Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.424 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Impuscat la vanatoare

Sambata, 03 Decembrie 2016, ora 16:47

Impuscat la vanatoareVictima a fost impuscata de un coleg de vanatoare, caruia i s-a descarcat accidental arma. Potrivit lui Mihai Albulescu, directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Olt, incidentul a avut loc pe Fondul de Vanatoare 35 Bercica, in zona raului Oltet. "Da, este adevarata informatia. Un barbat a fost impuscat accidental in umar cu o pusca cu alice, la o partida de vanatoare de iepuri si fazani, care era autorizata", a precizat directorul Albulescu.

Barbatul impuscat a fost urcat intr-o masina personala si transportat catre localitatea Osica de Sus, incidentul fiind anuntat si prin 112. Paramedicii SMURD din Osica au preluat pacientul de pe drum. "Salvatorii de pe echipajul SMURD au preluat victima de pe traseu, dintr-o masina care deja il transporta catre comuna Osica de Sus. Barbatul a suferit o plaga impuscata in umarul drept, era constient, cooperant, stabil hemodinamic, respirator si a fost transportat pana la stadionul din centrul localitatii de unde a fost preluat de un elicopter SMURD Craiova", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt. Potrivit aceleiasi surse, pacientul a fost preluat in jurul orei 15:00 de elicopterul SMURD, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

La randul sau, comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt, a confirmat informatia si a precizat ca in acest caz s-a deschis o ancheta in vederea ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita la Slatina

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 16:16

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita la SlatinaAnul acesta, activitatile dedicate Unirii de la 1918 si Zilei Nationale a Romaniei s-au desfasurat joi la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina, dar si pe esplanada din centrul urbei, si au debutat in jurul orei 10:00. Manifestarile prilejuite de aceasta zi au inceput onorul dat de prefectul de Olt Silviu Neacsu garzii de onoare, momentul fiind urmat de slujba oficiata de Preasfintitul Sebastian Pascanu, episcopul Slatinei si Romanatilor, si un sobor de preoti. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a fost cel care a dat apoi citire mesajului transmis, cu prilejul Zilei Nationale, de premierul Dacian Ciolos, iar solistul Gabriel Zavoeanu de la Ansamblul Profesionist "Doina Oltului" Slatina a interpretat piesa "Noi suntem romani". Pe langa zecile de autoritati, la acest eveniment au mai luat parte si componenti ai Ansamblului Folcloric "Brauletul" de la Parscoveni, precum si dansatori de la "Doina Oltului".

Manifestarile dedicate Zilei Romaniei au continuat cu depunerea de coroane si jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar aici amintim reprezentantii Prefecturii, Consiliului Judetean Olt, Primariei municipiului Slatina, Armatei Romane, veteranii de razboi, conducerile institutiilor Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, delegatia romano-americana de la Baza Militara 99 Deveselu, directorii institutiilor deconcentrate, presedintii si membrii filialelor din judet ale partidelor politice, dar si o parte dintre parlamentarii Oltului. ..

Actualitate / stiri Actualitate89 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Sunt convins ca oamenii din Colegiul 6 vor vota PSD!"

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 19:18

"Sunt convins ca oamenii din Colegiul 6 vor vota PSD!"Catalin Grecu, membru PSD de opt ani, fost consilier al presedintelui Consiliului Judetean Olt, actual director al Loctrans, consilier judetean si candidat pe locul 6 la Camera Deputatilor din partea PSD, imbratiseaza programul PSD de guvernare, considerandu-l unul realizabil, bazat pe cifre si date reale, care raspunde nevoilor si asteptarilor electoratului.

In aceasta campanie electorala si nu numai, ati strabatut judetul pentru a promova programul politic al PSD. Ce va spun oamenii?

Este adevarat. Am fost si sunt in contact permanent, nu numai in campaniile electorale de pana acum, cu cetatenii din colegiul 6 - Draganesti Olt, colegiu care are arondate orasul Draganesti-Olt si comunele Babiciu, Cilieni, Coteana, Daneasa, Gostavatu, Izvoarele, Maruntei, Mihaesti, Osica de Sus, Radomiresti, Rusanesti, Seaca, Scarisoara, Sprancenata, Stoicanesti si Traian. Oamenii vor salarii si pensii mai bune, vor locuri de munca, vor o sansa pentru copiii lor in tara, nu peste hotare.

Oamenii imi spun ca s-au saturat de Guvernul tehnocrat, care nu face nimic pentru ei si ca au incredere in Partidul Social Democrat, partid care intotdeauna cand a fost la guvernare, a insemnat crestere economica, salarii si pensii marite.

Zona de care v-ati ocupat politic este una mai mult rurala, in care se face agricultura. Ce proiecte are PSD pentru agricultori ?

Pentru ei PSD a pregatit un set de masuri care sa le ofere sansa de a face agricultura la nivel european. PSD stie ce inseamna plata la ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Eveniment de Olt ]

Gradinita noua pentru copiii din comuna Osica de Sus

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 19:18

Gradinita noua pentru copiii din comuna Osica de SusDesi lucrarile la gradinita amplasata in centrul localitatii Osica de Sus ar fi trebuit incepute in luna martie a acestui an, acestea au demarat mai tarziu, insa constructorul s-a tinut de treaba si a reusit sa se incadreze in termenul de executie. "Lucrarile s-au demarat mai tarziu, dar constructorul si-a facut datoria si intr-un termen foarte scurt, undeva la cinci - sase luni, investitia este aproape finalizata. In jurul datei de 8 decembrie noua gradinita ar trebui sa fie gata si sa ii astepte pe cursanti", a declarat Gheorghe Manicea, primarul interimar al comunei Osica de Sus.

Investitia din localitatea olteana este realizata cu fonduri europene, din semestrul II al anului scolar 2016 - 2017 urmand sa-si desfasoare activitatea in noua gradinita copiii din satele Osica de Sus si Ostrov. "Este o gradinita noua, facuta cu fonduri europene prin Ministerul Educatiei. Am intrat si eu in interior, am vazut-o, va avea toate dotarile necesare, fiecare sala de clasa are grupul ei sanitar, exista si un cabinet medical si o sala de lectura. La inceputul lunii decembrie se finalizeaza lucrarile si incepand cu anul 2017, din urmatorul semestru, copiii isi vor desfasura activitatea in aceasta noua cladire. Peste 60 de copii vor urma cursurile in aceasta gradinita, atat copii din satul Osica de Sus, cat si din satul Ostrov, restul micutilor isi desfasoara activitatea la gradinitele de la scoala din vale si la Greci. Constructia unei noi gradinite este un proiect mai vechi pe care l-am ..

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Fiul procurorului Noaja, 3 ani cu executare

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 19:18

Fiul procurorului Noaja, 3 ani cu executareLa aproximativ un an si jumatate de la trimiterea in judecata, Bogdan Noaja si-a aflat luni sentinta in dosarul in care este acuzat de trafic de droguri. Instanta i-a respins cererea de schimbare a incadrarii juridice a faptei si l-a condamnat la trei ani cu executare plus interzicerea unor drepturi.

"(...) Condamna pe inculpatul Noaja Ioan Bogdan la pedeapsa de 2 ani si 4 luni inchisoare - pedeapsa principala si interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a si b C.p. pe o durata de 1an - pedeapsa complementara. In baza art. 17 al 1 din Legea 194/2011 condamna pe acelasi inculpat la o pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare - pedeapsa principala si interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a si b C.p. pe o durata de 1an - pedeapsa complementara In baza art.335 alin.2 C.p, condamna pe acelasi inculpat la o pedeapsa de 6 luni inchisoare. In baza art. 39 lit. b C.p inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani si 4 luni inchisoare la care se adauga un spor de 1/3 din totalul celorlalte doua pedepse, urmand ca aceasta sa execute pedeapsa rezultanta de 3 ani inchisoare privativa de libertate in conditiile art. 60 C.p (...) Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.p. pe o durata 1 an. (...) Deduce din pedeapsa retinerea, arestarea preventiva si masura arestului la domiciliu luate impotriva inculpatului incepand cu data de 05 mai 2015 si in continuare la ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Eveniment de Olt ]

Somerii de peste 40 de ani, cei mai multi in evidentele AJOFM Olt

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 19:18

Somerii de peste 40 de ani, cei mai multi in evidentele AJOFM OltPe zone, situatia se prezinta astfel :

- Slatina - 6.648 someri inregistrati, din care 916 someri indemnizati;

- Caracal - 2.078 someri inregistrati, din care 336 someri indemnizati;

- Bals - 2.625 someri inregistrati, din care 343 someri indemnizati;

- Corabia - 2.137 someri inregistrati, din care 235 someri indemnizati;

- Draganesti - 1.446 someri inregistrati, din care 132 someri indemnizati.

Din punctul de vedere al repartizarii pe categorii socio-profesionale, datele statistice indica un numar de 373 persoane cu studii superioare (din care femei 211), 2.435 persoane cu studii medii (din care femei 921) si 12.126 muncitori (din care femei 5.004).

Repartizarea somerilor pe grupe de varsta arata ca cei mai multi someri sunt cei cu varsta cuprinsa intre 40 - 49 ani (4.024 someri, din care 1.716 femei), urmati de segmentul de varsta sub 25 ani (2.910 someri, din care 1.212 femei). Pe locul urmator se situeaza segmentul de varsta peste 55 ani (2.658 someri, din care 829 femei), urmat de segmentele de varsta 30-39 ani (2.615 someri, din care 1.310 femei) si 50-55 ani (1.661 someri, din care 666 femei). Cei mai putini someri sunt cei cu varsta cuprinsa intre 25-29 ani (1.066 someri, din care 403 femei).

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cazurile de rujeola, in crestere

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 19:18

Cazurile de rujeola, in cresterePana la data de 25 noiembrie, in Romania au fost confirmate 1.366 cazuri de rujeola, fiind raportate 6 decese provocate de afectiune. S-au inregistrat cazuri de rujeola in 30 de judete, cele mai multe fiind raportate in Arad - 372, Mures - 218, Timis - 160, Bistrita-Nasaud - 129, Caras-Severin - 126.

Potrivit informatiilor publicate de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile Bucuresti, in Olt exista 24 de cazuri de rujeola confirmate.

Cei mai afectati de boala raman copiii cu varste intre 1 si 4 ani, care nu au primit nicio doza de vaccin din cele doua necesare. Urmatoarea categorie afectata este cea a copiilor cu varste intre 5-9 ani, unde sunt inregistrate 265 de cazuri si copiii sub 1 an, unde sunt confirmate 231 de cazuri.

In contextul epidemiologic actual s-a recomandat intensificarea actiunilor de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinati/nevaccinati. Pana la aceasta data au fost recuperati la vaccinare 3.280 de copii cu varste intre 1-15 ani.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Gaitele", la Centrul Cultural "Eugen Ionescu"

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 19:18

"Gaitele", la Centrul Cultural "Eugen Ionescu"Din distributia piesei de teatru fac parte Elena Lucia Ionescu - Aneta Duduleanu, Geanina Elena Lupu - Zoia, Iuliana Dumitrana - Lena, Madalina Ioana Gherghe - Margareta Aldea, Cornel Gherghe - Mircea Aldea, Luminita Misu - Colette Duduleanu, Cristina Dimulescu - Wanda Serafim, Ion Sica Gil - Ianache Duduleanu, Cristian Buzatu - George Duduleanu, Felicia Alexandru - Fraulein si Adriana Preda Naicu - Zamfira. Scenografia spectacolului apartine Claudiei Florentina Balas si Cristian Buzatu, coloana sonora - Marius Harald Fieraru, de costume s-au ocupat Claudia Balas si Iuliana Dumitrana, iar de sunet si lumini Ionut Tanase.

Ca si alte piese de teatru jucate de actori amatori din Slatina, si piesa "Gaitele" face parte dintr-un proiect finantat de Primaria si Consiliul Local Slatina, fondurile fiind nerambursabile.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Jandarmii olteni, implicati in campania "Sange pentru viata"

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 19:20

Jandarmii olteni, implicati in campania "Sange pentru viata"Jandarmii olteni au raspuns afirmativ la solicitarea reprezentantilor Centrului de Transfuzie Sanguina Slatina, iar vineri s-au prezentat la sediul institutiei pentru a dona sange. Actiunea efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt a facut parte din campania umanitara "Sange pentru viata". Vineri, in jur de 30 de jandarmi olteni au donat sange pentru semenii lor.

"Dorim ca prin implicarea noastra in campania *Sange pentru viata* sa determinam cat mai multi cetateni sa ia atitudine si sa constientizeze ca prin donare de sange pot salva viata mai multor oameni. An de an, cadrele inspectoratului se implica activ si participa la actiuni de donare de sange, cunoscand faptul ca daruind o picatura din sangele lor, dau o sansa vietii aproapelui. Trebuie sa intelegem ca sangele inseamna viata. Si de ce nu, trebuie sa ne gandim ca si noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picatura de sange pentru ca viata sa ne fie salvata", a precizat sublocotenentul Claudia Elena Buca, purtatorul de cuvant al Jandarmeria Olt.

Activitatea de vineri a jandarmilor din judet se inscrie in cadrul unei campanii umanitare initiata la nivelul Jandarmeriei Romane, prin unitatile teritoriale, inca din anii trecuti, scopul fiind contributia indirecta a jandarmilor la salvarea vietilor unor persoane aflate in suferinta.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ploi si ninsori anuntate in Olt

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 19:20

Ploi si ninsori anuntate in OltInformarea meteorologica a intrat in vigoare duminica dupa-amiaza, ora 16:00, iar pana marti noaptea sunt anuntate perioade de timp in care se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse, mai ales la munte, 15 - 20 de litri pe metru patrat.

Daca pentru seara zilei de duminica meteorologii au anuntat ca vor fi ploi, din noaptea de duminica spre luni acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, unde valorile termice vor marca o scadere accentuata. Din noaptea de luni spre marti, vremea se va inrautati si mai mult, in regiunile sudice, din care face parte si judetul Olt, fiind anuntate ninsori. "In noaptea de luni spre marti (28 spre 29 noiembrie) si pe parcursul zilei de marti (29 noiembrie), vremea se va raci in toata tara, va ninge si in regiunile sudice, unde pe arii restranse este posibil sa se depuna strat de zapada. Temporar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi 50 - 60 de kilometri pe ora. Indeosebi in zonele de munte se va depune strat nou de zapada si vor fi rafale de peste 60 - 70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii", se precizeaza pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Alerta meteo de vreme rea a fost primita duminica si de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, care au transmis-o celor 112 comitete locale pentru situatii de urgenta din judet, precum si institutiilor care ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Fostul primar al comunei Vilcele, incompatibil

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 19:18

Fostul primar al comunei Vilcele, incompatibil"Birin Ion, consilier local si fost primar al comunei Vilcele, judetul Olt, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 27 ianuarie 2010 - 24 iunie 2012, intrucat a detinut simultan functia de primar si pe cea de manager de proiect in cadrul proiectului "De la Subzistenta la sustenabilitate-Durabil" cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si a realizat astfel un venit in cuantum de 108.732 lei", precizeaza un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

Aceeasi sursa mentioneaza ca Birin a incalcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia functia de primar este incompatibila cu orice alte functii publice sau activitati remunerate, in tara sau in strainatate, cu exceptia functiei de cadru didactic sau a functiilor in cadrul unor asociatii, fundatii sau alte organizatii neguvernamentale.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Consilierii ALDE, PMP si PSD din Scornicesti, impotriva modernizarii orasului

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 19:17

Consilierii ALDE, PMP si PSD din Scornicesti, impotriva modernizarii orasuluiScornicestiul a pierdut, saptamana trecuta, sansa de a atrage finantare europeana pentru modernizarea unor zone din oras. Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru "Amenajare spatii verzi, zone de recreere si revitalizare oras Scornicesti" s-a lovit de impotrivirea consilierilor PSD, ALDE si PMP, care au parasit sala.

"In sedinta de Consiliu Local care a avut loc miercuri, consilierii PSD - Ducu Ioan, Lungu Eugenia si Duminiceanu Nicolae, consilierii ALDE Tudor Florea, Barbu Viorel si Dumitru Sorin, dar si consilierul PMP Nedelea Constantin au parasit sala, refuzand sa voteze proiectul. Au considerat ca nu este benefic orasului, probabil s-au gandit ca nu avem nevoie de bani europeni. Prin acest proiect puteam reabilita Stadionul 2 Viitorul, unde s-ar fi amenajat o zona de joaca si fitness, mobilier urban, doua terenuri de minifotbal, un teren de handbal, doua terenuri de tenis, o fantana arteziana, echipamente pentru iluminat si nocturna. Proiectul mai cuprindea amenajarea unei suprafete de spatii verzi - 18.726 metri patrati - in centrul orasului, zona Raiffeisen, suprafata zonelor de recreere era de 2.638 metri patrati, suprafete circulatie pietonala - 7.215,51 metri patrati. In plus, toate aceste zone ar fi fost echipate cu iluminat si camere de luat vederi. Proiectul avea o valoare totala de aproape 9 milioane lei, iar valoarea cofinantarii era de 2%.

Primaria Scornicesti putea atrage bani europeni daca nu se impotriveau consilierii mentionati. ..

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Eveniment de Olt ]

S-a spanzurat de ziua ei

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 19:17

S-a spanzurat de ziua eiFemeia si-a pus capat zilelor chiar in ziua cand a implinit 40 de ani, cel care a facut descoperirea macabra fiind chiar sotul acesteia. Barbatul a gasit-o atarnand de o franghie, pe care a taiat-o si a sunat de urgenta la 112.

In cel mai scurt timp, la fata locului au ajuns paramedicii de pe echipajul SMURD Bals, precum si cadrele medicale de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt. Insa, din nefericire, salvatorii nu au mai putut face nimic pentru a salva femeia si au constatat decesul acesteia. "Pacienta a fost gasita in stop cardio-respirator. Cadrele medicale au efectuat, conform protocolului, manevrele de resuscitare, insa fara rezultat favorabil si au constatat decesul femeii", a precizat doctorul Marian Furtuna, purtatorul de cuvant al Ambulantei Olt.

Deocamdata, nu se cunosc motivele pentru care femeia a decis sa se spanzure de ziua ei, dar, potrivit unor informatii, aceasta mai amenintase ca se va sinucide. Se pare ca duminica a servit pranzul impreuna cu sotul ei, apoi a asteptat ca acesta sa adoarma si si-a pus capat zilelor. Politistii olteni au deschis o ancheta in cauza pentru a stabili cu exactitate cauzele si imprejurarile in care s-a petrecut nenorocirea.

Actualitate / stiri Actualitate117 vizite[ Eveniment de Olt ]

Incepe distributia tichetelor sociale catre beneficiarii slatineni

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 19:17

Incepe distributia tichetelor sociale catre beneficiarii slatineniPrimaria Slatina va incepe de astazi (n.red 28 noiembrie) distribuirea tichetelor sociale catre beneficiarii care au depus cereri, respectiv persoanele din categoriile anuntate - persoane cu handicap grav/accentuat si pensionari cu un venit lunar net de maximum 800 lei. In total, la nivel de municipiu sunt 4.300 de persoane care vor primi tichetele acasa, prin Posta. Ele vor putea fi folosite in 76 de unitati comerciale din Slatina - carmangerii, restaurante, supermarketuri, magazine alimentare si farmacii.

Primaria municipiului Slatina anunta demararea actiunii de distribuire a Tichetelor Sociale incepand de astazi, 28 noiembrie, operatiune ce se va derula prin intermediul Postei Romane. Potrivit reprezentantilor Primariei, din numarul total de 4.500 cereri depuse initial de persoanele vizate - respectiv persoane cu handicap grav/accentuat si pensionari cu un venit lunar net de maximum 800 lei, vor primi propriu-zis tichetele sociale mentionate un numar de aproape 4.300 persoane.

Actiunea de distribuire/depunere a cererilor pentru tichetele sociale s-a derulat in perioada 19 septembrie - 31 octombrie, persoanele din categoriile tinta avand la dispozitie unul dintre zece puncte amenajate pe raza intregului orasului, fie direct site-ul Primariei municipiului Slatina, www.primariaslatina.ro.

"Tichetele sociale, in valoare cumulata de 100 lei/beneficiar, vor putea fi utilizate pentru achizitionarea de produse alimentare, produse de curatenie si igiena corporala sau a ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Autorul crimei de pe strada Teiului s-a spanzurat in puscarie

Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 16:17

Autorul crimei de pe strada Teiului s-a spanzurat in puscarieIncidentul s-a petrecut vineri dimineata, Eugen Fana fiind incarcerat in Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. Slatineanul a fost gasit spanzurat chiar in baia celulei, in care mai era incarcerat inca un detinut. Potrivit unor informatii, barbatul si-a premeditat fapta, acesta spanzurandu-se cu un cearsaf pe care ar fi incercat sa si-l lege in jurul gatului. "Detinutul i-a indus in eroare pe politistii care pazeau celula, prin faptul ca si-ar fi aranjat patul ca si cand ar fi dormit. S-a dus la baie si s-a spanzurat cu ajutorul unui cearsaf. Am fost solicitati prin 112 sa intervenim, vineri dimineata, in jurul orei 07:00, insa barbatul, in varsta de 43 de ani, din Slatina, s-a sinucis peste noapte. Era rigid, cred ca era decedat de cel putin cinci - sase ore", a precizat doctorul Valerica Viasu, purtatorul de cuvant al Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti.

Reamintim ca Nela Micli, fosta angajata a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt, a fost omorata cu salbaticie de Eugen Fana, in dupa-amiaza zilei de 3 aprilie 2015. Initial, barbatul a vrut sa-l omoare pe sotul femeii, fostul sau patron, care inainte cu cateva zile il concediase. Negasindu-l acasa, Fana a ucis-o pe femeie, care ii deschisese usa apartamentului si il lasase sa intre fara sa banuiasca nici macar o clipa tragedia care avea sa urmeze. Nela Micli se afla in locuinta impreuna cu baietelul de 7 ani, care a fost inchis de criminal intr-o camera. Barbatul s-a napustit apoi cu ...

Actualitate / stiri Actualitate147 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cinci contestatii la concursul de directori din Olt

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 23:59

Cinci contestatii la concursul de directori din OltPe lista celor care au contestat rezultatul probei de evaluare a CV-ului se afla Gheorghe Moise, directorul Colegiului Tehnic "Dimitrie Petrescu" Caracal, care a contestat ambele rezultate (pentru functia de director si director adjunct); Denisa Maica, directorul Colegiului Economic "P.S.Aurelian" Slatina; Corina Adelina Bilteanu, directorul Colegiului Tehnic "Nicolae Balcescu" Bals; Nina Simona Punga, directorul Scolii Gimnaziale Plesoiu.

Concursul organizat de Ministerul Educatiei a iscat discutii aprinse in randul celor care s-au inscris; in urma concursului au fost deschise mai multe anchete penale ca urmare a sesizarilor facute de inspectoratele scolare, precizeaza oficialii din Minister. La Olt, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar, nu au fost inregistrate astfel de incidente.

Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare care sa genereze o ierarhizare corecta a candidatilor, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a decis ca evaluarea acestor contestatii sa fie facuta de o comisie din alt judet decat cel in care a fost sustinuta proba. Arondarea contestatiilor depuse de candidati a fost stabilita de Ministerul Educatiei si comunicata inspectoratelor scolare judetene. Din comisiile de solutionare a contestatiilor, constituite la nivel judetean si in Capitala, vor face parte alte persoane decat cele prezente in comisiile de concurs, respectandu-se structura si componenta prevazute de metodologia de concurs. Avand in vedere faptul ca aceste ..

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Eveniment de Olt ]

Un tronson de drum judetean, trecut in domeniul public al orasului Bals pentru a putea fi reabilitat

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 19:18

Consiliul Judetean pregateste proiectul "Modernizare drum judetean DJ 643, Falcoiu (DN 64) - Osica de Jos - Dobrun - Voineasa - Bals - Oboga - Calui - Iancu Jianu - limita judetul Valcea", pentru atragerea fondurilor europene nerambursabile, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 6 - Imbunatatirea infrastructurii Rutiere de Importanta Regionala, Prioritatea de investitii 6.1 - Stimularea Mobilitatii Regionale prin Conectarea Bodurilor Secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a Nodurilor Multimodale.

Potrivit raportului la proiectul de hotarare, "conform Ghidului Solicitantului pentru apelul de proiecte, criteriile de eligibilitate impun existenta si depunerea documentelor cadastrale aferente investitiei. In vederea intocmirii documentatiilor cadastrale necesare intabularii drumului judetean DJ 643, SC Geo Services Engineering SRL, conform contractului de servicii avand ca obiect "Elaborarea documentatiei cadastrale pentru inscrierea in cartea funciara, intabularea imobilelor si realizarea studiilor topografice pentru drumuri judetene din judetul Olt - DJ 546, DJ 642, DJ 643, DJ 657, a realizat masuratori topografice in vederea intocmirii centralizatorului lungimilor, suprafetelor si constructiilor pentru DJ 643. Tronsonul de la km 25+461 la km 33+275 din drumul judetean DJ 643 a fost inclus in domeniul public al orasului Bals, fiind intabulat la serviciul de Carte funciara. In inventarul bunurilor care apartin domeniului public al ..

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Sunt convins ca pe 11 decembrie cetatenii din Piatra-Olt vor vota un om al locului!"

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 19:17

"Sunt convins ca pe 11 decembrie cetatenii din Piatra-Olt vor vota un om al locului!"Sunteti unul dintre candidatii PNL Olt pentru Camera Deputatilor. Care sunt, in opinia dvs, principalele probleme ale zonei pe care o reprezentati?

Sunt membru al Partidului National Liberal inca din anul 1998, presedinte al organizatiei PNL Piatra-Olt, membru al Comitetului Judetean Executiv si intr-adevar sunt unul din candidatii pentru Camera Deputatilor. Conducerea PNL Olt si-a ales cu mare responsabilitate candidatii atat pentru Senat cat si pentru Camera Deputatilor, oameni care indeplinesc suta la suta criteriile de integritate ale partidului, competenti si curati, care nu s-au folosit niciodata de functiile publice ori politice pentru a-si crea avantaje personale sau de grup, asa cum au procedat adversarii nostri politici din PSD din 1990 si pana in prezent. Si la Piatra-Olt, ca de altfel in tot judetul, ne confruntam cu lipsa acuta a locurilor de munca, lipsa retelei de canalizare si, ce este foarte, foarte grav, lipsa unui Centru de Permanenta pentru asistenta medicala. Nu mai vorbesc de retea de gaze, cinematograf sau sala de spectacole. Dupa mai bine de 20 de ani de administratie pesedista, in afara de o retea de apa curenta si aceea incompleta, nu avem nimic din conditiile minimale care s-ar impune statutului de oras. Ba da, uitasem, avem....taxe si impozite la nivel de oras.

Ce proiecte aveti pentru judet?

Suntem judetul cu cei mai multi tineri plecati in strainatate si consider ca atat eu cat si echipa din care fac parte avem datoria de a gasi solutii pentru ..

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Eveniment de Olt ]

Noii angajati ai Politiei Olt, repartizati pe localitati

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 19:17

Noii angajati ai Politiei Olt, repartizati pe localitatiTrei contestatii au fost depuse de candidati (n.red. - doi care au dat concursul pentru postul de ajutor sef post si unul pentru unul dintre posturile de conductor caini) in urma probei scrise sustinuta la sfarsitul saptamanii trecute, iar comisia de solutionare le-a respins si a mentinut notele acordate initial.

Repartizarea noilor agenti de politie s-a facut in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute, candidatii admisi putand sa isi aleaga postul pe care sa il ocupe. Viitorii angajati isi vor incepe activitatea dupa ce in prealabil vor urma trei luni de pregatire in cadrul Centrului de Formare si Perfectionare a Politistilor "Nicolae Golescu" din municipiul Slatina, cursurile urmand a se desfasura din luna ianuarie 2017. Cei 21 de candidati admisi pe functiile de ajutor sef post, prin incadrare directa, din sursa externa, sunt Ionut Emanuel Nicolae, Adela Valentina Tucureanu, Nicusor Titan Voicu, Marin Aurelian Capatina, Irina Octavia Tabacu, Viorel Lifu, Ionut Andrei Mircea, Laurentiu Nicusor Eremia, Mihaela Alexandra Paun, Constantin Cristi Dinu, Cornel Patru, Cosmin Ionut Socoteanu, Cristina Nicoleta Lilieceanu, Constantin Laurentiu Petrescu, Steliana Miu, Ileana Spak, Mariana Georgiana Visan, Florian Cristian Badea, Alexandru Lacusteanu, Iuliana Nedeloiu si Cornel Laurentiu Trepadus, iar candidatii care vor ocupa cele doua posturi de conductor caini sunt Elena Mariana Iliescu si Andreea Diana Popa. Candidatul reincadrat ca politist, in urma concursului, este ...

Actualitate / stiri Actualitate120 vizite[ Eveniment de Olt ]

Simulare de incendiu la Sovecord Slatina

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 19:17

Simulare de incendiu la Sovecord SlatinaTrei autospeciale de stingere cu apa si spuma, un echipaj SMURD si o autospeciala pentru prima interventie si comanda, incadrate cu peste 20 de pompieri, au participat la simularea de incendiu. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, scenariul exercitiului a fost urmatorul: la societatea Sovecord din Slatina, care produce si comercializeaza lacuri si vopsele, a izbucnit un incendiu, in urma caruia doua persoane s-au intoxicat cu fum, iar alte doua au ramas blocate la etajul uneia dintre cladirile operatorului economic, fiind nevoie atat de salvarea persoanelor, cat si de lichidarea incendiului. "Principalele obiective ale exercitiului de stingere a incendiului au fost verificarea modului de organizare a cooperarii intre fortele participante, pregatirea psihologica a efectivelor participante pentru cunoasterea modului de comportare in cazul producerii unui incendiu, verificarea cailor de acces si a locurilor de amplasare a tehnicii de interventie", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Reamintim ca la Sovecord Slatina in data de 13 august 2013 s-a produs unul dintre cele mai mari incendii din ultimii ani, care au avut loc in judetul Olt. Zece autospeciale de lucru cu apa si spuma din Slatina, Scornicesti, Bals si de la societatile comerciale de pe platforma industriala a Slatinei au intervenit atunci pentru stingerea incendiului. Paramedicii SMURD Slatina au fost si ei prezenti, insa din fericire nu a ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Festivalul de teatru "Dialogul absurzilor...?" si-a desemnat castigatorii

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 19:17

Festivalul de teatru "Dialogul absurzilor...?" si-a desemnat castigatoriiEvenimentul cultural este parte a proiectului "Teatru pentru maine", al carei coordonator este Ristina Baboi, referent de specialitate in cadrul CJCPCTC Olt, si s-a desfasurat miercuri in sala de spectacole a Centrului Cultural "Eugen Ionescu" din Slatina. 21 de trupe de teatru din cadrul liceelor din judetul Olt, si nu numai, au fost in concurs, presedintele juriului alcatuit din cinci membri fiind actorul si regizorul Toma Enache. Festivalul de teatru "Dialogul absurZilor...?" s-a desfasurat pe doua sectiuni, respectiv monolog si sceneta, in total fiind acordate aproximativ 20 de premii.

La sectiunea sceneta, marele premiu "Visi Ghencea" si trofeul festivalului a fost castigat de trupa de teatru a Liceului "I. Ghe. Rosca" din Osica de Sus, cu piesa "Lectia" de Eugen Ionescu. Trupa Palatului Copiilor "Adrian Baran" Slatina, cu piesa "Angajare de clovn" de Matei Visniec a obtinut premiul I, Colegiul National "Ion Minulescu" Slatina, cu piesa "Jocul de-a macelul" de Eugen Ionescu - premiul II, iar premiul III a fost castigat de trupa de teatru a Liceului Teoretic "Petre Pandrea", cu piesa "Un El pentru toate" de Delia Cristina Matache. Mentiunile au fost obtinute de liceenii de la Colegiul "Ion Minulescu" Slatina, cu piesa "Lazar sau vremea dintre valuri", Colegiul National "A. I. Cuza" Corabia, cu piesa "Este ultima data cand mai mor" si Centrul Cultural "Eugen Ionescu" Slatina, cu piesa "Cititorul de contor". La sectiunea monolog s-au remarcat Larisa Zorlescu cu "4 girafe ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Eveniment de Olt ]

Langa si Susala, declaratii contradictorii

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 23:59

Langa si Susala, declaratii contradictoriiPrimul audiat a fost Bogdan Langa, care a incercat sa convinga instanta ca nu stie nimic despre vreo geanta cu bani pentru Darius Valcov de la Sorin Paduraru, pe care Lucian Susala sustine ca a dus-o in apartamentul din blocul V23 de pe strada Ecaterina Teodoroiu. Langa a declarat in fata instantei ca Susala venea la apartament doar cu genti cu haine si pantofi, pe care le aducea de la spalatoria Spotless, si ca singurii bani pe care i-a vazut in apartamentul pe care il impartea "sporadic" cu Darius Valcov erau "cate doua-trei milioane lei vechi lasati de Darius Valcov intr-o fructiera pentru Susala" - contravaloarea serviciilor de curatare a hainelor.

"In 2014 am locuit, sporadic, intr-un apartament din blocul V23 in care locuia varul meu primar Darius Valcov. Eu sunt din Bucuresti dar am locuit aici pentru ca in acea perioada eram director al Companiei de Apa Olt, functie pe care detinut-o pana acum doua luni. Il cunosc pe Lucian Susala de aproximativ 10-12 ani, iar in perioada in care am locuit in apartamentul din Slatina acesta venea periodic pentru a lua sau a aduce haine de la spalatoria pe care o administra. Hainele erau ale varului meu. Nu am vazut sa aduca si altceva, stiu ca pentru aceste servicii de curatatorie a hainelor varul meu il platea, ii lasa banii intr-o fructiera, cate doua-trei milioane lei vechi. Cu privire la intrebarea procurorului DNA daca am vazut ca in septembrie Susala sa aduca in apartament o geanta in care se aflau bani de la Sorin Paduraru, nu ..

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Eveniment de Olt ]

Modificari in legislatia referitoare la pescuit si acvacultura

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 23:16

Modificarile aduse de Executiv Ordonantei de Urgenta Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul si acvacultura vizeaza intarirea rolului administrativ al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), dezvoltarea acvaculturii, imbunatatirea sistemului de inspectie, control si colectare date si asigurarea unui sistem nou de acces la resursele acvatice vii din habitatele piscicole naturale.

"ANPA va exercita, in numele statului, prerogativele dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care sunt amplasate amenajari piscicole si va concesiona terenurile pe care sunt amplasate acestea. Prin aceasta masura, peste 31.000 ha de terenuri aflate in domeniul public al statului pe care sunt amplasate amenajari piscicole vor fi introduse in circuitul productiv, ceea ce va asigura productii suplimentare de peste si consolidarea sigurantei alimentare in Romania.

De asemenea, se legifereaza accesul inspectorilor piscicoli ai ANPA la unitatile de productie din domeniul pescaresc, obligativitatea operatorilor economici din domeniul pescaresc de a furniza date de productie, economice, precum si sanctionarea agentilor economici care refuza sa furnizeze date sau obstructioneaza accesul pentru inspectie si control", precizeaza un comunicat de presa al Guvernului.

Ordonanta reglementeaza masuri de protectie si conservare a resurselor acvatice vii, in baza unor planuri multianuale de management a resurselor acvatice vii exploatabile prin pescuit recreativ. Totodata, se stabileste o ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Amenzi pentru nereguli in cluburi si discoteci din judet

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 23:16

Amenzi pentru nereguli in cluburi si discoteci din judetIn scopul prevenirii unor evenimente nedorite, angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt au desfasurat in zilele de 11 si 12 noiembrie, in baza dispozitiei Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, o serie de actiuni inopinate de verificare la obiective cu afluenta de persoane din categoria cluburi si discoteci. La aceste activitati in teren, derulate cu precadere pe timpul noptii, dupa ora 23:00, au fost angrenati, alaturi de pompieri (n.red. - inspectori de prevenire si personal din subunitatile de interventie) si politisti si jandarmi. Verificarile s-au facut la nivel national, iar rezultatele au fost facute publice la jumatatea acestei saptamani.

Pe plan local, pompierii au executat in cele doua zile zece controale la operatori economici din categoria cluburi si discoteci, unde au fost constatate 32 de deficiente. In urma actiunilor de control preventive, angajatii ISU Olt au aplicat 14 sanctiuni contraventionale, valoarea totala a acestora ridicandu-se la peste 15.000 lei. "Principalele nereguli identificate in teren au constat in: exploatarea instalatiilor electrice cu defectiuni/improvizatii, neobtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, nefunctionarea iluminatului de securitate pentru marcarea cailor de evacuare, neorganizarea corespunzatoare a instructajului in domeniul situatiilor de urgenta, neafisarea/neactualizarea planurilor de evacuare in caz de incendiu, neorganizarea interventiei la locul de munca, precum si ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trofeul Festivalului Star de 5*****, castigat de o corabianca

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 23:16

Trofeul Festivalului Star de 5*****, castigat de o corabiancaMarele premiu i-a adus castigatoarei din Corabia, care a participat la sectiunea canto interpretare, cu acompaniament live, si alte beneficii, cum ar fi sustinerea unui recital in cadrul celei de-a patra editii a Festivalului Star de 5***** de anul viitor, dar si participarea la Festivalul Serbarii Marii, care se va desfasura in luna august 2017.

La sectiunea canto interpretare cu acompaniament live a manifestarii desfasurate in Capitala, alti doi copii din Corabia au fost premiati. Solistele Amalia Elena Tudor si Daria Ilias au obtinut premiul I si trofeele la categoriile lor de varsta. Andrada Netoi a participat la sectiunea interpretare instrumental - pian si a castigat tot premiul I, plus trofeul acestei sectiuni.

La randul sau, profesorul de muzica Marin Urzicana, cel care le calauzeste pasii spre o cariera de succes acestor copii, a fost recompensat, acesta primind din partea organizatorilor o diploma de excelenta.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Lucrarile la Palatul Copiilor Slatina, aproape finalizate

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 19:20

Lucrarile la Palatul Copiilor Slatina, aproape finalizateLa sala de spectacole a noii cladiri mai trebuie executate de constructor finisajele, dar si alte reparatii curente si lucrari de igienizare. De asemenea, mai este nevoie si de dotarea institutiei de invatamant slatinene cu mobilier si echipamente la standarde europene. Potrivit directorului Braileanu, pentru finalizarea constructiei noului palat al copiilor mai trebuie alocata de autoritati suma de 800.000 lei.

"Pana la sfarsitul anului vor sosi echipamentele si dotarile pentru institutia noastra. In bugetul alocat anul acesta de Ministerul Educatiei nu au fost prevazuti bani pentru finalizari, de aceea anul viitor vom termina sala de spectacole, fiind singura lucrare care mai trebuie executata la noul sediu al Palatului Copiilor Slatina. Avem echipamente legate de sistemul de sonorizare, sistemul de lumini, cinema 3D, mobilier pentru intreaga institutie, echipamente IT - 70 de calculatoare, copiatoare, care trebuie sa soseasca. Altele le-am primit deja si pot spune ca astazi (n.red. - miercuri) chiar au sosit doua pianine pentru sala de spectacole. Dupa cum stiti, va fi o sala de spectacole cu 300 de locuri, iar noul palat va avea 21 de sali pentru cercuri, trei sali de balet - una de 90 de metri patrati, iar doua de 60 de metri patrati. Speram ca in prima parte a anului sa dam in folosinta aceasta institutie", a precizat profesorul Ilie Braileanu. Potrivit aceleasi surse, la sala de spectacole mai trebuie executate doar finisajele: "La sala de spectacole, din cauza ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trafic alternativ pe DN 65 - E 574, timp de trei zile

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 19:20

Trafic alternativ pe DN 65 - E 574, timp de trei zile"In perioada 24 - 26 noiembrie, pe DN 65 - E 574, km 24 - 87, pe relatia Bals - Colonesti, in vederea asigurarii conditiilor optime de circulatie si fluidizare a traficului rutier, prin semnalizare orizontala, se executa lucrari de dublare a semnalizarii verticale, prin aplicarea de marcaje termoplastice pe partea carosabila. Astfel, in punctele in care se lucreaza, traficul se va desfasura alternativ", se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Olt.

Actualitate / stiri Actualitate3 vizite[ Eveniment de Olt ]

2 decembrie, zi libera

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 19:20

Executivul a stabilit miercuri, printr-o hotarare, ca ziua de vineri, 2 decembrie 2016, sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul public, dupa cele doua zile nelucratoare de sarbatoare legala, de 30 noiembrie si 1 decembrie, respectiv dupa Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei.

"Potrivit prevederilor hotararii, ziua de 2 decembrie va fi recuperata sambata, 17 decembrie 2016, sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pana pe 16 decembrie 2016", precizeaza un comunicat de presa al Guvernului.

Aceeasi sursa mentioneaza ca facilitatea nu se acorda locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

De asemenea, pentru functionarea justitiei ca serviciu public, dispozitiile acestei hotarari nu se aplica magistratilor si altor categorii din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 2 decembrie 2016 si nici participantilor in aceste procese.

Totodata, dispozitiile nu se aplica angajatilor din cadrul Trezoreriei statului care desfasoara activitati stabilite prin normele metodologice privind incheierea exercitiului bugetar al anului 2016, aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice.

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sentinta definitiva in dosarul crimei de pe strada Teiului

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 23:59

Sentinta definitiva in dosarul crimei de pe strada TeiuluiEugen Fana, barbatul care in primavara anului trecut a ucis-o pe sotia patronului sau, a fost condamnat definitiv. Magistratii Curtii de Apel Craiova au dat luni sentinta, adaugand inca cinci ani de inchisoare la pedeapsa pe care o stabilise Tribunalul Olt.

"(...)Condamna pe inculpatul Fana Eugen la pedeapsa principala de 25 de ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat. In temeiul art.66 din C.p. aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a, b din C.p. pe o perioada de 5 ani. In temeiul art.65 din C.p. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a, b, din C.p. (...) Condamna pe inculpatul Fana Eugen la pedeapsa principala de 3 ani inchisoare pentru infractiunea de furt calificat. In temeiul art. 38 alin. 1 C.p. rap. la art. 39 alin.1 lit. b C.p. aplica inculpatului Fana Eugen pedeapsa cea mai grea de 25 de ani inchisoare, la care se adauga un spor de o treime din pedeapsa de 3 ani inchisoare, respectiv 1 an inchisoare, urmand ca inculpatul Fana Eugen sa execute pedeapsa de 26 de ani inchisoare. Mentine celelalte dispozitii ale s.p.169/13 iulie 2016 a Tribunalului Olt, care nu sunt contrare prezentei decizii", se precizeaza in incheierea instantei, sentinta fiind definitiva.

In luna iulie a acestui an, Eugen Fana a fost condamnat de Tribunalul Olt la 21 de ani de inchisoare si la plata sumei de 2 milioane de euro reprezentand daune morale si ...

Actualitate / stiri Actualitate116 vizite[ Eveniment de Olt ]

ISJ Olt: Activitatile politice, interzise in scoli

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 19:19

"Avand in vedere ca in aceasta perioada se desfasoara campania electorala, va rog sa aveti in vedere precizarile Regulamentului de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar. Unitatile de invatamant se organizeaza si functioneaza independent de orice ingerinte politice sau religioase, in incinta acestora fiind interzise crearea si functionarea oricaror formatiuni politice, organizarea si desfasurarea activitatilor de natura politica si prozelitism religios. Activitatile derulate in parteneriat nu pot avea conotatii politice, de propaganda electorala, de prozelitism religios si nu pot fi contrare moralei sau legilor statului", se precizeaza intr-un comunicat al institutiei oltene.

Actualitate / stiri Actualitate3 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita la Slatina
Anul acesta, activitatile dedicate Unirii de la 1918 si Zilei Nationale a Romaniei s-au desfasurat ...
Cum s-a transformat raul Olt in lacul lebedelor: explicatia specialistilor
Sunt aproape 10 ani de cand, iarna de iarna, raul Olt devine pe negandite punct de atractie pentru ...
Impuscat la vanatoare
Victima a fost impuscata de un coleg de vanatoare, caruia i s-a descarcat accidental arma. Potrivit ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor