Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.251 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Instalatiile de alimentare cu energie electrica, verificate inainte de alegeri

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:18

Activitatile principale intreprinse in acest sens sunt:

-verificarea liniilor electrice si a bransamentelor aferente locatiilor indicate ca fiind zone de desfasurare a alegerilor;

-verificarea instalatiilor de alimentare cu energie electrica pentru birourile electorale judetene;

-realizarea probelor cu echipamentele de anclansare automata a rezervei (AAR) in instalatiile in care exista astfel de echipamente;

-realizarea lucrarilor de mentenanta preventiva pentru a identifica si preveni eventualele defectiuni.

Totodata, in data de 5 iunie, pentru a asigura suportul privind preluarea eventualelor deficiente in alimentarea cu energie electrica a sectiilor de vot, vor fi activate doua numere de telefon dedicate, suplimentar fata de Info Linia CEZ - 0251.929.

Pentru orice informatii legate de serviciile CEZ, clientii pot apela INFO LINIA CEZ, numar unic de telefon 0251.929, tarif normal pentru apelurile efectuate din reteaua nationala, disponibila NON STOP pentru a semnala orice tip de intrerupere accidentala in alimentarea cu energie electrica, iar pentru informatii comerciale, zilnic in intervalul orar 08:00 - 20:00.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pompierii olteni, testati de IGSU prin desfasurarea unui exercitiu inopinat

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:18

Pompierii olteni, testati de IGSU prin desfasurarea unui exercitiu inopinatReprezentantii IGSU au urmarit modul in care este testata capacitatea de interventie a structurilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt in cazul producerii unui accident cu victime multiple, in care sunt implicate si substante periculoase.

Un evaluator pe partea chimic, biologic, radiologic si nuclear, dar si un evaluator pe partea de acordare a primului ajutor medical de la IGSU au asistat la exercitiul inopinat de la Clubul Nautic din Slatina. "S-a urmarit respectarea timpilor de raspuns si interventie, aplicarea procedurilor standard in cazul producerii unui accident chimic, dar si a unui accident rutier cu activarea Planului Rosu de Interventie. Confirm scenariului, a fost vorba de producerea unui accident soldat cu 15 victime, unde a fost nevoie de cercetare si decontaminare in zona respectiva, avand in vedere ca au fost implicate si substante periculoase. Exercitiul inopinat se va incheia cu un raport de evaluare care urmeaza a fi transmis la ISU Olt si a fost organizat in principal pentru schimb de bune practici. S-a avut in vedere invatarea de bune practici si imbunatatirea modului de interventie, astfel de exercitii urmand sa aiba loc la toti colegii din tara. Oltul a fost al treilea judet in care IGSU a desfasurat un astfel de exercitiu inopinat", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

In exercitiul desfasurat in zona Clubului Nautic au fost implicate doua autospeciale de stingere, echipajul CBRN, autospeciala ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

Premium Porc, din nou alaturi de copiii din Scornicesti

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:18

Premium Porc, din nou alaturi de copiii din ScornicestiToti copiii din localitate au venit la petrecere, hotarati sa castige marele premiu - o bicicleta - dar si alte premii - trotinete, carti si tricouri - oferite de organizatori.

Petrecerea a fost animata de piratul Jack care a facut mai multe experimente reusite cu micutii, iar matelotul Walter a fost cel care a modelat baloane pentru toti copiii. Printesa Geo a fost in mijlocul copiilor si i-a pictat pe fata pe micuti.

Pentru a castiga premiile, copiii din Negreni s-au intrecut in curse cu sacul, iar pe scena au jucat statuile sau grupuletele.

In concursul pentru marele premiu - o bicicleta si o casca de protectie - s-au inscris 12 elevi si, dupa o adevarata competitie care a constat intr-un concurs de cultura generala si dans, publicul a ales. Decizia a fost luata cu greu de catre public dar, in cele din urma, bicicleta a fost castigata de Clara Lifu (10 ani), eleva in clasa a IV-a.

Toti copiii din Negreni au fost castigatori caci, la finalul Petrecerii Copiilor, acestia au primit dulciuri si diplome de participare.

Alaturi de copiii care au venit la petrecere, au fost si domnii profesori ai Scolii Generale Negreni si angajatii Premium Porc Negreni.

Acesta este cel de-al treilea an consecutiv, in care compania Premium Porc Negreni SRL organizeaza un eveniment special dedicat tuturor copiilor, ca o avanpremiera a Zilei Internationale a Copilului.

Rares Popelca

Manager eveniment

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primarul din Icoana, retinut de procurori

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:17

Primarul din Icoana, retinut de procuroriSe pare ca edilul a fost retinut intr-un dosar in care anchetatorii fac cercetari pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Vom reveni cu detalii.

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Eveniment de Olt ]

Scrisoare deschisa catre cetatenii comunei Curtisoara

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:18

Scrisoare deschisa catre cetatenii comunei CurtisoaraIn situatia in care vom castiga alegerile locale din data de 5 iunie, ne propunem sa rezolvam urmatoarele probleme importante pentru locuitorii comunei Curtisoara:

-Scaderea impozitelor la pensionari;

-Colectarea laptelui de la producatorii autohtoni si accesarea de fonduri europene pentru construirea unei mini-fabrici de procesare a laptelui si crearea de locuri de munca;

-Oprirea traficului greu pe DJ 546;

-Crearea unei rute ocolitoare pe baraj (drumul pe care s-a lucrat hidrocentrala si diguirea Oltului catre TCH);

-Reintregirea proprietatiilor 10% L118 .91;

-Titlurile de proprietate ale padurii din comuna;

-Masuri pentru reimpadurire acolo unde s-au defrisat in totalitate;

-Identificarea proprietatilor oamenilor la camp, in raport cu titlurile de proprietate;

-Amenajarea "Gradinii de Vara";

-Redarea Caminului Culrural tinerilor comunei pentru activitati cu adevarat cultural-educative;

Referitor la pliantele pe care vi le-am inmanat, tin sa va reamintesc ca ne confruntam cu o multime de probleme pentru care ne trebuie bani, iar aici ne referim in primul rand la canalizare, care este o problema foarte importanta pentru intreaga comunitate. In momentul cand vom prelua administratia comunei Curtisoara, ne-am propus sa facem o inventariere generala, lucru care nu s-a facut niciodata in cei 27 de ani de democratie, cu scopul de a prioritiza punctele pe care ni le-am propus pentru a le rezolva. Pentru aceasta initiativa avem nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru a ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Eveniment de Olt ]

Olimpiada balcanica de matematica pentru juniori la Slatina

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:18

Consilierii judeteni au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotarare cu privire la aprobarea parteneriatului dintre judetul Olt, prin Consiliul Judetean Olt, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, prin Inspectoratul Scolar Judetean Olt si Societatea de Stiinte Matematice din Romania, prin Filiala Olt, in vederea organizarii Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, editia a XX-a.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si Societatea de Stiinte Matematice din Romania, prin Inspectoratul Scolar Judetean Olt si Filiala Olt a Societatii organizeaza in perioada 18-24 iunie 2016, la Slatina, cea de-a XX-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, eveniment cuprins in calendarul olimpiadelor si concursrurilor scolare internationale la care particpa si tara noastra. Este o competitie anuala, infiintata in 1997, destinata elevilor din statele situate in regiunea balcanica, in varsta de cel mult 15 ani si jumatate la data concursului.

"Organizarea si desfasurarea acestui eveniment in Romania este prilej de afirmare si sustinere a profesionalismului, a potentialului organizatoric si de manifestare a ospitalitatii intr-un context care evidentiaza performanta in invatamantul romanesc; consolidarea activitatii de performanta in invatamantul matematic romanesc; antrenarea unui numar mai mare de elevi din clasele VII-VIII pentru pregatirea specifica concursurilor internationale; largirea bazei de selectie pentru lotul ..

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Jandarmii olteni au donat sange

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:18

Jandarmii olteni au donat sangeActiunea jandarmilor olteni a facut parte din campania desfasurata la nivel national "Doneaza sange! Salveaza o viata!", initiata de Patriarhia Romana acum trei ani si ajunsa la cea de-a XI-a editie.

Desfasurata in parteneriat cu Jandarmeria Romana, campania are ca scop informarea si constientizarea cu privire la nevoia reala de sange pentru transfuzii din spitalele romanesti, cresterea numarului donatorilor de sange din Romania si imbunatatirea stocurilor sanguine nationale. Pana in prezent, aceasta actiune umanitara s-a concretizat in recoltarea a peste 8.000 de litri de sange.

Efectivele Inspectoratului Judetean de Jandarmi Olt au luat parte la o actiune de acest gen si luna trecuta. "Cea mai recenta actiune de acest gen a jandarmilor olteni a avut loc in data de 15 aprilie. 16 angajati ai IJJ Olt au donat atunci sange pentru un barbat din municipiul Caracal, internat in Spitalul Nr. 2 Craiova, care avea nevoie urgenta de sange pentru tratament", a precizat locotenent colonelul Emanuel Botan, purtatorul de cuvant al institutiei.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Calusarii de la Dobrosloveni, la un pas de finala "Romanii au talent"

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:18

Calusarii de la Dobrosloveni, la un pas de finala "Romanii au talent"Oltenii au trecut cu brio de preselectii, primind de la juratii Andra, Mihaela Radulescu, Andi Moisescu si Florin Calinescu patru de "DA".

"Ansamblul de calusari *Romula Malva* i-a incantat pe toti in etapa preselectiilor cu un dans plin de energie si culoare. Grupul este format din 16 membri, din Dobrosloveni, cu varste cuprinse intre 9 si 28 de ani, si s-a format atunci cand Cristinel Velea s-a angajat ca referent cultural la Caminul Resca, in anul 2013. Beneficiind de sprijinul autoritatilor locale, Cristinel a pus bazele grupului fara sa isi dea seama de impactul pozitiv pe care il va avea asupra copiilor care trec, astfel, mult mai usor peste greutatile vietii, reusind sa se bucure si sa fie plini de entuziasm si optimism datorita dansului", se precizeaza pe site-ul romaniiautalent.protv.ro.

Daca in preselectii au avut nevoie de votul juratilor pentru a ajunge in semifinale, calusarii de la Resca sunt acum doar la un pas de finala "Romanii au talent" si au nevoie de votul telespectatorilor aflati in fata micilor ecrane pentru a merge mai departe. "Vineri, 27.05.2016, fiti alaturi de noi la emisiunea *Romanii au talent*.Votati calusarii din comuna Dobrosloveni, o comuna plina de traditie si istorie, ai carei parinti au fost dacii (Dacia Malvensis) si romanii(Romula Malva). Capitala a Daciei Malvensis, Romula-Malva a fost principalul bastion al romanitatii in Dacia Sud-Carpatica ajungand la rang de municipiu", este indemnul facut de reprezentantii Centrului de Informare ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Simulare de incendiu intr-o padure a Ocolului Silvic Vulturesti

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 23:20

Simulare de incendiu intr-o padure a Ocolului Silvic Vulturesti"Incendiul a fost observat de cetateni care au alertat seful de district al cantonului, fiind anuntat la 112 si la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Verguleasa, iar personalul Ocolului Silvic si cetatenii au actionat pentru limitarea propagarii acestuia. Din cauza rafalelor de vant, incendiul s-a propagat la coronament, pe aproximativ 1,5 hectare. Pe timpul operatiunilor de stingere, doi pompieri din cadrul SVSU Verguleasa si un localnic s-au intoxicat cu fum. In timp ce se executau fasii de siguranta care sa limiteze propagarea incendiului, a fost descoperit un proiectil neexplodat", este o parte a scenariului exercitiului demonstrativ.

Pentru rezolvarea situatiilor tactice, la simularea incendiului de padure au participat o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autosenilata, o ambulanta SMURD, un autocamion, o autospeciala pentru interventii pirotehnice, punctul de comanda mobil si forte si mijloace din cadrul Politiei Olt, Jandarmeriei Olt, SVSU Verguleasa si Ocolului Silvic Vulturesti.

Potrivit reprezentantilor ISU Olt, principalele obiective ale exercitiului demonstrativ au fost antrenarea fortele participante, pregatirea personalului ocolului silvic pentru cunoasterea procedurilor de urmat in cazul producerii unui incendiu, verificarea cooperarii intre fortele participante la exercitiu si verificarea starii cailor de acces si a locurilor de amplasare a tehnicii de interventie.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Eveniment de Olt ]

Contrabanda cu tigari la Radomiresti

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 23:20

Contrabanda cu tigari la RadomirestiPolitistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Politiei orasului Draganesti Olt si Sectiei de Politie Rurala Daneasa, au efectuat marti cinci perchezitii domiciliare in comuna Radomiresti.

"Perchezitiile s-au desfasurat intr-un dosar in care se efectueaza cercetari pentru comiterea unor infractiuni de contrabanda cu tigari", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Inspectoratului de Politie Judetean Olt. Pe timpul descinderilor, la domiciliul unui barbat de 37 ani, din Radomiresti, oamenii legii au gasit si ridicat 830 de pachete cu tigari care nu aveau aplicate banderole fiscale de catre autoritatile romane.

Olteanul a fost retinut pentru 24 de ore, iar miercuri dimineata a fost prezentat Judecatoriei Caracal, magistratii instantei de judecata dispunand masura preventiva a controlului judiciar. Politistii continua cercetarile in cauza, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Scornicesti si Poboru

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 19:18

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

09:00 - 12:00 Scornicesti - PTA Super Jeans SRL (tert), PTA Telemobil (tert)

09:00 - 15:00 Poboru - PTA Plapcica, PTA 1 Albesti, PTA 2 Albesti, PTA SMA Albesti, PTA Sonda 1041, PTA Sonda 1763, PTA Sonda 386, PTA Sonda 1629, PT Parc 13 Albesti, PTA Sonda 885 (679), PTA Sonda 553 (636).

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

25 de ani de inchisoare pentru criminalul din Parscoveni

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 19:18

25 de ani de inchisoare pentru criminalul din ParscoveniPe langa pedeapsa privativa de libertate data in prima instanta, barbatul din Parscoveni, aflat in prezent in Penitenciarul Craiova, a primit si o pedeapsa complementara privind interzicerea unor drepturi. Ilie Bacris a fost obligat de judecatori si la plata unor despagubiri catre cei doi copii minori pe i-a lasat fara mama.

"Respinge cererea de schimbare a incadrarii juridice a faptei din infractiunea de omor calificat (...) in infractiunea de omor simplu (...) formulata de inculpatul Bacris Ilie, ca nefondata. (...) Condamna pe inculpatul Bacris Ilie, la o pedeapsa de 25 ani inchisoare privativa de libertate in conditiile art. 60 C.p. - pedeapsa principala si interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a b si d C.p. pe o durata de 5 ani - pedeapsa complementara. In baza art.65 alin. 1 C.p. pe durata executarii pedepsei aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a, b si d C.p. In baza art.72 alin.1 C.p. deduce din pedeapsa retinerea si arestarea preventiva a inculpatului incepand cu data de 31.03.2015 si in continuare la zi, iar in baza art.399 alin.1 C.p.p. mentine masura arestarii preventive a acestuia. (...) obliga pe inculpat la plata sumei de 10.000 lei despagubiri civile reprezentand cheltuieli de inmormantare si la 50.000 lei daune morale catre partea civila Baltaretu Maria. In baza art.19. alin.3 C.p.p. rap. la art. 20 alin. 1 si 2 C.p.p. admite in parte cererile formulate de ...

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltenii promoveaza imaginea Romaniei la Praga

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 19:18

Oltenii promoveaza imaginea Romaniei la PragaEvenimentul, aflat la prima sa editie, este organizat de Institutul Cultural Roman de la Praga, impreuna cu Ambasada Romaniei in Republica Ceha si Asociatia Romanilor din Republica Ceha, parteneri fiind Primaria Praga, Muzeul National, Consiliul Judetean Olt, Primaria municipiului Slatina, Primaria comunei Cezieni, Asociatia Culturala Center Inter Art - Centrul International de Arta Romania si Centrul Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt.

Festivalul Traditiilor Romanesti de la Praga se va desfasura in cursul zilei de duminica, intre orele 13:00 - 19:00, la Muzeul Etnografic din Parcul Kinský, potrivit site-ul Institutului Cultural Roman scopul manifestarii fiind de a prezenta atat publicului ceh cat si celui roman demonstratii de arta, muzica si dans popular prin intermediul carora sa promoveze imaginea Romaniei peste hotare: Calusul romanesc si suite de jocuri populare, arte si mestesuguri romanesti din zona Olteniei, cantece populare traditionale, expozitie de arta fotografica inspirata din traditii si obiceiuri etc. 29 mai va fi o zi incarcata de evenimente pentru artistii olteni, acestia fiind implicati intr-un program artistic, mestesuguri si traditii romanesti, precum si expozitii permanente. Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" din comuna Cezieni va prezenta suita mixta "Joiana" - Joiana, Alunelul, Trei-pazeste, Boiereasca, Mereu; suita mixta "Toculetul": Sarba, Schioapa, Alunelul Tocu', Trei-pazeste; Ceata de calusari de la Cezieni - ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]

Perchezitii la brokeri neautorizati

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 16:18

Perchezitii la brokeri neautorizati"La data de 25 mai a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, coordoneaza o actiune in cadrul careia sunt efectuate 55 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman si Vaslui.

Activitatile se desfasoara sub supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti la locuintele unor persoane banuite de inselaciune si desfasurarea fara autorizatie de operatiuni pe piata de capital, precum si la locurile unde se realiza activitatea infractionala.

De asemenea, sunt puse in executare 25 de mandate de aducere, emise pe numele celor implicati", precizeaza un comunicat al Politiei Romane.

Potrivit aceleasi surse, din cercetari a reiesit ca persoanele banuite, prezentandu-se in calitatea falsa de brokeri si reprezentanti ai unor societati de servicii de investitii financiare care administreaza platforme de investitii online, ar fi determinat mai multe victime sa depuna sau sa transfere bani in conturile bancare ale celor in cauza, sub titlul de investitii in operatiuni pe piata de capital.

Clientii ar fi fost ademeniti cu iluzia unor castiguri rapide, insa, in realitate, banii nu ar fi fost investiti pe piata de capital, ci ar fi fost depusi de victime direct in conturile unor persoane juridice nerezidente.

Mare parte din bani ar fi ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Eveniment de Olt ]

Colegiul Tehnic Metalurgic, centru de examen la Titularizare

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:20

715 dascali si-au depus dosarele de inscriere la concursul de Titularizare din acest an, potrivit Inspectoratului Scolar Olt. Pana la proba scrisa, dosarele trebuie sa treaca de etapa de validare, intre 24-27 mai, si 14-15 iulie pentru absolventii promotiei 2016.

Pentru sesiunea din acest an, la nivelul judetului sunt disponibile doar 14 posturi vacante pe perioada nedeterminata, si alte 556 de posturi cu norme si fractiuni de norma pe perioada determinata.

Din cele titularizabile exista cate un post pentru educator, kinetoterapeut, cate doua posturi pentru muzica instrumentala si profesor psihopedagogie speciala, trei posturi pentru medicina generala si cinci posturi pentru invatatori. Pentru restul de posturi pe perioada determinata, cele mai multe sunt la limba engleza - 47, invatatori - 32, educatie muzicala - 32, educatie plastica - 38, educatie fizica - 36, chimie - 21, educatori - 26, TIC - 29.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Olt

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:20

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentiie conomici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

09:00 - 13:00 Colonesti, Barasti - PTA SMA Vlaici, PTA Chelbesti, PTA Moara Vlaici, PTA Pavaloiu, PTA Ciocanesti, PTA 2 Colonesti, PTA 1 Colonesti, PTA Maruntei, PTA Batareni, PTA Guiesti si posturile de terti PTA Epurare Barasti, PTA Orange Colonesti, PTA Gospodarie Apa Colonesti, PTA SMA Colonesti, PTA Veteni, PTA 2 Barasti de Vede, PTA 1 Barasti de Vede, PTA Popesti (Barasti), PTA Motoiesti, posturile de terti PTA Pompe Apa Barasti, PTA CAP Barasti (Statie Epurare)

13:00 - 17:00 Spineni - PTA Brigada Tractoare Spineni, PTA SMA Alunis, PTA CRR Spineni (tert)

09:00 - 16:00 Radomiresti - PTAb Radomiresti, PTA 5 Radomiresti Bariera, PTA Fripti, PTA 1 Poiana Sat, PTA 2 Calinesti Arpadia, PTA 3 Calinesti, PTA 1 Calinesti, PTA 2 Poiana I.A.S, PTA Zootehnie Calinesti (tert)

09:00 - 16:00 Valeni - PTA 8 Valeni S.M.A, PTA 1 Valeni Sfat, PTA 12 Valeni CAP Zootehnie, PTA 5 Valeni Moara, PTA 13 Asfalt Valeni (tert), PTA CRR Valeni (tert)

09:00 - 16:00 Mihaiesti - PTA 1 Busca, PTA 2 Busca, PTA 3 Busca IAS, PTA 4 Busca IAS, PTA 1 Sfat Mihaiesti, PTA 2 Mihaiesti.

Actualitate / stiri Actualitate5 vizite[ Eveniment de Olt ]

Jandarmii olteni doneaza sange in cadrul unei campanii nationale

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:19

Jandarmii olteni doneaza sange in cadrul unei campanii nationaleCampania de donare de sange a ajuns la cea de-a XI-a editie, aceasta fiind initiata de Patriarhia Romana in anul 2013. Incepand de luni, 23 mai, reprezentantii Jandarmeriei Romane vor dona sange pe baza de voluntariat in Bucuresti si in toate Centrele de Transfuzie Sanguina din tara.

"Campania *Doneaza sange! Salveaza o viata!* are ca scop informarea si constientizarea cu privire la nevoia reala de sange pentru transfuzii din spitalele romanesti, cresterea numarului donatorilor de sange din Romania si imbunatatirea stocurilor sanguine nationale. Pana in prezent, aceasta actiune umanitara s-a concretizat in recoltarea a peste 8 mii de litri de sange", se precizeaza intr-un comunicat remis de Jandarmeria Olt. Potrivit reprezentantilor institutiei, in judetul Olt o astfel de actiune va avea loc pana vineri, jandarmii voluntari din subunitatile oltene urmand sa doneze sange la Centrul de Transfuzie Sanguina din municipiul Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pompier slatinean, medaliat cu bronz la Piatra Neamt

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:19

Pompier slatinean, medaliat cu bronz la Piatra NeamtAngajatul Detasamentului de Pompieri Slatina a reusit sa urce pe podium, respectiv s-a clasat pe locul III la toate cele trei probe ale campionatului, la categoria sa de varsta - peste 45 de ani. Pentru performanta sa, pompierul Vasile Ciobanu a fost recompensat cu medalie de bronz la probele alergare de viteza pe 100 de metri, saritura in lungime cu elan si cros 3.000 de metri. Dupa rezultatul obtinut la Piatra Neamt, sportivul slatinean va reprezenta ISU "Matei Basarab" al judetului Olt si la etapa finala a Campionatului de Atletism si Cros al Ministerului Afacerilor Interne, care se va desfasura in perioada 21-24 iunie la Poiana Brasov.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Constructia unui penitenciar la Caracal, oprita pentru ca era prea aproape de baza Deveselu

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:18

Constructia unui penitenciar la Caracal, oprita pentru ca era prea aproape de baza DeveseluPotrivit sursei citate, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a precizat, marti, intr-o intalnire cu jurnalistii, ca proiectul a fost oprit deoarece viitorul penitenciar ar fi fost construit la aproximativ 2 km de baza de la Deveselu. O explicatie oferita ar fi fost ca nu se poate construi in raza bazei deoarece trebuie sa fie un perimetru de siguranta de 5 km.

Proiectul pentru penitenciarul de la Caracal a primit aviz negativ in urma cererii ministrului Pruna, iar in prezent se cauta o noua locatie deoarece fondurile exista.

In august 2015, Guvernul a autorizat Ministerul Justitiei sa efectueze cheltuieli pentru achizitia de studii de prefezabilitate destinate construirii a doua penitenciare in comuna prahoveana Berceni si in municipiul Caracal din judetul Olt.

Potrivit unui comunicat al Executivului dat la acea data, decizia a fost luata in cadrul sedintei de guvern, fondurile necesare achizitiei celor doua studii, in valoare de un milion de lei, fiind suportate din bugetul aprobat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor din sumele alocate prin Hotararea de Guvern 196/2015. Cele doua penitenciare urmau sa dispuna de o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, construite respectand standarde impuse de Uniunea Europena.

Decizia respectiva reprezinta, conform Executivului, "inca un pas in directia imbunatatirii conditiilor din sistemul penitenciar, avand in vedere faptul ca impotriva statului roman au fost pronuntate 121 de hotarari judecatoresti al caror obiect il ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Adda, Mihail si Raymond canta la Gala de premiere a Olimpiadei Liceelor

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:18

Olimpiada Liceelor se incheie in acest weekend, si administratia locala le-a pregatit liceenilor un spectacol de final la care sunt asteptati Adda, Mihail si Raymond. Pana atunci, administratia locala cauta un prestator de servicii pentru organizarea evenimentului din ultima zi a competitiei dintre liceele slatinene.

"In fiecare an, administratia slatineana premiaza elevii participanti la manifestarea Olimpiada Liceelor, ajunsa in acest an la a XI-a editie. Pentru desfasurarea evenimentului din data de 29 mai, se solicita prestarea mai multor servicii necesare bunei desfasurari a manifestarii. Primaria municipiului Slatina invita ofertantii al caror obiect de activitate corespunde cerintelor caietului de sarcini sa depuna oferta in scopul atribuirii contractului de prestari servicii de recreere, culturale si sportive, precum si de organizare de evenimente culturale in cadrul manifestarii "Olimpiada Liceelor", se arata in anuntul de licitatie publicat de Primaria Slatina.

Valoarea estimata a contractului este de 45.500 lei, fara TVA.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]

Evaluari nationale pentru elevii din primar si gimnaziu

Marti, 24 Mai 2016, ora 19:21

Evaluari nationale pentru elevii din primar si gimnaziuConform calendarului aprobat de minister, elevii din clasa a VI-a de gimnaziu au sustinut pe 23 mai evaluarea la Limba romana si comunicare, iar pe 24 evaluarea la Matematica. Pe 30 mai, peste 3.500 de elevi olteni de clasa a IV-a vor sustine testarea la Limba romana, iar pe 31 mai, proba la Matematica.

In ceea ce priveste Evaluarea Nationala la clasa a II-a, aceasta va fi sustinuta de aproximativ 3.500 de elevi din judet, pe 6 iunie la Limba romana, respectiv 8 iunie - matematica.

Ca si la celelalte examene sustinute de elevi, subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare. Salile in care se dau testele sunt salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod curent. Durata alocata rezolvarii subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV si de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN VI.

Testele vor fi evaluate in cadrul unitatilor de invatamant de cadrele didactice care predau in respectivele scoli. In cazul in care numarul de cadre didactice dintr-o unitate de invatamant este insuficient, presedintele Comisiei de organizare si de administrare a evaluarilor din respectiva unitate de invatamant are obligatia sa solicite comisiei judetene nominalizarea unor cadre didactice din alte scoli. Inainte de inceperea procesului de evaluare, presedintele din centrul de evaluare are obligatia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori. Fiecare test ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Oltul are nevoie de schimbare!"

Marti, 24 Mai 2016, ora 19:21

"Oltul are nevoie de schimbare!"Alegeri locale pe 5 iunie. Ce inseamna un scor bun pentru PNL la Olt?

Bun este un scor suficient de mare sa castigam Consiliul Judetean.

Castigati alegerile la Scornicesti sau doar experienta?

Experienta castigam cu totii, pentru ca in fiecare campanie se intampla cate ceva din care tragi anumite concluzii. Raspunzand strict la intrebarea dvs, va pot garanta ca PNL va castiga fara probleme Primaria Scornicesti.

Cum este, dintr-o data, bun Ioan Prioteasa pentru a fi primar la Scornicesti, cand pana mai ieri era membru de baza al PSD Olt?

Cu Ioan Prioteasa am avut intotdeauna o relatie foarte buna. Am copilarit impreuna, am fost si suntem prieteni, iar acum suntem si colegi de partid. Chiar si in perioada in care eram adversari politici ne-am respectat reciproc, iar venirea lui in echipa noastra a fost una normala. S-a integrat rapid, pentru ca modul lui de a face politica este foarte apropiat de al nostru si de al cetatenilor.

Mai are timp Marius Balasa sa recupereze in fata lui Emil Mot?

A recuperat deja. Campania lui Marius Balasa a fost una foarte bine gandita si l-a propulsat pe primul loc in optiunile electoratului, iar scorul obtinut de PNL Slatina va fi de departe cel mai bun din istoria acestei organizatii.

Cum ar fi Consiliul Judetean Olt condus de un liberal? Daca Gigel Stirbu vrea sa ramana mai departe in Parlamentul Romaniei si sunteti propus dumneavoastra la sefia CJ, acceptati?

Va pot garanta ca se va vedea o diferenta majora intre un judet condus de un ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Eveniment de Olt ]

Accident cu doi raniti intre Brancoveni si Osica de Sus

Marti, 24 Mai 2016, ora 19:18

Accident cu doi raniti intre Brancoveni si Osica de SusPolitistii din cadrul Serviciului Rutier Olt care au efectuat cercetarile la fata locului au stabilit ca evenimentul rutier s-a produs pe fondul vitezei excesive. "Un barbat de 46 ani din comuna Visina Noua, in timp ce conducea autoturismul, din directia Caracal spre Piatra Olt, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul directiei de deplasare, a derapat si s-a rasturnat in afara partii carosabile, pe un teren arabil", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Dupa ce BMW-ul s-a rasturnat pe camp, atat soferul, cat si pasagerul din masina, un tanar de 26 de ani din comuna Vadastra, au fost raniti. La fata locului s-au deplasat paramedicii de pe echipajul SMURD al Garzii de Interventie Osica de Sus si o ambulanta a Serviciului de Ambulanta Judetean Olt. "Cele doua persoane ranite au fost gasite in afara autoturismului rasturnat in afara drumului. Paramedicii au acordat ingrijiri medicale soferului autoturismului, care prezenta un traumatism cranio-cerebral, dureri in zona toracica si excoriatii la nivelul fetei. Paramedicii l-au transportat pe pacient la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Gasit constient si prezentand dureri de cap, pasagerul de pe scaunul din dreapta fata a fost transportat cu ambulanta la UPU", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt. In urma efectuarii unor ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Eveniment de Olt ]

Piesa de teatru in premiera la Slatina

Marti, 24 Mai 2016, ora 19:18

Piesa de teatru in premiera la SlatinaPiesa apartine scriitorului ucrainean de origine romana Mihai Hafia Traista, regia spectacolului fiind a actorului Nicu Ioan Popa - PIN si Luminitei Misu.

Emotionati sau nu, pe scena vor urca micii actori George Eugen Burca - bursucul Radoi, Catalin Ionel Cretu - vulpoiul Nechita, Elena Bianca Danauta - iedul Victoras, Ioana Draguloiu - iedul Grigoras, Maria Giulia Elena Ilie - pupaza Hafita, David Marian Ovidiu Ladariu - regele Martin cel Adormit, Rebeca Maria Mitrica - randunica Veronica, Elena Paraschiva - cerbul Simion cel Intelept, Teodora Pacioianu - Rila Iepurila, Karina Valceleanu - ciocanitoarea Cioca Boca, Casandra Sarpe - vulpea Paraschiva, Thea Alessia Maria Vochita - veverita Ana, Tea Elena Barbulescu - veverita Ilinca, Ariana Maria Graur - Arlechin 1 si Sara Ilinca Usurelu - Arlechin 2. "Cand e sa se intample... se intampla! O poveste dramatizata special pentru membrii trupei de teatru *KIDStar* a ajuns la confruntarea finala cu maria sa publicul. *SCRISOARE din A...FRICA* sau *Intamplari din padurea argintata* a scriitorului ucrainean de origine romana Mihai Hafia Traista va vedea luminile rampei miercuri, 1 iunie 2016, de Ziua Internationala a Copilului. Emotiile ne bantuie deopotriva, actori, regizori, staff tehnic. Va invitam sa ne bucuram impreuna de spectacol, de frumos, de copilarie, intr-un cuvant de teatru si sa ne credeti pe cuvant ca orice asemanare cu realitatea... nu este pur intamplatoare!", au scris organizatorii spectacolului pe pagina de ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Castigatorii concursului pentru ocuparea posturilor vacante in IPJ Olt

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:59

Castigatorii concursului pentru ocuparea posturilor vacante in IPJ OltToate posturile scoase la concurs de IPJ Olt au fost vacante la nivelul posturilor de politie comunale din judet si sunt de ajutor de sef de post.

In urma concursului, cei care au ocupat posturile destinate incadrarii directe sunt:

Corbu: Teodor Manuel Badarau - 9,50 proba sportiva, 9,85 proba scrisa, 9,67 nota finala, 9,30 nota examen Bacalaureat

Izvoarele: Sorina Valentina Necsulescu - 10 proba sportiva, 8,65 proba scrisa, 9,32 nota finala, 6,90 nota examen Bacalaureat

Oboga: Lucian Alexandru Barbu - 10 proba sportiva, 8,80 proba scrisa, 9,40 nota finala, 7,70 nota examen Bacalaureat

Osica de Sus: Delia Andreea Surdu - 10 proba sportiva, 7,75 proba scrisa, 8,87 nota finala, 9,01 nota examen Bacalaureat

Samburesti: Nicolae Cosmin Craciunescu - 10 proba sportiva, 9,55 proba scrisa, 9,77 nota finala, 7,69 nota examen Bacalaureat

Sarbii Magura: Stelian Daniel Lujeru - 10 proba sportiva, 8,35 proba scrisa, 9,17 nota finala, 6,73 nota examen Bacalaureat

Spineni: Ilie Sorinel Bobaru - 10 proba sportiva, 9,10 proba scrisa, 9,55 nota finala, 7,90 nota examen Bacalaureat

Topana: Ioan Ionica -10 proba sportiva, 9,10 proba scrisa, 9,55 nota finala, 6,45 nota examen Bacalaureat

Valcele: Constantin Ghergus - 10 proba sportiva, 8,95 proba scrisa, 9,47 nota finala, 6,20 nota examen Bacalaureat

Verguleasa: Ana Monica Toma - 10 proba sportiva, 8,80 proba scrisa, 9,40 nota finala, 8,22nota examen Bacalaureat

Vitomiresti: Elena Adina Catrina - 10 proba sportiva, 8,65 proba scrisa, ...

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Eveniment de Olt ]

Istoria recenta a Romaniei, disciplina optionala la liceu din toamna

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:22

"Noul curriculum sustine o abordare flexibila prin ponderarea studierii evenimentelor in favoarea ansamblului si a perspectivei asupra trecutului, respectiv prin aprofundarea si interpretarea trecutului in locul memorarii unor serii cronologice si al istoriei de tip narativ si enciclopedic", precizeaza reprezentantii MENCS.

Continuturile programei sunt grupate in patru capitole, fiecare capitol corespunzand etapelor general acceptate in care a evoluat Romania de la 23 august 1944 pana in 1989. Ultimul decupaj este perioada parcursa din 1990 pana in 2007 (anul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana), an considerat un reper important al evolutiei istoriei contemporane. Criteriul de referinta in fixarea acestor perioade cronologice il reprezinta proiectele de tara disputate si asumate de catre actorii politici si ai societatii civile in fiecare dintre aceste perioade.

"Programa disciplinei Istoria recenta a Romaniei sustine finalitatile cursului general de istorie prin setul asumat de valori si atitudini si prin competentele generale si specifice pe care le promoveaza. Ea propune un demers didactic realizat din perspectivele educatiei pentru drepturile omului, educatiei pentru diversitate, educatiei pentru dimensiunea de gen, a perspectivelor multiple asupra istoriei, a problemelor sensibile si controversate, a strategiilor de argumentare, negociere si cooperare, dar si a utilizarii surselor multiple de informare si documentare", detaliaza aceleasi surse.

Programa cursului ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

25 mai, termen limita pentru depunerea formularului 221

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:21

Obligatia de depunere a formularului 221 revine contribuabililor - persoane fizice care realizeaza venituri din activitati agricole pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit, provenind din cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si altele asemenea; cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.

In cazul in care activitatea agricola pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit se desfasoara in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, obligatiile declarative revin asocierii si se indeplinesc de catre asociatul care raspunde pentru indeplinirea obligatiilor asociatiei fata de autoritatile publice.

Declaratia nu se depune de catre:

-persoanele fizice/membrii asocierilor fara personalitate juridica ce detin cu orice titlu suprafete de teren destinate productiei agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere graminee si leguminoase pentru productia de masa verde, destinate furajarii animalelor detinute de contribuabilii respectivi, pentru care venitul se determina pe baza normelor de venit si a veniturilor neimpozabile in limitele stabilite potrivit tabelului cu produse vegetale si suprafete eligibile, precum si animale/nr. capete (numar familii de albine);

-contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole pentru care nu exista obligatia stabilirii normelor de ..

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Bonurile castigatoare la loteria bonurilor fiscale

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:21

Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), copia actului de identitate si o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care va fi scris numarul unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF. In situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Daca in urma centralizarii se constata depasirea numarului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

In cazul realizarii celei de-a doua etape de selectie, va fi extras un ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Concurs cu premii organizat de Atelierul Intercultural Victoria

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:19

"Vrem sa redam Slatinei un monument istoric de care pe multi ii leaga amintiri si sa dam comunitatii o lectie de istorie slatineana prin fotografie. Ce trebuie sa faci tu? Sa cauti prin podul bunicilor, prin cutia cu fotografii, prin albumele vechi si sa aduci la Primarie fotografii de familie, datand pana in anul 1990, fotografii cat mai vechi, care sa arate celor de azi cum era Slatina odinioara, cum se imbracau oamenii, cum se facea comertul sau cate masini erau in Slatina, cine erau cetatenii Slatinei, care erau categoriile sociale din care proveneau. Noi le vom prelucra si le vom expune la sfarsitul lunii iunie 2016 in cadrul unei expozitii de 5 zile la fostul Cinema Victoria, actualul Atelier Intercultural Victoria. Tu le vei stabili un titlu astfel incat vizitatorii sa stie despre ce si despre cine este fotografia ta veche", precizeaza reprezentantii Atelierului Intercultural Victoria.

Fotografiile expuse vor fi luate in custodie, si vor fi inapoiate celui care le-a adus.

Toate persoanele care aduc fotografii vor fi inscrise intr-o tombola al carei castigator va fi extras in ultima zi a expozitiei.

"Premiul? Un aparat de fotografiat numai pentru tine. Vom avea onoarea ca tu sa faci prima poza a noului Atelier Intercultural Victoria si o vom folosi in toate materialele de promovare a atelierului", mai spun reprezentantii Atelierului Intercultural Victoria.

Detaliile despre tombola si participare vor fi anuntate in perioada imediat urmatoare.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Noi decidem! Noi castigam!"

Luni, 23 Mai 2016, ora 19:18

"Noi decidem! Noi castigam!"Doamna doctor, este o surpriza candidatura dvs. la Primaria Municipiului Slatina. Sunteti singura femeie inscrisa in competitia electorala la Slatina, cum v-ati hotarat sa candidati?

Precum multi alti cetateni ai orasului, mi-am pus intrebarea "Pe cine votez?". Am studiat oferta electorala, dar tot nu am reusit sa ma decid. Atunci, m-am hotarat sa candidez, asa ca am trecut la fapte si anume la strangerea semnaturilor de sustinere. Cu totii stim ca o astfel de candidatura presupune foarte multa munca, energie, responsabilitate, daruire dar si timp. Nu pot sa ascund faptul ca am fost ofertata de doua partide sa candidez ca reprezentant al lor, dar mi-am asumat riscul si am ramas un independent 100%. Ideea de femeie primar nu a aparut recent. Prima femeie primar din Romania, invatatoarea Luiza Zavlovschi, a fost aleasa impotriva reprezentantului partidului de guvernamant, de taranii satului Buda, judetul Vaslui, in anul 1930, cand ea avea 47 de ani. Daca in anul 1930, intr-un sat izolat, oameni simpli au reusit sa invinga prejudecatile, sper ca in anul 2016 un oras cu aproximativ 70.000 de votanti, intr-o zi de sarbatoare, vor reusi sa faca schimbarea mult dorita. De altfel, exista multe femei primar in Romania si aici as aminti pe Olguta Vasilescu de la Craiova, pe doamna Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, judetul Constanta, doamna Suciu Lucia, primarul comunei Chinteni, judetul Cluj si lista poate continua. Se pare ca alegerea unei femei primar a devenit un trend la ...

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Primarul din Icoana, retinut de procurori
Se pare ca edilul a fost retinut intr-un dosar in care anchetatorii fac cercetari pentru savarsirea ...
25 de ani de inchisoare pentru criminalul din Parscoveni
Pe langa pedeapsa privativa de libertate data in prima instanta, barbatul din Parscoveni, aflat in ...
Dezastru pe strazile din Slatina
Nu vrem sa comentam modalitatea in care s-a decis asfaltarea strazilor, caci deteriorarea ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor