Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.309 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Intreruperi de curent in Slatina

Marti, 26 Iulie 2016, ora 19:16

De intreruperi vor fi afectati agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

09:00 - 17:00 Slatina: Posturi terti: PTA Initiativa Offset, PTA Statie Sortare Primacons, PTCZ Picandara, PTA SC Nicodem Fabrica Cherestea, PTA Salubris, PTAB SC Benteler; CEZ: PTA Clocociov, PTA Poeni, PTA Zorleasca.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pietoni sanctionati de politisti

Marti, 26 Iulie 2016, ora 19:16

Pietoni sanctionati de politistiActivitatile s-au desfasurat la nivel national in perioada 20-22 iulie, sub coordonarea reprezentantilor Directiei Rutiere a Inspectoratului General al Politiei Romane. Timp de trei zile, actiunile oamenilor legii i-au avut in vedere pe pietonii care nu respecta normele rutiere, dar si pe conducatorii auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara.

In Olt, 90 de politisti, dintre care 36 de la structurile de politie rutiera, au fost prezenti pe drumurile publice care tranziteaza judetul si au constatat sute de abateri ale participantilor la trafic, fie ca a fost vorba de pietoni sau de soferi. In cele trei zile, oamenii legii au constatat 191 de abateri privind nerespectarea normelor legale de catre pietoni, in 135 de cazuri fiind aplicate avertismente scrise, scopul fiind acela de constientizare a pietonilor asupra consecintelor unui comportament rutier imprudent. De asemenea, 17 conducatori auto au fost amendati de politistii rutieri pentru ca nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Nu mai putin de 24 de permise auto au fost retinute de oamenii legii in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, 17 dintre acestea fiind pentru neacordare de prioritate pietonilor. In cadrul actiunilor, politistii olteni au constatat si patru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Siguranta pietonilor constituie una dintre prioritatile de actiune ale Politiei Romane, motiv pentru care oamenii legii vor continua ..

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de suspiciuni de furt de energie in Olt, in ultimele trei luni

Marti, 26 Iulie 2016, ora 19:16

Zeci de suspiciuni de furt de energie in Olt, in ultimele trei luniSustragerea energiei electrice din reteaua de joasa tensiune reprezinta un risc atat pentru cei care se racordeaza in mod ilegal, cat si pentru consumatorii din vecinatate. Orice interventie neautorizata, precum si utilizarea unor instalatii improvizate, pot genera oricand accidente grave sau incendii, ducand la pierderi de vieti omenesti si daune materiale semnificative.

"Departamentele specializate din cadrul CEZ Distributie organizeaza periodic actiuni in colaborare cu organele de specialitate ale Politiei pe linia prevenirii si combaterii caracterului infractional al faptelor. In caz de suspiciune de sustragere de energie electrica, de deteriorare, modificare, blocare a functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalatiilor energetice, executare sau folosire de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare, sunt sesizate organele de urmarire penala competente", precizeaza reprezentantii CEZ.

In intervalul aprilie-iunie, in cele 7 judete in care opereaza CEZ Distributie au fost verificate 3.981 locuri de consum si au fost identificate 758 cazuri in care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrica. Cele mai multe cazuri au fost in judetul Dolj - 355, urmat de Teleorman - 99, Arges - 94, Olt - 67, Mehedinti - 57 cazuri, Valcea - 56 si Gorj - 30 cazuri.

"Este in interesul si beneficiul consumatorilor sa sesizeze cazurile de consum fraudulos de ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Tanara care a agresat mai multe femei pe strada, internata provizoriu

Luni, 25 Iulie 2016, ora 19:17

Tanara care a agresat mai multe femei pe strada, internata provizoriu"Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina supravegheaza desfasurarea urmaririi penale intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prevazuta de art. 193 alin. 2 din C.pen. fata de suspecta I.G.G., fata de care au solicitat instantei de judecata, in data de 22.07.2016, internarea medicala provizorie. In fapt, din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a rezultat suspiciunea ca, in data de 04.07.2016, in jurul orelor 19:30, suspecta I.G.G., a agresat persoane de sex feminin, in zona strazii Artileriei, din municipiul Slatina", se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului Slatina.

Magistratii slatineni au admis propunerea procurorului de caz, iar femeia agresiva va fi internata provizoriu intr-o unitate medicala. "In baza incheierii nr. 13/2016 din data de 25.07.2016, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Slatina a dispus internarea medicala provizorie a suspectei I.G.G. intr-o unitate spitaliceasca de asistenta medicala, pana la insanatosire sau pana la ameliorarea care inlatura starea de pericol ce a determinat luarea masurii", se mai mentioneaza in comunicat.

Reamintim ca la inceputul saptamanii trecute pe pagina de socializare Facebook s-a creat o adevarata isterie pe seama acestui subiect, mai multe mamici din Slatina spunandu-le prietenelor sa se fereasca de o tanara care ataca pe strada, fara motiv, femeile cu copii. Una ..

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de soferi amendati pentru oprire neregulamentara

Luni, 25 Iulie 2016, ora 19:17

Zeci de soferi amendati pentru oprire neregulamentaraIn perioada 18 - 24 iulie, 83 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 19.150 lei, au fost date de oamenii legii, majoritatea acestora fiind aplicate ca urmare a incalcarii prevederilor OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice - 65.

38 din totalul celor 65 de amenzi au fost date conducatorilor auto care au oprit neregulamentar, 13 pentru soferii care au parcat intr-o zona cu acces interzis si una pentru stationare interzisa. Totodata, politistii locali au sanctionat si cinci conducatori de vehicule cu tractiune animala, patru pietoni care s-au angajat in traversare prin loc nepermis, la acestea adaugandu-se alte patru sanctiuni aplicate pentru incalcari ale normelor legale privind circulatia vehiculelor cu masa autorizata de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina (n.red. - lipsa autorizatie speciala de transport).

Efectivele Politiei Locale Slatina au mai aplicat 12 amenzi pentru nerespectarea HCL 490/2014, dar si sase sanctiuni contraventionale la Legea 61/1991 privind incalcarea ordinii si linistii publice. De asemenea, saptamana trecuta, oamenii legii au preluat 66 apeluri de interventie la numarul de telefon al Politiei Locale Slatina - 954 si s-au autosesizat in 32 situatii datorita sistemului de monitorizare video a orasului.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mesteri olteni, in tabara la Horezu

Luni, 25 Iulie 2016, ora 19:17

Mesteri olteni, in tabara la HorezuParteneri ai "Taberei de mestesuguri" de la Horezu sunt Primaria orasului Horezu, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea, Muzeul Judetean "Aurelian Sacerdoteanu" Valcea, Muzeul Satului Valcean Bujoreni si Directia pentru Cultura Valcea.

"Tabara de mestesuguri se doreste a fi o punte de legatura intre mesterii si creatorii populari din judetul Olt si cei din judetul Valcea, in special a celor din Horezu, unul dintre centrele de arta populara traditionala cele mai insemnate din Romania, a intalnirii acestora cu specialisti etnografi, cu manageri culturali si cu reprezentanti ai unor societati specializate pe comercializarea produselor de artizanat.Tabara de mestesuguri se inscrie in seria actiunilor de salvgardare a mestesugurilor traditionale prin gasirea, impreuna cu reprezentantii institutiilor de cultura si cu reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale, de solutii pentru ca mestesugarii sa nu renunte la mestesugul lor, perpetuand astfel traditiile mestesugaresti specifice fiecarei zone", a precizat Valeru Ciurea, referent de specialitate in cadrul CJCPCT Olt.

La tabara de mestesuguri din localitatea valceana participa si cativa mesteri din judetul Olt, iar aici ii amintim pe Dumitru Liceanu - cojocar din Vadastra, Gheorghe Tanase - sculptor traditional in lemn de la Corbu, Stefan Trusca - ceramist de pe Valea Oltetului, din Romana - Bals, Olguta Alexandrina Filip - cusaturi si tesaturi din zona Romanati - Cezieni, Ionel ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Fost primar trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 19:16

Fost primar trimis in judecata pentru abuz in serviciuProcurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina au finalizat cercetarile in dosarul in care fostul primar al comunei Icoana, Gheorghe Perieteanu, este acuzat de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite si coruperea alegatorilor. Potrivit anchetatorilor, Perieteanu ar fi incercat in campania de la alegerile locale sa castige un nou mandat oferind votantilor mici si bere.

"In data de 17.05.2016, inculpatul Perieteanu Gheorghe, care indeplinea functia de primar al comunei Icoana si care isi depusese candidatura pentru un nou mandat de primar al localitatii, i-a convocat pe angajatii primariei si le-a transmis ca va organiza ziua localitatii. Este de mentionat faptul ca, prin HCL 471/09.04.2012, Consiliul Local Icoana a hotarat organizarea sarbatorii festive Ziua comunei Icoana in ziua de 27. 05 a fiecarui an, insa in anii anteriori - 2015, 2013, 2014, aceasta sarbatoare nu s-a organizat. Sub acest pretext, inculpatul Gheorghe Perieteanu a dispus verbal angajatilor Primariei Icoana - M.F., referent III, S.V.G., inginer horticultor, P.R., asistent medical comunitar, T.C., consilier superior I, C. I., referent principal III, C.C.D., asistent social, si P.M., inspector asistent, sa confectioneze tichete din hartie, purtand stampila Primar, tichete care sa fie distribuite locuitorilor comunei Icoana, urmand ca acestia sa primeasca la serbarea Zilei comunei Icoana, de la comercianti, in mod gratuit, produse alimentare ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sclavul din Tufeni s-a intors acasa

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 19:16

Sclavul din Tufeni s-a intors acasaEugen Sotae, primarul comunei Tufeni, a declarat ca tanarul a ajuns cu bine langa tatal sau si ca, in urma unei anchete sociale facuta acasa la el, este posibil ca acesta sa fie sprijinit financiar. "L-am luat acasa, am trimis noi o masina dupa el. Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt ne-a contactat, apoi am luat legatura cu un comisar de la Pitesti si joi seara a ajuns cu bine acasa. Inainte de a se intoarce, reprezentanti ai Primariei au facut o ancheta la tanar acasa si urmeaza sa facem mai multe cercetari ca poate se incadreaza sa primeasca un ajutor sociala, vom vedea daca se poate", a precizat edilul din Tufeni.

Ionut Iordache provine dintr-o familie dezorganizata, langa el fiind doar tatal care are un picior taiat. Autoritatile locale se tem ca tanarul de 32 de ani sa nu aiba din nou probleme, avand in vedere discutiile pe care le-au purtat cu tatal acestuia. Tanarul ar avea unele probleme de sanatate, ar suferi de schizofrenie, acum patru ani fiind internat. Tatal le-a povestit celor din Primaria Tufeni ca s-a mai intamplat ca fiul sau sa deschida poarta si sa plece de acasa, fara a spune nimanui unde se duce.

Ionut Iordache este unul dintre cei cinci sclavi gasit de procurorii DIICOT Arges si politisti la rudarii din Berevoesti, in urma perchezitiilor desfasurate pe data de 13 iulie. Anchetatorii l-au gasit legat in lanturi, tanarul din Tufeni fiind cel care aparea pe imaginile surprinse la descinderi in locul groazei. ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Eveniment de Olt ]

Patru premii pentru ansamblul din Perieti la Vatra Dornei

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 19:16

Patru premii pentru ansamblul din Perieti la Vatra DorneiPregatiti de instructorul coregraf Sandu Rizea, copiii din Perieti au cucerit juriul, dar si publicul, cu dansurile pe care le-au jucat pe scena amenajata in parcul municipal din Vatra Dornei. Ansamblul "Mugurasii Iminogului" a prezentat obiceiul "Luatul din calus", o suita mixta si un dans de fete, din programul artistic prezentat de copiii nelipsind momentele artistice oferite de Grupul Vocal "Oltencutele", solista vocala Ana Maria Deaconu si taraful lui Mitel Dragulin de la Iancu Jianu. Alaturi de olteni, pe scena au mai evoluat ansambluri folclorice din judetele Suceava, Botosani, Maramures, Cluj, Bistrita Nasaudsi Timis, iar ca invitati special au fost artisti din comunitatea ucrainienilor, Vaslui, Serbia si Macedonia.

Membrii ansamblului din comuna Perieti au dat tot ce au avut mai bun in fata juriului si a publicului, momentele fiind intens aplaudate de cei prezenti in parcul municipal. La final, pentru obiceiul "Luatul din calus" copiii au castigat premiul I, iar la sectiuni ansambluri folclorice "Mugurasii Iminogului", cu dansul mixt si dansul de fete, a obtinut tot premiul I. Solista vocala Ana Maria Deaconu i-a incantat pe spectatori cu o doina si o sarba olteneasca primind premiul I, iar grupul vocal "Oltencutele", pregatit de profesorul Valentin Ivanescu, a castigat premiul I. O alta diploma, de data aceasta de excelenta, a fost obtinuta de Sandu Rizea, care a fost desemnat cel mai bun coregraf al manifestarii "Dorna, plai de joc si cantec".

In penultima zi a ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltenii care vor sa devina pompieri voluntari, chemati sa-si semneze contractele

Joi, 21 Iulie 2016, ora 23:18

Oltenii care vor sa devina pompieri voluntari, chemati sa-si semneze contractelePerioada de analiza a dosarelor depuse de candidatii inscrisi in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" s-a incheiat, iar persoanele ale caror dosare au fost avizate favorabil vor fi chemate sa semneze contractele de voluntariat. La nivel national au fost depuse 833 de dosare, fiind selectate 755 de persoane care pot desfasura activitati de voluntariat in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din intreaga tara. Listele persoanelor declarate admise in cadrul programului au fost deja transmise catre unitatile teritoriale la care s-au depus dosarele.

La nivelul ISU Olt, zece olteni vor sa lucreze ca voluntari si toti au fost acceptati de reprezentantii IGSU in cadrul programului "Salvator din pasiune!". Pana pe data de 29 iulie se desfasoara activitatea de incheiere a contractelor de voluntariat, iar aceste persoane se vor prezenta la sediul ISU Olt pentru a le semnna. "In urma celor zece cereri de inscriere ca voluntari in cadrul ISU depuse de candidati, acestia au fost declarati admisi, toate dosarele trimise la Bucuresti fiind avizate favorabil de reprezentantii IGSU. Cei zece olteni au fost chemati saptamana viitoare la sediul inspectoratului pentru a semna contractele de voluntariat", a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Cei zece olteni - opt barbati si doua femei - care vor sa devina pompieri voluntari in cadrul inspectoratului au varste cuprinse intre 16 si 52 de ani. Trei dintre ei vor sa fie ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent la Bazinul didactic de inot

Joi, 21 Iulie 2016, ora 23:18

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00 - 16:00 Slatina: PTAB Bazin Inot

10:00 - 18:00 Tatulesti: PTA Momaiu.

Ca urmare a lucrarilor efectuate de CEZ, Bazinul didactic de inot va fi inchis intre orele 10.00 - 16.00.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Eveniment de Olt ]

Lucrari anulate la proba scrisa a Titularizarii

Joi, 21 Iulie 2016, ora 19:17

Lucrari anulate la proba scrisa a TitularizariiAstfel, dintr-un total de 673 candidati inscrisi si validati, 126 au absentat de la proba scrisa a concursului, in timp ce 87 s-au retras din motive personale, unul din motive medicale, iar doua lucrari au fost anulate intr-un centru de examen.

Primele rezultate se vor afisa pe 27 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, dar si in cursul zilei de 28 iulie. Acestea vor fi solutionate pe 29 iulie si 1 august 2016, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 3 august.

In acest an, la nivelul judetului sunt disponibile doar 14 posturi vacante pe perioada nedeterminata, si alte 556 de posturi cu norme si fractiuni de norma pe perioada determinata. Din cele titularizabile sunt disponibile cate un post pentru educator, kinetoterapeut, cate doua posturi pentru muzica instrumentala si profesor psihopedagogie speciala, trei posturi pentru medicina generala si cinci posturi pentru invatatori. Pentru restul de posturi pe perioada determinata, cele mai multe sunt la limba engleza - 47, invatatori - 32, educatie muzicala - 32, educatie plastica - 38, educatie fizica - 36, chimie - 21, educatori - 26, TIC - 29.

Anul trecut, procentul dascalilor care au luat peste 7 la concursul national de Titularizare a fost de 28,15%.

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politistii olteni, actiuni de amploare in trafic

Joi, 21 Iulie 2016, ora 19:17

Politistii olteni, actiuni de amploare in trafic"De ieri (n.red. - miercuri, 20 iulie) si pana maine (n.red. - vineri, 22 iulie) politistii rutieri olteni executa actiuni punctuale, in zonele si tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, in vederea depistarii, identificarii si tragerii la raspundere a tuturor participantilor la traficul rutier care incalca prevederile legale", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt. Potrivit aceleiasi surse, scopul acestor activitati este combaterea incalcarii normelor rutiere de catre pietoni si neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public, precum si asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens si risc rutier ridicat.

Statisticile reprezentantilor IPJ Olt arata ca principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave petrecute in judet sunt reprezentate de indisciplina pietonala, viteza sub cele doua forme - neadaptata si excesiva, abateri biciclisti si neacordarea prioritatii de trecere pietonilor.

In timpul actiunilor din aceste zile, oamenii legii vor utiliza si echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate in dotarea Serviciului Rutier al Politiei Olt.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Eveniment de Olt ]

Distractie pentru copii pe esplanada Slatinei

Joi, 21 Iulie 2016, ora 19:17

Distractie pentru copii pe esplanada SlatineiDin data de 30 iulie si pana in luna august, in zilele de sambata si duminica copiii, si nu doar ei, vor avea parte de multa distractie, fiind antrenati in diverse jocuri amuzante. Reprezentatiile oferite de trupa "Copiii din vecini" sunt gratuite. "Incepem pe data de 30 iulie si vor fi spectacole in fiecare week-end, timp de o luna, sambata si duminica. De la ora 20:00 pana la ora 21:30 vor fi momente de improvizatie, va fi entertaiment pentru copii, nu vor fi spectacole de teatru in sine, entertaiment pur, adevarat, real pentru copii, in concluzie copiii vor avea parte de multa distractie. Accesul va fi liber, totul petrecandu-se pe esplanada", a spus actrita Andreea Voinea, membra a trupei slatinene.

Trupa de teatru si animatie "Copiii din vecini" a Centrului Cultural Slatina face parte dintr-un proiect de anvergura pus la cale de slatineanca Andreea Voinea, o actrita de succes, dar si de reprezentantii Asociatiei Culturale Center Inter Art. Desi are doar doua luni de la infiintare, "Copiii din vecini" a avut deja cateva reprezentatii in municipiul Slatina, dar si in municipiul Dragasani. Saptamana viitoare trupa joaca o piesa de teatru, in scop caritabil, in sala de spectacole a Centrului "Eugen Ionescu", pentru Cristian Gheorghe, un tanar de 19 ani, din Slatina, diagnosticat recent cu o boala incurabila si care are nevoie urgenta de bani pentru a urma tratamentele cu citostatice.

Deocamdata, trupa are doar cativa membri, insa pe viitor numarul acestora va creste. ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ortanta Ciobanu condamnata la 2 ani de inchisoare cu suspendare

Joi, 21 Iulie 2016, ora 16:17

Ortanta Ciobanu condamnata la 2 ani de inchisoare cu suspendareSuspendata din functie la inceputul anului 2016, Ortanta Ciobanu este acuzata de savarsirea infractiunilor de luare de mita in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata. Dosarul inculpatei s-a aflat pe masa judecatorilor olteni timp de cinci luni, iar joi, 21 iulie, s-au pronuntat in cauza. Pentru prima fapta, aceasta a fost condamnata la 2 ani de inchisoare si la pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor pe o durata de 2 ani, iar pentru cealalta fapta inculpata a fost condamnata la 2 luni de inchisoare.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Olt, instanta de judecata a contopit aceste pedepse si a aplicat inculpatei Ortanta Ciobanu pedeapsa cea mai grea, de 2 ani de inchisoare, alaturi de pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor pe o durata de 2 ani. "In baza art. 81, 82 CP anterior, cu aplicarea art. 5 CP, dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale pe timp de 4 ani, termen ce va fi calculat de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari. Dispune suspendarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii conditionate a pedepsei principale. Dispune confiscarea a 2.300 lei, reprezentand obiectul infractiunii de luare de mita in forma continuata. (...) Cu apel", mai precizeaza reprezentantii instantei.

Reamintim ca la inceputul acestui an procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Craiova au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatei Ciobanu Ortanta, director ...

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primaria Slatina, apel la iubitorii de animale sa adopte maidanezi. Incepe eutanasierea

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 23:59

Primaria Slatina, apel la iubitorii de animale sa adopte maidanezi. Incepe eutanasiereaPrimaria Slatina a demarat procedurile pentru aplicarea legii care stabileste ca toti cainii fara stapan care nu sunt adoptati in termen de 14 zile de la capturare vor fi eutanasiati. Prin dispozitie a primarului, Mihaela Dragonu, sefa Serviciului public de gestionare a cainilor fara stapan, a fost imputernicita sa emita decizii de eutanasiere a animalelor care nu sunt revendicate sau adoptate dupa expirarea termenului de 14 zile de la cazarea acestora in adapostul de la Saracesti.

"Deciziile de eutanasiere se vor emite pentru fiecare caine in parte, cu respectarea prevederilor OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan si a Normelor metodologice de aplicare a OUG 155/2001, aprobate prin Hotararea Guvernului 1.059/2013", se precizeaza in document. Desi dispozitia a fost emisa pe 11 iulie iar adapostul este plin, pana acum nu a fost eutanasiat nici un caine.

"Legea este clara si trebuie aplicata, dar inca nu a inceput eutanasierea pentru ca medicul veterinar de la adapost nu vrea sa respecte legea. Vom gasi o solutie in perioada urmatoare. La ora actuala adapostul, care are o capacitate de 170 de locuri, este plin si nu mai putem prinde cainii de pe strazile Slatinei, desi primim zilnic numeroase reclamatii si sesizari", a spus Emil Mot, primarul Slatinei. Acesta face apel la iubitorii de animale sa adopte caini din adapostul de la Saracesti.

"Am facut deja apel la toate ONG-urile, fac un nou apel si la iubitorii de animale din Slatina ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zece dintre stapanii sclavilor din Berevoesti, in arestul Politiei Olt

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 23:19

Zece dintre stapanii sclavilor din Berevoesti, in arestul Politiei OltIn cauza au fost intocmite doua dosare penale, iar zece din totalul inculpatilor se afla in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Inspectoratului de Politie Judetean Olt. "In baza art. 204 Cod procedura penala respinge ca nefondate contestatiile formulate de inculpatii Grancea Petre, Grancea Alin, Onica Ciprian Codrut, Onica Aurel, Feraru Nicolae, Feraru Vasile Mugurel, aflati in Arestul I.P.J. Olt, (...) impotriva incheierii nr. 101 din data de 14 iulie 2016, pronuntata de Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Arges, in dosarul nr. 3540/109/2016", se mentioneaza in solutia pe scurt data intr-unul dintre dosare. Din celalalt lot de cetateni de etnie roma acuzati in cazul de sclavagism de la Berevoesti mai fac parte inca patru persoane care sunt in arestul Politiei Olt. "Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatii Paun Traian, Paun Traian, Ursu Iosif, Marinoiu Marian, aflati in Arestul I.P.J. Olt, (...) impotriva incheierii nr. 102 din data de 14 iulie 2016, pronuntata de Tribunalul Arges, in dosarul nr. 3544/109/2016", se arata in solutia data in celalalt dosar. Deciziile date de instanta de judecata in cele doua dosare sunt definitive. Ceilalti 27 de invinuiti se afla in aresturile politiilor din judetele Valcea, Dambovita si Arges, dar si in Centrul de Retinere si Arest Preventiv Bucuresti. In urma descinderilor de saptamana trecuta, o singura persoana din cele 38 retinute a fost plasata in arest la domiciliu de magistratii ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sute de locuri neocupate la liceele din judet

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 23:19

Prima etapa de admitere la liceu s-a incheiat, cea mai mare parte a elevilor fiind repartizati la un liceu din judet. Potrivit informatiilor oficiale, au ramas neocupate in Olt 577 de locuri, atat la liceele tehnologice, cat si la cele teoretice, dintr-un total de 3.052 de locuri disponibile. Cele mai multe locuri ramase libere se gasesc la Colegiul Economic "P.S. Aurelian" - 89, la specializarile Economic, Estetica si igiena corpului omenesc si Industrie textila si pielarie.

Rapoartele oficiale arata ca la nivel de judet doar sase elevi au intrat la liceu cu media 10, trei dintre ei la Colegiul National "Ion Minulescu", doi la Colegiul National "Radu Greceanu" si un altul la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" din Caracal. De cealalta parte, ultima medie de admitere a fost 2,62, la Liceul Tehnologic Piatra-Olt.

Potrivit aceleiasi surse, la Colegiul National "Ion Minulescu", prima medie de admitere a fost 10, iar ultima 7,87; la Colegiul National "Radu Greceanu", prima medie a fost 10, ultima 6,60; la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal, prima medie de admitere a fost 10, iar ultima 7,74; la Colegiul National "A.I.Cuza" Caracal, prima medie a fost 9,88, ultima a fost 6,32. La Liceul Teoretic "Petre Pandrea" Bals, ultima medie de admitere a fost 5,04, pe cand la Colegiul National "Ionita Asan" Caracal, ultima medie de admitere a fost 6,28.

Printre admisi se regasesc si 37 de elevi din alte judete ale tarii, precum Dolj, Arges, Valcea si un elev din judetul Hunedoara. ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Olt

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 23:18

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

09:00 - 17:00 Corbu: PTA 2 Corbu circuitul 1

10:00 - 18:00 Valea Mare: PTA 2 Turia

10:00 - 18:00 Perieti: PTA 5 Pod Magura Perieti

09:00 - 12:00 Slatina: PTA Vinalcool Slatina

11:00 - 14:00 Cungrea: PTA Ibanesti si posturile de terti (PETROM): PTA Conpet, PTA Injectie Otesti, PTA Sonda 1462, PTM Parc 3, PTA Sonda 408.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mamici din Slatina, atacate pe strazi de o tanara

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 23:17

Mamici din Slatina, atacate pe strazi de o tanaraO fotografie cu persoana in cauza, care se pare ca sufera de afectiuni psihice, a fost facuta publica pe pagina de socializare, iar una dintre femeile care au vazut-o explica in amanunt modul in care aceasta actioneaza. "Aceasta persoana se numeste Genoveva pentru cine nu o cunoaste, isi face veacul prin municipiul Slatina, judetul Olt, in zona Catedralei de langa Casa de Cultura Slatina, nu are domiciliu si are probleme psihice. Atrag atentia tuturor persoanelor care nu o cunosc, datorita afectiunile pe care le are devine o persoana agresiva care ataca pe neasteptate, mai ales persoanele de sex feminin care trec pe langa ea, recurgand la acte de violenta prin lovire!", este postarea facuta pe pagina de Facebook.

La o alta postare cu fotografia femeii agresive mesajele din partea victimelor nu au intarziat sa apara. Intr-una din conversatii doua femei povestesc traumele prin care a trecut chiar una dintre ele, dar si o colega a celeilalte. *"Eu sunt una din persoanele atacate...". "Da? Si o colega de a mea. Si politia nu poate face nimic... cica e nebuna". "Ma asteptam la asa un raspuns... sa o inchida naiba la un ospiciu ca si asa tot din banii nostri sunt intretinuti...". "Sta mai mult in zona garii, cel putin eu pe acolo am vazut-o de cele mai multe ori... am copil mic si am ajuns sa imi fie frica sa mai ies din casa...". "Te cred. Colega mea chiar e speriata. Sa distribuim sa o vada cat mai multa lume...". "Asa eram si eu, m-a alergat de era sa ma calce masina pentru ca ...

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de absenti la proba scrisa a Titularizarii

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 19:17

Zeci de absenti la proba scrisa a TitularizariiAstfel, dintr-un total de 673 candidati inscrisi si validati, doar 532 au fost prezenti in ziua probei, in timp ce 76 s-au retras din motive personale.

Primele rezultate se vor afisa pe 27 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, dar si in cursul zilei de 28 iulie. Acestea vor fi solutionate pe 29 iulie si 1 august 2016, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 3 august.

In acest an, la nivelul judetului sunt disponibile doar 14 posturi vacante pe perioada nedeterminata, si alte 556 de posturi cu norme si fractiuni de norma pe perioada determinata. Din cele titularizabile sunt disponibile cate un post pentru educator, kinetoterapeut, cate doua posturi pentru muzica instrumentala si profesor psihopedagogie speciala, trei posturi pentru medicina generala si cinci posturi pentru invatatori. Pentru restul de posturi pe perioada determinata, cele mai multe sunt la limba engleza - 47, invatatori - 32, educatie muzicala - 32, educatie plastica - 38, educatie fizica - 36, chimie - 21, educatori - 26, TIC - 29.

Anul trecut, procentul dascalilor care au luat peste 7 la concursul national de Titularizare a fost de 28,15%.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Eveniment de Olt ]

Incendiu devastator in comuna Valea Mare

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 19:16

Incendiu devastator in comuna Valea MareCoordonati de reprezentantii Grupei Operative a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, salvatorii au intervenit cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si echipajul SMURD, in sprijinul carora au venit si pompierii de la Statia Scornicesti cu inca o autospeciala.

"In momentul sosirii echipajelor la fata locului, flacarile se manifestau violent, incendiul fiind extins la acoperisul casei, dar si la doua anexe gospodaresti ale acesteia. Pompierii au actionat mai bine de doua ore pentru limitarea propagarii focului si lichidarea acestuia", a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtatorul de cuvant al ISU Olt. Incendiul a facut scrum in calea sa acoperisul locuintei pe o suprafata de 40 de metri patrati, bunuri - televizor, frigider si aragaz, dar si doua anexe gospodaresti in care se aflau cereale si produse alimentare. Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Cauza probabila a izbucnirii incendiului este focul lasat nesupravegheat de catre proprietarul care facea in curtea gospodariei un cazan de tuica.

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ansamblul "Doina Oltului", in spectacol extraordinar la Brasov

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 19:16

Ansamblul "Doina Oltului", in spectacol extraordinar la BrasovEvenimentul cultural este organizat in cadrul unui proiect finantat din bugetul municipiului Brasov, mai multi solisti vocali, dansatorii, dar si orchestra Ansamblului "Doina Oltului" Slatina sustinand in Piata Sfatului un spectacol extraordinar de dansuri si muzica traditionala romaneasca. Potrivit rapsodului Ion Creteanu, directorul ansamblului oltean, membrii Ansamblului "Doina Oltului" vor urca pe scena festivalului in jurul orei 21:15, durata totala a spectacolului fiind de peste o ora.

Indragitii interpreti de muzica populara Ion Creteanu, Maria Ghinea, Gabriel Zavoeanusi Carmen Budulan vor canta in fata publicului sibian cantece oltenesti din lada de zestre, din vatra satului, iar dansatorii, ai caror instructori coregrafi sunt Ilie Braileanu si Siminel Buta, au in program un dans de fete, un dans fecioresc din zona Fagarasului, un dans din zona Moldovei si traditionalul dans barbatesc calusul din zona Olteniei.

Spectacolul artistilor de la Ansamblul Profesionist "Doina Oltului" va incheia prima seara a Festivalului de Carte si Muzica de la Brasov din acest an.

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primar trimis in judecata pentru conflict de interese

Marti, 19 Iulie 2016, ora 23:59

Primar trimis in judecata pentru conflict de interesePrimarul comunei Rusanesti este acuzat de conflict de interese, dupa ce o parte insemnata din islazul comunal a fost inchiriata de fiul sau.

"Prin rechizitoriul nr. 741/P/2014, din 31.10.2014, al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Chirea Alexandru, retinandu-se ca, in exercitarea functiei publice detinute, de primar al comunei Rusanesti, judetul Olt, a participat la adoptarea Hotararii nr. 6, din 27.02.2014, a Consiliului Local Rusanesti, judetul Olt, in cadrul sedintei prezentand si sustinand proiectul de hotarare si raportul compartimentului de resort din cadrul primariei, pe care acesta le intocmise, prin care a propus inchirierea pajistii comunale permanente, in suprafata de 370 ha, aflata in domeniul privat al comunei, crescatorilor de animale, persoane fizice si juridice, ce detineau animale inscrise in R.N.E., prin care s-a obtinut indirect un folos patrimonial pentru fiul sau Chirea Liviu Florentin. Acesta, in calitate de asociat unic si administrator al S.C. AGROCHIREA S.R.L. Rusanesti, a incheiat, la data de 28.02.2014, contractul de inchiriere nr. 456/ din 28.02.2014, pentru suprafata de 127,36 ha, in baza caruia a obtinut subventii agricole atat in anul 2014, cat si in anul 2015", a precizat, pentru Eveniment de Olt, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Instanta a dispus inceperea judecatii

Dosarul in care primarul comunei Rusanesti este acuzat de conflict de ...

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Eveniment de Olt ]

Scandal la Plaja Olt, aplanat de politistii locali

Marti, 19 Iulie 2016, ora 23:17

Scandal la Plaja Olt, aplanat de politistii localiConflictul a izbucnit duminica dupa-amiaza, in jurul orei 17:00, pe fondul consumului excesiv de alcool. In jur de 12 persoane din Slatina au fost implicate in altercatie, inaintea acesteia unul dintre agresori avand un mic incident si cu casierii de la complexul de agrement, pe motiv ca ar fi refuzat sa plateasca intrarea la plaja.

"Agentul de paza de la Clubul Nautic Plaja Olt a solicitat, prin dispeceratul Politiei Locale, sprijin pentru aplanarea unui conflict spontan ce a aparut pe fondul consumului de bauturi alcoolice. Scandalul a fost provocat de catre un grup de persoane cu varste cuprinse intre 32-46 ani, din municipiul Slatina. S-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice, persoanele implicate in scandal fiind ulterior identificate si sanctionate contraventional conform Legii 61/1991. La fata locului a intervenit si un echipaj al Jandarmeriei Olt si o patrula a Politiei municipiului Slatina", a declarat Adrian Pop, directorul Politiei Locale Slatina.

Ulterior, persoanele implicate in scandal au fost conduse la sediul Politiei municipiului Slatina, in vederea continuarii cercetarilor, avand in vedere ca impotriva unuia dintre batausi a fost depusa plangere pentru lovire.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]

Dascalii olteni sustin azi proba scrisa a Titularizarii

Marti, 19 Iulie 2016, ora 19:17

Dascalii olteni sustin azi proba scrisa a TitularizariiEmotii mari pentru cei 683 de candidati olteni inscrisi la concursul national de Titularizare. Dupa inspectiile la clasa, dascalii sustin azi proba scrisa a concursului, pentru sesiunea din acest an fiind stabilite trei centre de examen, la Colegiul Tehnic Metalurgic, la Scoala Gimnaziala nr. 3 si la Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina.

In acest an, la nivelul judetului sunt disponibile doar 14 posturi vacante pe perioada nedeterminata, si alte 556 de posturi cu norme si fractiuni de norma pe perioada determinata. Din cele titularizabile sunt disponibile cate un post pentru educator, kinetoterapeut, cate doua posturi pentru muzica instrumentala si profesor psihopedagogie speciala, trei posturi pentru medicina generala si cinci posturi pentru invatatori. Pentru restul de posturi pe perioada determinata, cele mai multe sunt la limba engleza - 47, invatatori - 32, educatie muzicala - 32, educatie plastica - 38, educatie fizica - 36, chimie - 21, educatori - 26, TIC - 29.

Potrivit metodologiei, "candidatii care nu obtin la inspectia speciala la clasa sau la proba practica minimum nota 5 (cinci) nu pot participa la proba scrisa. Candidatii care nu obtin la inspectia speciala in profilul postului la clasa sau la proba practica in profilul postului minimum nota 7 (sapte) nu pot ocupa posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata. Cadrul didactic care a obtinut cel putin media 8 (opt) la inspectiile la clasa in profilul postului, in ..

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Eveniment de Olt ]

Slatineanca gasita moarta in locuinta

Marti, 19 Iulie 2016, ora 19:17

Slatineanca gasita moarta in locuintaCaz incredibil in municipiul Slatina. O femeie de 59 de ani, din localitate, care statea cu chirie intr-un apartament dintr-un bloc de pe strada Plopilor, a fost gasita moarta in casa si lasata acolo de anchetatori peste noapte, pentru ca nu a avut cine sa o transporte pana in fata scarii pentru a fi preluata de masina Serviciului de Medicina Legala Olt si transportata la morga.

Femeia cantarea aproximativ 150 de kilograme, era moarta de cateva zile si intrase in stare de putrefactie, vecinii din bloc, care nu mai suportau mirosul greu ce venea din locuinta, fiind cei care, vineri seara, au sunat la 112. Mai multi politisti, insotiti de un criminalist, au venit la fata locului pentru a face cercetari si fotografii, in zona fiind solicitata si prezenta autospecialei Serviciului de Medicina Legala Olt, care urma sa transporte cadavrul la morga Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.

Pentru ca nu a avut cine sa coboare cadavrul la masina Medicinei Legale, acesta a fost lasat in apartament pana a doua zi, cand vecinii au solicitat in sprijin pompierii.

"Pompierii au intervenit la fata loculuicu echipajul SMURD al Detasamentului Slatina, dar si cu o autospeciala de interventie, pentru ridicarea cadavrului femeii, care era in stare de descompunere, si coborarea acestuia, cu ajutorul unei foi de cort, pana in fata blocului, pentru a fi transportat la morga de masina SML Olt", a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de ...

Actualitate / stiri Actualitate122 vizite[ Eveniment de Olt ]

Crestere usoara a somajului in iunie

Marti, 19 Iulie 2016, ora 19:17

Crestere usoara a somajului in iunieRata somajului inregistrat in Olt a fost de 7,28%, mai mare cu 0,04% decat cea din luna mai. Numarul total de someri corespunzator lunii iunie a fost de 12.754 persoane (din care femei 4.903), cu 62 persoane mai mult fata de luna anterioara.

"Din totalul somerilor inregistrati 12.754, 1.396 sunt someri indemnizati (1.369 primesc indemnizatie de somaj 75% si 27 primesc indemnizatie de somaj 50%) si 11.358 neindemnizati. Din totalul somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt femeile reprezinta 38,44%, rata somajului in randul lor fiind de 5,87%", a declarat Elena Iordache, purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Operatorii de transport public de persoane, sanctionati de politistii olteni

Luni, 18 Iulie 2016, ora 23:19

Operatorii de transport public de persoane, sanctionati de politistii olteniSub coordonarea Directiei Rutiere a Politiei Romane, politistii din cadrul Serviciului Rutier al Politiei Olt au actionat in trafic, intre 11 - 17 iulie 2016, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera si prevenirea accidentelor de circulatie grave in care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane, precum si pentru impunerea respectarii normelor legale care reglementeaza activitatea de transport public de persoane si circulatia pe drumurile publice.

46 de politisti de la Rutiera si sase inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier au fost prezenti pe drumurile publice care tranziteaza judetul, in urma activitatilor desfasurate politistii olteni verificand 626 de autovehicule de transport. Ca urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat nu mai putin de 246 sanctiuni contraventionale, cele mai multe, 52 la numar, fiind primite de soferii care au incalcat legislatia rutiera cu privire la transportul public de persoane. "Pentru abaterile constatate la regimul circulatiei pe drumurile publice, au fost aplicate 52 de sanctiuni pentru abateri la legislatia specifica transporturilor rutiere publice (n.red. - HG 69/2012 privind transporturile rutiere), 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, trei pentru lipsa valabilitatii inspectiei tehnice periodice, trei pentru lipsa asigurarii obligatorii, 13 pentru conducerea autovehiculelor in timp ce vorbeau la telefon care nu era dotat cu ..

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cele mai multe contestatii depuse la bac au primit puncte in plus

Luni, 18 Iulie 2016, ora 23:18

Cele mai multe contestatii depuse la bac au primit puncte in plus"Rezultatele obtinute la contestatiile inregistrate la probele scrise ale examenului de bacalaureat national 2016 sunt urmatoarele: dintr-un total de 938 contestatii depuse, 407 au fost admise si 531 respinse. Din cele admise au primit puncte in plus 257, iar in minus 148. Doua lucrari contestate au ramas cu aceeasi nota, nemodificandu-se. Cea mai mare diferenta in plus, de 1,75 puncte a fost la o lucrare la Istorie, iar cea mai mare diferenta in minus, de 2,40 puncte, la o lucrare la disciplina Limba si literatura romana. Numar candidati care au promovat in urma contestatiilor - 33, numar candidati care au mediile modificate in minus in urma contestatiilor - 32. Numarul mediilor care au crescut in urma contestatiilor a fost de 157", a precizat Mirela Paraschiv, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Olt.

A doua sesiune de bac incepe in august

Cei care nu au promovat in prima sesiune isi pot incerca norocul in sesiunea din toamna a bacalaureatului, etapele examenului fiind urmatoarele:

18 - 22 iulie - inscrierea candidatilor la a doua sesiune

16-17 august - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

17-19 august - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

18 - 19 august - evaluarea competentelor digitale - proba D

22 august - Limba si literatura romana - proba E)a) - scris

24 august - Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - scris

26 august - Proba la alegere a ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Tanara care a agresat mai multe femei pe strada, internata provizoriu
"Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina supravegheaza desfasurarea ...
Fost primar trimis in judecata pentru abuz in serviciu
Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina au finalizat cercetarile in dosarul in care ...
Sclavul din Tufeni s-a intors acasa
Eugen Sotae, primarul comunei Tufeni, a declarat ca tanarul a ajuns cu bine langa tatal sau si ca, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor