Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.314 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Intreruperi de curent in Olt

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:20

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentiie conomici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

09:00 - 13:00 Colonesti, Barasti - PTA SMA Vlaici, PTA Chelbesti, PTA Moara Vlaici, PTA Pavaloiu, PTA Ciocanesti, PTA 2 Colonesti, PTA 1 Colonesti, PTA Maruntei, PTA Batareni, PTA Guiesti si posturile de terti PTA Epurare Barasti, PTA Orange Colonesti, PTA Gospodarie Apa Colonesti, PTA SMA Colonesti, PTA Veteni, PTA 2 Barasti de Vede, PTA 1 Barasti de Vede, PTA Popesti (Barasti), PTA Motoiesti, posturile de terti PTA Pompe Apa Barasti, PTA CAP Barasti (Statie Epurare)

13:00 - 17:00 Spineni - PTA Brigada Tractoare Spineni, PTA SMA Alunis, PTA CRR Spineni (tert)

09:00 - 16:00 Radomiresti - PTAb Radomiresti, PTA 5 Radomiresti Bariera, PTA Fripti, PTA 1 Poiana Sat, PTA 2 Calinesti Arpadia, PTA 3 Calinesti, PTA 1 Calinesti, PTA 2 Poiana I.A.S, PTA Zootehnie Calinesti (tert)

09:00 - 16:00 Valeni - PTA 8 Valeni S.M.A, PTA 1 Valeni Sfat, PTA 12 Valeni CAP Zootehnie, PTA 5 Valeni Moara, PTA 13 Asfalt Valeni (tert), PTA CRR Valeni (tert)

09:00 - 16:00 Mihaiesti - PTA 1 Busca, PTA 2 Busca, PTA 3 Busca IAS, PTA 4 Busca IAS, PTA 1 Sfat Mihaiesti, PTA 2 Mihaiesti.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Jandarmii olteni doneaza sange in cadrul unei campanii nationale

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:19

Jandarmii olteni doneaza sange in cadrul unei campanii nationaleCampania de donare de sange a ajuns la cea de-a XI-a editie, aceasta fiind initiata de Patriarhia Romana in anul 2013. Incepand de luni, 23 mai, reprezentantii Jandarmeriei Romane vor dona sange pe baza de voluntariat in Bucuresti si in toate Centrele de Transfuzie Sanguina din tara.

"Campania *Doneaza sange! Salveaza o viata!* are ca scop informarea si constientizarea cu privire la nevoia reala de sange pentru transfuzii din spitalele romanesti, cresterea numarului donatorilor de sange din Romania si imbunatatirea stocurilor sanguine nationale. Pana in prezent, aceasta actiune umanitara s-a concretizat in recoltarea a peste 8 mii de litri de sange", se precizeaza intr-un comunicat remis de Jandarmeria Olt. Potrivit reprezentantilor institutiei, in judetul Olt o astfel de actiune va avea loc pana vineri, jandarmii voluntari din subunitatile oltene urmand sa doneze sange la Centrul de Transfuzie Sanguina din municipiul Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pompier slatinean, medaliat cu bronz la Piatra Neamt

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:19

Pompier slatinean, medaliat cu bronz la Piatra NeamtAngajatul Detasamentului de Pompieri Slatina a reusit sa urce pe podium, respectiv s-a clasat pe locul III la toate cele trei probe ale campionatului, la categoria sa de varsta - peste 45 de ani. Pentru performanta sa, pompierul Vasile Ciobanu a fost recompensat cu medalie de bronz la probele alergare de viteza pe 100 de metri, saritura in lungime cu elan si cros 3.000 de metri. Dupa rezultatul obtinut la Piatra Neamt, sportivul slatinean va reprezenta ISU "Matei Basarab" al judetului Olt si la etapa finala a Campionatului de Atletism si Cros al Ministerului Afacerilor Interne, care se va desfasura in perioada 21-24 iunie la Poiana Brasov.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Constructia unui penitenciar la Caracal, oprita pentru ca era prea aproape de baza Deveselu

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:18

Constructia unui penitenciar la Caracal, oprita pentru ca era prea aproape de baza DeveseluPotrivit sursei citate, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a precizat, marti, intr-o intalnire cu jurnalistii, ca proiectul a fost oprit deoarece viitorul penitenciar ar fi fost construit la aproximativ 2 km de baza de la Deveselu. O explicatie oferita ar fi fost ca nu se poate construi in raza bazei deoarece trebuie sa fie un perimetru de siguranta de 5 km.

Proiectul pentru penitenciarul de la Caracal a primit aviz negativ in urma cererii ministrului Pruna, iar in prezent se cauta o noua locatie deoarece fondurile exista.

In august 2015, Guvernul a autorizat Ministerul Justitiei sa efectueze cheltuieli pentru achizitia de studii de prefezabilitate destinate construirii a doua penitenciare in comuna prahoveana Berceni si in municipiul Caracal din judetul Olt.

Potrivit unui comunicat al Executivului dat la acea data, decizia a fost luata in cadrul sedintei de guvern, fondurile necesare achizitiei celor doua studii, in valoare de un milion de lei, fiind suportate din bugetul aprobat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor din sumele alocate prin Hotararea de Guvern 196/2015. Cele doua penitenciare urmau sa dispuna de o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, construite respectand standarde impuse de Uniunea Europena.

Decizia respectiva reprezinta, conform Executivului, "inca un pas in directia imbunatatirii conditiilor din sistemul penitenciar, avand in vedere faptul ca impotriva statului roman au fost pronuntate 121 de hotarari judecatoresti al caror obiect il ...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Eveniment de Olt ]

Adda, Mihail si Raymond canta la Gala de premiere a Olimpiadei Liceelor

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:18

Olimpiada Liceelor se incheie in acest weekend, si administratia locala le-a pregatit liceenilor un spectacol de final la care sunt asteptati Adda, Mihail si Raymond. Pana atunci, administratia locala cauta un prestator de servicii pentru organizarea evenimentului din ultima zi a competitiei dintre liceele slatinene.

"In fiecare an, administratia slatineana premiaza elevii participanti la manifestarea Olimpiada Liceelor, ajunsa in acest an la a XI-a editie. Pentru desfasurarea evenimentului din data de 29 mai, se solicita prestarea mai multor servicii necesare bunei desfasurari a manifestarii. Primaria municipiului Slatina invita ofertantii al caror obiect de activitate corespunde cerintelor caietului de sarcini sa depuna oferta in scopul atribuirii contractului de prestari servicii de recreere, culturale si sportive, precum si de organizare de evenimente culturale in cadrul manifestarii "Olimpiada Liceelor", se arata in anuntul de licitatie publicat de Primaria Slatina.

Valoarea estimata a contractului este de 45.500 lei, fara TVA.

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Eveniment de Olt ]

Evaluari nationale pentru elevii din primar si gimnaziu

Marti, 24 Mai 2016, ora 19:21

Evaluari nationale pentru elevii din primar si gimnaziuConform calendarului aprobat de minister, elevii din clasa a VI-a de gimnaziu au sustinut pe 23 mai evaluarea la Limba romana si comunicare, iar pe 24 evaluarea la Matematica. Pe 30 mai, peste 3.500 de elevi olteni de clasa a IV-a vor sustine testarea la Limba romana, iar pe 31 mai, proba la Matematica.

In ceea ce priveste Evaluarea Nationala la clasa a II-a, aceasta va fi sustinuta de aproximativ 3.500 de elevi din judet, pe 6 iunie la Limba romana, respectiv 8 iunie - matematica.

Ca si la celelalte examene sustinute de elevi, subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare. Salile in care se dau testele sunt salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod curent. Durata alocata rezolvarii subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV si de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN VI.

Testele vor fi evaluate in cadrul unitatilor de invatamant de cadrele didactice care predau in respectivele scoli. In cazul in care numarul de cadre didactice dintr-o unitate de invatamant este insuficient, presedintele Comisiei de organizare si de administrare a evaluarilor din respectiva unitate de invatamant are obligatia sa solicite comisiei judetene nominalizarea unor cadre didactice din alte scoli. Inainte de inceperea procesului de evaluare, presedintele din centrul de evaluare are obligatia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori. Fiecare test ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Oltul are nevoie de schimbare!"

Marti, 24 Mai 2016, ora 19:21

"Oltul are nevoie de schimbare!"Alegeri locale pe 5 iunie. Ce inseamna un scor bun pentru PNL la Olt?

Bun este un scor suficient de mare sa castigam Consiliul Judetean.

Castigati alegerile la Scornicesti sau doar experienta?

Experienta castigam cu totii, pentru ca in fiecare campanie se intampla cate ceva din care tragi anumite concluzii. Raspunzand strict la intrebarea dvs, va pot garanta ca PNL va castiga fara probleme Primaria Scornicesti.

Cum este, dintr-o data, bun Ioan Prioteasa pentru a fi primar la Scornicesti, cand pana mai ieri era membru de baza al PSD Olt?

Cu Ioan Prioteasa am avut intotdeauna o relatie foarte buna. Am copilarit impreuna, am fost si suntem prieteni, iar acum suntem si colegi de partid. Chiar si in perioada in care eram adversari politici ne-am respectat reciproc, iar venirea lui in echipa noastra a fost una normala. S-a integrat rapid, pentru ca modul lui de a face politica este foarte apropiat de al nostru si de al cetatenilor.

Mai are timp Marius Balasa sa recupereze in fata lui Emil Mot?

A recuperat deja. Campania lui Marius Balasa a fost una foarte bine gandita si l-a propulsat pe primul loc in optiunile electoratului, iar scorul obtinut de PNL Slatina va fi de departe cel mai bun din istoria acestei organizatii.

Cum ar fi Consiliul Judetean Olt condus de un liberal? Daca Gigel Stirbu vrea sa ramana mai departe in Parlamentul Romaniei si sunteti propus dumneavoastra la sefia CJ, acceptati?

Va pot garanta ca se va vedea o diferenta majora intre un judet condus de un ...

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Eveniment de Olt ]

Accident cu doi raniti intre Brancoveni si Osica de Sus

Marti, 24 Mai 2016, ora 19:18

Accident cu doi raniti intre Brancoveni si Osica de SusPolitistii din cadrul Serviciului Rutier Olt care au efectuat cercetarile la fata locului au stabilit ca evenimentul rutier s-a produs pe fondul vitezei excesive. "Un barbat de 46 ani din comuna Visina Noua, in timp ce conducea autoturismul, din directia Caracal spre Piatra Olt, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul directiei de deplasare, a derapat si s-a rasturnat in afara partii carosabile, pe un teren arabil", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Dupa ce BMW-ul s-a rasturnat pe camp, atat soferul, cat si pasagerul din masina, un tanar de 26 de ani din comuna Vadastra, au fost raniti. La fata locului s-au deplasat paramedicii de pe echipajul SMURD al Garzii de Interventie Osica de Sus si o ambulanta a Serviciului de Ambulanta Judetean Olt. "Cele doua persoane ranite au fost gasite in afara autoturismului rasturnat in afara drumului. Paramedicii au acordat ingrijiri medicale soferului autoturismului, care prezenta un traumatism cranio-cerebral, dureri in zona toracica si excoriatii la nivelul fetei. Paramedicii l-au transportat pe pacient la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Gasit constient si prezentand dureri de cap, pasagerul de pe scaunul din dreapta fata a fost transportat cu ambulanta la UPU", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt. In urma efectuarii unor ...

Actualitate / stiri Actualitate125 vizite[ Eveniment de Olt ]

Piesa de teatru in premiera la Slatina

Marti, 24 Mai 2016, ora 19:18

Piesa de teatru in premiera la SlatinaPiesa apartine scriitorului ucrainean de origine romana Mihai Hafia Traista, regia spectacolului fiind a actorului Nicu Ioan Popa - PIN si Luminitei Misu.

Emotionati sau nu, pe scena vor urca micii actori George Eugen Burca - bursucul Radoi, Catalin Ionel Cretu - vulpoiul Nechita, Elena Bianca Danauta - iedul Victoras, Ioana Draguloiu - iedul Grigoras, Maria Giulia Elena Ilie - pupaza Hafita, David Marian Ovidiu Ladariu - regele Martin cel Adormit, Rebeca Maria Mitrica - randunica Veronica, Elena Paraschiva - cerbul Simion cel Intelept, Teodora Pacioianu - Rila Iepurila, Karina Valceleanu - ciocanitoarea Cioca Boca, Casandra Sarpe - vulpea Paraschiva, Thea Alessia Maria Vochita - veverita Ana, Tea Elena Barbulescu - veverita Ilinca, Ariana Maria Graur - Arlechin 1 si Sara Ilinca Usurelu - Arlechin 2. "Cand e sa se intample... se intampla! O poveste dramatizata special pentru membrii trupei de teatru *KIDStar* a ajuns la confruntarea finala cu maria sa publicul. *SCRISOARE din A...FRICA* sau *Intamplari din padurea argintata* a scriitorului ucrainean de origine romana Mihai Hafia Traista va vedea luminile rampei miercuri, 1 iunie 2016, de Ziua Internationala a Copilului. Emotiile ne bantuie deopotriva, actori, regizori, staff tehnic. Va invitam sa ne bucuram impreuna de spectacol, de frumos, de copilarie, intr-un cuvant de teatru si sa ne credeti pe cuvant ca orice asemanare cu realitatea... nu este pur intamplatoare!", au scris organizatorii spectacolului pe pagina de ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Eveniment de Olt ]

Castigatorii concursului pentru ocuparea posturilor vacante in IPJ Olt

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:59

Castigatorii concursului pentru ocuparea posturilor vacante in IPJ OltToate posturile scoase la concurs de IPJ Olt au fost vacante la nivelul posturilor de politie comunale din judet si sunt de ajutor de sef de post.

In urma concursului, cei care au ocupat posturile destinate incadrarii directe sunt:

Corbu: Teodor Manuel Badarau - 9,50 proba sportiva, 9,85 proba scrisa, 9,67 nota finala, 9,30 nota examen Bacalaureat

Izvoarele: Sorina Valentina Necsulescu - 10 proba sportiva, 8,65 proba scrisa, 9,32 nota finala, 6,90 nota examen Bacalaureat

Oboga: Lucian Alexandru Barbu - 10 proba sportiva, 8,80 proba scrisa, 9,40 nota finala, 7,70 nota examen Bacalaureat

Osica de Sus: Delia Andreea Surdu - 10 proba sportiva, 7,75 proba scrisa, 8,87 nota finala, 9,01 nota examen Bacalaureat

Samburesti: Nicolae Cosmin Craciunescu - 10 proba sportiva, 9,55 proba scrisa, 9,77 nota finala, 7,69 nota examen Bacalaureat

Sarbii Magura: Stelian Daniel Lujeru - 10 proba sportiva, 8,35 proba scrisa, 9,17 nota finala, 6,73 nota examen Bacalaureat

Spineni: Ilie Sorinel Bobaru - 10 proba sportiva, 9,10 proba scrisa, 9,55 nota finala, 7,90 nota examen Bacalaureat

Topana: Ioan Ionica -10 proba sportiva, 9,10 proba scrisa, 9,55 nota finala, 6,45 nota examen Bacalaureat

Valcele: Constantin Ghergus - 10 proba sportiva, 8,95 proba scrisa, 9,47 nota finala, 6,20 nota examen Bacalaureat

Verguleasa: Ana Monica Toma - 10 proba sportiva, 8,80 proba scrisa, 9,40 nota finala, 8,22nota examen Bacalaureat

Vitomiresti: Elena Adina Catrina - 10 proba sportiva, 8,65 proba scrisa, ...

Actualitate / stiri Actualitate141 vizite[ Eveniment de Olt ]

Istoria recenta a Romaniei, disciplina optionala la liceu din toamna

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:22

"Noul curriculum sustine o abordare flexibila prin ponderarea studierii evenimentelor in favoarea ansamblului si a perspectivei asupra trecutului, respectiv prin aprofundarea si interpretarea trecutului in locul memorarii unor serii cronologice si al istoriei de tip narativ si enciclopedic", precizeaza reprezentantii MENCS.

Continuturile programei sunt grupate in patru capitole, fiecare capitol corespunzand etapelor general acceptate in care a evoluat Romania de la 23 august 1944 pana in 1989. Ultimul decupaj este perioada parcursa din 1990 pana in 2007 (anul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana), an considerat un reper important al evolutiei istoriei contemporane. Criteriul de referinta in fixarea acestor perioade cronologice il reprezinta proiectele de tara disputate si asumate de catre actorii politici si ai societatii civile in fiecare dintre aceste perioade.

"Programa disciplinei Istoria recenta a Romaniei sustine finalitatile cursului general de istorie prin setul asumat de valori si atitudini si prin competentele generale si specifice pe care le promoveaza. Ea propune un demers didactic realizat din perspectivele educatiei pentru drepturile omului, educatiei pentru diversitate, educatiei pentru dimensiunea de gen, a perspectivelor multiple asupra istoriei, a problemelor sensibile si controversate, a strategiilor de argumentare, negociere si cooperare, dar si a utilizarii surselor multiple de informare si documentare", detaliaza aceleasi surse.

Programa cursului ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

25 mai, termen limita pentru depunerea formularului 221

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:21

Obligatia de depunere a formularului 221 revine contribuabililor - persoane fizice care realizeaza venituri din activitati agricole pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit, provenind din cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si altele asemenea; cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.

In cazul in care activitatea agricola pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit se desfasoara in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, obligatiile declarative revin asocierii si se indeplinesc de catre asociatul care raspunde pentru indeplinirea obligatiilor asociatiei fata de autoritatile publice.

Declaratia nu se depune de catre:

-persoanele fizice/membrii asocierilor fara personalitate juridica ce detin cu orice titlu suprafete de teren destinate productiei agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere graminee si leguminoase pentru productia de masa verde, destinate furajarii animalelor detinute de contribuabilii respectivi, pentru care venitul se determina pe baza normelor de venit si a veniturilor neimpozabile in limitele stabilite potrivit tabelului cu produse vegetale si suprafete eligibile, precum si animale/nr. capete (numar familii de albine);

-contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole pentru care nu exista obligatia stabilirii normelor de ..

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Bonurile castigatoare la loteria bonurilor fiscale

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:21

Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), copia actului de identitate si o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care va fi scris numarul unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF. In situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Daca in urma centralizarii se constata depasirea numarului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

In cazul realizarii celei de-a doua etape de selectie, va fi extras un ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Concurs cu premii organizat de Atelierul Intercultural Victoria

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:19

"Vrem sa redam Slatinei un monument istoric de care pe multi ii leaga amintiri si sa dam comunitatii o lectie de istorie slatineana prin fotografie. Ce trebuie sa faci tu? Sa cauti prin podul bunicilor, prin cutia cu fotografii, prin albumele vechi si sa aduci la Primarie fotografii de familie, datand pana in anul 1990, fotografii cat mai vechi, care sa arate celor de azi cum era Slatina odinioara, cum se imbracau oamenii, cum se facea comertul sau cate masini erau in Slatina, cine erau cetatenii Slatinei, care erau categoriile sociale din care proveneau. Noi le vom prelucra si le vom expune la sfarsitul lunii iunie 2016 in cadrul unei expozitii de 5 zile la fostul Cinema Victoria, actualul Atelier Intercultural Victoria. Tu le vei stabili un titlu astfel incat vizitatorii sa stie despre ce si despre cine este fotografia ta veche", precizeaza reprezentantii Atelierului Intercultural Victoria.

Fotografiile expuse vor fi luate in custodie, si vor fi inapoiate celui care le-a adus.

Toate persoanele care aduc fotografii vor fi inscrise intr-o tombola al carei castigator va fi extras in ultima zi a expozitiei.

"Premiul? Un aparat de fotografiat numai pentru tine. Vom avea onoarea ca tu sa faci prima poza a noului Atelier Intercultural Victoria si o vom folosi in toate materialele de promovare a atelierului", mai spun reprezentantii Atelierului Intercultural Victoria.

Detaliile despre tombola si participare vor fi anuntate in perioada imediat urmatoare.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Noi decidem! Noi castigam!"

Luni, 23 Mai 2016, ora 19:18

"Noi decidem! Noi castigam!"Doamna doctor, este o surpriza candidatura dvs. la Primaria Municipiului Slatina. Sunteti singura femeie inscrisa in competitia electorala la Slatina, cum v-ati hotarat sa candidati?

Precum multi alti cetateni ai orasului, mi-am pus intrebarea "Pe cine votez?". Am studiat oferta electorala, dar tot nu am reusit sa ma decid. Atunci, m-am hotarat sa candidez, asa ca am trecut la fapte si anume la strangerea semnaturilor de sustinere. Cu totii stim ca o astfel de candidatura presupune foarte multa munca, energie, responsabilitate, daruire dar si timp. Nu pot sa ascund faptul ca am fost ofertata de doua partide sa candidez ca reprezentant al lor, dar mi-am asumat riscul si am ramas un independent 100%. Ideea de femeie primar nu a aparut recent. Prima femeie primar din Romania, invatatoarea Luiza Zavlovschi, a fost aleasa impotriva reprezentantului partidului de guvernamant, de taranii satului Buda, judetul Vaslui, in anul 1930, cand ea avea 47 de ani. Daca in anul 1930, intr-un sat izolat, oameni simpli au reusit sa invinga prejudecatile, sper ca in anul 2016 un oras cu aproximativ 70.000 de votanti, intr-o zi de sarbatoare, vor reusi sa faca schimbarea mult dorita. De altfel, exista multe femei primar in Romania si aici as aminti pe Olguta Vasilescu de la Craiova, pe doamna Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, judetul Constanta, doamna Suciu Lucia, primarul comunei Chinteni, judetul Cluj si lista poate continua. Se pare ca alegerea unei femei primar a devenit un trend la ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Olt

Luni, 23 Mai 2016, ora 19:18

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

09:00 - 13:00 Tatulesti, Spineni - PTA Barbalai, PTA 1 Magura, PTA 2 Magura, PTA Mircesti, PTA Momaiu, PTA Vineti, PTA Spital Spineni

13:00 - 17:00 Tatulesti, Spineni - PTA Momaiu, PTA Vineti, PTA Spital Spineni, PTA 2 Cuza Voda, PTA 1 Cuza Voda, PTA Brigada Tractoare Spineni si postul de terti PTA Gospodarie Apa Cuza Voda

09:00 - 17:00 Corabia - PTA 1 Silistioara, PTA 2 Silistioara

08:00 - 10:00, 14:00 - 16:00 Slatina, Brebeni - Slatina: PTAB Agricultorului, PTA Transchin (tert), PC CEF Olt Piess (tert), PTA Depozit MFA (tert), Brebeni integral

08:00 - 16:00 Slatina - PTA Herghelie Slatina, PTA Depozit MFA.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Elevii din Slatina, pe primul loc la concursul "Educatie rutiera - educatie pentru viata"

Luni, 23 Mai 2016, ora 19:18

Elevii din Slatina, pe primul loc la concursul "Educatie rutiera - educatie pentru viata"Palatul Copiilor "Marius Bunescu" din municipiul Caracala fost locatia in care vineri, 20 mai, a avut loc etapa judeteana a Concursului National "Educatie rutiera - educatie pentru viata".Concursula fost initiat de catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si Ministerul Afacerilor Interne, prin Directia Rutiera din cadrul Politiei Romane, in scopul formarii comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie in randul elevilor.

La etapa judeteana a concursului de educatie rutiera au participat elevi de gimnaziu si liceu din municipiile Slatina, Caracal si orasul Scornicesti.

"Concursul a constat in sustinerea unei probe teoretice, in vederea verificarii cunostintelor in domeniul rutier, pe baza de chestionar, si a unei probe practice, constand in parcurgerea unui traseu de indemanare cu bicicleta, in poligon", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Juriul a fost alcatuit din reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Olt si ai Inspectoratului Scolar Judetean Olt. La gimnaziu, echipajele castigatoare au fostScoala Gimnaziala "Constantin Brancoveanu" Slatina - locul I, Scoala Gimnaziala "Nicolae Coculescu" Scornicesti - locul II, Liceul Tehnologic "Constantin Filipescu" Caracal - locul III, iar la liceu Colegiul National Agricol "Carol I" Slatina - locul I, Liceul Tehnologic "Constantin Brancoveanu" ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Eveniment de Olt ]

Elevii de la trupa MGV din Caracal, cei mai buni dansatori

Luni, 23 Mai 2016, ora 19:18

Elevii de la trupa MGV din Caracal, cei mai buni dansatoriCea de-a III-a editie a Concursului interjudetean de dans "Pe aripile dansului" a avut loc duminica, 22 mai, si a adunat la start sute de copii din judetele Olt, Dolj si Teleorman. Manifestarea a fost organizata de Primaria si Consiliul Local Corabia siScoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Corabia si s-a desfasurat pe scena amenajata in PiataIndependentei din orasul de la Dunare.

Si-au dat concursul aproximativ 50 de trupe siformatii din cele trei judete, care au prezentat dansuri sportive, dansuri moderne, dansuri tematice, dans urban, street dance, majorete, etc. Juriul, al carui presedinte a fost LuminitaFloricel, inspector scolar pentru educatie permanenta siactivitatiextrascolarein cadrul Inspectoratului ScolarJudetean Olt, a acordat premiile I, II, III simentiune la categoriile de varsta - invatamantprescolar, invatamant primar siinvatamant gimnazial pentru fiecare categorie de dans in parte - individual, perechi, trupe siformatii de dans.

Cu o evolutie de exceptie pe scena de pe platoul din fata Primariei orasului Corabia, trupa desemnata castigatoarea trofeului "Pe aripile dansului" a fost MGV a Scolii Gimnaziale "Nicolae Titulescu" din municipiul Caracal. A III-a editie a concursului din localitatea dunareana s-a incheiat cu un concert extraordinar sustinut de Reyna Vox si trupa sa de dansatori, dar si de Formatia "Impuls" din Corabia.

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mari Curt si angajatul de la Inmatriculari auto, cate 4 ani de inchisoare

Duminica, 22 Mai 2016, ora 23:59

Mari Curt si angajatul de la Inmatriculari auto, cate 4 ani de inchisoareMagistratii Judecatoriei Slatina au dat la finalul saptamanii trecute sentinta in dosarul in care Marius Curt si Gabriel Micli, analist programator la Inmatriculari auto, sunt acuzati de abuz in serviciu, frauda informatica si fals informatic. Instanta a respins cererea formulata de Curt, privind constatarea nulitatii absolute a interceptarilor telefonice transcrise si atasate la dosarul cauzei si de excludere a probelor obtinute prin metoda speciala a supravegherii tehnice, precum si cererile formulate de ambii inculpati privind schimbarea incadrarii juridice a faptelor.

Gabriel Micli a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, la 2 ani si 4 luni de inchisoare pentru frauda informatica si la 1 an si 2 luni de inchisoare pentru fals informatic.

"Contopeste pedepsele aplicate inculpatului in cauza dedusa judecatii urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an si 2 luni, in total va executa 4 ani si 2 luni inchisoare in regim de detentie. (...) Interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei rezultante a inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de ...

Actualitate / stiri Actualitate148 vizite[ Eveniment de Olt ]

Bagati in spital de un sofer baut

Duminica, 22 Mai 2016, ora 23:19

Bagati in spital de un sofer bautLa fata locului s-au deplasat pompierii cu autospeciala pentru descarcerare si echipajul SMURD Bals, in sprijinul lor venind cadrele medicale de pe echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta Olt, dar si elicopetrul SMURD de la Craiova.

"Persoana care a fost descarcerata de pompieri era pasager pe scaunul din dreapta fata al autorismului. Este vorba de un barbat de 48 de ani, din Slatina, care a suferit o fractura la membrul superior drept si o fractura la membrul inferior stang, fiind transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova. La aceeasi unitate medicala a ajuns cu elicopterul si sotia barbatului, de 46 de ani, tot din Slatina, care avea o fractura de glezna. Celeilalti doi raniti au necesitat la randul lor asistenta medicala si au fost transportati la Spitalul Orasenesc Bals", a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu de la Compartimentul de Informare si Relatii Publice al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Politistii rutieri ajunsi la locul producerii accidentului au stabilit ca soferul autoturismului era baut. "Un barbat de 55 de ani, din Oboga, in timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul directiei de mers si a lovit un cap de pod din beton. Testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 1,04 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat", a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

In cauza, oamenii legii au intocmit acte premergatoare pentru ..

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Eveniment de Olt ]

Dosare penale pentru pescuit electric

Duminica, 22 Mai 2016, ora 23:19

Dosare penale pentru pescuit electricIn noaptea de 19 spre 20 mai, o echipa operativa din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Olt s-a aflat in misiune pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol. In jurul orei 23:30, oamenii legii au depistat pe raul Olt, in comuna Izbiceni, doi barbati de 59, respectiv 63 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Teleorman, care pescuiau dintr-o barca pneumatica cu vasle. Braconierii prinsesera aproximativ sase kilograme de peste, din specii diferite, folosind la activitatea infractionala un proiector pentru iluminat, doua dispozitive electronice si un aparat electric, confectionate artizanal si alimentate la un acumulator auto de 12 volti.

Politistii de frontiera au ridicat bunurile in valoare de 1.000 de lei, in vederea continuarii cercetarilor, iar cantitatea de peste, in valoare de 48 lei, a fost predata spre valorificare catre Agentia Finantelor Publice Corabia. Potrivit comisarului sef Florian Furculescu, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Olt, in cauza s-au intocmit dosare penale in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "pescuitul prin orice metode al reproducatorilor, in perioada de prohibitie, si distrugerea icrelor embrionate de peste in zonele de reproducere naturala", si "pescuitul electric, detinerea aparatelor si dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare".

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Eveniment de Olt ]

Porti deschise la Clubul Nautic "Plaja Olt"

Duminica, 22 Mai 2016, ora 23:19

Porti deschise la Clubul Nautic "Plaja Olt"O atmosfera relaxanta si placuta i-a asteptat pe vizitatorii Clubului Nautic "Plaja Olt" la evenimentul de deschidere organizat de Primaria Slatina la sfarsitul saptamanii trecute. Chiar daca manifestarea a coincis cu sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena, vremea frumoasa a tinut cu organizatorii si slatinenii au venit in numar mare sa vada unde vor putea petrece timpul liber in aceasta vara.

"Astazi (n.red. sambata, 21 mai), de Sfanta sarbatoare a Imparatilor Constantin si Elena, Clubul Nautic "Plaja Olt" isi deschide portile pentru vizitatorii sai, atat din Slatina, cat si din regiune, dat fiind ca facilitatile oferite sunt cat se poate de atractive, si asigura o varianta placuta de petrecere a timpului liber si a unei vacante de neuitat, cu cheltuieli reduse, pentru ca avem tarife mici, accesibile tuturor categoriilor de populatie. Clubul Nautic "Plaja Olt" va oferi incepand de luni posibilitatea practicarii unor sporturi, dar si momente placute de recreere si odihna, relaxare. Detinem 7 hectare de spatiu verde. Cei interesati pot practica tenis de camp - pe timp de zi si noapte, voleibeach, fotbal, pot sa joace minigolf; de asemenea, copiii se pot plimba cu rolele, bicicletele, pentru ca avem la inchiriat, si repet, tarifele sunt scazute. Pot practica fitness, pot face sauna, masaj, suntem dotati si cu un centru de ingrijire si infrumusetare cu personal calificat - coafeza si frizer. Fac mentiunea ca tot personalul bazei are o pregatire profesionala foarte buna. Pe ...

Actualitate / stiri Actualitate83 vizite[ Eveniment de Olt ]

Elevii olteni, castigatori la concursul "Coloreaza-ti viata altfel...fara droguri!"

Duminica, 22 Mai 2016, ora 19:18

Elevii olteni, castigatori la concursul "Coloreaza-ti viata altfel...fara droguri!""Editia din acest an a concursului a avut ca obiectiv general cresterea nivelului de informare, educare si constientizare a populatiei scolare in vederea neinceperii consumului de droguri, in cadrul programelor scolare, extrascolare si de petrecere a timpului liber. Tema concursului din acest an a fost "Coloreaza-ti viata altfel...fara droguri!" , iar sectiunile de concurs cu caracter cultural-artistic care au incurajat dezvoltarea abilitatilor personale prin intermediul carora sa se promoveze un mesaj antidrog, au fost eseu literar (in limba romana, maghiara, rromani), film de scurt metraj, spot, arte vizuale", a precizat Nicoleta Martinescu, coordonatorul CPECA Olt.

Astfel, castigatorii concursului la nivel judetean au fost:

-Sectiunea Grafica gimnaziu: Darius Petru Voicu - Colegiul National "Ion Minulescu" Slatina; liceu: Alexandra Peia - Colegiul National "A.I.Cuza" Corabia

-Sectiunea Pictura gimnaziu: Niculina Camelia Calin - Scoala Gimnaziala Nr.1 Slatina; liceu: Emanuela Morosan - Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" Slatina

-Sectiunea Eseu literar gimnaziu: Maria Maricutoiu, Colegiul National "Ion Minulescu" Slatina; liceu: Maria Simona Petrisor, Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal

-Sectiunea Spot: Giovani Luca, Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal

-Sectiunea Film: Alexandra Cristiana Smarandescu, Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal.

"Lucrarile care au obtinut premiul I la nivel judetean vor fi transmise catre Agentia Nationala ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

Tanara data disparuta, gasita inecata in raul Olt

Duminica, 22 Mai 2016, ora 19:18

Tanara data disparuta, gasita inecata in raul OltDuminica dimineata, in jurul orei 10:30, pompierii au fost solicitati sa intervina prin 112 pentru degajarea unui cadavru aflat pe raul Olt, la un kilometru distanta de Podul Olt spre localitatea Salcia.

"Echipa de cautare-salvare a Detasamentului de Pompieri Slatina s-a deplasat la fata locului si cu ajutorul unei barci pneumatice si a accesoriilor din dotare au reusit sa scoata trupul neinsufletit al tinerei la mal. S-a constatat ca aceasta era decedata de cateva ore, tanara fiind data disparuta de familia ei inca de sambata", a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt.

Potrivit unor informatii, rudele nu mai dadeau de tanara de doua zile, pentru ca nu le mai raspundea la telefon. Ingrijorati, apropiatii au inceput sa o caute in cursul zilei de sambata, in aceeasi zi familia sesizand si Politia despre disparitia ei. Ajutati de oamenii legii, cu totii au cautat-o si in momentul in care duminica au vazut masina tinerei pe un dig de langa raul Olt, situat pe raza localitatii Salcia, si-au dat seama ca i s-a intamplat ceva. La scurt timp, cadavrul tinerei a fost vazut plutind pe raul Olt. "Tanara data disparuta a fost gasita inecata in raul Olt, pe raza localitatii Salcia. Politistii fac cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a imprejurarilor in care persoana s-a inecat", a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Cadavrul tinerei a fost transportat la morga Spitalului Slatina, in ...

Actualitate / stiri Actualitate216 vizite[ Eveniment de Olt ]

87 de olteni, angajati in urma Bursei generale din aprilie

Duminica, 22 Mai 2016, ora 19:18

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt a organizat pe 14 aprilie, sub egida "Ziua angajatorilor europeni", Bursa generala a locurilor de munca. "Cei 46 agenti economici care au participat la bursa in cele doua locatii - Slatina si Caracal, au prezentat o oferta de 431 de locuri de munca vacante, din care 25 pentru studii superioare. Au participat la bursa 915 persoane, din care 359 au fost selectate pentru interviu sau proba de lucru. Au fost incadrate 87 persoane din totalul celor intervievate, in meserii precum contabil, zidar, sudor, dulgher, ospatar, bucatar, confectioner asamblor articole din textile, secretara, receptionist, mecanic agricol, agricultor, muncitor necalificat", a spus Elena Iordache, purtatorul de cuvant al institutiei oltene.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Se reia capturarea maidanezilor din Slatina

Joi, 19 Mai 2016, ora 23:59

Se reia capturarea maidanezilor din SlatinaReprezentantii Serviciului public de gestionare a cainilor fara stapan vor demara in curand strangerea maidanezilor de pe strazile Slatinei, ca urmare a obtinerii autorizatiei de functionare pentru adapostul de la Saracesti, care a fost reabilitat.

"Eforturile pentru modernizarea adapostului canin anterior mentionat vor continua in perioada urmatoare, Primaria municipiului Slatina alocand deja in acest sens suma de 500.000 de lei de la bugetul local. Pana joi - 19 mai, au fost capturati in jur de 30 de caini fara stapan, estimandu-se ca numarul acestora va creste semnificativ in perioada ce urmeaza", a precizat Mugurel Manea, purtatorul de cuvant al Primariei Slatina.

Totodata, animalele capturate vor putea fi adoptate de iubitorii de animale din oras. "Doritorii trebuie sa stie faptul ca adoptarea/revendicarea cainilor fara stapan este gratuita, animalele urmand sa fie incredintate noilor stapani deparazitate, sterilizate si vaccinate. Persoanele interesate isi pot alege dintre patrupede in urma unei vizite la adapostul canin de la Saracesti, zilnic de luni pana vineri, intre orele 12:00 - 18:00. Reamintim faptul ca, pentru solutionarea definitiva a problemei cainilor fara stapan din Slatina, autoritatile locale au decis sa renunte la metoda contractelor cu firme private in favoarea infiintarii unui Serviciu de Ecarisaj propriu care sa rezolve acest aspect, avantajele acestei decizii fiind multiple. Reluarea actiunii de capturare a cainilor fara stapan in municipiu va duce ..

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Condamnat pentru pornografie infantila

Joi, 19 Mai 2016, ora 23:20

Condamnat pentru pornografie infantilaInstanta de judecata a mentinut joi masura arestarii preventive luata fata de inculpatul din Vulturesti, care in prezent se afla in Penitenciarul Craiova, tanarului fiindu-i confiscate de catre magistrati mai multe bunuri proprietate personala. Totodata, Marian Pradatu este obligat de Tribunalul Olt sa plateasca partii civile 20.000 de lei cu titlu de daune morale si suma de 1.000 de lei cheltuieli judiciare statului.

"(...) Condamna inculpatul Pradatu Marian Constantin Ionut, fara antecedente penale, in prezent aflat in stare de arest preventiv in Penitenciarul Craiova, la 2 ani inchisoare pedeapsa principala si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor. (...) Mentine masura arestarii preventive luata fata de inculpat prin incheierea nr. 8/21.01.2016 a judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Olt. Deduce din pedeapsa aplicata perioada retinerii si arestarii preventive, incepand cu data de 20.01.2016 la zi . Dispune confiscarea speciala de la inculpat a urmatoarelor bunuri proprietate personala: un laptop, un telefon mobil, doua memory stick. Admite actiunea civila promovata de partea civila si obliga inculpatul la plata sumei de 20.000 lei cu titlu de daune morale catre partea civila. (...) Cu apel in 10 zile de la comunicare", se precizeaza in solutia pe scurt data de instanta de judecata. La o zi dupa aflarea sentintei niciuna dintre partile implicate in proces nu formulase contestatie impotriva deciziei data de magistratii olteni, ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltul, in continuare deficitar la aprovizionarea cu vaccinul hexacima

Joi, 19 Mai 2016, ora 23:19

Oltul, in continuare deficitar la aprovizionarea cu vaccinul hexacimaLa inceputul anului, DSP a primit o cantitate de 1.800 doze de vaccin hexacima, care reprezinta un procent de aproximativ 53% din necesarul trimestrului I 2016, respectiv 3.400 doze, vaccin care a fost distribuit medicilor vaccinatori (vaccin hexacima, produs biologic care se adreseaza grupelor de varsta 2, 4, 11 luni), precizeaza institutia olteana, insa vaccinul nu a fost de ajuns. Din informatiile oficiale, la sfarsitul lunii aprilie mai existau in teritoriu doar 69 doze de vaccin hexacima neadministrate (contraindicati temporar, neprezentarea la cabinetul medical pentru vaccinare). La momentul de fata, in judet sunt peste 1.000 de bebelusi care asteapta vaccinarea.

"La nivelul judetului Olt se inregistreaza 1.126 restantieri pentru produsul biologic. Pentru asigurarea continuitatii vaccinarii, la sfarsitul anului 2015 s-a intocmit un necesar trimestrial (3.400 doze - trimestrul I + 2.700 doze - trimestrul II al anului 2016), transmis catre Ministerul Sanatatii si Centrul National de Supraveghere si Control Boli Transmisibile Bucuresti. Asteptam aprovizionarea cu o noua transa, care se va face in momentul in care Ministerul Sanatatii va finaliza procedurile de licitatie nationala, insa nu avem informatii concrete asupra unei date calendaristice", a precizat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Dragi slatineni,

Joi, 19 Mai 2016, ora 23:17

Dragi slatineni,Pana cand sa mai vedem un oras fara rost, un oras furat, un oras amanetat pana la ultimul vis?

Pana cand sa mai vedem un oras in transee, in care soldatii par ca au capitulat in fata asfaltarilor dragniene fara cap, un oras in care spaga este mai prezenta ca aerul? Si asta nu o spun eu, ci organele statului.

Pana cand sa le explicam copiilor nostri ca noua, oamenilor mari, ne-a fost teama sa luptam pentru viitorul lor?

Eu stiu ca "Daca lupti, poti sa pierzi, dar daca nu lupti, ai pierdut deja." Iar eu am decis sa lupt. Pot sa lupt singur, dar ca sa scapam de coruptia din Slatina am nevoie de ajutorul dumneavoastra!

Proiectele mele, care de fapt sunt proiectele dumneavoastra, doar analizate si asumate de mine, va sunt cunoscute acum si reprezinta solutii pentru problemele stringente cu care se confrunta Slatina in acest moment, reprezinta solutii pentru educatie, pentru sanatate, pentru Padurea Strehareti de care primaria si-a batut joc in ultimii ani, pentru siguranta cetateanului, tineret si sport.

Toate aceste proiecte sunt realiste, sunt necesare pentru Slatina, sunt remediul pentru sanatatea orasului, pentru ca orasul nostru este bolnav, oameni buni! A fost imbolnavit de spagari si de clientela politica.

E timpul sa ne trezim orasul din aceasta motaiala resemnata. E vremea sa spunem lucrurilor pe nume si sa luam atitudine! Am fost mintiti si suntem mult prea dezamagiti. Slatina a fost furata si acum vor sa se intoarca sa o jupoaie. Deci: PANA CAND, cat sa mai ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Eveniment de Olt ]

Flori pe Esplanada pana pe 22 mai

Joi, 19 Mai 2016, ora 23:17

Flori pe Esplanada pana pe 22 maiEsplanada va fi pentru patru zile inundata de flori si parfum, producatorii din domeniu fiind prezenti la cea de-a XXII-a editie a manifestarii Expo Flora, organizata la Slatina de administratia locala. Deschiderea oficiala a avut loc joi, in jurul amiezii, insa multi slatineni au venit mai devreme ca sa admire si sa cumpere produsele expuse.

Pe langa flori, plante ornamentale si specii arboricole, slatinenii pot achizitiona si produse artizanale de la cei cativa comercianti veniti la manifestare.

"A avut loc lansarea oficiala a celei de-a XXII-a editii a Expo Flora. Sunt prezenti in jur de 60 agenti economici, o parte din ei inca sunt pe drum. Majoritatea provin din afara judetului Olt, ei au avut de platit o taxa de autorizare de 12 lei, la care s-a adaugat o taxa complementara de 2 lei/mp/zi. Vorbim de o manifestare dedicata iubitorilor de flori, unde sunt prezenti agenti economici din domeniu, insa sunt si cativa producatori ce vand produse artizanale. Comerciantii vor fi prezenti pe Esplanada pana pe 22 mai", a explicat Mugurel Manea, purtatorul de cuvant al Primariei Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Slatineanca gasita moarta in locuinta
Caz incredibil in municipiul Slatina. O femeie de 59 de ani, din localitate, care statea cu chirie ...
Gasit spanzurat in garaj
Solicitarea a fost primita prin apelul de urgenta 112, in jurul orei 08:00, iar la fata locului s-au ...
Primar trimis in judecata pentru conflict de interese
Primarul comunei Rusanesti este acuzat de conflict de interese, dupa ce o parte insemnata din ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor