Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.233 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Jurnalistul Grigore Cartianu lanseaza cartea "600.000" la Slatina

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 19:17

Jurnalistul Grigore Cartianu lanseaza cartea "600.000" la Slatina"*600.000* este o carte-manifest, in care se vor regasi cei 600.000 de protestatari din duminica istorica de 5 februarie 2017, dar si toti cei care, intr-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonante 13 si jihadului anti-justitie. *600.000* este un pamflet usturator la adresa celor care, prin ordonante de urgenta si legi ticaloase, incearca sa impuna tirania hotiei. *600.000* este un elogiu adus celor peste 600.000 de romani care au infruntat gerul iernii pentru a-si salva justitia si tara. *600.000* este cartea luptei noastre continue pentru o tara normala, cu justitie puternica si dreapta, nesupusa politic", este o scurta recenzie a celui de-al noualea volum de carte scris de Cartianu.

Dupa ce a lansat volumul "600.000" la Targul de Carte "Gaudeamus" de la Bucuresti, Grigore Cartianu vine la intalnirea cu publicul in cadrul turneului national pe care acesta il face timp de trei saptamani prin Ardeal, Banat si Oltenia. Lansarea va cuprinde o prezentare facuta de Grigore Cartianu, un dialog cu publicul - intrebari si raspunsuri, dar si o sesiune de autografe. Autorul va semna autografe pe toate cartile sale, care pot fi procurate la fata locului, intrarea fiind libera.

Nascut in localitatea Bradiceni, comuna Pestisani, judetul Gorj, Grigore Cartianu, in varsta de 48 ani, este pasionat de istoria noastra recenta si contemporana. Jurnalistul este autorul a patru carti meticulos documentate despre evenimentele de la Revolutia din Decembrie 1989: "Sfarsitul Ceausestilor", ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de soferi au ramas fara permis, in urma raziei de amploare

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 19:16

Zeci de soferi au ramas fara permis, in urma raziei de amploarePolitistii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Politie Judetene Olt, Dolj, Valcea, Arges si Teleorman au actionat in comun pe arterele rutiere din judet in intervalul orar 12:00 - 20:00, scopul misiunii fiind impunerea respectarii normelor rutiere de catre toti participantii la traficul rutier.

Cei 54 de politisti rutieri din Olt au fost sprijiniti de 14 colegi din cadrul Serviciilor Rutiere Dolj, Valcea, Arges si Teleorman. In urma raziei de amploare, oamenii legii au aplicat 579 de sanctiuni amenzi, in valoare totala de 139.340 de lei, din care 146 pentru incalcarea regimului legal de viteza, 141 pentru neutilizarea centurii de siguranta sau a dispozitivelor de retentie omologate, iar restul au fost pentru alte abateri. Totodata, politistii au retinut in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce 32 de permise, au fost retrase 12 certificate de inmatriculare si au constatat patru infractiuni la regimul circulatiei rutiere pe drumurile publice.

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Eveniment de Olt ]

Aproape 16 ani de puscarie pentru barbatul care si-a ucis tatal cu securea

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 19:16

Aproape 16 ani de puscarie pentru barbatul care si-a ucis tatal cu secureaCriminalul, aflat in prezent in Penitenciarul Craiova, a fost condamnat initial la 15 ani de puscarie pentru savarsirea infractiunii de omor, la care se adauga 327 de zile. Cel aproape un an de inchisoare reprezinta diferenta de pedeapsa ramasa neexecutata dupa ce in 2016 a fost liberat conditionat de Judecatoria Gaesti, pentru savarsirea unei alte infractiuni (n.red. - abandonul de familie) acesta fiind condamnat definitiv de Judecatoria Caracal in primavara anului 2015 la ispasirea a 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Pe langa cei aproximativ 16 ani de inchisoare la care a fost condamnat, judecatorii olteni au aplicat inculpatului Gheorghe Roland Buga pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o durata de 4 ani, a carei executare incepe dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate. Din pedeapsa primita se scade durata retinerii si arestarii preventive de la data de 2 iunie 2017 la zi. De asemenea, Tribunalul Olt a confiscat corpul delict folosit de inculpat la comiterea crimei, respectiv un topor metalic cu coada din lemn in lungime de un metru si lama de 16 centimeri, si l-a obligat pe Gheorghe Roland Buga la plata sumei de 2.500 lei ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Tanara din Caracal acuzata de trafic de persoane si proxenetism, in arest provizoriu la IPJ Dolj

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 19:16

Tanara din Caracal acuzata de trafic de persoane si proxenetism, in arest provizoriu la IPJ DoljTanara din Caracal a fost prinsa de politistii din Olt in localitatea natala la sfarsitul lunii noiembrie, mandatul european de arestare fiind emis pe numele sau de Procuratura Republicii de pe langa Tribunalul din Mantova - Italia inca din data de 12 iulie 2017. Caracaleanca este acuzata pentru trafic de persoane si proxenetism, fapte pe care aceasta le-a comis in Mantova, dosarul penal in care este cercetata avand o vechime de cativa ani.

Imediat dupa ce a fost prinsa la Caracal, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova au dispus retinerea sa, iar mai apoi prezentarea la Curtea de Apel Craiova, in vederea predarii catre autoritatile judiciare italiene. Magistratii au dispus predarea tinerei, in prezent aceasta fiind inca in arest provizoriu la Centrul de Retinere si Arest Preventiv al IPJ Dolj. Decizia instantei este definitiva. "Admite cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 12.07.2017 de catre autoritatile judiciare din Italia - Procuratura Republicii de pe langa Tribunalul din Mantova, in dosarul nr. 223/2013 SIEP, pe numele persoanei solicitate Patru (fosta Benchea) Maria Mihaela. Ia act de consimtamantul la predare exprimat de persoana solicitata Patru (fosta Benchea) Maria Mihaela. Dispune predarea persoanei solicitate catre autoritatile judiciare italiene, cu respectarea regulii specialitatii prev. de art. 115 din Legea 302/2004. In baza art. 103 alin. 6 din Legea 302/2004 mentine arestarea provizorie, in vederea ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 22 DECEMBRIE 2017

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 19:16

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 22 DECEMBRIE 2017Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*intrarea in posturile de transformare;

*urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Achitari in dosarul finantistilor olteni, disjuns din cel al Lotului "Tatutu"

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 10:15

Achitari in dosarul finantistilor olteni, disjuns din cel al Lotului "Tatutu"Ion Encescu, Ion Florin Bilteanu, Gheorghita Prunisoara, Anastasia Lioveanu, Ion Silviu Baltoi, Florin Anton, Iulian Marius Toma, George Tircomnicu, Stadian Stanescu, Marin Mihaila, dar si Gheorghe Badita, patronul societatii Marconf Piatra Olt, sunt cei 11 inculpati achitati de instanta doljeana.

Miercuri, in urma sentintei data in dosarul disjuns, judecatorii Tribunalului Dolj au lasat nesolutionata actiunea civila promovata in cauza de ANAF - DGRFP Craiova pentru Statul Roman si au mentinut masurile asiguratorii instituite prin ordonantele nr. 174D/P/2011 din 13 iunie 2013 ale procurorului din cadrul DIICOT - ST Craiova cu privire la bunurile imobile proprietatea inculpatilor Ion Florin Bilteanu, Anastasia Lioveanu, Ion Silviu Baltoi, Gheorghe Badita si firma Marconf din Piatra Olt.

Invinuitii au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT Craiova in urma cu mai bine de patru ani, din dosarul Lotului "Tatutu" facand parte initial 21 de persoane. Potrivit anchetatorilor, gruparea infractionala care era coordonata de Laurentiu Lazar, zis "Tatutu", fostul sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Olt, a fost destructurata de DIICOT in decembrie 2012. Cazul a fost unul complex, inculpatii fiind acuzati de constituirea unui grup infractional specializat in santaj, evaziune fiscala, abuz in serviciu, delapidare si spalare de bani, rambursari ilegale de TVA, prejudiciul total cauzat fiind evaluat la peste 1 milion de euro.

Imediat dupa ce reteaua fost ..

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Hoti de lemne, cercetati penal de jandarmi si politisti

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 19:16

Hoti de lemne, cercetati penal de jandarmi si politistiBarbatii din comuna Strejesti, unul de 27 de ani, iar celalalt in varsta de 38 de ani, transportau pe raza localitatii, in doua carute, cantitatea de 2,78 metri cubi de material lemnos din specia stejar. In urma verificarilor efectuate, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt au stabilit faptul ca persoanele in cauza au taiat ilegal si sustras materialul lemnos din Padurea Strejesti.

"Jandarmii au procedat la stabilirea identitatii persoanelor in cauza, intocmirea procesului verbal de constatare, solicitarea prezentei unui lucrator silvic, inventarierea, respectiv masurarea/cubarea materialului lemnos", a declarat sublocotenentul Claudia Nita, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Olt. Oamenii legii le-au aplicat celor doi hoti de lemne sanctiuni contraventionale in valoare totala de 10.000 de lei si, de asemenea, au confiscat materialul lemnos in conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. "Recomandam cetatenilor sa nu incurajeze incalcarea prevederilor legale in domeniul silvic, precum si sesizarea autoritatilor atunci cand observa astfel de fapte", a adaugat Claudia Nita.

Alti trei barbati, de data aceasta toti din comuna Vladila, sunt cercetati de politisti pentru ca taiat ilegal crengile mai multor arbori de pe marginea Drumului National (DN) 54. Un barbat de 43 de ani, din localitate, a sesizat prinapelul de urgenta 112 faptul ca trei persoane taie material lemnos, cu ajutorul unei drujbe, pe raza ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]

Amendat pentru vanzarea ilegala a zeci de pomi de Craciun

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 19:16

Amendat pentru vanzarea ilegala a zeci de pomi de CraciunPotrivit reprezentantilor Politiei Olt, barbatul in varsta de 56 de ani oferea spre comercializare 23 de pomi de Craciun, fara a indeplini conditiile stabilite prin lege.

Oamenii legii l-au amendat pe corabian cu suma de 500 lei, pentru incalcarea prevederilor Legii 12/1990, republicata, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau de prestari servicii ilicite. Totodata, politistii au confiscat brazii pe care barbatul ii vindea ilegal si i-au predat Ocolului Silvic Caracal, in vederea valorificarii.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Razie de amploare cu politisti din cinci judete pe soselele din Olt

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 19:16

Razie de amploare cu politisti din cinci judete pe soselele din OltPe langa politistii din Olt, la razia de amploare desfasurata pe parcursul intregii zile au participat si oameni ai legii din judetele Dolj, Valcea, Arges si Teleorman.

"Politistii au actionat in comun, in baza unui plan de actiune pentru cresterea gradului de disciplina rutiera pe raza judetului Olt, elaborat de Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Scopul principale al actiunii a fost acela de a crestere vizibilitatea politiei rutiere si impunerea respectarii normelor rutiere de catre toti participantii la traficul rutier", a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Potrivit sursei citate, pentru cresterea eficientei activitatilor desfasurate, rutieristii olteni au fost sprijiniti de 14 politisti din cadrul Serviciilor Rutiere Dolj, Valcea, Arges si Teleorman, astfel incat sa se asigure o prezenta optima in zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere. Principalele sosele pe care s-a actionat au fost Drumul National (DN) 65 - European (E) 576 Pitesti - Slatina - Craiova, DN 6 - E 70 Alexandria - Caracal - Craiova si DN 64 Caracal - Dragasani, insa oamenii legii au fost prezenti si pe alte drumuri publice din judet care tranziteaza judetul, in vederea sanctionarii contraventionale a soferilor idisciplinati in trafic, si nu numai. In timpul misiunii, politistii rutieri au folosit si 11 echipamente radar pentru constatarea abaterilor la regimul circulatiei. Rezultatele raziei de amploare ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Eveniment de Olt ]

Narcisa Suciu, in concert la Targul de Craciun din Slatina

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 19:15

Narcisa Suciu, in concert la Targul de Craciun din SlatinaPotrivit celor declarate de Mugurel Manea, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Slatina, cea care va fi in concert in Targul de Craciun este Narcisa Suciu. Initial, aceasta trebuia sa sustina recitalul in data de 16 decembrie, dar avand in vedere ca Romania este in doliu national inclusiv sambata, in urma decesului Regelui Mihai I, spectacolul a fost amanat cu doua zile. Asadar, luni, 18 decembrie, incepad cu ora 20:30, indragita Narcisa Suciu va fi in concert la Slatina, iar din program fac parte colinde traditionale romanesti, precum si cantece folk.

Saptamana de dinaintea Craciunului este una bogata in evenimente dedicate sarbatorilor de iarna, iar reprezentantii Primariei Slatina vor continua sa ii intampine pe cei mici care le trec pragul cu cadouri. In perioada 18 - 22 decembrie, in intervalul orar 17:50 - 19:30, copiii au ocazia sa il intalneasca pe Mos Craciun pe strazile Slatinei. Indragitul Mos a pregatit pentru ei nu mai putin de 300 de pachete cu produse traditionale de sarbatori, printre arterele pe care acesta va putea fi vazut in trasura trasa de cai si impartind daruri fiind bulevardul A. I. Cuza si strazile Libertatii si Primaverii.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Eveniment de Olt ]

Prinsi bauti in trafic

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 19:15

Prinsi bauti in traficActionand pentru siguranta traficului rutier, politistii din orasul Bals au depistat pe raza comunei Barza un tanar, de 21 de ani, in timp ce conducea autoturismul, avand o concentratie de 0,63 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat. Si politistii rutieri din Corabia au depistat in trafic un sofer baut. Barbatul in varsta de 50 de ani, din municipiul Craiova, judetul Dolj, conducea o autoutilitara, iar in urma testarii cu aparatul alcooltest s-a stabilit ca acesta prezenta o concentratie de 0,44 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Politistii au intocmit pe numele conducatorilor auto dosare penale, acestia fiind cercetati pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Eveniment de Olt ]

300 de joburi la cules de zmeura in Portugalia

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 19:15

300 de joburi la cules de zmeura in PortugaliaSelectia candidatilor va avea loc la jumatatea lunii ianuarie 2018 in doua localitati ale tarii, respectiv in Roman, judetul Neamt - 17 ianuarie si Braila, judetul Braila - 19 ianuarie. Potrivit AJOFM Olt, durata contractului este de aproximativ trei luni, iar timpul de lucru este de 40 de ore pe saptamana, cu posibilitatea ca, in timpul campaniei, in functie de productie, sa se efectueze ore suplimentare.

"Data estimata de angajare este sfarsitul lunii februarie sau inceputul lunii martie 2018, iar ca cerinte sunt solicitate persoane fara cazier, apte pentru munca la camp, avantaj pentru persoanele cu experienta in agricultura (n.red. - cu experienta in recoltarea zmeurei sau in munca in sere). Ca si beneficii, angajatorul asigura cazare contra cost - 2 euro pe zi si ofera plata in avans a drumului pana in Portugalia, iar suma aferenta deplasarii se va deduce din primele salarii", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Olt. Salariul de baza pentru culegatorii de zmeura fara ore suplimentare este de 603 euro brut pe luna, iar cei care fac si ore suplimentare pot castiga 1.199 euro brut pe luna. "Una dintre companiile angajatoare, JBI Group - Nuvem Maravilha, Lda., plateste 4,52 euro pe o zi lucratoare, pentru alocatia de hrana, plata efectuata la sfarsitul lunii, impreuna cu salariul", se mai arata in comunicat. Oltenii care vor sa lucreze ca si culegatori de zmeura trebuie sa cunoasca si o limba straina, insa nu este obligatoriu. Constituie avantaj daca acestia au ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Angajatii ITM si AJPIS Olt, protest spontan pe scarile institutiei

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 16:15

Angajatii ITM si AJPIS Olt, protest spontan pe scarile institutieiPutin peste o ora, peste 40 de salariati ai celor doua institutii au participat la protestul spontan, relatia cu publicul nefiind insa intrerupta. Pentru ca si-au strigat nemultumirile in fata cladirii in care isi desfasoara activitatea ambele institutii, angajatilor de la ITM Olt li se va taia o ora din ziua de lucru, urmand sa primeasca mai putin la salariu. "La protestul spontan am participat peste 40 de angajati, in jur de 20 de la ITM si peste 20 de la AJPIS. Revendicarile noastre sunt clare, discrepantele mari intre salariile noastre, nu vorbim de cele la nivel central, si salariile primite de angajatii altor institutii de control. Exemple ar fi multe - DSV, DSP, ANAF, precum si alte institutii. Problema o reprezinta legea salarizarii unitare care a modificat deja unele salarii, le-a majorat unele cu 30%, alte cu 100% din cate am inteles, dar la noi s-a ramas in expectativa si atunci cand a fost vorba ca sa intram la general cu majorarea de salarii de 25%, incepand cu 1 ianuarie, s-a dat ordonanta de urgenta in care face transferul contributiilor de la angajator la angajat si atunci vom ramane exact cu praful in ochi. La ora actuala, la nivel de ITM Olt avem colegi care au si 1.100 lei salariu net, iar cel mai mare salariu al unui inspector de munca este de 2.600 lei. Am facut o socoteala si noi, iar de anul viitor acestea vor creste cu 100 lei, dar suma este insuficienta. Putem spune ca un salariu de 2.000 de lei nu este egal cu unul de 5.000 lei. Ce inseamna asta? ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de amenzi aplicate de politistii locali intr-o saptamana

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 19:16

Zeci de amenzi aplicate de politistii locali intr-o saptamanaDin totalul celor 82 de amenzi aplicate, cele mai multe, respectiv 71, au vizat abateri de la OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Majoritatea contraventiilor au fost date soferilor, insa nici pietonii indisciplinati in trafic nu au scapat nesanctionati. 45 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, 16 pentru acces interzis, sase pentru incalcari ale normelor legale privind circulatia vehiculelor cu masa autorizata de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina- lipsa autorizatie speciala de transport si patru pietonilor care s-au angajat in traversarea prin loc nepermis.

Conform prevederilor Legii 61/1991, au fost date patru amenzi pentru pentru consum de alcool in locuri publice, adresare de injurii si instigare si provocare de scandal. Pentru nerespectarea prevederilor cuprinse in HCL 490/2014, au fost aplicate alte sapte contraventii - doua pentru exercitarea unor activitati de comert fara achitarea taxelor aferente; trei pentru blocarea cailor de acces la proprietate sau parcare publica; una pentru oprirea in alveolele special create pentru mijloacele de transport in comun si una pentru depozitarea deseurilor menajere in alte locuri decat cele special amenajate. Politistii locali slatineni au primit si 45 de solicitari la numarul de telefon 954, iar numarul autosesizarilor prin intermediul sistemului de monitorizare a fost de 28.

Pana la sfarsitul saptamanii, efectivele din cadrul Directiei Politia Locala ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Eveniment de Olt ]

Portofel cu acte si bani, gasit si restituit proprietarului

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 19:16

Portofel cu acte si bani, gasit si restituit proprietaruluiPetrica Jumuga din orasul Draganesti Olt este cel care a decis sa fac o fapta buna acum in prag de sarbatori.

Marti dimineata acesta s-a prezentat la sediul Politiei Draganesti Olt si le-a declarat oamenilor legii ca a gasit un portofel pe trotuarul din fata unei farmacii. Barbatul a decis sa predea politistilor portofelul, impreuna cu documentele continute si suma de 121 de lei, in speranta ca acestia vor identifica proprietarul. "Politistii au actionat rapid, in mai putin de 20 de minute identificand persoana cautata, care a ajuns in posesia bunului pierdut. Femeia le-a multumit politistilor pentru bucuria facuta in preajma sarbatorilor de iarna", a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

De asemenea, gasitorul portofelului a primit multumiri si din partea reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Olt, prin gestul sau Petrica Jumuga dand dovada de spirit civic.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mascatii olteni au donat sange pentru colegul atacat cu sabia in misiune

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 19:15

Mascatii olteni au donat sange pentru colegul atacat cu sabia in misiunePrintre colegii care au donat sange in sprijinul politistului Cipria, care a fost atacat si ranit foarte grav la cap si brat cu o sabie de una dintre persoanele vizate de perchezitiile care au avut loc la Radauti, s-au numarat si mascatii din Olt. Recent, intregul efectiv al Serviciului pentru Actiuni Speciale al Inspectoratului de Politie Judetean Olt s-a mobilizat si s-a deplasat la Centrul de Transfuzii Sangvine Slatina, pentru a dona sange. "Suntem alaturi de colegul nostru Ciprian, care se afla in continuare internat in spital!", este mesajul transmis de politistii olteni.

Colegii din MAI au initiat si un apel umanitar pentru a-l ajuta pe politistul din Suceava, in numele caruia a fost deschisa si pagina de socializare "Ciprian, Un Inger Luptator" de pe care pot fi aflate informatii cu privire la campaniile de donare de sange, si nu numai.

"Politistul Ciprian Sfichi dovedeste ca este un adevarat luptator! A trecut cu bine peste primele interventii chirurgicale, iar evolutia sa este pozitiva. Colegii, dar si persoanele care nu l-au cunoscut, au demonstrat ca omenia este un atribut al romanilor. Mobilizarea pentru donarea de sange a fost impresionanta! Ciprian Sfichi, politistul din cadrul SAS Suceava, a fost ranit grav in timpul unei misiuni, in data de 5 decembrie. Lupta pe care o va duce, in continuare, va fi una de lunga durata. Impreuna il putem ajuta pe colegul nostru in aceasta batalie. Pe langa rugaciunile si gandurile noastre bune, ajutorul poate consta si din ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

Vindea ilegal peste doua tone de cartofi

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 19:15

Vindea ilegal peste doua tone de cartofiConcret, barbatul de 46 de ani, din comuna Ciceu, judetul Harghita, a fost depistat de oamenii legii pe raza comunei Coteana, in timp ce incerca sa comercializeze nu mai putin de 2.265 kilograme de cartofi, fara a detine documente legale.

Politistii l-au sanctionat contraventional pe vanzator cu amenda de 500 lei pentru incalcarea prevederilor Legii 12/1990, republicata, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau de prestari servicii ilicite.Totodata, cantitatea de cartofi a fost predata unei societati comerciale din municipiul Slatina, in vederea valorificarii.

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Eveniment de Olt ]

Campania "Zambetul de Sarbatori", desfasurata si anul acesta

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 19:15

Campania "Zambetul de Sarbatori", desfasurata si anul acestaCa de fiecare data la aceasta initiativa au raspuns mai multi membri PSD si activisti PES, in perioada 18 - 24 decembrie 2017 ei urmand sa aduca zambete si bucurie in sufletele a zeci de copii si familii cu posibilitati materiale reduse din judetul Olt.

Catalin Rotea, Corina Sulger, Radita Pirosca, Renica Diaconescu, Sorin Bratoi, Adelin Barbulete, George Sofaru, Cristina Tudosie, Diana Dragomir, Antonio Ghita si Florin Iordache sunt persoanele publice care saptamana viitoare vor impodobi un bradut de Craciun si vor oferi cadouri copiilor din familiile lipsite de posibilitati.

"Campania, organizata pentru cel de-al patrulea an consecutiv, este mai mult decat o actiune sociala, deoarece cei implicati discuta si interactioneaza cu copiii in jurul bradului de Craciun, pe care il si imbodolesc impreuna. Fiind alaturi de aceste familii, personalitatile publice de pe plan local vor incerca sa le aduca bucuria Sarbatorilor de Iarna", se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de PSD Olt.

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oamenii de cultura ai Oltului, premiati la sfarsit de an

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 19:15

Oamenii de cultura ai Oltului, premiati la sfarsit de anPrintre cei recompensati la acest sfarsit de an s-au numarat creatori populari, oameni de cultura, ansambluri folclorice, interpreti, precum si oameni care au sprijinit activitatea CJCPCT Olt si, alaturi de cei enumerati anterior, au promovat imaginea judetului in 2017. Decernarea premiilor s-a facut in cadrul unei spectacol de exceptie, alaturi de Florian Dumitrescu, directorul instutiei culturale, la eveniment fiind prezenti si Marius Oprescu, presedintele Consiliului Judetean Olt, si Virgil Delureanu, vicepresedintele aceleiasi institutii. "Va felicit pentru aceasta gala. Iata am ajuns la cea de-a XVI-a editie, deja a devenit o traditie sa ne vedem, la final de an, toti cei care suntem implicati. Va felicit pe toti cei care pastrati obiceiurile si traditiile oltenesti", a spus Marius Oprescu, presedintele CJ Olt.

In total, au fost acordate 48 de premii. "In cadrul galei de astazi (n.red. - marti) au fost premiati colaboratori care s-au remarcat prin activitatea pe care au desfasurat-o in cursul anului 2017. In total s-au acordat 48 de premii, 43 dintre acestea fiind inmanate la persoane, cinci la ansambluri folclorice si unul tarafului lui Mitel Dragulin de la Iancu Jianu. Au fost premiati noua mesteri populari, trei solisti de muzica populara, un solist instrumentist, sase artisti plastici, doi profesori, eleva Alexandra Dumitru de la Liceul Teoretic *Petre Pandrea* din Bals, zece directori de camin cultural, primarii din localitatile Giuvarasti, Dobroteasa, Bobicesti, ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Investigatii de natura juridica si arheologica stiintifica in cazul bratarii dacice descoperita la Optasi

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 16:17

Investigatii de natura juridica si arheologica stiintifica in cazul bratarii dacice descoperita la OptasiConferinta de presa a fost prezidata de doctorul Ernest Oberlander-Tarnoveanu, directorul general al muzeului, si Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, alaturi de care au mai fost prezenti chestorul Mihai Marius Voicu, adjunctul sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, Gheorghe Iorga, directorul Directiei Judetene pentru Cultura Olt, Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt, comisarul sef Daniel Sultana, agentul sef principal Alexandru Nistor de la Serviciul de Investigatii Criminale al Politiei Olt, precum si agentul principal Adrian Iancu de la Postul de Politie Optasi.

Potrivit declaratiilor facute de directorul general al MNIR, bratara dacica ce a fost gasita in localitatea Optasi constituie obiectul desfasurarii unor investigatii de natura juridica si arheologica stiintifica. "Este o bratara dacica de aur, descoperita la Optasi Magura, in judetul Olt, care in prezent constituie obiectul unor investigatii atat de natura juridica, cat si de natura arheologica stiintifica. Este o bratara de aur, databila la mijlocul secolului I i. Hr., decorata cu un cap de dragon inaripat dupa modelul bratarilor deja cunoscute de la Sarmisegetuza, dar nu are decat doua spirale si nu se termina in mod simetric la cealalta extremitate tot cu un cap de dragon. Este o bratara simpla, realizata prin tehnica baterii, dintr-un lingou. Este al doilea obiect de aur cunoscut in Muntenia din civilizatia dacica si are calitatea de a fi si cel mai greu obiect de aur ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Eveniment de Olt ]

Daune morale de 355.000 euro pentru rudele fratilor morti in accidentul de la Serbanesti

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 19:17

Daune morale de 355.000 euro pentru rudele fratilor morti in accidentul de la SerbanestiSuma pe care societatea de asigurari Generali Romania Asigurare - Reasigurare SA ar urma sa o plateasca rudelor copiilor Lucian Sorin si Elena Simona Turlea, care au murit in groaznicul accident, este de 355.000 euro, reprezentand daune morale. De asemenea, compania de asigurari a fost obligata de instanta la plata a aproximativ 4.000 de lei reprezentand cheltuielile de spitalizare in cazul celei de-a treia persoane vatamate in urma accidentului, Elena Ciobanu de 33 de ani, din aceeasi localitate. Decizia luata de judecatorii slatineni nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Craiova in 10 zile de la pronuntare.

Daunele pe care SC Generali Romania Asigurare - Reasigurare SA, corespondent al societatii de asigurare Generali Italia Spa, trebuie sa le plateasca catre partile civile sunt: suma de 120.000 euro catre Constantin Turlea, tatal celor doi frati decedati in accident, cu titlu de daune morale; 120.000 euro catre Anisoara Baboi, mama copiilor, cu titlu de daune morale; 75.000 euro catre Cristina Ionela Turlea, sora lui Lucian Sorin si Elena Simona Turlea, prin reprezentant legal Anisoara Baboi, cu titlu de daune morale; 40.000 euro catre Elena Baboi, bunica materna, cu titlu de daune morale. Instanta a respins ca nefondata cererea formulata de parintii fratilor Turlea de obligare a partii responsabile civilmente la plata sumei de 25.000 lei cu titlu de daune materiale. De asemenea, magistratii Judecatoriei Slatina au luat act ca intre persoana ...

Actualitate / stiri Actualitate84 vizite[ Eveniment de Olt ]

Barbati cercetati pentru furt de lemne

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 19:17

Barbati cercetati pentru furt de lemneOamenii legii i-au prins pe olteni pe raza localitatii natale, iar in urma masurarii si cubarii lemnelor au stabilit faptul ca barbatul de 32 de ani transporta cu atelajul hipo 39 de arbori, in volum de 1,303 metri cubi, iar celalalt barbat avea 31 de arbori, in volum de 1,049 metri cubi. Cantitatea de material lemnos a fost confiscata si lasata in custodie Postului de Politie Verguleasa, iar in prezent politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala de arbori si furt de arbori, in conformitate cu prevederile Codului Silvic.

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Eveniment de Olt ]

Inspectorii de munca au constatat zeci de nereguli pe santierele din Olt

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 19:15

Inspectorii de munca au constatat zeci de nereguli pe santierele din OltIn total, inspectorii de munca olteni au verificat 29 de angajatori care au facut obiectul grupului tinta al actiunii, in urma carora au fost constatate 65 deficiente, fapt pentru care au fost dispuse tot atatea masuri de remediere si au fost aplicate 65 de sanctiuni contraventionale, din care sapte amenzi, a caror valoare totala a fost de 49.000 lei.

Potrivit unui comunicat remis de ITM Olt deficientele cele mai frecvente constatate pe santierele din judet au fost: utilizarea schelelor de fatada fara sisteme de protectie colectiva (n.red. - platforme, scari de urcare, podini cu trapa, plase de protectie); lipsa instructajului de protectie a muncii pentru lucrul la inaltime; nepurtarea echipamentului individual de protectie adecvat executarii lucrarilor la inaltime; neintocmirea planului de securitate si sanatate in munca pe santierele temporare si mobile; lipsa amenajarilor si dotarilor locului de munca pentru prevenirea caderilor in gol si a altor pericole; neefectuarea controlului medical privind lucrul la inaltime.

Cu toate verificarile efectuate, reprezentantii ITM Olt au inregistrat anul acesta si patru accidente de munca produse pe santiere. Ca urmare a caderilor de la inaltime, doi barbati au murit, un altul a ramas invalid, iar cel de-al patrulea s-a ales cu incapacitate temporara de munca.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Femeile liberale din Olt, conduse de un nou presedinte

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 19:15

Femeile liberale din Olt, conduse de un nou presedinteDin componenta Organizatiei Femeilor Liberale, filiala Olt, mai fac parte: Salomia Bobeica, Corina Ileana Ciausescu - prim-vicepresedinte; Viorica Ceoarec, Silvia Dobrita, Florentina Ghita, Valeria Miu, Ramona Pavel, Liliana Mihaela Popescu, Ioana Spataru, Stefania Carla Topoloiu, Mariana Ungureanu, Miruna Vulcanescu - vicepresedinte; Niculina Tomescu - presedinte al Comisiei Judetene de Arbitraj a OFL; Andreea Asan - presedinte al Comisiei Judetene de Statut si Regulament OFL si Elena Pavel - trezorier. Liviu Voiculescu, presedintele interimar al filialei Olt a PNL, a participat la evenimentul in cadrul caruia a fost desemnat noul presedinte al femeilor liberale din judet, iar alaturi de acesta au fost prezenti membrii Biroului Politic Judetean, presedintii structurilor interne: Aurel Rosu - presedinte al Organizatiei Persoanelor de Varsta a III-a, Gabriel Dima Buliteanu - presedinte al Organizatiei Oamenilor de Afaceri, Ionut Comanescu - presedinte al Tineretului National Liberal, precum si presedinti ai organizatiilor locale din Olt. De asemenea, la sedinta Comitetului de Coordonare Judetean al OFL Olt au luat parte si membri marcanti din conducerea centrala a Organizatiei Femeilor Liberale: Cristina Traila si Florica Chereches, candidate la functia de presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale a Partidului National Liberal, Mihaela Soneriu - prim-vicepresedinte al OFL, Daniela Nicolescu - secretar general al OFL si nu in ultimul rand parlamentarii PNL de Olt, respectiv ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Eveniment de Olt ]

Slatinean scandalagiu, incatusat de jandarmi si dus la spital

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 19:15

Slatinean scandalagiu, incatusat de jandarmi si dus la spitalO persoana aflata in zona in care tanarul tulbura ordinea si linistea publica a sesizat jandarmii si le-a spus ca acesta s-a aflat la volanul masinii inainte de a incepe sa provoace scandalul. Slatineanul ar fi oprit brusc masina pe strada, unde a blocat o banda, apoi ar fi deschis usa din dreapta si s-a mutat in spate. In momentul in care oamenii legii au intervenit, tanarul era pe bancheta din spate a autoturismului si, spun martorii, striga in gura mare "Am luat legale, am luat legale!".

Jandarmii au incercat sa-l calmeze, insa eforturile acestora au fost in zadar. Cu greu a fost scos din masina si urcat in duba Jandarmeriei Olt pentru a fi dus la Unitatea Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, pentru a-i fi facute analize. "In urma sesizarii unui cetatean, echipajul de jandarmi s-a deplasat pe strada Primaverii, unde un barbat de 25 de ani tulbura ordinea si linistea publica prin strigate si larma spre indignarea cetatenilor. Acesta se afla in interiorul unei masini si avea un comportament deviant, fapt pentru care jandarmii au procedat la extragerea acestuia din masina, incatusarea si conducerea acestuia la UPU Slatina", a declarat sublocotenentul Claudia Nita, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt.

Dus la spital, slatineanul scandalagiu si-a revenit. "Sambata seara a fost adus de un echipaj al Jandarmeriei un pacient in varsta de 25 de ani, pentru stare de agitatie psihomotorie. In cursul evaluarilor facute in ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 19 DECEMBRIE 2017

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 19:15

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 19 DECEMBRIE 2017Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*intrarea in posturile de transformare;

*urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Eveniment de Olt ]

Salvatorul tinerei din Slatina, premiat de conducerea ISU Olt

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 16:16

Salvatorul tinerei din Slatina, premiat de conducerea ISU OltSalvatorul tinerei a primit premiul din partea locotenent colonelului Adrian Tanase, inspectorul sef al ISU Olt. "Domnul Mihai Dan a avut un rol esential in finalizarea cu succes a misiunii salvatorilor, dumnealui intervenind fara a sta pe ganduri pentru a o salava pe tanara aflata in pericol de inec. In numele pompierilor olteni, doresc sa va felicit pentru gestul dumneavoastra si sa va asigur de intregul nostru respect. Este foarte important pentru noi sa avem persoane care ne sprijina, atat de important a fost acel moment ca ati fost prezent acolo si ati actionat in cel mai scurt timp pentru salvarea persoanei. Va multumim si sper ca gestul dumneavoastra sa fie un model pentru comunitate", a declarat locotenent colonelul Adrian Tanase.

Vadit emotionat de atentia care i-a fost acordata de reprezentantii ISU Olt, Mihai Dan a povestit clipele pe care le-a trait in momentul in care a sarit in apa rece a raului Olt, innotand pana la tanara care se ineca si reusind cu greu sa o scoata la mal. "Ma deplasam cu bicicleta pe malul Oltului si voiam sa o duc si sa o las celor de la paza Plajei Olt, pentru a alerga pe marginea barajului in jur de opt kilometri. Mergeam cu bicicleta si la un momentan am auzit niste pescarusi. Aruncandu-mi privirea spre acele pasari, am vazut in Olt un *cadavru*, avea o geaca de culoarea mustarului. M-am urcat pe dalele de la marginea apei pentru a vedea mai bine ce este. Am lasat bicicleta si am fugit spre paznicii de la plaja, am strigat la ei, au ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Eveniment de Olt ]

Judecatorul Liliana Oprea, in continuare presedinte al Tribunalului Olt

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 19:17

Judecatorul Liliana Oprea, in continuare presedinte al Tribunalului OltPotrivit site-ul CSM, prelungirea delegarii in functia de presedinte al Tribunalului Olt a judecatorului cu grad profesional de curte de apel Liliana Oprea, vicepresedinte al acestei instante, a fost luata incepand cu data de 25 noiembrie 2017 si pana la ocuparea functiei prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de sase luni.

Liliana Oprea, care este si judecator in cadrul Sectiei Penale a Tribunalului Olt, a fost delegata pe functia de presedinte al instantei la sfarsitul lunii mai a anului trecut.

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Eveniment de Olt ]

Locuinta distrusa de flacari la Osica de Sus

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 19:16

Locuinta distrusa de flacari la Osica de SusMilitarii s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si echipajul paramedicilor SMURD Osica de Sus, iar in sprijinul lor au intervenit si salvatorii de la Detasamentul de Pompieri Caracal cu o autospeciala de stingere.

"La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacara si degajari mari de fum, la acoperisul casei si la acoperisul unei anexe, precum si la bunurile din interiorul casei. Interventia pompierilor a durat mai bine de patru ore, fiind distruse acoperisul locuintei si anexei, pe o suprafata de aproximativ 250 de metri patrati, electronice, electrocasnice si mobilier din patru camere de locuit", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

In urma cercetarilor efectuate, pompierii au stabilit ca si cauza probabila a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect sau cu improvizatii.

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Eveniment de Olt ]

Braconieri arestati pentru ultraj

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 19:16

Braconieri arestati pentru ultrajJoi, doi cetateni de etnie roma se aflau la pescuit cu plasele pe raul Olt, iar in momentul in care politistii si inspectorii din cadrul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Olt au inceput sa-i verifice, braconierii au chemat in ajutor mai multi cunoscuti. Ulterior, cu totii au amenintat cu acte de violenta organele de control, motiv pentru care politistii si angajatii AJVPS au cerut sprijinul luptatorilor de la Serviciul de Actiuni Speciale si al echipajul de interventie din cadrul Jandarmeriei Olt. Mai multe persoane au fost incatusate si duse la audieri cu mascatii, iar pana joi seara reprezentantii AJVPS Olt au strans plasele braconierilor piscicoli din apele Oltului in care au fost gasite peste 50 kilograme de peste de diferite specii.

Iulian Ilie Pirvu si Marius Ion Gheorghe sunt cei doi braconieri acuzati de savarsirea infractiunii de ultraj, care in urma audierilor au fost retinuti de procurorii slatineni, iar vineri au fost arestati preventiv. "In fapt s-a retinut ca la data de 07.12.2017, in baza planului comun de actiune *Stop Braconajului 2017", mai multi agenti de politie si functionari din cadrul AJVPS Olt s-au deplasat in zona Barajului Ipotesti, ocazie cu care pe malul stang au fost depistate doua persoane de sex masculin carora le-a fost verificat autovehiculul cu care se deplasasera, autovehicul in care au fost gasite obiecte folosite la pescuit. Astfel, in timpul verificarilor, dupa ce reprezentantii AJVPS Olt au patruns pe ...

Life Show / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Se limpezesc apele in PNL - Gabi Buliteanu presedinte
Sorin Tarcomnicu a fost inlocuit democratic, prin vot al Biroului Permanent Judetean, cu Gabriel ...
Evaziune fiscala cu animale vii in Ganeasa, Slatina si Piatra Olt
Descinderile au loc la doua adrese din comuna Ganeasa, dar si la cate o adresa din localitatile ...
Fiscul scoate la vanzare autoturisme la jumatate de pret - Cu cat se vinde o Toyota Rav sau o Dacia Logan
Sapte autoturisme isi cauta noi proprietari. Bunurile sunt scoase la vanzare prin licitatie pentru a ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor