Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.401 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

A adormit la volan si a intrat cu masina in stalp

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 19:19

A adormit la volan si a intrat cu masina in stalpLa fata locului a fost nevoie de interventia pompierilor din cadrul Garzii Bals, care s-au deplasat la locul evenimentului rutier cu o autospeciala complexa pentru interventie si descarcerare si un echipaj SMURD.

"Salvatorii au actionat pentru extragerea victimei din autoturismul avariat, concomitent fiind acordate si ingrijirile medicale de urgenta. Femeia, in varsta de 25 de ani, era prinsa intre bord, volan si scaun, iar pentru deblocarea acesteia au fost indepartate mai multe elemente de caroserie. Pacienta a fost preluata de paramedicii de pe echipajul SMURD constienta, cooperanta, cu dureri la membrele inferioare si dureri lombare si a fost transportata la Spitalul Bals", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Olt, tanara a adormit la volan, a patruns pe sensul opus si a intrat in coliziune frontala cu un stalp metalic. Soferita a fost testata cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, in cauza oamenii legii intocmind dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Incendiu la Osica de Sus

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 19:19

Incendiu la Osica de SusPompierii din cadrul Garzii Osica de Sus au fost solicitati sa intervina pentru a stinge incendiul izbucnit la un ansamblu de anexe gospodaresti, la fata locului deplasandu-se o autospeciala de stingere cu apa si spuma. In sprijin, salvatorii au solicitat inca o autospeciala de la Detasamentul de Pompieri Caracal.

"Pompierii au gasit in flacari un ansamblu de cladiri format din garaj, camara, bucatarie si acoperisul acestora. Militarii au actionat aproximativ o ora si jumatate pentru stingerea incendiului, reusind sa-l lichideze in limitele gasite. Au ars bunurile din cele trei incaperi (n.red.-electrocasnice, mobilier, cule electrice, materiale textile si mase plastice) si acoperisul ansamblului pe o suprafata de aproximativ 80 de metri patrati", se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

In urma cercetarilor efectuate de specialisti, cauza probabila a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit provocat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzator.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

BEJ Olt a respins o parte din candidaturile depuse

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 19:18

BEJ Olt a respins o parte din candidaturile depuseAlianta electorala "Alternativa Nationala 2016" avea 6 candidati pentru Camera Deputatilor (Saracu Ion; Niculae Carmen; Preda Dana; Vartic Antonio; Ion Nicolae; Gheorghe Costica) si 4 candidati pentru Senat (Trandafir Dragos Adrian; Podgordeteki Aurelia; Nichita Daciana Almeida si Olteanu Mihai). Toate candidaturile au fost respinse de BEJ, pentru ca in urma analizei dosarelor s-a constatat ca nu a fost depusa lista de sustinatori si nici dovada depunerii acestor liste la BEC, asa cum este prevazut la art 53, alin 2 din Legea 208/2015.

De asemenea, BEJ Olt a respins si una dintre propunerile Partidului Romania Mare (PRM) - este vorba despre candidatul de pe locul 5 pe lista pentru Senat, Dumitru Cristina, pentru neindeplinirea conditiei prevazuta de art.37 alin 2 din Constitutie - candidatii trebuie sa aiba, pana in ziua alegerilor inclusiv, varsta de cel putin 33 de ani pentru a fi alesi in Senat.

Tot pentru neindeplinirea aceleasi conditii a fost respins si unul din candidatii Partidului Ecologist Roman (PER) - Minea Liliana, care ocupa locul 5 pe lista pentru Senat.

BEJ Olt a respins si doua dintre cele 8 propuneri pentru Camera Deputatilor depuse de Alianta Noastra Romania. Este vorba de candidatii care ocupau locurile 5 si 6 pe lista, Stoica Oana Maria si Minescu Ovidiu Marian, ambii respinsi pentru neindeplinirea conditiei privind valabilitatea actului de identitate.

Candidaturile admise, in ordinea depunerii

Partidul Romania Unita (PRU)

Camera Deputatilor

1. ...

Actualitate / stiri Actualitate157 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi programate - judetul Olt, in data de 7 noiembrie 2016

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 19:18

CEZ Distributie anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

07.11
09:00 - 15:00
Silistoara
PTA 6.248 2 Silistoara

10:00 - 16:00
Poboru
PTA Poboru

10:00 - 16:00
Pavaloiu
PTA Pavaloiu

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.cez.ro.

CEZ Distributie avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*
intrarea in posturile de transformare;

*
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Telefon unic pentru anuntul deranjamentelor electrice din judetul Olt: 0251 929

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]

Slatinean disparut, gasit inecat in raul Olt

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 19:18

Slatinean disparut, gasit inecat in raul OltBarbatul era dat disparut de membrii familiei de mai bine de 24 de ore. Potrivit unor informatii, acesta si-a pus capat zilelor aruncandu-se in apele raului Olt, barbatul lasand se pare un bilet de adio din care reiese ca a recurs la acest gest necugetat.

Pompierii de la Detasamentul Slatina au fost solicitati sa intervina in zona Podului Olt, pentru a degaja cadavrul din raul Olt, in jurul orei 16:00. Un trecator a vazut trupul neinsufletit al barbatului plutind deasupra apei si a anuntat tragedia la 112. "La fata locului s-au deplasat o autospeciala pentru prima interventie si comanda si remorca peridoc cu o barca pneumatica. Cadavrul barbatului a fost gasit la aproximativ patru-cinci metri de mal, sub pod, si a fost scos la mal cu ajutorul accesoriilor din dotarea pompierilor", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Eveniment de Olt ]

Casatoriile in scadere, divorturile in crestere

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 19:18

Casatoriile in scadere, divorturile in crestereIn luna august a acestui an, evolutia fenomenelor demografice inregistrate in judet s-a caracterizat prin cresterea natalitatii fata de aceeasi luna a anului 2015, cu 22,2%, respectiv 325 de copii nascuti vii fata de 266. Potrivit reprezentantilor DRS Olt, in privinta mortalitatii generale s-a inregistrat o scadere cu 5,8%, respectiv 425 de decese fata de 451 cate s-au inregistrat in luna similara anului trecut. In urma agregarii fenomenelor de natalitate si mortalitate din luna august s-a inregistrat un spor natural negativ, de minus 100 de persoane.

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sprijin financiar pentru centrele de ingrijire de zi din Sarbii Magura si Barasti

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 19:19

Sprijin financiar pentru centrele de ingrijire de zi din Sarbii Magura si BarastiSuma alocata acopera jumatate din necesarul cerut de cele doua localitati pentru acoperirea cheltuielilor de functionare.

"Se propune alocarea sumei de 160.000 lei din Fondul de Rezerva bugetara la dispozitia Consiliului Judetean Olt, prevazut in bugetul judetului Olt pe anul 2016, dupa cum urmeaza: suma de 78.000 lei Primariei Sarbii Magura pentru acoperirea cheltuielilor de functionare la "Centrul de ingrijire de zi pentru copii aflati in situatii de risc" din comuna respectiva; suma de 82.000 lei Primariei Barasti pentru acoperirea cheltuielilor de functionare la "Centrul de ingrijire pentru copii aflati in situatii de risc" din comuna mentionata", se arata in proiectul de hotarare.

Potrivit raportului proiectului de hotarare, Fondul de rezerva bugetara se utilizeaza la propunerea ordonatorilor principali de credite pe baza de hotarari ale autoritatilor administratiei publice locale pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in cursul exercitiului bugetar, pentru inlaturarea efectelor unor calamitati naturale, precum si pentru acordarea unor ajutoare catre alte unitati administrativ-teritoriale in situatii de extrema dificultate, la cererea publica a primarilor acestor unitati ori din initiativa proprie.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Doua terenuri ale DGASPC Olt, date in folosinta gratuita Episcopiei Slatinei

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 19:19

Doua terenuri ale DGASPC Olt, date in folosinta gratuita Episcopiei SlatineiIn 2010, terenurile respective, aflate in administrarea DGASPC Olt, au fost trecute din domeniul public in domeniul privat al judetului si date in folosinta gratuita Episcopiei, care acum a descoperit ca nu le poate intabula.

"Pentru ca cele doua terenuri sa poata fi intabulate si inscrise in cartea funciara, Episcopia a initiat demersurile specifice la OCPI Olt, Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Slatina, care a emis o Incheiere de respingere din care reiese faptul ca terenurile in cauza nu pot fi intabulate din domeniul privat, ci numai din domeniul public, conform articolului 874, alin. 1 din Legea 287/2009 privind Codul civil al Romaniei, republicata, cu modificarile ulterioare, care prevede ca "Dreptul de folosinta asupra bunurilor proprietate publica se acorda, cu titlu gratuit, pe termen limitat, in favoarea institutiilor de utilitate publica". Din cauza acestui fapt este necesara initierea unui proiect de hotarare prin care terenul amintit sa fie trecut din domeniul privat in domeniul public al judetului Olt si dat in folosinta gratuita Episcopiei Slatinei si Romanatilor in scopul mentionat mai sus. Potrivit art. 8, alin. 1 din Legea 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, republicata, si a art. 6, alin. 2 si art. 41 din Statutul pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, aprobat prin HG 53/2008, Episcopia Slatinei si Romanatilor este persoana juridica de drept privat si de utilitate publica", se explica in ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi programate - judetul Olt, in data de 4 noiembrie 2016

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 19:17

CEZ Distributie anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

04.11
09:00 - 16:00
Samburesti
PTA Cerbeni

12:00 - 16:00
Leleasca
PTA Pompe Apa Leleasca

09:00 - 16:00
Perieti
PTA 1 Sfat Schitu

09:00 - 16:00
Izvoare
PTA 2 Zidari Alimanesti

09:00 - 16:00
Bobicesti
PTA 2 Bobicesti

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.cez.ro.

CEZ Distributie avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*
intrarea in posturile de transformare;

*
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Telefon unic pentru anuntul deranjamentelor electrice din judetul Olt: 0251 929

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Eveniment de Olt ]

Casa Fantaneanu, preluata de Consiliul Judetean Olt

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 19:17

Casa Fantaneanu, preluata de Consiliul Judetean OltPotrivit noilor reglementari, preluarea in administrare de catre Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Olt prin Consiliul Judetean a imobilului Casa Fantaneanu se va face pe o perioada cuprinsa intre data depunerii cererii de finantare a proiectului si o perioada de minim 5 ani de la data platii finale aferenta proiectului "Restaurare, consolidare si modernizare Casa Fantaneanu - Centrul Eparhial Social-Cultural".

"In vederea accesarii surselor de finantare din Fondurile Structurale ale UE in cadrul POR 2014-2020, Consiliul Judetean Olt a identificat proiecte prioritare ce vor constitui baza unui portofoliu de investitii promovate in vederea atragerii finantarilor nerambursabile, cu impact favorabil asupra dezvoltarii economice, sociale, durabile si echilibrate a judetului Olt si cu un grad ridicat de maturitate. In cadrul apelului de proiecte lansat in luna martie 2016, conform criteriilor de eligibilitate din Ghidul Solicitantului, solicitantul trebuie sa detina dreptul de executie a lucrarilor de constructii asupra obiectivului de patrimoniu si/sau al terenului ce face obiectul proiectului, conform legislatiei in vigoare", se explica in raportul proiectului de hotarare.

In luna iunie 2016, ca urmare a modificarilor Ghidului, Autoritatea de Management pentru POR a actualizat documentul, prevazand ca dreptul de administrare se va dovedi pentru o perioada care sa acopere durata de la data depunerii cererii de finantare si pe o perioada de minim 5 ani de la data platii ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Eveniment de Olt ]

Batran gasit ars de viu in propria locuinta

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 19:16

Batran gasit ars de viu in propria locuintaPersoana care a apelat la 112 a fost cea care a anuntat ca proprietarul casei, in varsta de 67 de ani, a fost surprins de incendiu intr-o camera de locuit. Din pacate, barbatul nu s-a mai putut salva si a ars de viu.

"La fata locului s-au deplasat doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj SMURD. Pompierii au gasit in flacari bunurile dintr-o camera de locuit, iar in interior a fost gasit si proprietarul casei, decedat, cu arsuri pe 80% din suprafata corporala", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al pompierilor din judet.

Specialistii din cadrul Inpectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, care au efectuat cercetari la fata locului, au stabilit ca si cauza probabila a izbucnirii incendiului fumatul in locuri neprotejate corespunzator.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

Organizatia ALDE Caracal a trecut la PNL

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 16:17

"Domnul Octavian Popescu, presedintele ALDE Caracal, impreuna cu intreaga organizatie, au ales sa se alature proiectului PNL si, totodata, platformei program "Romania 100" propusa de catre domnul Dacian Ciolos, prim-ministrul Romaniei.

Apreciem foarte mult aceasta decizie si ii multumim domnului Octavian Popescu pentru increderea acordata unui proiect de tara, singurul viabil pentru Romania si, nu in ultimul rand, pentru increderea in echipa PNL Olt. Atat dansul, om cu o vasta experienta politica si administrativa, cat si membrii organizatiei pe care o conduce sunt primiti cu bratele deschise in randurile organizatiei PNL Caracal si, implicit, in cadrul filialei", se precizeaza in comunicatul PNL Olt.

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Postasii din Olt, in greva generala

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 13:19

Postasii din Olt, in greva generalaPostasii din Olt au venit la lucru de dimineata, au semnat condica si vor sta la serviciu pana la ora 16:00, insa au incetat orice fel de activitate, au declarat reprezentantii sindicatului. Singurele operatiuni efectuate au fost prestatiile, avizate cu zi inainte de factorii postali, si pe care trebuiau sa le ridice la Posta beneficiarii in cauza azi (n.red. - 27 octombrie).

"Angajatii Oficiului Zonal Postal Slatina - oficiul postal care raspunde de tot mediul rural din judet, au decis incetarea lucrului, soferii au refuzat sa plece in cursa, oamenii de la Tranzit au refuzat sa mai prelucreze trimiterile pentru a fi expediate in judet, iar factorii postali in mediul urban din Slatina au incetat lucrul. Pana la ora actuala am informatii ca si Oficiul Caracal 1 si Oficiul Bals au incetat lucrul pe termen nelimitat. Nu se mai poate face nimic, in sistemul postal salariatii refuza a face orice fel de prestatii pana nu vom intra la negocieri si nu vom primi o majorare salariala multumitoare de la 1 ianuarie sau de la 1 decembrie. Pana cand se va rezolva acest conflict ramanem in greva. Suntem in situatia in care nu ne putem desfasura activitatea, nu avem rechizite, nu avem scaune, nu avem mobilier, nu avem genti pentru factorii postali, nu avem absolut nimic si deja ne-a ajuns cutitul la os, membrii de sindicat refuza a mai face aceasta activitate. Le-am prezentat stadiul negocierilor intre sindicat si companie membrilor de sindicat de la Olt si vreau sa va spun ca salariatii ...

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Eveniment de Olt ]

Grav accident la Coteana, soldat cu un mort si cinci raniti

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 10:18

Grav accident la Coteana, soldat cu un mort si cinci ranitiEvenimentul rutier a avut loc pe Drumul Judetean 546, in jurul orei 06:45. Doua autoturisme Opel s-au ciocnit violent, iar una dintre cele sase victime a ramas incarcerata intre fiarele contorsionate ale unuia dintre vehiculele implicate in accident. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Detasamentului de Pompieri Slatina si autosanitare de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt.

"In cele doua masini se aflau sase barbati, toti fiind transportati la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Barbatul incarcerat avea varsta de 48 de ani si a fost gasit politraumatizat, iar pe timpul transportului la spital a intrat in stop cardio-respirator. Un alt barbat este ranit mai grav in zona capului, iar ceilalti patru au fost gasiti constienti, cu rani usoare", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Politistii rutieri au deschis o ancheta in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs accidentul rutier.

Actualitate / stiri Actualitate155 vizite[ Eveniment de Olt ]

Circuitul spagii, in plicuri si pungi de cadouri

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 23:17

Circuitul spagii, in plicuri si pungi de cadouriSedinta a inceput cu o solicitare a apararii, ca procesul sa se desfasoare fara presa. Unul din avocatii lui Darius Valcov a cerut ca sedinta sa nu mai fie publica, pentru ca presa a redat "cu ghilimele" declaratiile martorilor audiati la termenul anterior. Procurorul DNA s-a opus, iar instanta a respins solicitarea, .

Primul martor audiat la acest termen a fost deputatul Daniel Barbulescu, care a afirmat ca isi mentine declaratiile date la DNA.

"In februarie 2015, Lucian Susala a venit la locuinta mea si mi-a dat un plic in care se afla o suma de bani, nu stiu cati, spunandu-mi sa-i pun in seiful pe care Darius Valcov il detinea in locuinta mea. Am pus banii in seif, insa anterior Lucian Susala a luat o suma de bani din plic, presupun ca 50.000 de lei. Nu stiu nimic in legatura cu sumele de bani mentionate in rechizitoriu ca ar fi fost luate mita de Darius Valcov. La seif aveau acces Darius Valcov si Lucian Susala, eu le acordam doar permisiunea de a intra in camera respectiva. La inceput, in primele luni venea Darius Valcov, apoi Lucian Susala. Nu mi se dadeau explicatii cu privire la sumele de bani. O data sau de doua ori a venit si Bogdan Langa, cred ca in vara anului 2014. Alte persoane nu mai veneau la seif, dar la un moment dat Minel Prina mi-a inmanat un rucsac de culoare neagra pe care l-am depozitat in seif. La cercetarea penala am aflat ca erau sume de bani", a declarat Daniel Barbulescu. Intrebat de avocat de unde stie ca Susala luase din plic 50.000 de lei, ...

Actualitate / stiri Actualitate172 vizite[ Eveniment de Olt ]

Preturile medicamentelor, calculate dupa o noua metodologie

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 19:20

Preturile medicamentelor, calculate dupa o noua metodologiePrin actul normativ se aduce mai multa stabilitate si predictibilitate cadrului legislativ si economic in privinta medicamentelor eliberate pe baza de reteta.

Astfel, pentru a asigura accesul pacientilor la tratament si pentru a se evita o noua criza a medicamentelor, in cazul produselor al caror patent a expirat (off-patent) se va realiza o ieftinire in trepte a acestora. De la 1 aprilie 2017 se va aplica o ieftinire de 10% a medicamentelor pentru care patentul a expirat (off-patent), de 10% in al doilea an si de 15% in al treilea an. Pentru restul medicamentelor prescrise cu reteta, procedura de calculare a pretului ramane neschimbata, bazandu-se pe cel mai mic pret european dintr-un cos de 12 tari.

"O a doua prevedere a Hotararii de Guvern se refera la introducerea unei metode diferite de calcul a pretului pentru medicamentele esentiale din lista stabilita de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care sunt compensate 100% in Romania. Prin aceasta noua metodologie, Ministerul Sanatatii incearca sa previna disparitia de pe piata a medicamentelor esentiale. Majoritatea acestor medicamente sunt ieftine, peste 50% din ele avand preturi sub 50 de lei. Sunt medicamente destinate unor boli frecvente cum ar fi cele de inima sau cancerul. Fiind vorba de medicamente compensate 100%, pacientii nu vor trebui sa plateasca nimic in plus", precizeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Adoptarea acestei Hotarari de guvern vine dupa ce Ministerul Sanatatii a organizat dezbateri publice ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Terenurile agricole din Olt vor fi fertilizate cu namol de la statiile de epurare

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 19:20

Terenurile agricole din Olt vor fi fertilizate cu namol de la statiile de epurareProiectul a fost dezbatut joi, cu incepere de la ora 11:00, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Olt, la intalnire participand reprezentanti ai CAO, Directiei pentru Agricultura Olt, Oficiului de Studii Pedologice de la Scornicesti, Agentiei pentru Protectia Mediului Olt, dar si fermieri. Cuvantul de deschidere i-a apartinut lui Cristian Bircea de la Compartimentul Calitatea Mediului din cadrul Companeiei de Apa Olt, care a precizat ca scopul intalnirii a fost popularizarea unei preocupari a institutiei pe care o reprezinta, cu privire la utilizarea namolului de la statiile de epurare, ca fertilizant organic in agricultura.

"Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, tara noastra si-a asumat niste obligatii. Una dintre obligatiile referitoare la protectia mediului o reprezinta si valorificarea namolului provenit de la statiile de epurare. Pentru ca, legislatia desi permite ca el sa fie depozitat in gropi de gunoi aprobate de Comisia Europeana, partea superioara de valorificare a namolului o reprezinta utilizarea namolului de la statiile de epurare, ca fertilizat organic in agricultura. Acest ingrasamant generat de statiile de epurare municipale este foarte controlat din punct de vedere chimic, fizic. Reprezinta o modalitate foarte buna de a creste productia agricola, in conditiile in care este aproape gratis", a precizat Bircea.

La prezentarea proiectului in fata eventualilor beneficiari a fost prezenta si expertul de mediu Bianca Haizman din cadrul Eptisa ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Gigel Stirbu, presedintele PNL Olt: "Guvernul va fi format din PNL-USR si condus de Dacian Ciolos!"

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 19:17

Gigel Stirbu, presedintele PNL Olt: "Guvernul va fi format din PNL-USR si condus de Dacian Ciolos!"Legile promulgate prin care s-a reintrodus colectarea unor contributii din partea operatorilor economici care se ocupa cu organizarea activitatilor de jocuri de noroc si jocuri mecanice, spre a fi folosite pentru restaurarea monumentelor istorice si pentru constituirea fondului cinematografic. De asemenea, Legea privind declararea zilei de 19 februarie - "Ziua Brancusi" ca sarbatoare nationala.

Trecerea de la votul uninominal la votul pe liste - cine are de castigat, politicienii sau alegatorii?

Cred ca in primul rand au avut de castigat societatea romaneasca si sistemul democratic din Romania. Am vazut cu totii ce surprize nu tocmai placute ne-a rezervat votul uninominal, pe baza acestui sistem de vot, persoane care in nicio altfel de situatie nu ar fi ajuns in Parlament, au ajuns sa reprezinte electoratul in cel mai inalt for al democratiei intr-o tara civilizata.

Presedintele PNL Slatina si-a asumat public un target de 35% la alegerile parlamentare. Contati pe acelasi procent la nivel de judet ?

Da, cred ca anul 2016 va fi anul in care romanii vor avea de ales intre doua platforme politice total diferite. Platforma Romania100 a premierului Dacian Ciolos si a PNL-ului, o viziune ce va schimba din temelii sistemul politic, administrativ si social din Romania, o platforma ce doreste debirocratizare, descentralizare, care are in centrul ei cetateanul si respectul statului fata de acesta, si platforma PSD-Dragnea care are in centru cetateanul asistat social dependent de ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Eveniment de Olt ]

Inca un olimpic si profesorul indrumator, pe lista celor premiati de Consiliul Judetean

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 19:17

Proiectul "Hotarare pentru completarea Anexei la Hotararea Consiliului Judetean Olt nr. 154/29.09.2016 cu privire la acordare premii pentru elevii si profesorii indrumatori din judetul Olt care au obtinut rezultate deosebite la competitiile sportive internationale, precum si la Olimpiadele nationale si internationale de specialitate" prevede ca la categoria ,,Premii individuale, in suma de 5.000 lei, ce se acorda elevilor care s-au calificat la faza internationala a olimpiadelor scolare sau care au obtinut rezultate deosebite la nivel international", dupa pozitia nr. 6 se introduce pozitia nr. 7, cu urmatorul cuprins: Robert - Valentin Vadastreanu, elev in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala "Eugen Ionescu" Slatina care a obtinut bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica.

La categoria ,,Premii individuale in suma de 5.000 lei ce se acorda profesorilor indrumatori ai elevilor care s-au calificat la faza internationala a olimpiadelor scolare sau care au obtinut rezultate deosebite la nivel international", a fost trecuta pe lista profesorul de matematica Gratiela Ludmila Popa de la Scoala Gimnaziala "Eugen Ionescu", Slatina.

Potrivit proiectului de hotarare "premiul acordat la aceasta categorie doamnei profesor Popa Gratiela Ludmila este de 4.500 lei (calculat astfel: 5.000 lei valoarea premiului la aceasta categorie diminuata cu 500 lei reprezentand valoarea premiului acordat la alta categorie prin HCJ Olt nr. 154/2016). Valoarea totala a premiilor acordate acestui profesor ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Eveniment de Olt ]

Simulare de incendiu la o societate din Slatina

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 19:17

Simulare de incendiu la o societate din SlatinaPotrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, a fost vorba de o simulare de incendiu.

Conform scenariului de desfasurare, la producatorul de produse din aluminiu Altur de pe strada Pitesti, in jurul orei 11:30, la un cuptor de productie a materiei prime de topire s-a produs o explozie, urmata de incendiu. In urma exploziei, doi angajati ai societatii slatinene au fost raniti si au necesitat acordarea de ingrijiri medicale. Implicati in exercitiul demonstrativ au fost pompierii de la Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al Altur, precum si autospeciala de stingere cu apa si spuma si echipajul de paramedici SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Slatina.

Pentru buna desfasurare a simularii de incendiu de la Altur, reprezentantii ISU Olt au solicitat sprijinul politistilor, jandarmilor si cadrelor medicale din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Olt. Principalele obiective ale exercitiului au fost verificarea modului de organizare a cooperarii intre fortele participante, pregatirea psihologica a efectivelor participante pentru cunoasterea modului de comportare in cazul producerii unui incendiu, verificarea cailor de acces si a locurilor de amplasare a tehnicii de interventie.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sala de sport pentru elevii Scolii Gimnaziale "Vlaicu-Voda"

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 19:17

Sala de sport pentru elevii Scolii Gimnaziale "Vlaicu-Voda"Potrivit reprezentantilor Primariei Slatina, licitatia pentru sala de sport a fost adjudecata, valoarea investitiei fiind de 2,6 milioane de lei.

"Ordinul de incepere a lucrarilor se va da saptamana aceasta, dupa care constructorul are doua luni la dispozitie pentru proiectare si un an de zile pentru finalizarea lucrarilor. La anul, pe timpul asta, Vlaicu-Voda va avea o sala de sport", a precizat Mugurel Manea, purtatorul de cuvant al Primariei Slatina.

Sala de sport va avea o suprafata de 700 mp si va fi realizata pe structura metalica cu inchidere exterioara cu panouri termoizolante de tip sandwich. De asemenea, investitia prevede vestiare si teren de fotbal pentru antrenamentele elevilor.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primele liste de candidati depuse la BEJ

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 23:21

Primele liste de candidati depuse la BEJPotrivit listelor depuse la BEJ, pe primul loc la Camera Deputatilor din partea PRU va candida George Ionica. La alegerile locale din vara, acesta si-a incercat sansele la fotoliul de primar al Slatinei din partea PND, reusind sa obtina putin peste 1%.

Lista PRU pentru Camera Deputatilor continua cu Alina Mariana Mihai (economist), Madalina Floriana Boagiu (filolog), Bogdan Florinel Jianu (avocat), Dumitru Marinescu (antrenor), Marin Bratu (economist), Iulian Razvan Verdes (operator) si Anamaria Gusa (contabil).

La Senat, pe primul loc pe lista se afla Mihai Grosu (inginer mecatronist), urmat de Victoria Grigore (avocat), Constantin Musetescu (inginer agronom), Marinela Viluta Calin (asistent medical), iar ultima pozitie este ocupata de fostul presedinte al CJ Olt Marin Ionica, tatal candidatului care deschide lista la Camera Deputatilor.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Spectacol de Sfantul Dumitru, la Piatra Olt

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 23:21

Spectacol de Sfantul Dumitru, la Piatra OltAsa cum au facut-o in fiecare an, autoritatile locale au pregatit multe surprize, de la competitii de fotbal si handbal ce vor avea loc, cu incepere de la ora 11:00, la sala de sport din Piatra Olt, si pana la nume mari ale muzicii populare si usoare romanesti care vor urca pe scena special amenajata pentru acest eveniment in centrul orasului.

Programul cultural artistic va debuta in jurul orei 13:30 cu momentele pregatite de elevii Liceului Tehnologic Piatra Olt si Scolii Gimnaziale Piatra, pentru ca de la ora 15:30 sa sustina recitaluri mai multi artisti locali, si nu numai, printre care Laura Petrescu, Simona Monete, Osman Band si Ansamblul Folcloric "Mugurasii Brancovenilor" din comuna Brancoveni. In jurul orei 17:00, autoritatile locale vor sarbatori si "Nunta de aur", nu mai putin de 13 cupluri care au implinit 50 de ani de casatorie fiind premiate cu diplome, sticle de sampanie, buchete de flori si cadouri, care constau in aparatura electrocasnica.

Dupa ora 18:00, timp de mai bine de patru ore, publicul prezent pe platoul de langa sala de sport va putea urmari spectacolul oferit de artistii Aurel Moga, Mariana Stan, Nelutu Magurean, Bianca Cristea, Ileana Ciuculete, Marius Vaduva, Axinte de la Vacanta Mare si trupa Talisman, intregul eveniment fiind prezentat de cunoscuta prezentatoare TV Roxana Vasniuc. Evenimentul, de la care nu vor lipsi comerciantii de mici si bere si nici parcul de distractii pentru copii, se va incheia undeva in jurul orei 22:00 cu un foc de ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Eveniment de Olt ]

CEZ: Patru numere de telefon pentru anuntarea deranjamentelor in reteaua electrica

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 23:18

CEZ Distributie pune la dispozitie patru numere de telefon apelabile NON STOP pentru a semnala deficientele in alimentarea cu energie electrica, anunta reprezentantii companiei.

Numerele de telefon puse la dispozitia utilizatorilor retelelor electrice sunt:

-0800.500.000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

-0251.408.006, 0251.408.007, 0251.408.008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Informatiile despre deficientele din instalatiile electrice se pot transmite rapid si usor, fara ca apelantul sa astepte sa intre in legatura cu un operator uman, dupa aproximativ 20 de secunde de la initierea apelului.

6 pasi pentru a transmite simplu si rapid un deranjament

Pentru a transmite deranjamentul, clientii trebuie sa parcurga cateva etape:

1. Se apeleaza unul din numerele mentionate mai sus;

2. Se tasteaza 1, apoi 3 pentru a fi transferat catre primul operator disponibil;

3. Se tasteaza 1 pentru anuntare deranjamente;

4. Dupa 20 de secunde de asteptare, in cazul in care toti operatorii sunt angajati in alte convorbiri telefonice, se selecteaza 1 pentru lipsa tensiune la locul de consum sau 2 pentru lipsa tensiune in toata zona;

5. Se tasteaza codul locului de consum care se afla pe factura si incepe cu cifrele "005";

6. Se introduce un numar de telefon valid (acesta trebuie sa aiba 10 cifre).

Acest serviciu este pus la dispozitia utlizatorilor retelelor de energie electrica din zona Olteniei de catre operatorul de distributie si nu inlocuieste ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Eveniment de Olt ]

Peste 160 de soferi vitezomani, amendati de politisti

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 19:19

Peste 160 de soferi vitezomani, amendati de politistiPotrivit politistilor rutieri, 164 de conducatori auto au incalcat regimul legal de viteza, fiind retinute in vederea suspendarii cinci permise de conducere pentru depasirea vitezei cu peste 50 de kilometri pe ora pe diferite tronsoane de drum care tranziteaza judetul. Oamenii legii au constatat opt infractiuni la regimul circulatiei, respectiv soferi care s-au urcat la volan fara a avea permis auto, sub influenta bauturilor alcoolice sau care conduceau autovehicule neinmatriculate, precum si trei infractiuni de alta natura.

Actiunea desfasurata saptamana trecuta pe drumurile publice din Olt a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulatie produse pe fondul neadaptarii vitezei si a vitezei excesive. Politistii rutieri vor continua sa desfasoare astfel de actiuni si in urmatoarea perioada.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Virozele si pneumoniile, tot in crestere

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 19:17

Virozele si pneumoniile, tot in cresterePotrivit informatiilor oficiale, in saptamana precedenta s-au inregistrat 1.753 infectii respiratorii acute, in 62 de cazuri fiind nevoie de internare, si 685 de pneumonii, 69 de olteni fiind internati in spital pentru supraveghere medicala si tratament corespunzator. Cei mai afectati de bolile de sezon sunt tinerii pana in 19 ani.

"Ponderea celor bolnavi o detin grupele de varsta cuprinse intre 0-19 ani. De asemenea, in saptamana precedenta nu s-au inregistrat cazuri de gripa sau infectii clinice compatibile cu gripa", a precizat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.

O parte din dozele de vaccin primite de la Minister au fost deja administrate, au mai spus reprezentantii institutiei. Primii vaccinati au fost oltenii incadrati in cele 5 grupe la risc ale OMS.

"Din cele 18.000 de doze de vaccin gripal repartizat de Ministerul Sanatatii intr-o prima transa s-au realizat 1.255 de imunizari impotriva gripei, dupa cum urmeaza:

1. Persoane cu varsta cuprinsa intre 6 luni - 64 ani in evidenta cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficientei umane - 391 doze;

2. Gravide - 2 doze;

3. Medici, cadre sanitare medii si personal auxiliar, atat din spitale cat si din unitatile sanitare ambulatorii, inclusiv salariati ai institutiilor de ocrotire (copii sau batrani) si ai unitatilor de bolnavi cronici, care prin natura activitatii vin in contact respirator cu ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Eveniment de Olt ]

Americanii de la Deveselu, alaturi de autoritatile slatinene la sarbatorirea Zilei Armatei

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 19:17

Americanii de la Deveselu, alaturi de autoritatile slatinene la sarbatorirea Zilei ArmateiDelegatii ale Prefecturii Olt, Consiliului Judetean Olt, Primariei Slatina, Garnizoanei Slatina, institutiilor Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, institutiilor deconcentrate, organizatiilor partidelor politice, dar si americani de la Baza Militara din comuna Deveselu si veterani de razboi au luat parte la activitatile desfasurate pe platoul din fata Casei de Cultura a Tineretului.

Evenimentul dedicat Zilei Armatei a debutat cu oficierea unei scurte slujbe religioase de catre un sobor de preoti din cadrul Episcopiei Slatinei si Romanatilor. Despre semnificatia acestei zile au vorbit prefectul de Olt, precum si colonelul in rezerva Dumitru Mihai, presedintele Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi - Filiala Olt. "De fiecare data in istoria zbuciumata a tarii noastre, prin eroism, curaj si patriotism, Armata Romana a asigurat prestigiul Romaniei. Astazi, si nu numai astazi, avem datoria de a ne inclina in fata sacrificiilor si faptelor de arme ale eroilor nostri si avem obligatia sa le aducem un pios omagiu peste timp. Tuturor soldatilor nostri care si-au jertfit viata pentru tara, luptand cu demnitate si onoare sub drapel, le datoram profundul nostru respect. Sentimente de onoare, recunostinta si respect datoram si veteranilor de razboi, repere morale adevarate pentru noi, dar si generatiilor prezente, care slujesc tara si care ne reprezinta cu mandrie si onoare in afara granitelor ei. Adresez astazi, tuturor militarilor romani, sincere felicitari si mult ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cererile pentru tichetele sociale, la jumatate fata de beneficiarii estimati in Slatina

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 19:17

Cererile pentru tichetele sociale, la jumatate fata de beneficiarii estimati in SlatinaPotrivit conducerii DPAS, pana la sfarsitul saptamanii trecute erau inregistrate 4.117 cereri depuse de slatinenii din grupurile tinta in cele 10 puncte de primire din oras.

Beneficiari ai tichetelor sociale sunt persoanele cu handicap grav sau accentuat si, respectiv, pensionari - fara a se tine seama de varsta si tip de pensie, dar al caror cuantum net al veniturilor sa fie cel mult 800 lei. Acordarea tichetelor sociale se va face pe baza de cerere scrisa, insotita de copii xerox ale documentelor doveditoare.

Astfel, pensionarii vor trebui sa depuna copii ale documente din care sa rezulte apartenenta la categoria de pensionar, respectiv cupon/decizie pensie din luna curenta sau cel mult luna anterioara depunerii cererii; act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia; act de identitate al beneficiarului (in conditiile in care persoana beneficiara este diferita de persoana solicitanta).

Pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, copiile necesare sunt cele ale actului de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia; actului de identitate al beneficiarului in conditiile in care persoana beneficiara este diferita de persoana solicitanta; documente din care sa rezulte apartenenta la categoria de persoana cu dizabilitati, respectiv certificatul de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat.

Tichetele cu o valoare de 100 de lei vor ajunge la domiciliul ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Eveniment de Olt ]

Patru raniti intr-un accident la Podul Olt

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 16:16

Patru raniti intr-un accident la Podul Olt"In cele doua autoturisme se aflau sapte persoane, iar patru dintre acestea au fost transportate la spital. Toate victimele, printre care si doi copii, au fost gasite de salvatori constiente", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

La locul producerii accidentului rutier s-au deplasat mai multe echipaje ale Detasamentului de Pompieri Slatina si Serviciului Judetean de Ambulanta Olt. Din pacate, pe timpul deplasarii la interventie, autospeciala pentru descarcerare a pompierilor, care avea semnalele acustice si luminoase in functiune, a fost implicata intr-un alt eveniment rutier. Descarcerarea a intrat in coliziune cu un autoturism, al carui sofer a fost ranit usor si a refuzat transportul la spital.

Politistii rutieri ajunsi la fata locului au deschis o ancheta pentru a stabili cauzele si imprejurarile care au dus la producerea celor doua accidente.

Vom reveni cu amanunte!

Actualitate / stiri Actualitate150 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politia Locala, in actiune pe strazile Slatinei

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 23:18

Politia Locala, in actiune pe strazile SlatineiEfectivele Serviciului Public Politia Locala Slatina continua sa desfasoare pe raza orasului activitati ce au ca obiectiv principal asigurarea ordinii si linistii publice, combaterea fenomenului de cersetorie, a comertului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranta civica precum si mentinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale si al pietelor din municipiu.

Astfel, in perioada 10-23 octombrie, efectivele Politiei Locale Slatina au aplicat 88 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 22.400 lei.

"Cele mai numeroase amenzi au fost aplicate ca urmare a incalcarii prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice - 71 amenzi (in valoare cumulata de 11.000 lei), dupa cum urmeaza: opriri neregulamentare - 30 sanctiuni, acces interzis - 15, stationare interzisa - 11, pietoni si biciclisti care au traversat prin locuri nepermise - 10, incalcari ale normelor legale privind circulatia vehiculelor cu masa autorizata de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina (lipsa autorizatie speciala de transport) - 5. Totodata, s-au aplicat si doua sanctiuni contraventionale in cuantum de 700 de lei pentru nerespectarea normelor legale privind convietuirea sociala prevazute de Legea nr. 61/1991. De asemenea, au mai fost aplicate 13 sanctiuni pentru nerespectarea HCL nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contraventii si aplicare sanctiuni pe raza municipiului Slatina (expunerea si comercializarea produselor in zona cailor de acces ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Adjunctele Inspectoratului Scolar s-au "transferat" la ALDE. Seful Hergheliei Slatina le-a urmat in galop
Sesiunea de transferuri la organizatia condusa de deputatul Mihai Nita a fost deschisa de adjunctele ...
Comisarul-sef Alina Popescu de la IPJ Olt, consilier al ministrului Afacerilor Interne
Comisarul-sef Alina Popescu va prelua mandatul de consilier chiar de vineri, 13 ianuarie 2017. Sefa ...
Judecatorul Gheorghe Biolan se pensioneaza
Cererea de pensionare a fost formulata de purtatorul de cuvant al instantei de judecata la sfarsitul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor