Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.324 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Ce primari isi pierd mandatele

Joi, 28 Iulie 2016, ora 23:59

Ce primari isi pierd mandateleEdilii localitatilor Osica de Sus si Sprancenata intra in istorie cu cele mai scurte mandate la nivel de judet. Proaspat alesi in iunie, cei doi isi vor pierde mandatele in perioada imediat urmatoare, la nivelul Prefecturii fiind asteptate referatele pe care secretarii celor doua primarii au obligatia sa le intocmeasca.

In cazul lui Cezar Filip, ordinul de prefect va fi emis ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, potrivit careia si primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatele. Primarul comunei Osica de Sus are o condamnare definitiva pentru fals material in inscrisuri oficiale, inselaciune si uz de fals, fapte savarsite in perioada in care ocupa functia de agent agricol in cadrul primariei. In octombrie 2013, acesta a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Din probele administrate la urmarirea penala s-a retinut ca, in perioada 2000 - 2009, o societate din Bucuresti a cumparat pe raza judetului Olt mai multe suprafete de teren, pe baza de chitanta de mana in care a stipulat un termen de intocmire a contractului de vanzare cumparare. Cu ocazia emiterii chitantei de mana, societatea achita contravaloarea terenurilor catre proprietarii care predau o copie de pe cartea de identitate si de pe titlul de proprietate asupra terenului.

In aprilie 2012, societatea din Bucuresti a angajat un avocat din cadrul Baroului Olt pentru a introduce actiuni la Judecatoria Caracal in vederea obtinerii unor hotarari judecatoresti ...

Actualitate / stiri Actualitate311 vizite[ Eveniment de Olt ]

Consiliul Judetean Olt va avea administrator public

Joi, 28 Iulie 2016, ora 23:16

Postul se va adauga celor 147 deja existente in aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Olt. Administratorul public va indeplini, in baza unui contract de management, incheiat in acest sens cu presedintele Consiliului Judetean Olt, atributiile specifice aprobate de Consiliul Judetean Olt si poate exercita atributii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judetean. Administratorul public va indeplini, de asemenea, atributiile delegate, in conditiile legii, de catre presedintele Consiliului Judetean Olt. Salariul de baza individual al administratorului public va fi stabilit de catre presedintele Consiliului Judetean in contractul de management.

Pe surse, se vehiculeaza ca functia de administrator public ar urma sa fie ocupata de Marius Iancu, actualul manager al Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu-Greci.

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de braconieri piscicoli, amendati de jandarmii olteni

Joi, 28 Iulie 2016, ora 23:16

Zeci de braconieri piscicoli, amendati de jandarmii olteniIn perioada aprilie - iunie 2016, pe timpul executarii misiunilor din competenta, angajatii Jandarmeriei Olt au aplicat nu mai putin de 77 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 23.300 lei si au constatat 23 de infractiuni la regimul piscicol, savarsite de 22 autori. In toate cazurile, oamenii legii au intocmit acte de sesizare pentru incalcari ale prevederilor OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura.

De asemenea, efectivele IJJ Olt au indisponibilizat mai multe bunuri, cum ar fi 450 metri unelte de tip setca confectionata din fir textil, 770 metri unelte de tip setca confectionata din plasa monofilament, patru unelte confectionate artizanal din plasa monofilament si 65 kilograme de peste de diferite specii. Dupa caz, cantitatea de peste confiscata de jandarmi de la braconierii piscicoli a fost redata mediului acvatic sau predata organelor de urmarire penala competente, pentru continuarea cercetarilor.

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Eveniment de Olt ]

Unda verde la reabilitarea Ambulatoriului din Draganesti-Olt

Joi, 28 Iulie 2016, ora 23:16

Unda verde la reabilitarea Ambulatoriului din Draganesti-OltPrin documentatia proiectului, faza studiu de fezabilitate, se urmareste reabilitarea si reparatia capitala a imobilului Ambulatoriului de Specialitate Draganesti-Olt.

In prezent, Ambulatoriul functioneaza in proportie de 35%, restul spatiului fiind nefunctional, si nu corespunde normelor impuse de Ministerul Sanatatii prin Ordinul nr. 1.500/2009 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a sectiilor si compartimentelor de anestezie si terapie intensiva din unitatile sanitare si prin Ordinul nr. 914/2006 pentru aprobarea normelor privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un spital in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare.

Finisajele cladirii Ambulatoriu au durata de functionare expirata, subsolul cladirii este inundat din cauza unor defectiuni la instalatia sanitara, ferestrele si usile din lemn sunt degradate si neetanse. Instalatiile interioare de incalzire si de iluminat nu au suportat modificari din anul 1990 pana in prezent.

Prin proiect se propune realizarea principalelor lucrari: inlocuire sarpanta, invelitoare tabla, sistem termoizolant la fatade, inlocuire finisaje interioare: pardoseli din gresie la grupurile sanitare, covor PVC antibacterian eterogen cu strat de uzura mai mare de 1 mm, faianta la grupurile sanitare si finisaje cu vopsele lavabile. De asemenea, in zona radiologiei se vor realiza tencuieli speciale, baritate pentru protectia impotriva razelor roentgen si se va monta tamplarie cu plumb. Pe zona de ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Eveniment de Olt ]

Integrarea contractului cu Salubris in SMID, posibila solutie

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 19:17

Integrarea contractului cu Salubris in SMID, posibila solutieIordache a facut o scurta prezentare a situatiei care a dus la blocajul actual.

"Pe data de 1 martie 2010 Primaria Slatina a organizat licitatie pentru concesionarea serviciului de salubrizare. In cursul aceleasi luni a fost desemnat oficial castigatorul licitatiei, castigatorul contractului de concesionare a serviciului de salubritate pe 25 de ani in Slatina. Pe 29 iunie Primaria Slatina a semnat contractul de asociere intre UAT Slatina si ADI Olt Eco pentru Sistemul de Management Integrat al Deseurilor la nivelul judetului Olt. In cursul lunii august, pe 12 s-a aprobat prin HCL contractul de concesiune a serviciului de salubrizare, iar pe data de 25 august s-a semnat contractul intre Primaria Slatina si castigatorul licitatiei de salubrizare pe 25 de ani in Slatina.

O prima intrebare pe care vreau s-o adresez public pentru reprezentantii Consiliului Judetean, si aici ma refer in special la doamna Solduban, in calitate de manager de proiect, si la Marius Oprescu, in calitate de reprezentant oficial al CJ, este daca din 2010 pana in 2015 CJ a stiut de existenta contractului de concesiune pe 25 de ani a serviciului de salubritate aflat in vigoare. Si daca se stia din 2010 de acest contract, de ce din 2010 pana in 2015 nu s-a facut nici un demers din partea CJ pentru a rezolva juridic, legal, aceasta problema? Prima ocazie cu care se putea rezolva, daca se dorea - in aprilie 2011 s-a semnat primul act aditional. Pe de o parte a existat o modificare la contractul de asociere ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Eveniment de Olt ]

Simulare de accident naval pe Dunare, in zona orasului Corabia

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 19:17

Simulare de accident naval pe Dunare, in zona orasului CorabiaSimularea accidentului naval a fost organizata de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, in colaborare cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al orasului Corabia. Conform scenariului de desfasurare, miercuri dimineata pompierii olteni erau anuntati prin apelul de urgenta 112 despre producerea unui accident naval intre doua vase de agrement Dunare. "Dat fiind faptul ca s-a estimat ca numarul victimelor implicate depaseste cifra 15, la nivelul ISU Olt s-a declansat planul rosu de interventie. Astfel, in teren au fost trimise mai multe forte din cadrul Detasamentelor de Pompieri Slatina si Caracal: doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, trei ambulante SMURD, doua ambarcatiuni pentru salvarea victimelor, precum si autospeciale pentru conducerea interventiei de la locul producerii evenimentului, la misiunea desfasurata pe fluviul Dunarea, in zona orasului Corabia, participand 34 de cadre ale ISU", a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu de la ISU Olt despre simularea de accident naval.

Pentru buna desfasurare a exercitiului desfasurat pe Dunare, pompierii au solicitat sprijinul politistilor, jandarmilor, politistilor de frontiera, reprezentantilor Capitaniei Portului Corabia, precum si cel al cadrelor medicale de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt. Potrivit reprezentantilor ISU, principalele obiective ale exercitiului au fost verificarea modului de organizare a cooperarii intre fortele participante, pregatirea psihologica a efectivelor ..

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Eveniment de Olt ]

Procent in crestere la Titularizarea 2016

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 16:17

Procent in crestere la Titularizarea 2016Potrivit informatiilor oficiale, s-au inscris 683 de candidati, 451 de lucrari primind note. Astfel, au fost 322 note peste 5, adica un procent de 71,39%, in timp ce note peste 7 au fost 169, respectiv un procent de 37,47%. Doar doi candidati au luat proba cu nota 10, la disciplina Matematica. In opinia inspectorului scolar general, procentul este unul satisfacator, mai ales ca este in crestere fata de anul trecut.

"Procentul este cu mult in crestere fata de anul trecut, cand am avut 28,18%, acum avem 37,47%. Este rezultatul colegilor nostri care au sustinut un examen greu. Ii felicit pe toti cei care au reusit sa ia note peste 7, toti acesti 169 de candidati care au note de titularizare. Ei pot ocupa posturile titularizabile de la nivelul judetului, cele 14, dar se pot titulariza si in baza articolului 253 din Legea 1, in cazul in care scoala constata ca viabilitatea postului e mai mare de 4 ani. Ii felicit pe toti cei care au obtinut note peste 5 - 71,39%; procentele ne indreptatesc sa credem ca vom avea la inceputul anului scolar 2016-2017 numai profesori cu concurs national, toate posturile din judetul Olt speram sa fie ocupate de profesori care au sustinut si au luat note peste 5 la concursul national de titularizare. Calitatea invatamantului din judetul nostru sunt convinsa ca va avea o crestere vizibila, pentru ca este clar ca si calitatea profesorilor este mai buna", a explicat Felicia Man, inspectorul scolar general al ISJ Olt.

La nivelul judetului au existat insa ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Eveniment de Olt ]

Un barbat din Brastavatu a luat foc pe camp

Marti, 26 Iulie 2016, ora 23:59

Un barbat din Brastavatu a luat foc pe camp"Pompierii au avertizat in repetate randuri cetatenii si autoritatile publice locale ca incendierea terenurilor agricole poate avea consecinte deosebit de grave. O situatie de urgenta cauzata de astfel de arderi necontrolate de miristi s-a produs sambata, in comuna Brasatavatu, unde un cetatean in varsta de 70 de ani, incercand sa arda resturile vegetale de pe suprafata proaspat recoltata, nu a mai putut controla flacarile si a suferit arsuri de gradul I pe fata si membrele superioare", a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Echipajul SMURD al Garzii de Interventie Visina, dar si pompierii cu autospeciale de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului Caracal au actionat la fata locului. Dupa ce paramedicii i-au acordat primul ajutor barbatului din Brastavatu, pompierii au intervenit pentru stingerea focului de pe camp. Pacientul a fost preluat si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, unde a ramas sub supraveghere medicala. In zilele de sambata si duminica, dar si in prima zi a acestei saptamani, pe fondul temperaturilor ridicate, in judet s-au produs 39 de arderi necontrolate de miristi si vegetatie uscata, acestea putand pune in pericol vietile cetatenilor, locuintele oamenilor, participantii la trafic pe drumurile nationale si judetene sau culturile de cereale din imediata vecinatate.

Pompierii olteni reamintesc ca in perioadele caniculare sau secetoase consiliile locale din ..

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Caracalul sarbatoreste 520 de ani de la prima atestare a judetului Romanati

Marti, 26 Iulie 2016, ora 23:18

Caracalul sarbatoreste 520 de ani de la prima atestare a judetului Romanati"Aniversare Romanati - 520 de ani" aduce la Caracal un week-end plin de activitati recreative, concerte si momente de neuitat pentru toti locuitorii orasului. Consiliul Local si Primaria muncipiului Caracal, in parteneriat cu Autentic Events, propun pentru perioada 29 - 31 iulie un festival incarcat de nostalgie, dar si de voie buna, distractie si concerte in fiecare seara. "Fostul judet din Regatul Romaniei, Romanati, a reprezentat portretul Romaniei Interbelice. Teritoriul Romanati era divizat in anul 1930 in: Caracal, ce reprezenta si resedinta de judet, Corabia si Bals. Istoria judetului a demonstrat faptul ca in acest spatiu a existat o viata sociala si culturala deosebita. Judetul Romanati a fost desfiintat in mod abuziv in anul 1950, iar in anul 1989 a fost ceruta reinfiintarea judetului, insa cererea nu s-a concretizat", se precizeaza pe site-ul Centrului National de Informare si Promovare Turistica al municipiului Caracal.

In cele trei zile ale festivalului, atat cei mari cat si cei mici vor avea parte de multa distractie. Trenuletele, castelele, toboganele gonflabile si caruselele nu vor lipsi din parcul de distractii amenajat in centrul urbei, pentru parinti organizatorii pregatind concerte in fiecare zi. Fiecare seara a festivalului "Aniversare Romanati - 520 de ani" se va incheia cu spectacole de exceptie oferite de artisti cunoscuti ai muzicii usoare si populare romanesti. Pe scena vor urca Taraful Nicu Spataru si invitata Elena Zambila, Florin Grigore si Art ...

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Eveniment de Olt ]

Noul an scolar incepe pe 12 septembrie

Marti, 26 Iulie 2016, ora 23:18

Vacantele elevilor sunt programate astfel: vacanta de iarna (24 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017), vacanta intersemestriala (4 -12 februarie 2017), vacanta de primavara (19 - 30 aprilie 2017) si vacanta de vara (17 iunie - 10 septembrie 2017). De asemenea, in saptamana 29 octombrie - 6 noiembrie 2016, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta. Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 9 iunie 2017.

Programul national "Scoala altfel" are o durata de 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar si poate fi derulat pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor. Astfel, in functie de ciclurile de invatamant scolarizate, unitatile de invatamant pot opta pentru unul dintre urmatoarele segmente: 21 noiembrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 si 15 mai - 9 iunie 2017 (invatamantul prescolar si primar), respectiv 17 octombrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 si 15 mai - 9 iunie 2017 (invatamantul gimnazial, liceal, profesional si postliceal).

Intervalul aferent programului "Scoala altfel" nu coincide cu perioada in care se sustin tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului. Etapele nationale ale olimpiadelor scolare se organizeaza, de regula, in perioada vacantei de ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politista Renghea, eliberata pana in luna noiembrie pentru a-si creste copilul

Marti, 26 Iulie 2016, ora 23:17

Politista Renghea, eliberata pana in luna noiembrie pentru a-si creste copilulMagistratii Tribunalului Dolj au admis la jumatatea lunii iulie 2016 cererea de intrerupere a executarii pedepsei formulata de politista Melania Renghea pana cand cel de-al treilea copil al sau va implini varsta de un an. Decizia data de instanta de judecata a fost contestata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, iar marti, 26 iulie, magistratii au respins, ca nefondata, contestatia, sentinta fiind definitiva.

Inculpata, acuzata ca si-a injunghiat fost ei sef, politistul Gheorghe Barbu, a fost condamnata definitiv de Curtea de Apel Craiova la executarea a cinci ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor calificat. Melania Renghea a fost incarcerata in Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, iar acum va fi eliberata pana in luna noiembrie pentru a-si creste cel mai mic dintre copii, pana cand acesta implineste varsta de un an. "Admite cererea de intrerupere a executarii pedepsei formulata de petenta condamnata Renghea Melania Celestina. Dispune intreruperea executarii pedepsei de 5 ani aplicata acesteia prin sentinta penala nr. 313/24.11.2015 a Tribunalului Olt, definitiva prin dec. pen nr. 857/26.05.2016 a Curtii de Apel Craiova pana cand copilul va implini varsta de un an", se precizeaza in solutia data de Tribunalul Dolj pe data de 14 iulie. Pe durata intreruperii executarii pedepsei, politista Renghea trebuie sa respecte mai multe obligatii, printre care sa nu depaseasca limita teritoriala a satului Proaspeti a comunei ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Slatina

Marti, 26 Iulie 2016, ora 19:16

De intreruperi vor fi afectati agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

09:00 - 17:00 Slatina: Posturi terti: PTA Initiativa Offset, PTA Statie Sortare Primacons, PTCZ Picandara, PTA SC Nicodem Fabrica Cherestea, PTA Salubris, PTAB SC Benteler; CEZ: PTA Clocociov, PTA Poeni, PTA Zorleasca.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pietoni sanctionati de politisti

Marti, 26 Iulie 2016, ora 19:16

Pietoni sanctionati de politistiActivitatile s-au desfasurat la nivel national in perioada 20-22 iulie, sub coordonarea reprezentantilor Directiei Rutiere a Inspectoratului General al Politiei Romane. Timp de trei zile, actiunile oamenilor legii i-au avut in vedere pe pietonii care nu respecta normele rutiere, dar si pe conducatorii auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara.

In Olt, 90 de politisti, dintre care 36 de la structurile de politie rutiera, au fost prezenti pe drumurile publice care tranziteaza judetul si au constatat sute de abateri ale participantilor la trafic, fie ca a fost vorba de pietoni sau de soferi. In cele trei zile, oamenii legii au constatat 191 de abateri privind nerespectarea normelor legale de catre pietoni, in 135 de cazuri fiind aplicate avertismente scrise, scopul fiind acela de constientizare a pietonilor asupra consecintelor unui comportament rutier imprudent. De asemenea, 17 conducatori auto au fost amendati de politistii rutieri pentru ca nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Nu mai putin de 24 de permise auto au fost retinute de oamenii legii in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, 17 dintre acestea fiind pentru neacordare de prioritate pietonilor. In cadrul actiunilor, politistii olteni au constatat si patru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Siguranta pietonilor constituie una dintre prioritatile de actiune ale Politiei Romane, motiv pentru care oamenii legii vor continua ..

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de suspiciuni de furt de energie in Olt, in ultimele trei luni

Marti, 26 Iulie 2016, ora 19:16

Zeci de suspiciuni de furt de energie in Olt, in ultimele trei luniSustragerea energiei electrice din reteaua de joasa tensiune reprezinta un risc atat pentru cei care se racordeaza in mod ilegal, cat si pentru consumatorii din vecinatate. Orice interventie neautorizata, precum si utilizarea unor instalatii improvizate, pot genera oricand accidente grave sau incendii, ducand la pierderi de vieti omenesti si daune materiale semnificative.

"Departamentele specializate din cadrul CEZ Distributie organizeaza periodic actiuni in colaborare cu organele de specialitate ale Politiei pe linia prevenirii si combaterii caracterului infractional al faptelor. In caz de suspiciune de sustragere de energie electrica, de deteriorare, modificare, blocare a functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalatiilor energetice, executare sau folosire de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare, sunt sesizate organele de urmarire penala competente", precizeaza reprezentantii CEZ.

In intervalul aprilie-iunie, in cele 7 judete in care opereaza CEZ Distributie au fost verificate 3.981 locuri de consum si au fost identificate 758 cazuri in care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrica. Cele mai multe cazuri au fost in judetul Dolj - 355, urmat de Teleorman - 99, Arges - 94, Olt - 67, Mehedinti - 57 cazuri, Valcea - 56 si Gorj - 30 cazuri.

"Este in interesul si beneficiul consumatorilor sa sesizeze cazurile de consum fraudulos de ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Eveniment de Olt ]

Scuterist prins baut si fara permis de conducere

Luni, 25 Iulie 2016, ora 23:20

Scuterist prins baut si fara permis de conducere"In dimineata zilei de 23 iulie, in jurul orei 02.50, echipajul rutier al Politiei Locale a depistat in trafic, in zona CEC de pe b-dul A.I. Cuza, un scuter cu doua persoane care nu purtau casca de protectie. Interventia echipajului rutier a fost legala stiut fiind faptul ca, pe timpul deplasarii pe drumurile publice, conducatorii de scutere si persoanele transportate pe acestea au obligatia sa poarte casca de protectie omologata. Persoanele in cauza au fost legitimate, ambele fiind din comuna Maruntei", a precizat Adrian Pop, directorul Politiei Locale Slatina.

In urma verificarilor efectuate, oamenii legii au constatat faptul ca tanarul de 34 ani, din Maruntei, care conducea scuterul nu detinea permis de conducere si documente pentru vehicul. De asemenea, acesta se afla si sub influenta bauturilor alcoolice. Avand in vedere cele sesizate, politistii locali au solicitat sprijinul lucratorilor de politie din cadrul Biroului Rutier Slatina. Conducatorul scuterului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,74 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat. Ulterior, tanarul a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina pentru recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Oamenii legii din cadrul Biroul Rutier al Politiei municipiului Slatina continua cercetarile in cauza.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Doi raniti intr-un accident la Curtisoara

Luni, 25 Iulie 2016, ora 23:20

Echipajul de descarcerare, paramedicii de pe echipajul SMURD de la Detasamentul de Pompieri Slatina, precum si cadrele medicale ale Serviciului Judetean de Ambulanta Olt s-au deplasat la fata locului, unde au gasit doua victime care necesitau ingrijiri medicale.

"Paramedicii SMURD au acordat asistenta medicala unui barbat de 47 de ani, din Slatina, care acuza dureri la umarul drept si suferise multiple escoriatii la nivelul membrelor superioase si inferioare. Dupa ce a fost stabilizat, pacientul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Colegii lor de pe echipajul de descarcerare au intervenit la locul accidentului pentru a decupla borna acumulatorului de la autoturismul care intrase intr-un cap de pod", a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt. Cadrele medicale de la ambulanta au preluat cealalta victima a accidentului, o femeie de 46 de ani, pasagera in Dacia Logan, si au transportat-o la aceeasi unitate medicala. Ambii raniti au ramas internati la Spitalul Slatina, sub supraveghere medicala.

Politistii rutieri care au ajuns la fata locului l-au testat cu aparatul alcooltest pe soferul slatinean, rezultatul fiind negativ. In cauza, oamenii legii au intocmit acte premergatoare pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Eveniment de Olt ]

Peste 800 de liceeni la bacul de toamna

Luni, 25 Iulie 2016, ora 23:17

Cei care vor lua note de trecere la corijente vor avea la dispozitie o singura zi pentru a se inscrie la bacul de toamna, pe 5 august. Probele ar urma sa se desfasoare in patru centre din judet, doua din ele fiind la Slatina.

Calendarul examenului:

16-17 august - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

17-19 august - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

18 - 19 august - evaluarea competentelor digitale - proba D

22 august - Limba si literatura romana - proba E)a) - scris

24 august - Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - scris

26 august - Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) -scris

29 august - Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (in intervalul 16:00 - 20:00)

30-31 august - rezolvarea contestatiilor

1 septembrie - afisarea rezultatelor finale.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Olt

Luni, 25 Iulie 2016, ora 23:17

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

10:00 - 18:00 Corbu: PTA Milcoveni

10:00 - 18:00 Colonesti, Barasti: PTA SMA Vlaici, PTA Chelbesti, PTA Moara Vlaici, PTA Pavaloiu, PTA Epurare Barasti, PTA Ciocanesti, PTA 2 Colonesti, PTA SMA Colonesti, PTA 1 Colonesti, PTA Orange Colonesti, PTA Maruntei, PTA Batareni, PTA Guiesti

09:00 - 17:00 Slatina: Posturi terti: PTA Sarux, PTA Oltpiess, PTA Ancorad Oltenia, PTA Tehnomed, PTA Drumuri Judetene.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Tanara care a agresat mai multe femei pe strada, internata provizoriu

Luni, 25 Iulie 2016, ora 19:17

Tanara care a agresat mai multe femei pe strada, internata provizoriu"Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina supravegheaza desfasurarea urmaririi penale intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prevazuta de art. 193 alin. 2 din C.pen. fata de suspecta I.G.G., fata de care au solicitat instantei de judecata, in data de 22.07.2016, internarea medicala provizorie. In fapt, din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a rezultat suspiciunea ca, in data de 04.07.2016, in jurul orelor 19:30, suspecta I.G.G., a agresat persoane de sex feminin, in zona strazii Artileriei, din municipiul Slatina", se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului Slatina.

Magistratii slatineni au admis propunerea procurorului de caz, iar femeia agresiva va fi internata provizoriu intr-o unitate medicala. "In baza incheierii nr. 13/2016 din data de 25.07.2016, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Slatina a dispus internarea medicala provizorie a suspectei I.G.G. intr-o unitate spitaliceasca de asistenta medicala, pana la insanatosire sau pana la ameliorarea care inlatura starea de pericol ce a determinat luarea masurii", se mai mentioneaza in comunicat.

Reamintim ca la inceputul saptamanii trecute pe pagina de socializare Facebook s-a creat o adevarata isterie pe seama acestui subiect, mai multe mamici din Slatina spunandu-le prietenelor sa se fereasca de o tanara care ataca pe strada, fara motiv, femeile cu copii. Una ..

Actualitate / stiri Actualitate134 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de soferi amendati pentru oprire neregulamentara

Luni, 25 Iulie 2016, ora 19:17

Zeci de soferi amendati pentru oprire neregulamentaraIn perioada 18 - 24 iulie, 83 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 19.150 lei, au fost date de oamenii legii, majoritatea acestora fiind aplicate ca urmare a incalcarii prevederilor OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice - 65.

38 din totalul celor 65 de amenzi au fost date conducatorilor auto care au oprit neregulamentar, 13 pentru soferii care au parcat intr-o zona cu acces interzis si una pentru stationare interzisa. Totodata, politistii locali au sanctionat si cinci conducatori de vehicule cu tractiune animala, patru pietoni care s-au angajat in traversare prin loc nepermis, la acestea adaugandu-se alte patru sanctiuni aplicate pentru incalcari ale normelor legale privind circulatia vehiculelor cu masa autorizata de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina (n.red. - lipsa autorizatie speciala de transport).

Efectivele Politiei Locale Slatina au mai aplicat 12 amenzi pentru nerespectarea HCL 490/2014, dar si sase sanctiuni contraventionale la Legea 61/1991 privind incalcarea ordinii si linistii publice. De asemenea, saptamana trecuta, oamenii legii au preluat 66 apeluri de interventie la numarul de telefon al Politiei Locale Slatina - 954 si s-au autosesizat in 32 situatii datorita sistemului de monitorizare video a orasului.

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mesteri olteni, in tabara la Horezu

Luni, 25 Iulie 2016, ora 19:17

Mesteri olteni, in tabara la HorezuParteneri ai "Taberei de mestesuguri" de la Horezu sunt Primaria orasului Horezu, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea, Muzeul Judetean "Aurelian Sacerdoteanu" Valcea, Muzeul Satului Valcean Bujoreni si Directia pentru Cultura Valcea.

"Tabara de mestesuguri se doreste a fi o punte de legatura intre mesterii si creatorii populari din judetul Olt si cei din judetul Valcea, in special a celor din Horezu, unul dintre centrele de arta populara traditionala cele mai insemnate din Romania, a intalnirii acestora cu specialisti etnografi, cu manageri culturali si cu reprezentanti ai unor societati specializate pe comercializarea produselor de artizanat.Tabara de mestesuguri se inscrie in seria actiunilor de salvgardare a mestesugurilor traditionale prin gasirea, impreuna cu reprezentantii institutiilor de cultura si cu reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale, de solutii pentru ca mestesugarii sa nu renunte la mestesugul lor, perpetuand astfel traditiile mestesugaresti specifice fiecarei zone", a precizat Valeru Ciurea, referent de specialitate in cadrul CJCPCT Olt.

La tabara de mestesuguri din localitatea valceana participa si cativa mesteri din judetul Olt, iar aici ii amintim pe Dumitru Liceanu - cojocar din Vadastra, Gheorghe Tanase - sculptor traditional in lemn de la Corbu, Stefan Trusca - ceramist de pe Valea Oltetului, din Romana - Bals, Olguta Alexandrina Filip - cusaturi si tesaturi din zona Romanati - Cezieni, Ionel ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politistii din Olt, in control la trecerile la nivel cu calea ferata din judet

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 23:18

Politistii din Olt, in control la trecerile la nivel cu calea ferata din judetIn urma activitatilor desfasurate joi, 19 iulie, politistii olteni au constatat mai multe nereguli si au aplicat 145 de sanctiuni contraventionale, din care 142 au fost pentru incalcari ale legislatiei rutiere, una pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata, iar alte doua pentru abateri de la alte acte normative.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii de la transporturi si de la rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt au retinut doua permise de conducere, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare au fost retinute doua certificate de inmatriculare.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Olt

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 23:18

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

10:00 - 18:00 Cungrea: PTA SMA Otesti

09:00 - 17:00 Corbu: PTA 2 Corbu circuitul 2 si 3

09:00 - 10:00, 18:00 - 19:00 Sprancenata: PTA 3 Daneasa Sectie Mecanizare CLF Daneasa, PTA Zanoaga, PTA 1 Sprancenata Moara, PTA Uria, PTA 3 Frunzaru Zootehnie, PTA 1 Frunzaru Sat, PTA SI SRP 110/ 6 kV Sprancenata (tert)

09:00 - 17:00 Slatina: Posturi terti: PTCZ Rolmis, PTA Cristiancar, PTA Total Incon, PTCZ Delta Aluminiu, PTCZ Guraytex, PTA Concom, PTA Miranliv, PTAB Denafel, PTA Slamec, PTSOL Concis, PTA Grony, PTAB Robdix, PTA 1 Tuncal, PTSOL Comrem, PC CEF Rolmis, PTAB CEF Rolmis, PTA Condor Paduraru, PTA Vama, PTA Romcristal, PTAB Concis (Post CEZ).

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Tanara din Scornicesti, sefa de promotie a Scolii de Agenti de Politie din Campina

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 23:18

Tanara din Scornicesti, sefa de promotie a Scolii de Agenti de Politie din CampinaVineri, absolventii scolilor de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina si "Septimiu Muresan" Cluj au luat parte la festivitatea de acordare a gradului profesional, alaturi de ei fiind profesorii, rudele si prietenii.

"Cei 492 de absolventi ai Scolii de Agenti de Politie *Vasile Lascar* Campina si 114 de la Scoala *Septimiu Muresan* Cluj au parcurs cei doi ani de studii, inregistrandu-se o promovabilitate de 100%. Primii 20 de elevi au avut medii de absolvire cuprinse intre 9.83 si 9.67. Pe perioada studiilor, elevii au demonstrat abilitati deosebite pe diferite linii: tragere, comunicare, limbi straine. Toti absolventii detin permis de conducere categoria B", se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Rand pe rand, cu emotie si mandrie, sefii de promotie - agent de politie Romina Valentina Ene, de la Scoala din Campina, originara din orasul Scornicesti, judetul Olt, si agentii de politie Claudia Flitar si Ionut Constantin Mocircioiu de la Scoala din Cluj, au luat cuvantul in numele absolventilor. Primii zece, in ordinea mediilor, au fost felicitati personal de chestorul Bogdan Despescu, seful Politiei Romane, noii agenti de politie avand acum prilejul de a-si alege unitatea teritoriala din localitatea in care ar vrea sa fie repartizati.

Olteanca de 22 de ani a obtinut media 9,83, iar acum, conform traditiei, numele sefei de promotie Romina Ene va fi scris pe Placa de Onoare a Scolii de Politie "Vasile Lascar" din Campina.

"A fost o ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Eveniment de Olt ]

Fost primar trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 19:16

Fost primar trimis in judecata pentru abuz in serviciuProcurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina au finalizat cercetarile in dosarul in care fostul primar al comunei Icoana, Gheorghe Perieteanu, este acuzat de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite si coruperea alegatorilor. Potrivit anchetatorilor, Perieteanu ar fi incercat in campania de la alegerile locale sa castige un nou mandat oferind votantilor mici si bere.

"In data de 17.05.2016, inculpatul Perieteanu Gheorghe, care indeplinea functia de primar al comunei Icoana si care isi depusese candidatura pentru un nou mandat de primar al localitatii, i-a convocat pe angajatii primariei si le-a transmis ca va organiza ziua localitatii. Este de mentionat faptul ca, prin HCL 471/09.04.2012, Consiliul Local Icoana a hotarat organizarea sarbatorii festive Ziua comunei Icoana in ziua de 27. 05 a fiecarui an, insa in anii anteriori - 2015, 2013, 2014, aceasta sarbatoare nu s-a organizat. Sub acest pretext, inculpatul Gheorghe Perieteanu a dispus verbal angajatilor Primariei Icoana - M.F., referent III, S.V.G., inginer horticultor, P.R., asistent medical comunitar, T.C., consilier superior I, C. I., referent principal III, C.C.D., asistent social, si P.M., inspector asistent, sa confectioneze tichete din hartie, purtand stampila Primar, tichete care sa fie distribuite locuitorilor comunei Icoana, urmand ca acestia sa primeasca la serbarea Zilei comunei Icoana, de la comercianti, in mod gratuit, produse alimentare ...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sclavul din Tufeni s-a intors acasa

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 19:16

Sclavul din Tufeni s-a intors acasaEugen Sotae, primarul comunei Tufeni, a declarat ca tanarul a ajuns cu bine langa tatal sau si ca, in urma unei anchete sociale facuta acasa la el, este posibil ca acesta sa fie sprijinit financiar. "L-am luat acasa, am trimis noi o masina dupa el. Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt ne-a contactat, apoi am luat legatura cu un comisar de la Pitesti si joi seara a ajuns cu bine acasa. Inainte de a se intoarce, reprezentanti ai Primariei au facut o ancheta la tanar acasa si urmeaza sa facem mai multe cercetari ca poate se incadreaza sa primeasca un ajutor sociala, vom vedea daca se poate", a precizat edilul din Tufeni.

Ionut Iordache provine dintr-o familie dezorganizata, langa el fiind doar tatal care are un picior taiat. Autoritatile locale se tem ca tanarul de 32 de ani sa nu aiba din nou probleme, avand in vedere discutiile pe care le-au purtat cu tatal acestuia. Tanarul ar avea unele probleme de sanatate, ar suferi de schizofrenie, acum patru ani fiind internat. Tatal le-a povestit celor din Primaria Tufeni ca s-a mai intamplat ca fiul sau sa deschida poarta si sa plece de acasa, fara a spune nimanui unde se duce.

Ionut Iordache este unul dintre cei cinci sclavi gasit de procurorii DIICOT Arges si politisti la rudarii din Berevoesti, in urma perchezitiilor desfasurate pe data de 13 iulie. Anchetatorii l-au gasit legat in lanturi, tanarul din Tufeni fiind cel care aparea pe imaginile surprinse la descinderi in locul groazei. ...

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Eveniment de Olt ]

Patru premii pentru ansamblul din Perieti la Vatra Dornei

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 19:16

Patru premii pentru ansamblul din Perieti la Vatra DorneiPregatiti de instructorul coregraf Sandu Rizea, copiii din Perieti au cucerit juriul, dar si publicul, cu dansurile pe care le-au jucat pe scena amenajata in parcul municipal din Vatra Dornei. Ansamblul "Mugurasii Iminogului" a prezentat obiceiul "Luatul din calus", o suita mixta si un dans de fete, din programul artistic prezentat de copiii nelipsind momentele artistice oferite de Grupul Vocal "Oltencutele", solista vocala Ana Maria Deaconu si taraful lui Mitel Dragulin de la Iancu Jianu. Alaturi de olteni, pe scena au mai evoluat ansambluri folclorice din judetele Suceava, Botosani, Maramures, Cluj, Bistrita Nasaudsi Timis, iar ca invitati special au fost artisti din comunitatea ucrainienilor, Vaslui, Serbia si Macedonia.

Membrii ansamblului din comuna Perieti au dat tot ce au avut mai bun in fata juriului si a publicului, momentele fiind intens aplaudate de cei prezenti in parcul municipal. La final, pentru obiceiul "Luatul din calus" copiii au castigat premiul I, iar la sectiuni ansambluri folclorice "Mugurasii Iminogului", cu dansul mixt si dansul de fete, a obtinut tot premiul I. Solista vocala Ana Maria Deaconu i-a incantat pe spectatori cu o doina si o sarba olteneasca primind premiul I, iar grupul vocal "Oltencutele", pregatit de profesorul Valentin Ivanescu, a castigat premiul I. O alta diploma, de data aceasta de excelenta, a fost obtinuta de Sandu Rizea, care a fost desemnat cel mai bun coregraf al manifestarii "Dorna, plai de joc si cantec".

In penultima zi a ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltenii care vor sa devina pompieri voluntari, chemati sa-si semneze contractele

Joi, 21 Iulie 2016, ora 23:18

Oltenii care vor sa devina pompieri voluntari, chemati sa-si semneze contractelePerioada de analiza a dosarelor depuse de candidatii inscrisi in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" s-a incheiat, iar persoanele ale caror dosare au fost avizate favorabil vor fi chemate sa semneze contractele de voluntariat. La nivel national au fost depuse 833 de dosare, fiind selectate 755 de persoane care pot desfasura activitati de voluntariat in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din intreaga tara. Listele persoanelor declarate admise in cadrul programului au fost deja transmise catre unitatile teritoriale la care s-au depus dosarele.

La nivelul ISU Olt, zece olteni vor sa lucreze ca voluntari si toti au fost acceptati de reprezentantii IGSU in cadrul programului "Salvator din pasiune!". Pana pe data de 29 iulie se desfasoara activitatea de incheiere a contractelor de voluntariat, iar aceste persoane se vor prezenta la sediul ISU Olt pentru a le semnna. "In urma celor zece cereri de inscriere ca voluntari in cadrul ISU depuse de candidati, acestia au fost declarati admisi, toate dosarele trimise la Bucuresti fiind avizate favorabil de reprezentantii IGSU. Cei zece olteni au fost chemati saptamana viitoare la sediul inspectoratului pentru a semna contractele de voluntariat", a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Cei zece olteni - opt barbati si doua femei - care vor sa devina pompieri voluntari in cadrul inspectoratului au varste cuprinse intre 16 si 52 de ani. Trei dintre ei vor sa fie ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent la Bazinul didactic de inot

Joi, 21 Iulie 2016, ora 23:18

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00 - 16:00 Slatina: PTAB Bazin Inot

10:00 - 18:00 Tatulesti: PTA Momaiu.

Ca urmare a lucrarilor efectuate de CEZ, Bazinul didactic de inot va fi inchis intre orele 10.00 - 16.00.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Lucrari anulate la proba scrisa a Titularizarii

Joi, 21 Iulie 2016, ora 19:17

Lucrari anulate la proba scrisa a TitularizariiAstfel, dintr-un total de 673 candidati inscrisi si validati, 126 au absentat de la proba scrisa a concursului, in timp ce 87 s-au retras din motive personale, unul din motive medicale, iar doua lucrari au fost anulate intr-un centru de examen.

Primele rezultate se vor afisa pe 27 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, dar si in cursul zilei de 28 iulie. Acestea vor fi solutionate pe 29 iulie si 1 august 2016, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 3 august.

In acest an, la nivelul judetului sunt disponibile doar 14 posturi vacante pe perioada nedeterminata, si alte 556 de posturi cu norme si fractiuni de norma pe perioada determinata. Din cele titularizabile sunt disponibile cate un post pentru educator, kinetoterapeut, cate doua posturi pentru muzica instrumentala si profesor psihopedagogie speciala, trei posturi pentru medicina generala si cinci posturi pentru invatatori. Pentru restul de posturi pe perioada determinata, cele mai multe sunt la limba engleza - 47, invatatori - 32, educatie muzicala - 32, educatie plastica - 38, educatie fizica - 36, chimie - 21, educatori - 26, TIC - 29.

Anul trecut, procentul dascalilor care au luat peste 7 la concursul national de Titularizare a fost de 28,15%.

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Accident grav pe E 574, intre Jitaru si Valea Mare. Trei persoane au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina
Un grav accident rutier s-a petrecut in aceasta dimineata, pe fondul carosabilului umed, pe drumul ...
Un mare profesor a pierdut lupta cu boala. Anuntul a fost facut, cu durere, de un coleg de la Colegiul National "Ion Minulescu"
Profesorul de matematica Florian Dumitrel, de la Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina, a ...
Perchezitii la Olt in aceasta dimineata
"La data de 24 august, politistii Inspectoratului de Politie Judetean si ai Directiei Operatiuni ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor