Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.371 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Identificarea oamenilor fara adapost continua la Slatina

Marti, 24 Ianuarie 2017, ora 19:16

Identificarea oamenilor fara adapost continua la SlatinaOpt barbati si trei femei au ajuns luni noaptea in Centrul de Igiena si Ingrijire Corporala de pe strada Nicolae Balcescu din Slatina. Doi dintre oamenii strazii, respectiv un barbat si o femeie, au fost identificati in Slatina de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, pe timpul deplasarii acestora de la interventii catre sediul inspectoratului. Toate cele 11 persoane au fost transportate atat de salvatori cat si de politistii locali la adapostul temporar, unde acestia au beneficiat, peste noapte, de un pat curat, o gustare, dar si de un dus cu apa calda si de asistenta medicala.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT IN DATA DE 30 IANUARIE 2017

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 10:16

Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

30.01
10:00 - 17:00
Milcov
PTA 1 Milcov Deal

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

-
intrarea in posturile de transformare;

-
urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

-
inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

-
Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

-
0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Eveniment de Olt ]

Adina Diaconu, Ioan Mihai Giuran si Valerio Battista, personalitatile anului 2016

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 19:19

Adina Diaconu, Ioan Mihai Giuran si Valerio Battista, personalitatile anului 2016Pentru activitatea sportiva va primi o astfel de distinctie Adina Diaconu, pentru performantele bifate pe parcursul anului trecut:

Locul I - medalia de aur - Campionatul European Juniori 1 - echipe

Locul I - medalia de aur - Campionatul European Juniori 1 - simplu

Locul II - medalia de argint - Campionatul European Juniori 1 - dublu fete

Locul I - medalia de aur - Campionatul National Juniori 1 - simplu

Locul I - medalia de aur - Campionatul National Juniori 1 - dublu mixt

Locul I - medalia de aur - Campionatul National Juniori 1 - dublu fete

Locul I - medalia de aur - Campionatul National Juniori 1 - Echipe

Locul II - medalia de argint - Campionatul National Seniori - simplu fete

Locul III - medalia de bronz - Campionatul National Seniori - dublu fete

Locul I - medalia de aur - Campionatul National Tineret - simplu fete

Locul I - medalia de aur - Campionatul National Tineret - dublu fete

Locul I - medalia de aur - Campionatul Mondial Juniori - dublu fete

Locul III - medalia de bronz - Campionatul Mondial Juniori - simplu

Sportiva Adina Diaconu, marea speranta a Romaniei in tenisul de masa, are la 17 ani peste 200 de medalii la nivel de copii, cadeti si juniori. Adina Diaconu a scris istorie si la Cape Town, unde, alaturi de Andreea Dragoman, a adus primul aur pentru Romania la un Campionat Mondial de juniori. Bronzul cucerit insa la individual ramane cea mai importanta medalie pentru romanca in 2016.

Pentru activitatea sociala, o alta distinctie de ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Jandarmeria Olt, la ora bilantului

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 19:19

Jandarmeria Olt, la ora bilantuluiLa bilantul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt au luat parte prefectul de Olt Silviu Neacsu, presedintele CJ Olt Marius Oprescum, precum si sefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne si ai institutiilor judetene cu care inspectoratul coopereaza sau colaboreaza. Colonelul Tudor Dorel Drejoi, inspectorul sef al Jandarmeriei Olt, a prezentat activitatile organizate, misiunile executate si rezultatele obtinute, anul trecut, de institutia pe care o conduce.

In perioada analizata, structurile operative ale IJJ Olt au executat zece interventii pentru aplanarea unor conflicte, doua interventii de salvare sau evacuare, precum si 81 misiuni de interventie la alte solicitari venite din partea cetatenilor. "Pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta al cetatenilor, jandarmii olteni au actionat in sistem integrat pe raza judetului Olt, fiind efectuate 11.661 patrule mixte in mediul urban, 2.502 patrule mixte in mediul rural, 3.715 patrule de jandarmi in mediul urban, 817 patrule de jandarmi in mediul rural si 100 de actiuni in zona institutiilor de invatamant. In baza planurilor de cooperare/colaborare incheiate intre institutia noastra si alte structuri, au fost executate 511 misiuni in cooperare cu alte institutii ale sistemului de aparare si securitate nationala, organizatii, institutii si autoritati ale administratiei publice locale", se arata in bilantul Jandarmeriei Olt.

In urma actiunilor desfasurate s-au ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Microbuz cu 15 pasageri, blocat in nameti

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 19:19

Microbuz cu 15 pasageri, blocat in nametiDin cauza vantului puternic, zapada de pe camp a fost viscolita pe carosabil, iar pe o portiune de drum nu s-a mai putut circula. Pe langa microbuz, care ii ducea pe muncitori in comuna doljeana Amarasti, si un autoturism a ramas blocat in trafic.

"Pe DJ 542, intre localitatile Redea si Valeni, un microbuz in care erau 15 persoane si un autoturism nu au mai putut inainta din cauza zapezii de pe carosabil. Microbuzul se deplasa catre localitatea Amarasti din Dolj, iar la fata locului s-a intervenit cu un utilaj de deszapezire si un echipaj de politie. Pasagerii aflati in mijlocul de transport se duceau la munca", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al pompierilor de judet.

Dupa interventia utilajului de deszapezire in zona, ambele autovehicule au fost deblocate dintre nameti si s-a putut circula pe un singur sens dupa aproximativ 35 - 40 de minute. Potrivit plutonierului major Basasteanu, utilajul de deszapezire a actionat in continuu pentru a indeparta zapada de pe carosabil si a fi reluata circulatia pe ambele sensuri. "Pe DJ 542 s-a circulat restrictionat pentru o scurta perioada, iar in prezent (n.red. - joi, ora 10:30) se circula pe ambele sensuri de drum, traficul in zona fiind controlat de un echipaj de politie", a adaugat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Controale la CAS Olt, dupa scandalul aparatelor de oxigenoterapie ale Vitalaire

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 23:59

Controale la CAS Olt, dupa scandalul aparatelor de oxigenoterapie ale VitalairePotrivit presedintelului CAS Olt, controlul se va incheia pe 20 ianuarie, primele concluzii fiind comunicate la inceputul saptamanii viitoare. Verificarea vizeaza exclusiv produsele si serviciile furnizate de firma Vitalaire, cea care asigura aparatele de oxigenoterapie pentru bolnavi. In Olt se verifica in jur de 40 de astfel de cazuri in care exista suspiciuni.

"E un control dispus de Casa Nationala de Sanatate la nivelul tuturor judetelor din tara, referitor la suprapunerea bazelor de date pentru a vedea daca nu cumva intre persoanele care au beneficiat de servicii medicale de oxigenoterapie, adica aparate pentru oxigen, au fost si persoane decedate. Este foarte posibil ca intr-o luna, de exemplu, pacientul care a primit decizia pentru oxigen de la noi si niste taloane lunare - talonul pe care il primeste, sa zicem, pentru luna februarie - e posibil ca el, pacientul, sa fi folosit aparatul de oxigenoterapie pana pe 15 februarie, si pe 15 februarie, Doamne-fereste, sa fi murit. Este vorba despre faptul ca au facturat (n.red. firma Vitalaire) pe o luna, pentru ca poate nu au fost anuntati ca a murit persoana respectiva. De exemplu, moare pacientul pe 15; familia trebuie sa anunte furnizorul, asa ar trebui sa se intample; sunt si cazuri in care familia nu anunta sau furnizorul nu ma anunta pe mine, la randul lui, dar eu trebuie sa-i platesc fiindca el factureaza pe o luna intreaga. De aici apar situatiile astea", a explicat Florin Ciocan, presedintele CAS Olt.

Primele ...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Eveniment de Olt ]

Proiect de modificare a Codului Penal. Abuzul in serviciu, infractiune doar daca prejudiciul depaseste 200.000 lei

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 19:20

Proiect de modificare a Codului Penal. Abuzul in serviciu, infractiune doar daca prejudiciul depaseste 200.000 leiActuala legislatie defineste abuzul in serviciu drept "fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice", si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Proiectul prevede si abrogarea articolului 298 din Codul penal privind neglijenta in serviciu: "incalcarea din culpa de catre un functionar public a unei indatoriri de serviciu, prin neindeplinirea acesteia sau prin indeplinirea ei defectuoasa, daca prin aceasta se cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda".

O alta modificare, propusa prin introducerea unui nou alineat la articolul 290, prevede ca "denuntul se depune la organul de urmarire penala competent in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei prevazute de legea penala, sub sanctiunea lipsirii acestuia de efectele juridice prevazute de lege care conduc la inlaturarea raspunderii penale".

Textul integral al proiectului

Art. I. - Legea nr.286/2009 privind Codul penal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.510 din 24 iulie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1.
Articolul 297 se modifica si va avea urmatorul ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Dupa ninsori, in Olt revine gerul

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 19:20

Dupa ninsori, in Olt revine gerul"Vremea va deveni deosebit de rece, geroasa in noaptea de miercuri spre joi (18/19 ianuarie) mai ales in regiunile nordice, nord-estice si centrale, iar in noptile urmatoare, pana la sfarsitul saptamanii, gerul se va extinde in cea mai mare parte a tarii. Frecvent se vor inregistra temperaturi minime cuprinse intre -20 si -10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative", se precizeaza pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Evaziune de peste 2,5 milioane de euro la Slatina

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 19:19

Evaziune de peste 2,5 milioane de euro la SlatinaBarbatul, in varsta de 50 de ani, este din Slatina si luni a fost retinut, pentru 24 de ore, de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Administratorul firmei slatinene este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala. "Barbatul este banuit ca, in perioada 2010 - 2014, ar fi cauzat un prejudiciu de 2.592.000 de euro, prin inregistrarea in documentele contabile ale societatii a unor operatiuni nereale, constand in achizitii fictive de materiale de constructii, de la opt societati comerciale din Slatina, Craiova si Brasov", a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Administratorul societatii din Slatina a fost prezentat marti Parchetului de pe langa Tribunalul Olt si instantei de judecata, impotriva acestuia fiind dispusa masura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trenuri cu locomotive Diesel, inscrise in circulatie pe ruta Caracal - Corabia

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 19:19

Trenuri cu locomotive Diesel, inscrise in circulatie pe ruta Caracal - Corabia"In jumatatea de sud a tarii, pe urmatoarele intervale de statii conditiile meteo nefavorabile impun inscrierea in circulatie doar a trenurilor tractate cu locomotive Diesel (DHC, DA sau GM): Urziceni - Slobozia; Alexandria - Zimnicea; Rosiori Est - Turnu Magurele; Caracal - Corabia; Ciulnita - Calarasi; Constanta - Mangalia si Medgidia - Tulcea Oras. Toate aceste masuri sunt necesare din considerente de siguranta si pentru continuitate in traficul feroviar pe intreaga retea", se precizeaza intr-un comunicat al CFR SA.

Potrivit aceleiasi surse, operatorul national de transport feroviar de calatori, CFR Calatori, a anulat pentru ziua de 18 ianuarie 2017 peste 40 de trenuri Regio si Interregio, calatorii avand insa la dispozitie alte garnituri care circula pe aceleasi relatii. De aceea, reprezentantii CFR ii indeamna pe calatori sa consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de calatori pentru informatii actualizate despre trenurile inscrise in circulatie sau despre trenurile anulate. Saptamana trecuta, timp de mai multe zile, cinci trenuri care circulau pe ruta Caracal - Corabia au fost anulate din cauza ninsorilor abundente si a viscolului. Miercuri, dupa ora pranzului, pe aceeasi ruta, erau din nou anulate doua trenuri, respectiv 9061 si 9062.

"CFR SA mentine permanent legatura cu toti operatorii de transport feroviar de calatori si de marfa (OTF) astfel incat, functie de evolutia vremii, traficul feroviar sa fie asigurat pe toate magistralele ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Eveniment de Olt ]

Hoti de lemne din Padurea Strehareti, prinsi de politistii locali

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 19:19

Hoti de lemne din Padurea Strehareti, prinsi de politistii localiUnii hoti de lemne au fost prinsi si cu ajutorul camerelor de supraveghere video, montate in partea de jos a orasului. Daca anii trecuti acestia furau material lemnos cu ajutorul carutelor, de la inceputul anului si pana in prezent oamenii legii au depistat la furat doar persoane care carau in spate lemnele taiate din Padurea Strehareti. "Sapte actiuni am desfasurat de la inceputul anului si pana acum pe furt de material lemnos si am prins un numar total de zece hoti. Unii dintre ei au fost prinsi de mai multe ori, lemnele fiind furate din Padurea Strehareti. In ceilalti ani furau cu carutele, insa acum s-a blocat accesul in padure si s-a furat mai putin. Majoritatea au fost prinsi in flagrant, insa pe altii i-am prins cu ajutorul camerelor. Mergeau pe jos, iar in spate aveau trunchiuri de copaci sau crengi", a precizat Adrian Pop, directorul Politiei Locale Slatina.

Toti hotii de lemne prinsi au fost sanctionati contraventional de politistii locali cu amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, insa au existat si cazuri in care autorii furturilor au fost predati la Politia Slatina. "Pe majoritatea i-am amendat, insa am avut situatii in care i-am predat pe hoti Politiei. Au fost momente in care am prins la furat cate cinci-sase insi, sau cate sapte-opt, aproape de fiecare data erau aceeasi, cunostinte mai vechi, iar atunci am chemat in sprijin echipaj de la Jandarmeria Olt", a adaugat Pop.

La randul lor, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Olt urmaresc acest ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Programul manifestarii "Gala Laureatilor"

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 19:19

Programul manifestarii "Gala Laureatilor"Prima editie a Galei Laureatilor se va desfasura pe parcursul a 4 zile, administratia locala pregatind un program special, cu atat mai mult cu cat va fi marcata si Ziua Unirii Principatelor Romane.

Programul arata astfel:

Vineri, 20 ianuarie - Gala Campionilor, ora 10:00-18:00 - Acordarea de burse, premii si distinctii elevilor, sportivilor, profesorilor si antrenorilor pentru performantele obtinute. Loc de desfasurare Centrul Cultural "Eugen Ionescu".

Sambata, 21 ianuarie - Gala Superlativelor, ora 18:00 - decernarea distinctiilor si diplomelor de merit oferite de Consiliul Local Slatina. Pe scena Centrului Cultural va urca Florin Chilian, care va sustine un recital.

Duminica va fi dedicata copiilor; pe tot parcursul zilei, la Centrul Cultural "Eugen Ionescu" se va derula un program cu filme pentru copii si piese de teatru.

Luni, 23 ianuarie - Gala Seniorilor, ora 17:00 - Acordarea premiilor de fidelitate cuplurilor ce au implinit 50 de ani de casatorie in anul 2016. Vor fi sustinute momente artistice de interpretii de muzica populara ai Ansamblului Profesionist "Doina Oltului", respectiv Doru Ion Creteanu, Maria Ghinea si Neta Soare, dar pe scena va urca si indragitul Catalin Crisan, care va sustine un recital.

Marti, 24 ianuarie - Unirea Principatelor Romane, ora 09:45-11:00 - Ceremonial militaro-religios, cu depunere de coroane, la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Intre 11:00-12:00 se vor sustine momente artistice dedicate Zilei Unirii de catre Ansamblul ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cazurile de gripa aproape s-au dublat in ultima saptamana

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 19:19

Cazurile de gripa aproape s-au dublat in ultima saptamanaSituatia cumulativa a cazurilor de gripa in intervalul 1 octombrie 2016 - 11 ianuarie 2017 arata un total de 33 cazuri, din care 32 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2 si un caz confirmat cu virusul gripal tip B. Fata de saptamana trecuta, numarul oltenilor bolnavi aproape s-a dublat, ajungand de la 18 la 33.

"In ultima perioada au fost confirmate inca 15 cazuri cu gripa sezoniera tip A subtip H3N2. Toate cazurile s-au prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina cu simptomatologie compatibila cu gripa, respectiv febra, debut brusc, dispnee, tuse, expectoratie, cefalee, rinita, coriza, stare generala alterata, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. In urma rezultatelor de laborator, cele 15 cazuri au fost confirmate cu virusul gripal de specialistii din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti. Cazurile confirmate au varste cuprinse intre 19- 81 ani; evolutia a fost favorabila; 10 din cele 15 cazuri inregistrate in ultima saptamana au prezentat la internare si alti factori de risc. Nu s-au inregistrat decese prin gripa in acest sezon", a spus Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.

Recomandarile Directiei de Sanatate Publica Olt

Extinderea infectiei virale poate fi limitata prin respectarea unor reguli simple:

-Respectarea masurilor de igiena individuala - spalarea pe maini cu apa si sapun ori de cate ori este nevoie;

-Evitarea aglomeratiilor de persoane si contactul prelungit cu cineva care ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Proiectul ordonantei privind gratierea

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 13:19

Proiectul ordonantei privind gratiereaIn temeiul art. 115 alin. (4)si alin. (6) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta:

Art. 1 (1) Se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoare de pana la 5 ani inclusiv precum si pedepsele cu amenda aplicate de instanta de judecata.

(2) Prevederile alin. (1) se aplica indiferent de modalitatea de executare a pedepsei inchisorii dispusa de instanta.

Art. 2 Se gratiaza in parte :

a)
cu 1/2 pedepsele cu inchisoare aplicate persoanelor care au implinit varsta de 60 ani, femeilor insarcinate (gravide) sau persoanelor care au intretinere minori cu varsta de pana la 5 ani;

b)
cu 1/2 sau, dupa caz, cu restul de pedeapsa neexecutat din pedepsele cu inchisoare aplicate persoanelor care, conform expertizei medico-legale emisa de institutiile abilitate sunt diagnosticate cu boli incurabile in faze terminale;

Art. 3
(1) Prevederile art. 1-2 nu se aplica celor condamnati pentru infractiuni savarsite in stare de recidiva si celor care sunt recidivisti prin condamnari anterioare;

(2) Gratierea este conditionata de achitarea despagubirilor la care persoana condamnata a fost obligata prin hotarare judecatoreasca definitiva, in termen de 1 an de la punerea in libertate.

(3) Pevederile alin. (2) nu se aplica condamnatilor pentru care se gratiaza potrivit art. 2 lit. a) si b);

(4) Nu beneficiaza de prevederile art.1 cei care au savarsit urmatoarele infractiuni:

A. Infractiuni reglementate de Codul Penal:

1) infractiunile contra ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Medicamentele pentru boli grave, rare sau incurabile vor ajunge mai repede la pacienti

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 19:19

Medicamentele pentru boli grave, rare sau incurabile vor ajunge mai repede la pacientiSchimbarile sunt prevazute intr-o Hotarare de Guvern din aceasta saptamana, conform careia pentru 106 Denumiri Comerciale Internationale (DCI) se elimina obligativitatea aprobarii medicamentelor de comisiile de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Casele de Asigurari de Sanatate de la nivel local. Schimbarile intra in vigoare de la 1 martie, fiind vizate persoanele care sufera afectiuni oncologice, boli rare (ex. hemofilie, scleroza multipla, scleroza tuberoasa etc), afectiuni reumatice, hepatita cronica de tip B si C, infertilitate, obezitate, afectiuni cardiovasculare, boala Parkinson, ADHD, diabet zaharat, tulburari de crestere la copii, epilepsie, vor beneficia de medicamentele gratuite si compensate necesare tratamentului numai in baza prescriptiei medicului specialist, fara a mai fi nevoie sa depuna dosare medicale care sa fie aprobate la nivelul comisiilor de experti din cadrul caselor de asigurari.

"Am desfiintat o procedura birocratica. Pacientul va beneficia de inceperea tratamentului, rapid, chiar din momentul diagnosticarii, fara a mai parcurge pasi suplimentari care in acest moment produc intarzieri ce pot duce chiar la afectarea starii de sanatate. Este vorba despre medicamente de ultima generatie pentru tratamentul unor afetiuni grave. Prescrierea acestora se va face de catre medicul specialist in baza protocoalelor medicale existente, cu incadrarea in criteriile de eligibilitate", a declarat ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog.

"Am ..

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oamenii strazii, dusi din nou in adapostul temporar

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 19:19

Oamenii strazii, dusi din nou in adapostul temporarLuni noaptea s-au inregistrat temperaturi scazute si nu mai putin de 12 persoane, trei femei si noua barbati, au fost dusi in adapostul temporar amenajat la Centrul de Igiena si Ingrijire Corporala de pe strada Nicolae Balcescu din municipiul Slatina. Potrivit lui Adrian Pop, directorul Politiei Locale Slatina, oamenii fara adapost au fost gasiti in Gara si Autogara, dar si in zona Pietei Zahana si a Cartierului Progresu'. In adapostul temporar amenajat in sediul fostelor bai comunale din Slatina, oamenii strazii s-au putut bucura de un pat curat, o gustare, dar si de un dus cu apa calda si de asistenta medicala.

In aceasta perioada, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Olt continua sa transmita eventualele cazuri de hipotermii si cazuri sociale care au primit asistenta medicala in unitatile spitalicesti din judet. Pana in prezent, nu s-a inregistrat niciun deces din cauza frigului, iar marti dimineata erau patru cazuri sociale care primeau ingrijiri de peste 12 ore in Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Doua gradinite din Brancoveni vor fi renovate in acest an

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 19:19

Doua gradinite din Brancoveni vor fi renovate in acest anProiectul "Reabilitare, modernizare si extindere Gradinita cu Program Normal Margheni" are ca principali beneficiari copiii din satele Ociogi si Margheni. Prescolarii vor invata intr-o unitate de invatamant moderna, unde se va schimba tot. "Este vorba de o modernizare generala, incepand de la acoperis si plafon pana la instalatii electrice si sanitare. Micutii vor avea mobilier nou, salile de curs vor fi renovate, iar centrala termica si grupurile sanitare vor fi in interior. De asemenea, vor exista vestiare, dar si un cabinet medical", a precizat edilul Cheroiu. Valoarea lucrarilor este putin peste 982.000 lei, din care 130.000 lei reprezinta co-finantare din partea Primariei Brancoveni.

In privinta celei de-a doua gradinite, costurile sunt mai mici, de aproximativ 648.000 lei, din care 30.000 lei reprezinta co-finantarea din partea administratiei locale. Proiectul "Reabilitare, modernizare si extindere Gradinita *Domnita Balasa*" din satul Valeni prevede aceleasi lucrari de renovare ca si la GPN Margheni. Primarul Ion Cheroiu isi doreste sa dea in folosinta cele doua gradinite, in care invata 60 de copii, anul acesta, respectiv la 1 octombrie. "Sunt doua gradinite moderne, asa cum cer standardele de acum. Banii pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea acestora vin de la Guvern, pe Ordonanta 28, sunt fonduri guvernamentale. Incepand de astazi (n.red. - marti) se face licitatia pentru documentatie si sper ca in data de 1 octombrie sa le dau in folosinta, acum sa vedem ..

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Catalin Ilie, singurul candidat la sefia CSM Slatina

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 16:18

Catalin Ilie, singurul candidat la sefia CSM SlatinaPostul de director al CSM Slatina a devenit vacant in toamna anului trecut, dupa demisia lui Cristian Ciobanu, si este scos pentru a treia oara la concurs; la primele doua incercari de ocupare a postului nu s-a inscris nici un candidat.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul Primariei Slatina, proba scrisa a concursului va avea loc pe 25 ianuarie, iar interviul este programat pe 27 ianuarie.

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Eveniment de Olt ]

Catalin Rotea, secretar de stat

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 10:18

Catalin Rotea, secretar de statDecizia primului ministru a fost publicata in Monitorul Oficial din 16 ianuarie.

In acelasi Monitor Oficial a fost publicata si decizia numirii Marianei Mot in functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei.

Actualitate / stiri Actualitate89 vizite[ Eveniment de Olt ]

Noi sefi in structurile Politiei Olt

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 23:59

Noi sefi in structurile Politiei OltSchimbari s-au facut la nivelul politiilor din Slatina, Caracal, Bobicesti, dar si la unele servicii din cadrul Politiei Olt:

Politia Slatina: comisarul sef Sorinel Barbuica a fost imputernicit sef in locul comisarului sef Vasile Stoean - pensionat; comisarul Mihai Mihalache, imputernicit adjunct in locul comisarului sef Sorinel Barbuica;

Serviciul Rutier al IPJ Olt: comisarul Bogdan Voica, imputernicit in locul comisarului sef Ilie Rosu - pensionat;

Politia Caracal: comisarul sef Costel Ghimis, imputernicit sef in locul comisarului sef Ilie Vasile - pensionat;

Biroul Ordine Publica al Politiei Slatina: subcomisarul Laurentiu Murgulet, imputernicit in locul comisarului sef Ilie Scaete - pensionat. In viitorul apropiat, Scaete urmeaza sa ocupe postul de director adjunct al Politiei Locale Slatina;

Serviciul Investigatii Criminale Slatina: subcomisarul Marius Banica, imputernicit in locul comisarului sef Laurentiu Netoiu, care in urma sustinerii unui concurs a fost numit sef al Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Olt;

Serviciul Cabinet al IPJ Olt: comisarul sef Claudia Radu, imputernicita sef al serviciului in locul comisarului sef Alina Popescu - numita consilier al ministrului Afacerilor Interne;

Serviciul Operational al IPJ Olt: subcomisarul Roxana Filip, imputernicita sef al serviciului.

De asemenea, in urma sustinerii unor concursuri, urmatorii politisti au fost numiti pe functii:

Serviciul Resurse Umane al IPJ Olt - comisarul sef Viorel Preda; ...

Actualitate / stiri Actualitate134 vizite[ Eveniment de Olt ]

Se strange zapada de pe strazile Slatinei

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 23:18

Se strange zapada de pe strazile SlatineiPotrivit celor declarate de Maria Nicolae, directorul Salubris, angajatii care se ocupa de curatenia orasului au adunat pentru inceput zapada stransa cu ajutorul utilajelor de deszapezire in zona intersectiilor, iar mai apoi au intervenit pe arterele principale din Slatina unde au fost gramezi mari. "Pana acum, am transportat la fostul strand din Cartierul Progresu' tone de zapada. Pot spune ca intervenim in oras, pentru a strange zapada, inca de joi noaptea (n.red. - 12 spre 13 ianuarie). Numai in cursul zilei de duminica, 15 ianuarie, s-a actionat cu patru camioane pe strazile Slatinei si speram ca aceasta actiune sa o finalizam zilele acestea, acum depinde si de starea vremii", a precizat directorul Maria Nicolae.

In sprijinul angajatilor de la Salubris au venit si politistii locali, care au fost prezenti pe strazile urbei pentru a fluidiza circulatia rutiera in zonele de unde este stransa zapada. "Ne-a fost solicitat sprijinul incepand de vineri dupa-amiaza. Pana acum, colegii mei au fost prezenti pentru a fluidiza traficul pe strazile Libertatii, Ecaterina Teodoroiu, in Cartierul Progresu', iar astazi (n.red. - luni) am fost pe bulevardul Nicolae Titulescu", a precizat Adrian Pop, directorul Politiei Locale Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Eveniment de Olt ]

ISU Olt avertizeaza: Atentie la turturi!

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 23:18

ISU Olt avertizeaza: Atentie la turturi!Turturii care se formeaza la acoperisurile blocurilor de locuinte, institutiilor publice, institutiilor de invatamant din judet, dar si la case, pot rani, in cadere, persoanele care trec prin zona sau pot avaria autovehiculele parcate in apropierea acestora. In ultima perioada, echipele specializate ale ISU Olt au intervenit la patru solicitari pentru degajarea turturilor formati la cladiri din municipiul Slatina. Militarii au dat jos turturii formati la Judecatoria Slatina si la o scoala gimnaziala din localitate, iar luni au fost solicitati sa intervina la acoperisurile a doua blocuri de pe strazile Dorobanti si Cuza Voda.

"Pentru a evita producerea unor evenimente nefericite, recomandarile noastre, pentru proprietarii de locuinte si asociatiile de proprietari, sunt urmatoarele:

curatarea, de catre proprietari sau asociatiile de proprietari, a acoperisurilor cladirilor, in limita posibilitatilor, si marcarea zonelor unde exista riscul caderii de turturi sau zapada; atentionarea cetatenilor care doresc sa parcheze masinile in apropierea blocurilor, pentru prevenirea ranirii acestora sau avarierii autovehiculelor, in cazul caderii de turturi sau zapada de pe acoperis; curatarea trotuarelor si strazilor din apropierea blocurilor, astfel incat trecatorii sa nu fie nevoiti sa mearga pe langa imobile si sa fie surprinsi de eventualele caderi ale turturilor sau blocurilor de zapada dislocate de pe acoperisuri", se precizeaza intr-un comunicat remis de ISU Olt.

De asemenea, ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Eveniment de Olt ]

De luna viitoare, nu se mai plateste taxa de cazier

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 23:17

"Prin Legea nr. 1/2017 din 6 ianuarie 2017 privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, ce intra in vigoare la data de 1 februarie 2017, a fost abrogata prevederea referitoare la incasarea taxei in cuantum de 10 lei necesara pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice si juridice. Astfel, incepand cu aceasta data, la primirea cererii de obtinere a certificatului de cazier judiciar, nu se va mai solicita chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de 10 lei", precizeaza un comunicat al Politiei Romane.

Obtinerea certificatului de cazier judiciar de persoana fizica

Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar din Romania, persoanele interesate pot depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la orice subunitate de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar.

Cererea trebuie insotita de actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, pasaport, cartea de identitate provizorie si certificat de inregistrare a cetatenilor U.E., carte de rezidenta, carte de rezidenta permanenta, permis de sedere temporara sau permanenta, aflate in termen de valabilitate).

Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

De asemenea, la cererea motivata a persoanelor aflate in strainatate, misiunile diplomatice si oficiile consulare ale ..

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

Noi concursuri la IPJ Olt

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 19:23

Noi concursuri la IPJ OltPatru posturi sunt scoase la concurs in prezent cu recrutare din sursa interna, din randul ofiterilor de politie. Functiile sunt vacante la politiile din Caracal, Bals, Draganesti Olt, scos la concurs fiind si postul de sef serviciu la Serviciul Criminalistic al Politiei Olt. La Politia Caracal este vacant postul de adjunct sef politie municipiu III, la Politia Bals postul de sef politie oras II, iar la Politia Draganesti Olt postul de sef politie oras II.

Concursurile pentru ocuparea acestor functii au loc in zilele de 14 si 15 februarie 2017 la sediul IPJ Olt din municipiul Slatina, tematica, bibliografia recomandata, dar si alte informatii despre cele patru posturi fiind disponibile pe site-ul https://ot.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Eveniment de Olt ]

Simularile Evaluarii Nationale si a bacalaureatului, la jumatatea lunii martie

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 19:23

Simularile Evaluarii Nationale si a bacalaureatului, la jumatatea lunii martieAstfel, potrivit ordinului MENCS, calendarul Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a si al simularii probelor scrise ale examenului de bacalureat national in anul scolar 2016-2017 arata astfel:

13 martie - Limba si literatura romana, proba scrisa clasa a VIII-a si bacalaureat

15 martie - Matematica, proba scrisa clasa a VIII-a si proba obligatorie a profilului pentru bacalaureat

17 martie - simularea probei la alegere a profilului si specializarii pentru elevii de liceu, proba E)d)

31 martie - Afisarea rezultatelor

"Se aproba organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national in anul scolar 2016-2017, pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv ale unui examen de bacalureat national, si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar, la finalul studiilor gimnaziale/liceale. Rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national in anul scolar 2016-2017 sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare", se precizeaza in ordinul ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ninsori slabe si intensificari ale vantului anuntate in Olt

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 19:22

Ninsori slabe si intensificari ale vantului anuntate in OltAlerta meteo este valabila din noaptea de luni spre marti, ora 23:00, si pana miercuri seara, ora 20:00, afectata fiind intreaga tara. "In intervalul mentionat in regiunile din sudul si sud-estul tarii vantul va avea intensificari cu viteze de 40...50 km/h, iar local in judetele Ialomita, Buzau, Braila, Tulcea si Vrancea rafalele vor depasi 55...60 km/h. In Banat, Oltenia, jumatatea de sud a Munteniei si in Dobrogea temporar vor fi ninsori in general slabe. In zona municipiului Bucuresti temporar vantul va atinge 40...50 km/h si vor fi intervale de timp in care va ninge slab", se precizeaza pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Informarea meteorologica a fost primita si de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, care au transmis-o catre toate cele 112 comitete locale pentru situatii de urgenta din judet, dar si institutiilor care fac parte din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt, pentru a monitoriza situatia in zona de competenta pe toata durata avertizarii.

De asemenea, potrivit meteorologilor, incepand de luni noaptea, ora 23:00, si pana marti, ora 14:00, patru judete ale Romaniei se afla sub incidenta unui cod galben de vreme rea. "In judetele Caras-Severin, Mehedinti, Calarasi si Constanta rafalele de vant vor depasi 55...60 km/h si temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite. In sud-estul judetului Constanta vor fi precipitatii mixte", se arata pe site-ul ANM.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pe procurorul de caz l-a lovit mila de soferul beat care a omorat doi copii

Duminica, 15 Ianuarie 2017, ora 23:59

Pe procurorul de caz l-a lovit mila de soferul beat care a omorat doi copiiIn decembrie 2016, in prag de sarbatori, doi copii din comuna Serbanesti, frate si sora in varsta de 13, respectiv 15 ani, au murit pe loc dupa ce au fost spulberati de pe marginea drumului de un inconstient care se urcase beat la volan. Tragedia s-a produs pe 17 decembrie, pe Drumul Judetean 546 A care tranziteaza localitatea Serbanesti, in zona targului saptamanal. Cei doi frati au fost spulberati de un autoturism Alfa Romeo, inmatriculat in Bulgaria, si au murit pe loc. Ranita in accident a fost si o tanara de 33 de ani, tot din Serbanesti, care, la fel ca si cei doi copii, circula pe marginea partii carosabile.

"Soferul a pierdut controlul masinii si i-a lovit in plin. Venea si cu viteza din cate am inteles, in momentul impactului acul kilometrajului blocandu-se la 120 de kilometri pe ora. Accidentul s-a petrecut in zona targului saptamanal, iar barbatul aflat la volan a fost luat de la locul accidentului pentru ca oamenii au sarit sa-l ia la bataie", declara dupa accident Titi Peligrad, primarul comunei Serbanesti.

Autorul accidentului, Dinescu Marian Florin, un barbat de 29 de ani, a fost retinut si s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice.

Pe 18 decembrie, acesta a fost prezentat Judecatoriei Slatina cu propunere de arestare preventiva, instanta admitand propunerea procurorilor.

"Dispune arestarea preventiva a inculpatului Dinescu ...

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Eveniment de Olt ]

Descinderi la hoti din locuinte

Duminica, 15 Ianuarie 2017, ora 23:20

Descinderi la hoti din locuinteAngajatii Politiei Bals, cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Olt, au efectuat vineri doua perchezitii domiciliare in municipiul Craiova, judetul Dolj, la trei persoane banuite de comiterea unor infractiuni de furt din locuinte. La descinderi, oamenii legii au gasit diverse sume de bani, telefoane mobile, chei artizanale pentru deschiderea usilor de locuinte si alte asemenea instrumente, susceptibile a fi provenite din furturi din locuinte sau folosite la comiterea unor astfel de furturi.

"Cei trei barbati, cu varste de 22, 23 si 46 ani, din judetul Dolj, sunt banuiti ca, la data de 16 decembrie 2016, s-au deplasat la locuintele a trei persoane din orasul Bals si comuna Bobicesti, unde, sub pretextul ca vor sa cumpere diverse bunuri, au intrat in domiciliile acestora si, in timp ce unul distragea atentia proprietarului, ceilalti au sustras diverse sume de bani. Prejudiciul total, in suma de 14.000 lei, a fost recuperat si restituit partilor vatamate", se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Olt.

Oamenii legii continua cercetarile in cauza, cei trei doljeni fiind acuzati de savarsirea infractiunii de furt calificat.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Noi cazuri de gripa in Olt

Duminica, 15 Ianuarie 2017, ora 19:22

Noi cazuri de gripa in Olt"In ultima perioada au fost confirmate inca 11 cazuri cu gripa sezoniera, tip A subtip H3N2. Toate cazurile s-au prezentat la SJU Slatina cu simptomatologie compatibila cu gripa, respectiv: febra, debut brusc, dispnee, tuse, expectoratie, cefalee, rinita, coriza, stare generala alterata, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul", a declarat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.

In urma rezultatelor de laborator, cele 11 cazuri au fost confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti. Potrivit reprezentantilor institutiei, cazurile confirmate au varste cuprinse intre 6-71 ani, evolutia a fost favorabila si nu s-au inregistrat decese prin gripa in acest sezon.

"Din cele 11 cazuri, 5 au prezentat la internare si alti factori de risc, precum hipertensiune arteriala grad II, diabet zaharat, proteza valva aortica, sindrom cerebelos. Din numarul total de cazuri, 17 au fost confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2, si un caz confirmat cu virusul gripal tip B. 15 cazuri au fost izolate in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina si 3 cazuri au fost izolate in Spitalul Municipal Caracal", a mai spus reprezentantul institutiei oltene.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Barbat mort in incendiu

Duminica, 15 Ianuarie 2017, ora 19:21

Barbat mort in incendiuPompierii de la Detasamentul Caracal au actionat sambata, in jurul orei 22:00, in comuna olteana Traian, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta. Salvatorii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si paramedicii de pe echipajul SMURD. "Pompierii au gasit in flacari acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 25 de metri patrati si bunurile dintr-o camera de locuit. Interventia militarilor a durat aproximativ o ora si jumatate, incendiul fiind lichidat in limitele gasite", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt. Flacarile au mistuit in calea lor mobilier, textile, electronice si aproximativ 25 de metri patrati de acoperis. Salvatorii au stabilit ca si cauza probabila a izbucnirii incendiului jarul cazut din soba.

O ora mai tarziu, pompierii de la Garda Bals au actionat in comuna Lalosu, judetul Valcea, raion de interventie al ISU Olt, pentru a stinge incendiul izbucnit la o locuinta si o anexa aflata in apropierea acesteia. "La fata locului s-au deplasat doua autospeciale de stingere cu apa si spuma de la Garda Bals si un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Valcea. In momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta generalizat, cu flacara si degajari mari de fum, la locuinta si la o anexa aflata in apropiere. In casa a fost gasit proprietarul, in varsta de 62 de ani, decedat, cu arsuri pe intreaga suprafata a corpului", a adaugat Basasteanu.

Salvatorii olteni au actionat mai ..

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Tanar in coma profunda dupa ce a fost lovit de o masina
Accidentul de circulatie s-a produs in jurul orei 14:00, pe strada George Poboran din municipiul ...
Secretarul Primariei Vadastra, dat in urmarire nationala
Comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt, a ...
Ce bani primesc primariile de la Consiliul Judetean
Din sumele defalcate din TVA, s-au alocat cate 126.000 lei pentru Caracal, Slatina, Bals, Corabia, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor