Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.277 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Dosar penal pentru peste comercializat ilegal

Luni, 23 Februarie 2015, ora 19:15

Dosar penal pentru peste comercializat ilegalPolitistii de frontiera din Corabia l-au depistat pe raza localitatii Visina pe Mircea S., in varsta de 28 de ani, care oferea spre vanzare peste proaspat.

In urma cercetarilor, oamenii legii au descoperit cantitatea de 30 kg de peste din specia caras pentru care tanarul nu a putut prezenta documente de provenienta.

Intreaga cantitate de peste a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor si predata unei societati comerciale de profil, iar barbatului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de detinere, transport sau comercializare fara documente legale a pestelui.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Comisarul Sotea revine la sefia Politiei Bals

Luni, 23 Februarie 2015, ora 13:15

Comisarul Sotea revine la sefia Politiei BalsComisarul Ion Sotea revine la conducerea Politiei Bals in urma unei decizii a Curtii de Apel. Politistul si-a pierdut functia in urma scandalului cu Melania Renghea, a contestat decizia ministrului Radu Stroe, seful de atunci al MAI, iar instanta i-a dat castig de cauza.

"Decizia de repunere in functie a fost obtinuta in 14 ianuarie 2015, atunci cand s-au anulat ambele dispozitii din 2013, respectiv de destituire din functie si cea de interdictie a ocuparii unei functii de conducere pe o perioada de doi ani de zile. Eu zic ca s-a facut dreptate, am cautat dreptatea si am gasit-o. Am sustinut de la inceput ca e o inscenare crasa, ca nimic nu e adevarat, si in momentul de fata s-a adeverit. Tot acest proces a insemnat o perioada de chin, de stres, dar de acum sper sa imi revin", a spus comisarul Sotea.

In urmatoarele zile, acesta va reveni oficial la conducerea Politiei Bals.

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politistii condamnati pentru mita au facut apel

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 19:20

Viorel Nicusor Tecu si Petre Sanda, cei doi politisti condamnati la cate patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, au facut apel impotriva sentintei Tribunalului Olt. Instanta care va judeca apelul celor doi oameni ai legii este Curtea de Apel Craiova.

La inceputul lunii februarie, cei doi politisti au fost condamnati in dosarul in care au fost judecati pentru luare de mita. "Condamna pe inculpatul Tecu Nicusor Viorel, agent sef adjunct de politie, necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa principala de 4 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Condamna pe inculpatul Sanda Petre, agent sef principal de politie, necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa principala de 4 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita", se precizeaza in incheierea instantei.

In iunie 2014, cei doi oameni ai legii au fost prinsi in flagrant, pe raza localitatii Jitaru, in timp ce primeau mita 200 de lei pentru a nu suspenda permisul de conducere unui sofer care, in realitate, era agent sub acoperire.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Controale in scolile cu centrale pe gaz

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 19:19

Controale in scolile cu centrale pe gazO comisie formata la nivelul Prefecturii Olt din reprezentanti ai Distrigaz Sud Retele, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Inspectoratului Scolar si autoritatilor locale vor efectua in luna martie o serie de controale la unitatile de invatamant din judet care au centrale termice pe gaz.

Ca urmare a solicitarii viceprim-ministrului pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, vinerea trecuta, la sediul Prefecturii Olt a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta in vederea stabilirii masurilor necesare pentru efectuarea controalelor de specialitate la toate unitatile de invatamant din judetul Olt dotate cu centrale termice alimentate cu gaz.

Astfel, o comisie stabilita prin ordin al prefectului, formata din reprezentanti ai Distrigaz Sud Retele, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Inspectoratului Scolar Judetean Olt si autoritatatile publice locale va efectua in perioada 23 februarie- 23 martie controale de specialitate la toate unitatile de invatamant din judet care sunt dotate cu centrale termice alimentate cu gaz. Verificarile vor fi facute in conformitate cu prevederile Ordinului ANRE nr.5/2009 pentru aprobarea Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale NTPEE - 2008.

"In cazul constatarii unor deficiente membrii comisiei vor propune masuri si termene de remediere concrete ce vor fi aduse la cunostinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt. Raportul final ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Declaratii fiscale cu termen 25 februarie

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 19:19

Declaratii fiscale cu termen 25 februarieAdministratia Judeteana a Finantelor Publice Olt informeaza contribuabilii ca, pana pe 25 februarie 2015, trebuie depuse la organul fiscal competent, dupa caz, urmatoarele declaratii fiscale:

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii ianuarie 2015, formular 100; Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, formular 112; Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii ianuarie 2015, formular 224; Decontul de taxa pe valoarea adaugata, formular 300;

Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formular 301, pentru contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA si care au efectuat achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi, contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile; Declaratia privind taxa pe valoarea ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Eficientizarea Serviciului Public de Ocupare al ANOFM, prin doua proiecte pe fonduri europene

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 19:19

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si partenerul IT Systems International SRL implementeaza in perioada 6 ianuarie - 5 iulie doua proiecte care vor duce la eficientizarea si cresterea calitatii serviciilor oferite de agentiile de ocupare din tara.

Primul proiect - "Tracking Task - Serviciu electronic de gestionare si monitorizare a relatiilor interdepartamentale din cadrul SPO", cofinantat de Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, prezinta o importanta deosebita pentru Serviciul Public de Ocupare, deoarece va contribui la modernizarea si eficientizarea activitatii angajatilor sai prin oferirea unui instrument informatic nou, inovator, cu functionalitati de management al sarcinilor de serviciu pentru personalul din cadrul agentiilor. "Sistemul informatic va fi implementat in 43 de SPO-uri din intreaga tara, fapt ce va duce la eficientizarea muncii angajatilor care vor raspunde adecvat si profesionist, in timp real, solicitarilor interne ale institutiei si nu numai. Grupul tinta este reprezentat de 180 persoane din diverse departamente, care vor beneficia de sesiuni de pregatire pentru gestionarea si utilizarea aplicatiei informatice", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

In aceeasi perioada, ANOFM implementeaza un alt proiect "DataProject Management System - Instrument de gerstiune si monitorizare a proiectelor din cadrul ANOFM". Prin proiect se urmareste imbunatatirea si asigurarea calitatii serviciilor furnizate persoanelor in cautarea ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Elevii de gimnaziu au inceput simularile

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 19:19

Elevii de gimnaziu au inceput simularileElevii claselor a VIII-a din judet au inceput azi (n.red luni) simularile examenului de final de ciclu, respectiv Evaluarea Nationala. La nivelul judetului vor fi testati la probele de examen aproximativ 3.500 de elevi.

Simularea examenului de Evaluare Nationala a inceput luni cu limba si literatura romana, urmand ca pe 24 februarie elevii sa fie testati la disciplina matematica. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar, la nivelul judetului ar trebui sa sustina probele in jur de 3.500 de elevi. Ca si in anii precedenti, simularea se va desfasura sub supraveghere video. Rezultatele vor fi afisate pe 6 martie.

In ceea ce priveste simularea examenului de bacalureat, aceasta va debuta pe 2 martie, cu proba la limba si literatura romana, proba la care vor participa atat elevii din clasa a XII-a, cat si cei din clasa a XI-a; pe 4 martie are loc proba obligatorie a profilului, respectiv matematica sau istorie, iar pe 6 martie simularea probei la alegere a profilului si specializarii, sustinuta doar de elevii de clasa a XII-a. Pe 12 martie va avea loc afisarea rezultatelor la simulare.

Cele doua simulari sunt organizate de Ministerul Educatiei, urmand ca si Inspectoratul Scolar sa organizeze o alta serie de simulari.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Spectacol de Dragobete, la Caracal

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 19:19

Teatrul National din Caracal va gazdui marti, 24 februarie, incepand cu ora 18:00, de Dragobete, un spectacol de muzica populara dedicat tuturor cuplurilor din localitate.

Astfel, pe scena vor urca o serie de solisti vocali si instrumentisti precum Madalina Jianu, Andreea Busca, Relu Soare, Marian Ilinca, Anisoara Popescu, Ionut Popescu, Catalin Pandurescu. De asemenea, dansatorii Ansamblului Folcloric Romanati vor prezenta suite de dansuri oltenesti, acompaniamentul live al spectacolului fiind asigurat de taraful Centrului Cultural Municipal, condus de dirijorul Daniel Voicu, coregrafie Cristian Velea, regia spectacolului fiind oferita chiar de managerul institutiei culturale caracalene, Florian Teodorescu.

Fiul Babei Dochia, Dragobetele, este echivalentul Sfantului Valentin si simbolizeaza sarbatoarea dragostei in traditiile romanesti. Sarbatorit pe 24 februarie sau 1 martie, Dragobetele reprezinta un obicei romanesc care marcheaza inceputul primaverii.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

Amenzile pentru neplata rovinietei, declarate nule

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 19:15

Amenzile pentru neplata rovinietei, declarate nuleSoferii care au primit, prin posta, amenzi pentru neplata rovinietei pot solicita anularea acestora in instanta, pentru ca din procesele verbale de constatare si sanctionare lipseste semnatura olografa a agentului constatator.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul in interesul legii formulat de Avocatul Poporului, si a decis ca procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor privind neplata rovinietei, transmise pe suport de hartie, sunt lovite de nulitate absoluta in lipsa semnaturii olografe a agentului constatator, precizeaza un comunicat al Avocatului Poporului.

In esenta, Avocatul Poporului a apreciat ca semnatura electronica a agentului constatator, in speta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., este de natura sa atraga nulitatea procesului verbal de contraventie incheiat pentru constatarea contraventiilor la Ordonanta Guvernului nr. 15/ 2002, modificata si completata.

"In punctul de vedere formulat referitor la problema de drept care a format obiectul dosarului nr. 14/ 2014 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie constituit in baza sesizarii Avocatului Poporului, Ministerul Public a solicitat 'admiterea recursului in interesul legii declarat de Avocatul Poporului si pronuntarea unei decizii prin care sa se asigure interpretarea si aplicarea unitara a legii.' In punctul de vedere formulat, Procurorul General apreciaza ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 17 din Ordonanta Guvernului nr. ...

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Eveniment de Olt ]

Accident cu doua victime, la Padurea Saru

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 19:15

Accident cu doua victime, la Padurea SaruDoi barbati au fost raniti intr-un accident rutier, dupa ce autoutilitara in care se aflau s-a rasturnat intr-o curba pe DN 54-E574, in zona Padurea Saru. Evenimentul rutier s-a petrecut sambata noaptea, in jurul orei 01:30.

La locul accidentului a intervenit imediat o autospeciala pentru descarcerare, un echipaj SMURD si o ambulanta de la Serviciul de Ambulanta Olt.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, in momentul sosirii echipajelor specializate, autoutilitara se afla in afara partii carosabile, rasturnata pe partea dreapta, pasagerul de pe scaunul din dreapta-fata fiind incarcerat.

"Pompierii de la descarcerare au indepartat mai multe elemente de caroserie pentru extragerea de urgenta a barbatului. Pacientul, in varsta de 56 de ani, din comuna Farcasele-Olt, a fost preluat de echipajul SJA si transportat la UPU Slatina, prezentand contuzie hemitorace stang si T.C.C. minor. Soferul autoutilitarei, in varsta de 27 de ani, tot din comuna Farcasele, a fost asistat de echipajul SMURD si transportat la UPU Slatina, fara rani sau traumatisme grave", a precizat plutonierul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Cazul a fost preluat de politistii Serviciului Rutier Olt, oamenii legii urmand sa stabileasca imprejurarile in care a avut loc accidentul.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in trei orase din Olt

Joi, 19 Februarie 2015, ora 23:15

Trei orase din Olt vor fi afectate azi de intreruperi de curent ca urmare a lucrarilor programate de CEZ in retelele electrice.

Potrivit unui comunicat al CEZ Distributie, intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici va afecta urmatoarele localitati:

Scornicesti, intre orele 11:30 - 12:30 - PTA 1 Giurgiu, PTA Margineni Slobozia, PTA Magazin Margineni, PTA CAP Margineni, PTA 1 Baltati, PTA 2 Baltati, PTA 1 Bircii, PTA 2 Bircii, PTA 3 Bircii, PTA Chiteasca

Caracal, intre orele 09:00 - 16:00 - PTA 41 Caracal - str. Tudor Vladimirescu

Potcoava , intre orele 14:30 - 15:30 - toata localitatea

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Viceprimarul comunei Movileni, cercetat in urma unui accident de vanatoare

Joi, 19 Februarie 2015, ora 23:15

Viceprimarul comunei Movileni, cercetat in urma unui accident de vanatoarePartida de vanatoare cu final nedorit pentru doi dintre participanti. Unul s-a ales cu cateva alice in picior, iar celalalt cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

O partida de vanatoare desfasurata sambata, la Movileni, s-a finalizat cu cateva zile de spitalizare pentru unul dintre participanti - Dumitru Calin, fratele viceprimarului comunei Serbanesti. Barbatul a ajuns la spital dupa ce alicele destinate vietatii luate in vizor de un alt participant la vanatoare au ratat tinta, au ricosat si s-au infipt in piciorul sau. Dumitru Calin a fost internat sambata pe sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, unde medicii i-au acordat ingrijirile necesare, iar miercuri a fost externat.

Partida de vanatoare a avut un final neplacut si pentru cel care l-a transformat fara sa vrea pe Dumitru Calin in "vanat". Incidentul a fost raportat de spital politiei, care a demarat cercetarile. Vanatorul care a ratat tinta este Alexandru Proistosu, viceprimarul comunei Movileni, care s-a ales cu dosar penal.

"S-a intocmit dosar penal pentru nerespectarea legii privind regimul armelor si munitiilor", a precizat comisar sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Procesul fraudei de la Primaria Caracal, din nou amanat

Joi, 19 Februarie 2015, ora 19:20

Magistratii Tribunalului Olt au fost nevoiti sa acorde un nou termen in dosarul fraudei de la Primaria Caracal, in care este judecat si fostul primar Gheorghe Anghel.

De acesta data, cauza a fost amanata pentru ca doi dintre inculpati nu s-au prezentat, respectiv Liliana Stroe-care a nascut de curand, si Pavel George-care, potrivit avocatului sau, a suferit o interventie chirurgicala. Procurorul DIICOT a cerut ca la urmatorul termen Liliana Stroe sa fie adus cu mandat de aducere, insa cererea nu a fost admisa, judecatorul de caz precizand ca are incredere ca la urmatorul termen aceasta se va prezenta.

In acest dosar, pe langa Gheorghe Anghel, au fost trimisi in judecata urmatorii: fostul director economic Maria Tudor; Natalia Olaru, fosta angajata la Compartimentul Contabilitate; Florinel Stroe, administrator al unei societati comerciale si ginerele Nataliei Olaru; Daniela Stroe, fiica Nataliei Olaru, administrator a doua firme; Liana Loredana Stroie, fiica Nataliei Olaru, angajata a Compartimentului Contracte Concesiune din cadrul primariei; Mariana Cosoveanu, fosta casiera centrala a primariei; Elena Neculaita, fosta angajata a Compartimentului Contabilitate; Mihaela Claudia Duica, fost sef la Evidenta Populatiei; Petre Duica, sotul acesteia, cadru militar; George Pavel, administrator al unei societati comerciale; Georgeta Cercel, administrator al unei firme; Sandu Grigorie, administrator al unei firme; Cristinel Coman, administrator al unei firme.

Acestia sunt acuzati ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Eveniment de Olt ]

Se redeschid dosarele lui Bercea

Joi, 19 Februarie 2015, ora 19:20

Se redeschid dosarele lui BerceaRedeschiderea urmaririi penale in dosarul intocmit de Parchetul de pe langa Tribunalul Olt in urma scandalului dintre Bercea Mondial si Valeriu Matei, fost viceprimar al Slatinei, a fost confirmata miercuri de catre Tribunalul Olt.

"Admite cererea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In baza art. 335 alin. 2 si 4 C. proc. pen. constata legalitatea si temeinicia ordonantei nr.2041/C/2014 din 13.02.2015 emisa de acest procuror general, prin care s-a dispus infirmarea ordonantei nr. 16/P/2009 din 21.05.2009 a procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt , redeschiderea si reluarea urmaririi penale fata de Anghel Sandu, Anghel Marian si Anghel Laurentiu sub aspectul a doua fapte de tentativa de omor prevazute de art.32 alin. 1 rap.la art.188 alin.1 si 2 din C.pen. actual cu persoane vatamate Matei Valeriu si Vaduva Gheorghe Adrian si infirmarea in parte a rezolutiei cu nr. 251/P/2009 emisa la 19.08.2009 de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina si reluarea urmaririi penale fata de aceleasi persoane sub aspectul faptei de lovire sau alte violente prev. de art.180 alin. 2 din acelasi C.pen. si confirma redeschiderea urmaririi penale fata de aceste persoane sub aspectul acestor fapte penale. In baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. , cheltuielile judiciare raman in sarcina statului", se precizeaza in incheierea instantei.

In august 2014, Consiliul Superior al Magistraturii a cerut ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Proiectul Uniti Impotriva Coruptiei, la final

Joi, 19 Februarie 2015, ora 19:20

Proiectul Uniti Impotriva Coruptiei, la finalUltima sesiune de instruire a politistilor romani, bulgari si letoni in domeniul prevenirii si combaterii coruptiei s-a desfasurat miercuri si joi la Slatina.

Actiunea face parte din cadrul proiectului Uniti Impotriva Coruptiei, finantat de Uniunea Europeana, implementat de Inspectoratul de Politie Judetean Olt, in parteneriat cu Directia Generala Anticoruptie, Transparency International Romania, Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita, Inspectoratul de Politie Regionala din Vidin, Inspectoratul de Politie Regionala din Pleven si Politia de Stat din Letonia.

In total, 150 de politisti letoni, bulgari si romani, 30 din cadrul fiecarei institutii participante, de la structurile de investigarea criminalitatii economice, control intern, ordine publica si politie rutiera, au participat la instruirile in domeniul prevenirii si combaterii coruptiei, bazate pe principiul "train the trainer".

"Aceste sesiuni comune de instruire, bazate pe principiul "train the trainer", vor contribui la dezvoltarea profesionala a politistilor, atat a celor care vor participa direct in proiect, dar si a celorlalti, cu atributii in domeniu, prin efectul multiplicarii", spun organizatorii.

Specialistii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie si Transparency International Romania, parteneri in proiect, trainerii acestor instruiri, au abordat teme privind infractiuni de coruptie din codul penal, strategia nationala anticoruptie, conflictele de interese, pe marginea carora au fost dezbatute ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

ANOFM implementeaza Cardul Profesional European 2 - un sistem integrat la nivel national

Joi, 19 Februarie 2015, ora 19:20

ANOFM implementeaza Cardul Profesional European 2 - un sistem integrat la nivel nationalAgentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va implementa in perioada urmatoare o serie de planuri de actiune individualizate pentru someri, cat si pentru a creste nivelul competentelor profesionale ale personalului implicat in furnizarea acestor servicii. In acest context, ANOFM a initiat impreuna cu partenerul sau, Soft Business SRL, proiectul national "Cardul Profesional European 2 - instrument inovativ de modernizare si eficientizare a activitatii SPO".

Cardul Profesional European este un instrument modern destinat persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca conceput pentru a scurta calea si a reduce timpul necesar accesarii serviciilor oferite de Serviciul Public de Ocupare, aflat el insusi intr-un proces de modernizare. Cardul Profesional European este totodata si un instrument util functionarului din cadrul Serviciului Public de Ocupare, facilitand utilizarea optima a resurselor si micsorand timpii de procesare a informatiei.

"Elementul de noutate al acestui proiect il constituie integrarea de noi functionalitati, precum si deschiderea de noi centre pentru emiterea de carduri. Prin noile functii integrate, Cardul Profesional European va asigura cresterea calitatii serviciilor de informare si orientare in cariera si a celor de mediere a muncii oferite persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, asigurandu-se astfel atat imbunatatirea performantelor, cat si dezvoltarea unor servicii personalizate mai bune de asistenta pentru beneficiarii Serviciului ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primele trei cazuri de gripa sezoniera in Olt

Joi, 19 Februarie 2015, ora 19:20

Primele trei cazuri de gripa sezoniera in OltDirectia de Sanatate Publica Olt a inregistrat in ultimele doua saptamani primele trei cazuri de gripa sezoniera in judet, acestea fiind confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Potrivit informatiilor oficiale, cei trei pacienti sunt din Caracal.

In ultimele doua saptamani, in judet au fost depistate 3 cazuri de gripa sezoniera confirmate de laboratorul Institutului Cantacuzino Bucuresti, doua dintre acestea fiind cazuri cu virusul gripal tip A (un caz in mediul urban si altul in mediul rural), si al treilea caz depistat cu virus gripal tip B, in mediul urban.

Pentru cazurile compatibile cu gripa, febra inalta este un simptom specific virusurilor gripale, motiv pentru care se recomanda populatiei respectarea catorva reguli de limitare a extinderii afectiunilor respiratorii, si anume evitarea zonelor aglomerate, evitarea contactului cu persoane bolnave, evitarea schimbarilor bruste de temperatura, folosirea batistei de unica utilizare, respectarea unui regim sanatos de viata, printr-o alimentatie bogata in legume si fructe, adaptarea unei tinute vestimentare adecvate sezonului.

Pentru orice simptomatologie virala asociata cu febra inalta, de peste 38,5º C, reprezentantii DSP le recomanda oltenilor sa se prezinte de urgenta la medic.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ghidul de finantare pentru Rabla, in dezbatere publica

Joi, 19 Februarie 2015, ora 19:20

Ministerul Mediului a lansat in dezbatere publica pe site-ul propriu Ghidul de finantare pentru programul Rabla din acest an. Documentul va putea fi consultat de cetateni timp de 10 zile, urmand ca dupa aceasta perioada sa demareze etapa de validare a producatorilor in program, si in martie sa poata fi accesat de toti romanii care vor sa-si inlocuiasca autovehiculele vechi, poluante, cu altele noi.

Potrivit informatiilor oficiale, programul din acest an are alocat un buget de 200 de milioane de lei, cu 33% mai mult fata de anul precedent si vor fi puse la dispozitie 25.000 de tichete electronice, din care 20.000 pentru persoanele fizice iar 5.000 persoanelor juridice.

Cuantumul primei de casare se pastreaza la fel ca anul trecut, de 6.500 de lei pentru fiecare beneficiar, insa modificarea din acest an consta in faptul ca valoarea eco-bonusurilor destinate achizitiei de masini mai putin poluante s-a triplat. Mai exact, fata de anul trecut, cand valoarea eco-bonusului a fost de 500 delei, anul acesta valoarea lui este de 1.500 de lei. Un beneficiar care doreste o masina mai putin poluanta poate obtine maximum doua eco-bonusuri, daca masina aleasa respecta cumulat doua dintre conditiile stabilite prin ghid la acest capitol. Potrivit conducerii ministerului, accesarea a doua eco-bonusuri va duce la o suma de 9.500 de lei pe care AFM o va sustine in sistem nerambursabil in acest caz.

Pentru accesarea unui eco-bonus (1.500 de lei+prima de casare), doritorii trebuie sa respecte ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

O noua incriminare in Codul penal - folosirea prostitutiei infantile

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 23:15

O noua incriminare in Codul penal - folosirea prostitutiei infantileGuvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, proiect de act normativ care are in vedere, in principal, completarea transpunerii Directivei 2011/93/UE a Parlamentului European si a Consiliului privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a exploatarii sexuale a copiilor si a pornografiei infantile.

Astfel, prin aceste reglementari este introdusa o incriminare noua - folosirea prostitutiei infantile - care propune sanctionarea faptei persoanei care apeleaza, in cunostinta de cauza, la serviciile sexuale ale unui minor care se prostitueaza. Tentativa la aceasta fapta constituie, de asemenea, infractiune.

Totodata, se are in vedere sanctionarea tentativei si pentru fapta pentru care in prezent aceasta nu este sanctionata, spre exemplu, folosirea prostitutiei infantile sau folosirea serviciilor unor persoane traficate.

O alta modificare avuta in vedere in ceea ce priveste articolele referitoare la viol si agresiunea sexuala, in sensul ca a fost introdusa o agravanta in cazul in care victima este minora. Reglementarea aflata acum in vigoare cuprinde ca agravanta doar situatia in care victima nu a implinit 16 ani.

De asemenea, legislatia este completata cu noi variante agravante, spre exemplu, in cazul in care faptuitorul a profitat de situatia deosebit de vulnerabila a minorului, ca urmare a unui handicap psihic sau fizic, ca urmare a unei situatii de dependenta, ori cand fapta a pus in pericol ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Judecatoria Slatina, in casa noua

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 23:15

Judecatoria Slatina, in casa nouaJudecatoria Slatina s-ar putea muta intr-un sediu nou. Presedintele Tribunalului Olt, judecatorul Carmen Marinescu, a precizat, intr-un interviu acordat presei locale, ca se fac demersuri pentru mutarea Judecatoriei Slatina din spatiul unde functioneaza in prezent in fosta cladire a Banci Nationale a Romaniei.

"S-a identificat un spatiu, respectiv fostul sediu al Bancii Nationale a Romaniei, si acum facem demersuri pentru adaptarea respectivului spatiu si sper ca acest lucru sa se intample cat mai curand", a declarat judecatorul Carmen Marinescu.

Judecatoria Slatina are sediul inca din 1956 in acelasi imobil situat in localitatea Slatina, str. Lipscani, imobil care a fost expropriat de statul roman in anul 1949 si in care initial si-au desfasurat activitatea atat Judecatoria Slatina, cat si Tribunalul Popular Olt. Este vorba despre trei corpuri de cladire, din care doua se afla in curtea institutiei si sunt efectiv folosite in activitatea curenta, iar cel de-al treilea se afla in apropierea instantei si este folosit pentru arhivarea dosarelor mai vechi. Acestea nu mai pot asigura insa functionarea normala a instantei, deoarece spatiile existente sunt fie insuficiente, fie improprii necesitatilor ridicate de volumul actul de munca, astfel ca este necesara mutarea intr-un sediu mai mare.

Primul dintre cele doua corpuri de cladire efectiv utilizate (cladirea principala) gazduieste la parter 3 sali de judecata, o camera in care sunt tinute persoanele in stare de detinere care ...

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Eveniment de Olt ]

Perchezitii ale DIICOT Bucuresti in Corabia, intr-un dosar de contrabanda cu tigari

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 19:20

Perchezitii ale DIICOT Bucuresti in Corabia, intr-un dosar de contrabanda cu tigariO grupare de contrabandisti de tigari, din care faceau parte si persoane din orasul Corabia, judetul Olt, a fost destructurata miercuri de procurorii DIICOT. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 200.000 lei.

Procurorii DIICOT Bucuresti impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti au efectuat un numar de 19 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Suceava, Olt, Ilfov si municipiului Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat transfrontalier specializat in contrabanda cu tigari. In judetul Olt au fost efectuate 8 perchezitii, acestea fiind facute in locatii din orasul Corabia.

Potrivit anchetatorilor, in perioada septembrie 2014 - ianuarie 2015, membrii gruparii au introdus pe teritoriul Romaniei, din Serbia, Bulgaria si Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal, importante cantitati de tigari ce erau ulterior valorificate pe teritoriul national.

"Tigarile erau introduse periodic, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, cu diferite autovehicule, in spatii special amenajate (portbagaj, aripi, bord, praguri), si erau depozitate la diferite adrese in vederea comercializarii", precizeaza un comunicat de presa al DIICOT.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor si accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 200.000 lei. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Eveniment de Olt ]

A inceput competitia nationala "Scoala Europeana

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 19:19

A inceput competitia nationala "Scoala EuropeanaMinisterul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a lansat la inceputul acestei saptamani apelul national pentru inscrierea unitatilor de invatamant preuniversitar la cea de a XII-a editie a competitiei pentru obtinerea certificatului "Scoala Europeana". Scolile interesate isi pot depune candidaturile pana pe 10 aprilie, data postei.

Competitia se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost si sunt implicate in programele europene din domeniul educatiei si formarii profesionale si consta in evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectat in documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitatile derulate in cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizationale si a ethosului scolii.

Odata obtinut, certificatul "Scoala Europeana" este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut. Certificarea scolilor cu titlul "Scoala Europeana" le confera recunoastere si prestigiu in cadrul comunitatilor educationale, iar eforturile pe care le fac pentru mentinerea titlului obtinut determina un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi si noi proiecte, ceea ce conduce la o imbunatatire a managementului scolar si la dezvoltarea unei culturi organizationale solide.

Documentele necesare depunerii candidaturii sunt Formularul-tip de candidatura pentru anul 2015 (disponibil pe site-ul MECS) - doua exemplare, tehnoredactate in limba romana, ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Studentii USAMV Slatina, in febra examenelor

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 19:19

Studentii USAMV Slatina, in febra examenelorStudentii anului III ai Facultatii de Management din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, filiala Slatina, au sustinut la mijlocul acestei saptamani unul din examenele din sesiune. Evaluarea a fost una altfel, pentru ca studentii au sustinut o prezentare a proiectului in fata unui public format din elevi ai colegiilor slatinene, dar si a profesorilor lor.

Studentii au avut de pregatit un proiect de promovare a unui produs romanesc din zona, si pentru acest lucru s-au pregatit temeinic. Grupati in 6 echipe, studentii au incercat sa-si vanda cel mai bine marfa pregatita, fie ca a fost vorba de miere, dulceata, vin sau carnati traditionali.

"Facultatea noastra functioneaza in Slatina de 15 ani, are peste 3.000 de absolventi, e invatamant economic in areal agricol. Managementul e stiinta conducerii. De ce va recomandam sa fiti studentii nostri? Pentru ca filiala este in Slatina, e facultate de stat, la care universitatea-mama ne trimite sub forma de burse, scutiri de taxe si alte facilitati peste 4,5 miliarde in fiecare an", a precizat Ioan Bozga, directorul USAMV Slatina.

"Ei astazi sustin o parte din examen, se desfasoara pe baza unui plan de lucru, si promovam produsele romanesti. Vrem sa iesim cu ele in lume, sa fim convingatori, sa reusim sa atragem clientii. Avem nevoie de hrana de calitate, sanatoasa, si eu cred ca Oltenia si zona in care ne aflam este un exemplu din punct de vedere a ce inseamna viitorul agriculturii", a spus si Florin ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Amenzi de peste 1,5 milioane de lei, aplicate de Inspectia Muncii in doar cateva zile

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 19:19

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 9-13 februarie, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 1.603.050 de lei si au fost depistate 120 de persoane care lucrau fara forme legale, precizeaza un comunicat de presa al institutiei.

Dintre persoanele depistate muncind la negru, 26 erau din Arges, 14 din Timis si 10 din judetul Constanta. Inspectorii de munca au facut 5 propuneri de cercetare penala pentru angajatorii care au primit la munca mai mult de 5 persoane fara contracte individuale.

In domeniul relatiilor de munca s-au aplicat amenzi in valoare de 1.101.050 de lei din care 710.000 de lei pentru munca la negru. Au fost sanctionati 414 angajatori din care 55 pentru munca fara forme legale. Au fost sanctionate 16 persoane fizice pentru ca au acceptat sa munceasca la negru.

"In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 502.000 de lei. Pentru deficientele constatate, inspectorii de munca au dispus oprirea din functiune a 10 echipamente de lucru, 9 in Bihor si unul in judetul Sibiu. In judetul Bacau s-au dispus 3 sistari ale activitatii, iar in Neamt una, pentru a fi prevenite posibile accidente de munca.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 60 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Dintre acestea 23 au avut loc in Bucuresti", precizeaza comunicatul de presa al ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Eveniment de Olt ]

Perchezitii la contrabandistii de tigari

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 10:15

Perchezitii la contrabandistii de tigari24 de perchezitii se desfasoara, in aceasta dimineata, in zona municipiului Caracal, la persoane banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si contrabanda, in domeniul comercializarii produselor din tutun.

"Activitatile vizeaza identificarea locurilor de depozitare si comercializare a produselor din tutun, provenite din contrabanda", precizeaza un comunicat de presa al IPJ Olt.

La actiune participa peste 50 de politisti de investigare a criminalitatii economice, investigatii criminale, actiuni speciale, din cadrul I.P.J. Olt, si Biroului Transporturi Feroviare Olt.

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Eveniment de Olt ]

Episcopia si-a "contabilizat" faptele bune: Ajutorul acordat semenilor, obiectul unei informari prezentate la Prefectura

Marti, 17 Februarie 2015, ora 23:15

Episcopia si-a "contabilizat" faptele bune: Ajutorul acordat semenilor, obiectul unei informari prezentate la Prefectura"Tine-ti minte pacatele si uita-ti faptele bune. Nu stii ca daca te lauzi, nu te mai lauda Dumnezeu?" - sunt doua fraze des intalnite in predicile bisericesti. Cum de la teorie la practica e intotdeauna cale lunga, printre cei care se lauda cu faptele bune se numara si fetele bisericesti.

Reprezentantii Episcopiei Slatina au prezentat marti, la Prefectura, in cadrul sedintei Comitetului Consultativ de Dialog Civic, o informare privind "implicarea bisericii in ajutorarea semenilor".

"Incepand cu data de 1 noiembrie 2013, in cadrul programului national "Masa

bucuriei", fiecare parohie din eparhia noastra, saptamanal, a oferit gratuit o masa calda (felul unu si doi) la cel putin doua familii nevoiase din parohie (varstnici nedeplasabili, persoane cu dizabilitati si familii cu resurse insuficiente pentru satisfacerea nevoilor de baza). Prin urmare, de aceasta au beneficiat, in anul 2014, 756 de familii nevoiase / saptamana, astfel: Centrul Eparhial - 20 familii din Mun. Slatina; Protoieria Slatina I - 196 familii; Protoieria Slatina II - 218 familii; Protoieria Caracal - 200 familii; Protoieria Corabia - 122 familii. Aceste actiuni sociale sunt centralizate lunar de fiecare protoierie si raportate la Centrul Eparhial, valoarea totala fiind de 374.202,91 lei in tot anul 2014. La acestea, daca adaugam si ajutoarele acordate de episcopie, din fonduri proprii si colecte, catre sinistrati, familii nevoiase, camine de batrani, copii cu dizabilitati etc., rezulta un ajutor in valoare ..

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

Medicii Paul Iancu si Mircea Tusciuc isi asteapta sentinta

Marti, 17 Februarie 2015, ora 23:15

Medicii Paul Iancu si Mircea Tusciuc isi asteapta sentintaCei doi medici slatineni, Paul Iancu si Mircea Tusciuc, isi asteapta sentinta in dosarul in care sunt judecati pentru ucidere din culpa. Medicii au fost trimisi in judecata dupa ce un minor din Serbanesti, pacient al celor doi, a decedat in urma unei fracturi la mana.

Judecatoria Slatina, instanta pe rolul careia se afla dosarul celor doi medici, se va pronunta joi in cauza: "ramas in pronuntare pentru data de 19.02.2015 conform art. 391 alin 1 C.p.p", se precizeaza pe portalul institutiei. Decizia magistratilor nu va fi insa definitiva si poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Craiova.

In iulie 2013, aceeasi instanta i-a condamnat pe medicii Paul Iancu si Mircea Tusciuc la inchisoare cu executare, primul primind o pedeapsa de doi ani de inchisoare, iar cel de-al doilea o pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Totodata, fiecare medic a fost obligat sa plateasca cate 3000 de lei - daune materiale si cate 40.000 de euro - daune morale, pentru fiecare dintre parintii copilului decedat. De asemenea, societatea cu care cei doi medici aveau incheiate asigurari in caz de malpraxis a fost obligata la plata a 4500 lei daune materiale si 30.000 de euro daune morale catre fiecare dintre parintii minorului.

Medicii au declarat apel impotriva deciziei instantei din Slatina la Curtea de Apel Craiova, iar in aprilie 2014 magistratii craioveni au decis trimiterea dosarului spre rejudecare la instanta de fond.

Paul Iancu si ...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Eveniment de Olt ]

Prostituate amendate de jandarmi

Marti, 17 Februarie 2015, ora 19:20

Patru femei cu varsta cuprinsa intre 22 si 34 de ani, toate din judetul Olt, au fost amendate de jandarmi pentru practicarea prostitutiei.

Femeile, toate fara ocupatie, au fost depistate luni pe strada Pitesti din municipiul Slatina, in timp ce atrageau persoane de sex barbatesc in vederea intretinerii de raporturi sexuale in schimbul unor sume de bani.

Jandarmii au intocmit pe numele celor patru procese-verbale de contraventie, prin care au fost sanctionate cu amenzi in valoare de 500 lei fiecare.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Eveniment de Olt ]

Zeci de amenzi aplicate in cadrul actiunii Truck&Bus

Marti, 17 Februarie 2015, ora 19:20

Zeci de amenzi aplicate in cadrul actiunii Truck&BusIn perioada 9 - 15 februarie, la nivel national a fost organizata o actiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri si conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Actiunea, denumita Truck&Bus, a fost organizata si in judetul Olt. "S-a urmarit verificarea gradului de siguranta pe care il prezinta aceste vehicule, respectarea legalitatii efectuarii transportului public, functionarea corecta a aparatelor tahograf, folosirea corecta a diagramelor de inregistrare, respectarea capacitatii de incarcare a autovehiculelor de transport persoane sau de marfa, precum si alte abateri privind legislatia rutiera", a declarat subcomisarul Cristian Badita, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Olt.

Potrivit acestuia, au fost verificate 145 de autovehicule, fiind aplicate 65 de sanctiuni contraventionale. Astfel, 18 conducatori auto au fost amendati pentru ca nu purtau centura de siguranta, sapte pentru nerespectarea regimului legal de viteza, respectiv de 50 de kilometri pe ora in localitate, si cinci pentru lipsa de documente. De asemenea, 12 soferi au fost amendati pentru ca transportau mai multi calatori decat numarul specificat in certificatul de clasificare al autovehiculului. "Au fost situatii in care numarul de pasageri era mai mare cu ..

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Inca un mort in urma accidentului de la Deveselu

Marti, 17 Februarie 2015, ora 19:19

Inca un mort in urma accidentului de la DeveseluNumarul victimelor tragicului accident de circulatie produs la sfarsitul lunii ianuarie la Deveselu se ridica la trei.

Potrivit comisarului sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt, pasagerul care se afla pe scaunul din dreapta fata, pe nume Marian Rotaru, a decedat luni la Spitalul nr.1 din Craiova, unde a fost transferat imediat dupa accident, medicii declarand ca acesta suferise o fractura craniana deschisa.

Reamintim ca accidentul s-a produs pe 31 ianuarie, pe DN 54, la intrarea in comuna Deveselu dinspre Caracal .

Politistii au stabilit ca Iulian P., de 40 ani, din comuna Vladila, in timp ce conducea autoturismul, la efectuarea manevrei de depasire a autoturismului condus de Paul P., de 31 ani, din municipiul Caracal, l-a acrosat si a pierdut controlul asupra directiei de mers, intrand in impact cu un copac. In urma accidentului doua femei au decedat pe loc. Ceilalti trei ocupanti ai masinii, soferul, pasagerul din dreapta-fata si o minora de 14 ani, au ajuns in stare grava la spital. Dupa trei saptamani de coma, barbatul a decedat luni la Spitalul nr.1 din Craiova.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Primaria Bucinisu: DEZASTRU.....!
Oamenii s-au saturat de vorbe Doua mandate are la activ primarul Radu Miltiade, dar comuna arata ...
A murit artistul slatinean Mihai Preda
Dupa o lunga si grea suferinta, Mihai Preda, unul dintre fondatorii trupei folk "Alutus" din ...
Ce bugetari vor primi mai multi bani din 2016
Dupa ce se stabilesc clasele de salarizare, astfel incat angajatii sa fie platiti in functie de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook