Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.338 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Numarul oltenilor cu permis auto, in crestere

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 23:16

Numarul oltenilor cu permis auto, in cresterePotrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, in trimestrul III al acestui an 3.482 de candidati au fost examinati la proba teoretica, din care 1.688 (48%) au fost declarati admisi, iar 1.794 (52%) au fost respinsi. De asemenea, 2.368 de candidati au fost examinati la proba practica, 1.401 (59%) dintre acestia fiind declarati admisi, iar 967 (41%) respinsi. In privinta permiselor de conducere emise, numarul acestora a inregistrat o crestere cu 23% fata de trimestrul III al anului 2016. Potrivit reprezentantilor Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Olt, in ultimele trei luni ale anului au fost emise 4.751 permise de conducere, fata de 3.865 cate au fost emise in aceeasi perioada a anului trecut. Si numarul certificatelor de inmatriculare emise a fost in crestere cu 37%, respectiv 4.657 in trimestrul III 2017 fata de 3.392 in trimestrul III 2016. De asemenea, statisticile mai arata ca numarul autorizatiilor provizorii de circulatie emise a fost in scadere fata de perioada similara a anului trecut, respectiv 2.076 fata de 2.133.

O analiza comparativa a primelor noua luni din anul 2017, in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, releva faptul ca numarul soferilor olteni a crescut cu 77%. Potrivit SPCRPCIV Olt, de la inceputul anului si pina la sfarsitul lunii septembrie au fost examinati 17.316 candidati fata de 15.268, cresterea fiind de 13%, iar numarul permiselor de conducere emise a fost de 16.574 fata de 9.374, cresterea fiind de 77%. Si in privinta ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

Un fost primar si-a recunoscut vinovatia in fata procurorilor

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 23:16

Un fost primar si-a recunoscut vinovatia in fata procurorilorInitial, in dosar erau doar cinci inculpati - Robert Costin Vilceleanu, primarul in functie, Elena Olteanu, secretarul primariei, contabila Roxana Gradinaru, casierul Marin Mitrica si un fost consilier, Romulus Enache. Ulterior, extinderea cercetarilor l-a adus in postura de inculpat si pe Ion Luta, fostul primar al localitatii. Doi dintre acestia, respectiv Ion Luta si Elena Olteanu, au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei si ar putea beneficia de reduceri ale pedepselor daca instanta, care deja a fost sesizata, va admite acordurile. Termenul stabilit pentru ambii inculpati este 6 noiembrie.

Acuzatiile din dosar sunt de delapidare si fals intelectual.

"In fapt, s-a retinut ca in perioada 2012-2014 cei cinci inculpati, in calitate de angajati ai primariei comunei Perieti, respectiv ordonator de credite, si-au insusit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca si documente justificative, facturi fiscale si chitante ale unor societati inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodata, au intocmit in fals state de plata atestand prestatii sociale fictive, retragand si insusindu-si sumele de bani aferente operatiunilor consemnate", preciza un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina.

La mijlocul lunii mai a acestui an, Robert Costin Vilceleanu a fost retinut pentru 24 de ore, apoi pus sub control judiciar cu interdictia de a exercita functia. Masura a fost contestata in instanta, magistratii inlaturandu-i interdictia. ...

Life Show / stiri Actualitate32 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 20 OCTOMBRIE 2017

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 23:16

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 20 OCTOMBRIE 2017Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*
intrarea in posturile de transformare;

*
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*
Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*
0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politist din Curtisoara, condamnat la inchisoare cu suspendare

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 23:59

Politist din Curtisoara, condamnat la inchisoare cu suspendareCatalin Dumitru Nastase este acuzat de savarsirea infractiunilor de favorizare a faptuitorului, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, pentru ca ar fi consemnat lucruri nereale intr-un dosar.

"In sarcina inculpatului, s-a retinut ca a consemnat, in mod nereal, in cuprinsul unei declaratii, faptul ca persoana vatamata dintr-o cauza penala aflata in instrumentarea sa si-a retras plangerea prealabila, lucratorul de politie propunand ulterior, o solutie de clasare ce a fost insusita de catre procuror, favorizand in felul acesta persoana cercetata. In sarcina inculpatului nu s-a instituit, printre alte obligatii, aceea de a-i interzice exercitarea profesiei de politist, avand in vedere ca, in conformitate cu dispozitiile art. 65 alin. 2 si 4 din Lg. nr. 360/2002 republicata, privind statutul politistului, acesta urmeaza sa fie pus la dispozitie, si sa-i fie repartizate sarcini si atributii de serviciu restranse", se preciza intr-un comunicat al Parchetului Olt.

Luna trecuta, Judecatoria Slatina l-a condamnat pe politist la un an si 10 luni de inchisoare cu suspendare, termenul de supraveghere fiind de 3 ani.

"(...) In baza art. 38-39 lit. b C.p. contopeste aceste pedepse, urmand ca inculpatul Nastase Catalin Dumitru sa execute pedeapsa cea mai grea de 1 an si 3 luni inchisoare, sporita cu 7 luni, in total 1 an si 10 luni inchisoare. In baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executarii pedepsei inchisorii sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de ..

Life Show / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Centrul Istoric al Slatinei, platou de filmare pentru productia "Morometii 2"

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 19:15

Centrul Istoric al Slatinei, platou de filmare pentru productia "Morometii 2"De mai bine de o saptamana, echipa de productie a pregatit decorul pentru aceste secvente, o casa istorica de pe strada Lipscani fiind transformata intr-o librarie, de unde Niculae Moromete, actorul principal din film, care este jucat de Iosif Pastina, va veni si va cumpara carti. Pentru ca totul sa iasa bine, mai multe cladiri au fost redecorate, iar zona a fost animata cu figuranti, in rolul carora s-au aflat cativa slatineni.

Centrul Istoric al Slatinei fiind un spatiu "conservat" a fost locul perfect pentru cateva secvente din "Moromentii 2", tot ceea ce s-a filmat in resedinta judetului Olt fiind transpus in doar cateva minute din tot acest film. "Este un film de epoca si este un film greu de facut in zilele noastre, este foarte greu sa mai ajungi acum in locuri care sa aiba parfumul anilor '40. Actiunea din film se petrece practic dupa Razboi. Ne trebuia un targusor in care Niculae Moromete venea la o librarie. Am cautat multe variante, mai ales in Bucuresti, dar era foarte complicat. Am cautat mult ca sa refacem un orasel vechi si am ajuns in Slatina. Eu stiam orasul de mai multa vreme, i-am adus pe colegii mei, mai ales partea artistica a filmului - regizorul, scenograful, operatori, si au fost foarte impresionati de Centrul Vechi din Slatina. Practic, am decis sa facem aici acest mic targ, am tot muncit de o saptamana sa realizam decorul si toate secventele se vor filma intr-o singura zi", a declarat Oana Giurgiu, producator al filmului.

Reprezentantul echipei de ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Eveniment de Olt ]

Premii pentru copiii corabieni la Festivalul "Stelute de vis"

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 19:15

Premii pentru copiii corabieni la Festivalul "Stelute de vis"Festivalul muzical "Stelute de vis" de la Craiova s-a desfasurat pe mai multe sectiuni si categorii de varsta, respectiv muzica populara (cantec propriu-zis), doina (balada), duete, muzica usoara, etno, folk si muzica clasica. Alina Andrada Netoi, Andrei Cristian Guguleanu - muzica clasica (pian), Alina Andrada Netoi - muzica populara, Amalia Elena Tudor si Daria Ioana Ilias - duet, Fabrizio Mihai Iacob - muzica folk, Stefan Tiberiu Ciocoiu - muzica instrumentala (vioara), Andrei Cristian Guguleanu (acordeon) si Cristian Ionita (orga) sunt elevii structurii Corabia a Palatului "Adrian Baran" care au obtinut trofee la concurs. De asemenea, copiii corabieni au castigat si alte premii: Daria Ioana Ilias - premiul I, Daria Maria Tugui - premiul II la sectiunea muzica populara, Marius Theordor Cioboata (vioara) - premiul I, Daniel Ionut Panait (tambal) - premiul I la sectiunea muzica instrumentala, Alis Florentina Crusoaveanu - premiul II la sectiunea muzica usoara si Daria Maria Dobriceanu - premiul I la sectiunea etno. La sectiunea "cluburi", Structura Corabia a Palatului Copiilor "Adrian Baran" a obtinut tot trofeul "Stelute de vis". Totodata, pentru activitatea muzicala deosebita desfasurata in cadrul clubului corabian, organizatorii i-au acordat profesorului Marin Urzicana o diploma de excelenta.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Tinerii din Movileni morti in accidentul din Austria au fost repatriati

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 23:59

Tinerii din Movileni morti in accidentul din Austria au fost repatriatiTinerii vor fi inmormantati in cimitirul din satul Bacea, comuna Movileni. Autoritatile austriece au repatriat atat de tarziu trupurile neinsufletite ale celor doi deoarece au asteptat sa fie identificate toate victimele accidentului care a avut loc in Austria, in urma prelevarii de probe ADN.

Ionut si Ioana Datcu erau pasageri in microbuzul implicat in groaznicul eveniment rutier de pe autostrada austriaca, in urma caruia si-au pierdut viata cinci romani, iar alti trei au fost raniti. Tinerii, care lucrau in Germania, se intorceau acasa pentru a-si cununa finii din comuna Movileni, a caror nunta urma sa aiba loc pe 23 septembrie 2017.

Accidentul s-a produs din cauza neatentiei in conducere, soferul microbuzului, un tanar de 21 de ani, din judetul Satu Mare, pierzand se pare controlul volanului. Microbuzul a lovit violent un parapet, iar de aici a fost proiectat in pilonul unui pod de pe autostrada si s-a rasturnat.

"In accident a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania, la bordul caruia se aflau opt cetateni romani. Cinci cetateni au decedat, iar trei au fost raniti, dintre care doi se afla in stare grava. Persoanele ranite au fost transportate de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale. In acest sens, o echipa consulara mobila din cadrul misiunii diplomatice se deplaseaza la spitalul unde se afla internati cetatenii romani, pentru a obtine detalii cu privire la starea de sanatate a acestora si pentru a acorda asistenta consulara. Misiunea diplomatica romana ..

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Eveniment de Olt ]

O noua "minune" la Caracal

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 23:17

O noua "minune" la CaracalCentura ocolitoare a Caracalului lasa soferii cu gura cascata. Un sens giratoriu facut recent iese in evidenta nu prin cine stie ce amenajari florale, ci printr-un stalp de inalta tensiune "plantat" in asfalt, pe care soferii sunt nevoiti sa il ocoleasca.

Autoritatile au si o explicatie - sensul giratoriu nu era prevazut in proiectul initial, ca atare stalpul nu reprezenta o problema; dupa ce s-a construit sensul giratoriu a devenit o problema, dar firma de electricitate, proprietar al stalpului, trebuia sa il mute.

"Se stie de stalp, au fost mai multi, aproximativ 20, pe ceilalti si i-a mutat proprietarul, acum are termen doua saptamani sa-l mute si pe acesta. Noi construim drumul intr-un termen, ca atare, pana la terminarea stratului de uzura ar fi trebuit mutat. Avem promisiuni, de fapt este obligatia legala a proprietarului, ca se va muta in cel mult doua saptamani. Ce sa mai spunem, este in spiritul orasului", a declarat purtatorul de cuvant al CNAIR, Alin Serbanescu, citat de adevarul.ro.

Lucrarile la centura Caracalului au inceput in 2011. Contractul cu Romstrade, castigatorul de atunci al licitatiei, a fost reziliat un an mai tarziu. Scos din nou la licitatie, contractul a fost atribuit in 2014 unei firme italiene, ulterior realizandu-se ca in proiect nu erau prevazute sensuri giratorii care sa lege centura de drumul national.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi ale alimentarii cu gaze in Caracal

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 23:17

Distrigaz Sud Retele anunta sistarea alimentarii cu gaze naturale in data de 11 octombrie, intre orele 09.00 - 12.00, la consumatorii casnici si non-casnici de pe strada Intrarea Muzeului din Caracal.

"Distrigaz Sud Retele efectueaza lucrari programate la reteaua de distributie a gazelor naturale pentru cresterea gradului de siguranta si continuitate in alimentarea cu gaze naturale. Reamintim clientilor nostri ca pot apela serviciul de call-center Apeluri de Urgenta al Distrigaz Sud Retele la numarul unic 021 9281. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create clientilor nostri si le multumim pentru intelegere", precizeaza oficialii companiei.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ministrul Agriculturii, prezent la "Ziua Recoltei" de la Slatina

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 23:15

Ministrul Agriculturii, prezent la "Ziua Recoltei" de la SlatinaDupa o vizita facuta la Consiliul Judetean Olt, unde ministrul Daea a purtat discutii cu presedintele Marius Oprescu, dar si cu alti reprezentanti ai institutiei, acesta a mers pe esplanada unde a fost asteptat cu traditionala paine cu sare, dar si cu o cana de must. Mai apoi, demnitarul de la Bucuresti a purtat discutii cu cei peste 100 de tineri fermieri din judetul Olt, dar si din alte judete ale tarii, beneficiari de fonduri europene nerambursabile, veniti la Slatina pentru a-si prezenta si promova produsele din fermele proprii. Fermierii si-au expus problemele in fata lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, iar acesta a ascultat cu interes cele prezentate de producatorii agricoli, dar si de consumatori.

"Astazi (n.red. - marti), ma bucur ca am putut veni la Slatina pentru a fi alaturi de producatori si de consumatori cu ocazia primei editii a Zilei nationale a produselor agroalimentare romanesti, organizata in baza legii al carei autor a fost domnul Stanescu, pe care il felicit si este parlamentar din aceasta zona. (...) Am vorbit cu producatorii despre continuarea programului de guvernare care a avut la loc de cinste produsele deficitare. Intre acestea a fost si programul de tomate pe care l-am sustinut cu 3.000 de euro si vom continua cu acest program timp de opt ani. Iata de ce le-am spus fermierilor de aici si celor care au beneficiat anul acesta de 3.000 de euro pentru 1.000 de metri patrati sa continue si anul viitor pentru ca vor beneficia de suma respectiva. De ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 18 OCTOMBRIE 2017

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 19:16

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 18 OCTOMBRIE 2017Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*
intrarea in posturile de transformare;

*
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*
Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*
0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Slatina Running, la Stafeta Veteranilor Invictus

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 19:16

Slatina Running, la Stafeta Veteranilor InvictusPotrivit organizatorilor, Stafeta Veteranilor Invictus este o ramura a Jocurilor Olimpice Invictus care reprezinta singura competitie internationala dedicata militarilor care au suferit leziuni in serviciul activ si veteranilor.

"Evenimentul promoveaza importanta sportului pentru a inspira recuperarea.

La Stafeta Veteranilor alergatorii vor fi insotiti de unul sau doi biciclisti purtand tricoul *Invictus Romania*. Sunt 50 de trasee la nivel national, iar pentru prima data alergatorii din Slatina participa si vor parcurge distanta Slatina - Pitesti.

Traseele sunt grupate pe trei directii, respectiv Oltenia - Carei, Bucuresti - Carei si Moldova - Carei. Toate sunt parcurse in etape zilnice, calculate astfel incat sa se intalneasca la Carei in data de 25 octombrie 2017, ziua in care a fost eliberata ultima localitate din teritoriul actual al Romaniei", a spus Simona Floricel, membra a Slatina Running Team, care va lua parte la Stafeta Veteranilor Invictus.

Oprirea la Slatina face parte din traseul albastru al Stafetei Veteranilor Invictus, care va fi inceput miercuri dupa-amiaza, la ora 13:00, din Craiova. Alergatorii Emil Brabiescu si Madalin Ionescu, insotiti pe biciclete de Catalin Canuci si Marius Canuci, pornesc spre Slatina, unde vor fi asteptatui de componentii Slatina Running Team. In jurul orei 18:00, la intrarea in municipiul Slatina, pana in Podul Olt, are loc primul schimb de stafeta. "Alergatorii slatineni vor prelua stafeta de la cei din Craiova miercuri, 11 ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Eveniment de Olt ]

Subventii pentru angajatorii care incheie contracte de ucenicie

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 19:15

Subventii pentru angajatorii care incheie contracte de ucenicie"In sensul prezentei legi, ucenicia reprezinta formarea profesionala realizata la locul de munca, in baza unui contract de ucenicie, iar ucenicul este o persoana cu varsta de peste 16 ani care, din vointa proprie, incheie un contract de ucenicie cu un angajator, in scopul obtinerii unei calificari", precizeaza un comunicat al AJOFM Olt.

Potrivit sursei citate, durata contractului de ucenicie se stabileste in functie de nivelul de calificare pentru care urmeaza sa se pregateasca ucenicul, fara a putea fi mai mica de 12 luni si mai mare de 3 ani, dupa cum urmeaza:

a) 12 luni, in cazul in care ucenicia la locul de munca se organizeaza pentru dobandirea competentelor corespunzatoare unei calificari de nivel 2 (360 ore);

b) 24 de luni, in cazul in care ucenicia la locul de munca se organizeaza pentru dobandirea competentelor corespunzatoare unei calificari de nivel 3 (720 ore);

c) 36 de luni, in cazul in care ucenicia la locul de munca se organizeaza pentru dobandirea competentelor corespunzatoare unei calificari de nivel 4 (1080 ore).

Angajatorii care doresc sa organizeze activitati de ucenicie la locul de munca potrivit domeniilor de activitate pot depune situatia privind locurile de munca vacante la sediul institutiei din Slatina, str. Prelungirea Crisan, nr.2 sau o pot transmite atat pe adresa de e-mail a institutiei: ajofm@ot.anofm.ro, cat si prin fax (0249/432276). Pentru mai multe informatii cu privire la urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmeze in derularea ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Eveniment de Olt ]

Un tanar a ajuns la spital cu arsuri dupa ce a incercat sa repare o masina

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 10:15

Un tanar a ajuns la spital cu arsuri dupa ce a incercat sa repare o masinaNefericitul eveniment a avut loc luni seara in localitatea Jitaru, iar la fata locului au intervenit pompierii din cadrul Statiei Scornicesti cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, dar si un echipaj al paramedicilor SMURD.

"La sosirea echipajelor, autoturismul era cuprins de flacari in proportie de 80%, incendiul fiind stins in scurt timp de echipajul de stingere. Paramedicii SMURD au acordat ingrijiri medicale unui barbat, in varsta de 24 de ani, din localitatea Jitaru, care prezenta arsuri de gradul I si II pe fata si membrele superioare. Pacientul a fost transportat la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, pentru investigatii medicale amanuntite", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Tanarul care a ajuns la spital cu arsuri pe fata si maini este cel pe care proprietarul autoturismului l-a chemat sa repare defectiunile pe care aceasta le avea la instalatia electrica. In urma cercetarilor efectuate de pompieri, cel mai probabil incendiul a izbucnit la masina din cauza unui scurtcircuit electric.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ucigasul copilului din Brastavatu si-a recunoscut fapta: "Eram beat!"

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 23:59

Ucigasul copilului din Brastavatu si-a recunoscut fapta: "Eram beat!"Tanarul de 20 de ani este acuzat de savarsirea infractiunii de omor. In noaptea de 2 spre 3 octombrie 2017, in jurul orei 01:00, acesta a fost vazut intr-o statie PECO impreuna cu Daniel Sosoi, baiatul de 14 ani al carui trup decapitat a fost gasit in dimineata zilei de 3 octombrie pe un camp de la marginea comunei Brastavatu spre Vadastra. Echipa operativa a Politiei Olt si procurori ai sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt au facut cercetari si au gasit capul copilului intr-un sant, la o distanta de 20 - 30 de metri fata de corp. In urma probelor stranse de la locul tragediei, anchetatorii au stabilit ca adolescentul a fost omorat, iar Marius Ionut Geapana a devenit principalul suspect, fiind ultima persoana care l-a vazut in viata.

"In fapt, s-a retinut ca in noaptea de 2 spre 3 octombrie 2017, suspectul G.M.I. a exercitat acte de violenta fizica asupra unui minor in varsta de 14 ani, din comuna Brastavatu, judetul Olt, pe care l-a lovit initial cu pumnul in zona fetei, apoi cu un cutit in zona gatului, provocandu-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia. Cadavrul victimei a fost gasit decapitat in dimineata zilei de 3 octombrie de catre sateni, iar in urma examinarii s-a apreciat de catre medicul legist ca leziunile traumatice s-au putut produce prin actiune animala", se preciza intr-un comunicat de presa remis de Parchetul Olt.

Procurorii olteni au continuat cercetarile si au stabilit ca tanarul de 20 de ani a comis ..

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Eveniment de Olt ]

ANOSR: "Si studentii de peste 26 de ani au dreptul la transport feroviar!"

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 19:16

ANOSR: "Si studentii de peste 26 de ani au dreptul la transport feroviar!"Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania se declara ingrijorata si uimita de faptul ca, in conformitate cu ultimele interpretari ale legislatiei oferite de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN), studentii cu varsta de peste 26 de ani nu mai pot beneficia, incepand cu anul universitar 2017-2018, de gratuitatea la transportul feroviar intern.

Prin intermediul unui comunicat de presa, ANOSR afirma ca aceasta interpretare este incorecta si aberanta din punct de vedere juridic, denaturand norma de la scopul propus.

"De asemenea, consideram ca interpretarea se afla in directa opozitie cu vointa Guvernului Romaniei si a coalitiei de guvernare, care au emis actele normative in cauza cu scopul de a oferi gratuitate pentru toti studentii din Romania la forma de invatamant cu frecventa. Punctul de vedere al Directiei Generale Juridice, emis in urma sesizarii anumitor universitati, a condus la situatia in care, in anumite institutii de invatamant superior, legitimatiile de calatorie au fost oprite de la a mai fi distribuite studentilor de peste 26 de ani, chiar daca exista in continuare un numar semnificativ de universitati care au respectat legea si au aplicat aceste prevederi. Ministerul Educatiei Nationale a cerut Ministerului Justitiei un punct de vedere cu privire la interpretarea acestora, iar acesta din urma mentioneaza in raspuns ca nu are competente de interpretare a actelor normative vizate, chiar daca reprezentantii MEN utilizeaza aceasta adresa ca ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trei zile de sarbatoare in municipiul Caracal

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 19:15

Trei zile de sarbatoare in municipiul CaracalAstfel, in perioada 13 - 15 octombrie 2017, caracalenii, dar si cetatenii din localitatile invecinate, vor avea parte de trei zile de spectacol, evenimentul cultural artistic desfasurandu-se in Piata Primariei din centrul municipiului Caracal. Organizatorii principali ai manifestarii "Zilele Recoltei in Olt - Romanati" sunt Primaria si Consiliul Local Caracal, in parteneriat cu Autentic Events, pe scena amplasata pe platoul din fata administratiei publice locale urmand sa urce indragiti interpreti de muzica populara si usoara din Romania.

In prima seara a evenimentului vor evolua Ionut si Gabriela Ciobanu, Saveta Bogdan, Zorina Balan si Trupa Datina, urmand ca in serile zilelor de sambata si duminica pe scena sa urce Marius Magureanu, Emilia Dorobantu, Reyna Vox, Noaptea Tarziu, Nicu Dumitrica, Cristian Rizescu, Prometeu si DJ Rynno & Sylvia. Asadar, caracalenii, si nu doar ei, sunt asteptati in numar cat mai mare la manifestarea "Zilele Recoltei in Olt - Romanati", de unde nu vor lipsi comerciantii de produse traditionale romanesti si parcul de distractii destinat copiilor.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Eveniment de Olt ]

Tanara de 18 ani, ranita grav intr-un accident la Bals

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 23:17

Tanara de 18 ani, ranita grav intr-un accident la BalsPolitistii rutieri ajunsi la fata locului au stabilit ca evenimentul rutier s-a produs pe fondul neacordarii de prioritate de catre un sofer care iesea cu masina din parcarea unui supermarket din localitate.

"Din primele cercetari, s-a stabilit ca un barbat de 46 de ani, din orasul Bals, a iesit din parcarea unui supermarket din localitate fara a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus pe strada Nicolae Balcescu de un tanar de 21 de ani, tot din orasul Bals, acrosandu-l in partea laterala. In urma impactului, masina condusa de tanarul de 21 de ani a fost proiectata intr-o autoutilitara la volanul careia era un barbat de 31 de ani, din Bals. Din accident a rezultat ranirea unei tinere de 18 ani, din Bals, pasagera in autoturismul condus de tanarul de 21 ani, care a fost transportata la spital", a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Masina condusa de tanarul de 21 de ani se deplasa spre Slatina si a fost proiectata in autoplatforma care circula din sens opus. In urma coliziunii, autoturismul s-a rasturnat pe carosabil, iar pasagera de 18 ani aflata in acesta a ramas incarcerata. La fata locului s-au deplasat o autospeciala complexa pentru interventie si descarcerare, un echipaj SMURD si un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean Olt.

"In urma accidentului, o tanara in varsta de 18 ani, din Bals, pasagera pe scaunul din dreapta-fata in autoturism, a ramas incarcerata. Pentru extragerea victimei, pompierii de la ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Eveniment de Olt ]

S-au rasturnat cu autoutilitara in padure la Saru

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 23:17

S-au rasturnat cu autoutilitara in padure la SaruPompierii din cadrul Garzii Bals au intervenit la fata locului cu o autospeciala complexa pentru interventie si descarcerare si un echipaj al paramedicilor SMURD. "In accidentul rutier a fost implicata o autoutilitara in care se aflau un barbat, o femeie si o minora, toti domiciliati in municipiul Craiova, judetul Dolj. Autoutilitara a fost gasita in afara carosabilului, rasturnata pe o parte, iar cele trei persoane erau in afara. Membrii familiei nu prezentau urme vizibile de trauma si au refuzat monitorizarea si transportul la spital", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

La fata locului s-au deplasat si politistii rutieri pentru a face cercetari si a stabili cu exactitate cauzele si imprejurarile in care a avut loc accidentul de circulatie.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sofer incarcerat intr-un accident la Optasi

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 23:16

Sofer incarcerat intr-un accident la OptasiLa fata locului au intervenit pompierii Statiei Scornicesti cu o autospeciala complexa pentru interventie si descarcerare, un echipaj SMURD si doua echipaje de cadre medicale ale Serviciul de Ambulanta Judetean Olt.

"In accident au fost implicate doua autoturisme in care se aflau patru persoane, soferul unuia dintre vehicule ramanand incarcerat. Barbatul incarcerat, in varsta de 50 de ani, din Bucuresti, a fost extras din autoturism in scurt timp de la sosirea echipajelor si a fost preluat, constient, de echipajele medicale. Pacientul prezenta dureri la bazin si la coloana vertebrala si a fost transportat la Unitatea Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. La UPU Slatina au ajuns alti doi raniti, pasageri in autoturismele implicate in accident, o femeie de 51 de ani, din Bucuresti, cu traumatism toracic, si un barbat in varsta de 46 de ani, din localitatea Otelu Rosu, judetul Caras Severin", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Politistii rutieri au ajuns si ei la locul accidentului si au stabilit ca vinovat de producerea sa este un sofer din municipiul Caransebes, judetul Caras Severin, care nu a adaptat viteza intr-o succesiune de curbe extrem de periculoase. "Un barbat de 48 de ani, din localitatea Caransebes, in timp ce conducea autoturismul, nu a adaptat viteza intr-o succesiune de curbe extrem de periculoase, a pierdut controlul directiei de mers si a patruns pe ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

Locuinta distrusa in incendiu

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 23:16

Locuinta distrusa in incendiuDin pacate, incendiul a fost vazut tarziu de vecinii barbatului, iar in momentul in care echipajele de pompieri au ajuns la locul indicat locuinta ardea generalizat.

Pompierii de la Garda Stoenesti au intervenit la fata locului cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma. "In momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent cu flacara si degajari mari de fum, la intreaga locuinta. Incendiul a izbucnit putin dupa miezul noptii, iar pompierii au actionat aproximativ doua ore pentru lichidarea sa, dar nu au mai putut salva locuinta si bunurile din aceasta. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 130 de metri patrati si bunurile din doua camere de locuit, doua holuri, o baie si o bucatarie", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt.

In urma cercetarilor efectuate la fata locului, specialistii ISU Olt au stabilit ca si cauza probabila a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric produs la cablul de alimentare al unui boiler.

Actualitate / stiri Actualitate5 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trei studenti, raniti in accident la Saru

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 23:16

Trei studenti, raniti in accident la SaruAccidentul s-a produs in prima curba din Padurea Saru. Potrivit unor martori, soferul de 18 ani, din municipiul Slatina, a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a iesit in afara partii carosabile, s-a rasturnat si apoi a aterizat inapoi pe roti. Pompierii solicitati sa intervina la fata locului au gasit masina in padure, la aproximativ zece metri de drum.

La locul producerii accidentului rutier au intervenit doua echipaje ale paramedicilor SMURD de la subunitatile din Slatina si Bals ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, precum si un echipaj al Serviciului de Ambulanta Olt. "Cei trei tineri aflati in autoturism au fost diagnosticati cu traumatisme minore si excoriatii multiple. Soferul de 18 ani, din Slatina, prezenta excoriatii si dureri la membrele inferioare si superioare. Pasagerele din masina, o tanara de 22 de ani, din Plesoiu, si o tanara de 20 de ani, din Slatina, prezentau excoriatii la cap, membrele superioare, traumatism lombar si traumatism toracic, respectiv excoriatii multiple si traumarism toracic. Tinerii au fost transportati la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Slatina, in vederea efectuarii unor investigatii medicale amanuntite", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Politistii rutieri ajunsi si ei in zona au deschis o ancheta in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs accidentul de circulatie.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]

Noi reglementari pentru restituirea taxei auto

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 19:15

Noile prevederi vin in sprijinul persoanelor indreptatite sa li se restituie sumele achitate catre Fondul pentru mediu, dar care se afla in imposibilitatea de a anexa dovada platii acestora, in copie sau original. In cazul in care contribuabilul nu anexeaza documentul doveditor al platii, ANAF va verifica existenta acestui document in baza de date.

De asemenea, va fi reglementata si corectata situatia in care o persoana sa fi platit taxa, dar sa nu fi inmatriculat autovehiculul respectiv, drept pentru care sa nu poata atasa la cererea de rambursare a taxei copii ale cartii autovehiculului si certificatului de inmatriculare. In acest caz, cererea de restituire va fi insotita de documentul de plata, in original, care confirma plata taxei neutilizate, document care are inscrisa mentiunea "taxa neutilizata" si care este semnat si stampilat de catre persoana desemnata din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule.

Totodata, prin Ordonanta de Urgenta adoptata joi de Guvern, se coreleaza unele prevederi in instituirea termenului de 120 de zile pentru restituirea sumelor stabilite de instante prin hotarari judecatoresti. Mai exact, sumele stabilite prin hotararile judecatoresti se restituie astfel:

-taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, se restituie in termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Eveniment de Olt ]

Urmarit de politie, un balsean beat a lovit doua masini

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 19:15

Urmarit de politie, un balsean beat a lovit doua masiniIn accident au fost implicate trei autoturisme. Balseanul de 30 de ani, care se afla la volanul unui autoturism Dacia 1310, la intrarea in comuna Albota dinspre Slatina a ignorat semnalele de oprire ale politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges si si-a continuat drumul in viteza spre Pitesti. Echipajul de politie a plecat in urmarirea masinii si observand ca in aceasta era si un copil a chemat in sprijin colegii de pe un echipaj de la Pitesti, pentru a-l opri din fata. Intre timp, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, carosabilul fiind umed, soferul a pierdut controlul directiei de mers, a acrosat doua masini - una care era oprita pe sens opus si urma sa vireze la stanga si una stationata intr-o parcare, si s-a oprit. Din accident au rezultat ranirea usoara a trei pietoni, aflati langa masina din parcare, care au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, dar nu au ramas internati, si a unui baiat de sapte ani, fiul barbatului din Bals, care a fost dus pentru investigatii medicale la Spitalul de Pediatrie Pitesti. Conducatorul auto a fost testat de politisti cu aparatul alcootest, rezultand o concentratie de 1,15 la mie alcool pur in aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti pentru recoltarea de probe biologice de sange, insa a refuzat acest lucru. In urma cercetarilor, politistii argeseni au stabilit ca tanarul de 30 de ani nu poseda permis de conducere. Reprezentantii Inspectoratului de ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 16 OCTOMBRIE 2017

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 19:15

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 16 OCTOMBRIE 2017Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*
intrarea in posturile de transformare;

*
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*
Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*
0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Doi morti si trei raniti intr-un accident in zona Padurii Saru

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 19:15

Doi morti si trei raniti intr-un accident in zona Padurii SaruLa fata locului au actionat o autospeciala cu accesorii pentru descarcerare, o autospeciala pentru transport personal si victime multiple, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, cinci echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanta Judetean Olt, precum si un elicopter SMURD Dolj.

"In cele doua autoturisme se aflau noua persoane, iar una dintre victime a fost gasita decedata la sosirea echipajelor de salvatori. Alti doi raniti erau incarcerati intre fiarele contorsionate ale vehiculelor implicate in coliziune si au fost descarcerate de pompieri. Din pacate, unul dintre ranitii incarcerati a murit la scurt timp. Celalalt ranit a fost dus in autospeciala pentru transport personal si victime multiple, unde a primit ingrijiri medicale din partea echipajului medical de pe elicopterul SMURD, iar mai apoi a ajuns la spital. De asemenea, la spital au mai fost transferati alti doi raniti. Celelalte patru persoane nu au prezentat urme de trauma si au refuzat examinarea si transportul la spital", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Cei trei raniti care au ajuns la spital sunt barbatul descarcerat, ranit mai grav, care a fost transferat cu elicopterul SMURD Dolj la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, precum si un barbat si o femeie, care au fost transportati cu traumatisme usoare Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. ...

Actualitate / stiri Actualitate124 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltul, sub cod galben de vreme rea

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 23:15

Oltul, sub cod galben de vreme rea"In Oltenia, vestul Munteniei, apoi si in sudul Transilvaniei si in centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp, iar local se vor cumula 40...50 l/mp. Vantul se va intensifica temporar cu viteze de 50...60 km/h. In zonele montane precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar rafalele de vant vor depasi 70 km/h, mai ales pe creste", se arata pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Avertizarea cod galben a fost primita si de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, aceasta fiind transmisa catre toate Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta din judet si institutiilor care fac parte Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ultimul dosar al lui Valcov, stramutat la Gorj

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 23:59

Ultimul dosar al lui Valcov, stramutat la Gorj"Admite cererea. Dispune stramutarea judecarii cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3263/104/2017 al Tribunalului Olt, la Tribunal Gorj - Sectia penala. In baza art. 74 alin. 3 Cod de procedura penala, mentine actele indeplinite de Tribunalul Olt - Sectia penala, pana la data de 18.09.2017. Definitiva", se precizeaza in incheierea instantei.

In acest dosar, Valcov a fost trimis in judecata pentru instigare la dare si luare de mita.

"Valcov Darius-Bogdan, in calitate de beneficiar direct al rezultatului activitatii desfasurate de catre SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, societate infiintata de catre inculpat, prin contributia financiara a sa, prin diferite persoane interpuse, a exercitat actiuni de determinare mediata in cauza, prin intermediul numitului Barbulescu Daniel Ionut, cel care se ocupa, in fapt, de administrarea respectivei societati, in urma carora acesta a comunicat indicatiile primite inculpatului Dogaru Mircea, angajat pe functia de consilier juridic in cadrul SC CONTIS COMPANY SRL, o alta societate controlata de catre inculpatul Valcov Darius-Bogdan si care avea sediul in acelasi imobil de pe str. Lipscani, nr. 18 din mun. Slatina, ca si SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, si apoi administratorului acestei societati, inculpata Calota-Salcianu Elena-Marinela, care au dat inculpatului Cincu Eduard, functionar public in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Olt, avand functia de subinginer cadastru, persoana cooptata tot la indemnul ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Eveniment de Olt ]

Aproape 100 de scoli oltene risca amenzi pentru lipsa autorizatiei de securitate la incendiu

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 23:16

Aproape 100 de scoli oltene risca amenzi pentru lipsa autorizatiei de securitate la incendiuIn urma datelor centralizate de Inspectia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, dintr-un total de 486 de unitati de invatamant din judet, 365 nu necesita obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, intrucat nu s-au efectuat modificari constructive sau au fost puse in functiune anterior introducerii obligatiei legale de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu.

Din totalul cladirilor in care functioneaza unitati scolare, doar 26 au solicitat si obtinut autorizatia de securitate la incendiu. In continuare, pentru 95 de unitati de invatamant oltene este necesara obtinerea avizului/autorizatiei de securitate la incendiu. "Autorizatia de securitate la incendiu pentru o constructie este documentul care certifica faptul ca, la momentul punerii in functiune, este indeplinita cerinta esentiala *securitate la incendiu* impusa de legislatia in vigoare. Autorizatia de securitate la incendiu confera persoanelor fizice sau juridice, detinatoare ale constructiilor, dreptul de a le pune in functiune si de a le exploata. Obligatia solicitarii autorizatiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investitiei", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Potrivit sursei citate, termenul prorogat pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a expirat la data de 30 septembrie 2017, iar incepand cu 1 octombrie beneficiarii sau proprietarii constructiilor care au obligatia obtinerii acestui ..

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

14 magistrati din Olt, printre semnatarii memoriului impotriva legilor Justitiei

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 23:16

14 magistrati din Olt, printre semnatarii memoriului impotriva legilor JustitieiPotrivit documentului postat pe forumuljudecatorilor.ro, printre semnatarii memoriului se afla si 14 magistrati din Olt:

Doina Zavalasi, judecator, Tribunalul Olt

Ionut Calina, procuror, DIICOT Olt

Olteanu Simona, judecator, Tribunalul Olt

Lucian-Cosmin Manoloiu, judecator, Judecatoria Slatina

Stirbu Mirela Madalina, procuror, PJ Slatina

Calin Radu Bogdan, procuror, PJ Slatina

Cinca Mihaela, judecator, Judecatoria Slatina

Ungureanu Cosmin, judecator, Judecatoria Slatina

Bogdan Cornea, judecator, Judecatoria Bals

Ciobanu Ionica Daniel procuror PJ Caracal

Zavoianu Catalin, procuror, PJ Caracal

Popescu Cristian, procuror, PJ Caracal

Cazacu Diana, procuror, PJ Caracal

Georgescu Diana, judecator, Judecatoria Corabia

Cei peste 2600 de semnatari cer retragerea imediata a pachetului de legi, pe care il catalogheaza drept un "veritabil experiment judiciar" care poate determina consecinte imposibil de determinat.

"(...) Astfel, in anul 2017, in conditiile in care Romania este supusa in continuare, la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, unui Mecanism de cooperare si verificare (MCV), tocmai pentru alinierea justitiei sale celor ale statelor cu traditii istorice democratice, nu se mai poate accepta intoarcerea in timp, la reglementari legislative existente anterior anului 1989, prin readucerea justitiei sub control politic si largirea nepermisa a atributiilor ministrului justitiei.

Toate aceste modificari de esenta propuse de Ministrul Justitiei incalca flagrant ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Dan Mihai, barbatul care a salvat-o pe tanara de 18 ani de la inec
Dan este component al echipei de alergare "Slatina Running" din Slatina si sambata dimineata se afla ...
Judecatorul Liliana Oprea, in continuare presedinte al Tribunalului Olt
Potrivit site-ul CSM, prelungirea delegarii in functia de presedinte al Tribunalului Olt a ...
Ofiterii anticoruptie din Olt, campanie informativa in randul instructorilor auto
In scopul prevenirii unor fapte de coruptie care pot aparea in relatia cu lucratorii Ministerului ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor