Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.311 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

"Locuitorii din Redea sunt pregatiti pentru schimbare!"

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 19:15

"Locuitorii din Redea sunt pregatiti pentru schimbare!"Sunteti o prezenta foarte noua pe scena politica locala. Pentru cei care nu va cunosc, v-as ruga sa ne spuneti cateva lucruri despre dumneavoastra.

Sunt Speranta Petrache, am 43 de ani, sunt casatorita , am doi copii, sunt de profesie asistent medical si imi desfasor activitatea in cadrul Spitalului Municipiului Caracal. Am absolvit Facultatea de Drept Nicolae Titulescu a Universitatii din Craiova. Sunt noua pe scena politica, dar locuitorii comunei Redea ma cunosc foarte bine deoarece aici mi-am petrecut anii copilariei, adolescenta, aici mi-am intemeiat familia, sotul meu fiind tot redean.

Ce v-a determinat sa intrati in politica si de ce ati ales PNL?

Am decis sa intru in politica din dorinta de a schimba ceva pentru locuitorii din comuna Redea, o comuna cu potential foarte mare de dezvoltare dar care a ramas in urma timpului din cauza lipsei totale de interes a celor care au condus-o pana acum. Am inteles pe parcursul vietii ca nu este suficient sa critici ce nu fac altii bine, ci e mai sanatos sa te implici ca sa indrepti lucrurile.

Am ales Partidul National Liberal din convingere pentru valorile si principiile liberale, din admiratie, ca simplu spectator pana acum, al domnului Mircea Ionescu Quintus si apoi al domnului Klaus Iohannis.

De ce si cand v-ati hotarat sa candidati pentru functia de primar al comunei Redea?

De-a lungul vietii mele am fost o invingatoare, am fost multumita de ceea ce am facut si intrarea mea in cursa pentru castigarea fotoliului de primar ..

Actualitate / stiri Actualitate120 vizite[ Eveniment de Olt ]

Prefectura Olt, in control la 75 de primarii din judet

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 19:15

Prefectura Olt, in control la 75 de primarii din judetConform tematicii de control, in acest an sunt incluse pentru verificare un total de 75 de primarii, din care au fost verificate pana acum 56.

"Prefectura poate sa desfasoare actiuni de indrumare si control ce vizeaza exclusiv atributiile secretarilor primariilor. Tematica actiunilor de control din acest an a vizat mai multe aspecte, printre care s-au regasit functionarea Consiliilor Locale, aplicarea legilor Fondului Funciar si respectarea legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, aplicarea HG 1.723/2004 privind respectarea Programului de masuri pentru combaterea birocratiei in activitatea de relatii cu publicul, respectarea obligatiilor ce revin primarului in temeiul legii 215/2001, elaborarea planului anual de actiune pentru realizarea in localitate a obiectivelor cuprinse in Programul de guvernare, a situatiilor de urgenta, verificarea bugetelor locale, verificarea existentei si reactualizarea site-urilor, activitatii de informare si relatii publice. Unde au fost constatate probleme s-au dispus masuri de remediere a situatiei", au precizat reprezentantii Prefecturii.

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Contractele de dezinsectie - deratizare ale Coral Impex, vizate de DNA

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 19:15

Procurorii au suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, fapte comise in perioada 2013-2015. Potrivit presei centrale, anchetatorii au solicitat de la primariile in care au descins documente din perioada 2010 pana in prezent, intre care hotarari de consiliu local si contracte incheiate cu Sc Coral Impex.

"Numele firmei Coral Impex SRL a aparut prima data in mai multe scandaluri de coruptie in 2014. Patronul firmei, Alexandru Badea, a fost acuzat ca l-a mituit pe fostul presedinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu dar si alti primari (Zalau) si viceprimari (Targu Murs) din orase unde avea contracte de deratizare.

Primarul Clujului, Emil Boc, declara ca procurorii au solicitat documente legate de contractul cu Coral Impex SRL, existand suspiciuni privind posibile fapte de coruptie savarsite de functionari ai administratiei publice locale. Emil Boc spune ca nu a avut, pana acum, sesizari privind posibile probleme cu respectivul contract. Emil Boc era primar al Clujului in anul 2006, cand a fost semnat contractul cu Coral Impex. In 2010, cand contractul a fost prelungit, Primaria Clujului era condusa de Sorin Apostu, care in prezent ispaseste o condamnare de 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru luare de mita", relateaza hotnews.ro.

Firma intrata in vizorul DNA se ocupa de deratizare si dezinsectie si in Slatina, contractul privind concesionarea acestor servicii fiind incheiat in 2010.

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 19:15

De intreruperi vorfi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00 - 12:00 Vadastrita, Urzica, Obarsia Comunele Vadastrita - integral, Urzica, satele: Obarsia - Noua, Coteni, Corabia - PTA SAT Vartop (cartier Vartop)

12:00 - 17:00 Rusanesti, Jieni Rusanesti - integral, PTA Sat Jieni

08:00 - 18:00 Gura Padinii - PTCZ SPE Valcovia, PTCZ Valcovia irigatii (tert), PTA Corias Piscicola (tert)

09:00 - 18:00 Cezieni - PTA 1 Cezieni, PTA 2 Cezieni, PTA 3 Cezieni, PTA CAP Cezieni, PTA Corlatesti, PTA Ferma Bondrea (tert).

Vineri, alimentarea cu energie va fi intrerupta in intervalul 08:00 - 18:00 , la Gura Padinii - PTCZ SPE Valcovia, PTCZ Valcovia irigatii (tert), PTA Corias Piscicola (tert).

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

A murit fostul sef al Politiei Olt

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 13:16

A murit fostul sef al Politiei OltDe aproape o lunaA acesta era internat intr-o unitate medicalaA din BucuresAti, dupaA ce a fost operat pe creier. Ilarian Ionescu a condus Politia Olt in perioada 1997 - 2001 sAi era pensionat din anul 2004.

Actualitate / stiri Actualitate170 vizite[ Eveniment de Olt ]

Amenzi de peste 17.000 de lei, aplicate de Politia Locala in ultima saptamana

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 23:18

Amenzi de peste 17.000 de lei, aplicate de Politia Locala in ultima saptamanaPotrivit reprezentantilor Politiei Locale, cele mai multe sanctiuni au fost aplicate conducatorilor auto ce au oprit neregulamentar in diverse zone ale orasului; astfel, pe OUG nr. 195/2002 au fost sanctionate 82 de opriri neregulamentare pe strazile Crisan - zona Nico Stil, Primaverii - zona cofetaria Boema, b-dul A.I. Cuza - zona flori, acces interzis - strazile Toamnei, Libertatii, Sg. Maj. Dorobantu C-tin, Trafic greu - peste 3,5 tone pe b-dul A.I. Cuza.

Alte 22 de amenzi au fost aplicate soferilor care au parcat neregulamentar pe trotuare modernizate, au blocat caile de acces, au ars deseuri menajere pe domeniul public, au desfasurat activitati comerciale in alte locuri decat cele autorizate si fara achitarea taxei zilnic, toate aceste sanctiuni fiind aplicate pe strazile Primaverii, Aleea Macului, Str. Ion Morosanu, str. Ec. Teodoroiu - zona gang Steaua.

Alte amenzi au fost aplicate pe Legea 61/1999 - 3, din care doua sanctiuni pentru consum alcool si una pentru injurii; pe Legea 50/1991 (Disciplina in constructii) - o singura amenda. Totodata, politistii locali au aplanat si patru conflicte. Numarul total al amenzilor aplicate a fost de 108, cu un cuantum total de 17.680 lei.

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trenurile CFR Calatori revin pe ruta Caracal - Corabia

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 23:16

Trenurile CFR Calatori revin pe ruta Caracal - Corabia"Prin aceasta decizie, CFR Calatori raspunde numeroaselor solicitarilor sosite din partea cetatenilor si a autoritatilor locale, asigurand astfel conectarea locuitorilor din zona cu orase importante din tara precum Bucuresti, Craiova, Slatina, Rosiori si cu alte localitati de pe harta feroviara a judetelor Olt, Teleorman, Valcea si Dolj.

Operatorul national feroviar de pasageri, cu sustinere din partea statului roman, ofera un serviciu public social care se adreseaza tuturor categoriilor de cetateni, indiferent de venitul acestora si locul/domiciliul in care se afla la un moment dat pe teritoriul Romaniei. CFR Calatori isi indeplineste astfel angajamentul fata de societate, fiind un garant al libertatii si al dreptului la mobilitate pentru toate categoriile de cetateni", se precizeaza in comunicatul CFR Calatori.

Potrivit sursei citate, sase trenuri vor parcurge distanta Caracal - Corabia si retur in aproximativ o ora si vor deservi locuitorii tuturor localitatilor din parcurs (Corabia, Visina Veche, Visina, Studina, Studinita, Frasinet, Deveselu, Grupa Tehnica Caracal si Canton 239+700). Acestea vor circula in regim Regio, accesibile din punct de vedere al pretului de achizitie al biletelor de calatorie. Un bilet clasa a 2-a costa 7 lei, un abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii costa 147 lei, iar pentru elevi si studenti un abonament lunar costa 73,5 lei, acestia beneficiind de 75 % reducere din tariful initial de transport.

In plus, trenurile R 9400 / R 9409 in ..

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Jandarmerita din Olt, premiata la Campionatul Balcanic de Cros din Atena

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 23:16

Jandarmerita din Olt, premiata la Campionatul Balcanic de Cros din AtenaJandarmerita a participat pentru prima data la o competitie de asemenea anvergura si a facut parte din echipa care s-a clasat pe primul loc la proba de cros 4.000 de metri, categoria open feminin. Subofiterul Simona Floricel isi desfasoara activitatea in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt din anul 2006, iar de-a lungul timpului a participat la diverse competitii de semimaraton, duatlon si cros, precum: Campionatul de Atletism si Cros al MAI, Maratonul International Cluj-Napoca, Campionatul National de Duatlon Bucuresti, Wings For Life Bucuresti si Triatlon Winter Challenge Izvorani.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Investitii de anvergura realizate de Primaria Daneasa

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 23:15

Investitii de anvergura realizate de Primaria DaneasaUnul dintre cele mai importante edificii realizate prin implementarea proiectului integrat a fost renovarea caminului cultural din satul Berindei. "Daca nu reuseam sa accesam fonduri prin acest program, pe masura 3.2.2, pentru a finaliza aceasta investitie, caminul cultural era intr-o stare avansata de degradare, ploua peste tot. Este o lucrare bine facuta si de buna calitate, o cladire reabilitata si modernizata, cu tot ceea ce inseamna sala de spectacole, scaune - are tot ce trebuie. Anul trecut a fost realizata investitia. Lucrarile au inceput prin vara, in luna iunie, si pana in toamna au fost finalizate", a precizat Marin Gheorghe, viceprimarul comunei Daneasa. Si in satul Daneasa s-a dus la bun sfarsit un proiect, ai carui beneficiari sunt copiii. "Copiii duceau lipsa de un centru social. A fost modernizata o cladire veche si dotata cu calculatoare. Mai exista o sala unde copiii pot face sport sau se pot juca. La ora actuala, copiii din Daneasa au unde sa-si petreaca timpul liber, pentru a se delecta, dar si pentru a gasi informatii care ii pot ajuta sa-si faca temele", a mai declarat edilul oltean. Totodata, prin acelasi proiect integrat toate strazile din satul Daneasa au fost asfaltate, iar de-a lungul lor s-au facut santuri betonate.

Drumurile din localitate, asfaltate si betonate

Autoritatile locale vor sa finalizeze si alte proiecte legate de asfaltarea drumurilor publice care strabat comuna Daneasa, insa au in plan sa asfalteze si drumurile de exploatatie ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Patru zile de umor la festivalul "Oltenii & Restu'... Lumii"

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 19:19

Patru zile de umor la festivalul "Oltenii & Restu'... Lumii"Praz si pasaport de oltean la vama de la Podul Olt

Ca in fiecare an, evenimentul va debuta joi, in jurul orei 11.30, cu Vama Olteneasca de la podul de peste raul Olt. Pe langa sceneta care va avea loc, la Podul Olt vor fi primiti asa cum se cuvine actorul Dorel Visan - personalitatea festivalului si Cornel Udrea - presedintele festivalului. Nu vor lipsi caricaturistii, epigramistii, interpretii de umor, ansamblurile folclorice ale etniilor invitate, oficialitatile locale, Fanfara Lyra Band, dansatorii de la Ansamblul "Doina Oltului" din Slatina, haiducii, pastrama, mamaliga, vinul, prazul si pasapoartele de oltean. Tot joi, dar de la ora 13:13, pe esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor va avea loc deschiderea targului mesterilor populari traditionali, deschiderea targului producatorilor agroalimentari din Olt si din tara, deschiderea butoiului cu vin si glume de la Mustaria "La Cataua Lesinata" cu participarea Orchestrei "Doina Oltului" si atribuirea de functii si (i)responsabilitati in targ. Nici Birourile Mobile de Pasapoarte, unde se aplica moaca pe pasaportul de oltean, si salonul oltenesc de infrumusetare cu caricaturistii din festival nu vor lipsi din peisajul primei zile a festivalului. Vor fi patru zile pline de umor, locatiile in care vor avea loc numeroase evenimente cultural artistice fiind Esplanada, Centrul Cultural "Eugen Ionescu" si Biblioteca Judeteana "Ion Minulescu", insa si in alte locatii si institutii din Slatina organizatorii au decis sa aiba loc ...

Actualitate / stiri Actualitate236 vizite[ Eveniment de Olt ]

Doar jumatate din locurile disponibile de experti in management, accesate de dascalii olteni

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 19:17

Doar jumatate din locurile scoase la concurs in acest an de Inspectoratul Scolar au fost accesate de dascali, numarul total de dosare depuse fiind de 74. Cei admisi in etapa de selectie online au putut sa-si depuna portofoliile la sediul institutiei pana la mijlocul acestei saptamani.

Potrivit calendarului oficial de desfasurare a concursului, etapele urmatoare sunt:

9 octombrie - Inspectoratele scolare transmit la MECS lista candidatilor declarati admisi dupa etapa de selectie online, care la data inscrierii la selectie ocupa o functie de conducere sau de indrumare si control din inspectoratul scolar, precum si dosarele acestora.

9-15 octombrie - Evaluarea portofoliilor candidatilor de catre comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului scolar, respectiv la nivelul MECS.

16 octombrie - Validarea rezultatelor selectiei de catre consiliul de administratie al inspectoratului scolar si afisarea rezultatelor evaluarii, in ordinea descrescatoare a punctajelor.

19-23 octombrie - Depunerea contestatiilor la inspectoratul scolar, respectiv la MECS.

19 octombrie-3 noiembrie - Solutionarea contestatiilor.

3 noiembrie - Afisarea rezultatelor finale ale evaluarii portofoliilor depuse la concursul de selectie a cadrelor didactice in vederea constituirii Corpului National de Experti in Management Educational

4 noiembrie - Actualizarea Registrului National de Experti in Management Educational.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trotuarul de pe strada Crisan va fi reabilitat

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 19:17

Trotuarul de pe strada Crisan va fi reabilitat"Proiectul consta in reabilitarea unei suprafete de 1.845 metri ce va insemna modernizarea trotuarului prin turnarea de bitum pe o lungime de 615 metri si latime de 3 metri, acesta urmand sa fie incadrat cu borduri mici pe o lungime totala de 1.230 metri. Valoarea proiectului se ridica la 154.014 fara TVA, investitia urmand a fi incheiata pana la finele acestui an. Trotuarul respectiv nu a mai beneficiat de lucrari de reabilitare de la amenajarea lor initiala. Dupa finalizarea lucrarilor, strada Crisan va capata un aspect civilizat si in perimetrul anterior mentionat, in ton cu restul orasului. Prin realizarea acestui proiect va creste siguranta in traficul pietonal, asigurandu-se functionalitatea trotuarului intr-o zona intens circulata", spun reprezentantii Primariei Slatina.

Tot in acest an administratia publica locala mai are in plan si reabilitarea altor trotuare din zonele limitrofe ale Slatinei. Spre exemplu, in octombrie vor demara lucrarile pentru supralargirea strazii Draganesti, in zona platformei industriale de la iesirea din oras spre comuna Brebeni. Potrivit autoritatilor locale, aceste lucrari presupun amenajari de carosabil cu patru benzi, piste pentru biciclisti si trotuare largi pana la TMK, respectiv Pirelli Tyres.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Alesii incompatibili din Olt, in asteptarea sentintelor

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 23:59

Alesii incompatibili din Olt, in asteptarea sentintelorIn ultimii doi ani, mai multi alesi locali din Olt au fost gasiti de ANI in stare de incompatibilitate sau in conflict de interese. Este vorba de primarii comunelor Grojdibodu, Izbiceni, Crampoia, Morunglav, Ghimpeteni si Schitu, care incearca sa obtina in instanta anularea rapoartelor ANI.

Alexandru Nita, primarul comunei Morunglav, este acuzat de ANI ca s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 4 iunie 2008 - 6 mai 2014, intrucat, simultan cu functia de viceprimar, respectiv primar, a detinut si functia de administrator al unei societati comerciale si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul Nita N. Alexandru PFA, incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) si g) din Legea nr. 161/2003. Edilul a cerut in instanta anularea raportului ANI, insa nu a avut deocamdata castig de cauza. Pe 15 aprilie 2015, Curtea de Apel Craiova i-a respins actiunea. Alexandru Nita a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care nu a fixat deocamdata un termen.

Intr-o situatie similara se afla si Dan Constantin Dobre, primarul comunei Ghimpeteni, acuzat de ANI de incompatibilitate pentru ca, incepand cu data de 28 iunie 2012, a detinut simultan cu functia de primar si functia de administrator al unei societati comerciale, incalcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. In luna martie a acestui an, edilul a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Craiova si a facut recurs la Inalta Curte, termenul la care ...

Actualitate / stiri Actualitate94 vizite[ Eveniment de Olt ]

Retea de apa si canalizare, in comuna Perieti, de la anul

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 19:18

Retea de apa si canalizare, in comuna Perieti, de la anulPentru o lunga perioada de timp, in comuna olteana Perieti investitiile au lipsit aproape cu desavarsire, insa noua administratie locala a bifat in ultimii trei ani pe lista de realizari cateva proiecte vizibile. Cu aproape toata comuna asfaltata, cu scoli si gradinite puse la punct, primarul Costin Vilceleanu se declara multumit, insa mai are in plan si alte proiecte pe care urmeaza sa le implementeze in viitorul apropiat, o parte cu bani de la bugetul local, si o alta parte cu fonduri europene.

"Acum o saptamana am terminat de asfaltat o ulita, cu 98.000 euro, intrare-iesire -Troitei, acum o sa intre inca doua, cred ca in doua saptamani, tot la asfaltare - Ilie Ciobanu si Oltenilor. Am asfaltat si in Codoimani, cu bani de la bugetul local, o investitie de 100.000 euro fara TVA, si urmeaza restul. Avem proiect depus pe Ordonanta 28, asfaltare restul comunei si inca doua poduri, vorbim de vreo 20 de km, precum si Caminul Cultural, cu un stadiu de realizare a lucrarilor in proportie de 60%, si pana la sfarsitul anului il terminam, aici sunt fonduri europene. La scoala incerc sa fac un proiect pentru reabilitarea grupurilor sanitare, vreau sa bag centrala. Avem doua scoli si trei gradinite, toate au autorizatie, nu avem probleme", a precizat edilul.

Retea de apa, canalizare si teren de mini-fotbal, de la anul

Poate cele mai importante proiecte pe care vrea sa le implementeze primarul Vilceleanu sunt cele de introducere a utilitatilor, mai precis a retelei de apa si a celei ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Incepe asfaltarea strazii Aleea Marului din Slatina

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 19:18

Incepe asfaltarea strazii Aleea Marului din Slatina"Proiectul presupune asfaltarea strazii pe 6.529 metri patrati, amenajare trotuare pe 1.627 metri patrati, amenajare locuri de parcare si cai de acces intre blocuri, inclusiv aleea de intrare-iesire spre cartierul de vile din zona", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Primariei Slatina. Potrivit aceleasi surse, fondurile pentru realizarea acestui proiect sunt alocate de la bugetul local, valoarea investitiei fiind putin peste 1,3 milioane de lei. Ultimele lucrari de investitii efectuate in zona au fost terminate in luna august si au constat in desfiintarea vechiului punct de colectare a deseurilor menajere si amplasarea a doua containere moderne subterane.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Din decembrie, pe strada Cornisei se va circula pe ambele sensuri

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 19:17

Din decembrie, pe strada Cornisei se va circula pe ambele sensuriPentru inceput vor fi trasate marcajele rutiere si puse semne de circulatie, scuarul care va desparti cele doua sensuri de mers fiind unul provizoriu.

"Deocamdata, nu putem vorbi de o valoare a investitiei, pentru ca la inceput vom lucra noi. In prima faza, este vorba de marcaje si un semafor pe care deja il avem, indicatoare avem. Scuarul tot noi il vom face in prima faza, provizoriu din niste borduri ramase de la alte lucrari, iar in momentul in care se va moderniza toata strada se va face si acel scuar cum trebuie. Lucrarile de modernizare a strazii vor incepe pana la sfarsitul acestui an, termenul de finalizare fiind peste sapte - opt luni, adica in vara anului viitor proiectul ar trebui sa fie gata. Cum v-am zis doar scuarul va fi provizoriu si sper ca pana in luna decembrie sa se dea drumul la circulatie pe ambele sensuri", a declarat Claudiu Dascalu, directorul Directiei de Administrare a Strazilor si Iluminatului Public din cadrul Primariei Slatina.

Potrivit acestuia, urmeaza sa fie obtinut avizul politiei, dupa care se va intocmi o hotarare de consiliu local.

"In prima faza, am avut un sondaj de opinie pe site-ul Primariei, am purtat discutii cu Politia Municipala, Politia Locala, cu cei care intretin semaforizarea, am luat un punct de vedere si de la cei care ne-au intocmit studiul de trafic si tocmai de aceea ei ne-au spus ca merge facut. Ne-au transmis care ar fi modificarea, urmand ca acum noi sa luam avizul Politiei, facem hotarare de Consiliu Local si dupa ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi ale energiei electrice in Olt

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 19:16

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, ca si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00-12:00 Corabia - PTAB PENNY Corabia, PTA Romcereal, PTA Siloz nou, PTCZ Spital Corabia

12:00-16:00 Brastavatu,Visina,Visina Noua - PTA Romcereal Visina Gara, comunele Visina - integral, VisinaNoua - integral

09:00 -18:00 Parscoveni, Voineasa, Soparlita, Dobrun - PTA 2 Parscoveni, PTA 3 Soparlita, PTA Chilii, PTA Dobrun, PTA Ulmet, PTA Rosieni, PTA Voineasa

Mare, PTA Voineasa Mica, PTA Rusanesti, PTA 1 Margaritesti, PTA 2 Margaritesti, posturile de terti: PTA Puturi Apa Dobrun, PTA Pompe Apa Dobrun

08:00-18:00 Fagetelu - PTA SMA Isaci, PTA Moara Cojoci, PTA 1 Pielcani, PTA 2 Pielcani.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sute de misiuni pentru jandarmii olteni, luna trecuta

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 19:16

Sute de misiuni pentru jandarmii olteni, luna trecutaJandarmii olteni au participat la mentinerea ordinii publice prin organizarea, impreuna cu Politia, a peste 350 patrule mixte, efectuarea a peste 200 misiuni de patrulare cu efective de jandarmi atat in mediul urban, cat si in mediul rural, si peste 50 de actiuni in zona institutiilor de invatamant. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt au asigurat ordinea publica la 20 de manifestari culturale si sportive si au executat 59 de misiuni in cooperare cu alte institutii - Directia Silvica Olt, Inspectoratul de Politie Judetean Olt si executori judecatoresti. Pe timpul misiunilor efectuate in septembrie, jandarmii olteni au aplicat 207 sanctiuni contraventionale, dintre care 38 de avertismente si 169 de amenzi. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la 46.600 de lei. De asemenea, efectivele Jandarmeriei Olt au constatat 60 de infractiuni, dintre care 22 in mod independent si 38 in cooperare cu Politia, cu 67 de autori identificati.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trei masini noi pentru SJU Slatina, prin Programul Rabla

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 19:16

Trei masini noi pentru SJU Slatina, prin Programul RablaPana in prezent, in sistemul informatic al AFM au fost rezervate pentru persoanele fizice si juridice peste 18.000 de tichete, fiind analizate 1.243 de dosare, din care 618 au fost acceptate pentru 2.089 autovehicule, si alte 625 de dosare au fost respinse.

Lista celor acceptati in program este publicata pe site-ul institutiei, la sectiunea aferenta programului, iar persoanele interesate sa participe la Program mai pot sa depuna dosarele de finantare pana la data de 30 octombrie 2015.

La nivelul judetului Olt, pe lista ultimelor dosarelor aprobate se regasesc si cele ale Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, cu trei autovehicule.

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Eveniment de Olt ]

Biserica "Sfantul Gheorghe" din Nicolae Titulescu, resfintita de ziua comunei

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 23:16

Biserica "Sfantul Gheorghe" din Nicolae Titulescu, resfintita de ziua comuneiResfintirea lacasului de cult a fost un moment emotionant la care au asistat nu doar enoriasii, ci si oficialitati. Printre invitatii edilului Florin Gheorghe Tiutiu s-au numarat Adrian Nastase, presedintele Fundatiei Europene Titulescu si fost prim-ministru, prefectul de Olt Silviu Neacsu, presedintele Consiliului Judetean Olt, Paul Stanescu, parlamentari de Olt, fostul ministru de Finante Darius Valcov si fii ai satului. Resfintirea bisericii s-a facut dupa ce, in ultima perioada, la lacasul de cult au fost facute mai multe investitii. Biserica cu hramul "Sfantul Gheorghe si Sfantul Nicolae" este un monument istoric, care a fost realizat intre anii 1897 - 1902 si care de-a lungul anilor a fost supus mai multor restaurari. "De-a lungul timpului, din cauza cutremurelor, la acest lacas de cult s-au facut mai multe interventii atat la structura de rezistenta, cat si la structura interioara. In ultimii ani, mai precis pe timpul comunismului, au fost facute unele interventii neautorizate de oameni care nu au stapanit bine arta si mai mult au stricat decat au restaurat. Acum, am avut un program si un plan bine conturat, cu autorizatiile necesare, si am adus firme specializate pentru refacerea exterioara a bisericii, incepand cu cupola. S-a schimbat inclusiv acoperisul in proportie de peste 80% si mai nou, de doua luni si jumatate, s-a lucrat la restaurarea picturii interioare, lucru care s-a terminat saptamana trecuta, si astazi (n.red. - duminica) biserica a aratat ca o mireasa, ...

Actualitate / stiri Actualitate94 vizite[ Eveniment de Olt ]

Amenzi de peste 1,6 milioane lei si 123 de persoane care lucrau fara forme legale, depistate de Inspectia Muncii intr-o saptamana

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 19:18

Amenzi de peste 1,6 milioane lei si 123 de persoane care lucrau fara forme legale, depistate de Inspectia Muncii intr-o saptamanaDintre acestea 14 erau din judetul Timis si 10 din judetul Galati, precizeaza reprezentantii institutiei intr-un comunicat de presa.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1.277.802 lei, din care 890.002 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut doua propuneri de cercetare penala, una in judetul Galati si una in judetul Neamt. Totodata, au fost sanctionati 358 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 357.500 de lei.

"Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 61 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca, 35 dintre acestea fiind inregistrate in Bucuresti. La nivel national au fost dispuse 2 opriri de echipamente in judetul Prahova. Totodata, in judetul Bihor s-a dispus sistarea activitatii unui angajator pentru a se evita accidentarea lucratorilor", se arata in aceeasi sursa.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Eveniment de Olt ]

Camin cultural de 120.000 de euro, construit la Coteana

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 19:18

Camin cultural de 120.000 de euro, construit la Coteana50% din valoarea constructiei a fost alocata de la bugetul local al Primariei Coteana si 50% au reprezentat fonduri europene accesate prin Grupul de Actiune Locala "Vedea-Gavanu-Burdea". La finele saptamanii trecute, muncitorii faceau ultimele retusuri la noua investitie realizata in comuna. "Pe data de 7 octombrie avem receptia finala la caminul cultural. Investitia a fost realizata prin fonduri proprii - 50% si 50% prin GAL, pe fonduri europene. Intr-un an de zile a fost finalizat proiectul si pot sa va spun ca acest camin cultural este una dintre cele mai frumoase lucrari pe care am vazut-o. La experienta mea de 25 de ani in administratie am vazut multe constructii, dar niciuna ca aceasta si de aceea vreau sa felicit pe aceasta cale constructorul care si-a facut intr-adevar treaba", a spus edilul Vasile Costea.

Investitia a fost realizata intr-o casa cumparata de Primaria Coteana, respectiv cea a unui fost primar, Iosifescu. Cladirea a fost reabilitata, extinsa si i s-a construit un etaj. "Noi, ca si primarie, am cumparat casa unui cetatean, de fapt casa fostului primar Iosifescu, pe care am reabilitat-o, am extins-o si, bineinteles, i-am mai facut un etaj, unde avem o sala de spectacole cu 150 de locuri. Vreau ca cetatenii din localitatea Coteana sa nu mai mearga la oras sa faca botezuri, sa faca nunti, sa faca diferite evenimente si sa le faca aici. Vreau sa-i asiguram ca la noi o sa gaseasca deschidere pentru a inchiria sala fara a plati vreo taxa", a adaugat edilul ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Amenda de 15.000 de lei pentru poluarea atmosferei

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 19:18

Amenda de 15.000 de lei pentru poluarea atmosfereiIn perioada 1 - 30 septembrie, Comisariatul Judetean Olt al Garzii Nationale de Mediu a realizat 94 inspectii si controale in domeniul protectiei mediului, respectiv 26 inspectii de mediu planificate (18 inspectii in domeniul controlului poluarii industriale si respectarii regimului substantelor chimice periculoase si 8 controale in domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor naturale protejate), si 68 controale de mediu neplanificate (31 controale in domeniul controlului poluarii industriale si respectarii regimului substantelor chimice periculoase si 37 controale in domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor naturale protejate).

Activitatile de inspectie si control au vizat verificarea dispozitiilor legale in vigoare si a conditiilor stabilite in actele de reglementare din domeniul controlului poluarii industriale, colectarea si tratarea apelor uzate, respectiv din domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor naturale protejate, fiind verificate diverse activitati industriale, activitati agricole (cultivarea cerealelor si plantelor leguminoase si servicii anexe agriculturii).

"In timpul controalelor desfasurate in luna septembrie, Garda de Mediu Olt a constatat 3 fapte de natura contraventionala, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 33.000 lei, dupa cum urmeaza: o amenda in valoare de 15.000 lei pentru nerespectarea obligatiei de a se supune tuturor procedurilor si cerintelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Daca nu as mai candida, consider ca as fi incorect fata de cetateni!"

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 19:15

"Daca nu as mai candida, consider ca as fi incorect fata de cetateni!"Sunteti unul dintre putinii primari PNL care au reusit sa reziste "asalturilor" PSD pe vremea celebrei ordonante care a legalizat traseismul politic. Ce v-a determinat sa ramaneti in PNL?

Intr-adevar, suntem foarte putini primari care am ramas in PNL, printre care si eu, dar cred ca sunt singurul caruia nu i s-a facut niciun fel de propunere. N-as putea sa va spun motivul, banuiesc, totusi, ca a fost o selectie pe baza de ,,valoare" sau ,,coloana vertebrala politica".

Au fost momente cand ati regretat? Ati avut proiecte respinse la finantare, dificultati din cauza culorii politice?

Odata ce ti-ai creat o convingere politica si crezi in ceea ce faci, indiferent de consecinte, trebuie sa ti le asumi si sa nu regreti. Nu pot sa nu afirm ca acest lucru mi-a adus unele insatisfactii, dar au fost compensate de alte realizari. Sper, totusi, ca cetatenii comunei Osica de Sus sa inteleaga acest lucru si sa nu ma judece din punct de vedere politic, ci sa aprecieze lucrurile bune facute in comuna.

Cum va intelegeti cu colegii de la fostul PDL? Este fuziunea una reusita la Osica de Sus?

Atunci cand interesele comunitatii primeaza, iar cele de partid si mai ales cele personale sunt pe planuri inferioare, nu se poate sa nu gasesti calea cea buna, sa nu gasesti ,,reteta" de colaborare si intelegere. In comuna Osica de Sus nu au fost, nu sunt si nu vor fi niciodata divergente, cel putin cat voi fi eu primar, cu atat mai mult cu cat din 2015 discutam de un singur partid: PNL.

Intr-un ...

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Eveniment de Olt ]

Noi intreruperi de curent

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 19:15

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:30-10:00,15:00-18:00 Ganeasa - PTA1 Izvoru, PTA 2 Izvoru, PTA 1 Dranovatu, PTA 2 Dranovatu, posturile de terti: PTA ZOOPROD Izvoru, PTA PECO Dranovatu

08:30-18:00 Ganeasa - PTA 1 Izvoru, PTAB 2 Izvoru

08:00-14:00 Izbiceni, Tia Mare - PTA 1 Izbiceni, PTA 2 Izbiceni, PTA 3 Izbiceni, PTA Piata Izbiceni, PTA Fabrica de Caramida Izbiceni, PTA Asociatia Opris, PTA 1 TiaMare, PTA 1 Doanca, PTA 2 Doanca, PTAB 3 Doanca, PTAB 4 Doanca, PTAB 5 Doanca

14:00-17:00 Izbiceni - PTA 1 Izbiceni, PTA 2 Izbiceni, PTA 3 Izbiceni, PTA Piata Izbiceni

08:00-18:00 Bals - PTA Popa Sapca , PTA Minesti, PTA Balaura 1, PTA Balaura 2, PTA Rezervor apa, PTA Cosmote (tert)

08:00-18:00 Fagetelu - PTA 2 Chilia, PTA Cioraca, PTA Gruiu, PTA Isaci.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

Inspectia Muncii, actiuni de amploare in combaterea exploatarii prin munca la nivel european

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 19:15

Inspectia Muncii, actiuni de amploare in combaterea exploatarii prin munca la nivel europeanOperatiunea Explorer a fost urmata si de o intalnire cu reprezentantii Ministerului de Interne din Marea Britanie care au competente in combaterea traficului de persoane pentru exploatare prin munca, inspectori ai Autoritatii britanice. Cooperarea romano-britanica a fost initiata in luna mai a acestui an de Darryl Dixon, director de strategie GLA, care a solicitat sprijinul Inspectiei Muncii din Romania pentru a pune bazele unui plan comun de combatere a exploatarii prin munca in care sunt implicati cetateni romani. La actiunea din septembrie, operatiunea comuna a constat in investigarea unui caz de exploatare prin munca, in care sunt implicati lucratori romani recrutati prin agentii de mediere din Romania si plasati la agentii de recrutare din Marea Britanie.

Operatiunea Explorer a durat trei zile, a debutat cu o intalnire tehnica a echipelor de experti romani si englezi, au urmat vizite la ferme unde lucratorii romani isi desfasurau activitatea, interviuri cu muncitorii, intalniri cu reprezentantii agentiilor de recrutare implicate in medierea lucratorilor. S-a pus accent pe identificarea posibilelor victime ale exploatarii, s-au verificat conditiile de munca, respectarea prevederilor legale cu privire la salariul minim. S-au verificat respectarea normelor de sanatate si securitate la locul de munca si modul de functionare a companiilor implicate in procesul de recrutare.

"Operatiunea a fost initiata de GLA ca urmare a primirii mai multor plangeri de la lucratorii romani ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]

Florin Ciocan, demis din functie

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 11:44

Florin Ciocan, demis din functieIn urma actualizaArii indicatorilor de performantaA, contractele de management ale presedintilor-directori generali ai Caselor Judetene de AsiguraAri de SaAnaAtate au incetat in data de 30 septembrie 2015, panaA la organizarea concursurilor de ocupare a acestor functii fiind numiti presAedinti-directori generali interimari, persoane care indeplinesc conditiile necesare pentru aceasta functie, anuntaA CNAS.

Modificarea, in proportie de peste 50% a indicatorilor de performantaA generali sAi specifici sAi a cerintelor specifice postului de presAedinte-director general s-a realizat tinand cont de actualele obiective ale sistemului de asiguraAri sociale de saAnaAtate.
"Am considerat necesaraA aceastaA redefinire a obiectivelor, indicatorii de performantaA erau perimati. PresAedintii-directori generali revocati din functie au posibilitatea saA participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestor functii in concordantaA cu noii indicatori", a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

"Actualizarea indicatorilor s-a realizat cu precadere tinand cont de gradul actual de informatizare a sistemului asigurarilor sociale de sanaAtate. Introducerea cardului national de sanatate daA o noua dimensiune activitatii caselor de asigurari de sanaAtate din punct de vedere al monitorizaArii, evaluarii, validaArii si decontaArii serviciilor medicale. Imbunatatirea colaboraArii cu furnizorii de servicii medicale in interesul asiguratilor este un obiectiv prioritar al ...

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Eveniment de Olt ]

Drept la replica

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 23:15

Cetateanul Multescu Adrian, spune ca mint.

Eu sunt un bun crestin de origine ortodoxa, cred in Dumnezeu, cum cred cei 99,9% din cetatenii comunei mele, nu am mintit si nu voi minti niciodata cetatenii .

Nu cunosc si nu vreau sa aflu rostul acestor rastalmaciri............nu sunt interesat de a intra intr-o polemica, pentru ca ar fi sub demnitatea mea.

Precizez ca dau aceasta replica, pentru cititorii Evenimentului de Olt si nu pentru concetatenii mei, deoarece in comuna pe care o reprezint, sunt cunoscut ca om iar activitatea mea este foarte bine cunoscuta.

Legumicultorul Multescu Adrian, spune ca in camp sunt pietruite numai drumurile folosite de SC Agro-Chirea SRL.

Mentionez ca in satul Rusanesti, pe mijlocul extravilanului am pietruit un drum cu lungimea de aproximativ 9 km. care se intinde de la iesirea din sat pana la canalul pincipal, favorizand accesul in camp tuturor agricultorilor care detin sau muncesc sub orice forma terenuri in partea de nord si de sud a acestuia.

Dupa acest rationament a fost pietruit un drum si in extravilanul satului Jieni, de aproximativ 5 km.

Legumicultorul Multescu ataca in mod nejustificat firmele apropiatilor mei, in conditiile in care aceste firme contribuie cu sume considerabile la bugetul local, in timp ce Multescu Adrian nu isi plateste nici datoriile catre bugetul local fiind restantier pe ultimii 3 ani.

Este absurda afirmatia cu privire la faptul ca folosesc timpul in favoarea firmelor copiilor mei.

Vreau sa pun ca, copii ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sofer amendat pentru transport ilegal de lemne

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 23:15

Sofer amendat pentru transport ilegal de lemneOfiterii din cadrul Serviciului Ordine Publica, impreuna cu politistii de la Postul Plesoiu au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii transportului ilegal de material lemnos. In timpul misiunii, oamenii legii au depistat in trafic un tanar de 24 ani, din judetul Sibiu, care conducea o autospeciala cu remorca, in care se aflau aproximativ 35 de metri cubi de lemne din speciile gorun, carpen, fag, frasin si jugastru. "Din verificari, s-a stabilit ca materialul lemnos nu corespunde, din punct de vedere cantitativ si al speciei, cu datele inscrise in avizul de insotire primar, in care era inscrisa o cantitate mai mica. La fata locului s-au deplasat reprezentanti din cadrul Ocolului Silvic Slatina, care au identificat speciile si au cubat materialul lemnos", a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Tanarul a fost sanctionat contraventional de politisti cu 2.000 de lei, iar cantitatea de lemne, in valoare de 7.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii. Ulterior, materialul lemnos a fost lasat in custodie Ocolului Silvic Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sarbatoarea Nucului de la Curtisoara, la a XVI-a editie

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 23:15

Sarbatoarea Nucului de la Curtisoara, la a XVI-a editieEvenimentul va debuta inca de la ora 09:30 cu un concurs de cai care se desfasoara pe islazul comunal din satul Dobrotinet Vale. Competitia va avea doua probe, una de tractiune si una de frumusete, si sunt asteptati sa ia parte calareti din Curtisoara, dar si din localitatile invecinate. Spectacolul propriu-zis dedicat Sarbatorii Nucului va avea loc in Gradina de Vara cu nuci de langa Caminul Cultural din comuna si va incepe de la ora 13:00. Rand pe rand, pe scena vor urca artisti consacrati ai muzicii populare romanesti, si nu numai, precum si ansambluri folclorice care au reprezentat cu mandrie judetul Olt la manifestarile culturale care au avut loc in tara, dar si in strainatate. Dintre acestia ii enumeram pe curtisoreanca Emilia Alina Dorobantu, Bianca Elena Barbu din Teslui, Nicoleta Iordache din Brancoveni, Georgiana Doina Oprea din Slatina, Iulian Popovici si Cristina Diaconeasa din Slatina, Niculina Stoican, Costinel Alecsandrescu, Ansamblul Profesionist "Doina Oltului" din Slatina cu solistii Neta Soare, Ileana Laceanu, Victorita Cica si Gabriel Zavoianu, Ansamblul Folcloric "Flori de mar" din Curtisoara, Ansamblul Folcloric "Plaiurile Samburestiului" din Samburesti si Ansamblul Folcloric "Mugurasii Brancovenilor" din Brancoveni. Cosmin Ungureanu, primarul comunei Curtisoara, i-a invitat sa-i fie alaturi la manifestarea cultural - artistica pe reprezentantii Prefecturii si Consiliului Judetean Olt, dar si pe senatorul Ion Toma, presedintele UNPR Olt, si pe Emil ...

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Coliziune mortala intre Ganeasa si Padurea Saru
La fata locului au ajuns pompierii de la Detasamentul Slatina, cu un echipaj SMURD si un echipaj de ...
Inundatii in Olt, la Strejesti, Perieti, Slatina, Movileni, Bals si Valea Mare. Apa a intrat in curtile oamenilor, pompierii fiind deja in misiune
Zeci de locuitori din localitatile Strejesti, Perieti, Slatina, Movileni, Bals si Valea Mare sunt de ...
Melania Renghea, condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare
La termenul de marti, instanta de judecata a respins cele trei cereri de schimbare a incadrarii ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook