Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.567 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Darius Valcov, propus ministru al Bugetului

Marti, 19 August 2014, ora 15:04

Darius Valcov, propus ministru al Bugetului Senatorul PSD Darius Valcov, fost primar al Slatinei, a fost propus ministru al Bugetului, postul fiind vacant ca urmare a demisiei lui Liviu Voinea.

Premierul Victor Ponta a confirmat marti pentru Agerpres ca a transmis presedintelui Traian Basescu propunerea de numire a lui Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget.

Valcov a detinut vreme de doua mandate functia de primar al Slatinei. In 2012 a fost ales senator si este presedinte al Comisiei pentru administratie publica si organizarea teritoriului din Senat.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Senatului, Valcov este licentiat in Stiinte Economice (Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine, ASE Bucuresti, 1995 - 1999) si licentiat in drept (Spiru Haret Bucuresti, 2001 - 2004). De asemenea, Darius Valcov este doctor in Economie, titlu obtinut la ASE Bucuresti.

Dupa demisia lui Liviu Voinea din functia de ministru delegat pentru Buget, primul propus pentru acest post a fost Claudiu Manda, presedintele PSD Dolj. Manda nu a fost insa acceptat de presedintele Traian Basescu, care a considerat ca nominalizarea acestuia este necorespunzatoare.

Presedintele poate respinge o singura data propunerea de numire a unui ministru.

Personalitati / Darius Valcov 47 vizite [ Eveniment de Olt ]

Fosta conducere a PMP Slatina a trecut la PDL

Marti, 05 August 2014, ora 00:05

Fosta conducere a PMP Slatina a trecut la PDL Marian Caruntu, fostul presedinte al PMP Slatina, a trecut la PDL. Anuntul a fost facut luni, in cadrul unei conferinte de presa la care alaturi de Caruntu s-au aflat Siminica Mirea, presedintele PDL Olt, si Gheorghe Moise, presedintele PDL Slatina.

"Scopul acestei conferinte este de a prezenta noii membri ai PDL si implicit ai ACL (n.r. Alianta Crestin Liberala, formata din PNL si PDL). Unul dintre noii membri este Marian Caruntu, inginer de profesie. Dumnealui a demonstrat pe scena politica a judetului Olt ca poate aduce electoratul la vot, a demonstrat la alegerile europarlamentare ca poate obtine un scor de 10% in conditiile in care preluase organizatia PMP la momentul respectiv de la zero la suta. Ne bucuram ca impreuna cu echipa dumnealui a decis sa vina alaturi de noi, speram ca impreuna vom face un scor foarte bun la urmatoarele alegeri, prezidentiale si nu numai. Impreuna cu colegii mei din BPJ am hotarat, pentru echipa domnului Caruntu, urmatoarele functii: in BPJ - o functie de vicepresedinte pentru Marian Caruntu si o functie de secretar executiv pentru Cornel Popescu. In BPL Slatina - o functie de primvicepresedinte pentru Marian Caruntu, functii de vicepresedinti pentru Joian Luciana, Sorin Costescu, Nuta Mihai si Cornel Popescu, secretari executivi pentru Andreia Asan , Bebe Cristian Constantin, Daniel Zamfir, George Iancu si Andreea Serban, urmand ca, pe parcurs, sa completam echipa cu noi membri din echipa lui Marian Caruntu", a spus Siminica Mirea. ...

Actualitate / stiri Actualitate 79 vizite [ Eveniment de Olt ]

Bogdan Diaconescu, fiul fostului prefect de Olt, trimis in judecat intr-un nou dosar de luare de mita

Vineri, 01 August 2014, ora 00:11

Bogdan Diaconescu, fiul fostului prefect de Olt, trimis in judecat intr-un nou dosar de luare de mita Bogdan Diaconescu, fiul fostului prefect de Olt Marin Diaconescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA intr-un nou dosar de luare de mita. In prezent, Diaconescu executa o pedeapsa privativa de libertate, tot pentru fapte de coruptie, acesta fiind condamnat definitiv in ianuarie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani si jumatate de inchisoare.

Procurorii DNA Craiova au dispus joi trimiterea in judecata a inculpatului Diaconescu Marius Bogdan, judecator la Sectia Penala a Tribunalului Dolj la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita in forma continuata, informeaza un comunicat DNA

"In perioada 2007-2009, inculpatul Diaconescu Marius Bogdan, in calitate de judecator la Sectia Penala a Tribunalului Dolj si presedinte al completului de judecata investit cu solutionarea unui dosarul penal, a pretins si primit de la 2 inculpati, in mod repetat, dar in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, direct si indirect, pentru sine si pentru altii, bani si alte foloase care nu i se cuveneau.

Concret, sumele de bani si foloasele respective au fost primite pentru a indeplini favorabil, celor 2 inculpati din cauza penala pe care o avea spre solutionare, unele acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu:

- de a inlocui sau revoca masurile preventive luate impotriva acestora;

- de a dispune ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor firmelor in care aveau interese;

- de a le aplica o pedeapsa ...

Actualitate / stiri Actualitate 150 vizite [ Eveniment de Olt ]

31 iulie, ultima zi de depunere a cererilor pentru motorina utilizata de fermieri in agricultura

Vineri, 01 August 2014, ora 00:07

31 iulie, ultima zi de depunere a cererilor pentru motorina utilizata de fermieri in agricultura Fermierii olteni mai au la dispozitie doar doua zile pentru a depune cererile de plata pentru decontarea motorinei utilizata in agricultura in trimestrul II al anului. Ultima zi in care APIA primeste solicitarile este 31 iulie, inclusiv.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare pentru 2014 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in trimestrul respectiv, precum si documentele prevazute de Ordinul MADR 1229/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli in functie de sectorul (vegetal, zootehnic si/sau imbunatatiri funciare) in care isi desfasoara activitatea. Pentru sectorul vegetal, odata cu cererea trimestriala de plata se va depune si copia cererii unice pe suprafata sau documentul care atesta inscrierea in Registrul plantatiilor viticole.

Plata ajutorului de stat sub forma de rambursare se efectueaza trimestrial in anul 2014, in limita cantitatilor maxime anuale aprobate prin Ordin MADR. In situatia in care cantitatile de motorina pentru care se solicita plati in cadrul schemei de ajutor de stat depaseste cantitatile maxime anuale, cuantumul platilor se reduce proportional pentru toate sectoarele.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21 euro/1.000 de litri) pentru motorina utilizata la efectuarea ..

Business / afaceri 15 vizite [ Eveniment de Olt ]

Laurentiu Uratu, noul antrenor de la Sportul Visina Noua

Joi, 31 Iulie 2014, ora 00:11

Laurentiu Uratu, noul antrenor de la Sportul Visina Noua Laurentiu Uratu este noul antrenor cu care Sportul Visina Noua va aborda noul sezon competitional. Tehnicianul a ajuns la o intelegere cu gruparea de liga a III-a iar vineri va conduce primul antrenament.

Anuntul a fost facut de Adrian Rafaila, directorul sportiv al formatiei din sudul judetului, la finalul meciului din Cupa Romaniei cu AS Milcov, pe care echipa sa l-a pierdut in fata jucatorilor antrenati de Catalin Ristea. Uratu a fost prezent in tribunele stadionului Metalurgistul, de unde, alaturi de cativa jucatori cu experienta din vechiul lot, a urmarit la lucru grupa de juniori care a evoluat in partida de miercuri. "Incepem sa lucram la echipa mare, avem antrenori si jucatori. Laurentiu Uratu va conduce echipe in viitorul sezon. Ca si lot vom avea 20 de jucatori si tot ce ne trebuie. Vom merge in cantonament dar nu stim momentan locatia. Avem doua variante, Sinaia sau Donji Milanovac. Laurentiu a venit sa se intalneasca cu jucatorii mai vechi si sa urmareasca juniorii pentru a vedea daca pot face pasul la echipa mare. Stie foarte bine ce are de facut pentru ca a mai fost la Visina. Obiectivul, ca si pana acum: liga a III-a. La noi se vrea putin si bun decat mult si rau. Reunirea va avea loc vineri la ora 10, iar plecarea in cantonament va fi saptamana viitoare" a afirmat Adrian Rafaila.

Sport / stiri Sport 27 vizite [ Eveniment de Olt ]

APIA sanctioneaza fermierii care ard miristile si vegetatia uscata de pe pajistile permanente

Joi, 31 Iulie 2014, ora 00:02

APIA sanctioneaza fermierii care ard miristile si vegetatia uscata de pe pajistile permanente Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza fermierii cu privire la obligatia de a respecta Bunele conditii agricole si de mediu (GAEC 5 si GAEC 8), conform carora nu este permisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil, si nici a vegetatiei uscate pe pajistile permanente. In caz contrar, ei risca reduceri la suma totala de plata.

Astfel, GAEC 5 prevede ca nu este permisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil, obiectivul acestei conditii fiind mentinerea materiei organice in sol prin aplicarea masurilor de gestionare minima a miristilor. Agricultorii care utilizeaza teren arabil (inclusiv pajisti temporare) nu trebuie sa arda miristile si/sau resturile vegetale rezultate dupa recoltarea culturilor (paie de cereale paioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapita), inclusiv miristile sau iarba ramasa dupa cosirea pajistilor temporare.

"Agricultorilor care nu respecta conditia GAEC 5 li se vor aplica reduceri la suma totala de plata, conform modului de aplicare a sanctiunilor pentru nerespectarea GAEC, indiferent de suprafata arsa.

Referitor la GAEC 8, precizam ca nu este permisa arderea vegetatiei uscate pe pajistile permanente, obiectivul acestei conditii fiind mentinerea unui nivel minim de intretinere a solului prin protejarea pajistilor permanente.

Agricultorii care utilizeaza pajisti permanente nu trebuie sa arda vegetatia, inclusiv ...

Business / afaceri 14 vizite [ Eveniment de Olt ]

Inundatiile au facut ravagii in zeci de localitati din Olt

Joi, 31 Iulie 2014, ora 00:02

Inundatiile au facut ravagii in zeci de localitati din Olt Inundatiile au facut prapad in judetul Olt. Bilantul estimativ al pagubelor produse de ape, realizat in baza raportarilor trimise de comitetele locale pentru situatii de urgenta, arata ca 22 localitati din judet au fost afectate de precipitatiile abundente din ultimele zile, scurgerile de pe versanti si revarsarea unor cursuri de apa.

Hidrologii au instituit marti seara cod rosu de inundatii pe raul Vedita, sectorul Colonesti - confluenta cu raul Vedea, atentionarea fiind prelungita pana joi dimineata la ora 08:00.

Viitura a facut ravagii in noaptea de marti spre miercuri in judetul Olt. Cele mai mari probleme au fost inregistrate in localitatile Colonesti, Jitaru, Potcoava, Icoana si Corbu, unde apele au maturat totul in cale.

La Colonesti, Vedita a iesit din matca si in doar cateva minute viitura a distrus zeci de locuinte. Speriati de furia apelor, oamenii abia au apucat sa se adaposteasca pentru a nu fi luati de curentul puternic. Mai multe animale au murit inecate, iar de bunurile din casele oamenilor s-a ales praful.

"N-am vazut asa ceva de cand sunt, parca era tsunami. A venit cu o viteza de nici nu mai stiam pe unde sa fugim, n-am apucat sa salvam nimic din casa si apa ne-a distrus tot ce aveam. S-a ales praful de toata munca noastra de-o viata", a spus un localnic.

Viitura a facut ravagii si la Potcoava, in unele locuri apa din locuintele oamenilor depasind un metru.

"Apa asta sigur nu este numai de la ploaie, in 20 de minute a crescut brusc cu 50 ...

Actualitate / stiri Actualitate 151 vizite [ Eveniment de Olt ]

Codul rosu de inundatii pe Vedea a fost prelungit

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 15:04

Codul rosu de inundatii pe Vedea a fost prelungit Codul rosu de inundatii pe raul Vedea a fost prelungit pana maine dimineata, la ora 08.00, informeaza un comunicat de presa al ISU Olt.

"Administratia Nationala Apele Romane a prelungit avertizarea hidrologica Cod Rosu ce viza cresteri de debite si niveluri cu depasirea cotelor de pericol, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior, pentru riul Vedea - judetele Olt, Teleorman si Arges pana maine, 31 iulie, la ora 08.00. Pana la expirarea avertizarii, la sediul I.S.U. Olt functioneaza Grupa Operativa Judeteana din care fac parte specialisti ai ISU Olt, Institutiei Prefectului-judetul Olt, IPJ Olt si IJJ Olt", se mentioneaza in comunicatul ISU.

Potrivit aceleasi surse, bilantul estimativ al pagubelor produse de inundatii, realizat in baza raportarilor trimise de comitetele locale pentru situatii de urgenta, arata ca 22 de localitati din judet au fost afectate de precipitatiile abundente din ultimele zile, scurgerile de pe versanti si revarsarea unor cursuri de apa.

Astfel, au fost salvate si evacuate in spatiile amenajate de C.L.S.U. 104 persoane (32 copii, 48 batrani, 24 adulti) si salvate peste 300 de animale. In urma viiturilor formate au fost inundate peste 450 de case si 900 anexe gospodaresti, circa 12 km de drum judetean ( 8 tronsoane ), 36 de km de drum comunal ( 11 tronsoane ), peste 60 de km de strazi si ulite. De asemenea, au fost afectate 13 poduri, 24 de podete, iar un podet a fost distrus ( comuna Voineasa ). Mai sunt inundate circa 5000 de ...

Actualitate / inundatii 63 vizite [ Eveniment de Olt ]

Dezastru in nordul judetului. Inundatiile au facut prapad

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 00:11

Dezastru in nordul judetului. Inundatiile au facut prapad Ore de cosmar marti pentru oamenii din mai multe localitati din nordul judetului, devastate de furia apelor. Puhoaiele au distrus zeci de case si au inundat alte cateva sute, maturand totul in cale. Un dig s-a rupt la Fagetelu, iar viitura a facut prapad. Cele mai grave situatii au fost la Poboru, unde cateva sate au ramas izolate, dar si la Jitaru, unde zeci de oameni captivi in locuintele inundate au fost salvati cu ajutorul barcilor de catre pompieri si jandarmi.

Inundatii de proportii in judetul Olt. Din cauza ploii abundente care a cazut in ultimele doua zile, un dig din comuna Fagetelu s-a rupt iar apa a inundat sute de gospodarii din nordul judetului.

Circulatia pe DN 65 - E 574, in dreptul localitatii Colonesti, a fost blocata marti seara dupa ce raul Vedita a iesit din matca. Puhoaiele au creat probleme grave la Jitaru, unde oamenii au fost carati din case cu barcile de pompieri si de jandarmi.

"A venit viitura atat de repede ca nu am apucat sa iau nimic din casa, doar actele si copiii. Am mai avut probleme cu inundatiile dar niciodata ca acum. Suntem vai de capul nostru. Nu stiu ce o sa facem, am ramas fara toata agoniseala de-o viata. Totul a fost luat de ape", a spus cu lacrimi in ochi o femeie din Jitaru. Oamenii sunt disperati, iar putinele lucruri pe care le-au putut salva, dar si cateva pasari si animale, le-au scos in strada. "Un porc si niste vaci, atat am reusit sa salvez. Pasarile le-am lasat acolo. Unele s-au urcat pe acoperisul cotetelor si s-au ..

Actualitate / stiri Actualitate 162 vizite [ Eveniment de Olt ]

Jandarmii olteni au marcat Ziua Imnului National al Romaniei

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 00:11

Jandarmii olteni au marcat Ziua Imnului National al Romaniei 35 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt au participat marti, alaturi de reprezentantii celorlalte institutii din judet, la activitatile festive organizate in municipiul Slatina, pe platoul din fata Institutiei Prefectului Judetului Olt, pentru a sarbatori Ziua Imnului National al Romaniei.

Efectivele de jandarmi au asigurat masurile de ordine si siguranta publica pe timpul desfasurarii acestor activitati, iar un pluton de jandarmi garda de onoare a defilat in cinstea evenimentului.

In semn de cinstire a unuia dintre cele mai importante simboluri nationale ale poporului roman - Imnul National - Parlamentul Romaniei a adoptat Legea numarul 99 din 26.05.1998 privind proclamarea zilei de 29 iulie drept Ziua Imnului National al Romaniei - Desteapta-te, romane, simbol al unitatii Revolutiei Romane din anul 1848.

Actualitate / stiri Actualitate 45 vizite [ Eveniment de Olt ]

AS Milcov intalneste juniorii de la Sportul Visina Noua in Cupa Romaniei

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 00:11

AS Milcov intalneste juniorii de la Sportul Visina Noua in Cupa Romaniei Gruparea din campionatul judetean, AS Milcov va intalni in faza a doua nationala a Cupei Romaniei formatia de liga a III-a Sportul Visina Noua.

Confruntarea dintre cele doua echipe va avea loc miercuri cu incepere de la ora 17:30 pe stadionul Metalurgistul. Castigatoarea fazei judetene a acestei competitii va juca primul meci oficial pe plan national dupa ce in primul tur a obtinut calificarea fara a juca, datorita retragerii FC Bals. Fotbalistii antrenati de Catalin Ristea vor avea o misiune usoara si in aceasta etapa, pentru ca adversarii au anuntat ca se vor prezenta cu juniorii. Cu toate acestea, tehnicianul milcovenilor este de parere ca jocul va fi unul echilibrat si se poate intampla orice in aceasta disputa. Acesta isi doreste sa treaca mai departe in Cupa, sa faca o figura frumoasa si sa joace cu echipe din esalonul doi si chiar din prima liga. De partea cealalta, gruparea din sudul judetului nu se axeaza pe aceasta competitie, despre care spune ca nu este facuta pentru echipele din esaloanele inferioare, care nu foarte multe de castigat. Asa cum se stie, formatia patronata de latifundiarul Ionel Savu a reziliat contractele tuturor jucatorilor la finalul campionatului trecut, inclusiv antrenorului Marcel Ploae. De aceea, Sportul Visina Noua se va prezenta cu juniorii la acest meci din faza a II-a a Cupei Romaniei.

Si in aceasta etapa sunt echipa care vor accede fara joc in urmatorul act al competitiei. Dinamo II, CS Ineu si CS Podari s-au calificat mai departe ...

Sport / stiri Sport 36 vizite [ Eveniment de Olt ]

Microbuzele de transport persoane, controlate de politisti

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 00:07

Microbuzele de transport persoane, controlate de politisti Timp de o saptamana, politistii de la Serviciul Rutier si cei de la Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt au desfasurat actiunea "Truck&Bus", care a avut drept scop verificarea modului in care se desfasoara pe drumurile publice transportul public de persoane si marfa.

In timpul actiunii au fost verificate 201 mijloace de transport public de persoane, ocazie cu care au fost aplicate nu mai putin de 78 de sanctiuni contraventionale.

Dintre acestea, sase amenzi au fost primite de soferi pentru depasirea vitezei legale, 21 pentru transportul mai multor persoane decat numarul de locuri si 15 pentru lipsa documente conducatori auto. In ceea ce priveste transportul de marfuri, politistii au controlat 439 astfel de vehicule, in total fiind aplicate 185 de amenzi. 46 dintre acestea au fost date pentru lipsa documente soferi si doua pentru nereguli la aparatul tahograf. Politistii au actionat in tot judetul, in special pe drumurile europene si nationale.

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Eveniment de Olt ]

PNL-PDL, prima conferinta comuna

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 00:03

PNL-PDL, prima conferinta comuna Noua alianta schimba viceprimarii in doua localitati din judet

La scurt timp dupa fuziunea principalelor partide de dreapta, presedintii organizatiilor PNL si PDL Olt au organizat prima conferinta de presa comuna, in cadrul careia au prezentat evenimentele politice in urma carora a luat nastere Alianta Crestin Liberala.

Noua entitate politica rezultata in urma fuziunii dintre PNL si PDL va lupta pentru atingerea scopului comun fara sa se impiedice de orgolii personale, au afirmat Siminica Mirea, presedintele PDL Olt, si Gigel Stirbu, presedintele PNL Olt. Cei doi au sustinut marti, la sediul PNL Olt, prima conferinta de presa comuna de dupa fuziunea celor doua partide.

"Asa cum stiti, in ultima perioada au avut loc mai multe evenimente politice in viata celor doua formatiuni. In viata PNL, dupa alegerile europarlamentare, a avut loc un congres pentru functia de presedinte si pentru structurile de conducere centrale, in urma demisiei presedintelui Crin Antonescu. La Congresul Extraordinar al PNL a fost ales Klaus Johhanis in functia de presedinte al partidului. Totodata, in cadrul aceluiasi congres, s-a si votat o motiune prin care intregul PNL, cu o majoritate confortabila, a votat fuziunea cu PDL. In aceeasi perioada, in Conventia Nationala a PDL s-a votat fuziunea cu PNL. Sambata, la Palatul Parlamentului, in Sala Unirii, in fata a peste 2000 de membri PDL si PNL, a avut loc procesul de fuziune, prin comasare, al celor doua partide. Astfel, a luat nastere cea mai ...

Actualitate / stiri Actualitate 81 vizite [ Eveniment de Olt ]

Mai multe familii din Gavanesti, evacuate din cauza inundatiilor

Marti, 29 Iulie 2014, ora 15:04

Mai multe familii din Gavanesti, evacuate din cauza inundatiilor Ca urmare a ploilor din ultimele zile, mai multe localitati din judetul Olt au fost afectate de inundatii. Pompierii au evacuat din calea apelor noua familii din localitatea Gavanesti. Probleme au fost si in orasul Potcoava, peste 300 de gospodarii fiind afectate de ape.

Astfel, luni, pompierii din Scornicesti s-au deplasat in localitatea Potcoava pentru asanarea apei din mai multe gospodarii. La locul interventiei s-a constatat ca este nevoie si de ajutorul Detasamentului de pompieri Slatina, care a venit in sprijin si a actionat cu motopompe pentru limitarea proportiilor pagubelor. Dupa ce apele s-au retras, un bilant provizoriu a aratat ca au fost afectate 15 locuinte, 300 de gospodarii si 10 beciuri.

De asemenea, detasamentul de Pompieri Slatina s-a deplasat marti dimineata in localitatea Gavanesti pentru salvarea unor persoane afectate de inundatii. La fata locului au constatat ca sunt 11 gospodarii inundate, inaltimea apei fiind de aproximativ un metru. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, plutonierul Dan Nedeloiu, a precizat ca pompierii au evacuat persoanele din noua locuinte, in timp ce cinci persoane din doua gospodarii au refuzat sa plece din casele inundate.

Actualitate / inundatii 44 vizite [ Eveniment de Olt ]

Ucigasul lui Cristi Galbenuse, transferat la Spitalul Penitenciarului Rahova

Marti, 29 Iulie 2014, ora 00:11

Ucigasul lui Cristi Galbenuse, transferat la Spitalul Penitenciarului Rahova Florin Gulie, tanarul care l-a ucis cu sange rece pe sportivul Cristi Galbenuse, a fost externat din Spitalul nr.1 Craiova. El a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Rahova, unde va ramane internat pana la insanatosire, urmand ca apoi sa fie transferat in arestul IPJ Olt.

In arestul politiei oltene au ajuns si ceilalti doi inculpati arestati in dosar, Nelu Ilie Ciuca si Robert Marian Ciuca, cercetati pentru complicitate la tentativa de omor comisa asupra unui alt tanar aflat pe terasa barului, Iulian Naidin, dar si pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Cei doi au facut recurs la Curtea de Apel Craiova impotriva deciziei Tribunalului Olt de arestare preventiva pentru 30 de zile, insa cererea a fost respinsa ca nefondata.

Procurorii au avansat cercetarile in dosar si au precizat ca Florin Gulie (25 ani), suspectul principal al uciderii sportivului Cristi Galbenuse, va fi acuzat de noi infractiuni: tentativa de omor, tulburarea ordinii si linistii publice si portul sau folosirea fara drept a unui cutit. Gulie este acuzat oficial pentru savarsirea infractiunii de omor dupa ce, in noaptea de 11/12 iulie, l-a injunghiat mortal pe Cristian Galbenuse, fost component al lotului national de juniori la box.

Actualitate / stiri Actualitate 58 vizite [ Eveniment de Olt ]

Un barbat si-a ucis fiul cu un ciomag

Marti, 29 Iulie 2014, ora 00:11

Un barbat si-a ucis fiul cu un ciomag Un barbat in varsta de 66 de ani din localitatea Obarsia este cercetat pentru savarsirea infractiunii de omor calificat dupa ce si-a ucis fiul cu un ciomag.

Tragedia s-a petrecut vineri seara in locuinta celor doi barbati. Victima, Victor Bocai, in varsta de 44 de ani, si tatal sau, Paul Bocai, s-au cinstit impreuna cu cateva pahare de alcool iar la un moment dat, ametiti bine de aburii licorii bachice, au inceput sa se certe. In acel moment, tatal a pus mana pe un ciomag si si-a lovit fiul in moalele capului, acesta din urma prabusindu-se pe podea. Trupul neinsufletit al barbatului a fost gasit a doua zi, imediat fiind anuntata si politia.

"Pe data de 26 iulie, un barbat de 44 de ani din comuna Obarsia a fost gasit decedat in locuinta sa, pe cadavru nefiind urme de violenta. Pe data de 27, in urma efectuarii necropsiei, s-a constatat ca moartea barbatului a fost violenta, cauzata de o fractura craniana. In urma cercetarilor s-a stabilit ca pe fondul consmului de alcool, victima a fost lovita in cap cu un corp contondent de catre tatal sau, in varsta de 66 de ani", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Agresorul a fost retinut pentru 24 de ore, iar luni a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile pentru savarsirea infractiunii de omor.

Actualitate / stiri Actualitate 56 vizite [ Eveniment de Olt ]

Accident in intersectia de la Ganeasa

Marti, 29 Iulie 2014, ora 00:11

Accident in intersectia de la Ganeasa Un accident de circulatie soldat cu ranirea usoara a patru persoane a avut loc luni dimineata in intersectia de la Ganeasa.

In accident au fost implicate o autoutilitara IVECO, proprietatea unei societati comerciale din orasul Bals, si un autoturism KIA, inmatriculat in Spania. Din cercetari s-a stabilit ca vinovat de producerea evenimentului rutier a fost soferul autoturismului KIA, care nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei. "Din primele cercetari reiese ca autoutilitara, care circula regulamentar dinspre municipiul Slatina catre orasul Bals, a fost acrosata de autoturismul care venea dinspre Dragasani. Soferul masinii nu i-a acordat prioritate de trecere, nerespectand semnificatia indicatorului *STOP* din intersectie", a declarat comisarul sef Ion Sotea, de la Serviciul Rutier al Politiei Olt. In urma coliziunii, autoutilitara s-a rasturnat pe carosabil, iar cealalta masina s-a oprit pe spatiul verde de pe marginea drumului dupa ce a rupt un indicator rutier. Patru persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, insa victimele au refuzat transportul la spital. "In urma accidentului au existat patru victime, acestea refuzand transportul la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Nu au avut traume majore si au ramas in continuare la locul solicitarii", a declarat paramedicul Catalin Stanciuleasa de pe echipajul SMURD Olt.

Soferul vinovat de producerea accidentului s-a ales cu permisul de conducere retinut pentru 60 de zile si cu ..

Actualitate / stiri Actualitate 113 vizite [ Eveniment de Olt ]

Bianca Bazaliu, "prima stea a echipei romanesti"

Marti, 29 Iulie 2014, ora 00:11

Bianca Bazaliu, "prima stea a echipei romanesti" Nationala Romaniei U 18 participa in aceste zile la Campionatul Mondial din Macedonia si, dupa faza grupelor, romancele au obtinut calificarea in optimile de finala dupa patru victorii si un rezultat de egalitate.

In acest act al competitiei, Bianca Bazaliu, handbalista legitimata la Liceul cu Program Sportiv Slatina, si compania au avut de infruntat nationala Croatiei insa partida s-a disputat dupa inchiderea editiei. La finalul celor cinci jocuri din grupa C, slatineanca, care este golghetera tarii noastre pana in acest moment, a acordat un interviu pentru site-ul oficial al Campionatului Mondial U18 din Macedonia, care o considera pe slatineanca "prima stea a echipei romanesti".

"Fanii handbalului care au fost prezenti pe arena din Strumica au avut o ocazie unica de a se bucura de potentialul mare al tinerilor jucatori din Romania, Danemarca si Germania, trei echipe cu sanse bune de a castiga in optimile de finala si de a fi printre cele mai bune opt echipe nationale de la acest Campionat Mondial. Romania a surprins pe multi, pentru ca are o echipa grozava, bine acoperita pe fiecare pozitie.

Prima stea a echipei romanesti este Bianca Maria Bazaliu, o jucatoare ce evolueaza pe postul de inter stanga, de 16 de ani, care lupta pentru un viitor luminos in acest sport. Pana in prezent, ea a marcat 37 de goluri (medie de peste sapte goluri pe meci), este foarte dominanta - chiar daca evolueaza cu jucatori cu doi ani mai in varsta decat ea", sunt cuvintele cu care este ...

Sport / stiri Sport 30 vizite [ Eveniment de Olt ]

MDRAP organizeaza o noua licitatie pentru alte 659 de microbuze, autocare si autobuze solicitate de administratiile din tara

Marti, 29 Iulie 2014, ora 00:09

MDRAP organizeaza o noua licitatie pentru alte 659 de microbuze, autocare si autobuze solicitate de administratiile din tara Primele 100 de microbuze scolare destinate localitatilor din mediul rural au fost predate primariilor saptamana trecuta de viceprim-ministrul Liviu Dragnea si prim-ministrul Victor Ponta in cadrul unei ceremonii desfasurate la Bucuresti.

Tot in acest an, restul de 500 de microbuze vor ajunge in teritoriu, iar ministerul va organiza o noua licitatie pentru achizitia a 659 de microbuze, autocare si autobuze cerute de primariile din tara.

Cele 100 de microbuze scolare fac parte din lotul de 600 de autovehicule achizitionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in urma procedurii lansate la sfarsitul anului trecut, contractul fiind semnat in luna martie. Restul de 500 de microbuze din prezentul lot vor fi livrate esalonat, in urmatoarele luni, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

"Pretul de achizitie unitar platit de MDRAP a fost de 21.200 euro fara TVA, iar finantarea provine din vanzarea de certificate verzi, conform OG 12/2013. Microbuzele au propulsie asigurata cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de directie de tip servoasistat, sistem de franare modern, cu asistenta la franarea de urgenta, sistem de antipatinare a rotilor si sistem electronic de control al stabilitatii.

Microbuzele sunt dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronica de viteza la 90 km/h si beneficiaza de aer conditionat si incalzire. Livrarea se face cu un set de rezerva de 5 anvelope de iarna, iar garantia este asigurata pentru 5 ...

Business / afaceri 29 vizite [ Eveniment de Olt ]

Barbat lovit de tren la Radomiresti, preluat de elicopterul SMURD

Luni, 28 Iulie 2014, ora 00:10

Barbat lovit de tren la Radomiresti, preluat de elicopterul SMURD Un barbat in varsta de 70 de ani din comuna Radomiresti a scapat ca prin minune cu viata dupa ce a fost lovit de un tren. Incidentul s-a petrecut sambata, in jurul orei 15:00, intre statiile CFR Radomiresti- Mihaiesti.

Martorii spun ca batranul ar fi fost "agatat" la propriu de un tren care circula pe ruta mentionata si tarat cativa metri pe sine, pentru ca ulterior sa fie proiectat in afara caii ferate. La fata locului a intervenit o ambulanta de la Draganesti Olt, care a acordat primul ajutor ranitului, barbatul fiind transferat ulterior cu elicopterul SMURD la Spitalul nr.1 Craiova.

"La fata locului a intervenit o autospeciala de la Serviciul de Ambulanta din orasul Draganesti-Olt, care a acordat primele ingrjiri medicale unui barbat ce suferise diverse politraumatisme in urma unui accident, respectiv ar fi fost agatat de un tren", a declarat dr. Madalina Deloreanu, directorul medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Olt.

Barbatul lovit de tren este originar din satul Poiana si a fost dat disparut de familie in cursul zilei de vineri. Autoritatile au demarat o ancheta pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs accidentul, fiind exclusa insa varianta unei tentative de suicid.

Actualitate / stiri Actualitate 53 vizite [ Eveniment de Olt ]

Peste 1.000 de absolventi de liceu au ingrosat randurile somerilor

Luni, 28 Iulie 2014, ora 00:02

Peste 1.000 de absolventi de liceu au ingrosat randurile somerilor Peste 1.000 de absolventi de liceu sau facultate s-au inregistrat in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt pentru a beneficia de indemnizatia de somaj prevazuta de lege.

Cei mai multi din acestia sunt liceeni care nu au promovat examenul de bacalauareat.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt reaminteste absolventilor de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat ca au posibilitatea sa se inregistreze la sediile noastre din Slatina, Bals, Caracal, Corabia si Draganesti Olt pana la data de 28 iulie pentru a beneficia de indemnizatie de somaj conform legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

"Actele necesare pentru inregistrare la AJOFM Olt ca persoana in cautarea unui loc de munca sunt act de identitate (copie si original); act de studiu sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii (copie + original); adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea "apt munca".

In cazul depasirii termenului de 28 iulie, absolventii vor beneficia doar de celelalte masuri active prevazute de lege: informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei oltene.

Pana la sfarsitul saptamanii trecute, in evidentele AJOFM se inregistrasera 1.020 absolventi, 26 din ei provenind din invatamantul superior.

Business / afaceri 9 vizite [ Eveniment de Olt ]

Primarul din Samburesti, acuzat ca a construit in mod abuziv un drum spre casa sa

Luni, 28 Iulie 2014, ora 00:02

Primarul din Samburesti, acuzat ca a construit in mod abuziv un drum spre casa sa Iulian Preda, primarul comunei Samburesti, este acuzat ca a intrat in mod abuziv pe un teren privat unde a distrus un gard viu si a taiat mai multi pomi pentru a construi un drum care duce spre casa sa.

De cealalta parte, edilul se apara si spune ca suprafata defrisata nu era proprietate privata. Impotriva edilului a fost depusa o plangere penala, acesta fiind cercetat pentru distrugere.

Dumitra Serban, o batrana in varsta de 80 de ani, din comuna Samburesti, il acuza pe primarul localitatii, Iulian Preda, ca i-a distrus in mod abuziv un gard si i-a taiat mai multi pomi de pe un teren pe care femeia il detine pe raza comunei. Totul s-a petrecut dupa ce edilul localitatii a decis sa largeasca o strada care duce spre locuinta sa. Batrana spune ca strada respectiva ere de fapt o ulita ingusta de doi metri, iar ca sa o largeasca primarul a dat ordin ca gardul viu si pomii femeii sa fie pusi la pamant.

"Eu nici nu am stiut ce s-a intamplat aici. Defrisarea incepuse de luni, iar eu am aflat abia marti. A venit o femeie si mi-a spus sa vin repede ca m-a nenorocit primarul, ca a inceput sa defriseze gardul viu si sa taie pomii. Cand am venit aici si am vazut ce facuse mi s-a facut rau. A taiat opt nuci, zarzari, salcami plus gardul viu. Nu se poate asa ceva. Acesta este un abuz. Cum sa intre pe proprietatea mea in halul acesta? Din doi metri cat avea ulita acum a ajuns la vreo sase-sapte", a spus cu lacrimi in ochi Dumitra Serban.

Fiul batranei spune ca in momentul in ...

Actualitate / stiri Actualitate 45 vizite [ Eveniment de Olt ]

Moped furat din Italia, descoperit de politistii de frontiera olteni

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 03:11

Moped furat din Italia, descoperit de politistii de frontiera olteni Un barbat in varsta de 66 de ani din comuna Vadastrita s-a ales cu dosar penal dupa ce politistii de frontiera din Corabia l-au prins conducand un moped furat din Italia.

Miercuri, in jurul orei 12:00, in urma unei actiuni specifice desfasurate in zona de competenta pentru prevenirea si combaterea traficului international cu autovehicule furate, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Olt au oprit pentru control un vehicul tip moped cu numar de inregistrare romanesc, condus de Ion C. de 66 ani, din comuna Vad[strita, jud.Olt.

In urma verificarilor efectuate, oamenii legii au constatat ca barbatul nu poseda permis de conducere iar vehiculul era semnalat ca fiind furat din Italia din anul 2012.

"Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si tainuire, iar vehiculul in valoare de 4300 lei a fost indisponibilizat la sediul STPF Olt in vederea continuarii cercetarilor", a precizat comisarul sef Florian Furculescu, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Olt.

Actualitate / stiri Actualitate 43 vizite [ Eveniment de Olt ]

AS Milcov a pierdut amicalul cu echipa lui Victor Naicu

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 00:11

AS Milcov a pierdut amicalul cu echipa lui Victor Naicu Castigatoarea fazei judetene a Cupei Romaniei, AS Milcov, a disputat miercuri un joc amical in compania unei formatii de liga a III-a.

ACS Podari, grupare antrenata de Victor Naicu, fost tehnician al celor de la FC Bals, a fost adversara milcovenilor. Diferenta dintre cele doua echipe s-a vazut iar craiovenii s-au impus in aceasta partida, fiind formatia care joaca un esalon mai sus. Potrivit celor de la gds.ro ACS Podari a castigat cu 7-3 acest test, insa antrenorul oltenilor spune ca scorul a fost 7-5 pentru adversari. Pentru gruparea antrenata de Victor Naicu au punctat Cristi Niculescu, Dorin Preda, Crangoiu, Cristi Preda, Segarceanu si Andrei Ionescu care a reusit dubla. De partea cealalta au marcat Vasilescu, Simion si Dumitrascu conform gds.ro si Radulescu, Vasilescu (de doua ori) si Ghita (de doua ori) potrivit lui Catalin Ristea. Chiar daca scorul este mai putin relevant avand in vedere ca este un joc amical, au fost si tensiuni in teren iar la final una dintre echipe a iesit de pe teren. Cu putin timp inainte de finalul primei reprize, capitanul celor de la ACS Podari, Madalin Murgan, a vazut cartonasul rosu dupa ce a pornit o altercatie cu un fotbalist de la AS Milcov, care de asemenea a primit si el cartonasul rosu, ambii fiind scosi de pe teren. Cu aproximativ 10 minute inainte de fluierul final al meciului tehnicianul gruparii oltene a decis sa scoata echipa de pe teren. Catalin Ristea a fost deranjat de o decizie a unuia dintre asistenti si nu a mai vrut ca ...

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Eveniment de Olt ]

Sute de mii de lei decontate de CAS Olt pentru tratamente pe baza formularului E112

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 00:05

Sute de mii de lei decontate de CAS Olt pentru tratamente pe baza formularului E112 Oltenii care nu reusesc sa urmeze tratament de specialitate in spitalele din tara pentru afectiuni grave se indreapta de cele mai multe ori catre clinici sau spitale din afara, unde li se da o sansa la un tratament, recuperare sau chiar vindecare a bolii. Acest lucru se poate face pe baza formularului E112 eliberat de CAS Olt. De la inceputul acestui an, institutia olteana a eliberat 8 astfel de documente.

Casa de Asigurari de Sanatate Olt a eliberat de la inceputul acestui an un numar de 1.326 de carduri europene si 8 formulare E112. Afectiunile pentru care s-a solicitat formularul au fost de natura oncologica, neurologica si boli ale sistemului circulator. Statele membre UE pentru care s-au emis formularele sunt Germania, Franta, Belgia si Austria.

"De la inceputul anului si pana in prezent, Casa de Asigurari de Sanatate Olt a decontat suma de 904.292 lei, suma ce reprezinta contravaloarea prestatiilor medicale acordate asiguratilor din judetul Olt intr-un stat membru al Uniunii Europene, din care 335.635 lei reprezinta contravaloarea serviciilor medicale acordate in baza formularului E112", a precizat Constanta Coteneanu, purtatorul de cuvant al CAS Olt.

Anul trecut, CAS Olt a decontat suma de 1.353.347 lei, suma ce reprezinta contravaloarea prestatiilor medicale acordate asiguratilor din judetul Olt intr-un stat membru al Uniunii Europene. Serviciile medicale au fost acordate in Italia, Franta, Spania, Germania, Suedia, Olanda, Belgia. In aceeasi perioada au fost ..

Actualitate / stiri Actualitate 31 vizite [ Eveniment de Olt ]

APIA a inceput controalele in teren la fermierii care au depus cereri unice de plata in acest an

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 00:05

APIA a inceput controalele in teren la fermierii care au depus cereri unice de plata in acest an Reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) efectueaza in aceasta perioada controalele la fata locului in vederea verificarii suprafetelor agricole declarate de fermieri in cererile unice de plata pentru anul 2014.

Conditiile si modalitatile de acordare a platilor directe, conform reglementarilor europene si nationale pe care trebuie sa le respecte fermierii, sunt: exploatarea unui teren agricol cu o suprafata de cel putin 1 ha, cu suprafata parcelei agricole de cel putin 0,3 ha. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei este de cel putin 0,1 ha (conform OUG 125/2006); in cazul livezilor traditionale, suprafata minima eligibila a parcelelor pentru Pachetele 1 si 2 ale Masurii 214 este de 0,3 ha (conform PNDR 2007-2013, versiunea consolidata); respectarea cerintelor de eco-conditionalitate reglementate prin legislatia nationala, pe toata suprafata agricola a exploatatiei, respectiv: Bunele conditii agricole si de mediu (GAEC), Cerintele legale in materie de gestionare (SMR), Cerintele minime (relevante pentru masura de agro-mediu); respectarea cerintelor specifice pachetelor de agro-mediu solicitate; pentru masura 214 - plati de agro-mediu este obligatorie tinerea evidentei agricole (caietul de agro-mediu trebuie completat si pastrat pe toata perioada de desfasurare a angajamentului conform legislatiei in vigoare), fiind conditie de ...

Business / stiri Business 32 vizite [ Eveniment de Olt ]

Parchetul General verifica dosarele lui Bercea

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 00:05

Parchetul General verifica dosarele lui Bercea Parchetul General a dispus miercuri efectuarea unei anchete interne cu privire la dosarele in care interlopul Bercea Mondial a primit neinceperea urmaririi penale. Cercetarile vor avea loc in paralel cu ancheta Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

"Avand in vedere referirile din spatiul public, cu privire la existenta unor nereguli in instrumentarea de catre parchetele din raza Curtii de Apel Craiova a unor dosare penale avand ca obiect infractiuni comise de numitul Sandu Anghel, Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele: in exercitarea atributiilor prevazute de art. 64 alin. 3, art. 65 alin. 3 si art. 72 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus efectuarea, prin procurori anume-desemnati, a unui control avand ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale in care sus-numitul a fost cercetat si a cauzelor conexe acestora, precum si verificarea legalitatii solutiilor dispuse de procurori", precizeaza un comunicat de presa al Parchetului General.

In urma cu o saptamana, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus inceperea unor controale la mai multe instante aflate in subordinea Curtii de Apel Craiova, pentru verificarea modului in care au fost solutionate dosarele deschise pe numele lui ...

Actualitate / stiri Actualitate 33 vizite [ Eveniment de Olt ]

Autoturism radiat din circulatie, identificat in trafic de politistii de frontiera

Joi, 24 Iulie 2014, ora 00:11

Autoturism radiat din circulatie, identificat in trafic de politistii de frontiera In urma unei actiuni specifice desfasurate in zona de responsabilitate, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Corabia au depistat marti, in trafic, un autoturism marca Mercedes cu numar de inmatriculare german, radiat din circulatie, condus de Alexandru R. din comuna Vadastrita.

"Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza dosar penal pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat si punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare", a precizat comisarul sef Florian Furculescu, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Olt.

Actualitate / stiri Actualitate 43 vizite [ Eveniment de Olt ]

26 de jucatori luati de Dan Oprescu in cantonament la Fundata

Joi, 24 Iulie 2014, ora 00:11

26 de jucatori luati de Dan Oprescu in cantonament la Fundata FC Olt Slatina a plecat miercuri la Fundata, acolo unde gruparea locala efectueaza stagiul de pregatire centralizata. 26 de jucatori au fost cooptati de Dan Oprescu pentru a sustine acest cantonament al pauzei dintre sezoane.

Fotbalistii gruparii de la malul Oltului se vor pregati la munte timp de 10 zile. Divizionara secunda slatineana nu va sustine nici un joc amical, acestea fiind pastrate dupa perioada de acumulari. Cei 26 de jucatori aflati sub comanda lui Dan Oprescu vor sustine antrenamente tehnico-tactice, refacere dar si pregatire fizica. Oltenii vor sustine cate doua antrenamente pe zi iar revenirea pe plan local este programata pe 1 august. Surprizele tehnicianului slatinenilor din acest cantonament sunt Cotofana si Adrian Balsanu. Daca primul dintre ei a fost luat de la juniori, cel de-al doilea vine de la AS Milcov si a ramas in lot dupa ce Oprescu l-a urmarit in doua partide amicale. Lotul divizionarei secunde care a facut deplasarea la Fundata a suferit modificari fata de cel prezent la reunire.

Mai jos aveti cele doua loturi.

Lotul care face pregatirea centralizata: Mario Kirev, Sorin Mogosanu, Mihai Persinaru, Daniel Bogdanovic, Ionut Fisie, Ovidiu Morariu, Mircea Scheau, Bogdan Gherghe, Alin Gligor, Stefanel Covalschi, Daniel Giurca, Alin Pavel, Alin Ignea, Madalin Mihaescu, Emanoil Rezeanu, Alexandru Leucuta, Stefan Blanaru, Mihai Capatina, Catalin Dinu, Bobi Verdes, Marius Curtuius, Cotofana, Razvan Dobricean, Adrian Balsanu, Ionut Ciurea, Florin ...

Sport / sportivi 30 vizite [ Eveniment de Olt ]

Somerii de peste 40 de ani, cei mai numerosi in evidentele AJOFM Olt

Joi, 24 Iulie 2014, ora 00:08

Somerii de peste 40 de ani, cei mai numerosi in evidentele AJOFM Olt La sfarsitul lunii iunie, in evidentele AJOFM Olt erau inregistrati un numar total de 13.009 someri, ceea ce corespunde unei rate a somajului in judetul nostru de 7,17%. Statisticile institutiei mai arata ca cele mai multe persoane care se confrunta cu lipsa unui loc de munca sunt trecute de 40 de ani.

Oltenii cu varste cuprinse intre 40 si 49 de ani, inregistrati in evidentele AJOFM Olt sunt persoanele care isi gasesc cel mai greu un loc de munca. Cifrele demonstreaza acest lucru - pe grupe de varsta, cei mai multi someri sunt cei cu varsta cuprinsa intre 40 - 49 ani (4.211 someri, din care 1.692 femei); ei sunt urmati de segmentul de varsta 30-39 ani (2.867 someri, din care 1.201 femei). Pe locul urmator se situeaza segmentul de peste 55 ani (2.452 someri, din care 832 femei), urmat de persoanele intre 50-55 ani (1.631 someri, din care 655 femei) si sub 25 ani (1.008 someri, din care 295 femei). Cei mai putini someri sunt cei cu varsta cuprinsa intre 25-29 ani (840 someri, din care 291 femei).

Pe zone, municipiul-resedinta de judet inregistreaza cei mai multi someri din judet; astfel, Slatina are 5.321 someri inregistrati, din care 1.221 indemnizati. Pe locul secund se regaseste Balsul, cu 2.661 someri inregistrati, din care 442 indemnizati, urmat de Corabia, cu 1.986 someri inregistrati, din care 230 indemnizati, Caracal - 1.961 someri inregistrati, din care 337 indemnizati; Draganesti - 1.080 someri inregistrati, din care 156 indemnizati.

Din punct de vedere al ...

Business / stiri Business 8 vizite [ Eveniment de Olt ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima