Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.274 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Controale la apa din comunele afectate de inundatii

Vineri, 28 Martie 2014, ora 01:05

Controale la apa din comunele afectate de inundatii Reprezentantii Directiei de Sanatate Olt au demarat o serie de controale si analize la apele din comunele afectate de inundatii la inceputul acestei luni.

Potrivit acestora, rezultatele sunt asteptate saptamana viitoare. "DSP a dispus efectuarea unor analize si controale ale apei din comunele afectate de inundatii, si rezultatele le vom avea saptamana viitoare. Nu am avut cazuri de persoane care sa se fi imbolnavit din cauza consumului de apa", a precizat medicul Victorita Diaconescu, directorul executiv al DSP Olt.

Actualitate / stiri Actualitate 38 vizite [ Eveniment de Olt ]

Tanarul din Soparlita care si-a ucis iubita ramane in continuare in arest

Vineri, 28 Martie 2014, ora 00:07

Tanarul din Soparlita care si-a ucis iubita ramane in continuare in arest Dragos Costinel Rusanescu, tanarul care in decembrie 2013 si-a sugrumat iubita, ramane in continuare in arest.

Magistratii Tribunalului Olt au decis miercuri sa mentina masura arestarii preventive in cazul tanarului, care se afla in prezent incarcerat in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Acesta a fost arestat pe data de 13 decembrie 2013 dupa ce, pe fondul unei crize de gelozie, si-a ucis iubita. Incidentul s-a petrecut in incinta unei foste scoli institutionalizate din orasul Bals. Din cercetari s-a stabilit ca cei doi tineri s-au certat pe strada, iar Dragos Rusanescu a agresat-o, a luat-o cu forta pe fata, pe nume Cristina Popa, si a dus-o la etajul doi al cladirii respective, unde ar fi incercat sa intretina fortat raporturi sexuale cu aceasta. Minora s-a opus iar tanarul a sugrumat-o. Cristina Popa era eleva in clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Petre Pandrea" din Bals. Pentru fapta sa, Dragos Rusanescu risca o pedeapsa privativa de libertate de pana la 20 ani.

Actualitate / stiri Actualitate 71 vizite [ Eveniment de Olt ]

26 mai, data limita pentru redirectionarea a 2% din impozit

Vineri, 28 Martie 2014, ora 00:05

26 mai, data limita pentru redirectionarea a 2% din impozit Administratia Judeteana a Finantelor Publice Olt informeaza contribuabilii ca 26 mai este ultima zi pentru depunerea formularelor 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ" si 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania" pentru optiunea de virare a sumei de 2% din impozitul anual pe veniturile din: salarii, activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real; piscicultura; silvicultura; castigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise; castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, catre entitatile nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatile de cult.

Optiunea de virare a sumei de pana la 2% se face catre o singura entitate nonprofit sau unitate de cult.

Formularele 200 si 230 se pot obtine direct de la sediul unitatilor fiscale sau pot fi descarcate de pe website-ul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/ Toate formularele, cu explicatii/ Formularele fiscale ordonate ...

Business / stiri Business 48 vizite [ Eveniment de Olt ]

CJ aloca 2 miliarde pentru festivalul de teatru din Caracal

Vineri, 28 Martie 2014, ora 00:05

CJ aloca 2 miliarde pentru festivalul de teatru din Caracal Festivalul de teatru Caracal, ajuns la editia numarul patru, va fi sustinut financiar si de Consiliul Judetean (CJ). Costurile totale ale evenimentului se ridica la patru miliarde lei vechi, din care doua vor fi alocate de CJ.

Consilierii judeteni au aprobat in sedinta de joi o hotarare privind asocierea CJ cu Consiliul Local Caracal in vederea organizarii si finantarii celei de-a patra editii a festivalului de teatru Caracal, ce se va desfasura in perioada 26 aprilie - 4 mai. Totodata, s-a aprobat si contractul de servicii incheiat cu asociatia "Miscarea de Rezistenta Marius Tuca", care va organiza evenimentul de la Caracal in schimbul sumei de 400.000 lei - 200.000 vor fi platite de Consiliul Local Caracal, iar restul de Consiliul Judetean. Potrivit contractului, plata serviciilor se va face in avans dupa emiterea facturii, pana la data de 15 aprilie.

Potrivit ofertei financiare anexate contractului, in suma de 400.000 lei intra cheltuielile cu onorariile artistilor ce vor evolua pe scena teatrului din Caracal, plata personalului tehnic, transportul, cazarea si masa, costul aranjamentelor florale, cheltuieli de organizare, promovare si marketing.

Pentru cele 10 spectacole ce vor fi sustinute, costurile cu plata artistilor, personalului tehnic si transportul acestora variaza intre 14.850 lei ( Fata babei si fata mosneagului, regia Daniel Stanciu) si 40.050 lei (spectacol "Scrisoarea", dupa "O scrisoare pierduta", regia Horatiu Malaele). Cheltuielile de cazare au ...

Life Show / stiri Life Show 65 vizite [ Eveniment de Olt ]

Oltenii vor putea cumpara carne de miel si din piete

Vineri, 28 Martie 2014, ora 00:05

Oltenii vor putea cumpara carne de miel si din piete Vesti bune pentru crescatorii de ovine: mieii vor putea fi sacrificati si in spatiile temporar amenajate. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara a revenit asupra dispozitiilor legate de sacrificarea mieilor, prin care impunea comercializarea doar a animalelor sacrificate in abatoare autorizate si doar in magazine.

,,Autoritatea a revenit asupra deciziei legate de sacrificarea mieilor pentru Paste. Acest lucru nu mai este obligatoriu sa se faca doar in abatoarele autorizate ci si in locurile special amenajate si pentru care autoritatile locale obtin autorizatii sanitare provizorii", a declarat Stefan Nicolae, director adjunct al DSVSA Olt.

Directia Sanitar Veterinara Olt, asemnei celorlalte institutii similare din tara, fusesera informate de catre Autoritatea Nationala cu privire la implementarea unei directive europene. Potrivit acesteia, sacrificarea mieilor nu se mai putea face decat in abatoare autorizate, iar comercializarea, doar in magazine.

Revenirea asupra deciziei s-a facut la presiunile directiilor sanitar veterinare. Potrivit reprezentantilor acestor institutii, implementarea directivei eropene ar fi condus la cresterea pretului la carnea de miel cu pana la 30%.

In judetul Olt se preconizeaza a fi sacrificati aproximativ 30.000 de miei in acest an.

Business / stiri Business 40 vizite [ Eveniment de Olt ]

FC Olt, infrangere rusinoasa

Joi, 27 Martie 2014, ora 00:12

FC Olt, infrangere rusinoasa Trei puncte pierdute. Autogol, penalty ratat si gol anulat pentru ofsaid

FC Olt Slatina a pierdut partida disputata, miercuri, in cadrul etapei intermediare, impotriva CS Universitatea Craiova. Singura "reusita" a fost autogolul lui Wallace, intr-o partida destul de tensionata atat pe teren cat si in tribune si cu faze controversate. Slatinenii au inceput bine jocul de pe stadionul "1 Mai" si au avut initiativa, insa fara ocazii clare in primul sfert de ora. Prima sansa de gol a venit in minutul 21, cand Bancu scapa singur in 6 metri cu Brac, dar portarul Craiovei are un reflex salvator si reuseste sa respinga. Contrar cursului jocului, Universitatea preia conducerea dupa ce Ganea centreaza de pe partea dreapta, Wallace nu se intelege cu portarul si introduce mingea in propria poarta incercand sa degajeze. Fotbalistii lui Dan Oprescu au incercat sa restabileasca egalitatea, insa fara succes pana la pauza. La iesirea de la cabine, jucatorii gruparii de la malul Oltului au aratat aceeasi determinare si la doar patru minute de la reluare au cerut penalty la o interventie asupra lui Bardu, dar centralul partidei a lasat jocul sa mearga. In minutul 51, Vatajelu vede cartonasul galben dupa o intrare asupra aceluiasi Bardu, antrenorul Oprescu intra in teren si este eliminat, fiind trimis in tribune. La doar noua minute distanta arbitrul dicteaza penalty dupa ce Patrascu a atins cu mana mingea in careu. Lovitura de la 11 metri este executata de Ignea, dar Brac a ghicit coltul si a ..

Sport / stiri Sport 26 vizite [ Eveniment de Olt ]

Campanie de prevenire a incendiilor de padure

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 00:13

Campanie de prevenire a incendiilor de padure In fiecare an, in perioada 15 martie-15 aprilie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt, impreuna cu Directia Silvica Olt, desfasoara o campanie de informare preventiva cunoscute sub genericul "Luna padurii. Luna plantarii arborilor".

In cadrul acestei actiuni se are in vedere informarea cetatenilor judetului privind respectarea masurilor de aparare impotriva incendiilor, desfasurarea de controale de prevenire a incendiilor la ocoalele silvice de pe teritoriul judetului si discutii cu proprietarii padurilor.

"Judetul Olt nu are o suprafata impadurita masiva, trupurile de padure avand intindere mica si fiind localizate in majoritatea zonelor judetului. Este cunoscut faptul ca incendiile de padure sunt extrem de periculoase intrucat, de regula, accesul fortelor de interventie este in multe cazuri greoi, lipsa surselor de apa ar putea determina dezvoltarea si extinderea unui eventual incendiu si de obicei observarea flacarilor se face cu intarziere. De asemenea, clima - in special perioadele caniculare - poate fi un factor favorizant al dezvoltarii incendiilor de padure. Un alt element de luat in seama il reprezinta dispunerea trupurilor de padure in apropierea lanurilor de cereale, existand pericolul extinderii incendiilor de miristi ori vegetatie uscata si la padure", a precizat plutonierul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Acesta a mentionat ca datorita masurilor de prevenire desfasurate permanent de ...

Actualitate / stiri Actualitate 22 vizite [ Eveniment de Olt ]

CSS Caracal merge mai departe la turneul semifinal de pe prima pozitie la junioare III

Marti, 25 Martie 2014, ora 00:12

CSS Caracal merge mai departe la turneul semifinal de pe prima pozitie la junioare III Junioarele III de la CSS Caracal merg mai departe la turneul semifinal. Handbalistele au disputat week-endul acesta, la Pitesti, ultimul turneu din cadrul Campionatului National.

Sportivele pregatite de Larisa si Adrian Olteanu au obtinut victorii pe linie si la acest ultim turneu desi erau calificate dinaintea disputarii lui. Caracalencele s-au impus la diferente destul de mari in cele trei jocuri disputate contra celor de la Pitesti, Mioveni si Slatina. Tehnicienii de la CSS Caracal au rulat intregul lot avut la dispozitie si acum se pregatesc pentru turneul semifinal unde vor intalni echipe destul de bune. Obiectivul handbalistelor oltence este calificarea la turneul final si castigarea unei medalii. Larisa Olteanu a declarat ca momentan este multumita de prestatia elevelor sale, insa vrea ca luna urmatoare sa mai dispute jocuri de verificare cu echipe de la junioare II pentru a vedea potentialul fetelor. Aceasta asteapta cu incredere turneul semifinal care va avea loc in perioada 2-4 mai. "Am castigat toate meciurile disputate la Pitesti la o diferenta destul de mare. Am rulat tot lotul pe care l-am avut la dispozitie. A fost un turneu destul de usor, care a tinut doar o zi si jumatate, iar intervalul dintre meciuri a fost destul de scurt. Asteptam turneul semifinal care se va desfasura in perioada 2-4 mai. Mai este o luna si ceva de pauza in care vom face probabil cateva jocuri de pregatire. Este o pauza destul de lunga, care nu ne face bine inainte de turneul ...

Sport / stiri Sport 25 vizite [ Eveniment de Olt ]

Silviu Neacsu si Emanuel Oproiu, viitoarea echipa de conducere a Prefecturii Olt

Marti, 25 Martie 2014, ora 00:04

Silviu Neacsu si Emanuel Oproiu, viitoarea echipa de conducere a Prefecturii Olt In termen de aproximativ doua saptamani, Prefectura Olt va avea o noua echipa de conducere.

Postul de prefect, eliberat de liberalul Catalin Rotea, va fi ocupat de social democratul Silviu Neacsu, iar subprefect va fi numit UNPR-istul Emanuel Oproiu. Primii pasi in acest sens au fost deja facuti - Silviu Neacsu a intrat recent in categoria functionarilor publici, iar Oproiu a demisionat din Consiliul Local Slatina.

Din ciclul "Nu-i pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste", la Olt are loc episodul numirii prefectului. De pregatit se pregatea intens actualul subprefect Emil Marinescu, posesor al unui CV imbogatit in ultimele sase luni de numeroase cursuri, inclusiv cele pentru inalti functionari publici. In ciuda cursurilor urmate cu constiinciozitate, postul de prefect ramane pentru Marinescu la stadiul de aspiratie.

Scaunul de reprezentant al Guvernului in teritoriu va fi adjudecat de un coleg de partid al acestuia, profesorul Silviu Neacsu, in prezent consilier judetean si consilier in cadrul Ministerului Educatiei. Primul pas spre ocuparea functiei a fost deja facut, Silviu Neacsu intrand in categoria functionarilor publici in urma unui concurs sustinut zilele trecute la Directia de Statistica Olt. Cel mai probabil, numirea acestuia in functie va avea loc in sedinta de Guvern din 2 aprilie.

Oproiu: "Nu vreau sa comentez cu absolut nimic, ca lumea e rautacioasa!"

Postul de subprefect ocupat in prezent de Emil Marinescu revine UNPR. Nominalizat ...

Actualitate / stiri Actualitate 187 vizite [ Eveniment de Olt ]

Dubla lui Dumbrava aduce trei puncte importante pentru CS Visina Noua

Luni, 24 Martie 2014, ora 00:11

Dubla lui Dumbrava aduce trei puncte importante pentru CS Visina Noua CS Visina Noua a reusit sa se impuna din nou pe teren propriu in etapa a XIX-a a ligii a III-a.

Fotbalistii antrenati de Marcel Ploae au intalnit sambata Metaloglobus Bucuresti, intr-un joc in care aveau nevoie de toate cele trei puncte.

Gruparea din sudul judetului a inceput bine jocul din fata propriilor suporteri si dupa doar 18 minute a reusit sa deschida scorul prin Dumbrava. Visinarii au continuat prestatia buna insa pana la pauza nu au mai reusit sa puncteze pe tabela de marcaj. La iesirea de la cabine gazdele au incercat sa-si mareasca avansul. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Dumbrava a reusit dubla si a adus toate cele trei puncte in tabara gazdelor. In urma acestei victorii CS Visina Noua a contabilizat 31 de puncte si a urcat pe pozitia a treia a clasamentului, ajutata de infrangerea celor de la FC Bals la Chiajna. Gruparea din sudul judetului va intalni etapa viitoare, in deplasare, CS Balotesti, formatia de pe locul secund.

Rezultatele etapeia XIX:

Inter Clinceni - CS Balotesti 0-0

Viitorul Domnesti - ACSVM Craiova 1-0

Concordia II Chiajna - FC Bals 3-1

Dinamo II Bucuresti - CS Podari 3-0

Juventus Bucuresti - CS Tunari 1-1

CS Visina Noua - Metaloglobus Bucuresti 2-0

Clasament

1. Juventus Bucuresti 19 14 2 3 47-21 44

2. CS Balotesti 19 10 5 4 30-23 35

3. CS Visina Noua 19 9 4 6 26-22 31

4. FC Bals 19 9 3 7 31-29 30

5. Dinamo II Bucuresti 19 8 4 7 35-22 28

6. CS Tunari 19 7 5 7 29-35 26 ..

Sport / stiri Sport 21 vizite [ Eveniment de Olt ]

Legumicultorii se reprofileaza

Luni, 24 Martie 2014, ora 00:07

Legumicultorii se reprofileaza Imposibilitatea valorificarii productiei la un pret multumitor ii determina pe legumicultorii din Olt sa se reprofileze.

Unii au dat legumicultura pe cultivarea florilor. Munca este mai putina si mai placuta, profitul mai mare, iar piata, intr-o continua dezvoltare.

O legumicultoare din Scarisoara a redus treptat suprafetele cultivate cu rosii, castraveti, ardei si vinete, iar locul acestora a fost luat de flori. A inceput sa le cultive din pasiune, iar cu timpul si-a dat seama ca poate obtine mai multi bani decat de pe urma legumelor, ca poate sa-si transforme pasiunea intr-o afacere.

,,Mi-au placut de cand ma stiu florile. La inceput am pus pentru mine. Din ce am pus am mai dat pe la vecine, pe la cunostinte sau prietene. Am vazut ca se cauta si mi-am zis... de ce nu as cultiva si pentru vanzare. Am pus mai intai anumite flori, mai putin pretentioase. Le cumparam mici, le ingrijeam si cand erau frumoase le vindeam. Am constatat ca se vand", ne-a declarat Anca Odagiu.

Acum cultiva diverse muscate, traditionale sau curgatoare, dar si flori de gradina, pe mai bine de 20 de arii, adica aproape jumatate din suprafata cultivata cu ani in urma cu legume. Daca la inceput nu se putea vorbi de profit de pe urma florilor, acum femeia este multumita.

,,Nu pot sa spun ca avem un castig care sa ne permita sa aruncam cu banii, pentru ca sunt si multe cheltuieli cu turba, cu alveolele pentru rasad... Acum multe dintre rasaduri mi le fac singura si mare parte din nalbe, ...

Business / stiri Business 31 vizite [ Eveniment de Olt ]

Un barbat din Brancoveni a murit strivit intr-un utilaj de imprastiat azot

Vineri, 21 Martie 2014, ora 15:02

Un barbat din Brancoveni a murit strivit intr-un utilaj de imprastiat azot Sfarsit cumplit pentru un barbat de 55 de ani din comuna Brancoveni, care a murit miercuri dimineata dupa ce a fost prins intr-un utilaj agricol in timp de imprastia azot pe camp.

Victima, Constantin Ghimis, se afla pe un camp din apropierea localitatii Brancoveni unde, impreuna cu un alt barbat, imprastiau azot cu ajutorul unui utilaj tractat de un tractor. Aproape de finalul activitatii, unul dintre barbati a fost prins de cardanul utilajului iar Constantin Ghimis a incercat sa il ajute. Din nefericire, acesta din urma, fiind imbracat mai gros, a fost prins de haine si sfartecat de utilajul agricol.

"Dadusem cu azot pe camp si eram aproape de finalizare cand s-a intamplat nenorocirea. Prima data pe mine m-a prins cardanul, dar fiind imbracat mai subtire s-au rupt hainele si am scapat. El a cazut peste mine, fiind imbracat si mai gros a fost prins si nu a mai putut scapa", a declarat barbatul care se afla cu victima pe camp.

La fata locului a ajuns si echipajul SMURD Osica dar si o ambulanta, insa din nefericire cadrele medicale nu au mai putut decat sa constate decesul barbatului.

"Paramedicii si personalul de la Ambulanta l-au gasit pe barbat decedat, prezentand leziuni incompatibile cu viata, motiv pentru care nu au mai fost incepute manevre de resuscitare", a declarat plutonierul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Politistii criminalisti s-au deplasat la fata locului pentru cercetari, oamenii legii urmand sa stabileasca imprejurarile in care ..

Actualitate / stiri Actualitate 142 vizite [ Eveniment de Olt ]

Amenzi pentru soferii masinilor de peste 3,5 tone care tranziteaza municipiul

Vineri, 21 Martie 2014, ora 00:12

Amenzi pentru soferii masinilor de peste 3,5 tone care tranziteaza municipiul Politistii locali din Slatina au demarat in aceste zile o actiune de verificare a autovehiculelor destinate transportului de marfuri si persoane cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, care tranziteaza orasul fara sa achite taxa de tranzit. In doar cateva zile, politistii au dat nu mai putin de 40 de amenzi soferilor depistati prin oras fara a avea permis de libera trecere.

Soferii care conduc autovehicule, autoutilitare sau microbuze cu masa totala maxima autorizata de peste 3,5 tone trebuie sa stie ca au dreptul de a circula fara restrictii pe inelul de ocolire al orasului, respectiv Podul Olt, strazile Ionascu, Oituz, Pitesti, Cireasov, Artileriei, Banului, insa in momentul in care intentioneaza sa intre in centru, pe alte strazi sau in cartiere din Slatina, sunt obligati sa achite o taxa de tranzit.

Aceasta este stabilita in functie de masa autovehiculului, de locul unde vrea sa ajunga conducatorul autovehicului si de numarul de zile pentru care este emisa, fiind achitata la Directia de Patrimoniu.

Cu toate acestea, reprezentantii Politiei Locale spun ca sunt foarte multi soferi care tranziteaza orasul fara sa achite aceasta taxa, in ultimele zile fiind aplicate nu mai putin de 40 de amenzi, acestea fiind intre 9 si 20 de puncte de amenda, respectiv intre 765 si 1700 de lei. "Actiunea demarata de noi are in primul rand un caracter preventiv. In general, soferii acestor autovehicule care sunt depistati pentru prima data sunt atentionati verbal. ...

Actualitate / stiri Actualitate 61 vizite [ Eveniment de Olt ]

FC Olt Slatina trebuie sa obtina un rezultat pozitiv pentru a ramane aproape de play-off

Vineri, 21 Martie 2014, ora 00:12

FC Olt Slatina trebuie sa obtina un rezultat pozitiv pentru a ramane aproape de play-off FC Olt Slatina continua seria meciurilor cu formatiile implicate in lupta pentru play-off. Dupa ASA Targu Mures, slatinenii intalnesc in deplasare FC Olimpia Satu Mare intr-un meci contand pentru etapa a XIX-a.

Confruntarea dintre cele doua formatii va avea loc vineri, cu incepere de la ora 16:00, pe stadionul "Olimpia" din localitate. Oltenii au un moral bun dupa succesul de pe teren propriu cu Targu Mures insa vor avea mult de munca pentru a scoate un rezultat pozitiv. Jucatorii antrenati de Dan Oprescu vor juca impotriva ardelenilor care sunt neinvinsi in aceast campionat pe teren propriu. Inaintea acestei dispute, gruparea de la malul Oltului se claseaza pe pozitia a saptea, cu 24 de puncte acumulate. FC Olt are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a ramane in carti pentru play-off. Gazdele pregatite de Tiberiu Csik ocupa locul cinci, insa diferenta fata de slatineni este de doar un punct si nu isi permit nici ei pasi gresiti. Tehnicianul oltenilor a declarat ca daca jucatorii sai vor evolua la fel ca in meciul cu Targu Mures vor reveni din Ardeal neinfranti. "La Satu Mare, daca nu vom pierde si vom face un meci ca acela cu Targu Mures ne intoarcem cu puncte" a precizat Dan Oprescu. De partea cealalta, tehnicianul de la Olimpia a precizat pentru gazeta nord-vest.ro ca este foarte important sa castige partida cu FC Olt. "Este foarte important sa castigam vineri, s-ar linisti si apele daca victoria ar fi de partea noastra. Este un meci foarte important si tocmai de aceea ..

Sport / stiri Sport 27 vizite [ Eveniment de Olt ]

"MERIT, DECI EXIST", GALA OLTENILOR VALOROSI

Vineri, 21 Martie 2014, ora 00:07

"MERIT, DECI EXIST", GALA OLTENILOR VALOROSI Sunt zeci, sute, poate chiar mii, imprastiati prin toate colturile lumii, unii sunt savanti, cercetatori in diferite domenii, altii s-au remarcat prin talent, frumusete, gratie sau performante sportive. Cu totii insa au ceva in comun, sunt olteni si spun cu mandrie asta pentru ca aici, pe aceste meleaguri va fi intotdeauna casa lor. In cadrul celor doua editii ale Galei Olt Tv au fost prezentati cativa dintre acesti oameni minunati. Urmeaza altii in acest an, pentru ca Gala "Merit, deci exist" continua. O noua editie, noi personalitati, noi povesti de succes.

Madalina Ghenea, Claudiu Niculescu, Horia Colibasanu, Razvan Rat, Sunrise INC, Felicia Filip nu mai au nevoie de nicio prezentare. Sunt olteni care au cucerit lumea, dar pe langa aceste nume sonore, Olt Tv va prezinta in cadrul Galei "Merit, deci exist" si personalitati care nu tin prima pagina a ziarelor mondene, ci a revistelor de stiinta si tehnica. Numele lor se afla in mari tratate de matematica, informatica sau medicina, sunt invitati la conferinte internationale, iar descoperirile lor i-au facut invidiosi pe multi cercetatori straini. Au primit distinctia "Merit, deci exist", Mihaela Bustuchina Vlaicu-medic neurolog la Paris, dr. Maria Georgescu- discipolul Anei Aslan, dr.ing.Dragos Datcu-cercetator la Universitatea de Tehnologie Delft, Olanda, conf. dr. Liviu Petrisor Dinu - Facultatea de Matematica-Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti. "Multumesc echipei Olt Tv pentru acest premiu care trebuie sa ...

Life Show / cultura 106 vizite [ Eveniment de Olt ]

Pagube de peste 12 milioane lei la nivel de judet din cauza inundatiilor

Vineri, 21 Martie 2014, ora 00:05

Pagube de peste 12 milioane lei la nivel de judet din cauza inundatiilor Inundatiile de la inceputul lunii martie au provocat pagube insemnate in mai multe localitati ale judetului, o evaluare provizorie facuta de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta aratand ca pentru remedierea acestora este nevoie de peste 12 milioane lei.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit joi in sedinta, subprefectul Emil Marinescu solicitand luarea unor masuri urgente pentru evitarea producerii de accidente in localitatile unde podurile si podetele au fost avariate in urma inundatiilor. Convocarea s-a facut in urma unui incident petrecut in comuna Perieti, unde un barbat a cazut in apa in timp ce incerca sa traverseze paraul Iminog pe grinzile care au ramas din podul avariat.

"Podul de la Perieti este afectat suta la suta, iar ocolul de peste doi kilometri pe care oamenii ar trebui sa-l faca ii determina pe unii sa traverseze paraul pe grinzile care au ramas din vechiul pod. Azi, un cetatean a cazut in apa. Sunt copii care vin de la scoala, sunt batrani, este de nedorit sa avem un accident. Desi noi am stabilit ca drumul sa fie blocat, nu s-a facut corespunzator. Ori Primaria face provizoriu o punte din lemn, ori se blocheaza ca sa nu mai poata fi trecut deloc. Deci practic sa rupem o parte din podul care este afectat ca sa nu se mai poata trece deloc, pentru ca altfel orice bariera am pune se va da la o parte. Trebuie luata o masura chiar de azi", a spus subprefectul. Acesta a mentionat ca, pana la remedierea problemelor, traficul ...

Actualitate / stiri Actualitate 56 vizite [ Eveniment de Olt ]

Acoperis mistuit de flacari

Joi, 20 Martie 2014, ora 00:12

Acoperis mistuit de flacari Un incendiu a izbucnit miercuri, in jurul orei 13:00, la o casa de pe strada Plevnei din municipiul Caracal. Focul a cuprins acoperisul locuintei, existand posibilitatea sa se extinda la alte doua case aflate in apropiere.

Doua masini de pompieri ale detasamentului din localitate si una de la Garda Stoenesti au intervenit de urgenta la fata locului, incendiul fiind stins dupa aproximativ o jumatate de ora. "Pompierii au gasit in flacari acoperisul casei, pe circa 200 mp, cu pericol de propagare la doua locuinte aflate in apropiere. Incendiul a fost lichidat, in limitele gasite, dupa aproximativ 30 de minute. A ars acoperisul casei pe aproximativ 200 de mp. Imprejurarea determinanta a izbucnirii incendiului este sudatul fara respectarea normelor", a declarat plutonierul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Actualitate / stiri Actualitate 39 vizite [ Eveniment de Olt ]

Ziua Francofoniei, sarbatorita de Biblioteca Judeteana "Ion Minulescu"

Joi, 20 Martie 2014, ora 00:12

Ziua Francofoniei, sarbatorita de Biblioteca Judeteana "Ion Minulescu" Biblioteca Judeteana "Ion Minulescu" Slatina organizeaza astazi, cu ocazia Zilei Nationale a Francofoniei, proiectii de materiale franceze: desene animate, filme artistice copii, comedii, filme documentare.

Actiunile se vor derula intre orele 09:00 si 15:30 si vor participa elevi de la Scoala nr.5, Scoala "Eugen Ionescu", Scoala nr.7, Colegiul "P.S Aurelian" si Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu".

Anual, la 20 martie, 75 de tari membre ale Organizatiei Internationale a Francofoniei celebreaza Ziua Internationala a Francofoniei prin diverse manifestari culturale, acest eveniment aparand in anul 1998. In martie, in preajma acestei sarbatori, Organizatia Internationala a Francofoniei organizeaza "Saptamana limbii franceze si a francofoniei".

Biblioteca Judeteana "Ion Minulescu" Slatina organizeaza Zilele Francofoniei incepand cu anul 2008. Sectia de carte franceza pentru copii din cadrul Bibliotecii "Ion Minulescu" s-a inaugurat in 2008, prin donatiile facute de Biblioteca departamentala Orleans Loara, constituindu-se un fond de 10.000 volume de carte, CD-uri, DVD-uri, aparatura Home cinema, plaseme Blue Ray player. Colaborarea cu Biblioteca franceza a departamentului Loarei Orleans a continuat, iar alte 20 de biblioteci orasenesti si comunale au primit un numar de 1765 carti care sa ajute la invatarea limbii franceze.

Life Show / biblioteca judeteana ion minulescu 46 vizite [ Eveniment de Olt ]

Cupa CSM Slatina a ajuns la cea de-a treia editie

Joi, 20 Martie 2014, ora 00:04

Cupa CSM Slatina a ajuns la cea de-a treia editie Cea de-a treia editie a Cupei CSM Slatina la box se va desfasura zilele acestea la Slatina. Competitia internationala va avea loc in sala de sport a Liceului cu Program Sportiv intre 20-23 martie.

La aceasta vor participa sportive din mai multe tari la 13 categorii, dintre care trei sunt de tineret. Daca anul trecut la Cupa CSM Slatina au participat loturile nationale de box din Serbia, Buglaria si Romania, in acest an vor concura si pugilisti din alte tari. Sportive din Rusia, Italia si Croatia vor urca in ring la Slatina pentru a sustine meciuri mai mult de verificare pentru competitiile internationale care vor urma. Antrenorul Clubului Sportiv Municipal Slatina, Constantin Galbenuse, se asteapta la meciuri destul de disputate si vrea ca gala sa aiba succesul de anul trecut.

Sport / stiri Sport 26 vizite [ Eveniment de Olt ]

S-au ocupat posturile la Directia de Combaterea Fraudelor Slatina

Joi, 20 Martie 2014, ora 00:03

S-au ocupat posturile la Directia de Combaterea Fraudelor Slatina Cele trei posturi de inspector la Directia de Combaterea Fraudelor Slatina, scoase pentru a doua oara la concurs, au fost ocupate.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat zilele trecute rezultatele celei de-a doua probe a concursului, trei din cei opt candidati care trecusera de proba scrisa fiind declarati admisi.

Pe postul de inspector antifrauda grad principal a fost declarat admis Florinel Meleru, pe cel de inspector grad asistent - Monica Ramona Ionescu, iar cel de debutant a fost adjudecat de Alina Vasilica Danau.

La concursul organizat de ANAF pentru ocuparea celor trei posturi vacante la Slatina au fost inscrisi 23 de candidati. Cea mai mare concurenta, 11 pe loc, a fost pentru postul de debutant, care nu necesita vechime in specialitatea studiilor. Pentru cel de inspector grad asistent au fost cinci candidati, iar pentru cel de inspector grad principal - sapte. Dupa proba scrisa, care a fost sustinuta pe 1 martie, in cursa ramasesera doar opt candidati, cel mai mare punctaj (77,5) fiind obtinut de Florinel Meleru.

Business / stiri Business 51 vizite [ Eveniment de Olt ]

Sapte milioane de lei, bagati in spital

Joi, 20 Martie 2014, ora 00:03

Sapte milioane de lei, bagati in spital Lucrarile de extindere si modernizare a Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, demarate la inceputul lunii trecute, sunt in plina desfasurare. Conducerea unitatii spitalicesti sustine ca ele se vor finaliza in termenul stabilit prin contractul semnat cu consortiul de firme care a castigat licitatia- SC Roxana Miranliv si SC C&D Best Design Concept SRL. Prima firma va executa proiectul realizat de cea de a doua.

Intregul proiect de modernizare a UPU are o valoare de aproximativ 7 milioane lei, din care putin mai mult de jumatate sunt destinati partii de constructie, iar restul sunt alocati pentru dotari.

,,Valoarea totala a proiectului de extindere a UPU depaseste 5,5 milioane lei, fara TVA. El cuprinde doua parti: prima, cea referitoare la constructie, iar cea de a doua, la dotari. Pentru partea de constructie este prevazuta in proiect si a fost parafata prin contractul incheiat suma de 2,8 milioane lei, fara TVA. Restul banilor vor fi utilizati pentru achizitionarea dotarilor necesare. Cel mai probabil in vara se vor demara procedurile licitatiei pentru desemnarea firmei care se va ocupa de achizitionarea aparaturii cu care se va dota UPU", a declarat directorul economic al SJU Slatina, Elena Visan.

Executia lucrarilor de extindere a UPU are ca termen de finalizare sfarsitul acestui an.

Lucrarile presupun largirea semnificativa a zonei destinate primirii urgentelor, care va avea o forma semi-circulara. Unitatea va avea, conform ...

Business / stiri Business 93 vizite [ Eveniment de Olt ]

Stirbu ii da replica lui Valcov

Joi, 20 Martie 2014, ora 00:03

Stirbu ii da replica lui Valcov "Sa-si dea demisia si domnul care solicita acest lucru directorilor liberali, ca a fost ales tot pe USL! Se pare ca anumite persoane nu inteleg ca in lumea asta mai sunt si oameni care nu sunt traseisti."

Apele incep sa se agite usor pe scena politica locala intre reprezentantii PSD si PNL, fosti aliati deveniti rivali.

La cateva zile dupa ce senatorul PSD Darius Valcov a facut un apel la "bunul simt si statura morala" ale directorilor liberali - "ori raman in USL ori, daca pleaca din USL, asa cum a facut si liderul maxim, sa renunte si la functie" , replica a venit din partea deputatului Gigel Stirbu, presedintele interimar al PNL Olt.

"Pai, daca directorii acestia trebuie sa-si dea demisia, in situatia in care USL a decedat, sa-si dea demisia si domnul care solicita acest lucru directorilor liberali, ca si domnia sa a fost ales tot pe USL si cu voturile liberalilor. Si domnia sa trebuie sa plece din scaunul acela de piele, care ii da posibilitatea lunar sau bilunar sa iasa in conferinte de presa cu stema Senatului in spate", a spus Stirbu, in cadrul unei conferinte de presa sustinte miercuri la sediul PNL Olt.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza invitatia lansata de Darius Valcov catre directorii si primarii PNL de a se alatura PSD, Stirbu a spus ca "anumite persoane nu inteleg ca in lumea asta mai sunt si oameni care nu sunt traseisti".

"Sunt persoane care nu inteleg ca exista oameni care au si principii, care traiesc dupa anumite valori, care mai bine ...

Actualitate / stiri Actualitate 117 vizite [ Eveniment de Olt ]

Dan Oprescu: "Nu ma tem ca l-am putea pierde pe Bancu dupa jocul cu Targu Mures"

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 00:12

Dan Oprescu: "Nu ma tem ca l-am putea pierde pe Bancu dupa jocul cu Targu Mures" FC Olt Slatina s-a impus in fata celor de la ASA Targu Mures la limita, scor 1-0 prin reusita lui Nicusor Bancu. Mijlocasul gruparii slatinene a avut evolutii bune in tricoul formatiei locale pentru care a jucat aproape toate meciurile oficiale din acest sezon.

La finalul confruntarii de pe stadionul "1 Mai", tehnicianul oltenilor, Dan Oprescu a fost intrebat despre situatia lui Bancu. Acesta a declarat ca nu se teme ca l-ar putea pierde desi a avut o evolutie apreciata in meciul cu echipa antrenata de Ioan Ovidiu Sabau. Tehnicianul este de parere ca Bancu putea sa faca deja pasul pe prima scena a fotbalului romanesc. "Nu ma tem ca l-am putea pierde pe Bancu dupa evolutia din meciul cu Targu Mures. Este un jucator care din punctul meu de vedere putea sa faca pana acum pasul spre Liga I. La acest moment nu trebuie sa se gandeasca la asta pentru ca va mai avea timp. Este tanar, jucator sub 25 de ani si are toata cariera inainte. Sper sa joace de acum inainte la fel de bine pentru ca este pentru prima oara cand joaca foarte bine intr-un meci asa de important. El a mai avut meciuri bune dar cu echipe mai modeste. De aceasta data a progresat si este la un nivel care ii permite sa joace in Liga I fara nicio problema" a afirmat Dan Oprescu.

Sport / stiri Sport 20 vizite [ Eveniment de Olt ]

Mai putini someri in Olt in februarie

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 00:12

Mai putini someri in Olt in februarie Numarul somerilor inregistrati in evidentele AJOFM Olt a scazut in februarie, anunta reprezentantii institutiei. Peste 500 de persoane au fost scoase de pe lista celor fara loc de munca, rata somajului ajungand la 8,35%, mai mica cu 0,31 puncte procentuale fata de cea din ianuarie.

La sfarsitul lunii februarie 2014, rata somajului inregistrat la nivel judetean a fost de 8,35%, mai mica cu 0,31 puncte procentuale decat cea din luna ianuarie si mai mare cu 0,07 pp decat cea din februarie 2013. Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt a fost de 15.138 persoane (din care femei 5.524), cu 563 persoane mai putin fata de sfarsitul lunii anterioare."Din totalul somerilor inregistrati la nivel judetean, 4.708 sunt indemnizati (3.748 indemnizatie de somaj 75% si 960 indemnizatie de somaj 50%) si 10.430 neindemnizati. Totodata, din evidente reiese ca femeile reprezinta 36,49%, rata somajului in randul lor fiind de 6,29%", a precizat Elena Iordache, purtatorul de cuvant al AJOFM Olt.

Business / stiri Business 30 vizite [ Eveniment de Olt ]

Larisa Olteanu: "Handbalul feminin din judetul Olt va continua sa dea jucatoare catre Liga"

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 00:08

Larisa Olteanu: "Handbalul feminin din judetul Olt va continua sa dea jucatoare catre Liga" Clubul Sportiv Scolar Caracal mai activeaza la acest moment cu doar doua echipe de junioare la handbal feminin. Dupa cum se stie, in urma cu putin timp sportivele antrenate de Larisa si Adrian Olteanu evoluau atat la junioare I cat si la Divizia A, unde faceau jocuri foarte bune si terminau pe primele pozitii ale clasamentului.

La acest moment CSS Caracal mai este reprezentata in cadrul Campionatului National de Junioare II si III si isi mentin statutul de favorite. Pentru aceasta editie de campionat caracalencele au ca obiectiv participarea la turneul final si implicit castigarea unei medalii. Larisa Olteanu este de parere ca judetul nostru este foarte important in acest sport pentru ca produce jucatoare care evolueaza pe prima scena a handbalului romanesc.

"Pentru actuala editie de campionat imi doresc foarte mult sa ajungem la turneul final atat la junioare II cat si la junioare III. Desi la prima categorie de varsta unele dintre fete sunt mai mici, se pare ca fac fata cu brio. Imi doresc sa mentin doua - trei handbaliste la lotul national de cadete si junioare si, de ce nu, sa promovam in Liga Nationala asa cum am facut-o si in anii precedenti. Ne gandim la medalii si vrem sa terminam pe locurile 1-4. Daca nu se poate la junioare II cu siguranta avem o mare sansa la junioare III. Am incredere in fete, care muncesc foarte mult, sunt talentate, iar pe viitor cu siguranta vor avea un cuvant de spus in Liga Nationala. Se pare ca handbalul feminin din judetul Olt va da ...

Sport / sportivi 50 vizite [ Eveniment de Olt ]

Alro, planuri de inchidere

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 00:06

Alro, planuri de inchidere In ciuda asigurarilor primite de la nivel central ca totul va fi bine si a apelurilor facute de politicieni pentru a nu se lua decizii pripite, conducerea Alro pare hotarata sa-si duca la capat planurile de inchidere a unor capacitati de productie.

Potrivit sindicalistilor din cadrul Alro, conducerea companiei nu a renuntat la intentia de a inchide o parte din capacitatile de productie, masura ce va genera disponibilizari masive in randul angajatilor.

"Au chemat sefii de sectii sa faca planuri de inchidere, vor sa scoata anumite utilaje din functiune, e clar ca vor sa inchida. Ieri (n.r. luni) ne-au chemat sa ne ceara sa renuntam la niste drepturi ale oamenilor - tichete de masa, bilete de odihna si tratament, pe langa multe altele, lucruri cu care noi nu putem fi de acord. A inceput un fel de joaca de-a soarecele cu pisica, se pregatesc sa-si duca planurile la bun sfarsit in liniste, pe la spatele nostru, dar nu au nici o sansa. Stim foarte bine cu cine avem de-a face si suntem foarte vigilenti. Au impresia ca ne-au adormit din moment ce am incetat protestele, dar se inseala. Asteptam sa vedem ce se intampla cu legea si apoi stabilim ce avem de facut", a declarat Constantin Popescu, liderul Sindicatului Liber Aluministul. Acesta a precizat ca situatia este extrem de tensionata, angajatii traind permanent cu teama pierderii locurilor de munca.

"De la nivel guvernamental se dau asigurari ca totul va fi bine, dar atat timp cat actionarul majoritar ne-a spus clar ce ...

Actualitate / stiri Actualitate 144 vizite [ Eveniment de Olt ]

Elevii din Olt, asteptati sa se inscrie la un festival de traditii si obiceiuri pascale

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 00:06

Elevii din Olt, asteptati sa se inscrie la un festival de traditii si obiceiuri pascale Elevii si prescolarii din judetul Olt sunt asteptati sa se inscrie la Festivalul de traditii si obiceiuri pascale "Ingerul a strigat", organizat de Fundatia "Cuvantul care Zideste", a Mitropoliei Olteniei.

Evenimentul aflat la cea de-a XIII-a editie se va desfasura in data de 4 aprilie si va gazdui si expozitii specifice acestei sarbatori.

Potrivit Biroului de presa al Mitropoliei Olteniei, inscrierile vor avea loc pana la data de 1 aprilie, la sediul fundatiei din cadrul Centrului eparhial din Craiova, strada "Mitropolit Firmilian" nr. 3, in fiecare zi, de luni pana vineri, in intervalul 8:30-15:00, sau pe adresa de e-mail fundatia.cuvantul@gmail.com. Se pot inscrie elevi de la institutiile de invatamant din toata Mitropolia Olteniei.

"Ca de fiecare data, si anul acesta pregatim Festivalul "Ingerul a strigat" si ii asteptam pe toti elevii si prescolarii interasati sa se inscrie cu obiceiuri, cantece religioase, cantece de primavara, picturi specifice sarbatorii Invierii, oua incondeiate, felicitari de Pasti. Se va desfasura de asemenea o expozitie si un spectacol de promovare a acestor traditii. Festivalul se adreseaza elevilor, grupurilor parohiale si tuturor doritorilor", a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundatiei "Cuvantul care Zideste".

Life Show / festival 27 vizite [ Eveniment de Olt ]

20 de milioane lei, alocati Oltului pentru investitiile prin PNDL

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 00:03

20 de milioane lei, alocati Oltului pentru investitiile prin PNDL Aproximativ 20 de milioane de lei au fost alocati Oltului anul acesta pentru continuarea proiectelor de alimentare cu apa, canalizare si drumuri, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL).

"Suma alocata anul acesta judetului pentru continuarea Programului National de Dezvoltare Locala este de aproximativ 20 de milioane lei. Se finanteaza cu prioritate continuarea proiectelor pentru apa, canalizare si drumuri. Ca si noutate, spre deosebire de anul trecut acum putem finanta si lucrarile incepute la poduri si podete, cele care sunt aproape de finalizare", a spus Marius Oprescu, vicepresedintele Consiliului Judetean. Acesta a precizat ca nu s-a stabilit inca lista finala a obiectivelor ce vor primi finantare.

"Se lucreaza la hartii, nu s-a stabilit inca pentru ce lucrari se vor aloca banii, dar ceea ce pot spune este ca sunt finantate lucrari din tot judetul, vom incerca sa cream un echilibru astfel incat toate localitatile judetului sa ajunga la un anumit nivel de dezvoltare", a afirmat vicepresedintele CJ.

Potrivit acestuia, suma alocata judetului este putin mai mare decat cea de anul trecut, iar de la nivel central exista promisiunea unei suplimentari a fondurilor la rectificarea din iunie.

Business / stiri Business 34 vizite [ Eveniment de Olt ]

Campanie de prevenire a incendiilor

Marti, 18 Martie 2014, ora 00:13

Campanie de prevenire a incendiilor Cadrele Serviciului Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, impreuna cu membrii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta, vor desfasura in perioada urmatoare, in toate localitatile judetului, o campanie de prevenire a incendiilor.

"Campania va avea loc in toate localitatile judetului, cu sprijinul membrilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, fiind distribuite catre cetateni materiale informative. Impreuna putem reduce cu cel putin 10% numarul de incendii la locuinte si gospodarii cetatenesti in acest an, iar respectand aceste minime masuri de prevenire a incendiilor veti fi feriti de pericolul producerii unui incendiu in gospodaria dumneavoastra", a declarat plutonierul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Pentru a scoate de sub pericolul incendiilor locuintele si gospodariile din judetul Olt, pompierii le transmit cetatenilor cateva reguli ce trebuie respectate in aceasta perioada a anului. Astfel, focul deschis nu se foloseste in locuri cu pericol de incendiu, in apropierea locuintelor, a anexelor gospodaresti, langa depozitele de furaje, pe campuri si miristi in apropierea padurilor, precum si in interiorul acestora. Arderea materialelor de orice natura, a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale este interzisa pe timp de vant. Faceti focul doar in zone care sa nu permita propagarea focului la fondul forestier/constructii si sa nu afecteze retelele electrice, de comunicatii, conductele de transport ...

Actualitate / stiri Actualitate 23 vizite [ Eveniment de Olt ]

O postarita din Caracal, batuta si jefuita

Marti, 18 Martie 2014, ora 00:13

O postarita din Caracal, batuta si jefuita O postarita din Caracal a fost talharita in plina zi. Femeia a fost batuta si jefuita de un tanar in varsta de 30 de ani din localitate, care a fost prins si arestat in scurt timp.

O postarita din Caracal a trecut prin clipe de cosmar zilele trecute. Femeia, in varsta de 53 de ani, a fost atacata in scara unui bloc de un tanar care a lovit-o si i-a furat din geanta aproape 5.000 de lei. Cand si-a revenit din soc, femeia a sunat disperata la 112.

"La data de 14 martie, o femeie de 53 ani, din municipiul Caracal, factor postal, a sesizat prin numarul unic de urgenta 112 faptul ca in timp ce efectua plati in scara unui bloc, din Caracal, un tanar a agresat-o fizic si din geanta i-a sustras suma de 4.250 lei, dupa care a parasit locul faptei in fuga", a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt. La scurt timp dupa ce femeia a anuntat ca a fost atacata si jefuita, politistii au reusit sa dea de urma autorului faptei.

"O patrula de politie a actionat cu operativitate, reusind prinderea si identificarea barbatului, in persoana lui Petre E., de 30 ani, din municipiul Caracal. Prejudiciul a fost recuperat", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Tanarul a fost prezentat Judecatoriei Caracal, care a dispus masura arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de "talharie".

Acesta a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arest Preventiv, din cadrul I.P.J. Olt.

Actualitate / stiri Actualitate 74 vizite [ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima