Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.255 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Programul Prima casa, suplimentat pentru a doua oara

Duminica, 02 Octombrie 2016, ora 19:19

Programul Prima casa, suplimentat pentru a doua oaraPlafonul de garantii pentru anul 2016 al Programului Prima casa a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, in luna mai. Astfel, dupa cele doua suplimentari, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, in acest an, de 2,690 miliarde de lei.

Actul normativ, care modifica si completeaza normele de implementare a Programului Prima casa, mai prevede ca plafonul de garantare neutilizat, destinat persoanelor cu cetatenie romana stabilite in strainatate, se transforma in plafon general de garantare a creditelor in cadrul acestuia. Astfel, in limita plafonului, vor putea fi acordate garantii pentru achizitia/construirea tuturor categoriilor de locuinte eligibile in Prima casa.

De asemenea, se stabileste ca plafoanele anuale ale garantiilor care pot fi emise in cadrul Programului se aloca la solicitarea finantatorilor participanti de catre Fondul National de Garantare si Creditare a IMM-urilor, cu acordul Ministerului Finantelor Publice, in functie de ponderea garantiilor acordate de fiecare finantator in totatul garantiilor acordate.

O alta modificare reglementeaza posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare si pentru achizitia unei noi locuinte in cadrul Primei case, tinand cont de faptul ca beneficiarii care au achizitionat/construit o locuinta in cadrul Programului pot achizitiona/construi o noua locuinta, sub conditia ca noua locuinta sa aiba o suprafata utila sau valoare mai mare in raport cu prima si sa instraineze prima locuinta prin ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politia Olt face noi angajari

Duminica, 02 Octombrie 2016, ora 19:19

Politia Olt face noi angajariIncepand de luni, 3 octombrie, se da startul inscrierilor pentru posturile vacante de agenti prin incadrare din sursa externa, si nu numai.

"La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Olt au fost scoase la concurs 23 posturi vacante de agenti prin incadrare din sursa externa si un post de agent prin reincadrare. Perioada pentru depunerea cererii este 3 - 7 octombrie 2016, inscrierile candidatilor realizandu-se pe structura, respectiv pe 21 posturi de ordine publica din mediul rural si pe doua posturi de conductori caini din mediul urban. Inscrierea candidatilor la concursul de reincadrare se va realiza pe post, in mediul rural", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al inspectoratului.

21 dintre posturile de agenti de politie destinate personalului recrutat prin incadrare din sursa externa sunt de ajutor sef de post si sunt vacante la posturile de politie Bobicesti, Oboga, Voineasa - Sectia 1 Politie Rurala Bobicesti, Giuvarasti, Ianca, Izbiceni (2), Tia Mare - Sectia 3 Politie Rurala Corabia, Izvoarele, Maruntei - Sectia 4 Politie Rurala Coteana, Scarisoara, Stoenesti - Sectia 5 Politie Rurala Deveselu, Gradinari - Sectia 6 Politie Rurala Ganeasa, Valeni - Sectia 7 Politie Rurala Daneasa, Crampoia - Sectia 8 Politie Rurala Perieti, Poboru - Sectia 9 Politie Rurala Scornicesti, Brastavatu, Gradinile, Vadastrita - Sectia 10 Politie Rurala Visina, Vitomiresti - Sectia 11 Politie Rurala Verguleasa si Icoana - Sectia 12 Politie Rurala Potcoava. Cele ...

Actualitate / stiri Actualitate160 vizite[ Eveniment de Olt ]

Palatul Copiilor Slatina si-a deschis portile pentru cursanti

Duminica, 02 Octombrie 2016, ora 19:19

Palatul Copiilor Slatina si-a deschis portile pentru cursantiFestivitatile au debutat vineri, la ora 10:00, cu Ziua Portilor Deschise, care s-a desfasurat la fostul Colegiu Tehnic "Ion Mincu" Slatina, inca actualul sediu al Palatului "Adrian Baran". Invitatii au putut vedea mini-spectacole, activitati interactive intre cercurile palatului, demonstratii tehnice de lucru, pregatite de reprezentanti ai comisiilor metodice, respectiv comisia sportiv-turistica, comisia tehnica, comisia stiintifica, comisia culturala si comisia artistica. Ambianta de poveste a fost si ea in prim-plan, iar elevii prezenti in curtea fostului Liceu de Constructii au fost captivati de momentele oferite de cursantii cercurilor de la Palatul Copiilor Slatina, dar si de la subunitatile sale din Bals, Corabia si Draganesti Olt. Numai la Slatina exista un numar total de 29 de cercuri, la nivelul intregului judet in noul an fiind inscrisi un total de peste 3.000 de copii si tineri.

"In structuri si mai ales la noi la Palatul Copiilor sunt inscrisi peste 3.000 de prescolari, elevi si liceeni din judet, si pot spune ca avem aceleasi cercuri ca si pana acum, cursurile fiind gratuite. Multi dintre copii au deja o experienta vasta in ceea ce priveste cercurile pe care le urmeaza, mai ales ca unii dintre ei au facut si in anii precedenti astfel de activitati extrascolare. La noi in unitate avem cercuri tehnice, artistice, stiintifice si sportive, iar conditiile de studiu pentru copii si tineri sunt unele bune - calculatoare si materiale didactice noi. Noi urmarim sa ne ...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Eveniment de Olt ]

Crima la Cilieni

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 19:17

Crima la CilieniCrima a avut loc intr-o baraca de la stana. Baut fiind, ciobanul i-a aplicat batranului in varsta de 74 de ani, din Cilieni, mai multe lovituri de cutit pana cand acesta a cazut la pamant intr-o balta de sange. Intr-un moment de luciditate, chiar autorul oribilei crime a anuntat fapta la 112, insa a fost prea tarziu. La fata locului a ajuns un echipaj cu medic de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt, care nu a putut decat sa constate decesul pacientului.

"Victima de 74 de ani, din localitate, are multiple plagi injunghiate in zona abdomenului si a gatului. Acestea au fost vizibile, insa este posibil sa aiba plagi si in alte zone ale corpului. Victima este cu fata in jos si nu poate fi miscata pana in momentul in care nu sosesc politistii de la Criminalistica. Barbatul nu a mai putut fi salvat, cadrele medicale constatand decesul acestuia", a precizat doctorul Marian Furtuna, purtatorul de cuvant al Ambulantei Olt. La sosirea salvatorilor la locul tragediei, se pare ca arma crimei inca se afla in gatul barbatului omorat de angajatul sau. Intrebat de ce a recurs la acest gest, tanarul, care era intr-o stare avansata de ebrietate, le-a spus cadrelor medicale: "Asa mi-a venit mie sa-l omor".

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Olt au confirmat faptul ca in comuna Cilieni a avut loc o crima. Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt au preluat cazul si au deschis o ancheta in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor in ...

Actualitate / stiri Actualitate277 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ani grei de inchisoare pentru violatorii tinerei din Rusanesti

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 23:59

Ani grei de inchisoare pentru violatorii tinerei din RusanestiPotrivit reprezentantilor Tribunalului Olt, Ionut Razvan Negret, soldat in cadrul Unitatii Militare 01871 Deveselu, si prietenul sau Valentin Ionut Ionescu au fost condamnati la cate 8 ani de inchisoare. Ceilalti doi prieteni ai militarului, Florin Codrut Ionescu si Marian Alexandru Felesco, au fost condamnati la cate 9 ani de inchisoare. Tinerii din Deveselu sunt acuzati de savarsirea infractiunii de viol in forma agravata si au primit din partea instantei de judecata si o pedeapsa complementara privind interzicerea unor drepturi pe o perioada de 4 ani. Tinand cont ca decizia nu este una definitiva, magistratii Tribunalului Olt au mentinut masura preventiva a arestului la domiciliu si au decis deducerea din pedeapsa a duratei retinerii si a arestarii preventive de la data de 5 august 2015 si pana la 29 aprilie 2016, precum si a perioadei de arest la domiciliu de la 29 aprilie 2016 la zi. Instanta de judecata a admis in parte si actiunea civila formulata de partea vatamata si a dispus achitarea, in solidar, de catre cei patru inculpati a sumei de 100.000 de euro, reprezentand despagubiri. Cei patru tineri au fost trimisi in judecata la sfarsitul lunii august 2015, iar pana la sfarsitul lunii aprilie 2016, cand magistratii Curtii de Apel Craiova au admis inlocuirea masurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, acestia au stat inchisi in Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova.

Reamintim ca militarul Razvan Negret si cei trei prieteni ai sai, Ionut Ionescu, ...

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Eveniment de Olt ]

ITM Olt, in control cu inspectorii antifrauda

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 23:21

ITM Olt, in control cu inspectorii antifraudaIn baza in baza Planului de actiune privind organizarea controalelor antifrauda in cooperare cu Inspectia Muncii, inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Olt au desfasurat in perioada 16 iunie - 23 septembrie, actiuni de control impreuna cu inspectorii antifrauda ai Directiei Regionale Antifrauda Fiscala 4 Targu Jiu, la un numar de 8 societati comerciale de pe raza judetului Olt.

"Verificarile au avut ca scop prevenirea si combaterea formelor de munca nedeclarata - munca la negru, sau a muncii declarata partial sau subdeclarata, asa numita munca "la gri" la unitati de constructii, panificatie, alimentatie publica, jocuri de noroc si pariuri, actiunile desfasurandu-se atat ziua, cat si pe timpul noptii. In urma controalelor efectuate s-au dispus 9 masuri pentru remedierea deficientelor constatate si s-au aplicat doua sanctiuni contraventionale, din care o amenda in valoare de 30.000 lei pentru identificarea unui numar de 3 persoane ce desfasurau activitate fara a avea incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa", au precizat reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Olt.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Copil de 10 ani, lovit de o masina pe trecerea de pietoni

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 23:20

Copilul, elev in clasa a IV-a la Scoala Gimnaziala "Vlaicu Voda", se angajase in traversarea strazii pe trecerea de pietoni cand un autoturism Daewoo Matiz l-a lovit. "Accidentul rutier a avut loc in jurul orei 08:00, pe strada Primaverii din Slatina. Un barbat de 74 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, a accidentat un copil de 10 ani, tot din Slatina, care se inscrisese in traversarea strazii pe trecerea de pietoni, semnalizata cu indicator rutier", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

In urma impactului, copilul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. "Paramedicii SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Slatina au gasit pacientul, un minor de 10 ani, constient, cooperant, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, dureri lombare si dureri la membrul inferior stang. Pacientul a fost transportat de echipajul SMURD la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Slatina", a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Politistii ajunsi la locul accidentului l-au testat pe conducatorul auto cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. In cauza, oamenii legii au intocmit acte premergatoare pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Programul "Constructia de locuinte de serviciu", aprobat de Guvern

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 23:18

Programul "Constructia de locuinte de serviciu", aprobat de GuvernProgramul are in vedere constructia de locuinte de serviciu, pe baza propunerilor primite de catre Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), de la autoritatile administratiei publice locale si centrale.

Beneficiarii programului sunt functionarii publici, precum si angajatii din institutii publice centrale si locale, care nu detin sau nu au detinut, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor, in proprietate o locuinta in localitatea in care isi desfasoara activitatea, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire.

Locuintele de serviciu construite prin program vor fi repartizate personalului propriu al institutiilor care solicita realizarea acestora. Inchirierea locuintelor de serviciu construite prin program se face in conditiile prevazute de legislatia specifica din fiecare domeniu sau, in situatia in care nu exista legislatie specifica, se face in conditiile OUG 40/1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatia de locuinte. Locuintele de serviciu construite prin program nu pot fi vandute.

De asemenea, institutiile publice locale sau centrale pot incheia protocoale de colaborare, prin care stabilesc ca locuintele de serviciu sa fie repartizate personalului din mai multe institutii. Pentru solutionarea cererilor pentru repartizarea locuintelor de serviciu, autoritatile publice locale sau centrale vor constitui comisii de examinare a solicitarilor de locuinte de ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Olimpicii Oltului si profesorii lor, premiati de Consiliul Judetean

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 19:17

Olimpicii Oltului si profesorii lor, premiati de Consiliul JudeteanAu fost acordate premii dupa cum urmeaza:

Premii individuale, in suma de 1.000 lei, elevilor care au obtinut locul I in cadrul Olimpiadelor nationale de specialitate:

Alina Nicoleta Constantin - Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" Slatina, a XI-a, Olimpiada Animatorilor/Dezvoltare Personala -
Premiul I

Laura Georgiana Neacsa - Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" Slatina, a XI-a, Olimpiada Animatorilor/Dezvoltare Personala - Premiul I

Roxana Valentina Avram - Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" Slatina, a XI-a, Olimpiada Animatorilor/Dezvoltare Personala -
Premiul I

Rodica Nicoleta Constanda - Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal, a XII-a Logica - Premiul I

Ioana Miruna Ivan - Colegiul National "Radu Greceanu" Slatina, a XI-a, Limba germana moderna - I/ proiect, nivel C1

Ana Maria Lorena Preda - Colegiul National "Ion Minulescu" Slatina, a IX-a, Limba germana moderna - I /Proiect, Nivel B1

Premii individuale in suma de 800 lei, au fost acordate elevilor care au obtinut locul al II-lea in cadrul Olimpiadelor nationale de specialitate, astfel:

Cristina Gabriela Patrascu - Colegiul National "Ion Minulescu" Slatina, a IX-a Limba germana - II/moderna individual, nivel A2

Alexandru Babii - Liceul cu Program Sportiv Slatina, Scolar, Lupte greco-romane - II

Premii individuale in suma de 600 lei au mers la elevii care au obtinut locul al III-lea in cadrul Olimpiadelor nationale de specialitate, astfel:

Adrian George Militaru - ...

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Eveniment de Olt ]

Accident cu trei victime in intersectie la Ganeasa

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 19:17

Accident cu trei victime in intersectie la GaneasaPotrivit politistilor rutieri, vinovat de producerea evenimentului rutier este soferul Opel-ului, care in intersectia de la Ganeasa nu a acordat prioritate de trecere autocamionului. "Un barbat de 63 de ani, din Cluj, in timp ce conducea autoturismul din directia Piatra Olt spre Ganeasa, la intersectia DN 64 cu DN 65 - E 574, nu a acordat prioritate de trecere autocamionului condus regulamentar de un barbat, de 39 de ani, din directia Craiova spre Ganeasa, si a intrat in coliziune cu acesta", a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

In urma impactului, autoturismul Opel in care se aflau clujenii a fost serios avariat. "La fata locului s-au deplasat un echipaj SMURD si un echipaj de descarcerare al Detasamentului de Pompieri Slatina si doua ambulante cu medic la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt. In urma accidentului au rezultat trei victime, toate cu domiciliul in judetul Cluj - un barbat in varsta de 63 de ani, politraumatizat prin accident rutier, o femeie in varsta de 62 de ani, cu traumatism cranio-cerebral acut deschis si comotie cerebrala, si o femeie in varsta de 81 de ani, cu dureri lombare si dureri la umarul stang. Toate victimele erau constiente si au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al pompierilor din judet.

Oamenii legii ajunsi la locul accidentului i-au testat pe ambii soferi cu aparatul alcooltest, ..

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sarbatoare la Curtisoara

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 19:17

Sarbatoare la CurtisoaraEvenimentul cultural artistic va avea loc pe data de 2 octombrie 2016, zi in care localnicii sarbatoresc si implinirea a 527 de ani de la prima atestare documentara a comunei. Este primul an in care manifestarea se desfasoara sub patronajul noii conduceri a Primariei si Consiliului Local Curtisoara si, potrivit primarului Gheorghe Ganescu, de la aceasta editie a "Sarbatorii Nucului" nu vor lipsi momentele artistice oferite de artisti locali, dar si de interpreti de muzica populara indragiti de toti romanii.

Petrecerea campeneasca va debuta la ora 11:00, cu partida de fotbal Oltul Curtisoara - Recolta Stoicanesti care va avea loc pe stadionul comunal, pentru ca de la ora 13:00, timp de doua ore si jumatate, pe scena amenajata in Gradina de Vara sa evolueze ansamblurile folclorice "Flori de mar" din Curtisoara si "Poarta Olteniei" al Grupului de Actiune Locala Ghimpeteni. Asa cum s-a intamplat si in anii trecuti, edilul din Curtisoara va premia cuplurile care au implinit 50 de ani de casatorie. In total, 22 de perechi care sarbatoresc 50 de ani de casnicie vor primi din partea autoritatilor locale premii in bani, diplome, sampanii si buchete de flori. Momentul va incepe la ora 15:30, pentru ca o jumatate de ora mai tarziu sa urce pe scena solistii vocali, dansatorii si orchestra Ansamblului Profesionist "Doina Oltului" din Slatina. Vor sustine recitaluri indragitii interpreti de muzica populara Maria Ghinea, Ileana Laceanu, Neta Soare, Marinela Dobritoiu, Ion Creteanu, Catalin ..

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Eveniment de Olt ]

Condamnari in dosarul "Zaharul" Corabia

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:18

Condamnari in dosarul "Zaharul" CorabiaAfaceristul libanez Rico a fost condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare, iar Abdalla Rabie a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare. Totodata, instanta de judecata a decis ca acestia sa fie decazuti din dreptul de a fi administrator al unei societati comerciale, pe o perioada de 5 ani, respectiv de 3 ani. Decizia Tribunalului Dolj nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Pe langa cei doi oameni de afaceri, alti 14 din totalul de 18 inculpati au fost condamnati la inchisoare de magistratii doljeni. Felician Popa, Andrei Dumitru, Ana Popa, Adrian Popa si Ion Laurentiu Chiriac au primit cate 10 ani de inchisoare, iar Costinel Carsin, Costinel Moanda, Silviu Moanda, Ion Marius Voiculescu, Gabriela Duinea si Iulian Cezar Jipescu au fost condamnati la cate 7 ani de inchisoare. Daniela Popescu a primit 6 ani de inchisoare cu executare, iar Alexandru Adelin si Dumitru Cristian Udrescu cate 5 ani de inchisoare. Doua dintre inculpate, Alina Maria State si Victoria Butaru, au fost achitate.

In acelasi dosar, magistratii au admis in parte actiunea civila alaturata in proces celei penale formulata de partea civila Statul Roman - Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova.

"Obliga in solidar pe inculpatii Popa Felician, Dumitru Andrei, Popa Ana, Popa Adrian, Chiriac Ion Laurentiu, Carsin Costinel, Maonda Costinel, Moanda Silviu, Voiculescu Ion Marius, Duinea Gabrieal, ...

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Eveniment de Olt ]

Copilul cu arsuri transferat la Bucuresti, sanse minime de supravietuire

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:17

Copilul cu arsuri transferat la Bucuresti, sanse minime de supravietuirePotrivit reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu din Bucuresti, copilul se afla internat pe Sectia de Terapie Intensiva a unitatii spitalicesti. "Starea pacientului este foarte grava, sansele de supravietuire sunt minime. Are arsuri pe 85% din suprafata corporala, majoritatea arsurilor fiind de gradul III. Copilul este internat la Terapie Intensiva, intubat si ventilat mecanic", au precizat miercuri reprezentantii spitalului din Capitala.

Nefericitul eveniment a avut loc in dimineata zilei de sambata. Micutul a venit in vizita la bunicii sai din comuna Cungrea, si intr-un moment de neatentie a cazut intr-o groapa cu resturi vegetale incinse. Cadrele medicale de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt au declarat ca au preluat pacientul dintr-o masina particulara, in care se aflau bunicii si mama sa, si l-au transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. "Copilul de 5 ani a fost preluat de un echipaj al Ambulantei Olt, cu arsuri pe mai mult de 80% din suprafata corpului. Sambata dupa-amiaza, medicii de la Spitalul Slatina au decis transferul micutului la Spitalul *Grigore Alexandrescu* din Bucuresti, acesta fiind preluat de un elicopter SMURD Craiova de pe Stadionul *1 Mai* din Slatina", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Politistii olteni au deschis o ancheta in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor in care a avut loc nenorocirea, in acest ..

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Al doilea targ de adoptii canine la Slatina

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:17

Al doilea targ de adoptii canine la SlatinaSlatinenii sunt invitati sambata, 1 octombrie, la sediul Adapostului Saracesti, unde Primaria Slatina, prin Serviciul Public de Gestionare a Cainilor fara Stapan, va organiza un nou targ de adoptii canine.

Iubitorii de animale sunt asteptati la sediul adapostului din incinta fostului poligon, intre orele 10:00 - 14:00; in cazul in care in ziua targului, pana la ora 10:00, vremea va fi nefavorabila, actiunea se amana pentru o data viitoare.

Persoanele fizice pot adopta in urmatoarele conditii: sa aiba varsta peste 18 ani; sa faca dovada domiciliului unde va fi ingrijit cainele; sa aiba asupra lor o copie a BI/CI si o dovada a venitului, indiferent ca e vorba de o adeverinta de salariat, un extras de cont sau un talon de pensie.

In cazul ONG-urilor sau a altor persoane juridice, adoptia se face pe baza urmatoarelor documente: dovada spatiului de cazare - fie contract de inchiriere sau contract de comodat al spatiului, sau act de proprietate; copie CUI; delegatie, stampila.

Serviciului de Gestionare a Cainilor fara stapan ii revin mai multe obligatii, printre care sa sterilizeze si sa deparaziteze intern cainele; sa identifice cainele si sa centralizeze datele proprietarului; sa vaccineze antirabic cainele si sa aduca la cunostinta proprietarului obligativitatea vaccinarii anuale.

Toate procedurile efectuate de Serviciului de Gestionare a Cainilor fara Stapan in vederea adoptiei sunt gratuite, aceasta insemnand ca cei care vor adopta un catel nu vor trebui sa plateasca ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Bucurie in Miscare", pe Esplanada, in weekend

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:17

"Bucurie in Miscare", pe Esplanada, in weekendEvenimentul "Bucurie in Miscare" se va desfasura intre orele 10:00-19:00, si se doreste a fi o actiune de promovare a jocurilor copilariei, sportul si competitia in comunitate, precizeaza organizatorii. TotodataE , evenimentul este si un spatiu de promovare a unor tineri liceeni exceptionali care au luat parte sau urmeazaE saE ia parte la programul "Creatori de viitor".

Agenda festivalului cuprinde mai multe zone de activitaE ti, derulate astfel:

Intre 10:00 - 18:30: Caravana "Scoala de joaca" (activitaE ti pentru copii intre 4-10 ani)/Maratonul jocurilor romanesti (activitaE ti speciale pentru familie)/Competitii sportive diverse (badminton, fotbal target, ski pe asfalt, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, tir cu arcul, stafete in saci, etc)/Cupa Bucurie in Miscare la mini-fotbal;

Intre 11:30 - 18:30: Demonstratii oferite de Palatul Copiilor Slatina, Kangoo Club by Andreea Tudor, Zumba Fitness Slatina, Scoala de dans MGV

La ora 19:00 va avea loc Tombola Bucurie in Miscare, in cadrul careia vor fi oferite premii constand in seturi Bucurie in Miscare, skateboards si trotinete.

Proiectul "Bucurie in miscare" a pornit in anul 2012 in Romania, si pana in prezent a fost organizat in peste 20 de orase, reunind zeci de mii de participanti. Evenimentul din Slatina incheie campania din acest an care a inceput in luna mai in Chisinau, a continuat apoi in Galati, Roman si Iasi, iar in aceasta toamna a ajuns in Petrosani si Targu-Jiu.

Evenimentul este ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Eveniment de Olt ]

A inceput "dansul" la bara. Cine ramane cu City Hotel

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:16

A inceput "dansul" la bara. Cine ramane cu City HotelPrimul martor audiat a fost Ilie Chirita, presedintele Fundatiei pentru Tineret, care a relatat cum a fost inchiriata partea comerciala a Casei de Cultura a Tineretului din Slatina de catre SC SGV Development SRL, administrata de Marian Mocanu.

"Am dat anunt de inchiriere in presa si pe OLX. Contractul a fost incheiat pe 20 sau 25 de ani, chiria anuala fiind de 65.000 de dolari, platita anticipat in decembrie pentru anul urmator. Mocanu Marian mi-a spus ca el este din Bucuresti si tatal lui lucreaza in domeniul hotelier, si ca se pricepe la administrarea hotelurilor. Dupa incheierea contractului, a inceput niste lucrari de reparatie si m-a rugat sa verific calitatea lucrarilor capitale de reparatie la hotel, care erau efectuate de o societate administrata de un domn Timofte. Eu am obsevat ca lucrarile nu erau de calitate, motiv pentru care am avut mai multe discutii contradictorii cu Mocanu si Timofte. Atunci am intrat pe internet sa vad cine e Mocanu, si am citit ca facea parte din Consiliul de Administratie al SC Aceti. Dupa ce am incheiat contractul, mai multi ziaristi locali mi-au spus ca am inchiriat de fapt hotelul domnului Valcov, de aceea am verificat pe internet. Eu nu stiu daca e adevarat. Am crezut la acea vreme ca zvonul nu e real. Dar care ar fi fost nenorocirea daca as fi incheiat direct cu domnul Valcov? Nu se auzise ca ar fi facut nimic rau. (...) In 2012 sau 2013, nu mai retin exact, Mocanu m-a anuntat, conform obligatiilor contractuale, ca a subinchiriat ...

Actualitate / stiri Actualitate186 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltenii peste 40 de ani isi gasesc cel mai greu un loc de munca

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:16

Oltenii peste 40 de ani isi gasesc cel mai greu un loc de muncaLa sfarsitul lunii august 2016, in evidentele AJOFM Olt erau inregistrati un numar total de 13.926 someri, ceea ce corespunde unei rate a somajului in judetul de 7,95%.

Din totalul de 13.926 someri inregistrati (din care 5.429 sunt femei), 1.771 sunt someri indemnizati, iar 12.155 sunt someri neindemnizati.

Pe zone, situatia se prezinta astfel:

- Slatina - 6.138 someri inregistrati, din care 883 someri indemnizati;

- Caracal - 2.002 someri inregistrati, din care 300 someri indemnizati;

- Bals - 2.543 someri inregistrati, din care 335 someri indemnizati;

- Corabia - 1.895 someri inregistrati, din care 147 someri indemnizati;

- Draganesti-Olt - 1.348 someri inregistrati, din care 106 someri indemnizati.

Din punctul de vedere al repartizarii pe categorii socio-profesionale, datele statistice indica un numar de 284 persoane cu studii superioare (din care femei 166), 2.018 persoane cu studii medii (din care femei 809) si 11.624 muncitori (din care femei 4.454).

Repartizarea somerilor pe grupe de varsta ne arata ca cei mai multi someri sunt cei cu varsta cuprinsa intre 40 - 49 ani (4.154 someri, din care 1.732 femei), urmati de segmentul de varsta peste 55 ani (2.615 someri, din care 781 femei). Pe locul urmator se situeaza segmentul de varsta 30-39 ani (2.402 someri, din care 1.130 femei), urmat de segmentele de varsta sub 25 ani (2.292 someri, din care 885 femei) si 50-55 ani (1.612 someri, din care 635 femei). Cei mai putini someri sunt cei cu varsta cuprinsa intre ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Eveniment de Olt ]

Se alege componenta BEJ Olt

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:17

Vineri, cu incepere de la ora 13:00, prin tragere la sorti, vor fi desemnati cei trei judecatori care vor face parte din Biroul Electoral Judetean Olt, evenimentul desfasurandu-se la Tribunalul Olt.

"Presedintele Tribunalului Olt, in temeiul art.13 alin.2 din Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente, cu modificarile ulterioare, aduce la cunostinta publica urmatoarele:
In data de 30.09.2016, ora 13:00, la sediul Tribunalului Olt, str. Manastirii, nr. 2, sala de sedinte nr. 4, se va efectua tragerea la sorti pentru desemnarea celor 3 judecatori care vor face parte din Biroul Electoral al Circumscriptiei nr. 30 Olt", se precizeaza intr-un comunicat remis de reprezentantii instantei de judecata.

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Eveniment de Olt ]

Contractul cu Rupiah, redus la 10 ani

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:17

Contractul cu Rupiah, redus la 10 ani"Incepand cu data prezentei, art.8, alin.1 din contractul nr. 11272/25.08.2010 privind concesionarea serviciului public de administrare a domeniului public si privat avand ca obiect intretinerea, dezvoltarea si amenajarea parcurilor, a spatiilor verzi, a locurilor de joaca si a fantanilor arteziene din municipiul Slatina, se modifica si va avea urmatorul continut: ,Art.8,alin.1 - Durata pentru care se concesioneaza serviciul public de administrare a domeniului public si privat avand ca obiect intretinerea, dezvoltarea si amenajarea parcurilor, a spatiilor verzi, a locurilor de joaca si a fantanilor arteziene din municipiul Slatina este de 10 (zece) ani.", se precizeaza in proiectul adoptat de consilierii locali.

Documentul mai prevede ca pretul total al prestarii serviciului decontat de catre concedent pe toata perioada derularii contractului va fi stabilit de catre un expert autorizat si va fi supus aprobarii Consiliului Local Slatina. Totodata, a fost adusa si o completare a articolul 21 din contract, fiind introdus un alineat care precizeaza ca

"garantia de buna executie se va constitui din retinerea cuantumului de 5% din valoarea fara TVA a fiecarei lucrari/produse."

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Eveniment de Olt ]

Porti deschise la Politia Olt

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:17

Porti deschise la Politia OltLa activitate sunt asteptati sa participe elevi din unitatile de invatamant slatinene, carora politistii olteni le vor arata tehnica din dotare si le vor oferi materiale promotionale.

Actiunile organizate in cadrul celei de-a XI-a editii a "Saptamanii Prevenirii Criminalitatii" urmaresc sensibilizarea populatiei cu privire la importanta adoptarii unor conduite antivictimale si antiinfractionale. A treia zi a saptamanii este dedicata prevenirii infractiunilor contra patrimoniului. Asadar, miercuri, pe langa Ziua Portilor Deschise de la IPJ Olt, se vor organiza activitati ample de informare a cetatenilor, in zona Fantana Sperantei si pe Esplanada Slatina, cu privire la cauzele generatoare ale infractiunilor contra patrimoniului si modalitati de protejare a bunurilor, prin implicarea a 20 de voluntari. De asemenea, se vor desfasura intalniri cu membrii asociatiilor de proprietari, cu salariati ai unor societati comerciale, cu persoane din mediul rural care locuiesc izolat, in cadrul carora vor fi prezentate sfaturi antivictimizare, precum si modalitatile de contactare a Politiei Olt, in situatii de urgenta.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Oltul, vizitat de peste 2.900 de turisti

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:17

Oltul, vizitat de peste 2.900 de turistiPotrivit statisticienilor olteni, din totalul de 2.933 de persoane care au vizitat judetul, 2.498 au fost cazati in hoteluri, 198 in pensiuni turistice si 206 in pensiuni agroturistice.

De asemenea, conform datelor DRS Olt, innoptarile in structurile de primire turistica in luna iulie a acestui an au inregistrat la randul lor o crestere cu 15,6% fata de cele din luna iulie a anului 2015, respectiv 6.042 persoane fata de 5.225 persoane. In privinta indicelui de utilizare neta a locurilor de cazare, acesta a fost in luna iulie 2016 de 23% pe total structuri de cazare turistica.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Noi proiecte in parteneriatul CJ Olt cu Consiliul General Loiret

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 19:18

Noi proiecte in parteneriatul CJ Olt cu Consiliul General LoiretOaspetii francezi au fost intampinati la Consiliul Judetean de presedintele Marius Oprescu, si vicepresedintii Ioan Ciugulea si Virgil Delureanu, dar si de reprezentantii biroului Dezvoltare Regionala.

"Cred ca prin acest parteneriat se creeaza cadrul unor dezbateri ample, in diverse domenii de activitate - sanatate, educatie, cultura, agricultura si managementul situatiilor de urgenta. Interventiile pe care le-ati avut in cadrul parteneriatului au fost benefice cetatenilor. Interventia in domeniul sanatatii prin dotarea Spitalului Judetean de Urgenta la vremea respectiva a reusit sa ridice actul medical. Intre timp, lucrurile s-au schimbat si am preluat SJU si ne-am implicat in dezvoltarea spitalului. De asemenea, odata cu acest parteneriat a luat fiinta sectia de Limba franceza a Bibliotecii Judetene "Ion Minulescu", de aproximativ 10.000 de volume de carte, dar si casetele video si audio. Schimbul de experiente in domeniul agriculturii, prin Camera Agricola, a dus la cresterea gradului de cunoastere pe domeniile mentionate", a declarat presedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Un nou domeniu pe care se va actiona in parteneriat este cel cultural, prin punerea in scena a unor piese de teatru.

"Suntem foarte fericiti sa ne aflam astazi (n.red. marti, 27 septembrie) la Slatina. Impartasim un numar important de pareri comune. Exista intr-adevar o intreaga istorie a schimburilor intre popoarele noastre; in anul 2007, cand Consiliul General al Loiret a dorit sa se implice in acest ..

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ce primarii primesc bani din fondul de rezerva al CJ

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 19:17

Potrivit proiectului ce va fi supus aprobarii in sedinta de joi a Consiliului Judetean, cele sase primarii care vor primi bani din fondul de rezerva sunt Daneasa, Oboga, Gostavatu, Deveselu, Colonesti si Vladila.

Primaria Daneasa va primi 250.000 lei pentru finalizarea urmatoarelor obiective de investitii: "Drum comunal, renovare camin cultural si infiintare centru social pentru copii in comuna Daneasa, judetul Olt"; " Alimentare cu apa".

Tot 250.000 lei sunt alocati si Primariei Oboga, pentru realizarea obiectivului de investitii "Infiintare retea de canalizare si statie de epurare in satele Oboga de Mijloc, Varnava si Oboga de Sus, comuna Oboga, judetul Olt".

Primaria Deveselu va primi 150.000 lei pentru implementarea unui proiect privind iluminatul public stradal pe drumul militar ce leaga DN 54 Caracal- Corabia de Unitatea Militara 01871.

Primariilor Colonesti si Vladila le sunt alocate cate 100.000 lei. Banii pentru Colonesti sunt destinati realizarii proiectului "Infiintare Targ Saptamanal si Piata Agroalimentara", iar cei alocati Primariei Vladila sunt pentru finalizarea unor investitii, respectiv "Extindere Scoala Generala pentru amenajare sediu primarie" si "Construire piata agroalimentara si amenajare incinta in comuna Vladila, judetul Olt".

Cea mai mica suma, respectiv 50.000 lei, ajunge la Primaria Gostavatu, pentru cofinantarea proiectului "Modernizare drumuri comunale DC75B, DC75E, L=3,779 km, comuna Gostavatu".

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Eveniment de Olt ]

Decizie definitiva. Primarii comunelor Osica de Sus si Sprancenata raman fara mandate

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 16:17

Decizie definitiva. Primarii comunelor Osica de Sus si Sprancenata raman fara mandateMagistratii Tribunalului Olt au respins marti, ca neintemeiate, cererile prin care cei doi solicitau anularea ordinelor de prefect. Decizia instantei este definitiva si irevocabila, ca atare in cele doua comune vor avea loc alegeri.

Mandatele de primari ale lui Cezar Filip si Marin Mihaesteanu au incetat pe 4 august, prin ordin de prefect. In cazul lui Cezar Filip, ordinul a fost emis ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, potrivit careia si primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatele. Primarul comunei Osica de Sus are o condamnare definitiva pentru fals material in inscrisuri oficiale, inselaciune si uz de fals, fapte savarsite in perioada in care ocupa functia de agent agricol in cadrul primariei. In octombrie 2013, acesta a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova. Cezar Filip si-a recunoscut faptele in fata instantei, fiind condamnat de Judecatoria Caracal, in decembrie 2013, la 2 ani de inchisoare cu suspendare, pe un termen de incercare cu o durata de 4 ani. Nefiind contestata, decizia a ramas definitiva.

Marin Mihaesteanu si-a pierdut mandatul de primar al comunei Sprancenata pentru incompatibilitate. In iunie 2013, acesta a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate pentru ca, in perioada 24 mai 2011 - 07 martie 2012, a detinut simultan atat functia de viceprimar al comunei Sprincenata, cat si pe cea de administrator al S.C. SERAGROMAR PREST S.R.L. Marin Mihaesteanu nu a contestat ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Eveniment de Olt ]

Lipsa apei potabile ramane o problema in scolile din Olt

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 23:17

Lipsa apei potabile ramane o problema in scolile din OltSefa invatamantului oltean a precizat in cadrul unei intalniri desfasurate la Consiliul Judetean Olt ca, desi procentul scolilor care au ASF anul acesta este in crestere, sunt unitati de invatamant care nu au obtinut documentul; pentru respectivele cladiri sau structuri de scoala se ia in calcul scoaterea din reteaua scolara.

"Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, avem o crestere cu aproximativ 10 procente a unitatilor de invatamant cu autorizatie de functionare, ajungand la aproape 80% dintre structurile, cladirile in care se desfasoara procesul de invatamant. Mai exista anumite probleme pe care DSP ni le-a adus la cunostinta, cum ar fi lipsa apei potabile - cred ca acest lucru l-ati rezolvat prin instalarea in incinta unitatilor de invatamant a dozatoarelor cu apa - altele se refera la absenta gardului imprejmuitor. Sunt convinsa ca spre sfarsitul anului vom gasi impreuna o cale de dialog si solutii mult mai bune pentru o redimensionare a retelei scolare, astfel incat acele corpuri sau structuri care nu au ASF, dar in care invata foarte putini elevi sau prescolari, sa nu mai fie incluse in reteaua scolara", a explicat Felicia Man, inspectorul sef al ISJ Olt.

Aceasta a adus in discutie si prevederile Legii 248/2015, prin care se acorda tichete sociale, si care a fost modificata astfel incat sa poata beneficia de respectivul tichet mai multi copii.

"Un alt aspect asupra caruia as vrea sa va atrag atentia este cel al Legii 248/2015 privind tichetele sociale pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Batrana gasita decedata intr-o fantana publica

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 23:17

Batrana gasita decedata intr-o fantana publicaPompierii din cadrul Detasamentului Bals au fost solicitati sa intervina la fata locului, insa nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea femeii. "Batrana a fost gasita decedata intr-o fantana publica din comuna Baldovinesti. Pompierii au actionat pentru degajarea cadavrului cu ajutorul accesoriilor din dotare", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Potrivit unor informatii, femeia era cunoscuta cu probleme psihice, si s-ar fi aruncat in fantana dupa ce ar mai fi avut, de-a lungul timpului, si alte tentative de suicid. Cadrele medicale de la Ambulanta Bals ajunse la fata locului au constatat decesul batranei. "In acest caz nu s-au mai efectuat manevre de resuscitare, cadrele medicale de pe ambulanta constatand ca pacienta era deja decedata de cateva ore", a declarat medicul Marian Furtuna, purtatorul de cuvant al Serviciului Judetean de Ambulanta Olt.

Politistii au demarat o ancheta in cauza, in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs tragedia.

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Eveniment de Olt ]

Premiera cinematografica romaneasca la Caracal

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 23:17

Premiera cinematografica romaneasca la CaracalFilmul a deschis sezonul de toamna al premierelor cinematografice romanesti si a avut premiera pe marile ecrane pe 9 septembrie, iar in aceasta saptamana proiectia de gala va avea loc si in municipiul Caracal. "Sieranevada", cea mai asteptata productie romaneasca a anului, va avea premiera la Teatrul National "Stefan Iordache" Caracal, miercuri, 28 septembrie, incepand cu ora 18:00, la eveniment urmand sa participe si regizorul Cristi Puiu.

Pelicula este propunerea Romaniei pentru Premiile Oscar si ii are in distributie pe actorii Mimi Branescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Catalina Moga, Ilona Brezoianu si este al patrulea lungmetraj semnat de Cristi Puiu. "Actiunea din *Sieranevada* are loc la trei zile de la atentatul din redactia hebdomadarului parizian Charlie Hebdo si la patruzeci de zile de la moartea tatalui sau, cand Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmeaza sa isi petreaca ziua de sambata insotit de tanara lui sotie, in sanul familiei, reunite cu ocazia comemorarii celui disparut. Evenimentul, insa, nu se deruleaza conform asteptarilor", este descrierea pe scurt a filmului care va fi difuzat in premiera si la Caracal.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Eveniment de Olt ]

Dezbatere pe tema controlului integrat al poluarii cu nutrienti, la Slatina

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 19:18

Dezbatere pe tema controlului integrat al poluarii cu nutrienti, la SlatinaIntalnirea programata la Slatina a facut parte din campania 2016 a Proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti", prin care in Olt au fost finantate doua investitii finalizate anul trecut, in prezent operationale - platformele comunale de depozitare a gunoiului de grajd de la Farcasele si Traian, impreuna cu echipamentul necesar - incarcatoare frontale, tractoare cu remorca, cisterne vidanja, masini de imprastiat gunoi - si europubele, cu valori de 1,2 si, respectiv, 1,3 milioane de lei. De asemenea, au fost plantate perdele de protectie (25.500 de bucati puieti de salcam) in localitatile Sprancenata si Traian.

Pentru perioada 2016-2022, proiectul dispune de o suma totala de 48 de milioane de euro pentru investitii la nivelul comunitatilor locale pentru reducerea poluarii cu nutrienti, cat si pentru masuri de consolidare a capacitatii institutiilor cu rol in monitorizarea si raportarea calitatii apelor.

"Cred ca este o modalitate pentru a mai aduce niste fonduri pentru localitate. Inteleg ca, la nivelul judetului Olt sunt cateva localitati care beneficiaza de acest proiect - Traian, Farcasele si Sprancenata. Asadar, se poate. Haideti sa-i invatam pe toti colegii ce au de facut si sa-i sprijinim. Din discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii Ministerului Mediului, am inteles ca se acorda sprijin inclusiv pentru redactarea proiectului", a subliniat prefectul de Olt, Silviu Neacsu.

"Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti 2016-2020 este ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trofeul "Corabia de Aur", castigat de Gabriel Cindea din Alba Iulia

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 19:17

Trofeul "Corabia de Aur", castigat de Gabriel Cindea din Alba IuliaPloaia torentiala nu a incurcat planurile organizatorilor, iar la festivitatea de premiere, gala laureatilor si recitalurile desfasurate in cea de-a treia zi a evenimentului cultural artistic, ajuns la cea de-a 43-a editie, publicul prezent in Piata Independentei din Corabia a fost unul numeros.

Festivalul "Corabia de Aur" din acest an a adus pe scena amenajata in centrul orasului de la Dunare concurenti din mai multe zone ale tarii, atat la sectiunea de muzica populara, cat si la sectiunea de muzica usoara. In zilele de 23 si 24 septembrie au evoluat in fata publicului, dar si a juriului, nu mai putin de 24 de concurenti, cate 12 la fiecare sectiune, din judetele Olt, Alba, Neamt, Sibiu, Ialomita, Hunedoara, Cluj, Suceava, Dolj, Gorj, Buzau, Teleorman, dar si din municipiul Bucuresti.

La sectiunea de muzica populara s-au remarcat Constantin Cosmin Herascu din Sibiu - premiul I, Gabriel Gorjanu din Bucuresti - premiul II, Claudia Elena Colniceanu din Buzau - premiul III, Ioana Milculescu din Corabia - premiul de popularitate, Nicoleta Crisante din Farcasele - premiul "Gelu Barabancea", iar la sectiunea de muzica usoara Andreea Claudia Dumitru din Bucuresti - premiul I, Cristian Stefan Prajescu din Roman - premiul II, Stefan Robert Iosifescu din Slobozia - premiul III, Elena Cristiana Petcu din Bucuresti - premiul special si Robert Nicolae Feraru din Bucuresti - premiul "Jean Dasoveanu".

Trofeul festivalului a fost castigat tot de un concurent de la sectiunea de muzica ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Eveniment de Olt ]

Accidente pe drumurile din judet

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 23:18

Accidente pe drumurile din judetPrimul dintre evenimentele rutiere a avut loc joi seara, in jurul orei 20:00, la intersectia din comuna Ganeasa. Doua autoturisme s-au izbit violent, in urma impactului unul dintre ele rasturnandu-se pe carosabil. Trei persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, acestea fiind gasite constiente de paramedicii de pe echipajul SMURD Slatina si cadrele medicale de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt.

Un alt accident, soldat cu doi raniti, a avut loc trei ore mai tarziu pe raza comunei Curtisoara. Din cauza unui cal aflat pe carosabil, doua masini s-au izbit frontal si au ajuns in santurile de pe marginea drumului. Unul dintre cei doi raniti a ramas blocat intre fiarele contorsionate ale autoturismului sau, la fata locului ajungand paramedicii SMURD si descarcerarea Detasamentului de Pompieri Slatina, precum si echipajele Ambulantei Olt. Victima incarcerata a fost scoasa la timp de salvatori si predata echipajului cu medic al SJA Olt. Al treilea eveniment rutier a avut loc in dimineata zilei de vineri, in jurul orei 08:45, pe bulevardul Nicolae Titulescu din Slatina. La iesirea din parcarea supermarketului Kaufland, un autoturism a acrosat o femeie care se deplasa in calitate de pieton.

Toate cele sase persoane ranite au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, starea lor de sanatate fiind stabila. Politistii rutieri s-au deplasat si ei la cele trei accidente de circulatie pentru a face cercetari in vederea stabilirii imprejurarilor in care acestea s-au produs, ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita la Slatina
Anul acesta, activitatile dedicate Unirii de la 1918 si Zilei Nationale a Romaniei s-au desfasurat ...
Cum s-a transformat raul Olt in lacul lebedelor: explicatia specialistilor
Sunt aproape 10 ani de cand, iarna de iarna, raul Olt devine pe negandite punct de atractie pentru ...
Impuscat la vanatoare
Victima a fost impuscata de un coleg de vanatoare, caruia i s-a descarcat accidental arma. Potrivit ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor