Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.394 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Proiect cu finantare europeana, derulat de Scoala Postliceala Sanitara Slatina

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 19:16

Proiect cu finantare europeana, derulat de Scoala Postliceala Sanitara SlatinaProiectul sustine cresterea calitativa a desfasurarii instruirii practice profesionale, facilitand efectuarea unui stagiu clinic pentru 16 elevi de la calificarea asistenti medicali generalisti, domeniul sanatate si asistenta pedagogica, nivel 5 CNC, interesati de acumularea experientei medicale intr-o tara dezvoltata din punct de vedere al aparaturii si al modernizarilor, organizati in doua fluxuri. "Prin efectuarea acestui stagiu de practica european, ne dorim ca elevii nostri sa isi dezvolte unele deprinderi practice si structuri cognitive, in urma desfasurarii unor actiuni de observatie si ingrijire medicala, sustinute de o atmosfera de colaborare si interes in atingerea obiectivelor proiectului. Implementarea acestui demers european va asigura colaborarea cu institutii europene. Stagiul de mobilitate clinica se desfasoara pe teritoriul Spaniei, in parteneriat cu clinica UED LOS TULIPANES, La Chana si organizatia M.E.P. Europrojects Granada S.L.", spune profesorul Niculina Dobrica, directorul Scolii Postliceale Sanitare Slatina.

Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea competentelor profesionale ale participantilor de la calificarea asistent medical generalist, anul III, domeniul sanatate si asistenta pedagogica, nivel 5 CNC, de la Scoala Postliceala Sanitara Slatina in vederea cresterii insertiei pe piata muncii. "Obiectivele proiectului sunt: dobandirea de competente profesionale in geriatrie si ingrijiri paliative de la specializarea asistent medical ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Liviu Voiculescu o ,,bate" pe Ioana Gherghita

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 19:15

Liviu Voiculescu o ,,bate" pe Ioana GherghitaConform statutului, unul dintre cei doi prim-vicepresedinti ai organizatiei ar fi urmat sa fie numit la sefia partidului. PNL Olt are doar un singur prim-vicepresedinte, dupa plecarea lui Dan Stana, respectiv Ioana Gherghita, presedinta PNL Corabia.

Cel de-al doilea prim-vice a fost desemnat Liviu Voiculescu, primarul comunei Cungrea. Pentru a calma spiritele s-a decis sa se voteze prin vot secret care dintre cei doi va ocupa functia de presedinte interimar pana la alegeri.

Liviu Voiculescu a castigat detasat cu 24 de voturi, in timp ce Ioana Gherghita a primit doar doua voturi.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politistii DGA Olt, perchezitii la doua posturi de politie si un ocol silvic din Valcea

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 19:15

Politistii DGA Olt, perchezitii la doua posturi de politie si un ocol silvic din ValceaDescinderile de la cele trei institutii publice valcene si 15 domicilii au fost desfasurate de oamenii legii din cadrul serviciilor judetene anticoruptie ale Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din Valcea, Arges, Dambovita, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti, Prahova si Brasov si Structura Centrala, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea.

Potrivit unui comunicat al DGA, activitatile procedurale au fost realizate intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor fapte de coruptie, infractiuni de serviciu, dar si infractiuni prevazute de Codul silvic. Simultan cu activitatile de perchezitie domiciliara au avut loc audieri de persoane la sediul Parchetului Valcea si s-au efectuat verificari si ridicari de inscrisuri de la institutii publice din judetul Valcea de catre lucratorii DGA. In baza mandatelor de aducere emise de procuror, cinci persoane au fost conduse la sediul Parchetului Valcea, in vederea audierii si luarea masurilor care se impun.

Actiunea politistilor DGA a beneficiat si de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Valcea, Directiei de Operatiuni Speciale si Garzii Forestiere Valcea.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 27 OCTOMBRIE 2017

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 19:15

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 27 OCTOMBRIE 2017Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*
intrarea in posturile de transformare;

*
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*
Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*
0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Comisarul sef Catalin Florescu pleaca de la sefia Politiei Olt

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 16:15

Comisarul sef Catalin Florescu pleaca de la sefia Politiei OltPotrivit unor surse, comisarul sef Catalin Florescu va prelua sefia Centrului de Formare si Pregatire a Politistilor "Nicolae Golescu" Slatina, in locul sau urmand a fi numit comisarul sef Cristian Voiculescu, recent imputernicit adjunct al Politiei Olt.

Informatia nu a fost confirmata de reprezentantii IPJ Olt, acestia spunand ca pana in prezent nu s-a primit niciun document oficial in acest sens.

Catalin Florescu a devenit sef plin al Politiei Olt in data de 19 februarie 2014, in urma promovarii concursului organizat la Inspectoratul General al Politiei Romane pentru ocuparea acestei functii. Din data de 20 martie 2013 ofiterul a fost numit interimar la sefia inspectoratului. Anterior, acesta a fost adjunct al institutiei in perioada in care in fruntea politiei oltene se afla comisarul sef Mihai Pruteanu.

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Eveniment de Olt ]

Adolescenta ranita grav in accidentul din Bals a murit la spital

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 16:15

Adolescenta ranita grav in accidentul din Bals a murit la spitalInformatia ne-a fost confirmata de comisarul Bogdan Voica, seful Serviciului Rutier al Politiei Olt, acesta adaugand ca in dosarul de cercetare penala al evenimentului rutier urmeaza a se schimba si incadrarea juridica din infractiunea de vatamare corporala din culpa in ucidere din culpa.

Alessa era eleva la Liceul Teoretic "Petre Pandrea" din orasul Bals. In urma accidentului de circulatie din seara zilei de 7 octombrie, adolescenta a fost ranita grav, aceasta fiind pasagera intr-unul dintre cele trei autovehicule implicate in impactul violent. Vinovat de producerea evenimentului este un barbat de 46 de ani, din orasul Bals, care iesea din parcarea unui supermarket din localitate. Acesta nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus pe strada Nicolae Balcescu, dinspre Craiova spre Slatina, de un tanar de 21 de ani, tot din Bals, acrosandu-l in partea laterala.

In urma coliziunii, masina condusa de soferul de 21 de ani, in care Alessa era pasagera, a fost proiectata intr-o autoplatforma la volanul careia era un barbat de 31 de ani, din aceeasi localitate, si circula din sens opus. Autoturismul s-a rasturnat pe carosabil, iar tanara de 18 ani a ramas incarcerata. "Pentru extragerea victimei, pompierii de la descarcerare au indepartat mai multe elemente de caroserie, accesul catre victima fiind dificil din cauza faptului ca autoturismul era rasturnat pe o parte. Victima a fost preluata, inconstienta, de echipajele medicale si transportata la Spitalul Bals", a ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Furaje mistuite de flacari in apropierea Silozului Slatina

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 11:52

Furaje mistuite de flacari in apropierea Silozului SlatinaTrei autospeciale din cadrul Detasamentului de Pompieri Slatina al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt au intervenit la fata locului, pentru a stinge flacarile militarii fiind nevoiti sa realimenteze cu apa de mai multe ori.

"Trei autospeciale de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului Slatina au actionat pentru lichidarea incendiului de furaje de pe strada Agricultorului din municipiul Slatina strada Agricultorului. Nu au existat posibilitati de propagare, cele aproximativ 10 tone de furaje care au ars in urma incendiului fiind depozitate in afara Silozului. Incendiul a fost anuntat in jurul orei 19:00 si a fost lichidat in jurul orei 22:00, interventia pompierilor durand peste trei ore. Pentru lichidarea incendiului militarii au realimentat de mai multe ori autospecialele din Cartierul Steaua si au utilizat si o cisterna a Silozului Slatina pentru alimentare cu apa. Din fericire, nu s-au inregistrat victime", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

In urma cercetarilor efectuate la fata locului, specialistii din cadrul inspectoratului au stabilit ca si cauza probabila a izbucnirii incendiului focul deschis in spatii deschise. Potrivit unor informatii, furajele au fost cuprinse de flacari de la un foc facut de cativa romi. Angajatii Silozului Slatina spun ca din cauza celor care cauta in zona fier vechi si cabluri pe care le pot valorifica au mai avut loc incendii, slatinenii de etnie roma aprinzand de ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

200 de sindicalisti Sanitas din Olt, prezenti la mitingul din Bucuresti

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 19:16

200 de sindicalisti Sanitas din Olt, prezenti la mitingul din BucurestiPotrivit unui comunicat remis de Federatia Sanitas din Romania, mitingul din Piata George Enescu din Capitala va fi urmat de un mars de protest catre Piata Victoriei, ce se va desfasura in intervalul orar 12:00 - 14:00, pe traseul Piata George Enescu - bulevardul Gheorghe Magheru - Piata Romana - Piata Victoriei. Prin participarea la mitingul de amploare de la Bucuresti, sindicalistii Sanitas continua seria de actiuni declansate in urma cu o luna, ca raspuns la tergiversarile practicate de guvernanti fata de problemele cu care se confrunta Sanatatea si Asistenta sociala din Romania.

Membrii Sanitas sunt total nemultumiti de forma actuala a Legii-cadru 153/2017 care genereaza o multime de inechitati si discriminari in sistemul de salarizare din sanatate si asistenta sociala, dar si de atitudinea de nepasare pe care o manifesta fata de negocierile cu partenerii sociali. "Eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar si de asistenta sociala; aplicarea integrala a cresterilor salariale pentru toti angajatii din sanatate si asistenta sociala, incepand cu 1 martie 2018, renuntarea la cresterea normei de baza (garzi suplimentare obligatorii) pentru medici; renuntarea la transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, deoarece acesta va anula cresterea salariala de 25% prevazuta de lege; acordarea sporurilor pentru conditii de munca intregului personal din sanatate si asistenta sociala, inclusiv personalului TESA, acordarea tichetelor de ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sef nou la Biroul Rutier al Politiei Slatina

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 19:16

Sef nou la Biroul Rutier al Politiei SlatinaFostul sef al Biroului Rutier Slatina, comisarul sef Nicolae Caramizaru, a iesit la pensie in data de 29 august 2017, in locul sau fiind imputernicit pentru o perioada de sase luni inspectorul principal Cristian Tita.

Inainte de a fi numit sef la Biroul Rutier al Politiei Slatina, ofiterul de politie a lucrat in cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 26 OCTOMBRIE 2017

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 19:16

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 26 OCTOMBRIE 2017Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*
intrarea in posturile de transformare;

*
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*
Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*
0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primarul din Mihaesti, gasit incompatibil de ANI

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 13:15

Primarul din Mihaesti, gasit incompatibil de ANI"In perioada 18 iunie 2012 - 21 februarie 2014, a detinut si a exercitat functia de primar si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul Dobrita N. Constantin Persoana Fizica Autorizata", precizeaza un comunicat al ANI.

Potrivit sursei citate, acesta a incalcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, care prevede ca "Functia de primar si viceprimar (...) este incompatibila cu: (...) lit. d) functia de (...) membru al consiliului de administratie ori cenzor sau orice functie de conducere ori de executie la societatile comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, la regiile autonome de interes national sau local, la companiile si societatile nationale, precum si la institutiile publice (...) lit. g) calitatea de comerciant persoana fizica (...)".

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Soferul care a ucis doi frati din Serbanesti, condamnat definitiv la 3 ani si 10 luni de inchisoare

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 11:41

Soferul care a ucis doi frati din Serbanesti, condamnat definitiv la 3 ani si 10 luni de inchisoareInstanta craioveana a judecat apelul declarat de inculpatul din Serbanesti la scurt timp dupa ce a fost condamnat la inceputul lunii iulie 2017 de prima instanta, Judecatoria Slatina, la ispasirea aceleiasi pedepse. "Respinge, ca nefondate, apelurile declarate in cauza de inculpat si partile civile. (...) Definitiva", se arata in solutia data de magistratii Curtii de Apel Craiova. Asadar, Marian Florin Dinescu, acuzat de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, va sta in urmatorii 3 ani si 10 luni in puscarie. Din pedeapsa se scad cele mai bine de opt luni pe care acesta le-a stat in arest preventiv, la sfarsitul lunii august 2017 tanarul de 30 de ani fiind pus in libertate de magistratii Curtii de Apel Craiova, impotriva sa fiind luata masura controlului judiciar pe cautiune.

Reaminitim ca accidentul de circulatie in urma caruia si-au pierdut viata cei doi frati din comuna Serbanesti a avut loc pe 17 decembrie 2016, in jurul orei 16:30, pe Drumul Judetean 546 A, care tranziteaza localitatea. Pe langa adolescentii spulberati de masina condusa de Marian Florin Dinescu (n.red. - un Alfa Romeo inmatriculat in Italia), in evenimentul rutier a mai fost ranita o tanara de 33 ani, tot din localitate.

Fratii ucisi si tanara se deplasau pe marginea drumului in momentul in care au fost loviti in plin de soferul care se urcase baut la volan. "Inculpatul Dinescu Marian Florin, ..

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Autoritatile oltene, pregatite pentru sezonul rece

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 23:16

Autoritatile oltene, pregatite pentru sezonul recePotrivit unui comunicat de presa remis de Prefectura Olt, in ceea ce priveste asigurarea circulatiei rutiere pe drumurile nationale din judet in sezonul rece, deszapezirea este asigurata in baza unui acord-cadru incheiat pentru perioada 2016-2020. Din spusele reprezentantilor institutiei Guvernului in teritoriu, la aceasta data se afla in stoc 3.425 tone de material antiderapant, respectiv 3.000 tone de sare si 425 tone de nisip, si 28,05 tone de clorura de calciu. Numarul utilajelor care asigura interventia se ridica la 47 - 12 utilaje proprii si 35 utilaje inchiriate permanent, iar 14 utilaje inchiriate pot interveni la cerere. In perioada urmatoare vor fi amplasate 9.800 metri liniari de panouri parazapezi.

Deszapezirea drumurilor judetene va fi asigurata pe patru zone, pentru trei dintre acestea fiind incheiat un acord-cadru cu trei societati comerciale valabil pentru perioada 2015-2019. Pentru a patra zona este in curs de desfasurare procedura de achizitie, urmand ca in perioada 1-15 noiembrie 2017 sa se incheie si contractul subsecvent cu societatea castigatoare. La ora actuala, autoritatile oltene spun ca pentru drumurile judetene exista in stoc cantitatea de 50 tone de sare si 124 tone de nisip. Se va actiona pentru deszapezirea drumurilor judetene si imprastierea de material antiderapant cu 60 utilaje.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Olt, in privinta strazilor si drumurilor comunale din localitatile judetului Olt deszapezirea se va asigura atat cu utilaje ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Vaccinul antigripal se lasa asteptat

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 19:15

Vaccinul antigripal se lasa asteptatLuna trecuta, reprezentantii DSP Olt au catagrafiat 30.000 de persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal in sezonul rece. Insa, pana in prezent, reprezentantii institutiei nu au nicio informatie oficiala privind distruibuirea dozelor de vaccin care ar urma sa ajunga in Depozitul Antiepidemic. "Avand in vedere experientele anilor precedenti, pentru sezonul 2017-2018 vaccinul proprietatea Ministerului Sanatatii se adreseaza exclusiv persoanelor care doresc sa se vaccineze, recrutate din grupele de risc, pentru restul populatiei produsul biologic fiind disponibil in farmacii. Nu avem informatii oficiale privind distribuirea in teritoriu de catre depozitarul central Unifarm Bucuresti a vaccinului gripal, pentru sezonul rece", se precizeaza intr-un comunicat al DSP Olt.

Statisticile institutiei arata ca in ultima saptamana numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut fata de saptamana anterioara. Astfel, in judet s-au inregistrat 1.756 cazuri de viroze cu 80 de internari si 609 pneumonii cu 86 de internari, ponderea fiind detinuta in continuare de grupele de varsta cuprinse intre 0 si 19 ani. Desi numarul imbolnavirilor a crescut, reprezentantii DSP spun ca este o evolutie fara tendinta de tip epidemic, care se incadreaza in limitele intervalului asteptat ale circulatiei virusurilor gripale pentru aceasta perioada.

Pentru limitarea extinderii infectiilor virale, inclusiv gripa, DSP Olt recomanda: evitarea, pe cat posibil, a ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Deputatul Marius Iancu, co-initiator al Programului "Miere in scoli"

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 19:15

Deputatul Marius Iancu, co-initiator al Programului "Miere in scoli"Borcanul de miere vine de la producatorii romani de miere, beneficiari ai Programului "Miere in scoli" fiind 1,5 milioane de copii din intreaga tara. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a alocat aproximativ 17 milioane lei pentru derularea programului in acest an, proiectul in urma caruia copiii din scoli ar urma sa primeasca 350 de grame de miere lunar fiind deja depus in Parlament.

"O initiativa legislativa la care sunt co-initiator va intra, in curand, in dezbaterea parlamentara si va deveni lege, asa cum PSD si-a asumat. Este vorba despre proiectul pentru modificarea si completarea Legii 509/2006, privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv prescolarilor si elevilor din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesionsal. Din 2015, legea initiala a fost suspendata si elevii nu au mai primit miere. Acum, acestia vor primi cate 350 de grame de miere lunar, de la producatorii romani de miere. Pentru anul 2017 se stabileste un plafon de 16.800.000 lei, fonduri de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Sumele alocate ramase necheltuite se reporteaza pentru anul urmator. In acest fel, ne educam copiii sa manance miere, care este un supliment foarte sanatos, si incurajam apicultura romaneasca", a postat deputatul Marius Iancu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit mai marilor din Agricultura, aproape 10% din productia nationala de miere se va duce in desfasurarea acestui program. La ora actuala, prescolarii si elevii din Romania mai primesc la ..

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 25 OCTOMBRIE 2017

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 19:15

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 25 OCTOMBRIE 2017Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*
intrarea in posturile de transformare;

*
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*
Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*
0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Piesa de teatru "Vindecatorul de prosti", jucata in premiera la Slatina

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 19:15

Piesa de teatru "Vindecatorul de prosti", jucata in premiera la Slatina"Lume, lume! Deschidem stagiunea teatrala a Slatinei cu o comedie, asa cum v-am obisnuit de cativa ani incoace. Va asteptam cu drag", este invitatia adresata iubitorilor de teatrul de regizorul Nicolaie Tony Dinca, cel care semneaza si textul piesei "Vindecatorul de prosti", care se va juca pe scena salii de spectacole a Centrului Cultural "Eugen Ionescu" din municipiul Slatina. Pe langa actorul Tony Dinca, din distributia spectacolului mai fac parte actorii Ionela Eugenia Matesica, Paul Balascan, Cristi Calatoru, Corina Monea, Aurelia DInca, Roxana Grasu, Milica Marian Costea, Lucian Tircomnicu, Valerica Predescu, Luigi Dumitrescu, Valeru Ciurea si Eva Moise, de lumini si sunet ocupandu-se Ionut Tanase.

Piesa "Vindecatorul de prosti" a fost realizata cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Slatina, prin fonduri nerambursabile, accesul la spectacol fiind facut pe baza de invitatii.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Eveniment de Olt ]

Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii. Decretul de numire, semnat de presedintele Romaniei

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 16:16

Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii. Decretul de numire, semnat de presedintele RomanieiDe asemenea, presedintele Iohannis a semnat si decretele de numire a lui Felix Stroe in functia de ministru al Transporturilor si a lui Marius Nica in functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, dar si decretele prin care s-a luat act de demisiile fostilor ministri Sevil Shhaideh, Alexandru Razvan Cuc si Rovana Plumb, constatandu-se astfel incetarea functiilor de membri ai Guvernului.

Noul viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale Paul Stanescu si ceilalti doi noi ministri vor depune juramantul de investitura marti seara, la ora 19:30, ceremonia avand loc la Palatul Cotroceni.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cinci raniti intr-un accident in zona Podului Olt

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 10:15

Cinci raniti intr-un accident in zona Podului OltLa locul producerii accidentului au intervenit un echipaj al paramedicilor SMURD si o autospeciala complexa pentru interventi si descarcerare a Detasamentului de Pompieri Slatina, dar si patru echipaje cu cadre medicale ale Serviciului de Ambulanta Judetean Olt.

"Trei autoturisme au fost implicate in accident, in total fiind implicate cinci persoane, respectiv trei adulti si doi copii. Este vorba de un barbat, de 25 de ani, din Plesoiu - sofer, un barbat, de 40 de ani - sofer, un minor, de 11 ani, o minora, de 12 ani, toti trei din Piatra Olt si un barbat, de 47 de ani - sofer, din Slatina. Toti ranitii au fost gasiti constienti, cu traumatisme diverse prin accident rutier si au fost transportati la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, pentru investigatii medicale amanuntite", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Politistii rutieri au ajuns si ei la fata locului pentru a face cercetari si a stabili cu exactitate cauzele si imprejurarile in care s-a produs evenimentul rutier.

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Eveniment de Olt ]

Accident cu doi raniti pe DN 54

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 19:17

Accident cu doi raniti pe DN 54Potrivit politistilor rutieri din Corabia, vinovat de producerea evenimentului rutier este un barbat de 48 de ani, originar din judetul Constanta, care nu a pastrat o distanta regulamentara in mers fata de autoturismul din fata sa. "In urma cercetarilor efectuate la fata locului, politistii au stabilit ca un barbat de 48 de ani, din Constanta, in timp ce se deplasa cu autoturismul din directia Visina spre Corabia, nu a pastrat o distanta regulamentara fata de un autoturism condus de un barbat de 32 de ani, din Corabia, intrand in coliziune cu acesta", a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Soferul autoturismului Opel si o femeie de 36 de ani, pasagera in aceeasi masina, au fost raniti in urma impactului si au necesitat ingrijiri medicale, la fata locului deplasandu-se paramedicii de pe echipajul SMURD Visina si un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Olt. "In accident au fost implicate doua autoturisme, in care se aflau sase persoane. Soferul uneia dintre masini, in varsta de 48 de ani, si pasagera de pe scaunul din dreapta fata, din acelasi autoturism, de 36 de ani, din comuna Visina, au fost transportati la Compartimentul Urgente al Spitalului Orasenesc Corabia, constienti, cu dureri la cap si coloana vertebrala", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Ambii conducatori auto au fost testati de politisti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind ..

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Eveniment de Olt ]

Dosare penale pentru furt de lemne

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 19:17

Dosare penale pentru furt de lemnePatrula de jandarmi din cadrul Detasamentului 4 Jandarmi - Grupa de Jandarmi Supraveghere si Interventie Scornicesti i-a depistat pe cei doi olteni vineri, in timp ce transportau cu o caruta cantitatea de 1,214 metri cubi material lemnos din specia garnita.

Potrivit celor declarate de sublocotenentul Claudia Nita, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt, in urma verificarilor efectuate de jandarmi s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza au taiat ilegal si furat lemnele din padurea Poganeanca de la marginea comunei Verguleasa, care apartine Ocolului Silvic Vulturesti.

Jandarmii i-au condus pe cei doi barbati la Politie. "In cauza au fost intocmite acte procedurale sub aspectul savarsirii faptelor de natura penala, prevazute si pedepsite de Legea 46/2008 - Codul Silvic", a precizat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Olt.

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Eveniment de Olt ]

Retea de hoti din Piatra Olt, destructurata de politisti

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 19:17

Retea de hoti din Piatra Olt, destructurata de politistiIn total, oamenii legii au efectuat joi, 12 octombrie, descinderi la sapte adrese din orasul Piatra Olt, atat la cei cinci hoti, dar si la doua persoane din localitate care au cumparat piese auto furate de acestia, martori in dosar. De asemenea, in cauza sunt implicati inca doi tineri din localitate, de 27, respectiv 28 de ani, care au fost arestati dupa ce au fost prinsi in flagrant cand au comis un furt la o firma din localitatea doljeana Isalnita.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dolj, membrii retelei din Piatra Olt sunt suspectati ca in lunile noiembrie 2016 si aprilie 2017 au furat acumulatori, piese si subansamble auto dintr-un parc auto second-hand de pe Centura de Nord a Craiovei, respectiv din incinta unui punct de lucru al unei societati comerciale cu sediul in Isalnita, valoarea prejudiciului produs fiind de peste 40.000 de lei. "Politistii au recuperat in totalitate prejudiciul de 20.000 de lei, produs de autori unitatii comerciale din localitatea doljeana Isalnita si sa-l restituie integral reprezentantilor societatii, oamenii legii reusind sa-i prinda in flagrant in noaptea de 11 spre 12 aprilie 2017 pe doi dintre participantii la comiterea furtului (n.red. - Cristinel Pompei, de 27 de ani, si Conea Mihai, de 28 de ani), ambii din sat Piatra, orasul Piatra Olt, in timp ce transportau cu un autoturism bunurile sustrase, care au fost arestati preventiv la acea data. Politistii Sectiei 4 Politie Craiova au documentat intreaga ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Eveniment de Olt ]

Festivalul "FestKids" de la Caracal, la editia inaugurala

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 19:15

Festivalul "FestKids" de la Caracal, la editia inauguralaIn cadrul primei editii a Festivalului "FestKids" vor putea fi vazuti evoluand pe scena salii de spectacole a Teatrului National Caracal actori de la Teatrul Excelsior din Bucuresti, Teatrul Anton Pann din Ramnicu Valcea si Teatrul Aschiuta din Pitesti.

"Flori, fete, filme sau baieti si altele, daca vreti - sau toate cele enumerate prinse in cateva zile de teatru-poveste. Este *FestKids*, numele de cod pentru festivalul special conceput pentru cei mici, o alternativa la povestile de *noapte buna*, pe care le-o revelam insa in matinee", este invitatia organizatorilor la eveniment postata pe pagina de Facebook a teatrului caracalean.

Din programul editiei inaugurale a Festivalului "FestKids" fac parte urmatoarele piese de teatru: "Cei trei purcelusi" - Teatrul Excelsior (18 octombrie, ora 11:30), "Magazinul cu jucarii" - Teatrul Anton Pann (19 octombrie, ora 13:30); "Ursul pacalit" - Teatrul Aschiuta (20 octombrie, ora 11:30) si "Craiasa zapezilor" - Teatrul Aschiuta (21 octombrie, ora 11:30). Pretul unui bilet de intrare este de 7 lei, rezervari pentru spectacolele de teatru putand fi facute la Centrul Cultural "Radu Serban" Caracal.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Impact violent intre doua masini la iesire din Slatina

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 19:15

Impact violent intre doua masini la iesire din Slatina"Din primele cercetari, a reiesit faptul ca un tanar de 20 de ani, din Piatra Olt, in timp ce conducea autoturismul, nu a pastrat distanta corespunzatoare fata de un autoturism care era stationat si in care se afla soferul, in varsta de 64 de ani, din municipiul Caracal, intrand in coliziune cu acesta", a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

In urma impactului violent, masina stationata s-a rasturnat pe partea carosabila, iar mai apoi a ajuns in sant. Ambii soferi au avut nevoie de acordarea primului ajutor, la locul producerii evenimentului rutier intervenind paramedicii SMURD Slatina si cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanta Olt. "In accident au fost implicate doua autoturisme, in care se aflau patru persoane. Soferii ambelor autovehicule au fost transportati la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judetean Slatina, constienti.

Paramedicii au preluat un tanar, in varsta de 20 de ani, din orasul Piatra Olt, care prezenta suspiciune de fractura la membrul superior stang, iar cel de-al doilea ranit a fost preluat de echipajul Ambulantei Olt si prezenta dureri la coloana vertebrala", a spus plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Conducatorii auto au fost testati de politisti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negative, iar in cauza au fost intocmite acte premergatoare pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 24 OCTOMBRIE 2017

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 19:15

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 24 OCTOMBRIE 2017Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*
intrarea in posturile de transformare;

*
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*
Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*
0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania, in vizita oficiala la Caracal

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 23:16

Ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania, in vizita oficiala la CaracalIn cadrul vizitei sale, ambasadorul si-a manifestat preocuparea pentru a afla cat mai multe informatii despre atractiile turistice din Caracal, dar si detalii despre cele "7 minuni ale Caracalului".

Potrivit autoritatilor locale, recomandarea Excelentei Sale Paul Brummell a fost aceea de a exploata cat mai mult legendele locale pentru a atrage mai multi vizitatori, dar si o promovare a ceea ce inseamna zona Romanati, mai ales ca localitatea Caracal a fost resedinta a fostului judet Romanati. "A fost o onoare si o bucurie aceasta prima intalnire in orasul nostru cu Excelenta Sa, domnul ambasador Paul Brummell. Am avut placerea de a-i prezenta in cateva cuvinte municipiul nostru si privilegiul de care ne bucuram ca gazduim la doar patru kilometri distanta de oras Baza Militara NATO - Scutul Antiracheta de la Deveselu", a spus viceprimarul municipalitatii.

Alaturi de Octavian Stanescu, la intalnirea cu ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania au mai fost prezenti Viorel Radescu, secretarul municipiului, si Catalin Tudor, directorul Administratiei Publice Locale.

Actualitate / stiri Actualitate2 vizite[ Eveniment de Olt ]

Femeie ranita intr-un accident la Gradinari

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 23:16

Femeie ranita intr-un accident la GradinariAccidentul de circulatie s-a produs pe raza comunei Gradinari. Impactul dintre cele doua vehicule a fost puternic, masina rasturnandu-se pe carosabil, iar caruta fiind rupta in mai multe bucati.

La fata locului au fost solicitati sa intervina paramedicii de pe echipajul SMURD al Detasamentului Slatina, femeia aflata in caruta necesitand acordarea primului ajutor. Soferul si cei doi pasageri din masina nu au avut nevoie de ingrijiri. "Femeia care a necesitat ingrijiri medicale era constienta, prezenta mai multe traumatisme si a fost transportata la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Soferul si cei doi pasageri din autoturism nu au necesitat acordarea primului ajutor medical", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Politistii rutieri au deschis o ancheta in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs accidentul rutier, in cauza fiind intocmite acte premergatoare pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Eveniment de Olt ]

Presedintele PNL Olt, Costel Moisescu, condus pe ultimul drum

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 19:15

Presedintele PNL Olt, Costel Moisescu, condus pe ultimul drumMembri ai familiei, colegi de partid, prieteni, apropiati si consateni au trecut pe la capataiul celui care a fost Costel Moisescu, pentru a-si lua ramas bun, a aprinde o lumanare si a aduce coroane si jerbe de flori.

Printre cei care au venit sa-si ia adio de la liderul liberalilor olteni au fost Ludovic Orban, presedintele PNL, senatorul Iulian Dumitrescu, prim-vicepresedinte PNL si presedinte PNL Prahova, Virgil Guran, vicepresedinte PNL, deputatul PNL Diaspora Mihai Voicu, senatorul PNL de Olt Siminica Mirea, deputatul PNL de Olt Gigel Stirbu, conducerea Consiliului Judetean Olt - presedintele Marius Oprescu si vicepresedintii Virgil Delureanu si Ioan Ciugulea, colegi din alte partide politice, sefi de institutii publice, precum si Ion Prioteasa, primarul orasului Scornicesti, viceprimarul Daniel Tudor si alti angajati ai Primariei Scornicesti.

Toti cei prezenti la inmormantare au spus despre Costel Moisescu numai lucruri frumoase, acesta fiind un om foarte iubit in comunitate, un om care punea suflet in tot ceea ce facea, indiferent ca avea legatura cu politica sau nu. Nimeni nu se astepta sa plece atat de fulgerator de pe acest pamant, iar pentru toti aceasta veste a fost un soc.

Presedintele PNL Olt, Costel Moisescu, a incetat din viata in noaptea de joi spre vineri, la doar 51 de ani, in locuinta sa din localitatea natala Margineni-Slobozia, orasul Scornicesti. Cel mai probabil, liberalul a suferit un infarct si a murit. Un echipaj de la Serviciul de Ambulanta ...

Actualitate / stiri Actualitate126 vizite[ Eveniment de Olt ]

Paul Stanescu, noul ministru al Dezvoltarii

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 19:15

Paul Stanescu, noul ministru al DezvoltariiNascut la 25 august 1957, in comuna Visina, judetul Olt, Paul Stanescu este un important lider al Partidului Social Democrat. Ani buni acesta a fost consilier judetean PSD, presedinte al Organizatiei Judetene a PSD Olt, dar si vicepresedinte al formatiunii politice pentru regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

Timp de opt ani, respectiv din iunie 2008 si pana in iunie 2016, Stanescu a ocupat functia de presedinte al Consiliului Judetean Olt, iar din vara anului trecut este senator. De la sfarsitul lunii decembrie 2016 demnitarul este membru al Comisiei pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala, iar de la 1 februarie 2017 este si membru in Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati.

Potrivit biografiei sale postata pe site-ul Senatului Romaniei, senatorul de Olt este de profesie inginer agronom, in anul 1982 absolvind Facultatea de Agronomie din Craiova. In anul 2005 acesta a absolvit un curs de management economic organizat de Ministerul Economiei si Comertului, iar intre anii 2005 si 2006 mai multe cursuri de profil in Franta si Italia. Intre anii 1982 - 1987 a fost director al Fabricii de Conserve Caracal, intre anii 1988 - 1991 director al IAS Studina, pentru ca in perioada anilor 1992 - 2008 sa ocupe functia de director al Agromec Visina.

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Casa facuta scrum la Plesoiu

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 19:15

Casa facuta scrum la PlesoiuPompierii din cadrul Detasamentului Slatina au fost solicitati sa intervina la locul producerii incendiului, acestia deplasandu-se cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj al paramedicilor SMURD.

"In momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacara si degajari mari de fum, la intreaga locuinta. Pompierii au actionat mai bine de doua ore pentru lichidarea incendiului, dar locuinta, formata din trei camere, a ars in totalitate. Nu au fost persoane ranite", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt.

Specialistii ISU Olt chemati la fata locului pentru a face cercetari au stabilit ca si cauza probabila a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric produs la un prelungitor.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Presedintele PNL Olt, Costel Moisescu, condus pe ultimul drum
Membri ai familiei, colegi de partid, prieteni, apropiati si consateni au trecut pe la capataiul ...
Cinci raniti intr-un accident in zona Podului Olt
La locul producerii accidentului au intervenit un echipaj al paramedicilor SMURD si o autospeciala ...
Impact violent intre doua masini la iesire din Slatina
"Din primele cercetari, a reiesit faptul ca un tanar de 20 de ani, din Piatra Olt, in timp ce ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor