Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.282 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Oltenii nu se inghesuie sa faca voluntariat la Spitalul Slatina

Luni, 30 Martie 2015, ora 19:19

Oltenii nu se inghesuie sa faca voluntariat la Spitalul SlatinaLa nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina in aceasta perioada este nevoie de voluntari, mai ales acolo unde exista deficit de personal. Desi proiectul "Fii voluntar pentru sanatatea semenilor" a fost initiat inca din cursul lunii februarie 2015, la finalul lunii martie statisticile reprezentantilor unitatii medicale arata ca putini sunt cei care se inghesuie sa fie voluntari.

Andrei Iordache, managerul Spitalului Slatina, a declarat la inceputul saptamanii ca putini sunt cei care pana acum au devenit voluntari in cadrul unitatii spitalicesti. Este vorba doar despre sase persoane care fac voluntariat ca asistenti medicali si o persoana ca psiholog pe mai multe sectii ale SJU Slatina, cum ar fi Unitatea de Primiri Urgente, Ginecologie si Chirurgie. Pentru a fi voluntar la spitalul slatinean, cei interesati trebuie sa indeplineasca o conditie majora, respectiv cea de a fi absolventi de studii in domeniul medical, experienta profesionala nefiind necesara. Totodata, cei care vor sa fie voluntari trebuie sa completeze si o cerere de inscriere ca voluntar. In conformitate cu prevederile Legii voluntariatului 78/2014, reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Slatina pot elibera la cererea voluntarului un certificat de voluntariat, la care este anexat un raport de activitate. Nu de alta, dar activitatea de voluntariat, fie ca vorbim de o singura zi sau de o perioada de mai multe zile, este considerata experienta profesionala si/sau in specialitate. Reprezentantii ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Eveniment de Olt ]

Slatineanca Stefania Strejescu, premiata la Sibiu

Luni, 30 Martie 2015, ora 19:19

Slatineanca Stefania Strejescu, premiata la SibiuNu de putine ori judetul Olt s-a facut cunoscut la nivel national, dupa ce mai multi artisti locali au reusit sa castige premii la importantele concursuri si festivaluri de folclor care au loc in tara. Un ultim premiu a fost obtinut de o olteanca chiar la sfarsitul saptamanii trecute, Stefania Strejescu fiind participanta in cadrul celei de-a XIX-a editii a Festivalului - Concurs al Tinerilor Interpreti de Muzica Populara "Vara, vara, primavara" de la Sibiu.

Evenimentul cultural a fost organizat de Consiliul Judetean Sibiu, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu si Cercul Militar Sibiu, Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu fiind locatia unde s-a desfasurat concursul propriu-zis. 45 de tineri interpreti de muzica populara din intreaga tara s-au inscris la acest festival de folclor, insa, in urma preselectiilor, pe scena au mai urcat doar 16, slatineanca Stefania Strejescu, de 20 de ani, reusind sa se afle printre ei. Tanara solista a reusit sa impresioneze juriul, al carui presedinte a fost muzicologul Eugenia Florea, cu cele doua piese interpretate in concurs, respectiv doina "Ieri ma dusei la padure" si hora "Drag mi-a fost ziua de vara", acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul - Junii" Sibiu. In urma deliberarilor juriului, artista din municipiul Slatina a reusit sa se numere printre laureati si s-a intors acasa cu premiul III. *Este pentru prima oara cand ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pensiile vin inainte de Paste

Luni, 30 Martie 2015, ora 19:17

Pensiile vin inainte de PastePensionarii olteni isi primesc drepturile banesti chiar inainte de Paste, indiferent ca le sunt aduse de postasi sau le sunt virate in conturi.

Casa Judeteana de Pensii Olt informeaza ca in luna aprilie 2015 pensiile din sistemul public, celelalte drepturi acordate in baza unor legi cu caracter special care se platesc odata cu pensiile si drepturile veteranilor de razboi vor fi achitate inainte de Sarbatorile Pascale.

Astfel, pensionarii care incaseaza prin mandat postal pensiile, drepurile prevazute de legile cu caracter special si drepturile veteranilor de razboi vor primi aceste drepturi la domiciliu in intervalul 6-10 aprilie, si pana in data de 29 aprilie la ghiseele subunitatilor postale, in cazul celor avizati la domiciliu.

Pentru pensionarii care incaseaza drepturile prin cont bancar, pensiile, drepturile prevazute de legile cu caracter special si drepturile veteranilor de razboi se vor plati incepand din data de 8 aprilie.

Actualitate / stiri Actualitate5 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sectoarele, culturile si speciile de animale pentru care se va acorda sprijin cuplat

Luni, 30 Martie 2015, ora 19:15

Guvernul a stabilit, printr-o hotarare aprobata saptamana trecuta, sectoarele, culturile si speciile de animale pentru care se acorda sprijin cuplat in perioada 2015-2020.

Sprijinul cuplat este o plata directa care se acorda fermierilor pentru unele sectoare, culturi si specii de animale afectate de anumite dificultati si care sunt considerate importante pentru Romania, din motive economice, sociale si de mediu. Sprijinul cuplat este o schema de plata acordata prin Politica Agricola Comuna 2015-2020. Pentru culturile din sectorul vegetal, stabilite prin actul normativ adoptat, sprijinul cuplat este o forma suplimentara de sustinere financiara din fonduri europene, care se adauga celorlalte scheme de plati directe, respectiv: schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu si plata pentru tinerii fermieri, dupa caz.

"Schema de sprijin cuplat va fi finantata din Fondul European de Garantare Agricola. Plafonul alocat si cuantumul pe unitatea de masura se vor stabili ulterior adoptarii acestui act normativ, tot prin hotarare a Guvernului, dupa aprobarea de catre Comisia Europeana, la finele lunii aprilie, a plafoanelor pentru schemele de sprijin si dupa centralizarea cerintelor unice de plata", precizeaza un comunicat de presa al Guvernului.

Aceeasi sursa informeaza ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a notificat Comisiei Europene, la data de 30 iulie 2014, introducerea schemei de sprijin ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cele doua copile ucise de tatal lor, conduse pe ultimul drum

Luni, 30 Martie 2015, ora 19:15

Cele doua copile ucise de tatal lor, conduse pe ultimul drumZi neagra luni in comuna Bobicesti, unde au fost inmormantate Claudia si Marina, cele doua fete de 15 si respectiv 9 ani, ucise sambata de catre tatal lor.

Sute de oameni in doliu au tinut sa fie alaturi de cele doua copile pe ultimul lor drum. Fetele au fost inmormantate imbracate in costume populare si purtand pe cap coronite din flori naturale. Sicriele cu trupurile neinsufletite ale celor doua copile au fost ridicate de la locuinta bunicilor materni in jurul pranzului si duse la biserica din localitate, unde a avut loc slujba de inmormantare. Apoi, rudele si apropiatii si-au luat la revedere de la cele doua copile, ulterior sicriele fiind transportate in cimitirul din zona, unde fetitele au fost inmormantate una langa cealalta. A fost cea mai neagra zi pentru mama lor, femeia fiind si acum in stare de soc. Durerea s-a putut citi si pe chipurile celor prezenti, acestia exprimandu-si regretul pentru sfarsitul tragic ale celor doua copile. La slujba de inmormantare au fost prezenti colegii Claudiei, de la Slatina, dar si cadre didactice.

Tot ieri a fost inmormantat si tatal celor doua fete, Dan Tudosie. Ceremonia de inmormanare a avut loc in cursul diminetii si a fost una simpla, barbatul nebeneficiind de o slujba intrucat si-a pus capat zilelor.

Intre timp, ancheta a scos la iveala faptul ca barbatul a avut o tentativa de suicid si in urma cu doua saptamani, cand a inghitit mai multe medicamente si a fost internat la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Slatina. ...

Actualitate / stiri Actualitate117 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sesiune de formare in domeniul prevenirii consumului de droguri pentru ofiterii Scolii de Politie Slatina

Luni, 30 Martie 2015, ora 19:15

Sesiune de formare in domeniul prevenirii consumului de droguri pentru ofiterii Scolii de Politie SlatinaIn perioada 23 - 27 martie, Agentia Nationala Antidrog, prin Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Olt, a organizat sesiunea de formare cu tema "Formare de baza in domeniul prevenirii consumului de droguri, destinata ofiterilor-cadre didactice din cadrul Centrului de Formare si Perfectionare a Politistilor "Nicolae Golescu" Slatina". La aceasta prima sesiune au participat 25 de ofiteri, urmand ca in octombrie sa fie derulata o a doua sesiune.

Locatia sesiunilor de formare a fost asigurata de Centrul de Formare si Perfectionare a Politistilor "Nicolae Golescu" Slatina (Scoala de Politie, cum este cunoscut de slatineni), iar activitatea a fost derulata de formatorii din cadrul Centrului Antidrog Olt, sub coordonarea Centrului National de Formare si Documentare in Domeniul Drogurilor (CNFDD).

"Obiectivele cursului au constat in familiarizarea participantilor cu tendintele fenomenului consumului si traficului ilicit de droguri in Romania; cunoasterea principalelor categorii de substante si efectele acestora; prezentarea cadrului legal si a sistemului de coordonare a politicilor in domeniul drogurilor; promovarea serviciilor oferite in cadrul sistemului de asistenta destinat persoanelor dependente de droguri in Romania; insusirea notiunilor si conceptelor teoretice utilizate in prevenirea consumului de droguri; recunoasterea factorilor de risc si de protectie in consumul de droguri; aspecte si tendinte ale consumului de substantele noi cu proprietati psihoactive ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Eveniment de Olt ]

Un sfert din somerii olteni sunt inregistrati la Slatina

Duminica, 29 Martie 2015, ora 23:15

Un sfert din somerii olteni sunt inregistrati la SlatinaSlatina se afla pe primul loc in judet in ceea ce priveste numarul somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt.

Potrivit statisticilor institutiei, un sfert din numarul total al somerilor din judet se afla in orasul resedinta.

Pe zone, situatia se prezinta astfel:

- Slatina - 5.888 someri inregistrati, din care 1.529 sunt indemnizati;

- Caracal - 2.504 someri inregistrati, din care 719 sunt indemnizati;

- Bals - 2.895 someri inregistrati, din care 794 sunt indemnizati;

- Corabia - 2.797 someri inregistrati, din care 552 sunt indemnizati;

- Draganesti - 1.321 someri inregistrati, din care 275 sunt indemnizati.

Din punct de vedere al repartizarii pe categorii socio-profesionale, datele statistice indica un numar de 642 persoane cu studii superioare (din care femei 366), 1.272 persoane cu studii medii (din care femei 587) si 13.491 muncitori (din care femei 4.679).

"Repartizarea somerilor pe grupe de varsta arata ca cei mai multi someri sunt cei cu varsta cuprinsa intre 40 - 49 ani (4.854 someri, din care 1.839 femei), urmati de segmentul de varsta 30-39 ani (3.105 someri, din care 1.270 femei). Pe locul urmator se situeaza segmentul de varsta peste 55 ani (2.937 someri, din care 914 femei), urmat de segmentele de varsta 50-55 ani (1.928 someri, din care 721 femei) si sub 25 ani (1.616 someri, din care 552 femei). Cei mai putini someri sunt cei cu varsta cuprinsa intre 25-29 ani (965 someri, din care 336 femei)", spun ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ziaristii olteni s-au intrecut la Cupa Presei la TIR

Duminica, 29 Martie 2015, ora 23:15

Ziaristii olteni s-au intrecut la Cupa Presei la TIRZiaristii olteni acreditati pe langa Inspectoratul de Jandarmi Judetean Olt s-au intrecut vineri la "Cupa Presei la TIR". Concursul a fost organizat cu ocazia sarbatoririi la data de 3 aprilie a 165 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane.

Evenimentul s-a desfasurat in poligonul Centrului de Formare si Perfectionare a Politistilor "Nicolae Golescu" din Slatina si a constat in executarea unei sedinte de tragere cu pistolul Carpati - calibru 7,65 mm, la o distanta de 15 metri, in tinta piept cu cercuri. La inceput ziaristilor le-a fost facut un instructaj despre cum sa foloseasca armamentul, apoi a urmat sedinta de tragere propriu-zisa. Timp de o ora, reprezentantii presei au prilejul de a-si demonstra abilitatile de buni tragatori, dovada fiind calificativele foarte bune pe care le-au obtinut. Pentru efortul depus si priceperea de care au dat dovada, castigatorii au primit diplome, fiind premiati de catre inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt, colonel Tudor - Dorel Drejoi.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Concert aniversar pentru dirijorul Corului "Millennium"

Duminica, 29 Martie 2015, ora 19:20

Concert aniversar pentru dirijorul Corului "Millennium"Eveniment deosebit, vineri seara, in Amfiteatrul Colegiului National Vocational "Nicolae Titulescu" din municipiul Slatina. Corul "Millennium" din localitate a prezentat un concert aniversar, in cadrul caruia maestrul Alexandru Chirila Stanciu, dirijor al corului, a sarbatorit 70 de ani de viata, 55 de ani de activitate culturala si 45 de ani de activitate dirijorala.

In cadrul concertului aniversar au fost prezentate mai multe creatii muzicale originale, unele in prima auditie absoluta, care au purtat semnatura maestrului Stanciu, carora li s-au adaugat cateva prelucrari folclorice, precum si aranjamente corale realizate de dirijorul corului slatinean dupa lucrari muzicale de larga circulatie din repertoriul muzical international. Si cum Sfanta Sarbatoare a Pastelui este foarte aproape, din concertul aniversar nu au lipsit nici cantecele religioase. Printre piesele in prima auditie s-au aflat "Pre Tine", un cantec religios, si "De la Slatina la vale". La o parte dintre lucrarile corale interpretate din repertoriul international, invitate de onoare ale maestrului Alexandru Chirila Stanciu au fost soprana Olga Emanuela Sain, mezosoprana Janina Izabela Spiridon, altista Elena Daniela Constantin si soprana Emilia Stanciu. Acompaniamentele muzicale au fost realizate la pian de profesorul Ion Constantin, dirijor fiind maestrul Stanciu. Pana in prezent, pentru intreaga sa activitate, maestrul Alexandru Chirila Stanciu a primit mai multe distinctii, printre care se numara si cel de ..

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Eveniment de Olt ]

Muzeul Satului, intr-o fosta biserica din Grojdibodu

Duminica, 29 Martie 2015, ora 19:19

Muzeul Satului, intr-o fosta biserica din GrojdiboduInca din vara anului trecut, in comuna Grojdibodu se deruleaza proiectul "Infiintare muzeu si reabilitare cladire in comuna Grojdibodu". Proiectul ar trebui sa fie finalizat pana la jumatatea lunii octombrie a acestui an. De mentionat este faptul ca Muzeul Satului se infiinteaza intr-o fosta biserica de pe strada Ilarian Popescu, din localitatea riverana, care va fi reabilitata.

Valoarea totala a proiectului derulat in comuna Grojdibodu este de aproximativ 1,3 milioane de lei, din care aproape 900.000 de lei reprezinta asistenta nerambursabila de la Uniunea Europeana. Misiunea prinicipala a acestui proiect este de a aigura cetatenilor din localitate, dar si a celor din comunele invecinate, infrastructura necesara in vederea punerii in valoare a factorului cultural, traditional si etnografic. Prin proiect se va renova o fosta biserica, ce va fi transformata intr-un muzeu cu specific pescaresc, cu spatiu expozitional in exterior, se vor construi un bordei autentic pescaresc, un loc de joaca cu tematica pescareasca, spatiu verde si parcare. * Infiintam acest Muzeu al Satului intr-o fosta biserica din localitate, unde vor fi prezentate exponate care au legatura cu traditiile si istoria comunei Grojdibodu, legate de pescuit si de portul popular de pe timpuri al taranului din aceasta localitate. Este vorba despre un proiect ce presupune realizarea mai multor lucrari pe un teren in suprafata de 3.300 metri patrati. Va fi acest muzeu in cladirea bisericii care va fi reabilitata, un ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Actiuni ample pe sanatate si securitate in intreprinderile mijlocii si mari din Olt

Duminica, 29 Martie 2015, ora 19:19

Actiuni ample pe sanatate si securitate in intreprinderile mijlocii si mari din OltInspectoratul Teritorial de Munca Olt a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute o sesiune de informare si constientizare cu scopul imbunatatirii starii de securitate in munca a lucratorilor din intreprinderile mari si mijlocii. La sesiune au participat reprezentantii intreprinderilor de pe platforma industriala a municipiului.

"Actiunea face parte dintr-un set de 9 actiuni cuprinse in programul cadru de actiuni al ITM Olt pentru anul 2015, si are ca scop imbunatatirea starii de sanatate a lucratorilor din intreprinderile mijlocii si mari. Anul trecut, in cateva judete din tara - printre care si Oltul - s-a desfasurat un proiect pilot similar, insa adresat intreprinderilor mici si mijlocii, proiect ce a avut rezultate, acesta fiind si motivul pentru care se continua la nivel national si pentru intreprinderile mijlocii si mari", a declarat Cristian Ungureanu, inspectorul sef al ITM Olt.

Cele 9 actiuni in domeniul SSM ce se vor realiza pe parcursul anului se vor desfasura in domenii precum constructiile civile si industriale, intretinerea si repararea autovehiculelor, silvicultura si exploatare forestiera, fabricarea produselor textile si a articolelor de imbracaminte, fabricarea produselor metalurgice, verificarea respectarii prevederilor legale referitoare la expunerea lucratorilor la agenti chimici la locul de munca, actiuni de monitorizare a riscurilor existente la locurile de munca.

Cate trei controale-sistem in fiecare intreprindere selectata

Reprezentantii ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Eveniment de Olt ]

Arest la domiciliu prelungit pentru fostul angajat al Bancii Transilvania

Duminica, 29 Martie 2015, ora 19:15

Rachid Popa, fostul angajat al Bancii Transilvania acuzat de tranzactii financiare frauduloase, va petrece inca 30 de zile in arest la domiciliu. Decizia a fost luata vineri de catre magistratii Tribunalului Olt.

"Admite propunerea Parchetului de pe langa ICCJ-DIICOT- Biroul Teritorial Olt si pe cale de consecinta: In baza art. 222 din NCPP dispune prelungirea duratei masurii arestului la domiciliu a inculpatului Popa Rachid, pe o durata de 30 de zile, incepand cu data de 03.04.2015 si pana la data de 02.05.2015 inclusiv. (...) Obliga inculpatul Popa Rachid sa nu paraseasca imobilul unde locuieste fara permisiunea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata. (...) obliga inculpatul Popa Rachid ca, pe durata masurii arestului la domiciliu, sa se supuna urmatoarelor obligatii: - sa se prezinte in fata organelor judiciare ori de cate ori este chemat; - sa nu comunice cu urmatoarele persoane : Ifrim Eugen Gheorghe, Ninu Nelu, Ifrim Mariana, Rizea Iulian, Baluta Florea, Jitianu Prica, Pomana Benon; - sa nu comunice cu functionarii bancari din cadrul Bancii Transilvania - Sucursala Slatina si nici cu angajati ori administratori ai SC Prosper Lux si SC Agromec Vladila", se precizeaza in incheierea instantei.

Rachid Popa este acuzat ca a accesat ilegal contul curent al S.C. Agromec Sistem S.R.L. , deschis la unitatea bancara, de unde a facut transferuri ilegale de bani, prejudiciul fiind de 400.000 de lei. Anchetatorii spun ca barbatul a accesat fara drept datele ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

Un barbat din Bobicesti si-a spanzurat fiicele apoi s-a sinucis

Sambata, 28 Martie 2015, ora 16:15

Un barbat din Bobicesti si-a spanzurat fiicele apoi s-a sinucisCrima socanta petrecuta sambata in comuna Bobicesti. Un barbat in varsta de 38 de ani si-a ucis fetele, in varsta de 10 si respectiv 15 ani, apoi s-a sinucis.

Incidentul s-a petrecut in jurul pranzului. Din primele informatii, se pare ca barbatul, pe nume Dan Tudosie, si-a spanzurat fetele dupa care si-a pus capat zilelor. Macabra descoperire a fost facuta de catre sotia barbatului, femeia gasind trupurile neinsufletite ale celor doua fiice si sotului atarnand in streang intr-o anexa a locuintei. Mai multe ambulante au fost chemate la fata locului insa, din nefericire, cadrele medicale nu au mai putut decat sa constate decesul celor trei.

Potrivit apropiatilor, barbatul era cunoscut cu afectiuni psihice, fiind internat de mai multe ori in Sectia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenta Slatina. Rudele spun ca miercuri a revenit acasa din spital, fiind externat la cerere. Familia barbatului declara ca acesta era foarte violent, motiv pentru care sotia intentase divort in urma cu aproximativ doua luni. Mai mult, femeia se mutase impreuna cu fetele la parintii sai, iar cand s-a produs nenorocirea fetele se aflau in vizita la tatal lor.

La locul incidentului s-a deplasat o echipa de criminalisti din cadrul IPJ Olt dar si un procuror din cadrul parchetului de pe langa Tribunalul Olt.

Actualitate / stiri Actualitate338 vizite[ Eveniment de Olt ]

Doua femei lovite pe trecerea de pietoni, in Slatina

Vineri, 27 Martie 2015, ora 23:15

Doua femei lovite pe trecerea de pietoni, in SlatinaDoua femei au ajuns vineri seara la spital dupa ce au fost lovite de un autoturism in timp ce traversau strada pe trecerea pentru pietoni. Soferul vinovat a fugit de la locul accidentului, insa a fost prins in scurt timp.

Accidentul a avut loc in jurul orei 21:30 pe bulevardul A.I. Cuza, in zona standurilor cu flori. Potrivit martorilor, cele doua femei au fost lovite de o masina care venea pe prima banda, cu viteza, in urma impactului victimele fiind grav ranite. Imediat dupa producerea accidentului soferul vinovat a fugit de la locul faptei. Cele doua femei au fost preluate de o ambulanta si un echipaj SMURD si transportate la Unitatea de primiri Urgente a Spitalului din Slatina pentru investigatii medicale. Potrivit cadrelor medicale, acestea au suferit multiple traumatisme. La scurt timp de la producerea accidentului, soferul vinovat a fost prins de politisti pe o strada din zona Casei Tineretului. Acesta este cercetat pentru vatamare corporala din culpa si fuga de la locul accidentului.

Actualitate / stiri Actualitate243 vizite[ Eveniment de Olt ]

Darius Valcov, in arest la domiciliu

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:15

Darius Valcov, in arest la domiciliuSenatorul Darius Valcov va fi cercetat in stare de arest la domiciliu, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) respingand joi solicitarea procurorilor DNA, care cerusera arestarea preventiva.

Darius Valcov a fost retinut miercuri seara de procurorii DNA si dus in arestul Politiei Capitalei, joi fiind prezentat instantei supreme cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ordonanta de retinere a expirat in jurul orei 17.30, Valcov parasind sediul ICCJ si asteptand in libertate decizia instantei. Sentinta a venit in jurul orei 19.00. Magistratii au respins propunerea procurorilor DNA, luand decizia ca Darius Valcov sa fie pus sub masura arestului la domiciliu.

Decizia instantei a fost data in dosarul in care Darius Valcov este acuzat de trafic de influenta dupa ce, potrivit procurorilor, pe vremea cand era primar ar fi intervenit in atribuirea unor contracte catre Tehnologica Radion, primind in schimb aproximativ 2 milioane de euro.

Anchetatorii sustin ca intelegerea dintre Darius Valcov si Teodor Berna, administratorul Tehnologica Radion, a fost facuta in 2009 si a vizat contractele de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canalizare din Slatina, Draganesti, Piatra Olt si Scornicesti.

"Urmare a intelegerii cu Berna Theodor din anul 2009, a primit, in perioada 2010-2013, de la Berna Theodor, personal sau prin intermediul S.C. Tehnologica Radion S.A., S.C. Plus Confort S.R.L, S.C. MKS Still Grand Serv S.R.L., S.C. Bogmar Pro Design S.R.L. si S.C. ...

Actualitate / stiri Actualitate115 vizite[ Eveniment de Olt ]

Simulare de incendiu la fabrica de paine din Slatina

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:15

Simulare de incendiu la fabrica de paine din SlatinaInspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Matei Basarab" al judetului Olt a desfasurat joi un exercitiu de simulare a unui incendiu la fabrica de paine de pe strada Draganesti.

Potrivit scenariului exercitiului, la fata locului s-au deplasat pompierii de la Detasamentul Slatina, cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj SMURD. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta violent, cu flacara deschisa si degajari mari de fum, in sala motoarelor, camera tehnica si camera de comanda. Inainte de sosirea serviciilor profesioniste, personalul de pe locul de munca a fost evacuat, dar nu s-a facut si prezenta lucratorilor, existand posibilitatea ca in interiorul cladirii sa mai fie persoane blocate. Trei persoane au fost ranite usor pe timpul operatiunilor de salvare, iar un angajat s-a intoxicat cu fum. Conform scenariului, pompierii au actionat pentru izolarea si lichidarea incendiului, personalul paramedical intervenind pentru acordarea ingrijirilor medicale celor trei raniti si persoanei intoxicate cu fum. Interventia a durat mai bine de o ora.

"Obiectivele principale ale exercitiului au fost perfectionarea deprinderilor serviciilor profesioniste si personalului de pe locul de munca, cunoasterea masurilor de protectie de catre personalul obiectivului si verificarea conditiilor si particularitatilor din zonele afectate de incendiu", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sef nou la Directia de Evidenta a Persoanelor Olt

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:20

Sef nou la Directia de Evidenta a Persoanelor OltIncepand cu prima zi a anului 2015, a incetat raportul de serviciu al lui Ion Catrina, directorul executiv al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Olt, prin indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta. In locul sau, de la inceputul acestei luni a fost numit un alt director executiv.

In urma pensionarii lui Ion Catrina, postul de director al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Olt a ramas vacant, iar consilierii judeteni au aprobat joi numirea unui interimar la conducerea institutiei. Proiectul de hotarare cu privire la modificarea raportului de serviciu al lui Marian Catanoiu, prin exercitarea cu caracter temporar a functiei publice de conducere vacante de director executiv al DJEP Olt, a fost votat in unanimitate de consilieri. Catanoiu va conduce interimar institutia pentru o perioada de maximum sase luni.

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Eveniment de Olt ]

Andreea Cheroiu, in continuare in coma

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:20

Andreea Cheroiu, in continuare in comaAndreea Cheroiu, adolescenta de 17 ani din Slatina gasita in stare grava pe un trotuar din cartierul Eugen Ionescu, este in continuare in coma, la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Fratele fetei, Adrian Cheroiu, a declarat ca starea de sanatate a tinerei este stabila, insa aceasta este in continuare in coma. Intre timp, cazul ramane in continuare invaluit in mister, anchetatorii nereusind inca sa stabileasca ce s-a intamplat in noaptea in care Andreea a fost gasita zacand pe trotuarul de langa blocul in care locuia iubitul sau. Au fost luate in calcul mai variante, au fost audiati mai multi martori, s-au facut masuratori si s-au ridicat probe din zona unde a fost gasita Andreea, insa pana in prezent nu s-a putut stabili ce s-a intamplat cu exactitate. Politistii si procurorii asteapta ca adolescenta sa isi revina din coma pentru a da declaratii despre cele intamplate. Prietenii fetei spun ca Andreea a plecat de acasa in noaptea respectiva, in jurul orei 01:00, spunand ca merge la prietenul ei, cu care avusese o cearta.

"Prietena mea a dormit la Andreea in seara respectiva, iar pe la ora 01:00 ea i-a spus ca se duce la prietenul ei pentru ca se certase cu el si nu raspundea la telefon. Prietena mea si Andreea au mai vorbit la telefon cand ea era la baiatul acela la usa, iar Andreea i-a spus prietenei mele ca acesta nu ii raspunde, dar ca stie ca este acasa. I-a mai spus prietenei mele ca o sa i se descarce telefonul iar de atunci nu a mai vorbit cu ea. Baiatul acela locuia ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Eveniment de Olt ]

Vesti bune pentru corabieni: incepe distributia de gaze

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:19

Vesti bune pentru corabieni: incepe distributia de gazeReceptia statiei de reglare si masurare a presiunii gazului metan, statie care asigura filtrarea, reglarea si masurarea gazelor naturale care vor alimenta, cat de curand, proprietatile localnicilor din Corabia, a avut loc in cursul zilei de ieri. Odata facuta receptia, autoritatile locale se asteapta ca de saptamana viitoare sa inceapa si distributia efectiva a gazelor, la intrarea in oras.

La evenimentul desfasurat in orasul de la Dunare a participat Iulica Oane, primarul din Corabia, si reprezentanti ai Transgaz-ului, Inspectoratului de Stat in Constructii, CIS GAS Targu Mures, firma care a montat statiei de reglare si masurare a presiunii gazului metan si Wirom Gas, firma care se ocupa cu distributia gazului in orasul de pe malul stang al fluviului. In timp ce la Corabia avea loc receptia statiei, in localitatea Turnu Magurele, din judetul Teleorman, reprezentantii firmei TMUCB lucrau intens pentru a cupla conducta de gaz, care face legatura intre cele doua orase. Muncitorii lucreaza si pe timpul noptii, pentru ca totul sa fie gata cat mai repede. In cursul zilei de joi, edilul Iulica Oane a facut o vizita si pe santierul de la Turnu Magurele, pentru a se informa despre stadiul lucrarilor. "In functie de starea vremii, speram ca saptamana viitoare sa aiba loc receptia finala la acest proiect si sa vedem, in sfarsit, flacara la intrarea in orasul Corabia. Dezideratul administratiei locale corabiene si al cetatenilor orasului nostru este pe cale sa se infaptuiasca. Speram ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Eveniment de Olt ]

Dumitru Craciunica, noul consilier judetean din partea PP-DD

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:19

Dumitru Craciunica, noul consilier judetean din partea PP-DDAu trecut mai bine de trei luni de cand Petre Anton Draguinea, consilier judetean din partea Partiduui Poporului Dan Diaconescu, a demisionat din functia pe care o detinea, locul sau ramanand vacant pana acum. In cadrul sedintei ce a avut loc joi in sala Europa a Consiliului Judetean Olt, a fost validat mandatul unui nou consilier judetean din partea PP-DD.

Consilierii judeteni au aprobat, aproape in unanimitate, validarea mandatului de consilier judetean al lui Dumitru Mugurel Craciunica, supleant pe lista de candidati a organizatiei judetene Olt a PP-DD. Singurul care s-a abtinut la intregul proiect de hotarare a fost consilierul judetean Viorel Dumitrescu. Dupa validare, noul consilier judetean Craciunica de la PP-DD Olt, cu mana pe Biblie, a depus juramantul de credinta in fata colegilor sai, dar si a mai marilor din CJ Olt. Totodata, consilierii judeteni au aprobat si modificarea si completarea comisiei de specialitate pentru agricultura, silvicultura, industrie, servicii publice si comert a Consiliului Judetean Olt. Astfel, a fost desemnat ca membru al comisiei Dumitru Craciunica. Noul consilier judetean are dubla cetatenie romano-germana si este fost consilier local in Consiliul Local al municipiului Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Peste 3.000 de cereri de inscriere la scoala in primele doua zile din etapa a doua

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:17

Peste 3.000 de cereri de inscriere la scoala in primele doua zile din etapa a douaOficialii din Ministerul Educatiei au centralizat situatia cererilor de inscriere in clasa pregatitoare introduse in etapa a doua, care a debutat marti, 24 martie. Astfel, potrivit informatiilor oficiale, pe 25 martie, pana la 18:00, s-au inregistrat 3.096 de cereri, dintre care 2.839 (91,7%) de cereri cu o singura optiune, 104 (3,4%) de cereri cu doua optiuni si alte 153 (4,9%) de cereri cu trei optiuni.

Din cele 1.721 de cereri respinse in prima etapa de inscriere, 340 (19,8%) au fost redepuse in cele doua zile. Depunerea cererilor de inscriere are ca termen-limita data de 3 aprilie, urmand ca pe 10 aprilie fiecare unitate de invatamant sa afiseze rezultatele repartizarii elevilor.

Potrivit aceleiasi surse, in prima etapa rezervata inscrierii copiilor in clasa pregatitoare, desfasurata intre 23 februarie-13 martie, 98,99% dintre cereri au fost admise. Mai exact, din totalul celor 170.996 de cereri depuse, au fost admise 169.275. Dintre acestea, 144.507 sunt cereri pentru unitatea de circumscriptie, iar 24.768 pentru alta unitate de invatamant decat cea arondata.

In ceea ce priveste solicitarile din aceasta categorie, 23.829 au fost admise, iar 939 au fost redirectionate spre scoala de circumscriptie, in conditiile in care nu existau locuri suficiente la scoala dorita, dar exista bifata optiunea revenirii la scoala de circumscriptie.

Intre 13-17 aprilie, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa incheierea celei de-a doua etape.

La nivelul ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Spectacol caritabil pentru copiii din Ansamblul "Cununa" Soparlita

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:15

Spectacol caritabil pentru copiii din Ansamblul "Cununa" SoparlitaFilmarile de la sezonul al doilea al emisiunii "Poftiti pe la noi!", care au loc in aceste zile in comuna Soparlita, se apropie de final. Inca de la inceputul acestei saptamani, coregraful si prezentatorul TV Nea Marin si mai multe vedete s-au aflat pe meleaguri oltene, prezenta lor culminand in seara zilei de miercuri cu organizarea unui spectacol caritabil in sala de spectacole a Centrului Cultural "Eugen Ionescu" din Slatina.

"Poftiti si daruiti!" a fost titlul generic al spectacolului caritabil organizat in capitala judetului Olt. Totul, pentru a ajuta un copil din localitatea pastorita de aproape sapte ani de primarul Cristinel Neagu, insa nici ceilalti membri ai Ansamblului Folcloric "Cununa" nu au fost uitati de Nea Marin, fotbalistul Giani Kirita, cantaretii Delia si Speak, interpreta de muzica de petrecere Margherita de la Clejani si cunoscutul coregraf, dansator si jurat al emisiunii "Danseaza printre stele" Mihai Petre. Cu totii au fost prezenti in Soparlita pentru a lua parte la pregatirile spectacolului caritabil, dar si pentru a-l ajuta pe Florin Catalin Stoica, calusarul de 10 ani din ansamblu. Micutul provine dintr-o familie saraca, parintii lor neavand niciun venit. Doar bunicul sau, pe la care nu de putine ori si-a petrecut timpul, are o pensie de cateva sute de lei si il mai ajuta pe Catalin, dar si pe parintii sai. Nea Marin si ceilalti artisti au decis sa se implice in acest caz social si datorita problemelor de sanatate pe care copilul le are inca de la ..

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Eveniment de Olt ]

Avansari in grad la Scoala de Politie Slatina

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:15

Avansari in grad la Scoala de Politie SlatinaCentrul de Formare si Perfectionare a Politistilor "Nicolae Golescu" Slatina a gazduit miercuri festivitatea prilejuita de Ziua Politiei Romane, care pe 25 martie 2015 a implinit 193 de ani de la infiintare.

Intregul personal al Scolii de Politie Slatina a luat parte la evenimentul prilejuit de aceasta zi, deschiderea festivitatii apartinandu-i comisarului sef de politie Iulian Tanase, directorul institutiei de invatamant slatinene. Comandantul cadrelor de la CFPP "Nicolae Golescu" Slatina a dat citire mesajelor presedintelui Romaniei, primului ministru, ministrului Afacerilor Interne si inspectorului general al Politiei Romane, prin care au fost adresate felicitari cu ocazia Zilei Politiei. In continuare, a fost prezentat ordinul ministrului Gabriel Oprea privind avansarea in gradul profesional urmator a unui numar de doi ofiteri si avansarea inaintea indeplinirii stagiului minim a unui ofiter si a unui agent de la Scoala de Politie Slatina. Cu aceasta ocazie au fost acordate si diplome participantilor la intrecerile sportive prilejuite de ziua aniversara a Politiei Romane. De asemenea, a fost organizata "Ziua Portilor Deschise", in cadrul careia atat cetatenii, cat si elevii din cadrul scolilor si liceelor de pe raza municipiului Slatina, au vizitat institutia de invatamant.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Eveniment de Olt ]

Manifestari dedicate Zilei Politiei Romane la Slatina

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:15

Manifestari dedicate Zilei Politiei Romane la SlatinaPolitistii olteni au sarbatorit miercuri 193 de ani de la infiintarea Politiei Romane printr-o serie de manifestari organizate in municipiul Slatina. Oamenii legii si-au expus tehnica si echipamentele din dotare pe platoul din fata Prefecturii Olt, au acordat diplome de excelenta iar mai multi angajati ai institutiei au fost avansati in grad.

Manifestarile au debutat la ora 11:00, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Olt unde, in prezenta a numeroase autoritati locale si a zeci de politisti, au fost rostite alocutiuni si mesaje de felicitare si au fost inmanate diplome aniversare. "Ca in fiecare an, Ziua Politiei reprezinta un bun prilej de analiza si bilant pentru munca politistilor din judetul Olt. Anul acesta aniversam 193 de ani de atestare documentara a Politiei Romane moderne. Misiunea Politiei este de proiectare si orientare a serviciului politiensec in functie de nevoile cetatenilor, furnizandu-le siguranta si securitate, contribuind la mentinerea ordinii si linistii publice in comunitati prin favorizarea unui climat de cooperare si incredere in cadrul propriei organizatii si la nivelul intregii societati. Actionand consecvent pentru indeplinirea atributiunilor ce ne revin, politistii olteni au adoptat masuri punctuale cu accent pe organizarea de actiuni cu forte sporite si reorientarea activitatilor preventive astfel incat sa se reuseasca mentinerea unui climat de siguranta in cadrul comunitatii. Respectarea eticii si deontologiei profesionale a stat permanenet ..

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Se face receptia statiei de reglare-masurare gaz din Corabia

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:21

Se face receptia statiei de reglare-masurare gaz din CorabiaIn Corabia are loc joi receptia statiei de reglare-masurare a presiunii gazului metan. Statia a fost amplasata in orasul de la Dunare de o firma specializata, care a montat partea mecanica.

"La evenimentul de maine, in Corabia vor fi prezenti reprezentanti ai administratiei publice locale, Transgaz-ului, Inspectoratului de Stat in Constructii, CIS GAS Targu Mures si reprezentantii firmei Wirom Gas care se ocupa de distributia gazului in oras", a declarat Dan Oltean, purtatorul de cuvant al Primariei Corabia. Receptia finala la conducta de gaze care face legatura intre localitatea Turnu Magurele, din judetul Teleorman, si orasul Corabia va avea loc in cursul saptamanii viitoare, deoarece, potrivit celor spuse de autoritatile locale, inca nu este facuta cuplarea la gaz la Turnu Magurele, lucrare de care se ocupa firma constructoare TMUCB Bucuresti. In localitatea de la Dunare sunt 6.700 de locuinte individuale, 2.500 de apartamente si 28 de obiective social-culturale, in care isi desfasoara activitatea 30 de agenti economici. Pana in prezent, pentru incalzire, corabienii au folosit lemne de foc, carbuni, calorifere electrice ori combustibil lichid. In total, compania Wirom Gas SA investeste peste trei milioane de euro pentru a realiza proiectul de alimentare cu gaze a orasului Corabia, care are ca termen limita de finalizare inceputul lunii iunie a anului 2021. Conducta de gaze naturale, care a subtraversat raul Olt, are o lungime de peste 27 kilometri, iar valoarea totala a ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Concursul de teatru "Se cauta un actor!", pentru a treia oara la Slatina

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:21

Concursul de teatru "Se cauta un actor!", pentru a treia oara la SlatinaConcursul interjudetean de teatru pentru copii "Se cauta un actor!" a ajuns, anul acesta, la cea de-a treia editie. Evenimentul este organizat sambata de reprezentantii cercului de teatru de la Palatul Copiilor si Elevilor "Adrian Baran" din municipiul Slatina.

Concursul "Se cauta un actor!" este gazduit de Centrul Cultural "Eugen Ionescu" Slatina, cu incepere de la ora 10.00, si se adreseaza, in primul rand, elevilor din clasele I-IV de la institutiile de invatamant din judetul Olt, care doresc sa-si puna in valoare talentul artistic si creativitatea prin intermediul artei dramatice. Manifestarea culturala se va desfasura pe doua sectiuni, sceneta si monolog. Pe langa micii artisti din judetul Olt, in concurs vor fi prezente si trupe de teatru si interpreti individuali din judetele Dambovita, Arges si Valcea. "Scopul concursului este cultivarea spiritului competitiv, creativitatea si simtul artistic in randul elevilor din institutiile de invatamant din judetul Olt si din judetele apropiate, urmarind in acelasi timp cresterea interesului pentru lectura, precum si intelegerea avantajelor care rezulta din aceasta", a declarat profesorul Ilie Braileanu, directorul Palatului "Adrian Baran" Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zona de agrement cu teren de sport multifunctional, amenajata la Gura Padinii

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:21

Zona de agrement cu teren de sport multifunctional, amenajata la Gura PadiniiCopiii din localitatea olteana Gura Padinii se vor putea bucura in viitorul apropiat de o zona de agrement cu teren de sport multifunctional. Investitia din comuna de la Dunare, amenajata langa stadionul comunal, a fost demarata la finele anului trecut. Primarul Gicu Cranta spera ca lucrarea sa fie gata pana in vara acestui an.

Tot el este si cel care a gandit acest proiect, de care sa beneficieze in special copiii.

"Am decis realizarea acestei investitii in Gura Padinii deoarece copiii erau nevoiti de multe ori sa joace fotbal in localitatile invecinate, cum ar fi Orlea si Grojdibodu, pentru ca in comuna nu exista asa ceva. De aceea, am vrut ca in localitate sa fie construita o astfel de zona de agrement cu teren de sport multifunctional, de care sa se bucure nu doar copiii, ci si adultii, care din vara se pot relaxa, pret de cateva ceasuri, in aer liber", ne-a declarat edilul Cranta. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 67.000 de euro, fondurile europene fiind accesate de reprezentantii administratiei publice locale pe Masura 322, prin Asociatia Grupul de Actiune Local "Orizonturi 2012", care mai nou a fost transformat in GAL "Ecoleg Olt Dunare". "Este vorba de o zona de agrement cu teren de sport multifunctional, realizata cu fonduri europene. Se lucreaza la investitie inca din luna de noiembrie a anului trecut si imi doresc ca pana in mai - iunie amenajarea sa sa fie gata. Va fi un teren de sport multifunctional, cu pista de atletism, un grup sanitar modern, ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Locuinta distrusa de flacari la Curtisoara

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:20

Locuinta distrusa de flacari la CurtisoaraO casa din comuna Curtisoara a fost distrusa in urma unui incendiu izbucnit miercuri in jurul pranzului. Alarma s-a dat la ora 11:30, pompierii Detasamentului Slatina fiind solicitati pentru stingerea flacarilor care cuprinsesera locuinta unui barbat.

"Militarii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj SMURD. In momentul sosirii echipelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajari mari de fum la acoperisul casei si la bunurile din doua camere de locuit. Pompierii au actionat pentru izolarea si lichidarea incendiului aproximativ o ora", a precizat plutonierul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Focul a distrus acoperisul casei pe aproximativ 60 de mp, tocaria casei si bunurile din cele doua camere (mobilier, electronice si materiale combustibile). Mama proprietarului, in varsta de 79 de ani si sotia acestuia, in varsta de 46 de ani, au suferit atacuri de panica si au fost transportate la UPU Slatina de echipajul SMURD.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Judecatoarea Carmen Marinescu: "Trebuie sa fii aspru cu greseala, dar bland cu cel care a gresit"

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:20

Judecatoarea Carmen Marinescu: "Trebuie sa fii aspru cu greseala, dar bland cu cel care a gresit""Trebuie sa fii aspru cu greseala, dar bland cu cel care a gresit" este fraza care ar trebui sa caracterizeze un judecator, in opinia magistratului Carmen Marinescu. Declaratia a fost facuta de judecatoare in urma cu o luna in cadrul unui interviu acordat unui cotidian local, in cadrul caruia a vorbit despre calitatile pe care trebuie sa le aiba un bun judecator, dar si despre magistratii care iau mita, declarand ca ii este foarte greu sa-si imagineze ca vreun aparator al legii ar putea face asta.

Ca o ironie a sortii, judecatoarea a fost arestata marti tocmai pentru ceea ce ii era greu sa-si imagineze: luare de mita.

Judecatoarea Carmen Marinescu, care a fost arestata marti, fiind acuzata ca a luat mita 200.000 de euro pentru a-l elibera pe Bercea Mondial, a vorbit in urma cu aproximativ o luna despre magistratii care iau mita. Intrebata de jurnalistul care i-a luat interviul cum ar reactiona in situatia in care, in calitate de presedinte al Tribunalului Olt, ar afla ca unul dintre judecatorii institutiei ar lua mita pentru a favoriza una dintre partile implicate intr-un anumit dosar, aceasta a declarat: "Este un lucru foarte rar, fiecare padure are uscaturi. Am auzit in tara ca s-au intamplat lucrurile acestea si colegii mei magistrati de acolo au luat masurile care s-au impus. Ideea este ca despre acele dosare nu pot sa vorbesc, iar imaginatia mea nu este suficient de dezvoltata incat sa-si inchipuie ca cineva de aici ar putea face asta. Muncim foarte mult. Este posibil ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Elevii olteni, mai putine absente

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:19

Elevii olteni, mai putine absenteElevii olteni au absentat mai putin in februarie decat in ianuarie, spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Olt. Potrivit raportarilor transmise de scoli, in luna februarie s-a inregistrat un total de 157.847 de absente, din care peste jumatate au fost motivate de profesori.

Statisticile ISJ arata ca in februarie au fost raportate la nivel de judet 157.847 de absente, din care 81.792 au fost motivate. Pe cicluri de invatamant, cele mai multe absente s-au inregistrat la liceu, respectiv 89.017.

"La nivelul primar avem 7.094 absente, din care motivate 2.791; la ciclul gimnazial avem 35.951, si motivate 17.593, iar la ciclul liceal avem 89.017, din care motivate 50.655. In total avem un numar de 157.847de absente, din care motivate 81.792. Fata de luna ianuarie, in februarie se inregistreaza o scadere de 10%", a precizat Mirela Paraschiv, purtatorul de cuvant al ISJ Olt.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Accident feroviar cu un mort la Farcasele
Accident feroviar la trecerea de nivel cu calea ferata din satul Farcasele de Jos, comuna Farcasele, ...
MOARTE PRIN OTRAVIRE
A MURIT OTRAVIT CA UN CAINE Intr-o duminica, pe 13 septembrie 2010, vremea era urata. Ploua si ...
De unde provine numele orasului Slatina. Lucruri nestiute despre originea denumirii "capitalei" Oltului
Municipiul Slatina este asezat in stanga raului Olt si ocupa o suprafata apreciabila a complexului ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook