Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.244 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Fetita inecata in raul Oltet

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 11:47

Fetita inecata in raul OltetPompierii din cadrul Garzii Bals si Detasamentului Slatina au intervenit in comuna Iancu Jianu pentru cautarea si salvarea copilei. La fata locului s-au deplasat paramedicii de pe echipajul SMURD, o autospeciala de prima interventie si comanda si o barca pneumatica cu motor.

"Persoana care a sunat la 112 a anuntat ca este vorba de doi copii, un baiat in varsta de sapte ani si sora acestuia, in varsta de noua ani, ulterior revenindu-se cu informatia ca baiatul a fost scos la mal de mama acestuia. Militarii ajunsi la fata locului au inceput imediat actiunile de cautare, reusind, cu ajutorul accesoriilor de cautare-salvare sa o gaseasca pe minora si sa o aduca la mal. Pacienta a fost preluata de paramedicii SMURD in stop cardio-respirator si au fost incepute imediat manevrele de resuscitare", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

In sprijinul pompierilor a venit si un echipaj cu medic de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt. Echipajele au executat resuscitare cardio-pulmonara aproximativ o ora si 50 de minute, insa fara rezultat favorabil, medicul de pe autosanitara constatand decesul fetitei de noua ani. Fratele ei de sapte ani a fost gasit de salvatori constient si stabil, fiind transportat cu ambulanta la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Politistii fac cercetari in cauza pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc tragedia.

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sinucidere pe raul Olt

Joi, 30 Iunie 2016, ora 23:59

Sinucidere pe raul OltBarbatul disparuse de la domiciliu la inceputul acestei saptamani si, potrivit unor informatii, se pare ca rudele sale sunt cele care au gasit in locuinta lui un bilet de adio in care acesta a scris ca se va sinucide, aruncandu-se in raul Olt de pe podul rutier de la intrarea in municipiul Slatina dinspre Craiova. Deocamdata nu se cunosc motivele pentru care Gheorghe Barbu a recurs la acest gest necugetat, trupul sau neinsufletit fiind gasit joi dupa-amiaza in apele Oltului, la o distanta de un kilometru in aval de Podul Olt.

In jurul orei 14:45, la fata locului au fost solicitati sa intervina pompierii din cadrul Detasamentului Slatina care, dupa cateva zeci de minute, au reusit sa-l scoata la mal cu ajutorul unei barci pneumatice si a accesoriilor din dotare.

"Detasamentul Slatina a intervenit pentru cautarea unei persoane posibil inecate in raul Olt. La fata locului s-a deplasat o autospeciala pentru prima interventie si comanda si o barca cu peridoc. Cu ajutorul accesoriilor din dotare pompierii au reusit sa-l gaseasca pe barbat la aproximativ un kilometru in aval de podul rutier, acesta a fost scos la mal, cazul fiind preluat de organele de politie", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Cadrele medicale de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt s-au deplasat la randul lor la locul tragediei si nu au mai putut decat sa constate decesul barbatului. "Din pacate, pacientul, in varsta de 75 de ..

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Eveniment de Olt ]

Retea nationala de puncte de alimentare pentru autovehiculele electrice

Joi, 30 Iunie 2016, ora 19:17

Retea nationala de puncte de alimentare pentru autovehiculele electricePe masura ce punctele de incarcare vor fi finalizate, ele vor fi actualizate intr-o harta online ce va putea fi consultata de orice sofer din Romania. Programul "Infrastructura de alimentare verde" este destinat persoanelor juridice, respectiv primariilor din localitati cu mai mult de 50.000 de locuitori, institutiilor publice si agentilor economici din astfel de orase dar si agentilor economici ale caror sedii sociale sau puncte de lucru au acces direct la autostrazi, drumuri europene si drumuri nationale.

Fiecare dintre acesti beneficiari poate aplica la Agentia Fondului pentru Mediu pentru instalarea de puncte de incarcare si poate beneficia de finantarea a 80% din costurile unui astfel de proiect. Suma maxima pe care o poate solicita o primarie, institutie publica sau un agent economic este de 900.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro).

Programul permite instalarea atat a punctelor de incarcare cu putere normala, egala cu 22 kw curent alternativ, cat si a celor cu putere inalta, mai mare de 22 kw curent continuu. Pentru o priza cu incarcare normala (de circa 4 ore) AFM a stabilit in concordanta cu nivelul pietei o suma maxima decontabila de 2.500 de euro, iar pentru una cu incarcare rapida (sub 1 ora) o suma de 35.000 de euro.

Locatiile care pot fi dotate cu chargere rapide sau normale conform viziunii Programului sunt parcarile publice, parcari destinate sau care deservesc punctele de interes public (baze sportive, sali de spectacole, institutii publice, centre ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

Angajatii ISU Olt continua recrutarea viitorilor pompieri

Joi, 30 Iunie 2016, ora 19:17

Angajatii ISU Olt continua recrutarea viitorilor pompieriLa nivel national, pentru sesiunea din acest an au fost scoase la concurs 225 de locuri, numai pentru barbati. Pana in prezent, 22 de tineri olteni s-au inscris la unitatea de invatamant din localitatea prahoveana Boldesti, insa cererile de inscriere se primesc la sediul ISU Olt pana la data de 29 iulie 2016. Dosarele, in volum complet, se vor primi pana la 12 august 2016, durata studiilor la Scoala de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" fiind de doi ani. "Cei care opteaza pentru o cariera militara se pot adresa Biroului Resurse Umane al ISU Olt pentru informatii referitoare la conditiile de inscriere, graficul admiterii, datele de prezentare, valoarea taxei de inscriere, etapele si probele de concurs, tematica si bibliografie", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Pana in prezent, angajatii inspectoratului au mai recrutat tineri care vor sa devina pompieri si pentru alte unitati de invatamant din tara, precum Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti -20, Academia tehnica Militara Bucuresti - 1 si Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" Sibiu - 1.

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Eveniment de Olt ]

Proceduri simplificate de obtinere a actelor de identitate

Joi, 30 Iunie 2016, ora 19:17

Proceduri simplificate de obtinere a actelor de identitateGuvernantii au stabilit doua modalitati de inregistrare a nasterii copilului, in functie de termenul in care aceasta se realizeaza. Prima modalitate se refera la inregistrarea nasterii copilului, care se va face, ca regula generala, in termen de 30 de zile de la nastere (comparativ cu 15 zile cat este in prezent). In acest termen de 30 de zile, ca element de noutate, se stabilesc reguli privind inregistrarea copilului chiar daca la internarea in unitatea sanitara, mama nu poate face dovada identitatii sale cu un act de identitate. Noile reglementari prevad proceduri atat pentru situatia in care mama nu detine act de identitate, din diferite motive (nu s-a eliberat, l-a pierdut sau l-a distrus), cat si pentru situatia in care mama nu a fost inregistrata in evidentele de stare civila si, implicit, nu a detinut niciodata un certificat de nastere.

A doua modalitate prevede ca inregistrarea nasterii se va putea realiza, ca situatie de exceptie, si dupa termenul de 30 de zile, insa prin parcurgerea unor proceduri administrative. Pe langa faptul ca se elimina limitarea de un an in care era posibila stabilirea starii civile pe cale administrativa, actul normativ adoptat miercuri elimina procedura de inregistrare tardiva a nasterii realizata in fata instantelor de judecata. Astfel, inregistrarea nasterii peste termenul de 30 de zile se va putea face printr-o aprobare a primarului unitatii administrativ-teritoriale, cu un aviz prealabil al serviciului public comunitar judetean de ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Consilierii PNL, nevalidati la Colonesti

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 19:18

Consilierii PNL, nevalidati la ColonestiIn urma alegerilor din 5 iunie, Consiliul Local Colonesti ar fi trebuit sa fie format din 8 consilieri PSD, 2 de la PNL, 1 de la UNPR. La ora actuala, din CL Colonesti fac parte insa doar reprezentantii PSD si UNPR, cei ai PNL nefiind validati pe motiv de... suspiciuni.

"Am fost validati de Judecatorie, de Circumscriptie, numele noastre au fost citite de pe procesul verbal in prezenta celor doi reprezentanti ai Prefecturii Olt care au asistat la sedinta de constituire a Consiliului Local Colonesti, dar nu putem face parte din Consiliul Local. Comisia de validare a mandatelor, formata doar din consilieri PSD, a refuzat sa ne valideze pe noi, cei de la PNL. Au invocat faptul ca pe listele de semnaturi de sustinere a candidaturilor ar fi existat semnaturi false, lucru aberant. E bataie de joc, cum sa vii dupa atata timp cu astfel de afirmatii? Daca era vreo problema de acest gen ar fi trebuit sa existe o contestatie in termenul legal, am fi fost anuntati de cei abilitati sa verifice aceste lucruri. Le-am spus celor doi reprezentanti ai Prefecturii Olt care au participat la sedinta ca ceea ce se intampla este un abuz, o ilegalitate, dar au zis ca ei sunt prezenti doar pentru ca sedinta sa se desfasoare conform legii. Asa se desfasoara o sedinta conform legii, printr-un abuz?", a declarat Laurentiu Constantin, presedintele PNL Colonesti si unul din cei doi consilieri PNL ale caror mandate nu au fost validate de comisie.

Acesta a precizat ca a facut plangere penala impotriva ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Eveniment de Olt ]

Salvatorii slatineni, pe primul loc

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 19:18

Echipajele de pompieri din cadrul Detasamentului Slatina, Detasamentului Caracal si Statiei Scornicesti au participat la concursuri, salvatorii olteni demonstrandu-si abilitatile la probe precum scara de fereastra, pista cu obstacole pe 100 de metri, stafeta 4 x 100 de metri si realizarea dispozitivului de interventie la motopompa. In urma sustinerii tuturor probelor, prima pozitie a clasamentului general a fost ocupata de pompierii de la Detasamentul Slatina, urmati de colegii de la Detasamentul de Pompieri Caracal - locul II si Statia de Pompieri Scornicesti - locul III. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, cei mai buni dintre pompierii prezenti la aceste concursuri vor constitui lotul reprezentativ al institutiei care va participa la etapa zonala a competitiei care se va desfasura in luna iulie, la ISU Teleorman.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Elev din Slatina, medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 19:17

Elev din Slatina, medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de MatematicaMunicipiul Slatina a fost, in perioada 24 - 29 iunie, gazda celei de XX-a editii a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, competitie de prestigiu la care au participat elevi din 11 tari balcanice - Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia, Romania - si 8 tari invitate - Azerbaidjan, Franta, Indonezia, Kazakhstan, Filipine, Arabia Saudita, Tajikistan,Turkmenistan.

La finalul concursului, care a constat in rezolvarea a patru probleme, alese de un juriu international, in cel mult 4 ore si jumatate, Romania s-a clasat pe locul I.

Potrivit unui comunicat al Societatii de Stiinte Matematice din Romania, unul dintre organizatorii evenimentului, elevii romani din prima echipa au obtinut 2 medalii de aur: Denis Chirita (33 de puncte) si George Adrian Picu (33 de puncte) si 4 medalii de argint: Edis Memis (31 de puncte), Ioan - Andrei Nicolae (31 de puncte), Alexandra Timofte (31 de puncte) si Nguyen Tran Bach (23 de puncte).

Echipa B, pe care Romania, ca tara organizatoare, a avut dreptul sa o aduca in concurs, a obtinut 3 medalii de argint: Sebastian Mihai Simon (27 de puncte), Vlad Nicolae Robu (25 de puncte), Paul Becsi (24 de puncte) si 3 medalii de bronz: Amina Abu - Shanab (20 de puncte), Ileana Dima (18 puncte) si Mircea Donciu (16 puncte). In clasamentul neoficial pe tari, Romania este pe primul loc, inaintea Turciei, Bulgariei si Romaniei B.

De asemena,o echipa locala a Slatinei, numita ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Noul model CIV, eliberat de RAR dupa epuizarea stocului existent de formulare

Marti, 28 Iunie 2016, ora 23:20

Noul model CIV, eliberat de RAR dupa epuizarea stocului existent de formulareConform prevederilor legale, RAR va recurge la eliberararea modelului nou de document dupa ce vor fi consumate CIV deja tiparite. "RAR estimeaza ca stocul actual de formulare CIV permite desfasurarea corespunzatoare a activitatii pana la sfarsitul anului in curs. Mentionam ca, indiferent de modul in care se va face tranzitia catre urmatorul CIV, posesorii de vehicule nu sunt si nici nu vor fi afectati financiar sau in vreun alt mod", se precizeaza intr-un comunicat RAR.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Tentativa de suicid la Brebeni

Marti, 28 Iunie 2016, ora 23:18

Tentativa de suicid la BrebeniPentru salvarea femeii din fantana publica, la locul solicitarii au intervenit pompierii Detasamentului Slatina cu o autospeciala complexa pentru interventie si descarcerare si un echipaj SMURD.

"In jurul orei 06:00, salvatorii au gasit victima intr-o fantana cu diametrul de aproximativ un metru si adancimea de cel putin zece metri. Pentru salvarea femeii in varsta de 60 de ani, pompierii au folosit un ham de salvare si mai multe cordite de salvare. Un pompier a fost coborat in fantana, a asigurat-o pe femeie cu hamul de salvare si a fost scos la suprafata, impreuna cu victima, de ceilalti membri ai echipajului".

Pacienta a preluata de paramedicii de pe echipajul SMURD constienta, cu hipotermie usoara si excoriatii la picioare, si transportata la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Nu este primul gest necugetat la care batrana a recurs pana acum. Potrivit unor informatii, se pare ca femeia din Brebeni este cunoscuta cu afectiuni psihice, iar in trecut a mai avut o tentativa de suicid cu medicamente si a fost internata la Sectia de Psihiatrie a unitatii spitalicesti slatinene.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ofiter din Arges, adjunct al IPJ Olt

Marti, 28 Iunie 2016, ora 23:18

Ofiter din Arges, adjunct al IPJ OltComisarul sef Eduard Cristian Bila a fost seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges timp de aproximativ opt ani, acesta fiind avansat in noua functie de la Inspectoratul de Politie Judetean Olt acum o saptamana. Bila a fost imputernicit adjunct al inspectorului sef din cadrul Politiei Olt pe o perioada de sase luni.

Potrivit jurnalistilor argeseni de la Curierul Zilei, ofiterul din Arges a absolvit Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza in anul 1994. Timp de trei ani a lucrat ca ofiter la Biroul Investigatii Criminale din cadrul Politiei Pitesti, iar in anul 1997 a fost mutat la Serviciul de Investigatii Criminale al Politiei Arges, ca ofiter in cadrul Compartimentului Furturi Auto. Incepand cu anul 2004, timp de patru ani, comisarul sef Bila a fost seful Sectiei 2 Politie, actualmente Sectia 4 Politie, din cartierul pitestean Prundu. Din anul 2008, ofiterul operativ judiciarist a fost avansat si numit in functia de sef a SIC Arges, iar saptamana trecuta a fost imputernicit adjunct al IPJ Olt. "Eu sunt in acest moment in concediu. Mai am cateva zile si, cand se termina, am sa ma prezint direct la IPJ Olt. O sa fiu adjunct tot pe Judiciar, domeniul in care am lucrat de la inceputul carierei mele", a declarat Eduard Bila pentru cotidianul argesean Curierul Zilei.

Ofiterul din Arges este adjunct in locul comisarului sef Nicolae Baduica care, la inceputul lunii februarie 2016, a iesit la pensie. Comisarul sef Eduard ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Eveniment de Olt ]

Case inundate la Movileni

Marti, 28 Iunie 2016, ora 23:18

Case inundate la MovileniMai multe localitati oltene s-au aflat luni, pentru o ora, sub incidenta unei avertizari nowcasting cod portocaliu de averse si grindina.

Ploile abundente au provocat pagube insemnate la Movileni. Reprezentantii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta au transmis un raport informativ catre pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt cu pagubele produse in urma ploii torentiale. "Am fost instiintati cu privire la faptul ca in satele Movileni si Bacea ale localitatii au fost inregistrate urmatoarele pagube: trei case inundate si avariate, un obiectiv socio-economic (n.red. - o gradinita in Bacea), doua podete, 200 hectare de teren agricol si 30 hectare de pasune. De la celelalte CLSU nu am primit niciun raport cu privire la inregistrarea unor eventuale pagube in urma fenomenelor meteo periculoase care s-au abatut asupra judetului Olt", a precizat plutonierul majorAlin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU.

In aceste zile se va constitui comisia judeteana de evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteo periculoase, alcatuita din specialisti ai ISU Olt, Inspectoratului de Stat in Constructii Olt, Consiliului Judetean Olt si Directiei Agricole Olt, care va merge in teren si va evalua cu exactitate pagubele inregistrate la Movileni.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Marcaje rutiere pe strazile Primaverii, Artileriei si Cornisei din Slatina

Marti, 28 Iunie 2016, ora 23:18

"Miercuri - 29 iunie, se vor desfasura lucrari de efectuare a marcajelor rutiere pe strada Primaverii, respectiv tronsonul cuprins intre intersectia cu bulevardul Alexandru Ioan Cuza si cea cu strada Crisan (policlinica Helios). Cu acest prilej adresam rugamintea proprietarilor de autovehicule care obisnuiesc sa parcheze pe lungimea tronsonului mentionat sa le mute in ziua respectiva, pentru a permite efectuarea cu rapiditate a marcajelor rutiere. Lucrarile de realizare a marcajelor rutiere vor continua in zilele urmatoare pe toata lungimea strazii Primaverii urmand ca, de luni - 4 iulie, aceleasi lucrari sa fie realizate si pe strazile Artileriei si Cornisei, recent modernizate prin asfaltare", precizeaza un comunicat de presa al Primariei Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

Andrei Iordache iese la rampa

Marti, 28 Iunie 2016, ora 19:18

Andrei Iordache iese la rampaIntr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Olt, Iordache a afirmat ca cei sapte consilieri locali PNL din CL Slatina isi vor face datoria "cu cea mare responsabilitate", vor organiza periodic dezbateri publice din care sa rezulte proiecte, vor amenda si aduce in atentia opiniei publice "toate derapajele si tentativele de furt din partea administratiei PSD". Discursul a continuat cu acuzatii in momentul in care Iordache a fost intrebat de ce pare atat de convins ca vor exista tentative de furt.

" Eu ii cunosc pe Stanescu, Oprescu si Mot ca sunt niste infractori", a spus Iordache. In ciuda insistentei jurnalistilor, acesta a evitat sa detalieze subiectul, sa aduca argumente care sa-i sustina afirmatia.

"Asta e punctul meu de vedere. Lucrurile sunt foarte simple, la o acuzatie atat de grava un om cinstit ar face face simplu primul gest, l-ar da in judecata pe cel care l-a facut infractor. Sunt doua variante - daca ma dau in judecata inseamna ca se simt cinstiti si mergem si vedem cine a avut dreptate, daca nu ma dau in judecata inseamna ca aia e, sau nu ii intereseaza foarte mult", a spus Iordache.

Intrebat de ce ar trebui sa fie crezuta afirmatia sa, in conditiile in care in urma cu cativa ani flutura catuse intr-o conferinta pentru Darius Valcov, iar ulterior devenisera buni prieteni, Andrei Iordache a spus ca nu incearca sa convinga pe nimeni: "Nu trebuie sa ma credeti. Eu am transmis un mesaj, sunt niste lucruri pe care... Asta este punctul meu de vedere, e o ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cei mai multi liceeni olteni, experimentati la proba de competente digitale

Marti, 28 Iunie 2016, ora 19:18

Cei mai multi liceeni olteni, experimentati la proba de competente digitale"Rezultatele obtinute de candidatii inscrisi la proba D) de evaluare a competentelor digitale, in judetul Olt, sunt urmatoarele: dintr-un total de 2.527 elevi prezenti, 26 nu au obtinut niciun calificativ, 383 de elevi au obtinut calificativul incepator, 649 mediu, 586 avansat si 793 au obtinut calificativul experimentat. Un numar de 90 de candidati nu s-au prezentat la proba", a precizat Mirela Paraschiv.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mircea Ungureanu si primarul de la Valea Mare, sub control judiciar

Marti, 28 Iunie 2016, ora 19:18

Mircea Ungureanu si primarul de la Valea Mare, sub control judiciarAfaceristul Mircea Ungureanu si George Daniel Iancu, primarul ales dar inca neinvestit al comunei Valea Mare, au primit masuri preventive mult mai blande. Prin decizie a Curtii de Apel Bucuresti, Ungureanu a scapat de arestul preventiv iar Iancu de arestul la domiciliu, ambii fiind pusi sub control judiciar.

Cei doi au fost retinuti pe 16 iunie, alaturi de alte 8 persoane, in urma unor perchezitii efectuate de politistii bucuresteni intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si consultanta. Pe 17 iunie, toti cei retinuti au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

In cazul lui Mircea Ungureanu instanta a decis arestarea preventiva, iar George Daniel Iancu a fost plasat sub masura arestului la domiciliu. Ambii inculpati au contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Bucuresti. Contestatiile au fost judecate luni, insa Ungureanu si-a mai petrecut inca o seara la "beciul domnesc", pentru ca instanta a ramas in pronuntare. Marti, Curtea de Apel Bucuresti a dat sentinta, admitand contestatiile celor doi si inlocuind masurile preventive initiale cu cea a controlului judiciar.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, Ungureanu si Iancu sunt acuzati ca, impreuna cu celelalte opt persoane din dosar, ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de lei bugetului de stat.

"Din cercetari a reiesit ca cei in cauza ar fi creat un mecanism de ...

Actualitate / stiri Actualitate93 vizite[ Eveniment de Olt ]

Aproape 900.000 de cereri in campania SAPS 2016

Marti, 28 Iunie 2016, ora 19:18

De asemenea, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca suma totala autorizata la plata pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) si Buget National), pentru plata regulara aferenta Campaniei 2015 este de 1,253 miliarde de euro, pentru un numar de 798.903 beneficiari. "Din data de 23 iunie 2016 a inceput procesarea in vederea autorizarii la plata a fermierilor cu cerere unica de plata in campania 2015, fermieri care au facut obiectul controalelor pe teren (clasic, teledetectie, ecoconditionalitate) pe campania antementionata", au precizat reprezentantii APIA.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Confesiuni cromatice" la Galeria Artis Slatina

Marti, 28 Iunie 2016, ora 19:18

"Confesiuni cromatice" la Galeria Artis SlatinaEvenimentul cultural are loc la Galeria Artis din Slatina a Muzeului Judetean Olt, iubitorii de arta putand vedea lucrarile artistului pana pe data de 20 iulie 2016. Radu Bercea este nascut la 23 august 1939 in Cuciuru Mare - Cernauti Bucovina, iar acum este stabilit in localitatea suceveana Gura Humorului.

Absolvent al Scolii de Arte Plastice si Decorative "Octav Bancila" din Iasi, pana acum artistul plastic a avut peste 200 de expozitii personale si de grup organizate in tara si in strainatate. De-a lungul anilor, Radu Bercea a fost declarat cetatean de onoare al orasului Rio Negro - Statul Parana - Brazilia, orasului Port Marly - Paris - Franta, Ostrita - regiunea Cernauti - Ucraina si orasului Gura Humorului - judetul Suceava - Romania.

Potrivit lui Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt, cu prilejul vernisajului va fi prezentat publicului slatinean si volumul memorialistic "In coltii fiarei", semnat de Nicolae Ianasi, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici Mehedinti, o lucrare ce descrie calvarul prin care a trecut autorul in perioada detentiei sale (1958-1964) in inchisorile comuniste.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

Transportul de persoane, verificat de politisti

Luni, 27 Iunie 2016, ora 23:20

Transportul de persoane, verificat de politistiRutieristii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt au controlat orice autovehicul cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri, destinat transportului de persoane. In principal, oamenii legii au actionat la intrarile si iesirile din localitatile urbane, insa au fost facute verificari si pe drumurile publice care tranziteaza localitatile rurale.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Rutier al Politiei Olt, au fost controlate 82 de autovehicule si aplicate un numar total de 70 de sanctiuni contraventionale - 64 dintre acestea soferilor care au incalcat legislatia rutiera si sase la transportul public de persoane. Majoritatea amenzilor au fost aplicate conducatorilor auto prinsi pe picior gresit la intrarile si iesirile municipiilor Slatina si Caracal. In privinta ultimei situatii, politistii rutieri au constatat ca in microbuzele si autocarele verificate se aflau mai multi calatori fata de numarul acceptat, mentionat in certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

De asemenea, in cadrul actiunii oamenii legii au retinut si permisul de conducere al unui sofer prins la volanul unui autovehicul de transport marfa sub influenta bauturilor alcoolice.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Peste 300 de absenti la prima proba din cadrul Evaluarii Nationale

Luni, 27 Iunie 2016, ora 23:20

Peste 300 de absenti la prima proba din cadrul Evaluarii NationalePrincipalele subiecte pe care au trebuit sa le rezolve elevii au fost reprezentate de o poezie a lui Baconski si o naratiune despre o zona turistica. Pe baza poeziei "Salcamii", elevii au trebuit sa gaseasca sinonime ale unor cuvinte indicate, sa explice rolul cratimei, sa transcrie un epitet si o repetitie din text, dar si sa prezinte in 30-50 de cuvinte semnificatia unor versuri date. Tot in cadrul primului subiect, elevii au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa se motiveze apartenenta la genul liric a textului mentionat.

La subiectul al doilea, elevii au avut de raspuns la o serie de cerinte pe baza textului "Gradina pierduta a Edenului: locul in care ajungi doar cu elicopterul", de Andreea Marinas. Tot in cadrul subiectului II, elevii au avut de redactat o naratiune de 150-200 de cuvinte, in care sa prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zona turistica.

La prima proba de Evaluare Nationala, la nivelul judetului s-au prezentat 2.928 de elevi dintr-un total de 3.176 de elevi inscrisi. Evaluarea continua miercuri, cu proba la disciplina Matematica.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]

Consilierii locali din Studina sfideaza Prefectura

Luni, 27 Iunie 2016, ora 23:17

Potrivit calendarului stabilit de Prefectura Olt, in perioada 22 - 25 iunie ar fi trebuit sa se constituie consiliile locale in toate cele 112 localitati ale judetului. In Bals si Studina insa, din cauza absentei unei parti a alesilor locali, sedintele de constituire nu au putut avea loc, reprezentantii Prefecturii fiind nevoiti sa reprogrameze sedintele.

La Bals, de la prima convocare, stabilita pentru 25 iunie, au lipsit consilierii PSD, motivul vehiculat pe surse fiind esecul negocierilor cu PMP. In absenta unei majoritati care sa le asigure posibilitatea de a-si impune viceprimarul, alesii PSD au preferat sa absenteze. Urmatoarea incercare de constituire a CL Bals va avea loc azi, de la ora 15.00.

O situatie aparte este la Studina, unde pana acum au avut loc doua tentative esuate de constituire a Consiliului Local. Din cele 11 mandate, PNL detine 5, PSD - 2, PMP - 1, PRM - 1, ALDE - 1, UNPR - 1.

"E vorba de consilierii de la PSD, UNPR si ALDE, care nu vor sa se prezinte. Nu au venit nici la prima sedinta, nu au venit nici la cea de-a doua, care ar fi trebuit sa aiba loc azi (n.r luni). E o totala lipsa de respect fata de Prefectura, dar si fata de oamenii care i-au votat. Probabil vor veni pana la urma la cea de-a treia convocare, de teama sa nu-si piarda mandatele", a spus Marian Vasile, primarul reales al comunei Studina.

Urmatoarea incercare de constituire a CL Studina va avea loc joi, de la ora 11.00. In cazul in care nici de aceasta data nu se vor prezenta, cei ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Se schimba structura anului scolar

Luni, 27 Iunie 2016, ora 19:17

Ministerul Educatiei Nationale a lansat in dezbatere publica proiectul de ordin de ministru privind structura anului scolar 2016-2017. Principala modificare este legata de programul "Scoala Altfel", care ar urma sa fie extins.

Cea mai importanta noutate este extinderea programului national "Scoala altfel" la o durata de 8 zile, in doua etape distincte: la inceputul anului scolar (12-14 septembrie) si in interiorul anului scolar, pe durata a 5 zile consecutive, la alegerea unitatilor de invatamant, explica reprezentantii MENCS. Prima etapa (12-14 septembrie 2016) este destinata acomodarii elevilor si a profesorilor cu programul scolar si cu procesul de predare-invatare. A doua etapa presupune alocarea a 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar, in urma unei planificari ce ramane la decizia scolilor. Astfel, in functie de ciclurile de invatamant scolarizate, unitatile de invatamant pot opta pentru unul dintre urmatoarele segmente: 21 noiembrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 si 15 mai - 9 iunie 2017 (invatamantul prescolar si primar), respectiv 17 octombrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 si 15 mai - 9 iunie 2017 (invatamantul gimnazial, liceal, profesional si postliceal).

Metodologia de organizare si desfasurare a programului "Scoala altfel" va fi elaborata de Ministerul Educatiei si aprobata separat, prin ordin de ministru, dupa ce in prealabil va fi supusa dezbaterii publice. Obiectivul major al documentului este acela de a ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Parcul Industrial Slatina ramane fara director, dupa demisia lui Ciprian Chitoiu

Luni, 27 Iunie 2016, ora 19:17

Parcul Industrial Slatina ramane fara director, dupa demisia lui Ciprian ChitoiuPrimaria municipiului Slatina anunta ca, incepand cu data de 27 iunie, postul de director general al Parcului Industrial Slatina a devenit vacant in urma demisiei lui Ciprian Mihai Chitoiu, aprobata la aceeasi data de edilul Emil Mot.

"Ocupantul anterior al postului mentionat a invocat motive personale in documentul demisiei. In perioada imediat urmatoare va fi numita o persoana care sa exercite cu caracter interimar atributiile functiei de director general al Parcului Industrial Slatina. Parcul Industrial Slatina este administrat de SC Slatina Industrial Parc SA, unde actionar majoritar este Consiliul Local Slatina", se arata intr-un comunicat de presa al administratiei locale.

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pompierii profesionisti in concurs

Luni, 27 Iunie 2016, ora 19:17

Pompierii profesionisti in concursEchipajele de pompieri participante isi vor demonstra abilitatile la urmatoarele probe: scara de fereastra, pista cu obstacole pe 100 de metri, stafeta 4 x 100 de metri si realizarea dispozitivului de interventie la motopompa. Concursul va avea loc cu incepere de la ora 08:00, la sediul ISU Olt, unde va avea loc prima proba de concurs (n.red. - scara de fereastra) si va continua, de la ora 09:00, la Stadionul "1 Mai" din Slatina.

Potrivit reprezentantilor ISU Olt, obiectivul fundamental al concursurilor este dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor specifice, necesare indeplinirii actiunilor de interventie in situatii de urgenta.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trofeul festivalului "Calusul Romanesc" de la Caracal, castigat de ansamblul din Cezieni

Luni, 27 Iunie 2016, ora 19:16

Trofeul festivalului "Calusul Romanesc" de la Caracal, castigat de ansamblul din CezieniDupa parada portului popular de vineri, desfasurata pe traseul bulevardul Antonius Caracalla - Platoul Administrativ, pe scena Teatrului de Vara din Caracal au evoluat in concurs Ansamblul coregrafic demonstrativ "Dance Voyage" ("Calatorie Dansanta") din Kostroma - Rusia, Grupul de dansuri populare "Folk Alb" din Tirana - Albania, Ansamblul de dansuri populare "Trandafir de la Moldova" din Husi - Vaslui, "Lugojana" din Lugoj - Timis, "Mugurelul" din Campia Turzii - Cluj, "Romula Malva" din Resca - Olt, ansamblul folcloric din Gradinile si Stoenesti - Olt, "Alunelul" din Pielesti - Dolj, "Romanati" din Caracal - Olt, Ansamblul folcloric al Casei Studentilor din Pitesti - Arges, precum si formatiile de calusari din localitatile Rasinari - Sibiu, Giurcita - Dolj, Hlipceni - Botosani, Costesti - Arges, Dumitrita-Budacu de Sus- Bistrita Nasaud, Salistea - Alba, Caracal, Craciunei, Oporelu, Optasi Magura, Sarbii Magura, Cezieni si Ansamblul de calusari din Soparlita, Osica de Jos, Dobrun si Farcasele- Olt.

In afara de trofeele si diplomele acordate tuturor participantilor pentru promovarea traditiilor populare locale, au fost acordate premii celor mai bune ansambluri si formatii de calusari si caluseri din Olt si din tara. Trofeul festivalului "Calusul Romanesc" de la Caracal din acest an a fost castigat de ansamblul de calusari "Ghiocelul" din comuna olteana Cezieni. S-au mai acordat premii la sectiunea Obicei Calusaresc, Elaborare Scenica, precum si alte distinctii speciale. ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

O eleva de gimnaziu si o liceana, eliminate din examene pentru tentativa de frauda

Luni, 27 Iunie 2016, ora 16:16

O eleva de gimnaziu si o liceana, eliminate din examene pentru tentativa de fraudaAmbele eleve au fost prinse avand telefonul asupra lor, eleva de gimnaziu alegandu-se cu nota 1, pe langa eliminare.

Pentru eleva de liceu, tentativa de frauda are consecinte mai grave, metodologia prevazand interdictia de a sustine urmatoarele doua sesiuni ale examenului de sfarsit de ciclu.

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Olt

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 23:18

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00 - 08:30 Schitu: PTA 1 Moara Greci, PTA 3 Greci SMA, PTA 2 Greci Biserica, PTA Lisa, PTA 1 Schitu Sfat, PTA 2 Schitu Brutarie, PTA 1 Catane, PTA Spital Greci (tert), PTA Mimodi SRL Catane (tert)

10:00 - 14:00 Balteni: PTA 2 SMA Balteni

14:00 - 18:00 Balteni: PTA 5 Moara Balteni

10:00 - 18:00 Poboru: PTA 2 Poboru.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

Calusarii din Valcele, castigatori ai marelui premiu "Calusul Romanesc"

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 23:18

Calusarii din Valcele, castigatori ai marelui premiu "Calusul Romanesc"In perioada 22-24 iunie 2016, Slatina s-a transformat in capitala calusului romanesc, in fata unui public numeros evoluand copii si tinerii talentati din judetele Alba, Arges, Bihor, Botosani, Bistrita Nasaud, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Maramures, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui si Valcea, dar si din cele peste 50 de localitati ale judetului Olt. Nici la aceasta editie nu a lipsit invitatul de onoare, munca depusa de membrii Ansamblului de dans popular "Speranta" din Chisinau, Republica Moldova, fiind intens aplaudata de spectatori.

Concursul National al Copiilor "Calusul Romanesc" s-a desfasurat pe scena amenajata in aer liber pe esplanada din fata Casei de Cultura a Sindicatelor Slatina. Organizatorii au decis ca majoratul evenimentului cultural artistic sa il serbeze cu o premiera, in urma paradei portului popular romanesc pe esplanada peste 300 de dansatori jucand calusul in sincron. De asemenea, majoritatea participantilor au fost implicati,pe perioada concursului, in spectacolele pe care le-au sustinut la Fantana Sperantei, Piata Zahana, Piata Steaua si Caminul pentru batrani din Slatina.

Misiunea juriului, in fruntea caruia s-a aflat Felicia Man, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Olt, a fost una dificila, insa membrii acestuia au stabilit ca la final toti concurentii sa castige premii datorita performantelor pe care le-au avut pe scena. Spre exemplu, toate formatiile de calus prezente la acest concurs, fie ca a ..

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]

A inceput Evaluarea Nationala

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 19:17

A inceput Evaluarea NationalaA doua proba din examen, proba scrisa la Matematica, ultima din cadrul acestui examen, se va desfasura miercuri, 29 iunie. Afisarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, pana la ora 16:00. Eventualele contestatii pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 5 iulie.

Pentru prima data in procesul de evaluare a lucrarilor elaborate de candidatii care sustin EN VIII, comisia nationala de examen a decis ca acestea sa fie corectate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele.

In vederea semnalarii eventualelor disfunctionalitati aparute in derularea acestui examen, Ministerul Educatiei pune la dispozitia publicului, incepand de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800.801.100 (numar de telefon apelabil gratuit). Linia telefonica 0800.801.100 va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii probelor, intre orele 08:00-17:00. De asemenea, poate fi utilizata in acelasi scop si adresa de email examene@edu.gov.ro.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Drapelul National, sarbatorit la Slatina

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 19:17

Drapelul National, sarbatorit la SlatinaCeremonia publica de inaltare a steagului Romaniei a fost organizata de reprezentantii Prefecturii Olt, in colaborare cu Primaria municipiului Slatina si Garnizoana Slatina. In deschiderea manifestarii, prefectul de Olt Silviu Neacsu a rostit o scurta alocutiune cu privire la insemnatatea Zilei Drapelului National, moment urmat de o slujba oficiata de un sobor de preoti.

Alaturi de reprezentantul Guvernului in teritoriu au fost prezenti, din noua calitate pe care o au, Marius Oprescu, presedintele Consiliului Judetean Olt, Emil Mot, primarul Slatinei, si cei doi viceprimari, Gigi Valceleanu si Claudiu Stancioiu. Totodata, au mai luat parte la eveniment reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, ai unor institutii deconcentrate din judet, precum si zeci de slatineni.Apoi, oficialitatile judetene si locale au primit si sarutat drapelul national care a fost arborat pe catargul din fata Prefecturii pe fondul intonarii imnului de stat al Romaniei de catre membrii Fanfarei de estrada "Lyra Band" din Slatina, langa drapelul NATO si cel al Uniunii Europene.

Manifestarile dedicate Zilei Drapelului National s-au incheiat cu defilarea garzii de onoare, alcatuita din pompieri si jandarmi, si prezentarea onorului in fata autoritatilor.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Rezultate Evaluare Nationala 2016 Olt. Ce note au luat elevii din Olt
3176 elevi din Olt s-au inscris pentru sustinerea probelor in cadrul examenului Evaluarea Nationala ...
Mircea Ungureanu si primarul de la Valea Mare, sub control judiciar
Afaceristul Mircea Ungureanu si George Daniel Iancu, primarul ales dar inca neinvestit al comunei ...
Sinucidere pe raul Olt
Barbatul disparuse de la domiciliu la inceputul acestei saptamani si, potrivit unor informatii, se ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor