Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.303 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cinci corabieni, premiati la concursul din Ploiesti

Marti, 12 Mai 2015, ora 19:18

Sala Europa a Consiliului Judetean Prahova a gazduit, la finele saptamanii trecute, cea de-a treia editie a Concursului National de Muzica Populara "Trandafirul prahovean". Judetul Olt a fost reprezentat si la aceasta manifestare, copiii participanti intorcandu-se acasa cu premii.

Reprezentantii Palatului Copiilor "Adrian Baran" din municipiul Slatina au decis sa trimita la evenimentul cultural desfasurat in municipiul Ploiesti elevi de la Filiala Corabia a unitatii de invatamant, pregatiti de profesorul de muzica Marin Urzicana. Asadar, la categoria 5 - 7 ani, Amalia Tudor a castigat premiul I, acelasi premiu fiind obtinut si de Adina Piele la categoria de varsta 12 - 15 ani. La categoria 16 - 18 ani, alti trei corabieni au castigat premii. Olivia Jianu si Ana Buzulica au obtinut premiul II, cea din urma fiind invitata sa participe si la un festival international, ce va avea loc la Sibiu in zilele de 25 si 26 iunie 2015, iar Maria Iacob a castigat premiul III.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]

Teren de sport multifunctional pentru comunitatea din Parscoveni

Marti, 12 Mai 2015, ora 19:18

Teren de sport multifunctional pentru comunitatea din ParscoveniLa Parscoveni este in plina derulare o investitie de care se va bucura intreaga comunitate din localitate. Impreuna cu cei din echipa sa, primarul Dumitru Danut Matei a reusit sa acceseze un proiect pe fonduri europene prin Grupul de Actiune Locala "Plaiurile Oltetului", in centrul comunei construindu-se in prezent o baza sportiva moderna.

Este vorba de un teren de sport multifunctional, in lungime de 50 de metri si cu o latime de 30 de metri. Pe langa baza sportiva, aici se amenajeaza si un loc de joaca de care se pot bucura toti copiii din localitate. "Terenul de sport este cu vestiare, covor sintetic, tot acolo construindu-se si un spatiu de joaca pentru copii, dar si o parcare cu cinci locuri. Am reusit sa accesam fonduri europene prin GAL si in toamna anului trecut, prin octombrie - noiembrie, a inceput constructia. Pana in prezent lucrarea este executata in proportie de 15%, termenul de finalizarea a investitiei fiind sfarsitul anului 2015. De acest teren pot beneficia nu doar copiii de la scoala, care pot face aici, dimineata, orele de sport, ci intreaga comunitate", a declarat edilul Dumitru Danut Matei. Baza sportiva este construita chiar langa scoala gimnaziala din localitate, pe terenul preluat de Consiliul Local Parscoveni de la unitatea de invatamant. Valoarea totala a investitiei se ridica, potrivit autoritatilor locale, la suma de aproximativ 96.000 de euro, fara TVA.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ministrul Dusa, vizita de lucru la baza militara din Deveselu

Marti, 12 Mai 2015, ora 19:15

Ministrul Dusa, vizita de lucru la baza militara din DeveseluMircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, s-a aflat marti intr-o vizita de lucru la baza militara din comuna Deveselu. Ministrul Dusa a ajuns cu elicopterul in zona si a verificat evolutia lucrarilor la proiectele de investitii in infrastructura la facilitatea de aparare antiracheta. Totodata, acesta a avut o intalnire cu reprezentantii romani si americani de la baza, dar si cu primarul Ion Aliman, la sediul Primariei Deveselu.

Dupa ce a vizitat baza militara din Deveselu, Mircea Dusa a declarat ca lucrarile sunt in grafic, precizand ca MapN a alocat 47 de milioane lei in acest an.

"Lucrarile sunt in grafic. Sigur, sunt lucrari care se refera in primul rand la reamenajarea si modernizarea pavilioanelor, realizarea elementelor de comanda si control, retele de apa, canalizare si termoficare si alte lucrari de amenajare, respectiv a aleilor de acces atat catre site, cat si spre baza romaneasca, subunitate care va asigura protectia bazei de la Deveselu. MApN, in prima etapa pana in septembrie, a planificat sa cheltuiasca 47 milioane lei din bugetul propriu. Din acesti bani a fost cheltuita deja suma de 30 milioane lei, urmeaza sa realizam lucrarile pe care le avem planificate in aceasta perioada", a declarat ministrul Dusa pentru Agerpres.

De asemenea, reprezentantul Guvernului Romaniei a mentionat ca in urma deciziei americanilor de a amplasa scutul antiracheta in baza militara de la Deveselu, in ultimii ani in localitate au fost facute investitii importante in ceea ce ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pietonii si soferii care incalca legislatia rutiera, in vizorul politistilor

Marti, 12 Mai 2015, ora 19:15

Pietonii si soferii care incalca legislatia rutiera, in vizorul politistilorPeste 40 de politisti de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Politie Judetean Olt sunt prezenti zilnic saptamana acesta in trafic pentru a-i sanctiona pe pietonii, dar si pe conducatorii auto care incalca regulile de circulatie.

Incepand de luni, 11 mai, si pana duminica, politistii rutieri se vor afla in misiune pe toate categoriile de drumuri publice care tranziteaza judetul, dar mai ales in zonele unde au avut loc accidente de circulatie pe fondul traversarii neregulamentare a drumurilor publice de catre pietoni sau pe fondul neacordarii de prioritate pietonilor, angajati in traversarea drumului prin loc semnalizat cu indicatoare si marcaje trecere pietoni, de catre soferi. "De cele mai multe ori, drumurile nationale si drumurile judetene sunt cele mai predispuse zone unde se produc evenimente rutiere, victime fiind pietonii. De aceea, colegii mei actioneaza pe aceasta linie, actiunea avand ca scop disciplinizarea participantilor la traficul rutier si reducerea accidentelor de circulatie comise pe aceste fonduri", a declarat comisarul sef Ilie Rosu. De mentionat este faptul ca atat pietonii care traverseaza strada neregulamentar, cat si conducatorii auto care nu acorda prioritate persoanelor aflate pe trecerea de pietoni pot fi sanctionati drastic de oamenii legii. Daca pietonii trebuie sa plateasca o amenda cuprinsa intre 195 si 292,5 lei, soferii care incalca legislatia rutiera pe aceasta linie pot scoate din buzunare intre 390 si 487,5 lei. Pe langa amenda, ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Darius Valcov ramane dupa gratii

Marti, 12 Mai 2015, ora 10:15

Darius Valcov ramane dupa gratiiDarius Valcov, fost ministru al Finantelor, ramane in arest preventiv prin decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a admis recursul procurorilor DNA.

Pe 6 mai, magistratii Curtii Supreme au admis solicitarea lui Darius Valcov de inlocuire a arestarii preventive cu arestul la domiciliu, insa procurorii DNA au facut recurs. Instanta a admis luni contestatia procurorilor, astfel ca fostul ministru al Finantelor va fi cercetat in continuare in stare de arest preventiv.

Darius Valcov se afla in arest din 2 aprilie, fiind acuzat de trafic de influenta pentru ca, pe vremea cand era primar al Slatinei, ar fi intervenit in atribuirea unor contracte catre firma Tehnologica Radion , primind in schimb aproximativ 2 milioane de euro. Ulterior, Valcov a fost acuzat de procurorii DNA a efectuat, incepand din 2011 si pana in prezent, operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru. Anchetatorii sustin ca Valcov s-ar fi folosit de informatiile obtinute in virtutea functiilor publice pentru a sprijini trei firme - una de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, pe care le detinea dar le administra prin interpusi.

"Produsul infractional obtinut in urma savarsirii infractiunilor fata de care se efectueaza cercetari ( trafic de influenta si efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mandatul de primar al lui Catalin Davidescu, incetat prin ordin de prefect

Luni, 11 Mai 2015, ora 19:18

Mandatul de primar al lui Catalin Davidescu, incetat prin ordin de prefectMandatul de primar al lui Catalin Davidescu a incetat prin ordin de prefect. Potrivit unui comunicat de presa al Prefecturii, ordinul prin care se constata incetarea de drept inainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului orasului Scornicesti a fost emis astazi.

"Prefectul judetului Olt a emis Ordinul nr.117/11.05.2015 prin care se constata incetarea de drept inainte de expirarea duratei normale a mandatului Primarului orasului Scornicesti, al domnului Davidescu Nicolae Catalin, incepand cu data de astazi. Actul administrativ a fost emis in baza Referatului secretarului orasului Scornicesti, a prevederilor art.15 alin.2 lit.b din Legea nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali, modificata si completata coroborat art.69 alin.2 teza I din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala rep., modificata si completata si art.25 din Legea nr.176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative", se precizeaza in comunicatul Prefecturii.

Catalin Davidescu a fost declarat incompatibil de ANI in decembrie 2011. Potrivit ANI, Davidescu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25 mai 2009 - 30 noiembrie 2009, intrucat a detinut simultan functiile de consilier local la Scornicesti, director coordonator la fosta Directie a ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Eveniment de Olt ]

Folclorul oltenesc, reprezentat cu mandrie la Sighetu Marmatiei

Luni, 11 Mai 2015, ora 19:18

Folclorul oltenesc, reprezentat cu mandrie la Sighetu MarmatieiOltenii au cucerit, saptamana trecuta, meleagurile maramuresene. Doua manifestari culturale de anvergura au avut loc in municipiul Sighetu Marmatiei din judetul Maramures, iar rezultatele obtinute de olteni au fost unele pe masura asteptarilor lor.

Ansamblul Folcloric "Plaiurile Samburestiului" din comuna Samburesti si cativa solisti vocali au reprezentat judetul Olt cu cinste si s-au intors acasa cu premii. 28 de copii au facut parte din ansamblul oltean care a fost prezent la cea de-a XVII-a editie a Festivalului International de Folclor pentru Copii "Am fost s-om fi", desfasurat in week-end la Sighetu Marmatiei. Din programul tinerilor artisti nu au lipsit suita mixta, dansul de fete si traditionalul dans barbatesc calusul, publicul maramuresean fiind incantat si cu piese din folclorul oltenesc interpretate de solistele vocale Vasia Oprea din orasul Bals si Ana Maria Diaconu din comuna Perieti, ambele colaboratoare ale Ansamblului "Plaiurile Samburestiului". Juriul Festivalului "Am fost s-om fi" a avut o misiune grea in alegerea castigatorilor, avand in vedere ca pe scena au mai evoluat ansambluri folclorice din judetele Prahova, Braila, Iasi, Bihor,Bistrita si Satu Mare, dar si din Slovenia, Republica Moldova, Ucraina si Ungaria. Insa, ansamblul din comuna Samburesti, al carui director este Maria Calugaroiu, a dat tot ce a avut mai bun pe scena din Parcul Central si la final a reusit sa primeasca trofeul festivalului. Solistele vocale Vasia Oprea si Ana Maria Diaconu au ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de comercianti si-au anuntat participarea la Expo Flora in acest an

Luni, 11 Mai 2015, ora 19:18

Zeci de comercianti si-au anuntat participarea la Expo Flora in acest anCea de-a XXI-a editie a expozitiei cu vanzare Expo Flora este programata sa se desfasoare intre 21-24 mai, tot pe Esplanada Slatinei. Pana in acest moment si-au anuntat participarea in jur de 60 de expozanti si comercianti, insa cei care doresc sa vina la Slatina pentru aceasta manifestare mai au timp la dispozitie.

Mai putin de doua saptamani au mai ramas pana cand Esplanada Slatinei se va umple de culoare si parfum, odata cu deschiderea celei de-a XXI-a editii a Expo Flora. Manifestarea se adreseaza in special producatorilor sau comerciantilor de flori si material dendrologic, dar sunt asteptati si comercianti de obiecte artizanale sau alimentatie publica.

Pana in prezent, la eveniment si-au confirmat participarea peste 60 de comercianti din mai multe domenii de activitate.

"Expo Flora va fi organizata tot pe Esplanada, ca si anul trecut. Pana acum avem solicitari din partea unui numar de 27 de producatori, expozanti si comercianti de flori, alti 29 vor veni cu obiecte artizanale si 7 sunt pe alimentatie publica, vor vinde popcorn, vata de zahar si cozonac unguresc", a precizat Mihaela Stana, primarul Slatinei.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

60 de parinti din Slatina au solicitat un loc la cresa

Luni, 11 Mai 2015, ora 19:18

60 de parinti din Slatina au solicitat un loc la cresaZeci de parinti slatineni au depus la sediul Directiei de Protectie si Asistenta Sociala cereri si dosare pentru un loc la cresa din anul scolar viitor. Potrivit conducerii directiei, s-au depus in jur de 60 de solicitari, insa perioada de inscrieri se incheie pe 29 iunie.

Inscrierea la una din cele patru crese din municipiu este conditionata din acest an de depunerea unui dosar mult mai complex, dosar care va fi evaluat si analizat de o comisie formata la nivelul DPAS Slatina. Potrivit conducerii institutiei, pana in prezent au fost depuse 62 de cereri, insa se asteapta ca numarul acestora sa creasca in perioada urmatoare.

"Pana in prezent au fost depuse 62 de solicitari, vom vedea in perioada de analiza a dosarelor care dintre ele indeplinesc conditiile sau nu. In iunie vom afla si numarul exact al locurilor disponibile in cele patru crese, care au o capacitate de 117 locuri. Toate cererile vor fi analizate in functie de documentele depuse", a precizat Nora Popescu, directorul executiv al DPAS Slatina.

Activitatile cuprinse in in calendarul inscrierilor la cresa se desfasoara astfel:

4 mai-29 iunie Depunerea dosarelor de inscriere la cresa;

1-15 iulie Analiza dosarelor si stabilirea punctajelor in vederea intocmirii listei cu copiii ce ar putea fi admisi in limita locurilor disponibile existente;

16 iulie Afisarea listei nominale cu punctajul stabilit pentru fiecare copil pentru care s-a depus dosar de inscriere la cresa in anul scolar 2015/2016;

27 iulie Ultima zi ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Microbuze pentru cluburile sportive scolare din judet

Luni, 11 Mai 2015, ora 19:18

Microbuze pentru cluburile sportive scolare din judetSlatineanul Emil Albota, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a predat luni cheile a peste 30 de microbuze de care se vor beneficia cluburile sportive scolare din mai multe judete ale tarii. Doua dintre aceste mijloace de transport au ajuns si in judetul Olt, unul la Caracal si unul la Corabia. Zilele acestea urmeaza sa primeasca un microbuz de 16 plus 1 locuri si CSS Slatina.

Microbuzele au fost achizitionate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru cluburile sportive scolare care tin de minister. "Astazi (n.red. - luni) am inmanat cheile a peste 30 de microbuze de 16 plus 1 locuri, doua fiind destinate cluburilor sportive scolare din municipiul Caracal si orasul Corabia. Zilele acestea este preconizat ca un alt microbuz sa ia drumul Slatinei. La sfarsitul acestei saptamani s-ar putea sa ajunga, este posibil sa fie si saptamana viitoare, in functie de cum le doteaza si mobileaza cei care au castigat licitatia de achizitii, care a fost facuta la Ministerul Dezvoltarii. La Olt au fost trei cereri de la trei cluburi sportive scolare, de fapt de la doua. Clubul Sportiv Scolar Slatina are nevoie de unul in Slatina si de unul in Corabia, iar o alta solicitare a venit din partea Clubului Sportiv Scolar Caracal. Deci, toate cererile de la Olt au fost solutionate", a declarat Emil Albota. Reprezentantii MECS precizeaza ca in momentul de fata Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice achizitioneaza alte microbuze, 300 dintre acestea, cu 16 plus 1 ..

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Angajatorii din constructii, controlati si amendati de ITM Olt

Luni, 11 Mai 2015, ora 19:15

Angajatorii din constructii, controlati si amendati de ITM OltIn ultima saptamana din aprilie, la nivel de tara s-a desfasurat o campanie nationala ce a vizat agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor, campanie ce a avut ca scop verificarea modului de respectare a cerintelor minime de securitate si sanatate in munca la lucrarile cu risc de cadere de la inaltime, dar si identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata.

La nivelul judetului Olt au fost verificati 11 agenti economici la care s-au identificat 17 deficiente. Respectivii angajatori au primit tot atatea sanctiuni contraventionale, din care 3 amenzi cu o valoare totala de 25.000 lei.

"Astfel, un angajator care folosea la munca o persoana careia nu ii incheiase contract individual de munca, a fost sanctionat cu amenda in suma de 10.000 lei.

Deficientele cele mai frecvente au fost utilizarea schelelor de fatada fara sisteme de protectie colectiva (platforme, scari de urcare, podini cu trapa, plase de protectie); lipsa instructajului de protectie a muncii pentru lucrul la inaltime; lipsa evaluarii riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor; nepurtarea echipamentului individual de protectie adecvat executarii lucrarilor la inaltime", a precizat Cristian Ungureanu, inspectorul sef al ITM Olt.

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Eveniment de Olt ]

Fiul procurorului Noaja ramane dupa gratii

Luni, 11 Mai 2015, ora 19:15

Fiul procurorului Noaja ramane dupa gratiiBogdan Noaja, fiul procurorului Stefan Noaja de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, si prietenul sau Vasile Paduretu raman dupa gratii. Magistratii Curtii de Apel Craiova le-au respins contestatiile, mentinand decizia Tribunalului Olt privind arestarea preventiva a celor doi.

Magistratii Tribunalului Olt au admis, saptamana trecuta, propunerea procurorilor DIICOT Olt si au emis pe numele lui Bogdan Noaja si Vasile Paduretu mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Inculpatii au formulat contestatie la decizia instantei, recursul judecandu-se luni la Curtea de Apel Craiova.

"Instanta de judecata a respins contestatiile formulate de cei doi inculpati, ca nefondate", a declarat judecatorul Ionel Grigorie, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Craiova. Decizia data de magistratii craioveni este definitiva. Astfel, fiul procurorului Noaja si amicul sau Vasile Paduretu raman in arest preventiv pana la data de 4 iunie 2015, inclusiv.

Cei doi au fost prinsi in flagrant de politistii de la Crima Organizata si procurorii DIICOT Olt in timp ce ridicau, de la posta din orasul Piatra Olt, doua colete care contineau substante susceptibile a fi droguri. Potrivit anchetatorilor, Noaja si Paduretu, impreuna cu alti doi tineri, Tanase Stoiculescu si Andrei Badita, fac parte dintr-o grupare infractionala care ar fi comercializat droguri de risc si substante cu efecte psihoactive in municipiul Slatina, in zonele Steaua si Zahana dar si in apropierea Colegiului National "Ion ...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Eveniment de Olt ]

Un nou spectacol de teatru la Centrul Cultural "Eugen Ionescu" Slatina

Luni, 11 Mai 2015, ora 19:15

Un nou spectacol de teatru la Centrul Cultural "Eugen Ionescu" SlatinaCentrul Cultural "Eugen Ionescu" din municipiul Slatina se pregateste de gazuirea unui nou spectacol de teatru, in care vor juca si actori locali. De luni, 11 mai, la casieria teatrului au fost deja puse in vanzare biletele pentru piesa de teatru "Spovedania unui caine", in care vor juca Eugen Titu si Valeru Ciurea.

Premiera piesei are loc pe 4 iunie, cu incepere de la ora 18.30, iubitorii de teatru fiind invitati sa faca o incursiune prin teatrul lui Matei Visniec - "Angajare de clovn", William Shakespeare - "Hamlet", A. P. Cehov - "Cantecul lebedei" si Albert Camus - "Caligula". Nu de alta, dar scenariul piesei "Spovedania unui caine" este imaginat dupa aceste piese de teatru. Pretul unui bilet la aceasta piesa este de 12,50 lei, evenimentul cultural fiind organizat de Primaria Slatina, Asociatia Culturala Center Inter Act si Centrul Cultural "Eugen Ionescu".

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Diplomatii Jazz"-ului, aplaudati indelung de autoritati si publicul spectator

Duminica, 10 Mai 2015, ora 19:20

"Diplomatii Jazz"-ului, aplaudati indelung de autoritati si publicul spectatorLa initiativa militarilor de la Baza Militara 99 din comuna Deveselu, soldatii americani din formatia "Diplomatii Jazz"-ului a Fortelor Navale ale Statelor Unite ale Americii din Europa si Africa au fost prezenti, de Ziua Europei, in judetul Olt. Militarii au sustinut doua concerte de jazz in municipiile Caracal si Slatina, ambele in aer liber, mii de persoane facand parte din public.

Reprezentanti din conducerea Bazei militare americane de la Deveselu, dar si autoritatile judetene si locale au fost prezente la cele doua concerte, cel din municipiul Caracal desfasurandu-se in dimineata zilei de sambata in Parcul "Constantin Poroineanu", din centrul urbei. "Diplomatii Jazz"-ului au ajuns la Slatina in dupa-amiaza aceleiasi zile, in jurul orei 17.00, pe platoul din fata Casei de Cultura a Tineretului fiind intampinati cu un spectacol traditional oltenesc in cadrul caruia au evoluat Ansamblul Folcloric "Brauletul" din comuna Parscoveni, calusarii de la Ansamblul "Cununa" din Soparlita, dar si Taraful "Frunza Verde" din comuna Morunglav. De aici, atat militarii americani cat si membrii Fanfarei de Estrada "Lyra Band" Slatina, copiii imbracati in costume populare si majoretele de la Colegiul National "Ion Minulescu", Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" si Colegiul National "Radu Greceanu" din oras s-au grupat intr-o frumoasa parada ce a avut loc pe traseul Casa de Cultura a Tineretului - bulevardul A. I. Cuza - Esplanada din centrul urbei. La intersectiile intalnite ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sesiunea speciala a Evaluarii Nationale, intre 8 si 12 iunie

Duminica, 10 Mai 2015, ora 19:18

Sesiunea speciala a Evaluarii Nationale, intre 8 si 12 iunieElevii de gimnaziu care participa la competitiile internationale nu vor putea sustine probele din cadrul Evaluarii Nationale odata cu colegii lor, insa Ministerul Educatiei a propus organizarea unei sesiuni speciale intre 8-12 iunie.

"Olimpiadele internationale se desfasoara, in majoritatea cazurilor, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2014-2015. Absolventii care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale nu pot lua parte la aceste competitii pentru care au fost selectionati. Pentru a asigura participarea absolventilor clasei a VIII-a la olimpiadele internationale 2015, MEN a propus organizarea unei sesiuni speciale de evaluare Nationala in perioada 8-12 iunie", se arata intr-un comunicat al MEN.

Absolventii clasei a VIII-a care nu participa la concursuri sau olimpiade internationale mai au aproape o luna pana cand vor sustine probele din cadrul Evaluarii Nationale.

Potrivit calendarului desfasurarii examenului, probele vor avea loc dupa cum urmeaza:

13 iunie - Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

15-17 iunie - Inscrierea la Evaluarea Nationala

22 iunie - Limba si literatura romana - proba scrisa

23 iunie - Limba si literatura materna - proba scrisa

24 iunie - Matematica - proba scrisa

26 iunie - Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)

26 iunie - Depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)

27 -29 iunie - Rezolvarea contestatiilor ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]

Carmen Marinescu, suspendata din functia de judecator

Duminica, 10 Mai 2015, ora 19:18

Carmen Marinescu, suspendata din functia de judecatorSectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea din functia de judecator si din functia de presedinte al Tribunalului Olt, incepand cu data de 7 mai 2015, a Eugeniei Carmen Marinescu, judecator in cadrul Tribunalului Olt, si ca urmare a trimiterii in judecata pentru savarsirea, cu intentie, a unor infractiuni. Decizia suspendarii fusese luata de CSM si la finalul lunii martie, ca urmare a arestarii preventive a judecatoarei Carmen Marinescu.

"Hotararea Sectiei pentru judecatori a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 62 alin. (1) lit. a) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare", precizeaza un comunicat de presa al CSM.

Eugenia Carmen Marinescu si sotul acesteia, Iuliu-Severus Marinescu, au fost trimisi in judecata saptamana trecuta de catre procurorii DNA. Cei doi sunt acuzati ca ar fi luat 200.000 de euro de la Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, in schimbul achitarii acestuia sau aplicarii unei pedepse neprivative de libertate.

"In perioada august 2011 - septembrie 2011, inculpata Marinescu Eugenia-Carmen, in calitate de magistrat judecator in cadrul Tribunalului Olt - Sectia Penala, a pretins si a primit (...) suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea in stare de libertate a unui ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Decontarea navetei dascalilor, modificata de Ministerul Educatiei

Duminica, 10 Mai 2015, ora 19:15

Decontarea navetei dascalilor, modificata de Ministerul EducatieiOficialii din Ministerul Educatiei au lansat in dezbatere publica un nou proiect de hotarare legat de modificarea normelor metodologice de decontare a navetei cadrelor didactice si a personalului didactic auxiliar. Potrivit informatiilor oficiale, la nivel de tara exista aproximativ 65.000 de cadre didactice care fac naveta pana la unitatea de invatamant in care isi desfasoara activitatea.

Cea mai mare pondere din randul cadrelor didactice ce efectueaza zilnic naveta se inregistreaza la unitatile de invatamant din mediul rural, precizeaza oficialii MEN, iar acest lucru se reflecta in decontarea navetei, care nu se face in mod unitar, si in numeroasele sesizari primite de la de la cadrele didactice navetiste cu privire la refuzul decontarii contravalorii abonamentelor ori a sumelor cheltuite cu efectuarea navetei, de unitatile de invatamant. Potrivit noilor reglementari propuse, se face necesara impunerea cuprinderii in bugetul local a sumelor cu aceasta destinatie.

Astfel, proiectul de hotarare prevede ca autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a cuprinde in bugetul local sume destinate decontarii cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice si a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, din unitatile de invatamant special si din centrele de resurse si asistenta educationala, care nu dispun de locuinta in localitatea unde este situata unitatea de invatamant la care au postul. Sumele destinate navetei cadrelor didactice si a ..

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Eveniment de Olt ]

Incendiu de proportii in Caracal

Duminica, 10 Mai 2015, ora 19:15

Incendiu de proportii in CaracalUn incendiu puternic a izbucnit joi dupa-amiaza la depozitul supermarketului "Ana-Maria" din Caracal, flacarile distrugand acoperisul imobilului dar si bunuri electrice, electronice si electrocasnice aflate in acesta.

Alarma s-a dat in jurul orei 15:00, pentru stingerea focului intervenind echipajele de pompieri din cadrul Detasamentului Caracal, Garzilor de interventie Stoenesti, Visina si Osica, Detasamentului Slatina, precum si grupa operativa a inspectoratului. In total, au intervenit sapte ofiteri si saizeci si noua de subofiteri cu noua autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltimi, un autocamion, o motopompa remorcabila si o ambulanta SMURD.

"La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta violent, cu flacara si degajari mari de fum, la depozitul de marfa al societatii, construit pe schelet metalic, cu regim de inaltime P+1, acoperit cu tabla, pereti exteriori din panouri sandwich si placa de beton", a precizat capitanul Cornel Gogolan, din cadrul ISU Olt.

Pompierii au lucrat, concomitent, la stingerea incendiului si la protejarea vecinatatilor, reusind lichidarea acestuia dupa mai bine de trei ore de interventie continua. In urma incendiului au ars bunuri electrice, electronice, electrocasnice, cosmetice, chimice si articole textile aflate in depozitul societatii. Totodata, din cauza efectului termic s-au degradat bunurile electronice depozitate pe rafturile din magazin, pe latura comuna cu depozitul de ..

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Eveniment de Olt ]

Editia din acest an a Festivalului de Teatru Caracal, dedicata marelui actor Amza Pellea

Duminica, 10 Mai 2015, ora 19:15

Editia din acest an a Festivalului de Teatru Caracal, dedicata marelui actor Amza PelleaTeatrul National "Stefan Iordache" din municipiul Caracal gazduieste o noua editie a Festivalului de Teatru. Cea de-a cincea editie incepe marti, 12 mai, si este dedicata marelui actor Amza Pellea. Pana pe data de 17 mai, iubitorii de teatru din Caracal, dar si din alte localitati ale judetului, se vor putea bucura de piese de exceptie.

In cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului de Teatru Caracal, organizat de Primaria Caracal si Consiliul Judetean Olt, in parteneriat cu Asociatia "Miscarea de Rezistenta" a caracaleanului Marius Tuca, piesele puse in scena sunt destinate adultilor, dar si copiilor. Din program fac parte piesele "N(aum)" de Gellu Naum - Teatrul Metropolis, "Jocul vietii si al mortii" de Horia Lovinescu - Teatrul de pe Lipscani, "Lectia" de Eugen Ionesco, "Fata din curcubeu" de Lia Bugnar - Teatrul National Bucuresti, "Alba ca Zapada" de Fratii Grimm, "Punguta cu doi bani" de Ion Creanga - Teatrul Tandarica, "Fa-mi loc!" de Anthony Michineau - Asociatia "Inspira" si "Sanziana si Pepelea" de Vasile Alecsandri - Teatrul National Cluj Napoca, printre actorii care fac parte din distributii numarandu-se Oana Pellea, fiica celui care a fost actorul Amza Pellea, Horatiu Malaele, Medeea Marinescu si Tania Popa. In zilele de marti, miercuri, joi si duminica pe scena Teatrului National "Stefan Iordache" Caracal are loc o singura piesa de teatru, cu incepere de la ora 19.00, iar vineri si sambata se vor juca cate doua, una de la ora 11.00, iar cealalta de la ora ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ploi torentiale si descarcari electrice in Oltenia

Duminica, 10 Mai 2015, ora 13:15

Ploi torentiale si descarcari electrice in OlteniaAdministratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de vreme instabila valabila de duminica de la ora 15:00 pana luni la aceeasi ora.

Potrivit meteorologilor, incepand de duminica dupa-amiaza vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta la munte, in vestul, sud-vestul si centrul tarii si pe spatii mai restranse in restul teritoriului. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30...40 l/mp, in special in zonele montane, in Oltenia si Transilvania.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Constantin Nedelea, fost primar al Scornicestiului, trimis in judecata

Vineri, 08 Mai 2015, ora 13:15

Constantin Nedelea, fost primar al Scornicestiului, trimis in judecataConstantin Nedelea, fost primar al orasului Scornicesti in perioada 2004 - 2012, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si delapidare. Procurorii au solicitat Judecatoriei Slatina mentinerea lui Nedelea sub control judiciar si mentinerea sechestrului asupra bunurilor imobile ce apartin inculpatului.

"Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina au finalizat cercetarile si au dispus la data de 08.05.2015 trimiterea in judecata a inculpatului Nedelea Constantin, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, ( 238 de acte materiale ) si delapidare (5 acte materiale), solicitand Judecatoriei Slatina mentinerea masurii preventive a controlului judiciar fata de inculpat si mentinerea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile apartinand inculpatului Nedelea Constantin pana la concurenta valorii probabile a pagubei in suma de 211.215,11 lei", precizeaza un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina.

Potrivit rechizitoriului, in perioada ianuarie - mai 2012 inculpatul Nedelea Constantin, in calitate de primar al orasului Scornicesti, a achizitionat pentru Primaria orasului Scornicesti si a dispus in mod nejustificat consumarea de carburant (benzina si motorina),in valoare de 29.909,48 lei , fara a intocmi documente de consum , folosind o parte din acest carburant in interes propriu, iar in perioada 2009-2012 a angajat pe perioada determinata un numar de 9 salariati cu incalcarea prevederilor OUG ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Eveniment de Olt ]

PUBLICATIE DE VANZARE

Joi, 07 Mai 2015, ora 23:15

PUBLICATIE DE VANZARE

PUBLICATIE DE VANZARE NR. 121/E/2014 IN EXTRAS

Noi, Birou Executor Judecatoresc Dragomir Doru Marius, organizez licitatie publica, in data de 29.05.2015, orele 08.45 la sediul din localitatea Slatina, bld. Nicolae Titulescu, nr.27, bl.27, sc.A, parter, jud. Olt ,in dosarul 121/E/2014 pentru imobilului situat in DR. TR. SEVERIN , str. Grigore Florescu, nr 6, bl. A6, SC.3, AP.18, OLT , avand nr cadastral 470/3/4/18 , inscris in CF nr. 22276/N a loc. DR. TR. SEVERIN, constand in apartament cu 2 camere si dependinte in S.U de aprox. 50 m.p. , proprietatea debitorului VASILE MIHAI. Pretul de incepere a licitatiei este de 65373 lei. Tel. 0749.666.777

EXECUTOR JUDECATORESC

DRAGOMIR DORU MARIUS

PUBLICATIE DE VANZARE NR. 203/E/2013 IN EXTRAS

Noi, Birou Executor Judecatoresc Dragomir Doru Marius, organizez licitatie publica, in data de 29.05.2015, orele 17.35 la sediul din localitatea Slatina, bvd. Nicolae Titulescu, nr. 27, bl.27, sc.A, Parter, OLT,in dosarul 203/E/2013 pentru imobilului situat in CARACAL, STR. MIHAI VITEAZUL, NR.37, OLT inscris in CF nr. 3599 a loc. CARACAL, nr. cadastral 2916 constand in teren in suprafata de 664 m.p. si constructie in suprafata de 153.70 mp.compusa din : la parter, camera de zi, doua dormitoare, baie, bucatarie, doua holuri, in suprafata utila de 82.28 mp+ veranda in suprafata de 33.35 mp, la demisol: camera de zi, doua dormitoare, doua holuri in suprafata utila de 78.90 mp proprietatea garantilor ipotecari ANA SORIN ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ce proiecte primesc finantare anul acesta prin PNDL

Joi, 07 Mai 2015, ora 19:19

Ce proiecte primesc finantare anul acesta prin PNDL61 obiective de investitii din judetul Olt primesc finantare anul acesta prin Programul National de Dezvoltare Locala, lista fiind publicata la inceputul acestei saptamani pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Suma totala alocata proiectelor din Olt este de 20,3 milioane lei.

Bobicesti - 200.000 lei pentru proiectul de asfaltare strazi in satele Bobicesti, Comanesti, Mirila, Leotesti

Brastavatu - 400.000 lei, pentru retea de apa in satul Brastavatu

Bucinisu - 959.731 lei, pentru alimentare cu apa

Calui - 200.000 lei, pentru alimentare cu apa

Carlogani - 677.915 lei, pentru modernizare drum comunal DC 18A

Cezieni - 1.004.493 lei, pentru alimentare cu apa in satele Cezieni si Corlatesti

Cilieni - 200.000 lei, pentru modernizarea strazilor Intrarea Viilor, Ion Popescu Cilieni, Soseaua Noua, George Cosbuc

Consiliul Judetean - 518.111 lei, pentru modernizare DJ 703B

Corabia - 700.000 lei, pentru sistem centralizat de alimentare cu apa si canalizare a localitatilor periurbane oras Corabia, Celei, Vartop, Tudor Vladimirescu, Silistoara

Corabia - 300.000 lei, pentru asfaltare DC124

Corbu - 200.000 lei, pentru asfaltare DC73 si strada Birlestilor

Coteana - 200.000 lei, pentru asfaltare pe DC92

Cungrea - 955.198 lei, pentru alimentare cu apa

Daneasa - 200.000 lei, pentru alimentare cu apa

Deveselu - 312.972 lei, pentru modernizare drum de acces statie de epurare

Dobrun - 86.021 lei, pentru extindere sistem alimentare cu apa ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Vizita de lucru a invatatorilor din judet la scoala de fete din Gradinari

Joi, 07 Mai 2015, ora 19:19

Vizita de lucru a invatatorilor din judet la scoala de fete din GradinariScoala Gimnaziala "Buna Vestire" si Centrul social multifunctional din comuna Gradinari au fost vizitate, in cursul zilei de miercuri, de aproximativ 70 de invatatori din judetul Olt. Evenimentul a facut parte din actiunile desfasurate la Cercul pedagogic al invatatorilor olteni din semestrul al doilea al anului scolar 2014 - 2015.

Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, a fost amfitrion al vizitei de lucru a invatatorilor la Gradinari si le-a prezentat acestora salile de curs si celelalte spatii destinate educatiei si cazarii elevelor orfane sau provenite din familii sarace, cat si date despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca la inscrierea in aceasta unitate de invatamant gimnazial.

Sub patronajul Mitropoliei Olteniei, Asezamantul-manastire "Buna Vestire" din comuna Gradinari avea sa infiinteze, incepand cu anul scolar 2013 - 2014, Scoala Gimnaziala "Buna Vestire" din localitate, destinata nu doar fetelor din judetele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea, ci si din alte regiuni ale tarii. Scoala de Fete "Buna Vestire" urmareste sa dea posibilitate elevelor care au absolvit clasa a IV-a si doresc sa se inscrie aici in clasa a V-a sa-si dezvolte aptitudinile intelectuale si practice in domenii diverse, in special matematica si arhitectura. Concomitent cu pregatirea de baza, elevele au posibilitatea sa urmeze cel putin patru cursuri de pregatire pentru viata: bucatarie, patiserie, croitorie si infirmerie. Elevele care ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primele familii din Corabia, deja racordate la gaze naturale

Joi, 07 Mai 2015, ora 19:19

Primele familii din Corabia, deja racordate la gaze naturaleDupa ce acum doua saptamani a fost inaugurat sistemul de distributie a gazelor naturale la Scoala Gimnaziala "Dumitru Buzdun", firma nemteasca Wirom Gas continua procedurile pentru punerea in functiune a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale in orasul Corabia. Primele 13 familii din orasul de la Dunare se bucura deja de confortul oferit de gazele naturale.

La punerea in functiune a instalatiilor de utilizare, pentru a marca festiv acest moment, reprezentantii societatii de distributie a gazelor naturale au inmanat cosuri-cadou noilor sai clienti. Printre acestia se numara si Daniel Baetica, locuitor al unui bloc din Corabia, care, inainte de racordarea la gaze, se incalzea cu ajutorul buteliei. "Sunt foarte fericit ca acum beneficiez de gaze naturale. Astept acest lucru de foarte mult timp. Locuind la etajul trei, ma saturasem sa car mereu butelia pe scari, imi era foarte greu. Acum nu mai trebuie sa depun efortul acesta fizic, este o schimbare extraordinara, aproape ca nici nu imi vine sa cred", le-a spus corabianul angajatilor Wirom Gas. Pentru a putea deveni consumatori racordati la reteaua de distributie gaze naturale Wirom, locuitorii din Corabia trebuie sa realizeze in prealabil bransamentul si instalatia de utilizare din interiorul imobilului. Firma nemteasca a inaugurat in data de 22 aprilie 2015 sistemul de distributie a gazelor naturale in orasul Corabia. Pana in prezent, Wirom Gas a investit 2,7 milioane de lei pentru construirea in Corabia a unei retele ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Diplomatii jazz-ului american, in concert la Caracal si Slatina

Joi, 07 Mai 2015, ora 19:19

Diplomatii jazz-ului american, in concert la Caracal si SlatinaReprezentantii Bazei Militare 99 din comuna Deveselu au facut demersuri pentru ca sambata, de Ziua Europei, formatia Fortelor Navale ale Statelor Unite ale Americii din Europa si Africa sa sustina doua concerte de jazz in judetul Olt, ambele in aer liber.

Primul dintre ele va avea loc in Parcul "Constantin Poroineanu" din municipiul Caracal, intre orele 11.00 - 13.00, pentru ca incepand cu ora 17.30 si pana la ora 20.00 formatia "Jazz Diplomats" sa poposeasca in municipiul Slatina, americanii concertand pe Esplanada din centrul urbei. Asadar, pasionatii muzicii jazz din cele doua localitati, si nu doar ei, sunt asteptati sa urmareasca doua concerte de exceptie ale consacratei formatii a Fortelor Navale ale SUA. Accesul va fi gratuit, autoritatile locale din municipiile Caracal si Slatina luand deja masurile de securitate care se impun in asemenea situatii.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

Arestat dupa ce si-a injunghiat un consatean

Joi, 07 Mai 2015, ora 19:18

Un barbat in varsta de 72 de ani din comuna Dobroteasa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile dupa ce si-a injunghiat un consatean. Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, in noiembrie 2014, pe fondul unui conflict spontan cu un barbat de 43 de ani, Ion Ilinca l-a injunghiat pe acesta cu un cutit in zona gatului si a spatelui, cauzandu-i leziuni traumatice ce au necesitat aproximativ 25 zile de ingrijiri medicale si care i-au pus viata in primejdie.

"Prin ordonanta din data de 22 noiembrie 2014 s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunea de lovire sau alte violente, retinandu-se ca in data de 22 noiembrie 2014, in jurul orei 12:00, victima S.F., in varsta de 43 ani, din comuna Dobroteasa, jud. Olt, a fost lovita cu un cutit in zona gatului si a spatelui de catre numitul I.I., in varsta de 72 ani, din aceeasi localitate. Prin ordonanta din data de 6 mai 2015 s-a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptei in infractiunea de tentativa de omor, precum si efectuarea in continuare a urmaririi penale cu privire la aceasta fapta fata de suspectul I.I. S-a dispus retinerea suspectului pentru pe o durata de 24 ore, in arestul I.P.J. Olt, incepand de la data de 6 mai 2015, ora 21:15, pana la data de 7 mai 2015 ora 21:15", precizeaza un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.

Barbatul a fost prezentat joi Tribunalului Olt, care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mai multi caini insotitori pentru persoanele nevazatoare

Joi, 07 Mai 2015, ora 19:17

Mai multi caini insotitori pentru persoanele nevazatoareMinisterul Muncii va demara un proiect pilot prin care se vrea cresterea numarului de caini insotitori pentru persoanele nevazatoare. Un prim pas in acest sens a fost facut deja, oficialii din cadrul ministerului avand o intalnire cu reprezentantii Federatiei Europene a Cainilor Insotitori pentru Persoanele Nevazatoare.

"Anul trecut, in Parlament, a fost votata legea care prevede dezvoltarea unor servicii de asistenta vie pentru nevazatori. Cainii insotitori reprezinta un sprijin real pentru persoanele cu dizabilitati. Vom demara, prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati (ANPD), un proiect pilot prin care sa crestem numarul de caini insotitori. De asemenea, ANPD are toata sustinerea Ministerului Muncii pentru transpunerea legii privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati", a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Impreuna cu programul pilot se va derula si o campanie de informare care sa promoveze prevederile Legii nr. 55/2014 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu accent pe partea care reglementeaza cainii insotitori, deoarece multe companii, magazine sau chiar institutii publice nu cunosc reglementarile legii.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari se sustine intre 20 mai si 4 iunie

Joi, 07 Mai 2015, ora 19:17

Conducerea Inspectoratului Scolar Olt a elaborat graficul desfasurarii concursului pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari din cadrul institutiei. 21 de candidati s-au inscris la concurs, iar pe 20 mai este programata prima etapa, respectiv analiza si evaluarea CV-urilor candidatilor.

Concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari incepe la sfarsitul lunii mai si se incheie pe 4 iunie, daca nu vor fi depuse contestatii.

Etapele concursului:

20 mai - analiza si evaluarea CV-urilor candidatilor

21 mai - proba scrisa in profilul postului pentru care candideaza

21 mai - interviu privind managementul educational si deontologia profesionala

22 -28 mai - inspectia speciala la clasa pe specialitate, proba practica (asistenta la ore, analiza de lectii, intocmirea procesului-verbal de inspectie)

28 mai - afisarea rezultatelor inainte de contestatii

29 mai-3 iunie - depunerea eventualelor contestatii la hotararile comisiei de concurs

4 iunie - inaintarea contestatiilor in vederea solutionarii, la MECS

Afisarea rezultatelor definitive dupa solutionarea contestatiilor se va face la o data stabilita de Ministerul Educatiei.

Potrivit informatiilor oficiale, inspectiile speciale la clasa se vor sustine in Slatina, la Liceul cu Program Sportiv, la GPP nr. 3,CNV "Nicolae Titulescu", Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul National "Ion Minulescu", Scoala Gimnaziala Speciala (pentru specialitatea psihopedagogie speciala).

In ceea ce priveste interviurile si proba ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

CNAS: Cardul de sanatate nu poate fi utilizat in sistem bancar si nici nu contine sume de bani

Joi, 07 Mai 2015, ora 19:17

CNAS: Cardul de sanatate nu poate fi utilizat in sistem bancar si nici nu contine sume de baniCardul de sanatate nu poate fi utilizat in sistem bancar si nici nu contine sume de bani destinate asiguratilor, asa cum eronat exista mai multe comunicari pe diverse retele de socializare, precizeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin intermediul unui comunicat de presa.

"In cele cateva zile care au trecut de la demararea sistemului privind implementarea cardului de sanatate, rapoartele zilnice atesta faptul ca sistemul este functional si ca, de la zi la zi, un numar tot mai mare de servicii medicale se acorda in baza cardului de sanatate, precizeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. O mare parte din furnizorii de servicii medicale si asigurati au inteles necesitatea si importanta implementarii cardului de sanatate in sistem. Cardul national de sanatate, alaturi de reteta electronica si dosarul electronic reprezinta obiective importante pentru informatizarea sistemului de sanatate si fac parte din proiectul de control si disciplina financiara a sistemlui de asigurari de sanatate. Exista insa si persoane care contesta acest proiect, menit sa faca ordine in sistem si sa stopeze fraudarea fondurilor din sanatate. In incercarile disperate de a compromite acest sistem, acestia au recurs la metode de intoxicare si manipulare prin intermediul retelelor de socializare. Precizam inca o data ca, acest document nu poate fi utilizat in sistem bancar si nici nu contine sume de bani destinate asiguratilor, asa cum eronat exista mai multe comunicari pe diverse retele de ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
5 liceeni eliminati din bac pentru ca au incercat sa copieze
Proba obligatorie a profilului si specializarii s-a dovedit a fi prea grea pentru cativa liceeni ...
Catalin Rotea, director la DJEP Olt
Consilierii judeteni au hotarat ca acesta sa ocupe functia pe care Catanoiu a ocupat-o ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook