Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.288 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Un singur tronson de drum, inca inchis circulatiei in Olt

Duminica, 04 Martie 2018, ora 19:16

Un singur tronson de drum, inca inchis circulatiei in OltPotrivit datelor furnizate de reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Olt, duminica dupa-amiaza, in jurul orei 17:00, singurul tronson de drum judetean inca inchis circulatiei era DJ 546 E Oporelu - Miesti. Judetul Olt s-a aflat pana duminica dimineata si sub incidenta unei avertizari meteorologice de ninsori, lapovita si polei, insa aceasta nu a creat probleme in judet. Din spusele reprezentantilor CJSU, nu au fost semnalate cazuri de consumatori nealimentati cu energie electrica si nu s-au inregistrat accidente rutiere din cauza poleiului depus pe carosabil.

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Eveniment de Olt ]

Atentie la turturi!

Duminica, 04 Martie 2018, ora 19:15

Atentie la turturi!Potrivit reprezentantilor ISU, pompierii olteni actioneaza in astfel de situatii numai daca arhitectura imobilelor nu permite indepartarea turturilor prin mijloace proprii. De asemenea, reprezentantii ISU reamintesc ca in caz de pericol iminent de cadere a turturilor sau blocurilor de zapada de pe cladiri inalte, proprietarii au obligatia sa ia masuri de avertizare si de marcare a perimetrului expus riscurilor.

"Blocurile de gheata sau zapada pot rani, in cadere, persoanele care trec prin zona sau pot avaria autovehiculele parcate. Pentru a evita asemenea evenimente nefericite, recomandarile noastre, pentru proprietarii de locuinte si asociatiile de proprietari, sunt urmatoarele: curatarea, de catre proprietari sau Asociatiile de Proprietari, a acoperisurilor cladirilor, in limita posibilitatilor, si marcarea zonelor unde exista riscul caderii de turturi sau zapada; atentionarea cetatenilor care doresc sa parcheze masinile in apropierea blocurilor, pentru prevenirea ranirii acestora sau avarierii autovehiculelor, in cazul caderii de turturi sau zapada de pe acoperis; curatarea trotuarelor si strazilor din apropierea blocurilor, astfel incat trecatorii sa nu fie nevoiti sa mearga pe langa imobile si sa fie surprinsi de eventualele caderi ale turturilor sau blocurilor de zapada dislocate de pe acoperisuri", a declarat sublocotenentul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

La Slatina, politistii locali verifica in aceste zile daca HCL 490/2014 privind stabilirea ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mai putine drumuri pietruite, in Olt. Patru tronsoane, in reabilitare

Duminica, 04 Martie 2018, ora 19:15

Mai putine drumuri pietruite, in Olt. Patru tronsoane, in reabilitareConsiliul Judetean a reusit sa finalizeze licitatiile pentru derularea lucrarilor pe DJ 546 E, care trece prin Oporelu, DJ 703 D, in zona Leleasca, DJ 678 E, la Simburesti si DJ 643 C, Gavanesti-Dobretu. Presedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a explicat, la finalul ultimei sedinte a Consiliului Judetean, care este stadiul acestor proiecte de modernizare. "In urma licitatiilor care s-au desfasurat, acele contracte de finantare pe care le avem semnate cu Ministerul Dezvoltarii au fost diminuate. Am aprobat noii indicatori, pe care ii vom trimite la minister. Deja au si inceput lucrarile, in perioada in care vremea a permis. In momentul de fata, lucrarile sunt suspendate si cum vremea ne permite vom da ordinul de reincepere a lucrarilor", a declarat presedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

100 de kilometri de drum balastat

"Ne propunem ca in urmatorii patru-cinci ani sa nu mai avem drumuri balastate sau de pamant", spunea anul trecut Marius Oprescu. In prezent, mai sunt inca aproximativ 100 de kilometri de tronsoane de drum judetean neasfaltat, o parte din ele incluse in proiecte de modernizare. "Sunt lucrari derulate de Consiliul Judetean pentru anumite sectoare de drum care, in momentul de fata, intra in cei o suta si ceva de kilometri de drumuri din judet neasfaltate deloc, drumurile de piatra. Incercam ca, prin finantare guvernamentala, respectiv PNDL, in perioada urmatoare toate acele drumuri sa fie asfaltate si sa nu mai avem portiuni de drum de piatra sau de pamant, in ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Eveniment de Olt ]

Crima la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Slatina. Un infirmier a omorat o asistenta, apoi s-a sinucis

Duminica, 04 Martie 2018, ora 19:15

Crima la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Slatina. Un infirmier a omorat o asistenta, apoi s-a sinucisPotrivit anchetatorilor, cei doi aveau o relatie personala si sambata noaptea, pe fondul geloziei, au inceput sa se certe, motiv pentru care pana la crima a mai fost un singur pas.

Medicul de garda de la Psihiatrie a fost cel care a anuntat nefericitul eveniment la 112. Infirmierul Gheorghe Ghenea si asistenta Ramona Cosmescu s-au blocat intr-o sala de tratament de pe sectie, iar apoi colegii lor au inceput sa auda tipete din interior. Desi au ciocanit la usa, nimeni nu le-a deschis, iar pompierii au fost chemati sa o deblocheze. Imaginile pe care le-au putut vedea erau unele de cosmar, cele doua cadavre zacand intr-o balta de sange. Femeia prezenta opt lovituri de cutit in spate si trei in zona gatului, iar barbatul care a comis odiosa crima avea venele taiate si o plaga la gat. "Apelul a fost facut in jurul orei 02:00, de medicul de garda de la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Slatina, iar la fata locului s-a prezentat un echipaj cu medic. Dupa ce pompierii de la descarcerare au deblocat usa care a fost blocata, au fost gasite cele doua persoane decedate. Nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lor, fiind constatat decesul. Femeia prezenta plagi injunghiate in toracele posterior si plaga cervicala anterioara in zona gatului, iar barbatul avea plagi taiate la nivelul antebratelor si plaga in regiunea anterioara a gatului", a declarat doctorul Alina Duminica, purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Judetean Olt.

Politistii s-au deplasat la fata locului, ...

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 12 MARTIE 2018

Duminica, 04 Martie 2018, ora 19:15

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 12 MARTIE 2018Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*intrarea in posturile de transformare;

*urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Eveniment de Olt ]

Crima la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Slatina. Un brancardier a omorat o asistenta, apoi s-a sinucis

Duminica, 04 Martie 2018, ora 10:15

Crima la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Slatina. Un brancardier a omorat o asistenta, apoi s-a sinucisPotrivit unor informatii cei doi aveau o relatie personala si sambata noaptea ar fi inceput sa se certe, motiv pentru care pana la crima a mai fost un singur pas. Medicul de garda de la Psihiatrie a fost cel care a anuntat nefericitul eveniment la 112, dupa ce brancardierul Gheorghe Ghenea si asistenta Ramona Cosmescu s-au blocat intr-o camera de pe sectie, iar apoi colegii lor au inceput sa auda tipete din interior. Desi au ciocanit la usa, nimeni nu le-a deschis, pompierii fiind chemati sa o deblocheze. Imaginile erau de cosmar, cele doua cadavre zacand intr-o balta de sange. Femeia prezenta mai multe lovituri de cutit in spate si gat, iar barbatul care a comis odiosa crima avea venele taiate si o plaga la gat. "Apelul a fost facut in jurul orei 02:10, de medicul de garda de la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Slatina, iar la fata locului s-a prezentat un echipaj cu medic. Dupa ce pompierii de la descarcerare au deblocat usa care a fost blocata, au fost gasite cele doua persoane decedate. Nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lor si s-a constatat decesul. Femeia prezenta plagi injunghiate in toracele posterior si plaga cervicalap anterioara in zona gatului, iar barbatul avea plagi taiate la nivelul antebratelor si plaga in regiunea anterioara a gatului", a declarat doctorul Alina Duminica, purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Judetean Olt.

Politistii s-au deplasat la fata locului, impreuna cu procurorul criminalist de la Parchetul Olt, pentru a face ...

Actualitate / stiri Actualitate160 vizite[ Eveniment de Olt ]

Drumuri inchise in judet, la primele ore ale diminetii de vineri

Vineri, 02 Martie 2018, ora 10:15

Drumuri inchise in judet, la primele ore ale diminetii de vineriPotrivit datelor furnizate de reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt, traficul rutier este in continuare inchis pe DJ 544 A Vartopu-Vadastrita, DJ 546 E Oporelu-Miesti si DJ 679 Ghimpeteni-Valeni. Drumarii actioneaza in continua pentru a deszapezi si a reda circulatiei cele trei tronsoane de drum judetean.

31 de localitati, sub cod galben de polei

Pana la ora 12:20, 31 de localitati din sudul judetul Olt se afla sub incidenta unui cod galben de polei, intrat in vigoare vineri dimineata, la ora 09:20. Localitatile afectate de polei si precipitatii mixte sunt Corabia, Brastavatu, Izbiceni, Rusanesti, Ianca, Tia Mare, Vadastrita, Cilieni, Traian, Grojdibodu, Visina, Redea, Rotunda, Gostavatu, Obarsia, Deveselu, Scarisoara, Sprancenata, Studina, Giuvarasti, Orlea, Garcov, Babiciu, Bucinisu, Stefan cel Mare, Vladila, Visina Noua, Gura Padinii, Vadastra, Gradinile si Urzica.

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primaria Slatina, in discutii pentru construirea unui stadion nou

Joi, 01 Martie 2018, ora 23:59

Primaria Slatina, in discutii pentru construirea unui stadion nouCu o echipa de fotbal recent infiintata si cu planuri mari de sustinere a sportului "rege" din partea autoritatilor, Slatina are nevoie si de un stadion. Sperante vin de la Compania Nationala de Investitii (CNI), institutie aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, care ar putea finanta constructia unei arene sportive noi, dupa cum au anuntat reprezentantii Primariei Slatina.

Arena noua va avea 10.000 locuri

Noul stadion ar urma sa fie construit in locul Stadionului "1 Mai", potrivit planurilor autoritatilor. "Suntem la faza de discutii cu cei de la CNI pentru realizarea unui stadion in Slatina, pe aceeasi locatie a Stadionului *1 Mai*. Suntem la nivel de discutii pentru un stadion de 10.000 locuri. Stadionul vechi are ceva probleme cu infrastructura. O sa facem si o expertiza in acest sens, dar cred ca va fi nevoie sa il daramam si pe locul acestui stadion sa il construim pe cel nou", a declarat Emil Mot, primarul Slatinei.

De la primele discutii si pana la construirea efectiva a stadionului mai sunt insa multe etape de parcurs. Vestea buna este ca, in acest moment, exista finantare pentru o asemenea investitie, la Slatina. "Urmeaza procedurile legale, adica studii de fezabilitate, hartii, expertize, iar dupa ce sunt gata toate acestea, urmeaza predarea amplasamentului la cei de la CNI si de acolo dansii vor face toate demersurile necesare, respectiv licitatii si ceea ce mai trebuie. La ora asta, din ce am discutat, am fi in grafic sa primim finantare. Dupa ce vom ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Eveniment de Olt ]

Slatioara: Sute de locuinte fara gaze, intr-o noapte geroasa

Joi, 01 Martie 2018, ora 19:17

Slatioara: Sute de locuinte fara gaze, intr-o noapte geroasaA fost o avarie la reteaua care aduce combustibilul catre sat, au spus reprezentantii Distrigaz. Pentru consumatori insa, a fost o lovitura data intr-un moment in care aveau mare nevoie de gaze, sa isi incalzeasca locuintele. Miercuri noaptea s-au inregistrat temperaturi minime de -22 de grade Celsius, dupa cum au transmis meteorologii.

"Am dormit in frig, cu genunchii la gura"

La Slatioara, majoritatea gospodariilor sunt incalzite cu gaze, asa ca oamenii au suferit de frig, de miercuri dupa-amiaza si pana joi, in jurul orei 11.30. Pe un ger naprasnic, joi dimineata au iesit pe la porti, sa afle cand vor putea sta din nou la caldura. "De ieri (n.red. - miercuri) de la ora 15:00 suntem fara gaze. Va dati sama cum este in casa, la -20 de grade? Am dormit trei insi intr-un pat, intr-o camera, unde am pastrat soba. N-am inteles niciodata de ce ingheata gazele. Inseamna ca sunt de proasta calitate, au apa in ele", si-a strigat nemultumirea o doamna din Slatioara.

Cei care nu au mai pastrat vechile sobe cu lemne, au dormit in frig. "De aseara (n.red. - miercuri) pana dimineata (n.red. - joi) am dormit in frig, cu genunchii la gura. Sunt 10-12 grade in casa, e frig", a spus un localnic.

Au mai fost probleme

Oamenii din Slatioara au spus ca au mai intampinat probleme si in anii trecuti. Pentru familiile cu copii mici sau pentru batranii singuri, care nu au lemne de foc, a fost o noapte de cosmar. "Sunt oameni cu copii mici, care nu au sobe. Sunt multi batrani in comuna, care ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Salariile oltenilor nu scad ca urmare a transferului contributiilor de la angajator la angajat

Joi, 01 Martie 2018, ora 19:17

Salariile oltenilor nu scad ca urmare a transferului contributiilor de la angajator la angajatReprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Olt se afla pana la sfarsitul lunii martie in plina campanie de informare si constientizare cu privire la modificarea salariului brut in contextul transferului contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii referitoare la termenul de transmitere in Registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) a modificarilor salariale, precum si transformarea muncii nedeclarate in munca declarata. Actiunea a fost demarata in data de 5 decembrie 2017, iar pana pe 28 februarie 2018 au fost informati 378 de angajatori, pentru un numar total de 20.940 salariati.

"In urma discutiilor avute atat la sediul agentilor economici, cat si la sediul ITM Olt, angajatorii ne-au dat asigurari ca nu intentioneaza sa diminueze salariul net al angajatilor si, totodata, se vor incadra in termenul maxim de transmitere a modificarilor salariale. Pentru salariatii care au contractele individuale de munca negociate la nivelul salariului minim brut pe tara, prin majorarea acestuia incepand cu data de 1 ianuarie 2018 de la 1.450 lei la 1.900 lei, se asigura atat transferul contributiior, cat si o crestere a salariului net cu aproximativ 100 lei", a declarat Cristian Ungureanu, inspectorul sef al institutiei.

Potrivit Hotararii Guvernului 905/2017 privind Revisal, termenul limita de depunere a modificarilor salariale de catre angajat este 31 martie.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politisti de la Rutiera, delegati pentru patru luni la Serviciul Permise Auto Olt

Joi, 01 Martie 2018, ora 19:15

Politisti de la Rutiera, delegati pentru patru luni la Serviciul Permise Auto Olt"Incepand cu data de 1 martie 2018, trei lucratori ai Inspectoratului de Politie Judetean Olt au fost delegati pentru a desfasura activitatea de examinare alaturi de cei trei examinatori ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Olt, numarul lucratorilor care vor desfasura aceasta activitate fiind asadar dublat. Masura a fost luata in vederea reducerii timpului de asteptare dintre proba teoretica si cea practica", spun reprezentantii Prefecturii Olt.

Subcomisarul Cristian Badita, imputernicit sef al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Olt, a declarat ca unul dintre politistii este din cadrul Serviciului Rutier Olt, iar ceilalti doi sunt de la birourile rutiere din Slatina si Caracal. De asemenea, potrivit acestuia, delegarea celor trei politisti rutieri la Serviciul Permise Auto este pentru o perioada de patru luni.

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Eveniment de Olt ]

600 de tone de zapada, ridicate de pe strazile Slatinei

Joi, 01 Martie 2018, ora 19:15

600 de tone de zapada, ridicate de pe strazile SlatineiDupa ce au curatat de zapada strazile principale, autoritatile din Slatina au inceput deszapezirea si in cartiere. In paralel, se cara mormanele de zapada din intersectii, astfel incat sa se circule mai rapid. Reprezentantii primariei le-au multumit slatinenilor care au ajutat la deszapezire si fac apel la ei din nou, sa elibereze parcarile, atunci cand vad utilajele in cartierul lor. "Am intrat deja in cartiere cu deszapezirea. In acelasi timp, continuam sa ridicam zapada de pe strazile principale si din intersectii. Vreau sa le multumesc celor care si-au deszapezit masinile, care au inteles ca pot da o mana de ajutor si au aratat spirit civic, si-au curatat locurile de parcare si au dus zapada pe spatiul verde, nu pe carosabil. O sa am rugamintea la cetateni, atunci cand apar echipele de deszapezire, sa fie de acord cu mutarea masinilor, pentru ca altfel nu putem sa facem deszapezirea cum trebuie", a spus primarul Slatinei, Emil Mot.

In Slatina nu au fost strazi blocate, in aceste zile cu ninsori abundente.

In judet mai sunt insa probleme in trafic. Potrivit ultimelor informatii transmise de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, cinci drumuri judetene erau inchise circulatiei: DJ 544 A Virtopu - Vadastrita, DJ 546 C Potcoava - Perieti, DJ 546 E Oporelu - Miesti, DJ 653 Stoicanesti - Craciunei si DJ 679 Ghimpeteni - Valeni.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Eveniment de Olt ]

Avertizare de ninsori, lapovita si polei in Olt

Joi, 01 Martie 2018, ora 19:15

Avertizare de ninsori, lapovita si polei in OltAvertizarea este in vigoare din noaptea de joi spre vineri, ora 23:00, si este valabila pana duminica, 4 martie, ora 10:00. "In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi si perioade in care se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ploaie cu depunere de polei, in special in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Banat si pe arii mai restranse in restul teritoriului", se precizeaza pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, ninsorile vor fi moderate cantitativ, indeosebi in sud-vestul tarii, iar in zona Muntilor Banatului si in cea de vest a Carpatilor Meridionali se va depune strat nou de zapada mai consistent. "Temporar intensificari ale vantului vor fi in sudul Banatului, unde rafalele vor atinge in general 55...60 km/h, precum si in zona montana inalta, cu viteze de 70...90 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Unele intensificari ale vantului, dar la cote mai reduse, de 40...50 km/h, vor fi si in regiunile extracarpatice", mai spun meteorologii.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltul, vizitat de mai multi turisti in decembrie 2017

Joi, 01 Martie 2018, ora 19:15

Oltul, vizitat de mai multi turisti in decembrie 2017Potrivit statisticilor, numarul turistilor cazati in decembrie 2017 a fost de 2.927 persoane, cu 26,1% mai mult fata de aceeasi luna a anului 2016, cand in unitatile de cazare din Olt au stat doar 2.322 persoane.

Din totalul celor 2.927 turisti, 2.562 au fost cazati in hoteluri, 233 in pensiuni turistice si 100 in pensiuni agroturistice. In ultima luna a anului trecut, innoptarile in structurile de primire turistica oltene au inregistrat, de asemenea, o crestere cu 16,2% fata de cele din decembrie 2016, respectiv 6.033 persoane fata de 5.192 persoane. Totodata, indicele de utilizare neta a locurilor de cazare pentru luna decembrie 2017 a fost de 20,2% pe total structuri de cazare turistica.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Eveniment de Olt ]

Copiii din Samburesti, spectacol folcloric televizat de Martisor

Joi, 01 Martie 2018, ora 19:15

Copiii din Samburesti, spectacol folcloric televizat de MartisorInsotiti de maestrul coregraf Alexandru Rizea si Iulian Preda, primar al comunei Samburesti si coordonator al ansamblului, copiii au facut o figura frumoasa si au prezentat in fata invitatilor emisiunilor, dar si a telespectatorilor din fata micilor ecrane, un scurt program artistic, din care au facut parte o suita de dans mixt si traditionalul dans barbatesc din zona Olteniei, calusul. De asemenea, de-a lungul emisiunii, membrii Ansamblului "Plaiurile Samburestiului" au fost si corpul de balet al mai multor interpreti de muzica populara care au sustinut micro-recitaluri, iar dintre acestia ii enumeram pe Steliana Sima si indragitul cuplu Cornelia si Lupu Rednic.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politistii si jandarmii olteni au daruit flori si martioare femeilor, la inceput de primavara

Joi, 01 Martie 2018, ora 16:15

Politistii si jandarmii olteni au daruit flori si martioare femeilor, la inceput de primavaraOamenii legii au dorit sa faca o surpriza frumoasa doamnelor si domnisoarelor care joi au fost in trecere prin municipiul resedinta a judetului Olt inca de la primele ore ale diminetii.

Primii care au facut frumosul gest au fost politistii din cadrul Serviciului Rutier al Politiei Olt si Birorului Rutier al Politiei Slatina. Acestia au "sanctionat" cu flori participantele la trafic care au trecut pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, strada Primaverii si strada Crisan. Reprezentantele sexului frumos oprite in trafic au fost impresionate de gestul facut de politisti si unele dintre ele au spus ca este pentru prima oara cand au fost trase pe dreapta un om al legii, acestea respectand intotdeauna regulile de circulatie. "Ca in fiecare an, cu prilejul zilei de 1 martie, Politia Rutiera ofera flori tuturor participantelor la trafic. Totodata, le uram acestora sa aiba o primavara frumoasa, fara evenimente rutiere si zile insorite", a spus comisarul sef Cristian Vizantie, imputernicit sef Biroul Drumuri Nationale si Europene al Serviciului Rutier Olt.

Ziua Martisorului le-a oferit si jandarmilor olteni prilejul de a-si exprima respectul si pretuirea pentru cele care le sunt aproape, in calitatea lor de colege jandarmerite, mame, sotii, fiice si prietene. "Femeile din cadrul Jandarmeriei Olt au fost felicitate de conducerea inspectoratului si colegi, au primit flori si martisoare, ca semn al recunoasterii si aprecierii activitatii pe care o desfasoara in cadrul institutiei", a ...

Life Show / stiri Actualitate8 vizite[ Eveniment de Olt ]

Vreme rea anuntata in Olt pana la sfarsitul saptamanii

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 23:19

Vreme rea anuntata in Olt pana la sfarsitul saptamanii"In Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, gerul va fi persistent in cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre -12 si -6 grade, iar cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, izolat mai coborate, sub -25 grade", se precizeaza pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, in cursul noptii de vineri spre sambata (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor inregistra in Moldova, local in Maramures, Transilvania, Muntenia si Dobrogea si pe arii restranse in Oltenia. Incepand din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) si pana duminica (4 martie) vor fi intervale cu precipitatii in majoritatea regiunilor, dar mai ales in sud-vestul si sudul tarii. La inceput va ninge, apoi, trecator, vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

Cinci drumuri inchise

In judet, ninsorile abundente si viscolul au creat probleme majore, mai ales in trafic. Daca marti dimineata erau 14 drumuri judetene inchise circulatie, iar seara numarul acestora a scazut la patru, in cursul zilei de miercuri inca un tronson de drum a fost inchis. Miercuri seara, in jurul orei 19:00, cinci drumuri judetene erau inchise circulatiei: DJ 544 A Virtopu - Vadastrita, DJ 546 C Potcoava - Perieti, DJ 546 E Oporelu - Miesti, DJ 653 Stoicanesti - Craciunei si DJ 679 Ghimpeteni - Valeni.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Avansari in grad de Ziua Protectiei Civile, la ISU Olt

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 23:18

Avansari in grad de Ziua Protectiei Civile, la ISU OltLocotenent colonelul Adrian Tanase, inspectorul sef al ISU Olt, a fost cel care a inmanat noile grade pompierilor avansati: in gradul de maior - capitan Mihail Popa, in gradul de plutonier adjutant sef - plutonier adjutant Ioan Mateescu si in gradul de plutonier adjutant - plutonierii majori Nicolae Dicu, Florin Sirbu si Daniel Tuta.

Pe langa felicitarile adresate pompierilor avansati in grad, locotenent colonelul Adrian Tanase a dorit ca de Ziua Protectiei Civile sa le multumeasca si cadrelor care au activat in domeniul Protectiei Civile pentru dezvoltarea si modernizarea mecanismelor de salvare a vietii cetatenilor aflati in dificultate.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Paramedicii olteni au salvat peste 35.000 de vieti in noua ani

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 23:18

Paramedicii olteni au salvat peste 35.000 de vieti in noua aniIn cei noua ani de activitate, paramedicii SMURD Olt au avut parte de peste 35.000 de misiuni, fiind salvate tot atatea vieti. "Numarul si complexitatea interventiilor la care personalul SMURD Olt participa a crescut de la an la an si a ajuns, in anul 2017, la 5.531 de interventii, fata de numai 1.432 de interventii in anul 2010, cand SMURD Olt functiona cu doar trei echipaje. Implinirea a noua ani de la operationalizarea SMURD Olt constituie un prilej de a ne exprima pretuirea si multumirea pentru toti pompierii care incadreaza echipajele SMURD pentru devotamentul si profesionalismul de care au dat dovada in nobilele misiuni de salvare a vietilor omenesti, iar acestia continua lupta pentru viata", a declarat sublocotenentul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt.

La inceput de an 2018, la nivelul ISU Olt paramedicii SMURD intervin la misiuni cu sapte ambulante, cate una pentru fiecare dintre subunitatile inspectoratului, o autospeciala de transport persoane si victime multiple, o descarcerare si o autospeciala pentru descarcerari grele.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politia Locala sanctioneaza slatinenii care nu curata caile de acces si nu indeparteaza turturii

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 19:15

Politia Locala sanctioneaza slatinenii care nu curata caile de acces si nu indeparteaza turturiiConcret, politistii locali vor verifica daca slatinenii, fie ca este vorba de persoane fizice sau juridice, indeparteaza zapada si gheata de pe trotuarele si caile de acces, dar si turturii care se vor forma la acoperisurile si sarpantele imobilelor pe care le detin sau le administreaza, deoarece exista pericolul sa se desprinda si sa raneasca trecatorii sau sa provoace pagube materiale prin distrugerea de bunuri.

"Atragem atentia tuturor cetatenilor Slatinei, proprietari de imobile situate la limita de hotare si cu acoperisuri deasupra cailor de acces, sa-si indeparteze zapada depusa si gheata formata pe caile de acces, pana la limita proprietatii. Totodata, o obligatie foarte importanta este cea de indepartare a turturilor formati deasupra cailor de acces si care prin desprindere pot provoca daune sau chiar vatamari", a declarat Adrian Pop, directorul Politiei Locale Slatina.

Pentru neindepartarea zapezii si a ghetii formate pe trotuarele si caile de acces la imobile, pe acoperisurile si sarpantele imobilelor, dar si a turturilor formati deasupra intrarilor in imobile, contraventiile sunt drastice. Daca persoanele fizice pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 500 si 800 lei, valoarea amenzilor pentru persoanele juridice cresc, acestea fiind cuprinse intre 700 si 1.500 lei.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primaria Slatina pregateste preluarea fostului Liceu de Constructii

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 19:15

Primaria Slatina pregateste preluarea fostului Liceu de ConstructiiO cladire mare si inca ingrijita, in care a functionat Colegiul Tehnic "Ion Mincu" din Slatina nu poate fi folosita de municipalitate. Procesul prin care Ministerul Educatiei urmeaza sa transfere imobilul catre autoritatile locale este unul dificil si se tot prelungeste. Pana atunci, trei institutii din subordinea Consiliului Local Slatina functioneaza in conditii improprii. Desi sperau sa isi mute sediile intr-o alta cladire, in care sa beneficieze de conditii optime de lucru, Directia Administrarea Strazilor si Iluminatului Public, Loctrans si Politia Locala Slatina mai asteapta. Autoritatile locale trebuie sa trimita hartii peste hartii, pentru a justifica preluarea imobilului.

Carte funciara noua

La ultima sedinta a Consiliului Local a fost aprobat un proiect care vizeaza refacerea cartii funciare pentru aceste cladiri. "Cartea funciara era destul de veche, realizata in anul 2004 si nu mai corespunde realitatii. Au fost realizate masuratori cu mijloace moderne si am refacut cartea funciara. Acesta a fost unul dintre demersurile care trebuie realizate, inainte de preluarea imobilelor", a explicat Narcisa Ionescu, directorul Directiei Administrarea Patrimoniului Slatina.

Toate cele trei institutii au nevoie de spatiu mai mare pentru desfasurarea activitatii. Autobuzele Loctrans, spre exemplu, sunt reparate afara, in curtea bazinului de inot, in lipsa unui atelier mecanic. Cei de la Administrarea Strazilor au birouri in incaperi total nepotrivite, iar Politia Locala ar ...

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Eveniment de Olt ]

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 8 MARTIE 2018

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 19:15

INTRERUPERI PROGRAMATE - JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 8 MARTIE 2018Distributie Oltenia anunta intreruperea furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel:

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Distributie Oltenia avertizeaza:

ATENTIE! Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate:

*intrarea in posturile de transformare;

*urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;

*inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Deficientele in alimentarea cu energie electrica ce afecteaza retelele electrice din judetul Olt pot fi semnalate non-stop, direct operatorului de distributie la unul dintre numerele de telefon:

*Info Tel 0800 500 000 - numar de telefon gratuit in orice retea;

*0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 - numere de telefon cu tarif normal in reteaua nationala.

Utilizand doar codul locului de consum* si numarul de telefon, utilizatorii retelelor electrice pot sesiza intreruperile in alimentarea cu energie electrica, dupa aproximativ 20 de secunde de asteptare fara a mai intra in contact cu un operator.

* Codul locului de consum se afla pe factura de energie electrica si incepe cu 005.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

DSP Olt a constatat deficiente la cabinetele scolare si de medicina dentara

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 16:15

DSP Olt a constatat deficiente la cabinetele scolare si de medicina dentaraPotrivit unui comunicat remis de DSP Olt, inspectorii din cadrul institutiei sanitare au constatat ca toate cabinetele sunt autorizate din punct de vedere sanitar, personalul angajat (n.red. - medici si asistenti medicali) are efectuat controlul medical periodic, sunt asigurate stocurile de materiale de curatenie si substante dezinfectante si exista incheiate contracte de prestari servicii pentru colectare, transport si neutralizare medicale periculoase.

Probleme au fost constatate, insa, din punct de vedere al conditiilor igienico-sanitare de functionare ale acestora. Daca in cazul a sapte dintre cabinetele verificate acestea erau corespunzatoare, in privinta cabinetului scolar 2 Caracal, acesta functioneaza intr-o cladire degradata care apartine Primariei, motiv pentru care s-a stabilit ca reprezentantii cabinetului sa colaboreze cu institutia administrativa in vederea renovarii si consolidarii cladirii in care isi desfasoara activitatea.

Dupa vacanta intersemestriala, reprezentantii DSP au constatat ca la cabinetele medicale scolare verificate a fost efectuat triajul epidemiologic, in urma caruia au fost depistati mai multi elevi cu paduchi. "La cabinetul scolar al Scolii Gimnaziale nr. 1 Slatina din totalul de 478 copii inscrisi au fost examinati 291 cu cinci cazuri de pediculoza (n.red. - elevi infestati cu paduchi) depistate, care nu au mai revenit in colectivitate. De asemenea, la cabinetul scolar de la *Constantin Brincoveanu* Slatina din totalul de 650 de copii au ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Proba practica pentru obtinerea permisului auto, suspendata inclusiv joi

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 13:16

Proba practica pentru obtinerea permisului auto, suspendata inclusiv joi"Precizam ca persoanele care erau programate in perioada 27.02.2018 - 01.03.2018, vor fi reprogramate in functie de evolutia conditiilor meteorologice, la o data ulterioara cat mai apropiata. Informam candidatii ca nu este nevoie sa se mai prezinte la ghiseele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Olt, acestia fiind reprogramati din oficiu, reprezentantii institutiei urmand a-i anunta in timp util", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Olt. Potrivit sursei citate, reprezentantii Serviciului Permise Auto Olt au informat deja candidatii programati cu privire la suspendarea probei practice a examinului de obtinere a permisului auto.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cursuri suspendate joi si vineri in Olt

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 11:52

Cursuri suspendate joi si vineri in OltIn aceste zile, Oltul s-a aflat sub incidenta mai multor coduri portocalii si galbene de ninsori insemnate cantitativ si strat nou de zapada, motiv pentru care accesul la unele unitati de invatamant preuniversitar din judet este ingreunat. De asemenea, potrivit reprezentantilor invatamantului oltean, si inregistrarea unor temperaturi foarte scazute in termometre a dus la suspendarea cursurilor in toate cresele, gradinitele, scolile, liceele si colegiile din judet, in zilele de 1 si 2 martie 2018.

Daca vremea va continua sa fie nefavorabila, membrii Consiliului de Administratie al inspectoratului scolar oltean se vor intalni din nou, pentru a stabili daca de luni, 5 martie, prescolarii si elevii olteni se vor intoarce sau nu la cursuri. "In functie de evolutia vremii, vedem daca se ia hotararea de suspendare a cursurilor in continuare sau daca acestea vor fi reluate incepand de luni", a declarat Mirela Paraschiv, purtatorul de cuvant al ISJ Olt.

Se recupereaza orele pierdute

Orele pierdute de cursanti urmeaza a fi recuperate in perioada urmatoare. "In momentul in care are loc o intrerupere a cursurilor, toata aceasta perioada va fi recuperata. In consiliile de administratie ale fiecarei unitati de invatamant preuniversitar se hotaraste modalitatea de recuperare, fie recupereaza sambata si duminica, fie recupereaza in cursul saptamanii, zilnic raman o ora, doua in plus, pana cand recupereaza toate orele pierdute", a adaugat reprezentantul institutiei.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

UPU Slatina, dotata cu fonduri europene. Consilierii judeteni ai PNL au contestat proiectul

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 08:21

UPU Slatina, dotata cu fonduri europene. Consilierii judeteni ai PNL au contestat proiectulConsilierii judeteni s-au reunit miercuri, in sedinta ordinara, pentru a supune la vot cele 23 de proiecte, rapoarte si informari cuprinse in ordinea de zi. Reabilitarea a doua casute de tip familial din Slatina, modernizarea unor drumuri judetene prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), dar si amenajarea unor santuri si rigole, in zonele inundabile sunt o parte dintre ele. Un alt proiect important, aprobat in sedinta, a fost cel de dotare a UPU Slatina.

Un milion de euro, prin POR

In domeniul Sanatatii, fondurile europene pot fi accesate doar pentru modernizarea si dotarea ambulatoriilor si a unitatilor de primiri urgente. Cu o buna parte din aceste investitii realizate, CJ a mai avut dreptul sa solicite finantare doar pentru dotarea UPU. "Prin POR, pe Sanatate, sunt eligibile ambulatoriile de specialitate, pe care noi le-am reabilitat in exercitiul bugetar trecut, dar si unitatile de primiri urgente. UPU Slatina, dupa cum stiti deja, a fost reabilitata din bugetul propriu al Consiliului Judetean, dar si din sume venite de la Ministerul Sanatatii. Practic, singurul proiect eligibil pe care il mai putem depune este aparatura in ceea ce priveste UPU", a declarat Marius Oprescu, presedintele CJ Olt.

Daca proiectul va fi declarat eligibil, in baza lui va fi achizitionata aparatura medicala in valoare de un milion de euro. "Aparatura pe care am identificat-o ca fiind necesara la UPU, pe langa ce am cumparat in anii trecuti din bugetul propriu, a fost trecuta astazi ..

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Angajatorii trebuie sa asigure masuri speciale pentru muncitorii care lucreaza in frig

Marti, 27 Februarie 2018, ora 19:17

Angajatorii trebuie sa asigure masuri speciale pentru muncitorii care lucreaza in frigPotrivit reprezentantilor ITM Olt, masurile pe care angajatorii le pot aplica in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca sunt: distribuirea de ceai fierbinte in cantitate de 0,5 - 1 litru de persoana pe schimb; acordarea de pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare, scop in care se vor asigura spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator; asigurarea echipamentului individual de protectie. Angajatorii care nu pot asigura conditiile sus mentionate vor lua, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, dupa caz, urmatoarele masuri: reducerea duratei zilei de lucru; intreruperea colectiva a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatii in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta, potrivit prevederilor legale.

Pentru prevenirea unor imbolnaviri determinate de munca in conditii de temperaturi extreme, angatorii trebuie sa ia, de asemenea, masuri - asigurarea examenului medical la angajare si a controlului medical periodic, urmarind depistarea precoce a contraindicatiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scazute, asigurarea primului ajutor si a transportului la cea mai apropiata unitate sanitara a persoanelor afectate si trecerea, dupa posibilitati, in alte locuri de munca sau reducerea programului de munca pentru persoanele cu afectiuni, care au contraindicatii privind munca la temperaturi extreme. "Atata timp cat se vor inregistra temperaturi scazute, ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

Incasari de aproape 77 milioane lei la Finante, in luna ianuarie

Marti, 27 Februarie 2018, ora 19:17

Incasari de aproape 77 milioane lei la Finante, in luna ianuariePotrivit reprezentantilor institutiei, pentru recuperarea creantelor datorate bugetului general consolidat, in luna ianuarie s-au instituit mai multe modalitati de executare silita, cum ar emiterea a 3.129 titluri executorii pentru debite in suma de 13,49 milioane lei, aplicarea a trei sechestre pentru bunuri mobile si imobile in suma totala de 763.317 lei (n.r. - doua pentru bunuri mobile in suma de 84.591 lei si unul pentru bunuri imobile in suma de 678.726 lei), 2.700 popriri asupra disponibilitatilor din conturi bancare in suma de 12,48 milioane lei si 687 popriri pe venituri terti in suma de 12,67 milioane lei.

Ca urmare a actiunilor initiate au fost recuperate creante bugetare in suma totala de 5,9 milioane lei, astfel: 2,59 milioane lei din popriri pe conturi bancare; 0,16 milioane lei din popriri la terti si 3,15 milioane lei incasari dupa inceperea executarii silite fara alte forme de executare.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Autoritatile, in lupta cu natura dezlantuita. Patru drumuri raman inchise

Marti, 27 Februarie 2018, ora 19:15

Autoritatile, in lupta cu natura dezlantuita. Patru drumuri raman inchiseAutoritatile judetene au fost tot timpul in alerta. Prefectura, Consiliul Judetean, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, primariile s-au mobilizat sa faca fata cat mai bine tuturor situatiilor generate de codul portocaliu de vreme rea. Natura s-a dezlantuit insa, iar zapada adusa de vantul puternic pe carosabil a facut ca mai multe drumuri sa devina impracticabile, in special in zona de sud a judetului.

Drumuri judetene inchise

Pana ieri, la ora 17.00, inca erau patru tronsoane de drumuri judetene inchise circulatiei, dupa ce, ieri dimineata, numarul drumurilor inchise ajunsese la 14. "Circulatia a fost redeschisa pe urmatoarele drumuri judetene: DJ 546, pe tronsonul Maruntei-Coteana-Brebeni-Slatina, DJ 546 D, pe tronsonul Milcov Deal-Ulmi, DJ 653, pe tronsonul Slatina-Recea, DJ 542 A, pe tronsonul Redea-Rotunda, DJ 641, pe tronsonul Caracal-Cezieni, DJ 653, pe tronsonul Stoicanesti-Craciunei-Radomiresti, DJ 679, pe tronsonul Valeni-Seaca-Mihaesti, DJ 546 A, pe tronsoanele Brebeni-Greci-Serbanesti si Valeni-Stoicanesti-Draganesti Olt; DJ 679, pe tronsonul Tufeni-Ghimpeteni; DJ 542, pe tronsonul Caracal-Redea", a spus Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

La ora 17.00, mai erau inchise traficului: DJ 544 A, pe tronsonul Vartopu-Vadastra; DJ 546 C, pe tronsonul Potcoava-Perieti; DJ 604, pe tronsonul Bucinisu-Obarsia-Vadastra; DJ 546 E, pe tronsonul Teslui-Oporelu-Miesti.

Desfasurare de forte, la Slatina

La Slatina, autoritatile s-au mobilizat in primul ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltul nu scapa de ninsori nici miercuri

Marti, 27 Februarie 2018, ora 19:15

Oltul nu scapa de ninsori nici miercuriPotrivit meteorologilor, fenomenele anuntate sunt ninsori insemnate cantitativ, strat de zapada consistent, intensificari ale vantului si viscol. "In intervalul mentionat aria ninsorilor va fi in extindere, incepand din sud-vest si va cuprinde jumatatea de sud a tarii. In Muntenia, Dobrogea, precum si in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei ninsorile vor fi local insemnate cantitativ si se va depune strat consistent de zapada. Vantul se va intensifica treptat pe parcursul noptii de marti spre miercuri (27/28 februarie) si va avea viteze de 45...55 km/h, iar miercuri (28 februarie) in sud-est rafalele vor depasi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand si troienind zapada si diminuand vizibilitatea", anunta reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie. In Olt pana joi, 1 martie, la ora 10:00, este in vigoare si un cod portocaliu de frig, temperaturile care se vor inregistra in termometre atat noaptea, cat si ziua, fiind foarte scazute.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Seful Finantelor oltene si mai multi angajati, trimisi in judecata de DNA
Florin Diaconescu, seful Fiscului din Olt, Gheorghita Prunisoara, Cristian Chirila Esugulan, Claudiu ...
Zeci de floricultori, asteptati la Expo Flora
Esplanada Slatinei va fi din nou invadata de mii de flori, aranjamente si arbusti, de dulciuri ...
Olt: Investitii de 49,3 milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii, prin AFIR
Fondurile europene dezvolta satul romanesc, mai ales in localitatile in care edilii au reusit sa ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor