Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.602 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Loctrans deschide un nou punct de vanzare a abonamentelor

Luni, 30 Mai 2016, ora 19:19

Locatia noului punct de lucru cu publicul este in bulevardul A.I. Cuza, nr. 22, bl. FA 21, parter, langa casieria Companiei de Apa OLT.

"Noul punct de lucru a fost amenajat corespunzator si dotat cu sala de asteptare si aer conditionat. De mentionat ca noul punct de lucru cu publicul al LOCTRANS SA va elibera toate tipurile de abonamente pentru transportul in comun din municipiu - pentru toate categoriile de persoane. SC LOCTRANS SA va elibera in continuare abonamente pentru transportul in comun din localitate la sediul din str. Crisan, nr. 33, si, periodic, la punctul de lucru de la Catedrala (o saptamana inainte de data de 15 ale lunii, respectiv 30 ale aceleiasi luni). Masura deschiderii noului punct de lucru din zona "Cuptorul de Aur" are ca scop cresterea accesibilitatii pentru cetateni la transportul public in comun din municipiul Slatina", se precizeaza in comunicatul primariei.

Potrivit aceleasi surse, programul de lucru va fi de luni pana vineri, intre orele 7:30 - 17:00.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Porti deschise la IPJ Olt, de Ziua Copilului

Luni, 30 Mai 2016, ora 19:19

Porti deschise la IPJ Olt, de Ziua CopiluluiAstfel, miercuri, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, politistii olteni vor desfasura activitati educative in randul elevilor si copiilor, prin implicarea acestora in actiuni constructive pentru viata si sanatatea lor. Oamenii legii vor desfasura activitati tip porti deschise, concursuri pe teme rutiere in unitatile de invatamant oltene, dar si activitati preventive.

"Actiunile vizeaza educarea antiinfractionala si antivictimala a elevilor participanti, dar si modul de adoptare a unei conduite morale si civice in societate", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt. Una dintre activitatile care vor avea loc in data de 1 iunie se va desfasura la sediul institutiei, unde va fi organizata Ziua Portilor Deschise.

Copiii care doresc sa admire dotarea logistica, precum si echipamentele politistilor de ordine publica, politie rutiera, echipajul criminalistic si Serviciului de Actiuni Speciale si Centrul Operational sunt asteptati sa viziteze IPJ Olt in intervalul orar 10:00 - 12:00.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Arestat pentru talharie calificata

Duminica, 29 Mai 2016, ora 23:20

Arestat pentru talharie calificataIn baza probatoriului administrat de politisti, magistratii Judecatoriei Slatina au dispus joi arestarea preventiva, pe o perioada de 30 zile, a unui tanar de 16 ani, din municipiul Slatina, banuit de comiterea unor infractiuni de talharie calificata.

"Acesta este banuit ca, in noaptea de 20 spre 21 mai 2016, prin smulgere, i-ar fi sustras geanta unei femei din municipiul Slatina care se deplasa pe o strada din localitatea de domiciliu, iar in noaptea de 24 spre 25 mai, prin violenta, i-ar fi sustras geanta altei femei, din aceeasi localitate. Prejudiciul, constand in aproximativ 2.000 lei, telefoane mobile, bunuri si documente, a fost recuperat partial", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Adolescentul a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, fiind cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie calificata.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Melania Renghea, incarcerata in Penitenciarul Craiova

Duminica, 29 Mai 2016, ora 23:20

Melania Renghea, incarcerata in Penitenciarul CraiovaMelania Renghea isi va ispasi pedeapsa intr-o celula a Penitenciarului Craiova, magistratii Curtii de Apel Craiova condamnand-o definitiv, joi, la 5 ani de inchisoare cu executare. Politista a fost condamnata si la pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor pe o durata de 2 ani dupa executarea pedepsei principale si la pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor. Totodata, instanta de judecata a obligat-o pe inculpata la plata a 25.000 lei daune morale si materiale catre Gheorghe Barbu.

Renghea a fost trimisa in judecata in 2013. Initial, in mai 2014, politista a fost condamnata de Tribunalul Olt la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare si la plata a 25.000 de lei partii vatamate Gheorghe Barbu, reprezentand daune morale si materiale. Insa, decizia a fost atacata la Curtea de Apel Craiova, iar instanta a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la instanta de fond. In luna noiembrie a anului 2015, dupa rejudecare, Tribunalul Olt a decis condamnarea Melaniei Renghea la 3 ani de inchisoare cu executare. In plus, instanta a admis actiunea civila promovata de Spitalul Judetean de Urgenta Slatina si a obligat inculpata la plata sumei de 2.981,42 lei, reprezentand cheltuieli de spitalizare, suma reactualizata la data platii efective. Totodata, a fost admisa in parte actiunea civila promovata de Barbu Gheorghe, Renghea fiind obligata la plata sumei de 5.000 lei daune materiale si 20.000 lei daune morale catre acesta. Sentinta a fost atacata la Curtea de ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Beat la volan, a intrat cu masina in stalp

Duminica, 29 Mai 2016, ora 23:20

Beat la volan, a intrat cu masina in stalpPolitia municipiului Caracal a fost sesizata joi ca pe o strada din localitate a avut loc un eveniment rutier. "In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca un barbat de 45 ani, din municipiul Caracal, in timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a intrat in impact cu un stalp de la reteaua electrica", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Politiei Olt.

Soferul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal unde a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,24 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat, sii-au fost recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza, politistii au intocmit acte procedurale sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica peste limita legala.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Au inceput inscrierile la bacalaureat

Duminica, 29 Mai 2016, ora 23:18

Au inceput inscrierile la bacalaureatInscrierile la sesiunea din vara a examenului de maturitate demareaza astazi si se incheie pe 3 iunie, putandu-se inscrie, pe langa liceenii din clasele a XII-a, si candidati din promotiile anterioare care nu au promovat bacul.

Conform Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, inscrierea candidatilor se face prin fisa-tip informatizata la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit, numai in perioada prevazuta in calendarul examenului.

Pentru candidatii din seria curenta, dirigintii intocmesc tabele de inscriere la prima sesiune de bacalaureat, in conformitate cu evidentele din licee. Tabelele cuprind optiunile pentru probele de examen si semnatura elevilor. Odata cu tabelele, profesorii diriginti depun si fisa-tip informatizata, tiparita si semnata de fiecare candidat, in care acesta isi asuma optiunile pentru disciplinele de studiu prevazute pentru probele la alegere, la care doresc sa sustina examenul de bacalaureat.

Candidatii din anii precedenti se pot inscrie in perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat, la secretariatul unitatii de invatamant pe care au absolvit-o, pe baza actelor solicitate de secretariate - certificat de nastere si, dupa caz, de casatorie, un act de identitate, foaia matricola, adeverinta cu notele la probele pentru care solicita recunoasterea notelor.

Absolventii din seriile anterioare, in situatia schimbarii domiciliului in alta localitate, mentionata ca atare in buletinul/cartea de identitate, ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

Scandal la Cirlogani intre PSD si ALDE

Duminica, 29 Mai 2016, ora 23:18

Scandal la Cirlogani intre PSD si ALDEPrin intermediul unui comunicat de presa, reprezentantii ALDE Olt sustin ca doi dintre candidatii partidului la functia de consilier local in comuna Cirlogani au fost batuti de "un grup de huligani", printre acestia aflandu-se, potrivit ALDE Olt, primarul si viceprimarul comunei, ambii membri PSD.

"In seara zilei de 27 mai, orele 22.30, o echipa a filialei locale Cirlogani a formatiunii politice ALDE, formata din Dobrin Daniel Florin si Oancea Victor, ambii candidati ALDE pentru Consiliul Local Cirlogani, au fost victimele unei agresiuni comise de un grup de huligani, printre care au fost identificati primarul si viceprimarul in functie ai comunei Cirlogani, respectiv Vaduva Ionel si Aflagea Marian, membri ai partidului PSD. Cei doi candidati ai partidului ALDE au fost loviti cu pumnii si picioarele, fiindu-le cauzate vatamari corporale si faciale, iar autoturismul marca Dacia Solenza, cu nr. de inmatriculare AG 63 NAE, cu care acestia se deplasau, a fost vandalizat, respectiv oglinzi distruse, geam lateral stanga fata spart, parbriz spart, urme de lovituri si sange vizibile pe caroserie. La fata locului s-au prezentat lucratori ai postului local de politie precum si de la alte posturi apropiate, iar unul dintre politisti a controlat autoturismul Dacia Solenza, intreband daca cei doi candidati ALDE au asupra lor afise electorale sau arme albe. Va facem cunoscut ca actiunea desfasurata de membrii PSD reprezinta un act de forta si intimidare a candidatilor ALDE pentru Primaria ..

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Instalatiile de alimentare cu energie electrica, verificate inainte de alegeri

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:18

Activitatile principale intreprinse in acest sens sunt:

-verificarea liniilor electrice si a bransamentelor aferente locatiilor indicate ca fiind zone de desfasurare a alegerilor;

-verificarea instalatiilor de alimentare cu energie electrica pentru birourile electorale judetene;

-realizarea probelor cu echipamentele de anclansare automata a rezervei (AAR) in instalatiile in care exista astfel de echipamente;

-realizarea lucrarilor de mentenanta preventiva pentru a identifica si preveni eventualele defectiuni.

Totodata, in data de 5 iunie, pentru a asigura suportul privind preluarea eventualelor deficiente in alimentarea cu energie electrica a sectiilor de vot, vor fi activate doua numere de telefon dedicate, suplimentar fata de Info Linia CEZ - 0251.929.

Pentru orice informatii legate de serviciile CEZ, clientii pot apela INFO LINIA CEZ, numar unic de telefon 0251.929, tarif normal pentru apelurile efectuate din reteaua nationala, disponibila NON STOP pentru a semnala orice tip de intrerupere accidentala in alimentarea cu energie electrica, iar pentru informatii comerciale, zilnic in intervalul orar 08:00 - 20:00.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pompierii olteni, testati de IGSU prin desfasurarea unui exercitiu inopinat

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:18

Pompierii olteni, testati de IGSU prin desfasurarea unui exercitiu inopinatReprezentantii IGSU au urmarit modul in care este testata capacitatea de interventie a structurilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt in cazul producerii unui accident cu victime multiple, in care sunt implicate si substante periculoase.

Un evaluator pe partea chimic, biologic, radiologic si nuclear, dar si un evaluator pe partea de acordare a primului ajutor medical de la IGSU au asistat la exercitiul inopinat de la Clubul Nautic din Slatina. "S-a urmarit respectarea timpilor de raspuns si interventie, aplicarea procedurilor standard in cazul producerii unui accident chimic, dar si a unui accident rutier cu activarea Planului Rosu de Interventie. Confirm scenariului, a fost vorba de producerea unui accident soldat cu 15 victime, unde a fost nevoie de cercetare si decontaminare in zona respectiva, avand in vedere ca au fost implicate si substante periculoase. Exercitiul inopinat se va incheia cu un raport de evaluare care urmeaza a fi transmis la ISU Olt si a fost organizat in principal pentru schimb de bune practici. S-a avut in vedere invatarea de bune practici si imbunatatirea modului de interventie, astfel de exercitii urmand sa aiba loc la toti colegii din tara. Oltul a fost al treilea judet in care IGSU a desfasurat un astfel de exercitiu inopinat", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

In exercitiul desfasurat in zona Clubului Nautic au fost implicate doua autospeciale de stingere, echipajul CBRN, autospeciala ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Eveniment de Olt ]

Premium Porc, din nou alaturi de copiii din Scornicesti

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:18

Premium Porc, din nou alaturi de copiii din ScornicestiToti copiii din localitate au venit la petrecere, hotarati sa castige marele premiu - o bicicleta - dar si alte premii - trotinete, carti si tricouri - oferite de organizatori.

Petrecerea a fost animata de piratul Jack care a facut mai multe experimente reusite cu micutii, iar matelotul Walter a fost cel care a modelat baloane pentru toti copiii. Printesa Geo a fost in mijlocul copiilor si i-a pictat pe fata pe micuti.

Pentru a castiga premiile, copiii din Negreni s-au intrecut in curse cu sacul, iar pe scena au jucat statuile sau grupuletele.

In concursul pentru marele premiu - o bicicleta si o casca de protectie - s-au inscris 12 elevi si, dupa o adevarata competitie care a constat intr-un concurs de cultura generala si dans, publicul a ales. Decizia a fost luata cu greu de catre public dar, in cele din urma, bicicleta a fost castigata de Clara Lifu (10 ani), eleva in clasa a IV-a.

Toti copiii din Negreni au fost castigatori caci, la finalul Petrecerii Copiilor, acestia au primit dulciuri si diplome de participare.

Alaturi de copiii care au venit la petrecere, au fost si domnii profesori ai Scolii Generale Negreni si angajatii Premium Porc Negreni.

Acesta este cel de-al treilea an consecutiv, in care compania Premium Porc Negreni SRL organizeaza un eveniment special dedicat tuturor copiilor, ca o avanpremiera a Zilei Internationale a Copilului.

Rares Popelca

Manager eveniment

Actualitate / stiri Actualitate84 vizite[ Eveniment de Olt ]

Candidati din Olt sub varsta legala

Duminica, 29 Mai 2016, ora 07:17

Candidati din Olt sub varsta legalaONG-ul Expert Forum a dat publicitatii un studiu din care reiese ca, la nivelul intregii tari, 449 candidati nu indeplinesc conditia de varsta prevazuta de Legea 115/2015, potrivit careia un candidat trebuie sa aiba minim 23 de ani.

La nivelul judetului Olt sunt 9 candidati care nu indeplinesc aceasta conditie, partidele pe ale caror liste se afla acestia fiind PMP, PRM si ALDE.

PMP are candidati sub varsta legala pe listele de consilieri locali in comuna Valeni - doi tineri de cate 22 de ani, in comuna Ianca - un tanar de 22 de ani si unul de 21 de ani, si in comuna Maruntei - un tanar de 22 de ani.

Din partea PRM, sub varsta prevazuta de lege sunt doi dintre candidatii aflati pe listele de consilieri locali in comuna Vilcele - unul dintre ei are 20 de ani, iar celalalt implineste 23 de ani in noiembrie.

Alti doi candidati care nu indeplinesc conditia varstei se afla pe lista ALDE. Unul dintre ei are 20 de ani si candideaza pentru Consiliul Local Barza, iar celalalt are 22 de ani si candideaza pentru Consiliul Local Sarbii Magura.

"Intrucat candidaturile nu mai pot fi contestate, in eventualitatea ca aceste persoane ar castiga alegerile, ar fi sanctionate prin faptul ca mandatele lor nu ar fi validate. Cu toate acestea, deciziile de admitere a candidaturii mai genereaza cateva efecte:

-candidatii au comis fals in declaratii, prin faptul ca au semnat o declaratie pe propria raspundere prin care confirma ca respecta conditiile de candidatura (inclusiv varsta)

-posibile ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Melania Renghea, 5 ani cu executare

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:23

Melania Renghea, 5 ani cu executare"Respinge apelul declarat de inculpata Renghea Melania Celestina. Admite apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Olt si de partea civila Barbu Gheorghe. Desfiinteaza in parte sentinta, in sensul ca: In baza art. 386 C.p.p. Schimba incadrarea juridica a faptei (...) Condamna pe inculpata Renghea Melania Celestina la pedeapsa principala de 5 ani inchisoare, cu executare in regim de detentie, la pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a si b C.p pe o durata de 2 ani dupa executarea pedepsei principale si la pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a si b C.p. pe durata prev. de art. 65 alin. 3 C.p. In baza art. 276 C.p.p., obliga inculpata catre partea civila Barbu Gheorghe la 1.500 lei, cheltuieli judiciare. Mentine restul dispozitiilor sentintei, care nu contravin prezentei decizii penale. Obliga apelanta-inculpata catre apelanta-parte civila Barbu Gheorghe la 1.500 lei cheltuieli judiciare efectuate in apel. Obliga apelanta-inculpata la 230 lei, cheltuieli judiciare catre stat, din care 130 lei reprezinta 1/2 din contravaloarea onorariului avocatului din oficiu (delegatie nr. 1165/2016). Definitiva", se precizeaza in decizia instantei.

Istoric

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova au dispus, in iulie 2013, trimiterea in judecata a politistei Melania Renghea, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de omor calificat. ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Retineri in urma perchezitiilor la brokeri neautorizati

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:21

Retineri in urma perchezitiilor la brokeri neautorizatiIn urma celor 55 de perchezitii efectuate in municipiul Bucuresti si in judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman si Vaslui au fost ridicate peste 300 hard-diskuri utilizate in activitatea infractionala, acestea urmand a fi perchezitionate informatic. La nivelul judetului Olt au fost doua descinderi, una desfasurandu-se in orasul Corabia, iar cealalta in comuna Visina.

Peste 100 de persoane vatamate si martori au fost deja audiate in cauza, iar alte 200 de persoane vatamate si martori au fost citate pentru perioada urmatoare.Totodata, au fost aplicate sechestre asupra conturilor detinute la unitati bancare de persoanele fizice si juridice implicate.

"Din cercetari a reiesit ca persoanele banuite, prezentandu-se in calitatea falsa de brokeri si reprezentanti ai unor societati de servicii de investitii financiare care administreaza platforme de investitii online, ar fi determinat mai multe victime sa depuna sau sa transfere bani in conturile bancare ale celor in cauza, sub titlul de investitii in operatiuni pe piata de capital. Clientii ar fi fost ademeniti cu iluzia unor castiguri rapide, insa, in realitate, banii nu ar fi fost investiti pe piata de capital, ci ar fi fost depusi de victime direct in conturile unor persoane juridice nerezidente. Mare parte din bani ar fi urmat trasee financiar- bancare catre Bulgaria, Cipru si Israel, iar o parte din bani ar fi fost redistribuiti catre persoanele implicate in ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sase ani de la moartea pompierului erou din Valea Mare

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:21

Sase ani de la moartea pompierului erou din Valea MareColegii sai de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov l-au comemorat pe eroul oltean printr-un ceremonial militar-religios.

Salvatorii de la Detasamentul de Pompieri Damaroaia din sectorul 1 al Capitalei au depus in memoria sa coroane si jerbe de flori la statuia ridicata in fata sediului institutiei. Pompierul erou din Valea Mare a trecut prin foc incercand sa-si salveze un coleg, dar a fost prins sub un tavan care s-a prabusit peste el.

"Se implinesc sase ani de la disparitia colegului nostru, sublocotenent post-mortem Ionut Cristian Ungureanu. Pompierul de 24 de ani s-a stins ca un erou incercand sa-si salveze un camarad, in interventia pentru stingerea unui incendiu de amploare la un complex comercial din Bucuresti. Ionut-Cristian Ungureanu este eroul nostru, iar sacrificiul suprem de care a dat dovada il va pastra vesnic in memoria noastra. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace", a fost mesajul transmis de colegii sai de la ISU Bucuresti-Ilfov.

Amintirea tanarului pompier ramane vie si in sufletele colegilor sai de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt, care mereu au fost alaturi de familia sa din comuna Valea Mare. "Familia salvatorilor din judetul Olt nu poate uita sacrificiul suprem facut de Ionut si este alaturi de familia eroului din comuna Valea Mare. Suntem datori sa pastram vie amintirea lui Ionut si sa cinstim memoria acestuia. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace", a spus plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primarul din Icoana, retinut de procurori

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:17

Primarul din Icoana, retinut de procuroriSe pare ca edilul a fost retinut intr-un dosar in care anchetatorii fac cercetari pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Vom reveni cu detalii.

Actualitate / stiri Actualitate167 vizite[ Eveniment de Olt ]

Scrisoare deschisa catre cetatenii comunei Curtisoara

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:18

Scrisoare deschisa catre cetatenii comunei CurtisoaraIn situatia in care vom castiga alegerile locale din data de 5 iunie, ne propunem sa rezolvam urmatoarele probleme importante pentru locuitorii comunei Curtisoara:

-Scaderea impozitelor la pensionari;

-Colectarea laptelui de la producatorii autohtoni si accesarea de fonduri europene pentru construirea unei mini-fabrici de procesare a laptelui si crearea de locuri de munca;

-Oprirea traficului greu pe DJ 546;

-Crearea unei rute ocolitoare pe baraj (drumul pe care s-a lucrat hidrocentrala si diguirea Oltului catre TCH);

-Reintregirea proprietatiilor 10% L118 .91;

-Titlurile de proprietate ale padurii din comuna;

-Masuri pentru reimpadurire acolo unde s-au defrisat in totalitate;

-Identificarea proprietatilor oamenilor la camp, in raport cu titlurile de proprietate;

-Amenajarea "Gradinii de Vara";

-Redarea Caminului Culrural tinerilor comunei pentru activitati cu adevarat cultural-educative;

Referitor la pliantele pe care vi le-am inmanat, tin sa va reamintesc ca ne confruntam cu o multime de probleme pentru care ne trebuie bani, iar aici ne referim in primul rand la canalizare, care este o problema foarte importanta pentru intreaga comunitate. In momentul cand vom prelua administratia comunei Curtisoara, ne-am propus sa facem o inventariere generala, lucru care nu s-a facut niciodata in cei 27 de ani de democratie, cu scopul de a prioritiza punctele pe care ni le-am propus pentru a le rezolva. Pentru aceasta initiativa avem nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru a ...

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Eveniment de Olt ]

Olimpiada balcanica de matematica pentru juniori la Slatina

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:18

Consilierii judeteni au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotarare cu privire la aprobarea parteneriatului dintre judetul Olt, prin Consiliul Judetean Olt, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, prin Inspectoratul Scolar Judetean Olt si Societatea de Stiinte Matematice din Romania, prin Filiala Olt, in vederea organizarii Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, editia a XX-a.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si Societatea de Stiinte Matematice din Romania, prin Inspectoratul Scolar Judetean Olt si Filiala Olt a Societatii organizeaza in perioada 18-24 iunie 2016, la Slatina, cea de-a XX-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, eveniment cuprins in calendarul olimpiadelor si concursrurilor scolare internationale la care particpa si tara noastra. Este o competitie anuala, infiintata in 1997, destinata elevilor din statele situate in regiunea balcanica, in varsta de cel mult 15 ani si jumatate la data concursului.

"Organizarea si desfasurarea acestui eveniment in Romania este prilej de afirmare si sustinere a profesionalismului, a potentialului organizatoric si de manifestare a ospitalitatii intr-un context care evidentiaza performanta in invatamantul romanesc; consolidarea activitatii de performanta in invatamantul matematic romanesc; antrenarea unui numar mai mare de elevi din clasele VII-VIII pentru pregatirea specifica concursurilor internationale; largirea bazei de selectie pentru lotul ..

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Eveniment de Olt ]

Jandarmii olteni au donat sange

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:18

Jandarmii olteni au donat sangeActiunea jandarmilor olteni a facut parte din campania desfasurata la nivel national "Doneaza sange! Salveaza o viata!", initiata de Patriarhia Romana acum trei ani si ajunsa la cea de-a XI-a editie.

Desfasurata in parteneriat cu Jandarmeria Romana, campania are ca scop informarea si constientizarea cu privire la nevoia reala de sange pentru transfuzii din spitalele romanesti, cresterea numarului donatorilor de sange din Romania si imbunatatirea stocurilor sanguine nationale. Pana in prezent, aceasta actiune umanitara s-a concretizat in recoltarea a peste 8.000 de litri de sange.

Efectivele Inspectoratului Judetean de Jandarmi Olt au luat parte la o actiune de acest gen si luna trecuta. "Cea mai recenta actiune de acest gen a jandarmilor olteni a avut loc in data de 15 aprilie. 16 angajati ai IJJ Olt au donat atunci sange pentru un barbat din municipiul Caracal, internat in Spitalul Nr. 2 Craiova, care avea nevoie urgenta de sange pentru tratament", a precizat locotenent colonelul Emanuel Botan, purtatorul de cuvant al institutiei.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Calusarii de la Dobrosloveni, la un pas de finala "Romanii au talent"

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:18

Calusarii de la Dobrosloveni, la un pas de finala "Romanii au talent"Oltenii au trecut cu brio de preselectii, primind de la juratii Andra, Mihaela Radulescu, Andi Moisescu si Florin Calinescu patru de "DA".

"Ansamblul de calusari *Romula Malva* i-a incantat pe toti in etapa preselectiilor cu un dans plin de energie si culoare. Grupul este format din 16 membri, din Dobrosloveni, cu varste cuprinse intre 9 si 28 de ani, si s-a format atunci cand Cristinel Velea s-a angajat ca referent cultural la Caminul Resca, in anul 2013. Beneficiind de sprijinul autoritatilor locale, Cristinel a pus bazele grupului fara sa isi dea seama de impactul pozitiv pe care il va avea asupra copiilor care trec, astfel, mult mai usor peste greutatile vietii, reusind sa se bucure si sa fie plini de entuziasm si optimism datorita dansului", se precizeaza pe site-ul romaniiautalent.protv.ro.

Daca in preselectii au avut nevoie de votul juratilor pentru a ajunge in semifinale, calusarii de la Resca sunt acum doar la un pas de finala "Romanii au talent" si au nevoie de votul telespectatorilor aflati in fata micilor ecrane pentru a merge mai departe. "Vineri, 27.05.2016, fiti alaturi de noi la emisiunea *Romanii au talent*.Votati calusarii din comuna Dobrosloveni, o comuna plina de traditie si istorie, ai carei parinti au fost dacii (Dacia Malvensis) si romanii(Romula Malva). Capitala a Daciei Malvensis, Romula-Malva a fost principalul bastion al romanitatii in Dacia Sud-Carpatica ajungand la rang de municipiu", este indemnul facut de reprezentantii Centrului de Informare ...

Actualitate / stiri Actualitate82 vizite[ Eveniment de Olt ]

Rectificare de buget la CJ

Joi, 26 Mai 2016, ora 07:17

Potrivit raportului proiectului de hotarare, bugetul local al judetului a fost rectificat pe sectiunea de functionare si sectiunea de dezvoltare pe anul 2016; au mai fost rectificate bugetul institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii, precum si bugetul fondurilor externe nerambursabile pe anul 2016.

Printre obiectivele care vor beneficia de suplimentari de fonduri se regasesc cateva drumuri judetene, pentru care s-a aprobat suma de 7,9 milioane lei, astfel: modernizare drum judetean DJ 651B, 2,7 km, Preotesti-Iancu Jianu - 1,5 milioane lei; modernizare drum judetean DJ 642 A, 3,9 km, Vladila-Rotunda - 1 milion lei; modernizare drum judetean DJ 703 B, 1,3 km, Barasti - limita judet Arges - 360.000 lei; modernizare drum judetean DJ 657 B, 7,9 km, Profa-Barasti - 2,1 milioane lei.

Potrivit aceluiasi document, alti bani merg la obiectivele de investitii "Lucrari in cadrul Proiectului de Recuperare Persoane cu Handicap Cezieni" si "Lucrari in cadrul Proiectului de specialitate in vederea obtinerii autorizatiilor de securitate la incendiu - Centrul de Ingrijire si Asistenta Sociala Slatina" - 648.999 lei, respectiv 705.000 lei.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Eveniment de Olt ]

Colegiul Tehnic Metalurgic, gazda concursului national de chimie "Petru Poni"

Joi, 26 Mai 2016, ora 07:17

Colegiul Tehnic Metalurgic, gazda concursului national de chimie "Petru Poni"In perioada 26-29 mai, la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina se desfasoara Concursul national de chimie "Petru Poni", editia a VII-a, la care vor participa 166 de copii si 38 de cadre didactice din 38 de judete ale tarii.

Agenda evenimentului arata astfel:

- Joi, 26 mai, ora 18.00 - Festivitatea de deschidere la Casa de Cultura a Tineretului Slatina;

- Vineri, 27 mai, orele 09:00-12:00 - desfasurarea probei teoretice la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina;

- Sambata, 28 mai, orele 09:00- 12:00 - desfasurarea probei practice la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina;

- Duminica, 29 mai, ora 15:00 - Festivitatea de premiere la Casa de Cultura a

Tineretului Slatina.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Minulescu si Greceanu, pe primele locuri la fizica si chimie

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 23:23

Minulescu si Greceanu, pe primele locuri la fizica si chimieIn urma probei, pe primele locuri s-au clasat liceenii de la "Ion Minulescu", la disciplina Fizica, si cei de la "Radu Greceanu" la disciplina Chimie.

Rezultatele probei sunt:

Fizica:

1. Colegiul National "Ion Minulescu"

2. Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu"

3. Liceul cu Program Sportiv

4. Colegiul Tehnic "Alexe Marin"

Chimie:

1. Colegiul National "Radu Greceanu"

2. Colegiul National "Ion Minulescu"

3. Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu"

4. Colegiul Tehnic Metalurgic.

Pana la aceasta data, clasamentul partial pozitioneaza Colegiul National "Ion Minulescu" pe primul loc, cu 152 de puncte acumulate, locul secund fiind ocupat de CNV "Nicolae Titulescu", iar pe locul trei fiind Colegiul National "Radu Greceanu".

Clasamentul arata astfel:

1. Colegiul National "Ion Minulescu" - 152 puncte

2. Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" - 146 puncte

3. Colegiul National "Radu Greceanu" - 120 puncte

4. Liceul cu Program Sportiv - 94 puncte

5. Colegiul Tehnic "Alexe Marin" - 56 puncte

6. Colegiul Economic "Petre S. Aurelian" - 52 puncte

7. Colegiul Tehnic Metalurgic - 32 puncte

8. Colegiul National Agricol "Carol I" - 16 puncte.

Competitia dintre liceele slatinene se incheie la sfarsitul saptamanii. Pana acolo, elevii mai au de sustinut cateva probe din cadrul Olimpiadei - cea de grafitti, majorete, Miss, Mister, interpretare muzicala, dans, prezentare. Olimpiada se incheie cu un concert al artistilor Adda, Mihail si Raymond.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

Legislatia privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor va fi imbunatatita

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 23:23

Legislatia privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor va fi imbunatatitaDocumentul asigura aplicarea unitara la nivelul intregii tari a legislatiei in domeniu, prin punerea in acord a normelor metodologice cu prevederile Legii nr. 66/2016, actul normativ care a modificat, anul acesta, in aprilie, programul de acordare a concediului si indemnizatia pentru cresterea copiilor.

"Astfel, eliminarea optiunilor de concediu si a nivelurilor maxime ale indemnizatiei, modul de stabilire a celor 12 luni de eligibilitate din ultimii 2 ani inainte de nasterea copilului, dar si modalitatea de stabilire a veniturilor care se iau in calcul in raport cu perioada de eligibilitate sunt doar cateva dintre masurile propuse prin noul proiect normativ. De asemenea, se prevede prelungirea, din oficiu, a perioadei de acordare a stimulentului de insertie pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a Legii nr. 66/2016, se aflau in plata, prelungirea sau reluarea concediului pentru cresterea copilului si a indemnizatiei in cazul celor care au optat, in baza reglementarilor anterioare, pentru concediul de pana la 1 an, dar si reluarea, tot din oficiu, a platii drepturilor in cazul in care au fost suspendate ca urmare a neachitarii impozitelor si taxelor locale, inclusiv pe perioada de suspendare", se detaliaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Muncii.

Proiectul mai stabileste ca persoanele care au nascut anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 66/2016 si care nu au indeplinit conditiile de eligibilitate prevazute de OUG nr. 111/2010, dar indeplinesc ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Vaccinul hexacima ajunge in teritoriu de la 1 iunie

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 23:23

Vaccinul hexacima ajunge in teritoriu de la 1 iunieMasura vine ca urmare a semnarii contractului subsecvent de furnizare a vaccinului hexavalent, saptamana trecuta. Totodata, reprezentantii Ministerului Sanatatii indeamna medicii sa programeze la vaccinare copii eligibili si a cei care nu au fost vaccinati pana in prezent.

La nivelul judetului Olt, potrivit informatiilor Directiei de Sanatate Publica, exista peste 1.100 de bebelusi restantieri la vaccinare.

"La inceputul anului, DSP a primit o cantitate de 1.800 doze de vaccin hexacima, care reprezinta un procent de aproximativ 53% din necesarul trimestrului I 2016, respectiv 3.400 doze. La nivelul judetului Olt se inregistreaza 1.126 restantieri pentru produsul biologic. Pentru asigurarea continuitatii vaccinarii, la sfarsitul anului 2015 s-a intocmit un necesar trimestrial (3.400 doze - trimestrul I + 2.700 doze - trimestrul II al anului 2016), transmis catre Ministerul Sanatatii si Centrul National de Supraveghere si Control Boli Transmisibile Bucuresti", preciza Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Simulare de incendiu intr-o padure a Ocolului Silvic Vulturesti

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 23:20

Simulare de incendiu intr-o padure a Ocolului Silvic Vulturesti"Incendiul a fost observat de cetateni care au alertat seful de district al cantonului, fiind anuntat la 112 si la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Verguleasa, iar personalul Ocolului Silvic si cetatenii au actionat pentru limitarea propagarii acestuia. Din cauza rafalelor de vant, incendiul s-a propagat la coronament, pe aproximativ 1,5 hectare. Pe timpul operatiunilor de stingere, doi pompieri din cadrul SVSU Verguleasa si un localnic s-au intoxicat cu fum. In timp ce se executau fasii de siguranta care sa limiteze propagarea incendiului, a fost descoperit un proiectil neexplodat", este o parte a scenariului exercitiului demonstrativ.

Pentru rezolvarea situatiilor tactice, la simularea incendiului de padure au participat o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autosenilata, o ambulanta SMURD, un autocamion, o autospeciala pentru interventii pirotehnice, punctul de comanda mobil si forte si mijloace din cadrul Politiei Olt, Jandarmeriei Olt, SVSU Verguleasa si Ocolului Silvic Vulturesti.

Potrivit reprezentantilor ISU Olt, principalele obiective ale exercitiului demonstrativ au fost antrenarea fortele participante, pregatirea personalului ocolului silvic pentru cunoasterea procedurilor de urmat in cazul producerii unui incendiu, verificarea cooperarii intre fortele participante la exercitiu si verificarea starii cailor de acces si a locurilor de amplasare a tehnicii de interventie.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Contrabanda cu tigari la Radomiresti

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 23:20

Contrabanda cu tigari la RadomirestiPolitistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Politiei orasului Draganesti Olt si Sectiei de Politie Rurala Daneasa, au efectuat marti cinci perchezitii domiciliare in comuna Radomiresti.

"Perchezitiile s-au desfasurat intr-un dosar in care se efectueaza cercetari pentru comiterea unor infractiuni de contrabanda cu tigari", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Inspectoratului de Politie Judetean Olt. Pe timpul descinderilor, la domiciliul unui barbat de 37 ani, din Radomiresti, oamenii legii au gasit si ridicat 830 de pachete cu tigari care nu aveau aplicate banderole fiscale de catre autoritatile romane.

Olteanul a fost retinut pentru 24 de ore, iar miercuri dimineata a fost prezentat Judecatoriei Caracal, magistratii instantei de judecata dispunand masura preventiva a controlului judiciar. Politistii continua cercetarile in cauza, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Scornicesti si Poboru

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 19:18

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

09:00 - 12:00 Scornicesti - PTA Super Jeans SRL (tert), PTA Telemobil (tert)

09:00 - 15:00 Poboru - PTA Plapcica, PTA 1 Albesti, PTA 2 Albesti, PTA SMA Albesti, PTA Sonda 1041, PTA Sonda 1763, PTA Sonda 386, PTA Sonda 1629, PT Parc 13 Albesti, PTA Sonda 885 (679), PTA Sonda 553 (636).

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

25 de ani de inchisoare pentru criminalul din Parscoveni

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 19:18

25 de ani de inchisoare pentru criminalul din ParscoveniPe langa pedeapsa privativa de libertate data in prima instanta, barbatul din Parscoveni, aflat in prezent in Penitenciarul Craiova, a primit si o pedeapsa complementara privind interzicerea unor drepturi. Ilie Bacris a fost obligat de judecatori si la plata unor despagubiri catre cei doi copii minori pe i-a lasat fara mama.

"Respinge cererea de schimbare a incadrarii juridice a faptei din infractiunea de omor calificat (...) in infractiunea de omor simplu (...) formulata de inculpatul Bacris Ilie, ca nefondata. (...) Condamna pe inculpatul Bacris Ilie, la o pedeapsa de 25 ani inchisoare privativa de libertate in conditiile art. 60 C.p. - pedeapsa principala si interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a b si d C.p. pe o durata de 5 ani - pedeapsa complementara. In baza art.65 alin. 1 C.p. pe durata executarii pedepsei aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a, b si d C.p. In baza art.72 alin.1 C.p. deduce din pedeapsa retinerea si arestarea preventiva a inculpatului incepand cu data de 31.03.2015 si in continuare la zi, iar in baza art.399 alin.1 C.p.p. mentine masura arestarii preventive a acestuia. (...) obliga pe inculpat la plata sumei de 10.000 lei despagubiri civile reprezentand cheltuieli de inmormantare si la 50.000 lei daune morale catre partea civila Baltaretu Maria. In baza art.19. alin.3 C.p.p. rap. la art. 20 alin. 1 si 2 C.p.p. admite in parte cererile formulate de ...

Actualitate / stiri Actualitate120 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltenii promoveaza imaginea Romaniei la Praga

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 19:18

Oltenii promoveaza imaginea Romaniei la PragaEvenimentul, aflat la prima sa editie, este organizat de Institutul Cultural Roman de la Praga, impreuna cu Ambasada Romaniei in Republica Ceha si Asociatia Romanilor din Republica Ceha, parteneri fiind Primaria Praga, Muzeul National, Consiliul Judetean Olt, Primaria municipiului Slatina, Primaria comunei Cezieni, Asociatia Culturala Center Inter Art - Centrul International de Arta Romania si Centrul Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt.

Festivalul Traditiilor Romanesti de la Praga se va desfasura in cursul zilei de duminica, intre orele 13:00 - 19:00, la Muzeul Etnografic din Parcul Kinský, potrivit site-ul Institutului Cultural Roman scopul manifestarii fiind de a prezenta atat publicului ceh cat si celui roman demonstratii de arta, muzica si dans popular prin intermediul carora sa promoveze imaginea Romaniei peste hotare: Calusul romanesc si suite de jocuri populare, arte si mestesuguri romanesti din zona Olteniei, cantece populare traditionale, expozitie de arta fotografica inspirata din traditii si obiceiuri etc. 29 mai va fi o zi incarcata de evenimente pentru artistii olteni, acestia fiind implicati intr-un program artistic, mestesuguri si traditii romanesti, precum si expozitii permanente. Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" din comuna Cezieni va prezenta suita mixta "Joiana" - Joiana, Alunelul, Trei-pazeste, Boiereasca, Mereu; suita mixta "Toculetul": Sarba, Schioapa, Alunelul Tocu', Trei-pazeste; Ceata de calusari de la Cezieni - ...

Actualitate / stiri Actualitate94 vizite[ Eveniment de Olt ]

Perchezitii la brokeri neautorizati

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 16:18

Perchezitii la brokeri neautorizati"La data de 25 mai a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, coordoneaza o actiune in cadrul careia sunt efectuate 55 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman si Vaslui.

Activitatile se desfasoara sub supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti la locuintele unor persoane banuite de inselaciune si desfasurarea fara autorizatie de operatiuni pe piata de capital, precum si la locurile unde se realiza activitatea infractionala.

De asemenea, sunt puse in executare 25 de mandate de aducere, emise pe numele celor implicati", precizeaza un comunicat al Politiei Romane.

Potrivit aceleasi surse, din cercetari a reiesit ca persoanele banuite, prezentandu-se in calitatea falsa de brokeri si reprezentanti ai unor societati de servicii de investitii financiare care administreaza platforme de investitii online, ar fi determinat mai multe victime sa depuna sau sa transfere bani in conturile bancare ale celor in cauza, sub titlul de investitii in operatiuni pe piata de capital.

Clientii ar fi fost ademeniti cu iluzia unor castiguri rapide, insa, in realitate, banii nu ar fi fost investiti pe piata de capital, ci ar fi fost depusi de victime direct in conturile unor persoane juridice nerezidente.

Mare parte din bani ar fi ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Profesorul Gheorghe Zamfira condus pe ultimul drum
Trupul sau a fost depus joi la capela din incinta Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, ...
Un mare profesor a pierdut lupta cu boala. Anuntul a fost facut, cu durere, de un coleg de la Colegiul National "Ion Minulescu"
Profesorul de matematica Florian Dumitrel, de la Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina, a ...
Accident grav la Caracal, un copil a murit
Victima a fost un copil de aproximativ 12 ani care a fost accidentat grav pe strada Craiovei din ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor