Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.480 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Peste 700 de dascali se bat pe 12 posturi titularizabile

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 19:15

Peste 700 de dascali se bat pe 12 posturi titularizabileExamenul national de titularizare se anunta a fi unul foarte dificil pentru cadrele didactice oltene care s-au inscris. Dificultatea rezulta tocmai din numarul de posturi titularizabile din acest an - doar 12, in timp ce numarul candidatilor este de ordinul sutelor, respectiv 740.

Competitie stransa la examenul de titularizare din acest an, cel putin la nivelul judetului Olt, unde Inspectoratul Scolar a scos la concurs doar 12 posturi pe perioada nedeterminata, cele mai multe fiind la invatamant prescolar (educatori).

"Pentru examenul de titularizare din acest an avem 740 de candidati inscrisi, si 12 posturi titularizabile, pe perioada nedeterminata. Posturile vacante sunt la disciplinele educatori - 4, invatatori - 1, industrie alimentara (instruire practica) - 1, industrie alimentara - 2, medicina generala - 3, profesor logoped - 1. In ceea ce priveste numarul candidatilor, cei mai multi inscrisi sunt la invatamantul prescolar - 155, invatamant primar - 122, limba si literatura romana - 74, educatie fizica si sport - 48, limba engleza - 44", a declarat Mirela Paraschiv, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Olt.

Pana pe 26 iunie, cadrele didactice inscrise sustin inspectiile la clasa, urmand ca proba scrisa a examenului sa aiba loc pe 15 iulie.

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Eveniment de Olt ]

Functia de vicepresedinte al Tribunalului Olt, disputata de doi judecatori. La Parchet un singur candidat

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 19:15

Concursul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curti de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, este in plina desfasurare.

In judetul Olt au fost scoase la concurs functiile de vicepresedinte al Tribunalului Olt si Judecatoriei Caracal, presedinte al Judecatoriei Bals si functia de prim-procuror la Parchetele de pe langa Tribunalul Olt si Judecatoria Caracal. Pentru functia de vicepresedinte al Tribunalului Olt candideaza judecatoarea Liliana Oprea, magistrat in cadrul institutiei, si judecatorul Ionel Grigorie de la Curtea de Apel Craiova, iar pentru functia de presedinte al Judecatoriei Bals candideaza judecatoarea Oana-Mihaela Pretorian, de la Tribunalul Olt.

In ceea ce priveste Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, pentru functia de prim-procuror candideaza procurorul Elena Anca Anuta. Magistratul a fost numit cu delegatie la conducerea unitatii la 1 ianuarie, dupa ce prim-procurorul Otilia Chirita a promovat in functia de judecator.

Potrivit calendarului concursului, in perioada 17-24 mai a avut loc testarea psihologica, evaluarea capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea si verificarea rezistentei la stres. Apoi, in perioadele 29-30 mai si 2-11 iunie a avut si are loc sustinerea proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere, iar pe 14 iunie - sustinerea testarii scrise privind ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

PUBLICATIE DE VANZARE

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 19:15

PUBLICATIE DE VANZARE

PUBLICATIE DE VANZARE NR. 55/E/2015 IN EXTRAS

Noi, Birou Executor Judecatoresc Dragomir Doru Marius, organizez licitatie publica, in data de 30.06.2015, orele 13.40 la sediul din localitatea Slatina, bld. Nicolae Titulescu, nr.27, bl.27, sc.A, parter, jud. Olt ,in dosarul 55/E/2015 pentru imobilul apartament cu 3 camere si dependinte in suprafata de 65.63 mp, situat in municipiul Slatina , strada Cuza Voda, nr. 26, bl.25, sc.A, ap.3, jud. Olt avand numar 191/1; inscris in CF a mun Slatina nr. 8411, proprietatea garantului ipotecar Dumitru Marin. Pretul de incepere a licitatiei este de 146117 lei . Tel. 0749.666.777

EXECUTOR JUDECATORESC

DRAGOMIR DORU MARIUS

PUBLICATIE DE VANZARE NR. 121/E/2014 IN EXTRAS

Noi, Birou Executor Judecatoresc Dragomir Doru Marius, organizez licitatie publica, in data de 30.06.2015, orele 08.45 la sediul din localitatea Slatina, bld. Nicolae Titulescu, nr.27, bl.27, sc.A, parter, jud. Olt ,in dosarul 121/E/2014 pentru imobilului situat in DR. TR. SEVERIN , str. Grigore Florescu, nr 6, bl. A6, SC.3, AP.18, OLT , avand nr cadastral 470/3/4/18 , inscris in CF nr. 22276/N a loc. DR. TR. SEVERIN, constand in apartament cu 2 camere si dependinte in S.U de aprox. 50 m.p. , proprietatea debitorului VASILE MIHAI. Pretul de incepere a licitatiei este de 65373 lei. Tel. 0749.666.777

EXECUTOR JUDECATORESC

DRAGOMIR DORU MARIUS

PUBLICATIE DE VANZARE NR. 174/E/2013 IN EXTRAS

Noi, Birou Executor Judecatoresc Dragomir Doru Marius, ...

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Eveniment de Olt ]

Meci caritabil pentru copiii cu nevoi speciale, la Slatina

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:19

Meci caritabil pentru copiii cu nevoi speciale, la SlatinaPrimaria Slatina in parteneriat cu Asociatia Nagual si Organizatia Trebuie organizeaza miercuri seara, cu incepere de la ora 18.00, un super meci de fotbal pe Stadionul "1 Mai" din localitate. Este o partida organizata in scop caritabil, evenimentul fiind intitulat generic "Toti copiii zambesc".

Organizatorii s-au gandit sa stranga bani pentru copiii cu autism, dar si pentru copiii si adultii cu nevoi speciale, care beneficiaza de serviciile Asociatiei Nagual si Organizatiei Trebuie si de care au grija oameni cu suflet mare. La meciul de fotbal si-au anuntat prezenta mai multi fotbalisti, precum Gica Craioveanu, Ionel Danciulescu, Claudiu Niculescu si Ionut Lutu, dar si alte foste vedete ale fotbalului slatinean. Valoarea unui bilet de intrare la meci este de doar 5 lei, iar biletele se gasesc atat la Centrul Cultural "Eugen Ionescu" din Slatina, cat si la stadion in ziua meciului. Toti banii care se vor strange de pe bilete, dar si alte sume de bani care pot fi donate in ziua partidei de fotbal vor fi repartizati catre reprezentantii celor doua institutii care au in grija copii cu nevoi speciale, si nu numai.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Un nou proces pentru Melania Renghea

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:19

Un nou proces pentru Melania RengheaAflata in plin proces cu politistul Gheorghe Barbu, pe care l-a injunghiat, si condamnata de Judecatoria Slatina la doi ani de inchisoare cu suspendare si la plata unor daune morale in valoare de 50.000 fostului sef al IPJ Olt, comisarul Ion Voicu, pe Melania Renghea o paste un nou proces.

Comisarul sef Gheorghe Barbu, fostul sef al politistei, si comisarul Ion Sotea, fostul sef al Politiei Bals, au anuntat ca o vor da in judecata pe Melania Renghea pentru denunt calomnios (n.r inducerea in eroare a organelor judiciare dupa noul Cod Penal). Comisarul Gheorghe Barbu a anuntat ca atat el cat si comisarul Ion Sotea ii vor cere politistei daune morale in valoare de 50.000 de lei vechi fiecare. "Urmeaza ca avocatul noostru sa introduca actiunea zilele viitoare la Judecatoria Bals. In urma expertizelor efectuate s-a dovedit ca aceasta doamna Melania Renghea a mintit in tot ceea a ce a declarat si pentru asta o vom actiona in instanta. S-a dovedit ca tot ce a spus au fost inchipuiri ale dansei si ma bucur ca instanta i-a dat castig de cauza domnului Voicu, care si-a pierdut functia in mod nedrept din cauzei acestei doamne", a spus Gheorghe Barbu.

In 2012, Renghea a depus la DIICOT Craiova o plangere pentru viol si santaj, in care erau mentionate numele sefului Politiei Bals, Ion Sotea, al sefului Inspectoratului de Politie Olt, Ion Voicu si al prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Bals, la care comisarul Gheorghe Barbu, fostul ei sef, ar fi dus-o pe politista ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Paul Matiu, comemorat la un an de la trecerea sa in nefiinta

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:19

Paul Matiu, comemorat la un an de la trecerea sa in nefiintaLa un an de la trecerea sa in nefiinta, angajatii Bibliotecii Judetene "Ion Minulescu" din municipiul Slatina l-au comemorat pe cel care a fost profesor doctor Paul Matiu, director al institutiei culturale timp de 20 de ani.

Prefectul de Olt Silviu Neacsu, Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judetean Olt, Florian Carstea, director al bibliotecii din Slatina, si oameni ai culturii oltene au tinut sa fie alaturi de familie, prieteni si apropiati ai personalitatii trecuta in eternitate la data de 9 iunie 2014. Pentru a comemora implinirea unui an de la moartea lui Paul Matiu, marti, cu incepere de la ora pranzului, institutia culturala pe care a condus-o atatia ani a gazduit mai multe manifestari. In deschiderea evenimentului a fost dezvelit bustul lui Paul Matiu, lucrare realizata in cursul acestui an de artistul plastic Marcel Dutu, momentul fiind urmat de o slujba de pomenire tinuta de reprezentanti ai Episcopiei Slatinei si Romanatilor. Familie, prieteni, oficialitatile judetului, dar si alti invitati au tinut apoi scurte alocutiuni despre cel care a fost omul Paul Matiu, o persoana care a facut mult pentru ceea ce a insemnat dezvoltarea culturii la nivelul judetului Olt. In continuare, s-au prezentat doua filme, primul fiind realizat de Nicolae Zarnescu care cuprinde fotografii din arhiva personala, iar cel de-al doilea realizat din fondul documentar al Sectiei multimedia "Dinu Lipatti" a bibliotecii slatinene, intitulat "Paul Matiu - O viata dedicata culturii". ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Procurorul Balan, absent de la procesul Melaniei Renghea

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:18

Liviu Balan, fostul procuror al DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, nu s-a prezentat marti la Tribunalul Olt, unde urma sa fie audiat in calitate de martor in procesul dintre politista Melania Renghea si comisarul Gheorghe Barbu.

Se pare ca procurorul nu a fost gasit la domiciliu pentru a i se inmana citatia, astfel ca judecatorii au decis citarea magistratului pentru un nou termen. De la proces a lipsit si Melania Renghea, avocata acesteia precizand ca se afla internata in spital pentru ca este insarcinata si are probleme cu sarcina. Tot la termenul de marti au fost audiati doi martori, cumnata politistei dar si fiul lui Gheorghe Barbu.

Melania Renghea este acuzata de tentativa de omor calificat si risca ani buni de inchisoare. Scandalul dintre aceasta si comisarul sef Gheorghe Barbu a inceput in luna decembrie 2012 cand femeia l-a injunghiat, acuzandu-l de viol. Acuzatiile nu s-au confirmat, iar politista este cercetata acum pentru fapta sa.

Melania Renghea a fost condamnata in mai 2014 de Tribunalul Olt la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare in acest dosar. Curtea de Apel Craiova a decis insa, in urma apelurilor formulate de politista, de comisarul Barbu si de procurori, desfiintarea sentintei data de instanta de fond si trimiterea dosarului spre rejudecare.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cursuri gratuite pentru profesori in luna iulie

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:18

Cadrele didactice oltene care vor sa obtina gradul didactic II se pot inscrie la programul de pregatire psihopedagogica derulat de Universitatea din Craiova in cadrul parteneriatului cu Inspectoratul Scolar Olt.

Astfel, programul "Pedagogie si elemente psihologie si sociologia educatiei" se adreseaza atat invatatorilor, educatorilor, precum si profesorilor de toate specializarile, si se va desfasura in perioada 16-19 iulie, intre orele 09:00-17:00.

Locatia este cladirea centrala a Universitatii din Craiova, sala 321. Programul este structurat pe urmatoarele teme: Structura si dinamica personalitatii. Personalitatea cadrului didactic, Invatarea, Comunicarea didactica, Succesul si insuccesul scolar, Finalitatile educatiei, Teoria si metodologia curriculumului, Managementul institutiei scolare, Educabilitatea. Statusul epistemologic al pedagogiei, Educatia. Alternative educationale, Procesul de invatamant. Predarea, Strategii didactice, Evaluarea scolara, Managementul calitatii in educatie, Proiectarea activitatilor didactice.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Un independent isi anunta candidatura la Slatina: "Eu sunt eu! Amin!"

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:18

Un independent isi anunta candidatura la Slatina: "Eu sunt eu! Amin!"Desi pana la debutul campaniei pentru alegerile locale mai este un an, aspirantii la fotoliul de primar al Slatinei au aparut deja, cu idei din ce in ce mai crete. Din ciclul "Mare ti-e gradina", primul care s-a grabit sa sara gardul este un tanar de 25 de ani, Catalin Petrisor Lilea.

Pe la finalul lunii aprilie, tanarul Lilea s-a suparat pe colegii din PNL Slatina, si-a retras "adeziunile si sprijinul pentru acest partid istoric", si si-a anuntat "oficial", pe facebook, candidatura ca independent la Primaria Slatina, incheindu-si mesajul cu "Doamne ajuta-ma! Amin".

Cateva zile dupa anuntul "oficial", printre postari religioase si citate nostalgice, independentul Lilea dezvaluie si de ce vrea sa candideze: "Eu vreau sa va spun sincer "Slatina" are nevoie de un om tanar "Un Manager", un cetatean care s-a nascut si a trait in Slatina care cunoaste toate problemele slatinenilor si a tuturora, nu cersesc voturi nu vreau sa va mint cu nimic, vreau sa va spun un singur lucru: "Daca nu ai un batran, cumpara unul!", "Daca nu ai un tanar cu viziune spre omul simplu, omul amarat, toata populatia, de unde il iei???".

Trecem peste comentarii, ca la asa argumente ar fi de prisos, si ne indreptam atentia spre viziunea candidatului virtual, care abunda in idei care mai de care mai crete: pe langa deja clasicele apartamente pentru tineri, crearea de locuri de munca si asfaltarea tuturor strazilor din oras, independentul Lilea aduce si noutati - infiintarea celei mai performante ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

Amenda de 25.000 lei pentru poluare accidentala la Barasti

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:18

Amenda de 25.000 lei pentru poluare accidentala la BarastiComisarii de mediu au efectuat in perioada aprilie-mai o serie de controale in judet, pentru a vedea in ce masura sunt respectate prevederile legale in domeniul protectiei mediului. In urma controalelor au fost aplicate si amenzi de 50.000 de lei.

Activitatile de inspectie si control au vizat verificarea dispozitiilor legale in vigoare si a conditiilor stabilite in actele de reglementare din domeniul controlului poluarii industriale, respectiv din domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor naturale protejate, fiind verificate diverse activitati.

Prin activitatea desfasurata in perioada aprilie - mai, Comisariatul Judetean Olt a constatat savarsirea unui numar de 6 fapte de natura contraventionala. Astfel, au fost aplicate 3 amenzi in valoare de 15.000 lei pentru nerespectarea de catre autoritatile administratiilor publice locale Piatra Olt, Osica de Jos si Voineasa a obligatiei de a realiza masurile stabilite cu ocazia controalelor anterioare, in sensul ca nu s-au indepartat in totalitate deseurile depozitate necorespunzator pe domeniul public.

Un avertisment a fost aplicat pentru nerespectarea obligatiei de a realiza in totalitate si la termen masurile dispuse anterior privind adoptarea unor masuri de limitare a deversarilor accidentale de titei la sondele de extractie de pe raza localitatii Barasti; o amenda de 25.000 lei pentru nerespectarea obligatiei de a informa autoritatile competente in caz de eliminari accidentale de poluanti in mediu, in sensul ca nu a ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

CFR incepe reparatiile la infrastructura ferovioara din Olt

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:15

CFR incepe reparatiile la infrastructura ferovioara din OltIncepand de luni, timp de o saptamana, Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA organizeaza licitatii deschise pentru atribuirea mai multor lucrari de reparatii la infrastructura feroviara de pe raza mai multor judete din zona de sud a tarii, printre care se numara si Oltul.

Valoarea totala estimata a lucrarilor care vor fi facute la infrastructura feroviara se ridica la suma de 16,7 milioane lei, fara TVA, sursa de finantare fiind asigurata din fonduri de la bugetul de stat. Reprezentantii CFR mentioneaza ca vor fi facute reparatii la infrastructura feroviara - terasament, linii, podet - pe urmatoarele intervale de statii de cale ferata Mihaesti - Radomiresti, Corbu - Sinesti din Olt, Leu - Malu Mare din Dolj, Musculesti - Barbatesti din Gorj si Tandarei - Movila din Ialomita si au drept scop imbunatatirea sigurantei feroviare si reducerea cheltuielilor de intretinere.

"Durata de valabilitate a contractelor este cuprinsa intre 90 de zile si 5 luni de la atribuire, criteriul de selectie fiind pretul cel mai scazut. Deschiderea ofertelor are loc la sediul Sucursalelor Regionale CF Craiova si Constanta. Anunturile de participare, continand informatii asupra modului de desfasurare a procedurii, precum si documentatia de atribuire, sunt disponibile in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro, cu numerele 159435, 159596 si 159536", se arata intr-un comunicat de presa al CFR.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Viitori jandarmi, in practica la Olt

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:15

Viitori jandarmi, in practica la Olt25 de viitori jandarmi din anul I de studiu de la Scolile Militare de Subofiteri Jandarmi Dragasani si Falticeni desfasoara in perioada 8 iunie - 17 iulie in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt stagiul de practica prevazut in programa de invatamant.

Dupa ce vor urma un program de acomodare, elevii vor fi repartizati in cadrul structurilor operative ale inspectoratului. In cadrul activitatilor de pregatire, viitorii jandarmi vor fi planificati in misiuni de ordine si siguranta publica, avand posibilitatea sa isi puna in practica notiunile teoretice dobandite in timpul orelor de curs. Pe intreaga perioada a stagiului de practica, elevii sunt indrumati de tutori jandarmi cu experienta in activitatea profesionala.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Elev al Scolii Gimnaziale "Stefan Protopopescu", locul I la ECOlimpiada Elevilor

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:15

Elev al Scolii Gimnaziale "Stefan Protopopescu", locul I la ECOlimpiada ElevilorProiectul educational ECOlimpiada Elevilor si-a desemnat castigatorii, in urma unui proces de evaluare interdisciplinar in care au fost analizate aproape 9.000 de compuneri despre colectarea separata si reciclarea deseurilor de ambalaje, realizate de elevii de clasa a III-a din 45 de localitati din tara. Festivitatea de premiere s-a desfasurat la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", din Bucuresti.

Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, si cu sustinerea Ministerului Mediului, a adus proiectul educational ECOlimpiada elevilor in scolile din tara, competitie ecologica la care s-au inscris aproape 9.000 de elevi si 351 de cadre didactice. In cadrul festivitatii de premiere, judetul Olt a fost reprezentat de Vlad Nicola, elev al Scolii Gimnaziale "Stefan Protopopescu" Slatina, care a reusit sa impresioneze juriul cu lucrarea "Viata dupa viata", care a obtinut locul I.

In total au fost oferite 125 de premii constand in aparatura multimedia pentru castigatorii premiilor I, II si III, si ghiozdane pentru cei care au obtinut mentiune. Totodata, au fost premiate si persoanele care s-au ocupat cu educarea si formarea elevilor ecologisti.

Pentru elevii participanti, competitia ECOlimpiada Elevilor a reprezentat un demers important in crearea unei educatii ecologice, datorita celor doua componente integrante: cea didactica, prin auxiliarul curricular "Invatam sa reciclam ambalajele" si cea competitionala, in cadrul ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Examenul de Bacalaureat, supravegheat de politisti

Luni, 08 Iunie 2015, ora 23:15

Peste 90 de politisti actioneaza in aceasta perioada pentru asigurarea ordinii si linistii publice, in judetul Olt, pe timpul desfasurarii examenului national de bacalaureat, sesiunea I -2015.

Potrivit reprezentantilor IPJ Olt, din totalul efectivelor suplimentare care vor asigura masurile specifice in zona unitatilor de invatamant, 51 de politisti sunt de ordine publica, 21 sunt politisti de la rutiera, restul fiind de la alte structuri ale I.P.J. Olt.

"Echipajele din teren vor actiona pentru a depista si lua masurile legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica. In acest sens, unitatile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse in itinerariile de patrulare", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

De asemenea, politistii rutieri vor actiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum si a ambuteiajelor.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Peste 200 de bilete de tratament pentru sfarsitul lui iunie

Luni, 08 Iunie 2015, ora 23:15

Casa Judeteana de Pensii Olt a afisat la sediul si pe site-ul institutiei, www.cjpolt.ro, diagrama de alocare a biletelor de tratament din Seria 9 - 2015.

Lista cuprinde un numar de 221 bilete de tratament cu data de plecare in statiune in perioada 24-27 iunie, repartizate astfel: 9 bilete in statiunea Amara; 10 bilete in statiunea Bala; 6 bilete in statiunea Buzias; 32 bilete in statiunea Caciulata; 17 bilete in statiunea Calimanesti; 16 bilete in statiunea Covasna; 3 bilete in statiunea Eforie Nord; 13 bilete in statiunea Felix; 20 bilete in statiunea Govora; 24 bilete in statiunea Herculane; 2 bilete in statiunea Mangalia; 49 bilete in statiunea Olanesti; 4 bilete in statiunea Pucioasa; 6 bilete in statiunea Saturn; 2 bilete in statiunea Slanic Prahova; 2 bilete in statiunea Techirghiol; 2 bilete in statiunea Tusnad; 4 bilete in statiunea Vatra Dornei.

"Persoanele care se regasesc pe lista pot ridica biletele de tratament de la sediul Casei Judetene de Pensii Olt in zilele de luni si miercuri, intre orele 08:00 - 16:30, pana in data de 17 iunie, inclusiv", precizeaza reprezentantii institutiei oltene.

Biletele de tratament din seria 9 - 2015 ramase disponibile se vor afisa in data de 19 iunie si se vor vinde in data de 22 iunie.

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Eveniment de Olt ]

Angajat al Bazei Militare de la Deveselu, mort la pescuit

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:19

Un barbat de origine poloneza, angajat al unei societati care efectueaza lucrari la Baza Militara de la Deveselu, a murit inecat in timp ce se afla la pescuit.

Tragedia s-a petrecut pe un lac de la marginea orasului Craiova. Barbatul, in varsta de 55 de ani, era cazat la un hotel din Craiova iar duminica dimineata a mers la pescuit pe un lac din apropiere. La un moment dat, acesta s-a dezechilibrat si a cazut in apa, nereusind sa mai iasa la suprafata. Imediat, in zona a ajuns un echipaj de pompieri care, cu ajutorul unei barci pneumatice, l-a cautat mai bine de doua ore. Intr-un final, militarii au reusit sa aduca la mal trupul neinsufletit al barbatului. Politia a demarat o ancheta in acest caz pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs tragedia.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Aproape 1.000 de liceeni olteni nu au vrut sa sustina bacalaureatul

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:19

Aproape 1.000 de liceeni olteni nu au vrut sa sustina bacalaureatulTot mai multi elevi de liceu aleg sa nu se prezinte la probele examenului de bacalaureat, insa si mai grav e faptul ca sute de absolventi nici macar nu se inscriu, ei ratand din start sansa de a promova bacul. Potrivit informatiilor Inspectoratului Scolar Olt, din promotia 2015 ar fi trebuit sa se inscrie toti absolventii, respectiv 4.982, insa 906 dintre ei au ales sa nu sustina niciuna din probele bacului.

Sute de liceeni olteni nu si-au manifestat intentia de a se prezenta la probele din cadrul primeri sesiuni a bacalaureatului 2015. Potrivit informatiilor oficiale, la nivelul judetului au finalizat cursurile in aceasta promotie un numar de 4.982 de elevi. Doar 4.076 din ei s-au inscris la prima sesiune a bacului. Nici din promotiile anterioare nu s-au inregistrat multi candidati care sa vrea sa promoveze examenul; chiar daca au picat bacul cu miile, pentru sesiunea din aceasta vara doar 594 de liceeni picati s-au inscris.

Sesiunea din vara a debutat la inceputul acestei saptamani, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, proba care se va incheia pe 10 iunie. Saptamana viitoare, liceenii vor sustine proba a doua de competente - cele digitale, intre 15-19, iar intre 22 - 26 iunie vor da proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Potrivit calendarului de desfasurare a examenului, probele scrise incep pe 29 iunie - literatura romana scris; 1 iulie - proba obligatorie a profilului ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Investitie de 10 milioane de euro la TMK Artrom Slatina

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:19

Investitie de 10 milioane de euro la TMK Artrom SlatinaSocietatea TMK-Artrom Slatina, unul dintre cei mai importanti producatori de tevi fara sudura pentru aplicatii industriale, a inaugurat ieri cea mai noua sectie de productie, sectia ACH-tevi pentru automobile si cilindri hidraulici. Potrivit reprezentantilor companiei, principalul produs al acestei sectii il vor constitui tevile prelucrate la interior prin alezare si roluire pregatite astfel a intra direct in componenta cilindrilor hidraulici pentru aplicatii cu maxime exigente: instalatii de ridicat, echipamente industriale complexe, echipamente miniere, automobile, aviatie, etc.

Sectia a presupus o investitie de aproximativ 10 milioane de euro si are o capacitate de a procesa 25.000 de tone de tevi anual, dotarea fiind de ultima generatie, utilajele folosite fiind importate din Japonia si Germania. Inaugurarea investitiei a fost facuta in prezenta lui Dimitri Pumpianski, proprietarul rus al grupului TMK, a lui Maricel Popa, secretar de stat in Ministerul Economiei, Adrian Popescu, directorul TMK-Artrom Slatina, dar si a numeroase autoritati locale si judetene.

"In prezent ne aflam intr-un moment foarte important in ceea ce priveste modernizarea productiei, respectiv inaugurarea unei noi sectii de productie in cadrul TMK Slatina, respectiv Sectia ACH -tevi pentru Automobile si Cilindrii Hidraulici. As dori sa subliniez faptul ca TMK Slatina este un cunoscut producator de tevi trase la rece, ceea ce se face aici este de cea mai buna calitate, fapt ce ne permite sa ne lansam ..

Actualitate / stiri Actualitate175 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in judet

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:19

CEZ Distributie anunta pentru astazi intreruperi in alimentarea cu energie electrica in mai multe localitati din judet.

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in urmatoarele zone:

Slatina: 09:00-11:00 PTCZ Dispensar Veterinar, strada T. Vladimirescu; 11:00-13:00 PTCZ Liceu Strehareti, OGA, Manastire Strehareti, Liceu National Agricol "Carol I".

Dobrun: 09:00-11:00 PTA 1 Dobrun; 11:00-13:00 PTA 1 Chilii; 13:00-15:00 PTA 1 Rosieni

Caracal: 09:00-16:00 PTA 18 Caracal, strada Mircea Voda.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Bercea Mondial, condamnat definitiv in dosarul mitei de la Penitenciarul Colibasi

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:17

Bercea Mondial, condamnat definitiv in dosarul mitei de la Penitenciarul ColibasiSandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv saptamana trecuta de Curtea de Apel Pitesti la un an si patru luni de inchisoare in dosarul in care a fost judecat pentru mituirea unui angajat de la Penitenciarul Colibasi. Initial, Mondialul fusese condamnat de Tribunalul Arges la doi ani si opt luni de inchisoare, insa in urma apelului pedeapsa i-a fost redusa.

"Admite apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges si inculpatul Anghel Sandu impotriva sentintei penale nr. 83/20.01.2015 pronuntata de Tribunalul Arges. Desfiinteaza in parte sentinta si rejudecand: descontopeste pedeapsa rezultanta de 2 ani si 8 luni inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), n) si o) Cod penal in pedepsele componente si inlatura sporul de 8 luni inchisoare. Face aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 si reduce cele doua pedepse principale de cate 2 ani inchisoare la cate 1 an inchisoare. (...) aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an inchisoare la care se adauga un spor de 4 luni, urmand ca inculpatul Anghel Sandu, in prezent aflat in Penitenciarul Colibasi, sa execute o pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 66 lit. a), b), n) si o) Cod penal. In baza art. 43 alin. 1 Cod penal adauga pedeapsa principala de 1 an si 4 luni la restul ramas neexecutat de 272 zile din pedeapsa de 2 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 47/13.03.2012 pronuntata de ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sute de soferi sanctionati pentru nereguli in trafic

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:15

Aproape 500 de soferi au fost sanctionati in weekend de politistii Serviciului Rutier Olt. Totul s-a petrecut in urma unei actiuni organizate de oamenii legii pe toate drumurile din judet, cu scopul de a fi prevenite accidentele de circulatie.

De asemenea, politistii au urmarit constientizarea conducatorilor de autovehicule si a pasagerilor asupra importantei utilizarii centurii de siguranta, respectarea prevederilor legale privind circulatia pietonilor, depasirea, acordarea de prioritate dar si depistarea conducatorilor auto care consuma alcool la volan.

Potrivit comisarului sef Florin Cirstea, din cadrul SPR Olt, au fost oprite in trafic 1174 autovehicule, fiind aplicate 480 de sanctiuni contraventionale in valoare de 36.982 lei. "Au fost sanctionati 144 conducatori auto care au depasit limita legala de viteza, 119 care nu purtau centura de siguranta, 10 pietoni si sapte biciclisti. De asemenea, au fost retinute 21 permise, dintre care 12 pentru alcool, unul pentru viteza, patru pentru depasire neregulamentara si unul pentru neacordare de prioritate pietonilor.", a precizat comisarul sef Florin Cirstea.

Oamenii legii spun ca actiunile si controalele vor continua si in urmatoarea perioada, vizand in special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Calusarii din Sarbii Magura, marii castigatori ai festivalului de la Caracal

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:15

Calusarii din Sarbii Magura, marii castigatori ai festivalului de la CaracalPeste 20 de formatii de calusari, caluseri si caiuti din mai multe zone ale tarii au fost prezente, la sfarsitul saptamanii trecute, la cea de-a 46-a editie a Festivalului National de Folclor "Calusul Romanesc" de la Caracal. Dupa trei zile de spectacole, membrii juriului au decis ca marii castigatori ai festivalului din acest an sa fie calusarii din comuna Sarbii Magura.

Zilele in care au avut loc frumoase parade ale costumului popular, dar si concursul propriu-zis, au fost cele de vineri si sambata. Daca paradele au fost pe traseul bulevardul Antonius Caracalla - Piata Primariei (Restaurantul Caracal, Piata Agroalimentara, Blocul Turn, Platoul Administrativ), festivalul a avut loc la Teatrul de Vara, unde duminica seara s-a desfacurat si festivitatea de premiere si gala laureatilor. Castigatorii au primit din partea juriului si a organizatorilor diplome si premii. Nichita Dragomira - consilier artistic al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt, formatiile de calusari din Optasi Magura, Romula Malva - Resca, Doina Farcasului - Farcasele, Trandafir de Romanati - Dobrosloveni si Ansamblul Folcloric "Alunelul" din Pielesti - Dolj au primit diplome de excelenta. Premiul special al juriului a fost acordat formatiilor de calusari din Rasinari - Sibiu, Salistea - Alba, Cercul Militar Caracal si Romula Malva - Resca, mentiune primind cetele de calusari din Nasturelu - Teleorman si Osica de Jos - Olt. La sectiunea prelucrare scenica premiul III ..

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de sanctiuni date de jandarmi, intr-o saptamana

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 19:20

Zeci de sanctiuni date de jandarmi, intr-o saptamanaPeste o suta de jandarmi au actionat zilnic, in perioada 29 mai - 4 iunie, in judetul Olt, pentru a asigura ordinea si siguranta publica.

In total, activitatile efectivelor Inspectoratului Judetean de Jandarmi Olt au insumat 98 de misiuni de mentinere si asigurare a ordinii publice si patru misiuni in cooperare cu alte institutii.Jandarmii olteni au aplicat nu mai putin de 66 de amenzi contraventionale, in cuantum total de 26.900 de lei, si 14 avertismente scrise.De asemenea, oamenii legii au constatat 13 infractiuni, dintre care sapte in mod independent si sase in cooperare cu Politia, cu 15 autori identificati.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Calusarii din Ghimpeteni au castigat trofeul concursului "Calusul Romanesc"

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 19:19

Calusarii din Ghimpeteni au castigat trofeul concursului "Calusul Romanesc"Pentru trei zile, municipiul Slatina a fost capitala calusului romanesc. Concursul National al Copiilor "Calusul Romanesc" a ajuns in anul 2015 la cea de-a XVII-a editie, evenimentul cultural artistic incheindu-se vineri dupa-amiaza cu festivitatea de premiere si gala laureatilor. Ca si anul trecut, marele trofeu a ramas pe meleaguri oltenesti, castigatoare fiind formatia de calusari a ansamblului folcloric GAL Vedea - Gavanu - Burdea din comuna olteana Ghimpeteni.

Cei mai buni dansatori din cele sapte localitati care alcatuiesc acest GAL fac parte din ansamblul calusaresc care a fost infiintat in urma cu doar doua luni si s-au aflat la prima lor participare la un asemenea concurs important. Instructor al celor 16 calusari este cunoscutul maestru coregraf Marian Stanescu.

"Pentru noi acest trofeu inseamna un mare lucru, mai ales ca acesti calusari joaca de numai doua luni impreuna. Este prima lor iesire la un asemenea festival si va dati seama ca este o bucurie imensa si in acelasi timp o obligatie pentru mai departe. Vreau sa va spun ca acest grup de calusari este alcatuit din varfurile a sapte localitati care alcatuiesc GAL Vedea - Gavanu - Burdea. Incercam sa facem altceva decat ceva obisnuit, adica venim cu partea de sponsorizare, cu partea de sustinere, incat sa iasa ceva deosebit. Calusul este pentru noi cel mai frumos dintre jocuri si asta ne-a facut sa ne axam cel mai mult pe acest dans. Nu noi am reusit sa adunam acesti copii minunati in aceasta ceata de calusari, ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Doua unitati scolare din Olt, castigatoare ale programului de mediu Patrula de Reciclare

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 19:19

Doua unitati scolare din Olt, castigatoare ale programului de mediu Patrula de ReciclareUn numar de 88 de echipe din gradinite, scoli si licee din Romania au castigat premiile locale ale programului national de educatie de mediu Patrula de Reciclare. Si la aceasta editie, mii de copii si elevi si sute de profesori din toata tara au promovat obiceiurile bune fata de mediu si colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in comunitatile lor. La nivelul judetului Olt, doua unitati de invatamant au fost declarat castigatoare - Gradinita cu Program Normal nr. 3, Caracal si Scoala Gimnaziala "Vlaicu Voda", Slatina.

In fiecare judet si in Bucuresti, Asociatia RoRec, organizatorul programului, acorda doua categorii de premii: pentru "Cea mai activa Patrula" si pentru Patrula care a colectat "Cea mai mare cantitate de baterii". Prin traditie, castigatorii locali sunt onorati pe 5 iunie, de Ziua Internationala a Mediului.

Unitatile de invatamant castigatoare pot alege sa primeasca aparate electrice pentru uz didactic sau finantarea partiala a unei excursii educative.

Premiantii editiei din judetul Olt sunt: Cea mai activa Patrula: Gradinita cu Program Normal nr. 3, Caracal, si Patrula care a colectat cea mai mare cantitate de baterii: Scoala Gimnaziala "Vlaicu Voda", Slatina.

"Cu prilejul premierilor locale ale editiei, constatam ca programul ia avant din ce in ce mai mult: primul argument - anul acesta am avut cel mai mare procent de scoli eligibile pentru premiile locale. Aceasta inseamna ca tot mai multe scoli inscrise in program ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

A inceput bacalaureatul

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 19:19

A inceput bacalaureatulMii de liceeni au intrat de astazi in febra examenelor din prima sesiune a bacalaureatului 2015. Examenul de maturitate debuteaza cu probele orale, prima fiind cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, proba care se desfasura intre 8-10 iunie.

Probele de competente se vor desfasura, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar, in 25 de centre acreditate la nivel de judet, mai putin in liceele cu profil tehnologic.

"Probele de competente se vor sustine in toate scolile care sunt acreditate ca centru de examen, respectiv 25 de centre la nivel de judet. Nu exista centre de examen la licele cu profil tehnologic, respectiv la Liceul Tehnologic Crampoia, Liceul Tehnologic Izvoarele, Liceul Tehnologic "Constantin D. Filipescu" Caracal, Liceul Tehnologic "Ion Popescu Cilieni", Liceul Tehnologic Draganesti. Elevii care frecventeaza cursurile liceelor respective vor sustine probele intr-un alt centru de examen", a explicat inspectorul Mirela Paraschiv, purtatorul de cuvant al ISJ Olt.

In ceea ce priveste probele scrise, acestea vor incepe pe 29 iunie, la nivel de judet fiind stabilite 17 centre acreditate si 4 centre de evaluare. Incepand cu acest an, probele sustinute de elevi vor fi supravegheate atat video, cat si audio.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Eveniment de Olt ]

Concurs de talente cu premii in bani, organizat de Interact Slatina

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 19:15

Tinerii talentati cu varste intre 12 si 19 ani se pot inscrie la concursul de talente initiat de Clubul Interact Slatina, concurs in cadrul caruia se pun la bataie premii in bani. Doritorii se pot inscrie la preselectii incepand cu data de 10 iunie, in amfiteatrele colegiilor "Radu Greceanu, "Ion Minulescu" si "Nicolae Titulescu", de la ora 12:00.

"Esti talentat, de Interact esti premiat!", spun organizatorii concursului de talente "Tinerii au Talent", competitie adresata tinerilor cu varsta intre 12 si 19 ani. Premiile puse la bataie nu sunt nici ele de ignorat - cel care se va clasa pe locul I primeste 1.000 de lei, premiul II 700 lei si premiul III 500 lei.

Concursul va avea doua etape: preselectiile si finala. Preselectiile au loc la ora 12:00 in amfiteatrele liceelor "Nicolae Titulescu" pe data de 10 iunie, "Ion Minulescu" pe data de 11 iunie si "Radu Greceanu" pe data de 12 iunie.

Finala se va desfasura la centrul cultural "Eugen Ionescu" pe data de 19 iunie la ora 16:00.

Regulamentul este unul simplu: cei inscrisi trebuie sa pregateasca un numar de maximum 6 minute prin care sa-si demonstreze talentul; de la fiecare preselectie vor pleca 5 finalisti, alesi de 5 membri ai juriului la finalul preselectiei; la finala, publicul va putea vota concurentul preferat, votul publicului reprezentand 50% din punctaj, restul fiind dat de juriu.

Doritorii se pot inscrie la preselectii achizitionand un bilet in valoare de 5 lei, iar cele pentru finala - 10 lei. Pentru inscrieri ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

PSD Olt il sustine in continuare pe Victor Ponta

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 19:15

PSD Olt sustine, prin intermediul unui comunicat de presa, ca Victor Ponta trebuie sa-si continue mandatul de premier. Social democratii olteni precizeaza, in comunicat, ca nu este o "simpla coincidenta" faptul ca motiunea de cenzura a PNL a fost depusa in aceeasi zi in care DNA a dispus efectuarea urmaririi penale fata de Victor Ponta, acest aspect fiind catalogat de PSD Olt drept "o imixtiune a justitiei in politic, o adevarata lovitura de stat".

"Victor Ponta trebuie sa-si continue mandatul de premier cu care a fost investit de cetateni la alegerile din anul 2012. Intr-un stat democratic, nimeni nu poate schimba vointa populatiei doar pentru a prelua puterea cu orice pret pentru ca acea putere nu mai este legitima. Consideram ca ceea ce s-a intamplat azi (n.r.vineri), cand opozitia a depus o motiune de cenzura, nu este o simpla coincidenta si a avut loc o imixtiune a justitiei in politic, o adevarata lovitura de stat.

Politica se face in Parlament pentru ca el reprezinta vointa poporului si nimeni nu are dreptul sa fure vointa cetatenilor, facand si desfacand guverne, dupa bunul plac.

Organizatia Judeteana a Partidului Social Democrat Olt va fi in continuare alaturi de Prim-ministrul si Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, si il va sustine in proiectul "Romania Puternica" pana la capat", se arata in comunicatul remis de departamentul de comunicare al PSD Olt.

DNA a anuntat vineri ca procurorii anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Prostituate prinse "la lucru"

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 19:15

Prostituate prinse "la lucru"Cinci femei cu varsta cuprinsa intre 25 si 50 de ani, toate fara ocupatie, au fost depistate vineri de jandarmi pe strada Pitesti din municipiul Slatina, in timp ce atrageau persoane de sex barbatesc, in vederea intretinerii de raporturi sexuale in schimbul unor sume de bani.

Jandarmii le-au intocmit celor in cauza procese-verbale de contraventie, prin care au fost sanctionate cu amenzi in valoare de 500 lei fiecare.

"Persoanele in cauza au fost depistate pe timpul executarii unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii faptelor antisociale in zona de competenta, acestea fiind sanctionate pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice", precizeaza un comunicat de presa al Jandarmeriei Olt.

Actualitate / stiri Actualitate193 vizite[ Eveniment de Olt ]

Accident mortal in comuna Vladila

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 19:15

Accident mortal in comuna VladilaUn barbat de 35 de ani din Scornicesti a decedat iar fiica sa minora a ajuns in stare grava la spital dupa ce autoturismul in care se aflau s-a rasturnat.

Accidentul s-a produs sambata dupa-amiaza pe raza localitatii Vladila. Potrivit politistilor, o femeie de 32 de ani din Scornicesti, in timp ce conducea un autoturism Logan, a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in afara partii carosabile. In urma impactului, sotul soferitei, in varsta de 35 de ani, aflat pe scaunul din dreapta-fata, a decedat, iar fiica celor doi, o minora in varsta de aproximativ 10 ani, a fost grav ranita, fiind preluata de un elicopter SMURD si transportata la un spital din Craiova. Soferita a fost si ea ranita, fiind transportata de o ambulanta la Spitalul din Caracal in stare stabila. Pe numele femeii a fost intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa.

Actualitate / stiri Actualitate945 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Un mort si 14 raAniti intr-un accident produs la BobicesAti
"In microbuz se aflau 19 persoane, dintre care 11 au fost ranite mai grav, iar celelalte opt au ...
Doi tineri au ars de vii intr-un accident la Corabia
Tragedia a avut loc in jurul orei 04.00, pe strada Stefan cel Mare din orasul de la Dunare. Potrivit ...
FOTO VIDEO Accident grav intre un microbuz cu pasageri si un autoturism la iesirea din Bals spre Slatina, soldat cu 14 raniti
Accidentul a avut loc pe DN 65 - DE 574, la intersectia de la iesirea din orasul Bals spre Slatina, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook