Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.242 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Incasari de peste 76 de milioane de lei la finante in aprilie

Joi, 21 Mai 2015, ora 23:15

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Olt a incasat in luna aprilie venituri de 76,78 milioane lei, cu 4,37% mai mult decat in perioada similara din 2014, cand a fost incasata suma de 73,56 milioane lei.

Potrivit reprezentantilor AJFP Olt, cumulat pe primele patru luni ale anului 2015, totalul veniturilor bugetare realizate de A.J.F.P. Olt a insumat 309,98 milioane lei, ceea ce reprezinta un grad de realizare de 102,95% a programului de incasari venituri bugetare.

"Pentru recuperarea creantelor datorate bugetului general consolidat, in luna aprilie 2015 au fost emise un numar de 4.487 titluri executorii pentru debite in suma de aproximativ 26,28 milioane lei; aplicate un numar de 7 sechestre pentru bunuri mobile si imobile in suma totala de 0,31 milioane lei (3 pentru bunuri mobile in suma de 0,12 milioane lei si 4 pentru bunuri imobile in suma de 0,19 milioane lei); aplicate 1.922 popriri pe conturi bancare in suma de 8,94 milioane lei si un numar de 337 popriri pe venituri terti in suma de 2,88 milioane lei", a precizat Mihaela Marinescu, purtatorul de cuvant al Finantelor oltene.

Ca urmare a actiunilor initiate au fost recuperate creante bugetare in suma totala de 8,97 milioane lei, astfel :3,35 milioane lei din popriri pe conturi bancare; 0,18 milioane lei din popriri la terti; 5,44 milioane lei incasari dupa inceperea executarii silite fara alte forme de executare.

Tot in perioada mai sus mentionata, la nivelul unitatilor fiscale s-au derulat 18 licitatii ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Minulescu, pe locul I la jumatatea competitiei

Joi, 21 Mai 2015, ora 19:15

Minulescu, pe locul I la jumatatea competitieiLiceenii Colegiului National "Ion Minulescu" sunt in topul clasamentului la mijlocul competitiei, potrivit rezultatelor partiale.

Daca reprezentantii CNIM au acumulat aproape 100 de puncte, la polul opus se afla Colegiul National Agricol "Carol I", care are numai doua puncte.

Clasamentul partial arata in felul urmator:

1. Colegiul National "Ion Minulescu" (87 puncte)

2. Liceul cu Program Sportiv (55 puncte)

3. Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" (49 puncte)

4. Colegiul National "Radu Greceanu" (46 puncte)

5. Colegiul Tehnic "Alexe Marin" (14 puncte)

6. Colegiul Economic "P. S. Aurelian" (8 puncte)

7. Colegiul Tehnic Metalurgic (5 puncte)

8. Colegiul National Agricol "Carol I" (2 puncte)

Competitia continua cu probele de grafitti, sah, baschet masculin, fizica si chimie, fotbal, majorete, iar in ultima zi de olimpiada va avea loc un spectacol concurs pe Esplanada, si liceenii vor sustine probele de Miss, Mister, Interpretare Muzicala, Dans, si Gala de Premiere.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ziua Eroilor, marcata la Slatina prin ceremoniale militar-religioase

Joi, 21 Mai 2015, ora 19:15

Ziua Eroilor, marcata la Slatina prin ceremoniale militar-religioaseZiua Eroilor a fost marcata joi la Slatina printr-o serie de manifestari organizate la Cimitirilor Eroilor de pe strada Draganesti. Evenimentul a inclus intonarea imnului national al Romaniei, un ceremonial religios pentru cinstirea eroilor, alocutiuni ale oficialitatilor prezente si depuneri de coroane de flori.

"Prin traditie, Ziua Inaltarii Domnului este o zi de rugaciune in memoria eroilor natiunii romane. In aceasta zi se cuvine sa ne inclinam, cu adanca emotie si profund respect, in fata jertfei celor care au faurit poporul roman si au aparat cu pretul vietii lor granitele patriei. In aceasta zi, in fata monumentelor inchinate eroilor, care sunt locuri sacre pentru noi, sa ne reculegem si sa le vorbim copiilor nostri despre curaj si despre patriotismul adevarat, dovedit prin fapte. Sa nu uitam niciodata ca lor, eroilor neamului, le datoram existenta noastra ca popor liber si demn! Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si pe toti Eroii Neamului nostru!", a fost discursul rostit de prefectul Silviu Neacsu.

Ceremonialul s-a incheiat cu defilarea Garzii de Onoare.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Campania umanitara pentru eleva de la Titulescu continua

Joi, 21 Mai 2015, ora 19:15

Campania umanitara pentru eleva de la Titulescu continuaLiceenii de la Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" din municipiul Slatina sunt implicati in acest sfarsit de saptamana in mai multe activitati destinate continuarii ajutorarii colegei lor Laurei Cristina Turturica, eleva in clasa a IX-a, diagnosticata cu o tumora pe creier care i-a afectat grav vederea si ii pune in pericol viata.

Unul dintre evenimente are loc in perioada 21 - 24 mai 2015, intre orele 11.00 - 21.30, si consta in amenajarea unui stand cu obiecte hand-made pe Esplanada din centrul urbei, in zona terasei Belvedere. "Obiectele sunt create cu dragoste si talent de elevii nostri pentru a o ajuta pe colega lor, Laura Turturica, sa stranga fondurile necesare efectuarii unei noi interventii chirurgicale la o clinica din strainatate ca sa isi recapete vederea grav afectata de o tumoare craniana. Fiecare donatie, oricat de mica, este un pas in plus spre o viata mai buna pentru Laura, care la cei 15 ani ai sai nu isi doreste decat o viata cat mai aproape de normalitate. Trupa Voltaj a ales sa sustina campania noastra! Haideti si voi! Impreuna pentru Laura, impreuna pentru viata!", a declarat Ortansa Frantescu, diriginta clasei in care invata tanara Laura. Totodata, joi seara, tot pe Esplanada a avut loc un Flashmob organizat de aceeasi liceeni de la CNVNT Slatina. Actiunea face parte din proiectul de voluntariat "Te iubim, Laura!", inscris si la proba de voluntariat din cadrul celei de-a X-a editii a Olimpiadei Liceelor.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Darius Valcov a fost trimis in judecata

Joi, 21 Mai 2015, ora 13:15

Darius Valcov a fost trimis in judecataFostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Lucian PetrutSusala (fost sofer al lui Darius Valcov), Minel Prina - primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte si Constantin Tomescu.

Infractiunile retinute de procurori in acest dosar sunt traficul de influenta, falsul in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani, evaziune fiscala. Dosarul se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ziua Eroilor sarbatorita de jandarmii olteni

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:19

Ziua Eroilor sarbatorita de jandarmii olteniAproximativ 50 de cadre ale Jandarmeriei Olt vor participa joi incepand cu ora 12.00, alaturi de reprezentantii celorlalte institutii, la manifestarile comemorative organizate la Cimitirul Eroilor din municipiul Slatina precum si in municipiul Caracal, cu ocazia Inaltarii Domnului si zilei de pomenire a Eroilor Neamului.

Cu aceasta ocazie, la resedinta unitatii si sediile subunitatilor dislocate se vor prezenta materiale documentare privind semnificatia Zilei Eroilor si se va tine un moment de reculegere.

Vor fi asigurate masurile de ordine publica pe timpul desfasurarii acestor activitati si o subunitate de jandarmi va face parte din garda de onoare care va defila la finalul manifestarilor organizate la Cimitirul Eroilor din municipiul Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Bugetarii anunta proteste ample in toata tara

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:19

Bugetarii anunta proteste ample in toata taraDupa actiunea de protest organizata de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala, la mijlocul acestei saptamani in fata Guvernului Romaniei, federatia anunta alte astfel de actiuni la nivel national in perioada urmatoare.

O prima miscare grevista a avut loc miercuri, in fata Guverului, unde si-au anuntat participarea in jur de 1.000 de protestatari, iar alti 75.000 de membri de sindicat au fost alaturi de grevisti printr-o banderola alba purtata pe brat.

Protestatatii revendica in principal acordarea unei cresteri de 10% la fondul de salarii alocat administratiei publice, din care un procent de peste 60% sa fie alocat administratiei publice locale, care are veniturile cele mai mici din economie (1.080 lei salariul mediu net lunar), precum si aplicarea dispozitiilor Legii nr. 71/2015 pentru toti functionarii publici, indiferent de institutia in care lucreaza, respectiv inlaturarea diferentelor aparute in salarizarea functionarilor publici care ocupa functii publice de acelasi nivel si acordarea sporului de 75% pentru orele lucrate in zilele nelucratoare.

In prezent, Legea nr. 71/2015 este aplicabila doar functionarilor din Parlamentul Romaniei, Curtea de Conturi, Consiliul Concurentei, Agentia Nationala de Administrare Fiscala - numai Directia Antifrauda.

"Urmatoarea actiune de protest este programata pentru luna iunie cand vom declansa greva generala, urmand ca data sa fie comunicata in timp util, astfel incat cetatenii sa fie informati cu privire la ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Locuintele unor romi din Piatra Olt, reabilitate cu ajutorul elvetienilor

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:19

Locuintele unor romi din Piatra Olt, reabilitate cu ajutorul elvetienilorPartenerii proiectului zefiR organizeaza si anul acesta evenimentul de voluntariat zefiR Build, de data aceasta pe santierul Habitat for Humanity Romania din orasul Piatra Olt. Daca in 2014 s-au facut reabilitari la complexul de locuinte sociale ale unor romi din municipiul Caracal, in cadrul actiunii care va demara joi vor fi reabilitate locuintele a trei familii din comunitatea orasului Piatra Olt.

Concret, zefiR Build se va desfasura intre 21 si 23 mai, urmand ca joi, la ora 14.00, sa aiba loc deschiderea santierului. La eveniment sunt asteptati sa participe Marc Bruchez, Deputy Head of Mission Ambasada Elvetiei in Romania, prefectul de Olt Silviu Neacsu, Tudor Udrescu, primarul orasului Piatra Olt si reprezentanti ai organizatiilor partenere in proiectul zefiR: Habitat for Humanity Romania, Fundatia Terre des hommes, Amare Rromentza, Agentia Impreuna, Fundatia PACT, Fundatia Pestalozzi si SASTIPEN.

"In Piatra Olt, comunitatea roma se confrunta cu probleme grave de locuire. Cele mai multe dintre case sunt construite din caramida arsa si se afla intr-o stare avansata de deteriorare. In 70% dintre cazuri, familiile traiesc in locuinte supraaglomerate. Casele nu sunt racordate la reteaua de apa potabila, fapt ce le pune in pericol sanatatea.Timp de trei zile, 35 de voluntari vor renova locuintele a trei familii din comunitate. Ei vor lucra la repararea acoperisului, inlocuirea tamplariei, realizarea izolatiei termice si zugravirea peretilor interiori si exteriori. Cu ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Demareaza concursul "Luna curateniei"

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:19

Demareaza concursul "Luna curateniei"Consiliul Local si Primaria municipiului Slatina organizeaza in perioada mai-iulie concursul de curatenie a scarilor de blocuri, concurs care se adreseaza asociatiilor de proprietari si reprezentantilor scarilor de bloc din oras.

Concursul "Luna curateniei in Slatina" este o actiune care isi propune igienizarea scarilor de bloc din oras, precum si dezvoltarea spiritului civic al cetatenilor, prin implicarea directa a acestora in activitatea de curatenie.

La concurs pot participa toate blocurile si scarile de bloc din oras, o comisie de jurizare si premiere urmand sa viziteze toate blocurile si scarile de bloc inscrise in concurs in vederea desemnarii castigatorilor primei etape, care pe cheltuiala proprie au finalizat lucrarile de reparatii si finisaje in interiorul scarii de bloc in vederea aplicarii vopselei, si nu figureaza cu restante la facturile de utilitati si la cota de contributie privind lucrarile de reabilitare termica, dupa caz.

Premiile oferite castigatorilor din cadrul concursului "Luna curateniei in Slatina - etapa I" consta in acordarea fiecarei scari de bloc castigatoare vopseaua necesara zugravirii, in functie de numarul de etaje al fiecarui bloc/scara, respectiv cate 5 litri de vopsea alba de etaj, pe baza de proces verbal de predare -primire incheiat cu asociatiile de proprietari/reprezentanti ai proprietarilor.

Restul de necesar de vopsea urmeaza a fi asigurat de fiecare asociatie de proprietari/reprezentanti ai proprietarilor din fonduri proprii. ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Liceenii de la Colegiul "Matei Basarab" Caracal, voluntari pentru o saptamana

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:18

Liceenii de la Colegiul "Matei Basarab" Caracal, voluntari pentru o saptamanaColegiul Tehnic "Matei Basarab" Caracal a coordonat si desfasurat, saptamana trecuta, activitati de voluntariat in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Este cel mai mare eveniment de voluntariat national, iar colegiul caracalean a fost partener local al evenimentului, alaturi de centrul de voluntariat Pro Vobis.

Anul acesta, activitatile de voluntariat s-au desfasurat sub sloganul "Prinde Gustul Voluntariatului", echipa de liceeni voluntari de la Colegiul "Matei Basarab" Caracal invitand membrii activi ai comunitatii locale si regionale sa se alature activitatilor planificate in timpul saptamanii voluntariatului. "Printre activitatile derulate mentionam: Fii voluntar pentru un senior, Crosul Voluntarilor si Voluntariat cu Gust. Toate actiunile si-au propus atat schimbarea mentalitatii la nivel regional asupra voluntariatului, cat si o implicare mai activa in viata comunitatii locale", a precizat consilierul educativ Cristina Popescu, unul dintre organizatorul evenimentelor SNV de la Caracal. Voluntarii liceeni de la Colegiul "Matei Basarab" au vizitat Spitalul Social Caracal si au petrecut mult timp cu batranii aflati in aceasta institutie,daruindu-le acestora si pachete cu alimente. Totodata, elevii au organizat un picnic pentru copiii de la Casutele de tip familial "Sfantul Nicolae", au luat parte la crosul realizat in parteneriat cu Scoala Generala Nr. 2 Caracal, iar pe 17 mai au dedicat partenerilor un eveniment de multumire pentru tot sprijinul acordat. La ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

Incepe festivalul de poezie "Virgil Carianopol"

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:15

Incepe festivalul de poezie "Virgil Carianopol"Consiliul Local, Centrul Cultural Municipal si Biblioteca "Virgil Carianopol" din Caracal organizeaza anul acesta cea de-a XX-a editie a Festivalului national de poezie "Virgil Carianopol". In 2015 concursul se desfasoara in zilele de 21 si 22 mai 2015, fiind structurat pe sectiunile debutanti (n.red. - poeti care nu au debutat editorial), poeti aflati la primul volum, poeti consacrati si scriitori din Oltenia.

De-a lungul timpului, festivalul de poezie care are loc la Caracal a avut ca invitati nume consacrate ale culturii romanesti, precum scriitorii Ilarie Hinoveanu, Ion Potopin, Virgil Dumitrescu, Ion Meitoiu, Aurelian Titu Dumitrescu, Florea Miu,Petre Stroe, Nicolae Fulga, redactorul Constantin Dumitrache de la Radio Oltenia Craiova, secretarul literar Alexandru Firanescu de la TeatrulNational din Craiova, actorul Emil Boroghina, poetul Gheorghe Mihail,criticul literar si publicist Ovidiu Ghidirmic siscriitorul Mihai Dutescu, director al Muzeului Olteniei Craiova. "Anul acesta se doreste o relansare a festivalului de poezie, principalul obiectiv fiind reintarirea importantei locale si nationale a evenimentului in randul creatorilor de poezie, autorilor consacrati si a publicului de specialitate.Se vor organiza intalniri ale invitatilor si laureatilor concursului cu publicul, expozitii de carte, ex libris si fotografii, si manuscrise, expozitii de ziare si reviste din presa vremii, program artistic", spun organizatorii Festivalului "Virgil Carianopol". Poetul, eseistul ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ramas bun, Bogdan Andreoiu!

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:15

Ramas bun, Bogdan Andreoiu!Amintirea chipului tau drag va ramane vesnic vie in sufletele noastre...

Colegul nostru, Bogdan Andreoiu, decedat duminica dimineata in urma unei insuficiente cardio-respiratorii acute a fost condus marti pe ultimul drum de familie, rude, colegi si zeci de prieteni care l-au cunoscut si iubit.

Avea 28 de ani si abia intrase in tumultul vietii de adult cand destinul nemilos a facut sa aiba parte de o moarte fulgeratoare. In acea dimineata fatidica s-a trezit din somn si si-a anuntat fratele cu care era acasa ca se simte rau. Crezand ca a racit, l-a rugat pe acesta sa-i dea un medicament. Cateva momente mai tarziu nu a mai apucat decat sa spuna ca simte o arsura in piept si a cazut secerat la pamant. O ambulanta l-a preluat in scurt timp si l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Slatina, unde, mai bine de o ora, a fost resuscitat. Din nefericire inimia lui Bogdi (n.r.- asa cum ii spuneam noi, colegii) nu a mai dat semne de revenire, parintii ajunsi intr-un suflet la unitatea medicala primind in scurt timp teribila veste ca pentru baiatul lor cel mic nu se mai poate face nimic. Cu lacrimi in ochi au implorat cadrele medicale sa continue manevrele de resucitare, insa, in ciuda eforturilor medicilor, totul a fost in zadar, fiind declarat decesul.

Bogdi a avut parte de o moarte subita, el nesimtindu-se vreodata rau sau acuzand vreo durere. Diagnosticul preliminar rezultat in urma efectuarii necropsiei a scos la iveala faptul ca suferea de o afectiune ...

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sarbatoare mare in comuna Grojdibodu

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:15

Sarbatoare mare in comuna Grojdibodu21 mai 2015 este prilej de mare sarbatoare pentru comunitatea din localitatea dunareana Grojdibodu. Localnicii sarbatoresc "Sfintii Imparati Constantin si Elena", "Inaltarea Domnului", dar si Ziua comunei, ajunsa anul acesta la cea de-a treia editie.

Asadar, Primaria si Consiliul Local Grojdibodu organizeaza acest eveniment joi, cu incepere de la ora 15.00, primarul Dorel Iovancea fiind unul dintre cei mai implicati oameni pentru ca evenimentul cultural artistic sa se desfasoare in conditii cat mai bune. Edilul este si cel la initiativa caruia a luat fiinta sarbatoarea "Ziua comunei Grojdibodu", anul acesta printre invitatii care vor urca pe scena numarandu-se nume mari ale muzicii populare romanesti. Ii enumeram aici pe invitatul special Mariana Ionescu Capitanescu, dar si pe artistii Mirela Zisu, Nelu Bitina, Liviu Dica, Ionela Anghel Popa, Cornel Cojocaru, Cristina Giuvelescu, Mihai Mihalache, Luminita Gheorghe, Lucian Ungureanu si Formatia Alutus. Vor fi si alti doi invitati, unul din partea oaspetilor din Bulgaria - Alexandra si celalalt din partea gazdelor - Andreea Georgiana Parvuletu. Bineinteles ca pe scena va urca si formatia de dansuri populare "Doruletul" a Scolii Gimnaziale Grojdibodu. Producator spectacol si prezentator este Nelu Serban.Potrivit calendarului manifestarilor culturale organizate de "Sfintii Imparati Constantin si Elena", zi de mare sarbatoare nu va fi doar pentru locuitorii din Grojdibodu, ci si pentru cetatenii din orasele Bals si Potcoava, dar ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sesiunea speciala a Evaluarii Nationale, intre 8 si 12 iunie

Luni, 18 Mai 2015, ora 23:15

Sesiunea speciala a Evaluarii Nationale, intre 8 si 12 iunieElevii de gimnaziu care participa la competitiile internationale nu vor putea sustine probele din cadrul Evaluarii Nationale odata cu colegii lor, insa Ministerul Educatiei a propus organizarea unei sesiuni speciale intre 8-12 iunie.

"Olimpiadele internationale se desfasoara, in majoritatea cazurilor, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2014-2015. Absolventii care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale nu pot lua parte la aceste competitii pentru care au fost selectionati. Pentru a asigura participarea absolventilor clasei a VIII-a la olimpiadele internationale 2015, MEN a propus organizarea unei sesiuni speciale de evaluare Nationala in perioada 8-12 iunie", se arata intr-un comunicat al MEN.

Calendarul sesiunii speciale de Evaluare Nationala

Oficialii din Minister au stabilit deja calendarul de desfasurare a sesiunii speciale, astfel:

8 iunie - Inscrierea la sesiunea speciala a Evaluarii Nationale

9 iunie - Limba si literatura romana - proba scrisa

10 iunie - Matematica - proba scrisa

11 iunie - Limba si literatura materna - proba scrisa

11 iunie - Afisarea rezultatelor (pana la ora 18)

11 iunie - Depunerea contestatiilor (orele 18-20)

12 iunie - Rezolvarea contestatiilor

12 iunie - Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Potrivit listei publicate pe site-ul MECS, la aceasta sesiune se pot inscrie 17 elevi de gimnaziu; ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Avocatul care si-a santajat clientul, trimis in judecata

Luni, 18 Mai 2015, ora 19:19

Avocatul care si-a santajat clientul, trimis in judecataAvocatul Gheorghe Geamanu din cadrul Baroului Olt a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru comiterea infractiunii de santaj. Barbatul a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, luna trecuta, pentru santaj si asistenta si reprezentare neloiala.

Avocatul a fost prins in flagrant, la biroul sau din Craiova, in timp ce primea 5.000 de lei din cei 7.500 lei pe care ii ceruse ca sa-i obtina fiului clientului sau o pedeapsa mai mica pentru comiterea infractiunii de viol.

"Din rechizitoriul intocmit a rezultat ca, in data de 25.03.2015, a constrans-o pe persoana vatamata M.C. sa-i dea suma de 7.500 lei, amenintand-o ca, in caz contrar, ca va solicita instantei de judecata, in calitate de aparator ales al partii civile minore C.I.M., ca inculpatul M.I.A. - condamnat de Tribunalul Dolj la masura educativa a internarii intr-un centru de detentie, pe o durata de 5 ani - sa fie condamnat la o pedeapsa mai mare iar cuantumul daunelor morale stabilite de instanta de fond (15.000 lei) sa fie majorat. De asemenea, inculpatul Geamanu Gheorghe s-a inteles fraudulos cu M.C. - tatal inculpatului M.I.A. - in scopul vatamarii intereselor clientei sale - partea civila C.I. M", precizeaza un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Dosarul a fost inaintat spre solutionare Curtii de Apel Craiova.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Rechizite scolare pentru copiii de la centrul social din comuna Gradinari

Luni, 18 Mai 2015, ora 19:19

Copiii de la Centrul social multifunctional din comuna Gradinari au avut parte, la sfarsitul saptamanii trecute, de noi surprize din partea celor care isi desfasoara activitatea aici. Instructorii educatori ai acestui asezamant social, ce apartine de Arhiepiscopia Craiovei, au oferit rechizite scolare unui numar de 13 copii, beneficiari ai centrului,.

"Darurile vin in sprijinul acestor copii care au nevoie de suport socio-educativ, pe care specialistii incearca sa il ofere. De asemenea, in aceasta perioada au fost acordate rechizite scolare celor aproximativ 30 de beneficiari ai Centrului", a declarat parintele Costea Roman Constantin, coordonatorul Centrului. Pe langa ajutorul pe care acesti copii aflati in grija Arhiepiscopiei Craiovei il primesc in vederea imbunatatirii activitatii scolare, micutii sunt implicati in activitati recreativ-educative, avand rolul de a le dezvolta abilitatile de viata.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Lucrari de reparatii la infrastructura feroviara din judetul Olt

Luni, 18 Mai 2015, ora 19:19

Lucrari de reparatii la infrastructura feroviara din judetul OltCompania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a anuntat luni organizarea de licitatii privind atribuirea unor lucrari de reparatii la infrastructura feroviara care tranziteaza judetul Olt, dar si alte judete din regiunea Oltenia.

In zilele de 2 si 3 iunie au loc cele doua licitatii deschise pentru atribuirea lucrarilor ce urmeaza a fi facute pe raza judetelor Olt, Teleorman, Valcea, Mehedinti si Gorj. Potrivit reprezentantilor CFR, valoarea totala estimata a investitiei se ridica la 3,3 milioane de lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata din fonduri de la bugetul de stat. In judetul nostru, lucrari de reparatie vor fi efectuate la liniile de cale ferata de pe intervalalul de statii Draganesti - Farcasele, precum si din garile Farcasele, Radomiresti si Piatra Olt, acestea avand drept scop imbunatatirea sigurantei feroviare si reducerea cheltuielilor de intretinere. Totodata, in celelalte judete se vor face investitii la liniile de cale ferata de pe intervalalele de statii Ciolpani - Galateni, Galateni - Olteni, Radoiesti - Olteni, Caineni - Valea Marului, dar si din statiile CFR Olteni, Atarnati si Rosiori Nord.

"Durata de valabilitate a unui contract este de patru luni de la atribuire, criteriul de selectie fiind pretul cel mai scazut. Ofertele se pot depune pana pe 2 iunie, respectiv 3 iunie 2015, deschiderea urmand sa aiba loc in aceleasi zile, la sediul Sucursalei Regionale CF Craiova. Anunturile de participare, continand informatii asupra modului de desfasurare a ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Incendiu la unparccu panourisolarede langa Caracal

Luni, 18 Mai 2015, ora 19:17

Incendiu la unparccu panourisolarede langa CaracalInterventie mai putinobisnuita, luni dupa-amiaza, pentru pompierii de la Detasamentul Caracal. Salvatorii au fost solicitati sa intervina la iesirea din municipiul Caracal spre comuna Stoenesti sa stinga incendiul izbucnit la cladirea tehnica, in suprafata de 12 metri patrati, a unui parc fotovoltaic.

Ajunsi la fata locului cu o autospeciala si un autocamion, pompierii au stins incendiul in cateva minute cu ajutorul unor stingatoare cu pulbere. EIn urma incendiului nu a existat un pericol major. A fost nevoie de solicitarea la fata locului a unor echipaje de interventie ale societatii de distributie a energiei electrice in zona, care a oprit curentul pentru ca pompierii sa poata actiona la locul in care a izbucnit incendiul. Flacarile au fost stinse intr-un timpscurt, cu ajutorulmaimultorstingatoare cu pulbere din dotarea echipajelor de la Detasamentul Caracal care au ajuns in zonaE, a declarat capitanul Cornel Gogolan de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt. Din primele informatii, se pare ca incendiul a izbucnit din cauza unei supratensiuni la unul dintre cele trei transformatoare care se aflau in cladirea tehnica aparcului cu panourisolare de langamunicipiul Caracal.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Transporta ilegal cinci tone de deseuri feroase si neferoase

Luni, 18 Mai 2015, ora 19:15

In perioada 12 - 14 mai 2015, sub coordonarea Directiei de Politie Transporturi si a Diirectiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au actionat la nivel national pentru prevenirea si combaterea furturilor de metale.

Activitatile au vizat si identificarea societatilor comerciale de colectare a materialelor feroase si neferoase care nu respecta legislatia in domeniul achizitiilor. Politistii au controlat peste 800 de centre de colectare a materialelor feroase si neferoase, fiind recuperate 479 de kg. de cupru si 28.857 de kg. de metal. In timpul actiunii politistii din Olt au depistat in trafic, in localitatea Valeni, un barbat de 46 de ani, din Rosiori de Vede, care transporta fara documente legale, cu un autocamion, 5.500 de kg. de deseuri feroase si neferoase ce apartineau altui barbat, de 44 de ani, din Teleorman. Potrivit politistilor, proprietarul materialelor a fost sanctionat constaventional, deseurile au fost confiscate, iar certificatul de inmatriculare al autocamionului a fost retinut, pentru conducerea acestuia cu inspectia tehnica periodica expirata.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Slatinean arestat dupa ce a talharit o femeie internata in spital

Duminica, 17 Mai 2015, ora 23:19

Slatinean arestat dupa ce a talharit o femeie internata in spitalMagistratii Judecatoriei Slatina au dispus vineri arestarea preventiva, pe o perioada de 30 de zile, a lui Ninel Petre, un barbat de 47 ani din municipiul Slatina, acuzat de savarsirea infractiunii de talharie calificata.

Acesta a fost prins dupa ce o femeie din municipiul Slatina a sesizat faptul ca, in timp ce se afla internata la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, i-a fost sustrasa o suma de bani. "In urma cercetarilor efectuate, in aceeasi zi, politistii l-au identificat si retinut pe Ninel P., de 47 ani, din municipiul Slatina, care este banuit ca i-ar fi sustras persoanei in cauza, din salon, suma de 90 de lei", a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt. In momentul in care fura banii, barbatul a fost surprins de infirmiera care era de garda pe sectia unde era internata femeia, iar pentru a scapa a lovit-o cu pumnul in fata pe aceasta. In urma loviturilor primite, infirmiera a suferit mai multe leziuni, care necesita pentru vindecare 6 - 7 zile de ingrijiri medicale. In prezent, barbatul se afla incarcerat in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Inspectoratului de Politie Judetean Olt. In speranta ca ar putea scapa de gratii, Ninel Petre a formulat contestatie la decizia data de instanta de judecata slatineana, recursul urmand a se judeca zilele acestea la Tribunalul Olt.

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mopedist ranit in urma unui accident la Visina

Duminica, 17 Mai 2015, ora 23:19

Mopedist ranit in urma unui accident la VisinaUn tanar de 15 ani, din comuna urzica, a ajuns la spital in urma unui accident de circulatie petrecut in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 06.00, pe Drumul National 54, in comuna Visina.

Adolescentul conducea fara permis un moped neinmatriculat si a virat vrand sa schimbe directia de mers, neacordand prioritate de dreapta unui autoturism condus de un sofer de 25 ani, din comuna Obirsia, care circula din sens opus. In urma coliziunii a rezultat vatamarea corporala a mopedistului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Caracal, ulterior fiind transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,23 miligrame pe litru alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe de sange. Totodata, victimei i-au fost recoltate probe biologice de sange la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Slatina. "In cauza, au fost intocmite acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa", a precizat comisarul sef Claudia Radu de la Politia Olt.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Campanie de prevenire a violentei in scoli, derulata de Prefectura, Politie, Jandarmi si Inspectoratul Scolar

Duminica, 17 Mai 2015, ora 23:15

Campanie de prevenire a violentei in scoli, derulata de Prefectura, Politie, Jandarmi si Inspectoratul ScolarSiguranta in scoli e una din prioritatile Prefecturii Olt, si din acest motiv, reprezentantii institutiei au incheiat un acord cu oamenii legii si Inspectoratul Scolar, acord care are ca scop prevenirea si scaderea faptelor de violenta in incinta si in zona adiacenta a unitatilor de invatamant.

"Avand in vedere interesul comun pentru imbunatatirea climatului de siguranta publica in unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Olt si zonele adiacente si pentru prevenirea si reducerea actelor de violenta, Prefectura judetului a incheiat un Acord de Parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean, Inspectoratul Judetean de Jandarmi si Inspectoratul Scolar Olt", precizeaza reprezentantii Prefecturii intr-un comunicat de presa.

Desfasurat sub genericul "Siguranta publica in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar din judetul Olt", Acordul are urmatoarele obiective: diminuarea faptelor de violenta in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar, prin organizarea de activitati educative de prevenire; structurarea unor strategii de interventii comune in domeniul violentei in scoala si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar; stabilirea procedurilor de actiune in cadrul cooperarii politie-jandarmerie-scoala-autoritati publice-parinti, in functie de cauze, specificul actelor de violenta si aplicarea masurilor de prevenire; cresterea calitatii modului de aplicare a activitatilor si masurilor preventive.

Durata ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

PSD Olt, solidar cu Liviu Dragnea

Duminica, 17 Mai 2015, ora 23:15

PSD Olt, solidar cu Liviu DragneaSocial democratii din Olt se declara solidari cu Liviu Dragnea si ii solicita acestuia sa revina asupra deciziei de a demisiona din functiile politice.

"Organizatia Partidului Social Democrat Olt isi exprima solidaritatea si sustinerea fata de presedintele executiv al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

Consideram ca domnul Liviu Dragnea trebuie sa faca parte in continuare din echipa Partidului Social Democrat, intrucat proiectele asumate in fata electoratului trebuie continuate si finalizate.

Nu comentam decizia justitiei, dar consideram ca actiunile domnului Dragnea, in calitate de coordonator al unor campanii electorale, au fost in litera si spiritul legii si au avut drept scop mobilizarea electoratului nostru si nimic altceva.

Pe cale de consecinta, in numele a milioane de cetateni pe care PSD ii reprezinta, ii solicitam domnului Liviu Dragnea sa revina asupra deciziei de a demisiona din functiile detinute pe linie politica si de a continua, in echipa cu domnul Presedinte Victor Ponta, proiectele pe care ni le-am asumat cu totii in fata romanilor.

Stim ca nu este usor, dar lupta nu trebuie abandonata, iar dreptul la vot, castigat cu multa jertfa in decembrie 1989 trebuie aparat in continuare.

Organizatia PSD Olt este alaturi si il sustine neconditionat, atat uman cat si politic, pe domnul Liviu Dragnea si ii solicita acestuia sa revina la decizia de a demisiona din functiile detinute in cadrul partidului si sa ramana ancorat in indeplinirea proiectelor ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Hot prins de politistii slatineni

Duminica, 17 Mai 2015, ora 23:15

Un hot a fost prins sambata in flagrant de politistii din cadrul Politiei municipiului Slatina.

In timp ce efectuau serviciul de patrulare pe bulevardul Nicolae Titulescu din localitate, oamenii legii l-au depistat pe un barbat de 46 ani, din comuna Strejesti care, profitand de neatentia unei batrane de 65 de ani din Slatina, i-a sustras o borseta cu acte personale si chei. Prejudiciul, in valoare totala de 50 lei, a fost recuperat de politisti si restituit partii vatamate. In cauza, oamenii legii au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cazul social al calusarului din Soparlita, pe micile ecrane

Duminica, 17 Mai 2015, ora 23:15

Cazul social al calusarului din Soparlita, pe micile ecraneSezonul al doilea al emisiunii "Poftiti pe la noi! Poftiti sa daruiti!" de la Antena 1 a inceput sa fie transmis la TV mult mai devreme decat ne asteptam, iar luni si marti, cu incepere de la ora 20.30, va fi difuzata editia filmata la sfarsitul lunii martie in comuna Soparlita. Copiii de la Ansamblul Folcloric "Cununa" au fost ajutati de vedete, insa nici cazul social al calusarului Catalin Florin Stoica, de 10 ani, nu a fost trecut cu vederea de acestea.

Fotbalistul Giani Kirita, cantaretii Delia si Speak, interpreta de muzica de petrecere Margherita de la Clejani, dar si coregrafii si dansatorii Marin Barbu si Mihai Petre sunt vedetele care au luat parte la show-ul filmat de echipa coregrafului Marin Barbu pe meleaguri oltene. Dintre toti membrii ansamblului, cel mai mare ajutor l-a primit calusarul Catalin Stoica, care face parte dintr-o familie saraca. Pentru ca au o suprafata de teren foarte mare, parintii baiatului nu pot beneficia nici macar de ajutorul social, asa ca sunt nevoiti sa isi castige banii din munca cu ziua, pentru a supravietui. Vedetele s-au pus pe treaba cand au ajuns la gospodaria elevului cu rezultate bune la invatatura, demoland patulul, aflat si asa in paragina, in locul sau amenajand un loc de joaca cu tobogan si leagan, iar in curte au mai construit un cotet pentru gaini si custi pentru iepuri. Renovari au fost facute si in casa familiei Stoica, locuinta fiind zugravita si dotata cu aparatura electrocasnica si mobilier. Pe langa ajutorul prin ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Eveniment de Olt ]

Peste o suta de misiuni pentru jandarmi, intr-o saptamana

Duminica, 17 Mai 2015, ora 19:19

Peste o suta de misiuni pentru jandarmi, intr-o saptamana148 de jandarmi au actionat zilnic, intre 8 - 14 mai, in tot judetul Olt. In total, oamenii legii au desfasurat 146 de misiuni de mentinere si asigurare a ordinii publice.

Efectivele Jandarmeriei Olt au efectuat si 14 misiuni in cooperare sau colaborare cu alte institutii. Pe linie contraventionala, jandarmii au aplicat 75 de sanctiuni, dintre care 17 au fost avertismente si 58 amenzi, valoarea totala a acestora fiind in cuantum de 19.000 lei. De asemenea, efectivele Inspectoratului Judetean de Jandarmi Olt au constatat 13 infractiuni, dintre care sapte in mod independent si sase in cooperare cu Politia, cu noua autori identificati.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi programate in alimentarea cu energie electrica

Duminica, 17 Mai 2015, ora 19:19

CEZ Distributie anunta intreruperi programate in furnizarea energiei electrice in saptamana 18-24 mai, in mai multe localitati din Olt. De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Astfel, pe 18 mai, alimentarea cu energie va fi intrerupta intre orele 08:00-18:00 in Corabia - PTA 1 Celei; 09:00-16:00 Caracal, PTCZ 4 - strazile Traian, Buzesti; 09:00 -12:00 Corabia, PTA Agromec Corabia, PTCZ 10 Piata, PTA 6.258 str.Stefan cel Mare, PTA 6.4 Corabia, PTA 6.3 Corabia, PTA Dunarea, PTAB Penny, PTA Romcereal, posturile de terti PTCZ Spital Corabia, PTA Siloz Nou.

Pe 19 mai, intre orele 08:00-18:00 la Corabia, PTA 1 Celei; 09:00-16:00 Caracal, PTCZ 4 strazile: Vasile Alecsandri, Buzesti; 09:00-12:00 Bals, Scoala Ajutatoare Bals.

Pe 20 mai, intre orele 08:00-18:00 la Draganesti, PTA bl.E5 Draganesti; 09:00-16:00 Caracal, PTCZ 4 strazile Vasile Alecsandri, Anton Pann.

Pe 21 mai, intre orele 08:00-18:00 la Draganesti, PTA 4 Comani; 09:00-16:00 Caracal, PTCZ 4, strada Petru Rares; 10:00-12:00 Slatioara, PTA CAP Slatioara, PTA 1 Slatioara, PTA 2 Slatioara, PTA 4 Slatioara, PTA 5 Slatioara, PTA 6 Slatioara, PTA1 IGO Slatioara, PTA 2 IGO Slatioara si posturile de terti PTA Moara Prasacu, PTA Colonie TCH Slatioara.

Pe 22 mai, intre orele 08:00-18:00 la Draganesti, PTA Complex Draganesti; 09:00-16:00 Caracal, PTCZ 4 str. Traian.

Pe 24 mai, intre orele 09:00-12:00 Slatina, PTCZ 11 Progresu III - ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Inspectoratul Scolar se pregateste pentru examenele de sfarsit de an ale elevilor

Joi, 14 Mai 2015, ora 19:19

Inspectoratul Scolar se pregateste pentru examenele de sfarsit de an ale elevilorConducerea Inspectoratului Scolar Olt se pregateste pentru examenele de sfarsit de an ale elevilor din clasele terminale - clasa a VIII-a si a XII-a. Masurile care s-au luat pana acum si cele care urmeaza sa fie implementate au fost prezentate in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, desfasurata joi la Prefectura Olt.

"In ceea ce priveste masurile intreprinse la nivelul judetului Olt pentru desfasurarea in bune conditii a examenelor nationale, respectiv bacalaureat si evaluare nationala, au fost solicitate unitatilor de invatamant liste cu cadrele didactice care si-au exprimat intentia de a participa in calitate de membri, evaluatori, supraveghetori, in cadrul comisiilor de organizare si desfasurare a examenelor nationale, si au fost constituite comisiile de examen pentru Evaluarile Nationale si Bacalaureat conform Metodologiilor in vigoare, precum si centrele de examen", a declarat Steluta Dan, inspectorul scolar adjunct al ISJ Olt.

Totodata, s-au intreprins demersurile pentru asigurarea cheltuielilor materiale necesare derularii in conditii optime a examenelor, au fost trimise notificari Directiei de Sanatate Publica Olt, furnizorilor de energie electrica, telefonie si internet pentru asigurarea furnizarii serviciilor pe toata durata desfasurarii examenelor, conform calendarelor acestora. De asemenea, au fost transmise solicitari scrise Inspectoratului Judetean de Politie si Inspectoratului Judetean de Jandarmi pentru asigurarea securitatii in Centrele de Examen si ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Seara folclorica la Galeria Artis a Muzeului Judetean Olt

Joi, 14 Mai 2015, ora 19:19

Seara folclorica la Galeria Artis a Muzeului Judetean OltEste pentru al 38-lea an cand pe data de 18 mai se sarbatoreste Ziua Internationala a Muzeelor. Evenimentul cultural se desfasoara si anul acesta in municipiul Slatina, la Galeria Artis a Muzeului Judetean Olt fiind programata seara muzeala "Folclorul - permanenta a spiritului romanesc".

Ziua Internationala a Muzeelor este organizata an de an pentru a promova si a aduce la cunostinta publicului rolul muzeelor in dezvoltarea societatii. Consiliul International al Muzeelor a stabilit ca tema pentru anul 2015 sa fie "Muzeele pentru o societate sustenabila". Pentru a marca aceasta zi, Muzeul Judetean Olt a decis ca luni, cu incepere de la ora 18.00, la Galeria Artis din Slatina sa aiba loc o seara muzeala, intitulata generic "Folclorul - permanenta a spiritului romanesc". Va fi o seara dedicata muzicii populare oltenesti, cei care vor sustine micro-recitaluri fiind eleva Diana Monete de la Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" Slatina, profesorul de pian Constantin Ion de la Scoala de Arte Plastice si Muzica "Dinu Lipatti" si solistul instrumentist Eugen Greceanu.

*Seara muzeala va avea parte si de un invitat special, acesta fiind Ileana Bajenaru de la Casa de ceaiuri "Demmer Teehaus" Slatina. Va fi o seara speciala in care vom petrece cateva ore inconjurati de acordurile inconfundabile ale folclorului oltenesc. Asadar, slatinenii care iubesc muzica populara sunt asteptati sa treaca pragul Galeriei Artis luni seara, de la ora 18.00*, a declarat Claudia Balas, ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Parcul auto al Politiei Olt, dotat cu 55 de autoturisme noi

Joi, 14 Mai 2015, ora 19:19

Parcul auto al Politiei Olt, dotat cu 55 de autoturisme noi55 de autospeciale Dacia Logan de politie, care au fost achizitionate in cadrul unui amplu program de innoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne, au fost primite miercuri de Inspectoratul de Politie Judetean Olt.

Proiectul de dotare a parcului auto al Politiei Olt cu autospeciale noi a demarat anul trecut, in luna noiembrie, cand institutiei MAI din teritoriu i-au fost repartizate trei autoturisme de teren Dacia Duster. Asadar, in prezent, parcul auto al IPJ Olt este inzestrat cu nu mai putin de 58 de autospeciale noi. "Avand in vedere ca programul de achizitii este destinat zonei de prevenire si combatere a criminalitatii, noile autoturisme vor fi repartizate structurilor operative de la politiile municipale, orasenesti si comunale, care, de acum inainte, vor putea sa-si desfasoare activitatea in conditii mult mai bune", a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Ramas bun, Bogdan Andreoiu!
Amintirea chipului tau drag va ramane vesnic vie in sufletele noastre... Colegul nostru, Bogdan ...
Avertismente pentru sapte primarii oltene
In urma controalelor efectuate, Filiala Sud - Vest Oltenia a Autoritatii Electorale Permanente a ...
Avocatul care si-a santajat clientul, trimis in judecata
Avocatul Gheorghe Geamanu din cadrul Baroului Olt a fost trimis in judecata, in stare de arest ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook