 2015-2020, aprobataGuvernul a aprobat, printr-o hotarare, Strategia Nationala de Control a Tuberculozei in Romania pentru perioada 2015-2020. Prin implementarea strategiei se urmareste reducerea incidentei si mortalitatii provocate de tuberculoza, prin asigurarea serviciilor de prevenire, depistare, diagnosticare, tratare si cresterea aderentei la tratament, in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Cu toate progresele inregistrate in ultimii 12 ani, Romania este tara cu cea mai mare incidenta a tuberculozei in cadrul Uniunii Europene (de patru ori peste media UE), avand una dintre cele mai mici rate de vindecare si, corelativ, prezentand o crestere anuala a rezervorului de pacienti infectiosi.

"Strategia Nationala de Control a Tuberculozei, bazata atat pe studiile stiintifice derulate in tara, cat si pe recomandarile OMS, constituie un document programatic esential, care va permite o abordare mai riguroasa si mai eficienta de combatere a tuberculozei, inclusiv prin optimizarea finantarii", precizeaza oficialii din cadrul Ministerului Sanatatii.

Astfel, Strategia isi propune ca obiectiv final asigurarea conditiilor pentru eliminarea tuberculozei ca problema de sanatate publica in Romania, pana in 2050. Ca si obiective specifice, Strategia urmareste ca pana in 2020 sa poata fi asigurat accesului universal la metodele rapide de diagnostic; sa se diagnosticheze cel putin 85% din toate cazurile estimate de tuberculoza sensibila si tuberculoza rezistenta multidrog; ..

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Prefectura a dispus masuri speciale pe durata codului galben de ninsori

Joi, 05 Martie 2015, ora 19:15

Prefectura a dispus masuri speciale pe durata codului galben de ninsoriAdministratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ninsori si intensificari ale vantului care vizeaza si judetul Olt. Avertizarea intra in vigoare vineri la ora 16:00 si este valabila pana sambata la ora 16:00, autoritatile stabilind o serie de masuri pentru prevenirea producerii unor situatii de urgenta.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit joi in sedinta, fiind stabilita o serie de masuri ce trebuie luate la nivelul judetului Olt in perioada in care in care este in vigoare atentionarea meteorologica. Astfel, printre masurile dispuse se numara: monitorizarea asigurarii furnizarii serviciilor de utilitate publica (energie electrica, gaze, apa, telefonie etc.), prin grija unitatilor administrativ-teritoriale si a furnizorilor; monitorizarea starii drumurilor de pe raza judetului si instituirea unor filtre de informare a participantilor la trafic, de catre Inspectoratul de Politie Judetean Olt; asigurarea serviciilor medicale, in special catre persoanele fara adapost si a persoanelor vulnerabile (batrani, persoane cu handicap etc.), precum si celor care necesita dializa si a femeilor gravide si asigurarea desfasurarii serviciilor medicale in bune conditii, de catre Directia de Sanatate Publica Olt; luarea masurilor ce se impun pentru desfasurarea in bune conditii a circulatiei rutiere pe drumurile ce le au in administrare si atentionarea, in regim de urgenta, a societatilor comerciale cu care au contracte pentru asigurarea ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Lectii de sanatate" pentru sute de elevi din judet

Joi, 05 Martie 2015, ora 19:15

"Lectii de sanatate" pentru sute de elevi din judetCampania initiata de Prefectura Olt in parteneriat cu Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratul Scolar continua in unitatile scolare. Pana in prezent, informatiile despre hrana sanatoasa si igiena au ajuns la peste 700 de elevi din judet.

Campania de promovare a alimentatiei sanatoase in unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Olt "Lectii pentru sanatate", continua in unitatile de invatamant din judet.

In primele doua luni ale anului, membrii echipei s-au adresat unui numar de 297 de elevi din Slatina, respectiv de la Colegiul National "Ion Minulescu" - 60 elevi din clasa a IV-a, 33 elevi din clasa a VI-a si 35 elevi din clasa a VII-a; Scoala nr.1 - 22 elevi din clasa a II-a si 17 elevi din clasa a VIII-a; Scoala "Stefan Protopopescu" - 26 elevi din clasa a IV-a, 30 elevi din clasa a VII-a si 22 elevi din clasa a VIII-a; Scoala "Constantin Brancoveanu" - 29 elevi din clasa a III-a si 23 elevi din clasa a VII-a.

"De la inceputul anului scolar 2014 - 2015, peste 700 de elevi au invatat sa deosebeasca hrana sanatoasa de cea nociva si au dobandit cunostinte temeinice despre respectarea normelor de igiena. Elevilor li s-a explicat ce consecinte negative poate avea consumul excesiv de grasimi, sare, zahar, indulcitori si aditivi alimentari, in detrimentul compusilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine sau minerale, acest lucru realizandu-se prin organizarea unor sesiuni de informare sustinute si ..

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltul, exemplu negativ in ceea ce priveste promovabilitatea la bac

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 19:15

Oltul, exemplu negativ in ceea ce priveste promovabilitatea la bacJudetul Olt are probleme in ceea ce priveste promovabilitatea elevilor la examenul de bacalureat. Chiar daca nu este singurul judet care se afla in aceasta situatie, potrivit ministrului Educatiei, acest aspect trebuie remediat, cu atat mai mult cu cat la nivelul intregii tari sunt inregistrati 500.000 de liceeni fara bacalaureat.

In urma vizitei desfasurate in judet la sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a identificat o serie de aspecte pozitive si negative in sistemul de invatamant oltean. Una din cele mai delicate situatii este aceea a elevilor care nu promoveaza bacalaureatul.

"Problemele specifice judetului Olt sunt aspecte cu plus si aspecte cu minus. Un punct la care, din pacate, judetul Olt nu exceleaza, inregistrand - in pofida imbunatatirii procentului de promovabilitate de la 2012 catre 2013, si 2013-2014 atat la examenul de bacalureat, cat si la cel de Evaluare Nationala - promovabilitate inca sub nivelul mediu pe tara, care nivel mediu e considerat nesatisfacator si care a generat un numar de 500.000 de absolventi de liceu care nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat, o problema prioritara a sistemului de educatie", a declarat ministrul Sorin Cimpeanu.

Potrivit acestuia, o solutie ar fi bacalaureatul diferentiat, insa pentru implementarea lui e nevoie de timp, chiar daca el ar fi adoptat si acceptat de toti cei implicati in procesul de invatamant si nu numai.

"Promovabilitatea la bac e o problema care trebuie rezolvata ..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Decizie definitiva: Criminalul de la Corabia va sta 25 de ani dupa gratii

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 19:15

Decizie definitiva: Criminalul de la Corabia va sta 25 de ani dupa gratiiCurtea de Apel Craiova a respins miercuri apelul lui Laurentiu Grecu, tanarul care in urma cu trei ani a omorat si incendiat o batrana din Corabia. Astfel, tanarul isi va petrece urmatorii 25 de ani dupa gratii, aceasta fiind decizia dispusa anul trecut de instanta de fond, respectiv Tribunalul Olt. In ceea ce il priveste pe complicele lui Grecu, Iulian Visan, acesta va avea de ispasit o pedeapsa de 10 ani si patru luni de inchisoare.

Dupa aproape trei ani de judecata, Curtea de Apel Craiova a pronuntat o decizie finala in dosarul in care doi tineri din Corabia, respectiv Laurentiu Grecu si Iulian Visan, au fost judecati pentru uciderea unei batrane din localitate.

Cei doi au fost condamnati de instanta de fond, respectiv Tribunalul Olt, la ani grei de inchisoare cu executare. Astfel, autorul crimei, Laurentiu Grecu, a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru omor, la care a fost adaugat un spor de pedeapsa de trei ani din alte cauze, acesta urmand sa execute in total 25 de ani de inchisoare. Nemultumit de decizia magistratilor din Olt, barbatul a facut apel la Curtea de Apel Craiova. Instanta doljeana a respins insa ca nefondat apelul lui Grecu si astfel acesta va executa condamnarea dispusa de Tribunalul Olt. In ceea ce il priveste pe Iulian Visan, complicele lui Grecu, acesta a fost condamnat de Tribunalul Olt la o pedeapsa de 10 ani de inchisoare, la care a fost adaugat un spor de pedeapsa de un an de inchisoare, urmand sa execute in total 11 ani de inchisoare. ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

Formular pentru sesizarea reactiilor adverse la medicamente sau vaccinuri

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 19:15

Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) informeaza ca pacientii au la dispozitie un formular prin care acestia, rudele sau persoanele care ii ingrijesc pot sesiza reactiile adverse in urma administrarii unor medicamente, inclusiv vaccinuri.

Potrivit sursei citate, pe site-ul ANMDM este postat atat formularul de raportare a reactiilor adverse, cat si un set de informatii si clarificari.

"ANMDM incurajeaza pacientii, persoanele care asigura ingrijirea pacientilor, profesionistii din domeniul sanatatii (medici, farmacisti, asistenti) sa raporteze reactiile adverse suspectate la medicamente, inclusiv vaccinuri. Doar prin raportarea acestora se pot afla informatii suplimentare privind siguranta medicamentelor, inclusiv a vaccinurilor. In acest fel, orice persoana poate contribui la protejarea propriei stari de sanatate, dar si a celorlalti. Daca vor exista mai multe raportari de reactii adverse dupa administrarea aceluiasi medicament, de exemplu, se vor face verificari suplimentare privind siguranta, atat la nivel national, cat si european", precizeaza comunicatul ANMDM.

Aceeasi sursa mentioneaza ca reactia adversa se defineste ca "un raspuns nociv si nedorit, determinat de un medicament", fiind considerate reactii adverse si "efectele nedorite care apar dupa supradozarea medicamentului, utilizarea gresita, abuzul si erorile de medicatie sau efectele nedorite aparute in urma expunerii profesionale".

Potrivit ANMDM, in Romania, in 2014, au fost ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cod galben de ninsori si viscol in Olt

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 16:15

Cod galben de ninsori si viscol in OltIarna revine in forta, avertizeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), care a emis un cod galben de ninsori si intensificari ale vantului.

Avertizarea meteo sub incidenta careia se va afla si Oltul intra in vigoare vineri, de la ora 16.00, si este valabila pana sambata, ora 16.00.

"In intervalul mentionat vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in toate zonele montane, in Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sudul Banatului. In restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte. Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp in regiunile sudice, estice si centrale. La munte, stratul de zapada nou depus va fi consistent. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depasi 50 km/h, mai ales in sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind si spulberand zapada", precizeaza ANM.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

80 de posturi de asistenti medicali, disponibile in Germania

Marti, 03 Martie 2015, ora 23:15

80 de posturi de asistenti medicali, disponibile in GermaniaOltenii care cauta un loc de munca in strainatate pot aplica pentru unul din posturile vacante oferite de angajatori din Uniunea Europeana prin intermediul Eures.

Potrivit informatiilor furnizate de AJOFM Olt, pentru romanii care doresc sa lucreze in strainatate sunt puse la dispozitie 244 posturi in tari precum Belgia, Franta, Germania, Marea Britanie, Norvegia, etc. Cele mai multe locuri de munca sunt disponibile in Germania, pentru asistenti medicali generalisti si factori postali.

Belgia

1 inginer software proces automatizare (limba engleza - foarte bine)

1 dezvoltator NET Software - inginer proiect IT (limba engleza - foarte bine)

1 analist functional (limba engleza - foarte bine)

3 operatori cabina de vopsit cu pulverizare automata (limba engleza - bine)

2 soferi camion (produse congelate) (limba engleza - bine)

5 asamblori - jaluzele pe profile de aluminiu (limba engleza/franceza - bine)

1 mecanic autobuz (limba franceza/engleza - bine)

5 asamblori profile si usi (limba franceza/engleza - bine)

2 vopsitori (cu pistol de vopsit) (limba engleza - bine)

Franta

1 medic generalist (limba franceza)

1 infirmier (limba franceza)

1 kinetoterapeut (limba franceza)

Germania

15 factori postali (limba germana - nivel B1 (scris, vorbit, citit))

80 asistenti medicali generalisti (limba germana - nivel A2-B2)

Marea Britanie

2 ingineri software (limba engleza - fluent)

1 administrator sistem informatic de stocare (limba engleza - fluent)

1 dezvoltator software ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Eveniment de Olt ]

Tatal Melaniei Renghea, audiat la proces

Marti, 03 Martie 2015, ora 23:15

Tatal Melaniei Renghea, audiat la procesUn nou termen de judecata al procesului in care politista Melania Renghea este judecata pentru tentativa de omor a avut loc marti la Tribunalul Olt. Daca la termenele anterioare politista a fost mai mult absenta, la sedinta de marti Renghea nu numai ca s-a prezentat dar a adus cu ea si cei doi copii minori pe care ii are, invocand ca nu are cu cine sa ii lase acasa. Intrucat accesul minorilor in sala de sedinte nu este permis, instanta a fost de acord ca politista sa nu asiste la sedinta.

La acest termen urmau sa fie audiati trei martori, respectiv tatal, mama si sotul politistei, insa ultimii doi nu s-au prezentat, asa ca instanta a decis ca la urmatoarul termen acestia sa fie adusi cu mandat. In schimb, tatal politistei, Marin Renghea, a fost de acord sa dea declaratie in dosar.

"Fiica mea nu s-a plans in nici un moment ca ar fi avut probleme cu partea vatamata, Gheorghe Barbu, eu fiind total surprins de incidentul petrecut pe 26 decembrie 2012. Stiu ca in momentul in care lucrau la aceeasi sectie de politie relatia profesionala dintre ei era buna. Dupa incident am aflat de la fiica mea ca era agasata cu telefoane de la domnul Barbu si de la domnul comandant Sotea in legatura cu niste aspecte care tineau de serviciu. Din aceasta cauza fiica mea dorea sa fie lasata in pace. Tot dupa incident am aflat de la ginerele meu ca intre fiica mea si domnul Barbu a avut loc o relatie intima. Ulterior, in timp ce o insoteam pe fiica mea catre organele de ancheta am intrebat-o daca ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Carnetele de rentier agricol se vizeaza incepand din aceasta luna

Marti, 03 Martie 2015, ora 19:19

Carnetele de rentier agricol se vizeaza incepand din aceasta lunaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pentru a intra in posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2014, rentierii trebuie sa se prezinte la centrele judetene ale Agentiei in perioada 1 martie - 31 august 2015 (in zilele lucratoare), pentru vizarea carnetelor de rentier agricol.

Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar/curator/tutore, in baza unei procuri autentice/curatela/hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. De asemenea, rentierul agricol trebuie sa prezinte urmatoarele documente: carnetul de rentier agricol; contractul de arendare; actul de identitate in original al rentierului agricol; document coordonate bancare (optional/recomandat); decizia de la comisia de expertiza medicala actualizata (acolo unde este cazul), pentru gradele de invaliditate I si II (daca decizia nu prevede ca dosarul este nerevizuibil), in original si in copie.

Renta viagera agricola inceteaza la data decesului rentierului. In cazul decesului rentierului, renta datorata acestuia in anul 2014 poate fi incasata de mostenitorii sai doar daca, pana la 31 august 2015, acestia vor depune la oricare centru judetean al APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu), certificatul de deces (original si copie), actul de succesiune (certificat de mostenitor sau certificat de calitate de mostenitor, certificat de legatar, hotarare judecatoreasca de succesiune investita ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Interact Slatina a luat fiinta oficial la inceputul acestei saptamani

Marti, 03 Martie 2015, ora 19:17

Interact Slatina a luat fiinta oficial la inceputul acestei saptamaniInteract Slatina a luat fiinta la inceputul acestei saptamani, evenimentul oficial de cartare fiind desfasurat in prezenta membrilor Cluburilor Rotary Slatina si cu sustinerea Cluburilor Rotary si Interact Craiova. Cei 26 de membri fondatori sunt tineri slatineni care au derulat deja doua proiecte de voluntariat - au colindat de Craciun si au colectat fonduri pentru familii cu posibilitati financiare reduse, iar de Sfantul Valentin si Dragobete au confectionat produse pe care le-au oferit in schimbul unor donatii simbolice cu scopul de a sustine tratamentul copiilor cu probleme cardio-vasculare.

Interact este programul Rotary adresat tinerilor intre 12 si 18 ani, existand peste 34.000 de astfel cluburi in 200 de tari, cu mai mult de 340.000 de membri. Cluburile Interact sunt sponsorizate de cluburile Rotary individuale, care ofera suport si consiliere, insa cluburile Interact se sustin si se guverneaza singure.

"In fiecare an, telul unui club Interact este acela de a finaliza un numar de proiecte avand ca scop serviciul in folosul comunitatii, promovand mai departe ideea de bunavointa si de implicare cu respectarea devizei "A servi mai presus de sine". Clubul Interact Slatina este al 50-lea club infiintat in Districtul 2241, Romania si Republica Moldova. Membrii lui fondatori sunt 26 de tineri slatineni, dornici de implicare in proiecte de voluntariat, in sprijinul comunitatii noastre, tineri cu o conduita morala deosebita si cu rezultate scolare si extrascolare notabile", ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trei operatori economici, sanctionati de comisarii de mediu in primele doua luni ale anului

Marti, 03 Martie 2015, ora 19:15

Trei operatori economici, sanctionati de comisarii de mediu in primele doua luni ale anuluiComisarii de mediu au efectuat in primele doua luni din an peste 160 de controale la operatorii economici din judet, pentru a vedea in ce masura respecta acestia prevederile legale in domeniu. In urma controalelor, trei dintre acestia au fost sanctionati cu avertismente si amenzi.

In perioada 1 ianuarie-28 februarie, activitatea de inspectie si control desfasurata la nivelul Comisariatului Judetean Olt al GNM a urmarit realizarea obiectivelor cuprinse in Planul de activitati aprobat pentru anul 2015, fiind realizate 169 inspectii si controale in domeniul controlului poluarii si biodiversitatii.

Activitatile de inspectie si control au vizat verificarea dispozitiilor legale in vigoare si a conditiilor stabilite in actele de reglementare din domeniul controlului poluarii industriale, respectiv din domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor naturale protejate, fiind verificate diverse activitati industriale, activitati agricole (cultivarea cerealelor si plantelor leguminoase si servicii anexe agriculturii), activitati de exploatare a resurselor naturale (extractia petrolului si gazelor naturale); activitati de vanatoare, recoltare flora/fauna; captarea si distributia apei, colectarea, tratarea si eliminarea deseurilor periculoase; activitati de crestere a porcilor; exploatare forestiera si prelucrare material lemnos, verificari la depozitele neconforme menajere si industriale.

"Prin activitatea desfasurata in perioada mentionata, Comisariatul Judetean Olt a constatat ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Persoane fizice care au obtinut in 2014 venituri din transferul titlurilor de valoare trebuie sa depuna formularul 200

Luni, 02 Martie 2015, ora 23:15

Persoane fizice care au obtinut in 2014 venituri din transferul titlurilor de valoare trebuie sa depuna formularul 200Persoanele fizice care in anul 2014 au obtinut venituri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise au obligatia, potrivit prevederilor legale, de a completa si depune formularul 200 - "Declaratie privind veniturile realizate din Romania" pana la data de 25 mai 2015, informeaza un comunicat al ANAF.

Pentru tranzactiile cu titlurile de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, efectuate in cursul anului fiscal, fiecare intermediar, societate de administrare a investitiilor in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii sau alt platitor de venit, dupa caz, are urmatoarele obligatii:

a) calcularea castigului/pierderii la fiecare tranzactie, efectuata pentru contribuabil;

b) calcularea totalului castigurilor/pierderilor pentru tranzactiile efectuate in cursul anului pentru fiecare contribuabil;

c) transmiterea in forma scrisa catre fiecare contribuabil a informatiilor privind totalul castigurilor/pierderilor, pentru tranzactiile efectuate in cursul anului, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat.

Formularul 200 se completeaza de catre contribuabili sau de catre imputernicitii acestora potrivit dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inscriind cu majuscule, citet si corect datele ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Scandal la sectia de psihatrie a SJU Slatina

Luni, 02 Martie 2015, ora 23:15

Scandal la sectia de psihatrie a SJU SlatinaAncheta la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina in urma unui presupus viol petrecut in sectia de psihiatrie de pe strada Draganesti a unitatii sanitare.

Conducerea SJU s-a autosesizat dupa ce familia unei tinere de 28 de ani, internata in sectia mentionata, a acuzat ca fata a fost violata de un barbat de varsta apropiata, internat pe aceeasi sectie. Incidentul s-a petrecut sambata noaptea si, potrivit familiei, tanara era virgina. Medicul care a examinat-o pe fata a confirmat ca tanara era virgina in momentul in care a avut loc actul sexual, dar nu s-a putut stabili daca a fost vorba despre un viol sau despre un act sexual consimtit.

"Noi ne-am autosesizat si am constituit o comisie care se va intruni pentru cercetarea acestui caz", a precizat Andrei Iordache, managerul SJU Slatina.

O ancheta in acest caz desfasoara si Politia Municipiului Slatina, care a fost sesizata despre incident de catre cadrele medicale ale spitalului.

"Politia municipiului Slatina a fost sesizata de catre cadrele medicale ale Spitalului Judetean de Urgenta Slatina-Sectia Psihiatrie despre faptul ca doi pacienti au intretinut raporturi sexuale. In cauza s-a facut o planificare pentru evaluarea celor doi, urmand ca in functie de rezultat sa se stabileasca daca cei doi au avut discernamant in momentul producerii faptei", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ploi si vant in toata tara

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:20

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului, precipitatii mixte, valabila de luni seara de la ora 18:00 si pana marti la aceiasi ora.

Potrivit meteorologilor, de luni seara aria precipitatiilor se va extinde dinspre vest si va cuprinde toata tara. Vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, iar in vest si nord-vest cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15...20 l/mp. In Maramures, nordul Moldovei si estul Transilvaniei vor fi precipitatii mixte, iar in zona montana vor predomina ninsorile, care pe creste vor fi temporar viscolite.

In cursul zilei de marti, vantul se va intensifica temporar in majoritatea zonelor, la rafala vitezele vor depasi local 50 km/h, iar la munte, in special in Muntii Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali va depasi 70 km/h.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primaria Slatina vrea sa infiinteze "Clubul Tinerilor"

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:19

Primaria Slatina vrea sa infiinteze "Clubul Tinerilor"Administratia locala pregateste in aceasta perioada regulamentul proiectului "Clubul Tinerilor", un proiect menit sa dezvolte independenta si libertatea de decizie si exprimare a slatinenilor cu varsta intre 16 si 25 de ani care urmeaza o forma de invatamant. Potrivit edilului slatinean, clubul va fi gestionat de cativa profesori alesi de membrii clubului.

Dupa Clubul Pensionarilor, administratia locala are in plan infiintarea unui Club al tinerilor, unde sa se desfasoare diverse activitati specifice varstei. Conditia pe care trebuie s-o indeplineasca acestia este sa aiba intre 16 si 25 de ani si sa fie cuprinsi intr-o forma de invatamant.

"In momentul de fata suntem la realizarea regulamentului proiectului "Clubul tinerilor". Trebuie sa demaram anul acesta, si an de an sa avem alti si alti copii care intra in acest club. Proiectul se adreseaza in special tinerilor intre 16 si 25 de ani, daca sunt intr-o forma de invatamant. Aici incercam sa dezvoltam abilitatile culturale, sociale, educative, sportive, si daca se organizeaza si intr-un ONG, pot sa participe la licitatia pe fonduri nerambursabile pe care o organizeaza Primaria Slatina an de an", a explicat primarul Minel Prina.

Spatiul in care tinerii ar urma sa-si desfasoare activitatile nu a fost inca ales de reprezentantii Primariei, insa acest lucru nu e o problema.

"Daca avem un Club al Pensionarilor, trebuie sa avem si un Club al Tinerilor. Ca prima locatie unde sa-si desfasoare activitatea ne-am gandit la fostul ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primariile oltene, avertizate de Prefectura sa asigure curatenia in localitati

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:19

Primariile oltene, avertizate de Prefectura sa asigure curatenia in localitatiPrefectura Olt a avut la inceputul acestei saptamani o intalnire cu primarii localitatilor oltene, intalnire in cadrul careia le-au fost reamintite obligatiile pe care le au in ceea ce priveste asigurarea si pastrarea curateniei pe teritoriul localitatilor.

Una dintre obligatiile pe care le au primarii de localitati este aceea de a asigura si pastra curatenia pe teritoriul localitatilor, la fel ca si buna gospodarire a acestora si respectarea normelor de igiena. In acest sens, Prefectura Olt a organizat la inceputul saptamanii o intalnire cu reprezentantii administratiilor locale, si le-a solicitat acestora, conform prevederilor OG nr.21/2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, sa asigure o serie de masuri.

Astfel, primariile trebuie sa ia masurile necesare pentru protectia sanatatii publice, cu sprijinul si sub supravegherea organelor de specialitate ale statului, precum si cele pentru conservarea si protectia mediului; sa previna poluarea accidentala a mediului sau a surselor si cursurilor de apa, prin depozitarea necontrolata a deseurilor de catre agentii economici sau de catre cetateni; sa realizeze sisteme moderne de colectare, depozitare, transport si prelucrare a deseurilor si gunoaielor; amenajarea unor locuri speciale de depozitare in fiecare localitate.

In aceeasi masura, administratiile locale trebuie sa asigure curatenia strazilor, pietelor si a celorlalte locuri publice, colectarea si depozitarea reziduurilor menajere si stradale, sortarea si ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

Copiii de la Palat au pornit "Caravana primaverii"

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:19

Copiii de la Palat au pornit "Caravana primaverii"Sub genericul "Caravana Primaverii", elevii Palatului Copiilor si Elevilor "Adrian Baran" Slatina si cei ai Scolii Populare de Arta Slatina au poposit luni in redactiile ziarelor locale, unde au impartit doamnelor si domnisoarelor daruri confectionate chiar de ei.

De asemenea, copiii au oferit si un program artistic, ei cantand numeroase melodii din repertoriul national dar si cel international.

"Ca in fiecare an, in saptamana dedicata omagierii celor mai dragi si iubite fiinte, ce aduc frumos, bun si nemuritor in viata oamenilor, Palatul Copiilor "Adrian Baran" Slatina si Scoala Populara de Arte si Meserii Olt, sub egida Inspectoratului Scolar al Judetului Olt, sustin spectacolul artistic "Un ghiocel din inima - o primavara pentru suflet !", in cadrul manifestarii intrate deja in traditia orasului nostru, intitulata ", a precizat Iliuta Braileanu, directorul Palatului Copiilor "Adrian Baran"

Alaturi de darurile muzicale si minunatii pasi de dans, copiii au oferit tuturor femeilor din institutii daruri si martisoare confectionate in cadrul cercurilor "Arta decorativa", "Pictura", Pictura pe sticla", "Creatie confectii", "Floricultura", "Arheologie" si "Jucarii". Spectacolele vor continua si saptamana aceasta in scoli si diferite firme de prestigiu de pe platforma industriala a municipiului nostru .

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

11.000 de carduri de sanatate activate in judet

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:19

11.000 de carduri de sanatate activate in judetMii de carduri de sanatate au fost activate in judet de asiguratii olteni, arata statisticile Casei de Asigurari de Sanatate Olt.

In perioada 1 februarie - 30 aprilie 2015, utilizarea cardului national de sanatate merge in paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, in acest fel asigurandu-se accesul la servicii medicale si asiguratilor care inca nu au intrat in posesia cardului, spun reprezentantii CAS Olt.

"Cardurile nationale de sanatate nedistribuite si predate de catre operatorul de servicii postale la casa de asigurari de sanatate sunt distribuite asiguratilor de casa de asigurari de sanatate, fie prin prezentarea acestora la sediul casei de asigurari de sanatate, fie prin intermediul medicilor de familie. La nivelul judetului Olt au fost predate medicilor de familie 4.880 de carduri. Din cele 5091 de carduri returnate la CAS Olt au fost distribuite prin ghiseele CAS Olt 1.016 carduri. De asemenea, pentru acei asigurati care nu sunt inscrisi pe lista unui medic de familie, cardurile de sanatate se elibereaza la sediul casei de asigurari de sanatate", a declarat Constanta Florea, purtatorul de cuvant al CAS Olt.

In cazul cazul pierderii, distrugerii sau a modificarii datelor personale, asiguratul se va prezenta la CAS pentru a depune o cerere-tip, copie de pe CI si actele doveditoare pentru plata contravalorii cardului si a cheltuielilor de distribuire prin servicii postale. Plata se va efectua la sediul casei de asigurari, iar cheltuielile sunt ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Lifturile vechi, schimbate pe banii Primariei

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:17

Lifturile vechi, schimbate pe banii PrimarieiLifturile vechi, cu probleme, din blocurile din oras ar putea fi schimbate in perioada urmatoare, conditiile in care se va face acest lucru fiind cuprinse in proiectul "Slatina in siguranta", initiat de administratia locala. Cea mai importanta conditie este aceea ca blocul respectiv nu aiba datorii la reabilitarea termica.

Potrivit edilului slatinean, fondurile necesare implementarii proiectului au fost prinse in bugetul pe acest an.

"Un alt proiect e "Slatina in siguranta". Avem sumele de bani prinse in bugetul anului 2015, ne vom adresa celor care au lifturi intr-un stadiu care nu prezinta siguranta, care nu mai functioneaza. Asociatia de locatari sau blocul care participa la acest concurs nu trebuie sa aiba datorii la reabilitarea termica", a precizat Minel Prina. Potrivit acestuia, in perioada urmatoare slatinenii vor primi instiintari legate de acest proiect.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Complicii lui Gulie raman in inchisoare

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:17

Fratii Nelu si Robert Ciuca, complicii lui Florin Gulie, raman dupa gratii. Magistratii au respins solicitarea celor doi privind inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

La termenul din 23 februarie al dosarului uciderii sportivului Cristi Galbenuse, fratii Nelu si Robert Ciuca au solicitat inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Instanta s-a pronuntat pe 24 februarie, respingand solicitarea celor doi. Decizia Tribunalului Olt a fost atacata la Curtea de Apel Craiova, ai carei magistrati au respins contestatiile, ca nefondate.

Cei doi frati sunt judecati pentru complicitate la tentativa de omor si tulburarea ordinii si linistii publice in dosarul uciderii sportivului Cristi Galbenuse.

Sportivul, fost membru al lotului national de juniori de box, a fost ucis cu bestialitate in dimineata zilei de 12 iulie 2014, fiind injunghiat in inima de catre Florin Gulie. Tanarul se afla impreuna cu sotia si cativa prieteni intr-un bar din Slatina cand un grup de romi recalcitranti si-a facut aparitia in zona. Rudele si prietenii sportivului spun ca acestia il cautau in mod special pe Cristi, cu care aveau conflicte mai vechi. Intre sportiv si romi s-a iscat imediat o altercatie, Cristi fiind injunghiat de mai multe ori cu un cutit, una dintre lovituri, in inima, fiindu-i fatala.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Gripa sezoniera a omorat doi olteni

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:15

Gripa sezoniera a omorat doi olteniGripa sezoniera a facut victime si printre olteni, potrivit informatiilor Directiei de Sanatate Publica Olt. Doi pacienti din judet au murit din cauza complicatiilor cauzate de gripa, pe fondul altor afectiuni de care sufereau.

Pana in prezent, DSP Olt a inregistrat 11 cazuri de gripa sezoniera, toate confirmate de analize de laborator.

"Avem 11 cazuri de gripa sezoniera confirmate in judet, din care 7 cu virus tip B, doua cu virus tip A, subtip H3 si alte doua cu virus A, subtip H1. Pe langa acestea, am inregistrat si doua decese din cauza gripei, fiind vorba de o persoana internata la Bucuresti in ianuarie si care a murit in spital, si o alta persoana care a decedat pe 20 februarie, si confirmarea rezultatului a venit de la Institutul Cantacuzino pe 27 februarie; pacientul respectiv suferea si de alte afectiuni", a precizat Manuela Stefan, purtatorul de cuvant al DSP Olt.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Rezultatul expertizei: Adrian Galbenuse avea discernamant in momentul comiterii crimei

Luni, 02 Martie 2015, ora 16:15

Rezultatul expertizei: Adrian Galbenuse avea discernamant in momentul comiterii crimeiAdrian Galbenuse, autorul oribilei crime din Slatina petrecuta in urma cu aproximativ doua luni, avea discernamant in momentul comiterii faptei, arata rezultatul expertizei psihiatrice.

Rezultatul expertizei psihiatrice la care a fost supus Adrian Galbenuse a ajuns recent la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt. Tanarul, care se afla in arest preventiv, va fi trimis in judecata pentru fapta sa, expertiza aratand ca avea discernamant la momentul comiterii crimei.

Crima care a ingrozit o tara intreaga s-a petrecut pe 15 ianuarie. Victima, Norica Nitu, in varsta de 59 de ani din Slatina, a fost ucisa cu bestialitate de catre vecinul sau, Adrian Galbenuse. Incidentul s-a petrecut pe strada Toamnei, la cativa metri de blocul in care locuia femeia. Imediat dupa ce si-a macelarit vecina, Galbenuse a fugit si a stat doua zile ascuns. Intr-un final, barbatul a mers la politie si s-a predat, recunoscand ca el este autorul crimei, fara sa spuna care este motivul pentru care a savarsit fapta. Anchetatorii spun ca, inainte de a fi ucisa, femeia a avut o discutie in contradictoriu cu agresorul.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

50 de amenzi aplicate de jandarmi intr-o saptamana

Duminica, 01 Martie 2015, ora 19:20

In perioada 20 - 26 februarie, aproximativ 100 de jandarmi au actionat zilnic, la nivelul judetului Olt, pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice, activitatile insumand peste 115 misiuni de mentinere si asigurare a ordinii publice si 9 misiuni in cooperare cu alte institutii.

In perioada mentionata, oamenii legii au intervenit pentru aplanarea unei stari conflictuale, au aplicat 50 de amenzi contraventionale si 13 avertismente scrise, valoare sanctiunilor date fiind de 16.350 lei.

De asemenea, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt au constatat 11 infractiuni, dintre care doua in mod independent si noua in cooperare cu Politia, cu 25 de autori identificati.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sapte persoane cercetate de politie pentru furt

Duminica, 01 Martie 2015, ora 19:20

Sapte persoane din judetul Olt au ajuns pe mana politiei dupa ce au comis mai multe furturi. Patru dintre hoti au furat motorina din rezervorul unui microbuz parcat, iar trei au furat bunuri din doua supermareket-uri.

Politistii din cadrul Politiei municipiului Caracal, in timp ce executau serviciul de patrulare, pe o strada din localitate au prins in flagrant patru barbati cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, unul din comuna Babiciu, unul din municipiul Caracal si doi din comuna Rusanesti, care, prin perforarea rezervorului, au sustras 80 de litri de motorina dintr-un microbuz care era parcat. Prejudiciul cauzat este de 450 lei.

De asemenea, politistii din cadrul Politiei municipiului Slatina au depistat, la iesirea din doua supermarket-uri din municipiul Slatina, 3 persoane, cu varsta de 20, 35 si 45 ani, din localitate, care sustrasesera produse alimentare si bauturi alcoolice in valoare de 370 lei.

In ambele cazuri au fost intocmite acte procedurale sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Eveniment de Olt ]

Au provocat accidente si au refuzat sa sufle in etilotest

Duminica, 01 Martie 2015, ora 19:19

Au provocat accidente si au refuzat sa sufle in etilotestDoi barbati s-au ales cu dosare penale dupa ce au fost implicati in accidente rutiere si au refuzat recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Primul eveniment rutier a avut loc sambata noaptea in orasul Draganesti-Olt. Potrivit politistilor, Cosmin P., de 18 ani, din comuna Stoicanesti, in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra directiei de mers, lovindu-se de un copac.

Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest si recoltarea de probe biologice de sange. In urma verificarilor, politistii au constatat ca tanarul nu detinea permis de conducere.

Pe numele lui a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere si refuz de prelevare de mostre biologice".

In aceeasi noapte, politistii Postului de Politie Strejesti au fost sesizati, telefonic, despre faptul ca pe raza satului Strejestii de Sus a avut loc un accident de circulatie.

In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca Ion M., de 49 ani, din municipiul Slatina, in timp ce conducea autoturismul a pierdut controlul asupra directiei de mers si a intrat in coliziune cu un autoturism care se afla parcat in afara partii carosabile. Barbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest si prelevarea de mostre biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei. El s-a ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Eveniment de Olt ]

Flori de la politisti si jandarmi pentru doamne si domnisoare

Duminica, 01 Martie 2015, ora 19:19

Flori de la politisti si jandarmi pentru doamne si domnisoareDevenita deja traditie, actiunea politistilor si jandarmilor de a oferi martisoare si flori femeilor din municipiul Slatina, de 1 Martie, a continuat si in acest inceput de primavara.

Astfel, politistii din cadrul Serviciului Rutier Olt, in parteneriat cu reprezentantii unei societati de asigurari si R.A.R. Olt, au fost prezenti duminica dimineata pe strazile din oras, unde au oferit martisoare si flori doamnelor si domnisoarelor participante la traficul rutier.

Mare le-a fost mirarea doamnelor cand politistii care le-au oprit in trafic nu le-au solicitat actele autoturismului sau permisul de conducere, ci le-au oferit un simbol de 1 martie si le-au urat o primavara frumoasa si fara evenimente rutiere nedorite.

La randul lor, jandarmii olteni le-au urat "La multi ani" doamnelor si domnisoarelor aflate in trecere prin zona Zahana a municipiului Slatina si le-au oferit flori si martisoare.

"Actiunea a avut loc duminica dimineata, prin acest gest jandarmii dorind sa-si exprime, in aceste zile de inceput de primavara cand toata lumea celebreaza Femeia, respectul si pretuirea pentru cele care ne sunt aproape - mame, sotii, fiice, prietene si colege", au precizat reprezentantii Jandarmeriei Olt.

De asemenea, cu ocazia Zilei Martisorului, jandarmii si-au sarbatorit si colegele de serviciu. Astfel, vineri, la sediul inspectoratului a avut loc o adunare festiva, in cadrul careia cele 21 de angajate ale unitatii au fost felicitate de conducerea institutiei si colegi. Femeile au ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ministrul Educatiei anunta investitii in scolile din judet

Duminica, 01 Martie 2015, ora 19:19

Ministrul Educatiei anunta investitii in scolile din judetPrezent la Slatina la sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca una din prioritatile ministerului pe care il conduce este aceea de a sprijini scolile in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare (ASF). Acesta a dat asigurari ca, pana la sfarsitul anului scolar 2015-2016, toate unitatile de invatamant care se afla in aceasta situatie vor obtine documentul, cu sprijin financiar de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Intalnirea de la Slatina a facut parte dintr-o serie de 14 vizite in teritoriu, in urma carora ministrul a aflat care sunt problemele cu care se confrunta directorii de scoli si inspectoratele scolare in procesul de invatamant.

"Obiectivul principal este acela al discutiilor cu cadrele didactice, directorii de licee si colegii din inspectoratele judetene. E a paisprezecea actiune de acest fel, am afirmat public prioritatea acordata acestor intalniri, in scopul cunoasterii problemelor reale ale invatamantului preuniversitar. Cu ocazia acestor intalniri am identificat o serie de probleme comune, generale ale sistemului de educatie din Romania, la nivelul preuniversitar. Voi acorda prioritate problemelor generale, fara a le neglija pe cele punctuale", a precizat Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei.

Unul din aspectele discutate in cadrul intalnirilor a fost acela al transportului elevilor la scoala, ministrul precizand ca prin fonduri de la MDRAP vor fi achizitionate microbuze pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Eveniment de Olt ]

Metodologia de organizare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori, in dezbatere publica

Duminica, 01 Martie 2015, ora 19:19

Ministrul Educatiei a anuntat ca metodologia de oganizare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori ai unitatilor de invatamant preuniversitar va fi lansata in dezbatere publica in aceasta luna, pentru o perioada de 30 zile.

Asa cum a fost anuntat de ceva vreme, directorii de scoli vor trebuie sa sustina un concurs pentru a ocupa functia respectiva, iar acest lucru se va intampla in viitorul apropiat, potrivit ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu. Prezent la Slatina la sfarsitul saptamanii trecute, oficialul a spus ca in martie va fi lansata in dezbatere publica pentru 30 de zile aceasta metodologie de organizare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori.

"Lucrurile stau diferit cu metodologia de organizare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori, metodologie care se afla in stadiul de finalizare la nivel de proiect, si va fi lansata la inceputul lunii martie in dezbatere publica pentru o perioada de 30 de zile. In acest fel suntem consecventi principiului consultarii tuturor actorilor implicati in acest proces, pentru ca doar o astfel de abordare poate sa conduca la reglementari acceptabile de sistem, care sa faca predictibil si stabil sistemul de educatie, asa cum ne dorim cu toti", a spus Cimpeanu.

"O alta problema a fost concursul pentru ocuparea posturilor de inspector general, inspector general adjunct si director Casa Corpului Didactic, pentru cele doua categorii - cele din urma - concursul urmand a fi declansat incepand ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Comerciantii care nu emit bonuri fiscale risca suspendarea activitatii si amenzi de pana la 15.000 lei

Duminica, 01 Martie 2015, ora 19:19

Comerciantii care nu emit bonuri fiscale risca suspendarea activitatii si amenzi de pana la 15.000 leiOperatorii economici prinsi ca nu utilizeaza casele de marcat sau nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate risca amenzi de pana la 15.000 lei si suspendarea activitatii. Noile prevederi au intrat in vigoare de la 1 martie.

De la 1 martie a intrat in vigoare procedura de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe intreaga perioada a suspendarii, dispusa in cazul in care inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala constata incalcarea urmatoarelor obligatii legale: dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achizitionate doar de la distribuitori autorizati sau unitati acreditate; utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale; emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realitatii; intocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase in/din sertarul casei de marcat.

ANAF reaminteste, prin intermediul unui comunicat de presa, ca noile sanctiuni prevazute de lege pentru incalcarea acestor obligatii sunt amenda contraventionala de la 10.000 lei la 15.000 lei si suspendarea activitatii operatorului economic in punctul de lucru pentru o perioada cuprinsa intre o luna si 3 luni. De asemenea, daca la punctele de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor exista sume detinute fara a putea fi justificate prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, in ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Vom avea in sfarsit autostrada
Printre trasee se afla si mult asteptata Autostrada Pitesti-Craiova, care va trece prin apropierea ...
Scandal sexual la Spitalul Judetean din Slatina: doi pacienti au facut sex sub nasul cadrelor medicale
Primii care au aflat de episodul sexual au fost asistentele si medicii sectiei Psihiatrie, amplasata ...
Cod galben de ninsori si viscol in Olt
Iarna revine in forta, avertizeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), care a emis un cod ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook