Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.279 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cei mai multi liceeni olteni, experimentati la proba de competente digitale

Marti, 28 Iunie 2016, ora 19:18

Cei mai multi liceeni olteni, experimentati la proba de competente digitale"Rezultatele obtinute de candidatii inscrisi la proba D) de evaluare a competentelor digitale, in judetul Olt, sunt urmatoarele: dintr-un total de 2.527 elevi prezenti, 26 nu au obtinut niciun calificativ, 383 de elevi au obtinut calificativul incepator, 649 mediu, 586 avansat si 793 au obtinut calificativul experimentat. Un numar de 90 de candidati nu s-au prezentat la proba", a precizat Mirela Paraschiv.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mircea Ungureanu si primarul de la Valea Mare, sub control judiciar

Marti, 28 Iunie 2016, ora 19:18

Mircea Ungureanu si primarul de la Valea Mare, sub control judiciarAfaceristul Mircea Ungureanu si George Daniel Iancu, primarul ales dar inca neinvestit al comunei Valea Mare, au primit masuri preventive mult mai blande. Prin decizie a Curtii de Apel Bucuresti, Ungureanu a scapat de arestul preventiv iar Iancu de arestul la domiciliu, ambii fiind pusi sub control judiciar.

Cei doi au fost retinuti pe 16 iunie, alaturi de alte 8 persoane, in urma unor perchezitii efectuate de politistii bucuresteni intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si consultanta. Pe 17 iunie, toti cei retinuti au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

In cazul lui Mircea Ungureanu instanta a decis arestarea preventiva, iar George Daniel Iancu a fost plasat sub masura arestului la domiciliu. Ambii inculpati au contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Bucuresti. Contestatiile au fost judecate luni, insa Ungureanu si-a mai petrecut inca o seara la "beciul domnesc", pentru ca instanta a ramas in pronuntare. Marti, Curtea de Apel Bucuresti a dat sentinta, admitand contestatiile celor doi si inlocuind masurile preventive initiale cu cea a controlului judiciar.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, Ungureanu si Iancu sunt acuzati ca, impreuna cu celelalte opt persoane din dosar, ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de lei bugetului de stat.

"Din cercetari a reiesit ca cei in cauza ar fi creat un mecanism de ...

Actualitate / stiri Actualitate161 vizite[ Eveniment de Olt ]

Aproape 900.000 de cereri in campania SAPS 2016

Marti, 28 Iunie 2016, ora 19:18

De asemenea, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca suma totala autorizata la plata pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) si Buget National), pentru plata regulara aferenta Campaniei 2015 este de 1,253 miliarde de euro, pentru un numar de 798.903 beneficiari. "Din data de 23 iunie 2016 a inceput procesarea in vederea autorizarii la plata a fermierilor cu cerere unica de plata in campania 2015, fermieri care au facut obiectul controalelor pe teren (clasic, teledetectie, ecoconditionalitate) pe campania antementionata", au precizat reprezentantii APIA.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Confesiuni cromatice" la Galeria Artis Slatina

Marti, 28 Iunie 2016, ora 19:18

"Confesiuni cromatice" la Galeria Artis SlatinaEvenimentul cultural are loc la Galeria Artis din Slatina a Muzeului Judetean Olt, iubitorii de arta putand vedea lucrarile artistului pana pe data de 20 iulie 2016. Radu Bercea este nascut la 23 august 1939 in Cuciuru Mare - Cernauti Bucovina, iar acum este stabilit in localitatea suceveana Gura Humorului.

Absolvent al Scolii de Arte Plastice si Decorative "Octav Bancila" din Iasi, pana acum artistul plastic a avut peste 200 de expozitii personale si de grup organizate in tara si in strainatate. De-a lungul anilor, Radu Bercea a fost declarat cetatean de onoare al orasului Rio Negro - Statul Parana - Brazilia, orasului Port Marly - Paris - Franta, Ostrita - regiunea Cernauti - Ucraina si orasului Gura Humorului - judetul Suceava - Romania.

Potrivit lui Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt, cu prilejul vernisajului va fi prezentat publicului slatinean si volumul memorialistic "In coltii fiarei", semnat de Nicolae Ianasi, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici Mehedinti, o lucrare ce descrie calvarul prin care a trecut autorul in perioada detentiei sale (1958-1964) in inchisorile comuniste.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Transportul de persoane, verificat de politisti

Luni, 27 Iunie 2016, ora 23:20

Transportul de persoane, verificat de politistiRutieristii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt au controlat orice autovehicul cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri, destinat transportului de persoane. In principal, oamenii legii au actionat la intrarile si iesirile din localitatile urbane, insa au fost facute verificari si pe drumurile publice care tranziteaza localitatile rurale.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Rutier al Politiei Olt, au fost controlate 82 de autovehicule si aplicate un numar total de 70 de sanctiuni contraventionale - 64 dintre acestea soferilor care au incalcat legislatia rutiera si sase la transportul public de persoane. Majoritatea amenzilor au fost aplicate conducatorilor auto prinsi pe picior gresit la intrarile si iesirile municipiilor Slatina si Caracal. In privinta ultimei situatii, politistii rutieri au constatat ca in microbuzele si autocarele verificate se aflau mai multi calatori fata de numarul acceptat, mentionat in certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

De asemenea, in cadrul actiunii oamenii legii au retinut si permisul de conducere al unui sofer prins la volanul unui autovehicul de transport marfa sub influenta bauturilor alcoolice.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Eveniment de Olt ]

Peste 300 de absenti la prima proba din cadrul Evaluarii Nationale

Luni, 27 Iunie 2016, ora 23:20

Peste 300 de absenti la prima proba din cadrul Evaluarii NationalePrincipalele subiecte pe care au trebuit sa le rezolve elevii au fost reprezentate de o poezie a lui Baconski si o naratiune despre o zona turistica. Pe baza poeziei "Salcamii", elevii au trebuit sa gaseasca sinonime ale unor cuvinte indicate, sa explice rolul cratimei, sa transcrie un epitet si o repetitie din text, dar si sa prezinte in 30-50 de cuvinte semnificatia unor versuri date. Tot in cadrul primului subiect, elevii au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa se motiveze apartenenta la genul liric a textului mentionat.

La subiectul al doilea, elevii au avut de raspuns la o serie de cerinte pe baza textului "Gradina pierduta a Edenului: locul in care ajungi doar cu elicopterul", de Andreea Marinas. Tot in cadrul subiectului II, elevii au avut de redactat o naratiune de 150-200 de cuvinte, in care sa prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zona turistica.

La prima proba de Evaluare Nationala, la nivelul judetului s-au prezentat 2.928 de elevi dintr-un total de 3.176 de elevi inscrisi. Evaluarea continua miercuri, cu proba la disciplina Matematica.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Eveniment de Olt ]

Consilierii locali din Studina sfideaza Prefectura

Luni, 27 Iunie 2016, ora 23:17

Potrivit calendarului stabilit de Prefectura Olt, in perioada 22 - 25 iunie ar fi trebuit sa se constituie consiliile locale in toate cele 112 localitati ale judetului. In Bals si Studina insa, din cauza absentei unei parti a alesilor locali, sedintele de constituire nu au putut avea loc, reprezentantii Prefecturii fiind nevoiti sa reprogrameze sedintele.

La Bals, de la prima convocare, stabilita pentru 25 iunie, au lipsit consilierii PSD, motivul vehiculat pe surse fiind esecul negocierilor cu PMP. In absenta unei majoritati care sa le asigure posibilitatea de a-si impune viceprimarul, alesii PSD au preferat sa absenteze. Urmatoarea incercare de constituire a CL Bals va avea loc azi, de la ora 15.00.

O situatie aparte este la Studina, unde pana acum au avut loc doua tentative esuate de constituire a Consiliului Local. Din cele 11 mandate, PNL detine 5, PSD - 2, PMP - 1, PRM - 1, ALDE - 1, UNPR - 1.

"E vorba de consilierii de la PSD, UNPR si ALDE, care nu vor sa se prezinte. Nu au venit nici la prima sedinta, nu au venit nici la cea de-a doua, care ar fi trebuit sa aiba loc azi (n.r luni). E o totala lipsa de respect fata de Prefectura, dar si fata de oamenii care i-au votat. Probabil vor veni pana la urma la cea de-a treia convocare, de teama sa nu-si piarda mandatele", a spus Marian Vasile, primarul reales al comunei Studina.

Urmatoarea incercare de constituire a CL Studina va avea loc joi, de la ora 11.00. In cazul in care nici de aceasta data nu se vor prezenta, cei ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Se schimba structura anului scolar

Luni, 27 Iunie 2016, ora 19:17

Ministerul Educatiei Nationale a lansat in dezbatere publica proiectul de ordin de ministru privind structura anului scolar 2016-2017. Principala modificare este legata de programul "Scoala Altfel", care ar urma sa fie extins.

Cea mai importanta noutate este extinderea programului national "Scoala altfel" la o durata de 8 zile, in doua etape distincte: la inceputul anului scolar (12-14 septembrie) si in interiorul anului scolar, pe durata a 5 zile consecutive, la alegerea unitatilor de invatamant, explica reprezentantii MENCS. Prima etapa (12-14 septembrie 2016) este destinata acomodarii elevilor si a profesorilor cu programul scolar si cu procesul de predare-invatare. A doua etapa presupune alocarea a 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar, in urma unei planificari ce ramane la decizia scolilor. Astfel, in functie de ciclurile de invatamant scolarizate, unitatile de invatamant pot opta pentru unul dintre urmatoarele segmente: 21 noiembrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 si 15 mai - 9 iunie 2017 (invatamantul prescolar si primar), respectiv 17 octombrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 si 15 mai - 9 iunie 2017 (invatamantul gimnazial, liceal, profesional si postliceal).

Metodologia de organizare si desfasurare a programului "Scoala altfel" va fi elaborata de Ministerul Educatiei si aprobata separat, prin ordin de ministru, dupa ce in prealabil va fi supusa dezbaterii publice. Obiectivul major al documentului este acela de a ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Eveniment de Olt ]

Parcul Industrial Slatina ramane fara director, dupa demisia lui Ciprian Chitoiu

Luni, 27 Iunie 2016, ora 19:17

Parcul Industrial Slatina ramane fara director, dupa demisia lui Ciprian ChitoiuPrimaria municipiului Slatina anunta ca, incepand cu data de 27 iunie, postul de director general al Parcului Industrial Slatina a devenit vacant in urma demisiei lui Ciprian Mihai Chitoiu, aprobata la aceeasi data de edilul Emil Mot.

"Ocupantul anterior al postului mentionat a invocat motive personale in documentul demisiei. In perioada imediat urmatoare va fi numita o persoana care sa exercite cu caracter interimar atributiile functiei de director general al Parcului Industrial Slatina. Parcul Industrial Slatina este administrat de SC Slatina Industrial Parc SA, unde actionar majoritar este Consiliul Local Slatina", se arata intr-un comunicat de presa al administratiei locale.

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pompierii profesionisti in concurs

Luni, 27 Iunie 2016, ora 19:17

Pompierii profesionisti in concursEchipajele de pompieri participante isi vor demonstra abilitatile la urmatoarele probe: scara de fereastra, pista cu obstacole pe 100 de metri, stafeta 4 x 100 de metri si realizarea dispozitivului de interventie la motopompa. Concursul va avea loc cu incepere de la ora 08:00, la sediul ISU Olt, unde va avea loc prima proba de concurs (n.red. - scara de fereastra) si va continua, de la ora 09:00, la Stadionul "1 Mai" din Slatina.

Potrivit reprezentantilor ISU Olt, obiectivul fundamental al concursurilor este dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor specifice, necesare indeplinirii actiunilor de interventie in situatii de urgenta.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trofeul festivalului "Calusul Romanesc" de la Caracal, castigat de ansamblul din Cezieni

Luni, 27 Iunie 2016, ora 19:16

Trofeul festivalului "Calusul Romanesc" de la Caracal, castigat de ansamblul din CezieniDupa parada portului popular de vineri, desfasurata pe traseul bulevardul Antonius Caracalla - Platoul Administrativ, pe scena Teatrului de Vara din Caracal au evoluat in concurs Ansamblul coregrafic demonstrativ "Dance Voyage" ("Calatorie Dansanta") din Kostroma - Rusia, Grupul de dansuri populare "Folk Alb" din Tirana - Albania, Ansamblul de dansuri populare "Trandafir de la Moldova" din Husi - Vaslui, "Lugojana" din Lugoj - Timis, "Mugurelul" din Campia Turzii - Cluj, "Romula Malva" din Resca - Olt, ansamblul folcloric din Gradinile si Stoenesti - Olt, "Alunelul" din Pielesti - Dolj, "Romanati" din Caracal - Olt, Ansamblul folcloric al Casei Studentilor din Pitesti - Arges, precum si formatiile de calusari din localitatile Rasinari - Sibiu, Giurcita - Dolj, Hlipceni - Botosani, Costesti - Arges, Dumitrita-Budacu de Sus- Bistrita Nasaud, Salistea - Alba, Caracal, Craciunei, Oporelu, Optasi Magura, Sarbii Magura, Cezieni si Ansamblul de calusari din Soparlita, Osica de Jos, Dobrun si Farcasele- Olt.

In afara de trofeele si diplomele acordate tuturor participantilor pentru promovarea traditiilor populare locale, au fost acordate premii celor mai bune ansambluri si formatii de calusari si caluseri din Olt si din tara. Trofeul festivalului "Calusul Romanesc" de la Caracal din acest an a fost castigat de ansamblul de calusari "Ghiocelul" din comuna olteana Cezieni. S-au mai acordat premii la sectiunea Obicei Calusaresc, Elaborare Scenica, precum si alte distinctii speciale. ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Eveniment de Olt ]

O eleva de gimnaziu si o liceana, eliminate din examene pentru tentativa de frauda

Luni, 27 Iunie 2016, ora 16:16

O eleva de gimnaziu si o liceana, eliminate din examene pentru tentativa de fraudaAmbele eleve au fost prinse avand telefonul asupra lor, eleva de gimnaziu alegandu-se cu nota 1, pe langa eliminare.

Pentru eleva de liceu, tentativa de frauda are consecinte mai grave, metodologia prevazand interdictia de a sustine urmatoarele doua sesiuni ale examenului de sfarsit de ciclu.

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Olt

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 23:18

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00 - 08:30 Schitu: PTA 1 Moara Greci, PTA 3 Greci SMA, PTA 2 Greci Biserica, PTA Lisa, PTA 1 Schitu Sfat, PTA 2 Schitu Brutarie, PTA 1 Catane, PTA Spital Greci (tert), PTA Mimodi SRL Catane (tert)

10:00 - 14:00 Balteni: PTA 2 SMA Balteni

14:00 - 18:00 Balteni: PTA 5 Moara Balteni

10:00 - 18:00 Poboru: PTA 2 Poboru.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Calusarii din Valcele, castigatori ai marelui premiu "Calusul Romanesc"

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 23:18

Calusarii din Valcele, castigatori ai marelui premiu "Calusul Romanesc"In perioada 22-24 iunie 2016, Slatina s-a transformat in capitala calusului romanesc, in fata unui public numeros evoluand copii si tinerii talentati din judetele Alba, Arges, Bihor, Botosani, Bistrita Nasaud, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Maramures, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui si Valcea, dar si din cele peste 50 de localitati ale judetului Olt. Nici la aceasta editie nu a lipsit invitatul de onoare, munca depusa de membrii Ansamblului de dans popular "Speranta" din Chisinau, Republica Moldova, fiind intens aplaudata de spectatori.

Concursul National al Copiilor "Calusul Romanesc" s-a desfasurat pe scena amenajata in aer liber pe esplanada din fata Casei de Cultura a Sindicatelor Slatina. Organizatorii au decis ca majoratul evenimentului cultural artistic sa il serbeze cu o premiera, in urma paradei portului popular romanesc pe esplanada peste 300 de dansatori jucand calusul in sincron. De asemenea, majoritatea participantilor au fost implicati,pe perioada concursului, in spectacolele pe care le-au sustinut la Fantana Sperantei, Piata Zahana, Piata Steaua si Caminul pentru batrani din Slatina.

Misiunea juriului, in fruntea caruia s-a aflat Felicia Man, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Olt, a fost una dificila, insa membrii acestuia au stabilit ca la final toti concurentii sa castige premii datorita performantelor pe care le-au avut pe scena. Spre exemplu, toate formatiile de calus prezente la acest concurs, fie ca a ..

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

A inceput Evaluarea Nationala

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 19:17

A inceput Evaluarea NationalaA doua proba din examen, proba scrisa la Matematica, ultima din cadrul acestui examen, se va desfasura miercuri, 29 iunie. Afisarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, pana la ora 16:00. Eventualele contestatii pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 5 iulie.

Pentru prima data in procesul de evaluare a lucrarilor elaborate de candidatii care sustin EN VIII, comisia nationala de examen a decis ca acestea sa fie corectate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele.

In vederea semnalarii eventualelor disfunctionalitati aparute in derularea acestui examen, Ministerul Educatiei pune la dispozitia publicului, incepand de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800.801.100 (numar de telefon apelabil gratuit). Linia telefonica 0800.801.100 va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii probelor, intre orele 08:00-17:00. De asemenea, poate fi utilizata in acelasi scop si adresa de email examene@edu.gov.ro.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Eveniment de Olt ]

Drapelul National, sarbatorit la Slatina

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 19:17

Drapelul National, sarbatorit la SlatinaCeremonia publica de inaltare a steagului Romaniei a fost organizata de reprezentantii Prefecturii Olt, in colaborare cu Primaria municipiului Slatina si Garnizoana Slatina. In deschiderea manifestarii, prefectul de Olt Silviu Neacsu a rostit o scurta alocutiune cu privire la insemnatatea Zilei Drapelului National, moment urmat de o slujba oficiata de un sobor de preoti.

Alaturi de reprezentantul Guvernului in teritoriu au fost prezenti, din noua calitate pe care o au, Marius Oprescu, presedintele Consiliului Judetean Olt, Emil Mot, primarul Slatinei, si cei doi viceprimari, Gigi Valceleanu si Claudiu Stancioiu. Totodata, au mai luat parte la eveniment reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, ai unor institutii deconcentrate din judet, precum si zeci de slatineni.Apoi, oficialitatile judetene si locale au primit si sarutat drapelul national care a fost arborat pe catargul din fata Prefecturii pe fondul intonarii imnului de stat al Romaniei de catre membrii Fanfarei de estrada "Lyra Band" din Slatina, langa drapelul NATO si cel al Uniunii Europene.

Manifestarile dedicate Zilei Drapelului National s-au incheiat cu defilarea garzii de onoare, alcatuita din pompieri si jandarmi, si prezentarea onorului in fata autoritatilor.

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Eveniment de Olt ]

Inspectorii ANAF, peste 100 de controale in luna mai

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 19:17

Inspectorii ANAF, peste 100 de controale in luna maiActiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii indeplinirii obligatiilor fiscale de catre contribuabili, precum si prevenirea, descoperirea si combaterea actelor si faptelor care au ca efect evaziunea fiscala.

"Urmare actiunilor de inspectie fiscala efectuate in perioada mentionata au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare in valoare totala de 1.294.670 lei. Totodata la contribuabilii supusi inspectiei fiscale a fost diminuata pierderea fiscala cu suma de 133.335 lei. Ca urmare a inspectiilor efectuate s-a inaintat organelor de cercetare penala 1 plangere penala pentru un prejudiciu in valoare de 106.161 lei, iar pentru deficientele constatate au fost aplicate 19 amenzi contraventionale in valoare de 27.300 lei. De asemenea, in luna mai 2016, au fost efectuate verificari pentru solutionarea unui numar de 28 deconturi negative de TVA cu optiune de rambursare, in suma de 3.556.627 lei, suma respinsa la rambursare fiind de 219.586 lei", a precizat Mihaela Marinescu, purtatorul de cuvant al ANAF.

Potrivit reprezentantilor institutiei, domeniile de activitate cu risc ridicat de evaziune fiscala prin prisma rezultatelor activitatii de inspectie fiscala pentru luna mai sunt cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plante leguminoase si a plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase; activitati de consultanta pentru afaceri si ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Eveniment de Olt ]

Marius Oprescu, noul presedinte al CJ Olt. Delureanu si Ciugulea, vicepresedinti

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 19:17

Marius Oprescu, noul presedinte al CJ Olt. Delureanu si Ciugulea, vicepresedintiVineri a fost constituit noul Consiliu Judetean, format din 19 reprezentanti PSD, 9 de la PNL, 3 de la ALDE si 2 de la UNPR. Dupa validarea mandatelor si depunerea juramantului de catre consilieri, s-a decis prin vot secret noul presedinte al Consiliului Judetean. Din partea PSD a fost propus Marius Oprescu, care a obtinut 23 de voturi, iar din partea PNL - Ion Moisescu, votat de 10 consilieri. Pentru cele doua posturi de vicepresedinti CJ, din partea PSD+ALDE au fost propusi Virgil Delureanu (PSD) si Ioan Ciugulea (ALDE), iar din partea PNL - George Ciucu si Viorel Dumitrescu.

Virgil Delureanu a obtinut 24 de voturi, Ioan Ciugulea - 23 de voturi, George Ciucu - 10 voturi, Viorel Dumitrescu - 9 voturi.

Componenta Consiliului Judetean

PSD - Marius Oprescu, Virgil Delureanu, Cornelia Sulger, Victor Vatamanu, Dorin-Teodor Postelnicu, Ioan Nedelea, Ion-Catalin Grecu, Ion-Lucian Bondrescu, Dragos-Nicolae Draghicescu, Cristian Butnariu, Mariana Matei, Ionel-Cristian Gheorghe, Adrian Iordache, Ilie Irimia, Nicolae Vitan, Valeria Galan, Ion-Adrian Barbulete, Iulia-Daniela Dima, Constantin Popescu.

PNL - Siminica Mirea, Ion Moisescu, Viorel Dumitrescu, George Ciucu, Florea Niculae, Gabriel Florin Nicolescu, Marian Radu, Virgil Panduru, Bogdan Crusoveanu.

ALDE- Ioan Ciugulea, Gherghina Ionita, Lucian Nitu.

UNPR - Jenel Copilau, Pavel Belinski.

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mircea Ungureanu, inca un weekend la "beciul domnesc". Contestatia se judeca luni

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 19:16

Mircea Ungureanu, inca un weekend la "beciul domnesc". Contestatia se judeca luniMircea Ungureanu si George Daniel Iancu au fost retinuti pe 16 iunie, alaturi de alte 8 persoane, in urma unor perchezitii efectuate de politistii bucuresteni intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si consultanta. Pe 17 iunie, toti cei retinuti au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

In cazul lui Tunc Tunahan, Ungureanu Mircea, Falceanu Octavian, Chiriac Marioara, Alexandrescu Robert, Pascu Razvan si Dima Romulus instanta a decis arestarea preventiva, iar Ungureanu Sorin, Iancu George Daniel si Vladan Iulian au fost plasati sub masura arestului la domiciliu. Decizia Tribunalului Bucuresti a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, contestatiile urmand sa se judece luni.

Cei zece sunt acuzati ca ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de lei bugetului de stat.

"Din cercetari a reiesit ca cei in cauza ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si consultanta, urmarind sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile si deducerea frauduloasa a taxei pe valoare adaugata", se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane.

Actualitate / stiri Actualitate230 vizite[ Eveniment de Olt ]

Premiera la "Calusul Romanesc" de la Slatina

Joi, 23 Iunie 2016, ora 23:19

Premiera la "Calusul Romanesc" de la SlatinaCea de-a XVIII-a editie a Concursului National al Copiilor "Calusul Romanesc" de la Slatina a inceput miercuri, festivitatea de premiera si gala laureatilor urmand a avea loc vineri seara, dupa ora 18:00.

Dupa spectacolele demonstrative care au avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean si Consiliul Judetean Olt, "Calusul Romanesc" a continuat miercuri dupa-amiaza cu traditionala parada a portului popular romanesc, desfasurata pe traseul Mac Auto (strada Tunari) - bulevardul A.I. Cuza, Magazinul Winmarkt (Oltul) - Esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor. Frumos imbracati in costume din regiunea tarii pe care o reprezinta, participantii au mers in parada, care a fost deschisa de cai si calesti trase de cai, dar si de cetele de calusari din Olt. Ajunsi pe esplanada, peste 300 de dansatori din judet au jucat calusul in sincron, aceasta fiind marea surpriza pregatita in acest an pentru slatineni, dar si invitati, de profesorul Ilie Braileanu, directorul Palatului Copiilor "Adrian Baran" Slatina, organizatorul concursului. A fost o premiera la editia "Calusul Romanesc", insa reprezentantul institutiei de invatamant nu vrea sa se opreasca aici si si-ar dori ca la Slatina sa aiba loc o demonstratie de calus cu mult mai multi calusari, care sa intre in Cartea Recordurilor.

"Cu sinceritate va spun ca nu a fost atat de greu sa pregatesc acest dans din deschiderea concursului de calus. Am avut colaboratori deosebiti, instructorii coregrafi, sunt niste copii foarte bine pregatiti. ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Inspectorii de munca, in control pe perioada caniculei

Joi, 23 Iunie 2016, ora 23:19

Inspectorii de munca, in control pe perioada caniculeiCa urmare a avertizarilor emise de Administratia Nationala de Meteorologie referitoare la temperaturile ce vor fi atinse in zilele urmatoare, in care disconfortul termic va fi accentuat iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, ITM Olt va controla respectarea prevederilor OUG nr.99/2000 privind masurile ce trebuie aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca.

"In perioada 21-24 iunie se vor desfasura actiuni de verificare si control pe aceasta tema, in mod special la angajatorii care isi desfasoara activitatea in spatii deschise. Reamintim angajatorilor ca sunt obligati sa asigure conditii minime pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor, precum reducerea intensitatii si a ritmului activitatilor fizice; asigurarea ventilatiei la locurile de munca; alternarea efortului dinamic cu cel static; alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite; asigurarea apei minerale, cate 2-4 litri de persoana pe schimb; asigurarea echipamentului individual de protectie; asigurarea de dusuri", a precizat Cristian Ungureanu, inspectorul sef al ITM Olt.

Pentru prevenirea unor imbolnaviri profesionale determinate de lucrul in conditii de temperaturi extreme, angajatorul trebuie sa ia urmatoarele masuri: sa asigure examenul medical la angajare si controlul medical periodic; sa asigure primul ajutor si transportul la cea mai apropiata unitate sanitara a persoanelor afectate; ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Olt, vineri si sambata

Joi, 23 Iunie 2016, ora 23:19

De intreruperi vor fi afectati atat cpnsumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00 - 08:30, 15:00 - 16:00 Valea Mare: PTA 1 Turia, PTA 2 Turia, PTA 3 Turia, PTA Laculete, PTA 1 Barca, PTA 2 Barca, PTA CAP Valea Mare, PTA 2 Valea Mare, PTA 1 Valea Mare, PTA CFR Recea (tert);

08:30 - 15:30 Valea Mare: PTA 2 Barca;

12:30 - 16:00 Gradinari: PTA 2 Satul Nou;

08:00-16:00 Caracal: PTA 41, PTAb Salcamului, PTAb Marasti, PTAb Macesului, PTA Alim Auto (tert);

10:30 - 18:00 Draganesti: PTA 20 Draganesti.

Intreruperi in alimentarea cu energie electrica vor fi si sambata, in orasul Bals, intre orele 10:00 - 13:00 , in PTCZ 2 Blocuri Bals, PTCZ 3 Blocuri Bals.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Codul galben de canicula, prelungit in Olt

Joi, 23 Iunie 2016, ora 23:19

Codul galben de canicula, prelungit in OltPe langa judetul Olt, temperaturi caniculare se vor mai inregistra si in alte zece judete ale tarii. "In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, sudul Olteniei si al Munteniei si pe arii restranse in celelalte regiuni, vremea se va mentine caniculara. Se vor inregistra temperaturi maxime frecvent in jur de 35 de grade, iar noaptea vor fi valori minime ce nu vor scadea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati", se precizeaza pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Noua avertizare cod galben de canicula a fost transmisa si pompierilor olteni, care au trimis-o Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta Olt din cele 112 localitati ale judetului si institutiilor care fac parte din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt, pentru a lua masurile ce se impun - este necesara activarea punctelor de prim ajutor la nivelul municipiilor si oraselor si informarea populatiei din toate localitatile pana la expirarea codului de canicula.

Pe intreaga perioada de canicula, la sediile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Slatina, Caracal si Scornicesti vor functiona puncte de prim ajutor si distribuire a apei potabile. In municipiul Slatina punctele de prim ajutor sunt in zona Fantana Sperantei si zona Zahana, iar punctele de distribuire a apei la sediile ISU, Prefecturii si Consiliului Judetean Olt. In Caracal, punctele de prim ajutor si distribuire a ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Emil Mot, noul primar al Slatinei, a depus juramantul

Joi, 23 Iunie 2016, ora 19:16

Emil Mot, noul primar al Slatinei, a depus juramantulPrimaria Slatina are oficial, de joi, o noua conducere. Social democratul Emil Mot, primarul ales al municipiului resedinta de judet, a depus juramantul, dupa constituirea Consiliului Local viceprimari fiind desemnati prin vot Claudiu Stancioiu si Gigi Vilceleanu, ambii de la PSD.

Sedinta de constituire a Consiliului Local a fost condusa conform legii de un prezidiu format din cel mai varstnic consilier, Eufrosina Bratoi, si cei mai tineri alesi, Alexandru Berechet si Mihai Carloganu.

Dupa constituirea Consiliului Local, format din 11 reprezentanti PSD, 7 de la PNL si 3 de la ALDE, presedintele Judecatoriei Slatina a citit hotararea prin care a fost validat mandatul de primar al lui Emil Mot, noul edil al Slatinei depunand juramantul. Apoi, prin vot secret au fost desemnati noii viceprimari. Din partea PSD au fost propusi Claudiu Stancioiu si Gigi Vilceleanu, iar din partea PNL a fost propus profesorul Victor Iacobescu. In urma votului, viceprimari au fost desemnati cei doi reprezentanti PSD. Claudiu Stancioiu a obtinut 15 voturi, Gigi Vilceleanu - 14 voturi, iar Victor Iacobescu - 6 voturi. Cum unul dintre consilierii PNL a lipsit la sedinta de azi, iar PSD si ALDE au impreuna 14 voturi, Claudiu Stancioiu a fost votat si de unul din consilierii PNL.

Prezent la ceremonie, prefectul Siviu Neacsu i-a felicitat pe noii alesi si le-a cerut sa aiba initiative personale.

"Va felicit pe toti cei care ati dobandit mandatele de alesi locali. In acelasi timp, vreau sa va spun ca ...

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Sarbatoare Iilor" din Cezieni, la cea de-a 32-a editie

Joi, 23 Iunie 2016, ora 19:16

"Sarbatoare Iilor" din Cezieni, la cea de-a 32-a editieEste o sarbatoare cu traditie, pe stadionul din localitate desfasurandu-se o si o hora a satului. Potrivit lui Danut Gusatu, primarul comunei Cezieni, in "Hora iilor" sunt asteptate sa se prinda peste 400 de persoane imbracate in aceasta componenta esentiala a costumului traditional romanesc.

Ziua de duminica incepe cu jurizarea celor aproximativ 100 de ii noi, cusute de femei de la ultima editie a sarbatorii si pana in prezent, evenimentul avand loc la Caminul Cultural din localitate, cu incepere de la ora 14:00. Deschiderea oficiala a sarbatorii are loc pe stadionul comunal de la ora 16:00, unde pe scena vor sustine spectacole Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" din Cezieni, Ansamblul Folcloric "Mugurelul" din Campia Turzii - Cluj, dar si dansatorii si solistii vocali ai Ansamblului Profesionist "Doina Oltului" din Slatina. In recital vor fi indragitii interpreti de muzica populara Valentin Sanfira si Matilda Pascal Cojocarita. "Sarbatoarea Iilor" se va incheia cu acordarea premiilor pentru cele mai frumoase ii, momentul urmand a avea loc dupa ora 20:00.

Odata cu acest eveniment cultural, pe 26 iunie are loc si ziua localitatii, cu aceasta ocazie pe stadion fiind amenajate atat spatii pentru comerciantii de mici si bere, cat si locuri de joaca pentru copii.

Actualitate / stiri Actualitate96 vizite[ Eveniment de Olt ]

Numiri surpriza in invatamantul oltean

Joi, 23 Iunie 2016, ora 11:44

Numiri surpriza in invatamantul olteanNumiri surpriza in invatamantul oltean. Nominalizarile facute de PSD pentru cele trei functii vacante din Olt nu au fost acceptate de Ministerul Educatiei.

Marius Balasa este de azi noul director al Casei Corpului Didactic, iar cele doua posturi de inspectori scolari generali adjuncti au fost preluate de Victor Iacobescu si Carolina Guraliuc. Informatia a fost confirmata de Marius Balasa, care a precizat ca ordinul de numire in functie a fost semnat ieri de ministrul Educatiei.

Postul de director al Casei Corpului Didactic a fost ocupat pana acum prin detasare de Victor Tita, iar cele doua functii de adjuncti ai ISJ Olt au fost detinute, tot prin detasare, de Steluta Dan si Liviu Culcescu.

In perioada 19 mai - 10 iunie, Ministerul Educatiei a organizat concurs pentru ocuparea celor trei posturi. Pentru cele de adjuncti ai ISJ s-au inscris Steluta Dan si Liviu Culcescu, iar pentru cel de director al CCD s-a inscris Alexandru Bascoveanu, directorul scolii George Poboran, Victor Tita nedepunandu-si dosarul pentru ca se pare ca nu indeplinea una dintre conditii. Cei trei inscrisi nu au reusit sa treaca de examen, posturile ramanand in continuare vacante.

Pentru cele doua functii de inspectori scolari generali adjuncti, PSD ii nominalizase pe Gabriela Serban si Adrian Barbulete, iar pentru director CCD pe Carolina Guraliuc.

Actualitate / stiri Actualitate236 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cetele de calusari si caiuti au colindat institutiile din Slatina

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 23:20

Cetele de calusari si caiuti au colindat institutiile din SlatinaInca de la primele ore ale diminetii, calusarii, caiutii, dansatorii mai multor ansambluri folclorice din Olt si din alte judete ale tarii, precum si copiii de la Ansamblul de dans popular "Speranta" din Chisinau - Republica Moldova au plecat cu jocul si voia buna prin Slatina. Primul sediu colindat a fost cel al Inspectoratului Scolar Judetean Olt, unde micutii au fost intampinati de inspectorul scolar general Felicia Man, inspectorul scolar adjunct Liviu Culcescu si inspectorii scolari din cadrul institutiei.

Dupa cuvantul de deschidere adresat de profesorul Ilie Braileanu, directorul Palatului Copiilor "Adrian Baran" Slatina, rand pe rand, in curtea ISJ Olt au evoluat cu scurte momente artistice Fanfara "Gabriel Chaborsky" din Ramnicu Valcea, Ansamblul de cantece si dansuri "Mugurelul-Margineanca" din Dorohoi, Ansamblul folcloric "Hora Timisului" din Timisoara, Ansamblul folcloric "Floare de Colt" din Galda de Jos, Ansamblul folcloric "Mugurelul" din Sighetu Marmatiei, Formatia de caiuti "Datina" din Zvoristea, Formatia de calusari "Tigrii Carpatilor" din Lunca Corbului, Ansamblul folcloric de dansuri populare "Rapsodia Prahovei" din Ploiesti, Formatia de cauiti "Caiutii albastri" din Hlipiceni, Ansamblul folcloric "Cununita" din Madaras, Ansamblul folcloric "Trandafir de la Moldova" din Husi, Ansamblul folcloric "Cibinul" din Sibiu, Ansamblul de dans popular "Speranta" din Chisinau si Formatia de calusari "Randunica" din Valcele.

Frumos imbracati in costume populare ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Olt

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 23:20

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00 - 08:30, 15:00 - 16:00Slatina: PTA Tranchin (tert), PTAB Agricultorului (tert), PTCZ Siloz (tert), PTAB CEF SC Olt Piess (tert), PC CEF SC Olt Piess (tert), PTA Herghelie Slatina

08:00 - 08:30, 15:00 - 16:00 Brebeni: PTA Depozit MFA (tert)

08:00 - 16:00 Valea Mare: PTA 1 Zorleasca, PTA 2 Zorleasca, PTA SMA Recea

10:00 - 14:00 Nicolae Titulescu: PTA 4 Nicolae Titulescu Ungurei

14:00 - 18:00 Nicolae Titulescu: PTA 3 Nicolae Titulescu

08:00 - 16:00 Scornicesti : PTA Piscani, PTA PTA BTT, PTA SC Marlene, PTA SC Prometeu, PTA Viva SRL, PTA Moara Carpati, PC CEF Moldoveni.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Exercitiu de alarmare publica dupa cutremur, la Scornicesti

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 23:18

Exercitiu de alarmare publica dupa cutremur, la ScornicestiConform scenariului, in dimineata zilei de 22 iunie s-a produs un seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter, orasul Scornicesti fiind grav afectat:"Au fost prinse sub daramaturi mai multe persoane, s-a prabusit o scara de bloc si au fost serios avariate retelele electrice, de gaze, apa si de telefonie din zona bulevardului Muncii. Avand in vedere numarul mare de victime a fost activat *Planul Rosu de Interventie*". De asemenea, a fost simulat si un incendiu la o societate comerciala cu sediul in Scornicesti, al carui domeniu de activitate este industria usoara.

Pentru buna desfasurare a exercitiului de alarmare publica pompierii au solicitat sprijinul politistilor, jandarmilor, cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanta Olt si angajatilor societatilor de telefonie, gaz, energie electrica si apa din localitate.

"Principalele obiective ale exercitiului au fost verificarea modului de organizare a cooperarii intre fortele participante, pregatirea psihologica a efectivelor participante pentru cunoasterea modului de comportare in cazul producerii unui cutremur, verificarea modului de organizare, desfasurare si coordonare a actiunilor de limitare si inlaturare a efectelor unui cutremur si testarea viabilitatii *Planului Rosu de Interventie*", a precizat capitanul Cornel Gogolan de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt.

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Eveniment de Olt ]

Arestat pentru tentativa de omor calificat

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 23:18

Arestat pentru tentativa de omor calificatFapta comisa de Daniel Florin Ducu a avut loc acum un an, dosarul fiind inregistrat, initial, de procurorii Sectiei de urmarire penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Olt in evidenta cauzelor cu autori neidentificati.

"In fapt, s-a retinut ca in noaptea de 18 spre 19 iunie 2015, inculpatul a patruns, mascat, in locuinta persoanei vatamate C. P., in varsta de 83 de ani, din comuna Stefan cel Mare, imprejurare in care a agresat-o in scopul de a sustrage sume de bani. Din raportul de expertiza medico - legala a rezultat ca victima a prezentat leziuni ce au necesitat pentru vindecare 30 - 35 de zile de ingrijiri medicale, cu mentiunea ca leziunile traumatice i-au pus in primejdie viata.Precizam faptul ca, initial dosarul a fost inregistrat in evidenta cauzelor cu autori neidentificati, iar analiza genetica a urmelor prelevate din locuinta victimei au pus in evidenta profilul genetic al inculpatului", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Parchetului Olt.

Identificat si prezentat instantei, autorul a primit mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

"Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt nr. 492/P/2015 din 21.06.2016 si dispune arestarea preventiva a inculpatului Ducu Daniel Florin, cu antecedente penale, studii 5 clase, fara ocupatie, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor calificat si tentativa de talharie calificata (...), in prezent detinut in Arestul IPJ Olt, pe 30 de zile, de la data de ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Judecatoarea Carmen Marinescu, condamnata la opt ani de inchisoare cu executare
De asemenea, magistratul a primit si patru ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii ...
Tanar calcat de tractor pe un camp din Redea
Tanarul, impreuna cu un amic, efectuau lucrari de discuit pe un teren agricol. Din primele ...
Cercetat pentru evaziune fiscala
"La data de 19 septembrie 2016, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor