Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.415 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Misiuni preventive in trafic

Duminica, 06 Martie 2016, ora 19:19

Misiuni preventive in trafic"Obiectivul actiunilor este cresterea autoritatii politiei si asigurarea respectarii legii, prin organizarea de actiuni specifice punctuale pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a celor din domeniul migratiei si a traficului de persoane", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt. Vineri, politistii din Olt au desfasurat activitati de control in trafic a vehiculelor ce efectueaza transport de marfuri si persoane pentru depistarea persoanelor urmarite in temeiul legii, a strainilor intrati ilegal pe teritoriul Romaniei, precum si verificarea legalitatii documentelor de transport. Actiunile efectuate in judet de oamenii legii au fost preventive, astfel de misiuni urmand sa aiba loc si in zilele urmatoare.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Incepe simularea examenului de bacalaureat

Duminica, 06 Martie 2016, ora 19:16

Conform calendarului de desfasurare a acestei simulari, luni, 7 martie, este prevazuta proba scrisa la Limba si literatura romana, iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie). Joi, 10 martie, doar elevii clasei a XII-a vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele vor fi publicate pe 18 martie.

Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog. In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel national a examenului de bacalaureat, diferentiate in functie de filiera, profil si specializare, sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro in luna noiembrie a anului trecut.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

ISU Olt are un nou prim-adjunct

Duminica, 06 Martie 2016, ora 19:16

ISU Olt are un nou prim-adjunctOfiterul a fost imputernicit sa ocupe aceasta functie pentru urmatoarele sase luni si a venit de la ISU "Capitan Puica Nicolae" Arges, unde lucra din anul 2000. Ultima data ocupa functia de ofiter specialist I, in cursul anului trecut fiind detasat pentru sase luni la Centrul Operational National din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta din Bucuresti.

Locotenent colonelul Catalin George Pintescu-Gradinaru l-a inlocuit pe colonelul Costel Belbea, care in 2015 a fost imputernicit sa ocupe aceeasi functie de prim-adjunct al ISU Olt pentru o jumatate de an. La sfarsitul anului trecut, colonelul Belbea s-a intors la fostul sau loc de munca, respectiv ISU "Somes" din judetul Satu Mare, unde in prezent este tot prim-adjunct al institutiei.

Desi in decembrie 2015 IGSU a organizat concurs pentru ocuparea postului de prim-adjunct al inspectorului sef din cadrul ISU Olt, nicio persoana nu si-a depus dosarul de inscriere. Functia de prim-adjunct al inspectoratului a ramas vacanta anul trecut, dupa ce locotenent colonelul Adrian Tanase, care o ocupa, a castigat concursul organizat pentru postul de inspector sef al ISU Olt, fostul comandant, colonel Marian Pica, pensionandu-se.

Actualitate / stiri Actualitate83 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Falcoiu

Duminica, 06 Martie 2016, ora 19:16

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economic care isi desfasoara activitatea in zonele rspective.

Energia va fi intrerupta astfel:

10:00-13:00 Falcoiu - PTA 20 kV IAS Chilii, PTA 20 kV Cabana Resca, PTA Alexcor Trading (Tert).

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Eveniment de Olt ]

Scandal cu bate si topoare la Piatra Olt

Vineri, 04 Martie 2016, ora 23:59

Scandal cu bate si topoare la Piatra OltEchipaje de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt, paramedici cu autospeciala pentru transport personal si victime multiple de la Detasamentul Slatina si echipajul SMURD Osica de Sus s-au deplasat la fata locului pentru a acorda ingrijiri medicale la sapte persoane ranite in altercatia care a avut loc in zona fostei statii PECO din Piatra Sat, care a fost dezafectata. Cinci dintre victime au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Slatina cu diverse traumatisme prin agresiune, in jurul orei 23:30 executandu-se in continuare triaj la fata locului.

"Ambulantele care s-au deplasat la fata locului au preluat trei victime ale agresiunii, iar autospeciala pentru transport personal si victime multiple a ISU Olt a preluat alti doi raniti. Doua persoane, si ele ranite in altercatie, au refuzat transportul la Spitalul Slatina. Toate celelalte cinci victime ale agresiunii au fost transportate la UPU Slatina. Cadrele medicale fac in continuare triaj la fata locului", a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Conflictul dintre cele doua clanuri de romi a fost aplanat de politisti si jandarmi, iar ranitii au fost insotiti la spital de mascati, care se asigura ca scandalul intre acestia sa nu izbucneasca din nou.

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Eveniment de Olt ]

Controale pe cursurile de apa din judet

Joi, 03 Martie 2016, ora 19:19

Controale pe cursurile de apa din judetIn vederea diminuarii eventualelor pagube ce pot fi produse de inundatiile generate de revarsarile cursurilor de apa sau de scurgerile de pe versanti, prefectul judetului Olt a dispus verificarea modului in care au fost salubrizate cursurile de apa si au fost realizate si intretinute santurile si rigolele la nivelul localitatilor oltene, pentru asigurarea sectiunii de scurgere a apelor mari.

Actiunea se va desfasura in cursul lunii martie si in prima jumatate a lunii aprilie, in cadrul acesteia fiind verificate, in principal, urmatoarele aspecte:

- existenta depozitelor de deseuri si de material lemnos pe malurile si in albiile cursurilor de apa precum si in sectiunile de scurgere a podurilor si podetelor;

- existenta depozitelor de material lemnos pe formatiunile torentiale din apropierea zonelor locuite;

- modul in care au fost realizate/intretinute santurile si rigolele de scurgere a apelor pluviale in localitati.

Controlul va fi efectuat de catre o comisie stabilita prin ordin al prefectului, din care fac parte reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniu (Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, Sistemul de Gospodarire a Apelor, Sistemul Hidrotehnic Independent, Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu, Garda Forestiera si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta).

"La finalul actiunii, comisia va intocmi un raport privind modul in care au fost salubrizate cursurile de apa si formatiunile torentiale din zonele locuite, modul in care au ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Hot de lemne, prins de politisti

Joi, 03 Martie 2016, ora 19:19

Hot de lemne, prins de politistiIn continuarea activitatilor desfasurate pentru prevenirea si combaterea sustragerii de material lemnos, politistii din comuna Farcasele au gasit miercuri, la domiciliul unei femei din localitate, mai multe bucati de material lemnos. Din cercetarile efectuate, oamenii legii au stabilit ca materialul lemnos provine din 150 de arbori (n.red. - puieti), specia frasin, care ar fi fost furati in data de 16 februarie din Padurea Resca, de catre un barbat de 41 ani, din comuna Farcasele. Prejudiciul urmeaza a fi stabilit de reprezentantii Ocolului Silvic Caracal.

Politistii au intocmit in cauza acte procedurale sub aspectul savarsirii infractiunii de sustragere de material lemnos.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Eveniment de Olt ]

Strazile din Corabia, in plin proces de reabilitare si modernizare

Joi, 03 Martie 2016, ora 19:16

Strazile din Corabia, in plin proces de reabilitare si modernizarePrima strada care a inceput sa fie reabilitata si modernizata, dintr-un total de sase incluse in proiectul "Reabilitare si modernizare strazi, orasul Corabia, judetul Olt", este strada Trecerea Dunarii. In primavara acestui an vor fi efectuate lucrari de reparatii si pe alte strazi din orasul de la Dunare, cum ar fi strazile Mihail Kogalniceanu, C. A. Rosetti, Cuza Voda, Tudor Vladimirescu si Mircesti. In total, vor fi asfaltati peste 4,9 kilometri de strazi, valoarea totala a proiectului ridicandu-se la aproximativ 7 milioane de lei.

"Scopul acestor investitii este reabilitarea si modernizarea partii carosabile, amenajarea trotuarelor aferente tuturor strazilor, precum si colectarea apelor pluviale, in vederea asigurarii unui trafic pietonal si rutier corespunzator in toate aceste zone. La strazile care sunt asfaltate vor fi facute lucrari de reparatii si reinnoire covor asfaltic, iar la cele care in prezent sunt construite din piatra cubica vor fi efectuate lucrari de demontare si asfaltari incepute de la baza", a precizat Dan Oltean, purtatorul de cuvant al Primariei orasului Corabia.

Este primul proiect din anul 2016 care include reabilitarea si modernizarea unor strazi din localitatea dunareana, iar administratia publica locala nu vrea sa se opreasca aici. "Ca viitor proiect al Primariei Corabia va pot spune ca pe Axa Prioritara 7 vom reabilita si moderniza infrastructura rutiera a intregului oras, esalonat, dupa ce au fost rezolvate retelele pentru utilitati", a ...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Eveniment de Olt ]

Valeriu Steriu, propus de Oprea pentru sefia UNPR

Joi, 03 Martie 2016, ora 19:16

Valeriu Steriu, propus de Oprea pentru sefia UNPR"Stiu ca, pentru orice partid, demisia presedintelui nu este un moment usor. Dar mai stiu ca UNPR are resurse interne de cea mai buna calitate. Astazi UNPR are peste 60 de parlamentari si este al treilea partid parlamentar din Romania. Are proceduri democratice pentru alegerea conducerii si are lideri care pot oricand sa tina partidul pe drumul corect. Interimatul functiei va fi asigurat de Neculai Ontanu, unul din oamenii de baza ai UNPR si un foarte bun cunoscator al organizatiilor din tara. Pentru viitorul presedinte al partidului, optiunea mea este Valeriu Steriu, un om al carui profesionalism este recunoscut de toate partidele si un lider cu potential deosebit", precizeaza Gabriel Oprea in scrisoarea deschisa.

Valeriu Steriu a fost deputat de Olt in mandatul 2008 - 2012, ales pe Colegiul 4. In ciuda faptului ca a fost unul dintre cei mai apreciati parlamentari olteni, la alegerile din 2012, in contextul neintelegerilor dintre PSD si UNPR pe plan local, Steriu a candidat in alt judet. In actualul mandat, acesta este deputat de Calarasi.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Arestati pentru furt din autoturisme

Joi, 03 Martie 2016, ora 19:16

Arestati pentru furt din autoturismeParchetul de pe langa Judecatoria Caracal a dispus, miercuri, masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile impotriva unui tanar de 18 ani, din judetul Dolj. In aceeasi zi, magistratii Judecatoriei Caracal au dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a altor doi tineri, de 20 si 22 ani, tot din Dolj.

Politistii din Caracal au efectuat cercetari si au stabilit ca, in noptile de 20 spre 21 si 28 spre 29 ianuarie 2016, prin spargerea geamului portierei, cei trei doljeni au patruns in interiorul a 11 autoturisme, toate parcate pe raza municipiului Caracal, de unde au sustras bunuri in valoare de 5.000 lei. Pana in prezent, prejudiciul a fost recuperat in proportie de 90%.Tinerii au fost retinuti pe 1 martie in baza ordonantei de retinere, pe o durata de 24 ore, toti trei fiind cercetati pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Eveniment de Olt ]

Piesa de teatru pentru pacientii Spitalului Schitu

Joi, 03 Martie 2016, ora 19:16

Piesa de teatru pentru pacientii Spitalului SchituTrupa de teatru a Caminului Cultural Bobicesti, castigatoare a marelui premiu la festivalul rural de teatru pentru copii "Atelierele de teatru", ajuns anul trecut la cea de-a V-a editie, va pune in scena piesa "Doctor fara voie" de Moliere.

"CJCPCTC Olt a incheiat un contract de colaborare cu Centrul de Ergoterapie si

Terapie Ocupationala, avand ca obiect derularea in parteneriat a programului de educatie cultural artistica, ce reuneste spectacole de teatru cu tematica diversificata care se adreseaza beneficiarilor serviciilor de psihiatrie, precum si sprijinirea altor proiecte culturale si artistice desfasurate de Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, prin intermediul Centrului deErgoterapie", a precizat Ristina Baboi, referent de specialitate in cadrul institutiei culturale si coordonator al proiectului.

Spectacolul are loc sambata, 5 martie, cu incepere de la ora 17.00, la Centrul de Ergoterapie al Spitalului Schitu.

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Eveniment de Olt ]

Al doilea deces provocat de gripa

Joi, 03 Martie 2016, ora 16:44

Al doilea deces provocat de gripaAlti 10 locuitori ai judetului s-au imbolnavit de gripa, ei primind confirmarea prezentei virusului AH1N1 de la Institutul Cantacuzino Bucuresti. Potrivit informatiilor oficiale, bolnavii au varste cuprinse intre 1 si 76 de ani si provin din medii sociale diferite.

"Alte 10 persoane au primit confirmare pentru prezenta virusului AH1N1, numarul total al bolnavilor ajungand la 58 de cazuri. Astfel, avem un bolnav de 42 de ani salariat al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, un salariat de 55 de ani al Casei de Cultura Draganesti-Olt, un barbat de 38 de ani cantaret la biserica din comuna Maruntei, o persoana de 47 de ani fara ocupatie din Slatina, un pensionar cu handicap de 52 de ani din comuna Dobretu, un pensionar cu handicap de 40 de ani din orasul Bals, un alt pensionar de 76 de ani din Slatina, un student de 21 de ani la Universitatea Politehnica Bucuresti; printre bolnavi sunt si doi copii - unul de 1 an si 11 luni care nu frecventeaza colectivitati de invatamant din comuna Curtisoara si un altul de 5 ani, care frecventeaza Gradinita cu Program Prelungit nr. 7 Slatina. Niciunul nu era vaccinat antigripal", a precizat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.

Pensionar cu handicap, a doua victima a gripei

Al doilea deces cauzat de gripa porcina a fost inregistrat de DSP in aceasta saptamana, fiind vorba de un pensionar cu handicap de 43 de ani din comuna Radomiresti.

"Diagnosticul de deces a fost gripa forma severa complicata cu bronhopneumonie bilaterala, ...

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Eveniment de Olt ]

Florin Ciocan a picat concursul pentru sefia CAS Olt

Joi, 03 Martie 2016, ora 13:16

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a organizat concurs pentru ocuparea postului vacant de presedinte-director general al celor 42 case judetene de asigurari de sanatate: CAS Alba, CASArad, CAS Arges, CAS Bacau, CAS Bihor, CAS Bistrita, CAS Botosani, CAS Braila, CAS Brasov, CAS Buzau, CAS Calarasi, CAS Cluj, CAS Constanta, CAS Covasna, CAS Dambovita, CAS Dolj, CAS Galati, CAS Giurgiu, CAS Gorj, CAS Harghita, CAS Hunedoara, CAS Ialomita, CAS Iasi, CAS Ilfov, CAS Maramures, CAS Mures, CAS Mehedinti, CAS Neamt, CAS Olt, CAS Prahova, CAS Satu Mare, CAS Salaj, CAS Sibiu, CAS Suceava, CAS Teleorman, CAS Timis, CAS Tulcea, CAS Vaslui, CAS Valcea, CAS Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti. Prima proba a concursului, cea scrisa, a avut loc pe 2 martie. Singurul candidat inscris pentru sefia CAS Olt a fost Florin Ciocan, actualul presedinte interimar al institutiei, care nu a reusit sa obtina decat 9 puncte.

Ciocan nu este singurul picat. Nici unul dintre candidatii pentru sefia caselor de asigurari din tara nu a reusit sa treaca de proba scrisa a concursului. O treime din candidati au absentat, unul a fost eliminat, iar restul au fost respinsi. Trei dintre candidati au "acumulat" zero puncte (Bihor, Vaslui, Valcea), iar cel mai mare punctaj (49), insuficient insa pentru a fi declarat admis, a fost obtinut de candidatul pentru sefia CAS Maramures.

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Eveniment de Olt ]

Primaria Slatina extinde sistemul "Big Brother"

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 23:59

Primaria Slatina extinde sistemul "Big Brother"In sedinta de marti, consilierii locali au aprobat proiectul tehnic si indicatorii tehnico-economici ai proiectului ce vizeaza extinderea sistemului, valoarea totala a investitiei ce va fi suportata din bugetul local fiind de 2,1 milioane lei.

Sistemul de supraveghere se va extinde cu 64 de camere video, din care 50 vor fi mobile si 14 fixe. Camerele video fixe vor fi amplasate in special la intrarile in Slatina si vor permite recunoasterea numarului autovehiculelor.

"Principalele lucrari pentru sistemul de supraveghere video cu dispecerat, pe linia sigurantei publice si prevenirea criminalitatii la nivelul municipiului Slatina, in ordinea implementarii lor, se refera la:

-realizarea unei retele de cabluri de fibra optica prin realizarea unei infrastructuri de tronsoane de fibra optica "monomod;

-instalarea de camere de supraveghere de ultima generatie cu facilitati deosebite in achizitia de imagini prin utilizarea tehnologiilor Megapixel si HDTV;

-modernizarea dipeceratului central cu echipamente performante care indeplinesc functii evoluate de inregistrare si prelucrari de imagini", se arata in referatul de specialitate.

Dispeceratul central va fi amplasat intr-o locatie a Primariei Slatina si va gazdui videoserverele care permit achizitia si inregistrarea imaginilor video furnizate de camerele de supraveghere.

"In configuratia dispeceratului se va instala si serverul de aplicatii speciale de recunoastere de numere de autovehicule, portrete, numarare de persoane ...

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mai multi bani pentru biserici in an electoral

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 23:16

Mai multi bani pentru biserici in an electoralApropierea alegerilor locale pare sa trezeasca sentimentele crestinesti si grija pentru biserici a decidentilor din judet. Preocuparea mult mai intensa pentru cele sfinte se vede din cuantumul sprijinului financiar alocat unitatilor de cult din judet. Daca in 2013, din bugetul CJ se alocau doar 675.000 lei pentru biserici, anul acesta, cand probabil vor fi mai multe pacate de iertat, suma este aproape dubla.

Potrivit informatiilor recent publicate pe site-ul CJ Olt, "suma totala disponibila pentru sprijinul financiar acordat unitatilor de cult apartinand cultelor religioase din judetul Olt in anul 2016, este de 1.200.000 lei".

Conform prevederilor legale, din bugetele locale se pot aloca sume pentru completarea fondurilor proprii ale unitatilor de cult destinate intretinerii si functionarii unitatilor de cult fara venituri sau cu venituri mici, construirii si repararii lacasurilor de cult, conservarii si intretinerii bunurilor de patrimoniu apartinand cultelor religioase, desfasurarii unor activitati de asistenta sociala si medicala ale unitatilor de cult, amenajarii si intretinerii muzeelor cultural-religioase, construirii, amenajarii si repararii cladirilor avand destinatia de asezaminte de asistenta sociala si medicala,construirii si repararii sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult.

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Eveniment de Olt ]

Victimele incendiului din Colectiv, comemorate de elevii din Slatina

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 23:16

Victimele incendiului din Colectiv, comemorate de elevii din SlatinaImplicata in ultima perioada in mai multe campanii sociale, eleva Daria Kiss s-a alaturat comunitatii "Impreuna Rezistam" si a dorit ca atunci cand se implinesc patru luni de la incendiu sa fie alaturi de parintii, rudele, prietenii si alti apropiati ai victimelor tragediei. Eleva din Slatina s-a mobilizat si a realizat in ultima luna 63 de felicitari, pe care a scris un mesaj cutremurator de consolare: "Dragi parinti, sunt mesagerul unui inger. Vreau sa va ofer eu o imbratisare si un gand curat din partea ingerului dvs. O Primavara linistita! Cu mult drag, Daria Kiss". Prezenti la inceputul saptamanii in fata clubului Colectiv, elevii din Slatina au realizat pe trotuar o inima din lumanari, in centrul ei fiind "desenata" o cruce si scris mesajul "Ne pasa!". S-au dus pana la Bucuresti cu un microbuz, copiii fiind insotiti de parinti si o parte din profesorii lor. Imediat dupa participarea la comemorarea victimelor din Colectiv, Daria a scris pe pagina sa de Facebook cuvinte emotionante: "O zi incarcata de emotie... Am fost acolo pentru ca noi suntem copii cu parinti, am fost acolo pentru parintii fara copii. In timp ce soferul cauta straduta spre Colectiv, deja eram emotionata. Era o emotie ciudata. Cand am ajuns acolo si am vazut fotografiile lor, cand am vazut florile si acei parinti fara copii mi-am dat seama cat de datori suntem sa traim si vietile lor. Si trebuie sa le traim curat si frumos. Sunt fericita ca am strans in brate doi oameni adevarati: Cristina Hurdubaia si ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ansamblul "Doina Oltului", in spectacol de Ziua Femeii

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 23:16

Ansamblul "Doina Oltului", in spectacol de Ziua FemeiiEvenimentul, organizat de ansamblu si Consiliul Judetean Olt, va avea loc de Ziua Femeii si va fi dedicat, bineinteles, doamnelor si domnisoarelor. In spectacolul "Cu drag, pentru tine, doamna!" sustin recitaluri solistii vocali Ileana Laceanu, Ion Creteanu, Neta Soare, Victorita Cica, Catalin Barbulescu, Gabriel Zavoeanu, Marinela Dobritoiu, Dorina Mete, Maria Olteanu, Daniel Rosoga, Florica Chirca, Sorina Dinu, Diana Stan, Stefan Constantin si fratii Elena si Marian Toma. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de orchestra "Doina Oltului", al carei dirijor este Cristian Dumitru. Concertul va avea loc pe 8 martie, cu incepere de la ora 17:00, in amfiteatrul Colegiului National Vocational "Nicolae Titulescu" din Slatina, accesul in sala fiind facut pe baza de invitatie.

Pana de Ziua Femeii, artistii Ansamblului "Doina Oltului" mai sustin un spectacol dedicat sarbatorilor de la inceputul primaverii in comuna Obarsia. Manifestarea are loc la Caminul Cultural din localitate duminica, 6 martie, de la ora 17:00, pe langa solistii de muzica populara si orchestra ansamblului in concert evoluand si interpreta Maria Ghinea si dansatorii "Doina Oltului".

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Eveniment de Olt ]

Peste 400 de copii inscrisi la scoala in prima etapa

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 19:20

Peste 400 de copii inscrisi la scoala in prima etapaLa inceputul acestei saptamani fusesera completate la nivel national 22.007 cereri, 19.417 (88,2%) vizand copiii cu varsta de 6 ani, impliniti inainte de data de 1 septembrie 2016, iar 2.590 de cereri (11,8%), copiii cu varsta de 6 ani (impliniti incepand cu data de 1 septembrie 2016). Inscrierile continua pana in data de 18 martie, aceasta fiind a doua etapa cuprinsa in calendar. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului, validarea facandu-se zilnic, in intervalul orar 08:00-18:00 (luni-vineri), respectiv 09:00-13.00 (sambata).

In intervalul 25-26 martie vor fi afisate atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale inspectoratelor scolare judetene candidatii inmatriculati, numarul locurilor ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa, iar pe 15 aprilie se vor afisa rezultatele finale. Intre 19-22 aprilie, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa finalizarea celei de-a doua etape de inscriere. Pentru cazurile punctuale de inscriere a copiilor in clasa I a fost elaborata in acest an o procedura speciala, putand fi inscrisi in invatamantul primar doar copiii care au implinit 7 ani pana la 31 august, inclusiv.

La nivelul judetului Olt au fost depuse doar doua cereri de inscriere in clasa I, precizeaza reprezentantii Inspectoratului Scolar Olt. Perioada in care au putut fi depuse cereri in acest sens s-a derulat intre 22-28, solicitarile care ..

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi ale energiei in Olt

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 19:20

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Joi, energia va fi intrerupta astfel:

08:00 - 16:00 Piatra-Olt - PTA 1 Criva de Sus

Vineri, energia va fi intrerupta in Slatina si Milcov, intre orele 08:00 - 12:00 - PTA 2 Milcov Deal.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Eveniment de Olt ]

Retea de alimentare cu apa in toata comuna Oporelu

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 19:19

Retea de alimentare cu apa in toata comuna OporeluPotrivit lui Valerian Ion Burciu, primarul comunei Oporelu, pentru acest proiect au fost accesate fonduri pe Ordonanta de Urgenta a Guvernului 28/2014, valoarea intregii investitii ridicandu-se la 1,7 milioane de lei. "Lucrarile au fost demarate undeva in cursul anului 2010 si au fost finalizate la sfarsitul verii 2015. Ma bucur ca in sfarsit si cetatenii din satele Beria de Jos, Beria de Sus si Oporelu au apa potabila. Intreaga investitie a constat in introducerea unui sistem de alimentare cu apa pe o distanta de 7,5 kilometri, forarea a doua puturi la o adancime de 195 de metri, precum si construirea unui rezervor de 500 metri cubi de apa, a unei statii de clorinare si a unei statii de pompare. In cele trei sate sunt 580 de gospodarii, iar 477 dintre acestea deja s-au racordat la reteaua de alimentare cu apa", a precizat edilul Burciu.

Investitia realizata in aceste sate care alcatuiesc comuna Oporelu vine dupa ce, acum mai bine de sapte ani, era finalizata o alta investitie de acest gen in localitate. Satul Radesti este mai izolat fata de cele trei sate si are un sistem de alimentare cu apa aparte. Din spusele primarului Valerian Burciu, lucrarile de introducere a retelei de apa acolo au fost finalizate undeva in cursul anului 2008, pentru aceasta investitie fiind alocate atat fonduri guvernamentale, cat si fonduri de la Consiliul Judetean Olt. "In acest sat sistemul de alimentare cu apa a fost introdus pe o distanta de 4,5 kilometri, fiind forate doua puturi la o ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Eveniment de Olt ]

Unde vor fi mutate chioscurile din Zahana

Marti, 01 Martie 2016, ora 23:59

Unde vor fi mutate chioscurile din ZahanaPrimaria Slatina a ajuns la o intelegere cu reprezentantii SC Prima Piata 2000, concesionara pietelor, bazarelor si targurilor din Slatina, si a retras dreptul acesteia de utilizare a suprafetei de 344 metri patrati pe Aleea Macului. Hotararea care prevede acest lucru a fost aprobata in sedinta de marti a Consiliului Local.

"Se aproba retragerea dreptului de utilizare al S.C. Prima Piata 2000 S.A asupra terenului in suprafata de 344 mp, situat in municipiul Slatina, Aleea Macului, identificat prin vecinatatile: - N, S si V - Aleea Macului; - E - strada Toamnei, ce face parte din suprafata de teren de 4100 mp, aferenta imobilului situat in municipiul Slatina, Aleea Macului nr. 2, ce apartine domeniului public al municipiului Slatina, inscris in Cartea Funciara nr. 54304 a municipiului Slatina cu numar cadastral 54304, pus la dispozitia concesionarului S.C. Prima Piata 2000 S.A., ca bun de retur in cadrul contractului de concesiune nr. 422/07.08.2009 al serviciului public de administrare a domeniului public si privat avand ca obiect, construirea, modernizarea, administrarea si exploatarea pietelor agroalimentare, a bazarelor, targurilor si oboarelor din municipiul Slatina. Directia Administrarea Domeniului Public si Privat din cadrul Primariei Municipiului Slatina va incheia actul aditional la contractul nr.422/07.08.2009 privind concesionarea catre S.C. Prima Piata 2000 S.A., a serviciului public de administrare a domeniului public si privat avand ca obiect, construirea, ...

Actualitate / stiri Actualitate158 vizite[ Eveniment de Olt ]

Castig salarial in crestere pentru angajatii din Olt

Marti, 01 Martie 2016, ora 23:16

Castig salarial in crestere pentru angajatii din OltCastigul salarial mediu net in ultima luna a anului 2015 a fost de 1.820 lei, inregistrand o crestere cu 17,6% fata de perioada similara din anul precedent (n.red. - 1.547 lei), iar fata de luna noiembrie a anului trecut a crescut cu 9,5% (n.red. - 1.662 lei). Comparativ cu luna anterioara, castigul salarial mediu net a crescut in decembrie 2015 in agricultura, silvicultura, pescuit cu 9,8% (n.red. - 1.271 lei fata de 1.157 lei), in servicii a crescut cu 7,1% (n.red. - 1.666 lei fata de 1.555 lei), iar in industrie si constructii a crescut cu 12% (n.red. - 2.043 lei fata de 1.823 lei). Cel mai mare castig salarial mediu net s-a inregistrat in industrie si constructii, valoarea sa fiind de 2.043 lei. La sfarsitul ultimei luni a anului trecut, efectivul salariatilor a fost de 65.823 persoane si a fost mai mare cu 1.717 persoane fata de luna decembrie 2014, cand in judet erau 64.106 angajati.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Eveniment de Olt ]

O jandarmerita din Olt, printre cele mai frumoase angajate ale MAI

Marti, 01 Martie 2016, ora 23:16

O jandarmerita din Olt, printre cele mai frumoase angajate ale MAIPeste 150 de angajate din Politia Romana, Jandarmerie, Politia de Frontiera Romana, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" sau de la alte structuri ale ministerului au avut la dispozitie o saptamana sa trimita fotografiile intr-un mesaj privat pe pagina de Facebook si date personale despre ele. Pana la inceputul acestei saptamani, oricare femeie imbracata in uniforma a putut primi aprecieri din partea celor care au accesat pagina de Facebook a MAI, iar cele mai votate zece dintre ele au alcatuit poza de coperta a site-ului. Printre cele mai votate reprezentate ale sexului frumos s-a numarat si sergentul major Ramona Voicu, care isi desfasoara activitatea la resedinta Jandarmeriei Olt din Slatina. Cu aproximativ 20.000 de aprecieri aceasta s-a clasat pe locul al doilea in Top 10 cele mai frumoase angajate din cadrul structurilor MAI din tara. In concurs s-a inscris si plutonierul major Simona Floricel, care lucreaza tot la sediul unitatii din Slatina, iar poza sa a fost apreciata de aproximativ 750 de persoane. Pe langa jandarmerita din Olt, in Top 3 mai apar politista Diana Florentina Stefan de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti cu peste 23.000 de voturi - locul I si politista de frontiera Florenta Lorena Toc de la Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Caras Severin cu aproximativ 16.000 de aprecieri - locul III, celelalte locuri pana la zece fiind ...

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Eveniment de Olt ]

Curs Pensat Profesional

Marti, 01 Martie 2016, ora 23:16

Curs Pensat ProfesionalCursul de Pensat Profesional este oferit de Profesional New Consult la pretul de 350 lei, se va desfasura in sistem intensiv pe parcursul a 2 zile, fiind sustinut de un specialist in domeniu, cu o activitate de peste 5 ani in saloane de specialitate, la sfarsitul cursului obtinandu-se o diploma de participare din partea firmei organizatoare. (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-pensat-profesional ) .

Cursul va asigura competente dupa cum urmeaza :

a-s Tehnici esentiale in pensarea corecta a sprancenelor;

a-s Pensatul in acord cu anatomia fetei ;

a-s Tipuri de geometrii faciale ;

a-s Instrumentele necesare pentru corectia sprancenelor;

a-s Corectarea sprancenei tinand cont de caracterele morfologice ale fetei;

a-s Armonizarea sprancenelor cu trasaturile modelului;

a-s Forma sprancenei astfel incat sa evidentiem personalitatea clientului

a-s Calitatile sprancenei ideale;

a-s Tipuri si modele de sprancene;

Cursul de Pensat Profesional (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-pensat-profesional), demareaza in perioada urmatoare la pretul de 350 lei iar daca veti dori sa il parcurgeti nu uitati sa va adresati centrului de studii Profesional New Consult la telefoanele 0786.489.888, 0784.045.025, 0784.333.777 sau puteti remite un email la adresa : slatina@profesionalnewconsult.ro.

Sau la centrul firmei din B-dul A.I. Cuza, nr.11 A, bl. FB15, Sc.A,parter (in spatele papetariei ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Jandarmii olteni le-au rasfatat pe femei de Martisor

Marti, 01 Martie 2016, ora 19:20

Jandarmii olteni le-au rasfatat pe femei de Martisor"Ziua Martisorului a oferit jandarmilor olteni prilejul de a-si exprima respectul si pretuirea pentru cele care ne sunt aproape, in calitatea lor de colege, mame, sotii, fiice, prietene. La inceput de martie, transmitem tuturor femeilor sa se bucure de o primavara frumoasa!", a precizat locotenent colonelul Emanuel Botan, purtatorul de cuvant al Jandarmerei Olt.

Femeile din cadrul institutiei aflata in subordinea Ministerului Afacerilor Interne au fost felicitate de conducerea inspectoratului si colegi, au primit flori si martisoare, ca semn al recunoasterii si aprecierii activitatii pe care o desfasoara in cadrul institutiei.Cele 22 de angajate ale Jandarmeriei Olt (n.red. - un ofiter, 11 subofiteri si zece personal contractual) au fost placut surprinse de gestul colegilor sai si le-au multumit pentru urarile pe care le-au primit din partea lor.

Efectivele IJJ Olt au transmis un gand frumos de primavara si doamnelor si domnisoarelor care marti, in jurul orei pranzului, s-au aflat in trecere prin zona Fantanii Sperantei din centrul municipiului Slatina, oferindu-le flori si martisoare .

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Eveniment de Olt ]

Sute de amenzi date in trafic de politisti

Marti, 01 Martie 2016, ora 19:20

Sute de amenzi date in trafic de politistiPeste 200 de politisti, dintre care 141 de la ordine publica, 44 de la politia rutiera, 17 de la investigatii criminale, sapte de la structura de arme, explozivi, substante periculoase, 17 de la politia transporturi si restul apartinand altor structuri ale politiei au actionat pentru siguranta cetatenilor. Astfel, politistii olteni au constatat zece infractiuni, doua fiind de natura judiciara, doua incalcari ale ordinii si linistii publice, trei ale regimului vizand materiile explozive si trei infractiuni la regimul rutier.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au aplicat 87 de sanctiuni contraventionale, dintre care 37 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, 20 prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si una la domeniul silvic, valoarea totala a amenzilor fiind de 82.510 lei. Totodata, au fost indisponibilizate trei arme si material lemnos. Pentru neregulile constatate in trafic, politistii rutieri au aplicat 272 de amenzi, dintre care 125 pentru depasirea limitelor legale de viteza, iar trei pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune. De asemenea, rutieristii au retinut 17 permise de conducere, patru fiind pentru consum de alcool si patru pentru viteza, si au retras sase certificate de inmatriculare auto.

Politistii de investigatii criminale au prins pe raza ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi de curent in Piatra-Olt si Gavanesti

Marti, 01 Martie 2016, ora 19:19

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00 - 16:00 Piatra-Olt - PTA 1 Bistrita Noua

08:00 - 16:00 Gavanesti - PTA 2 Gavanesti.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Elevii olteni, castigatori ai Cupei Rotary la tenis de masa

Luni, 29 Februarie 2016, ora 19:20

Elevii olteni, castigatori ai Cupei Rotary la tenis de masaConcursul s-a adresat elevilor de gimnaziu si liceu, membrii Clubului Rotary Slatina avand pregatite pentru acestia cupe, premii in bani si diplome la fiecare dintre cele doua categorii.

La competitia dintre elevii de gimnaziu castigatori au fost:

-locul I: David Urziceanu - cupa si premiul de 100 lei,

-locul al II-lea: Sandra Stavre - premiul de 70 lei

-locul al III-lea: Samuel Gogosanu - premiul de 50 lei.

La competitia adresata elevilor de liceu castigatori au fost:

locul I: Camello Pana - cupa si premiul de 100 lei

locul al II-lea: Vladut Cilianu - premiul de 70 lei

locul al III-lea: Antonie Vilcica - premiul de 50 lei.

La finalul competitiei,profesoara Izolda Siia si sportivele Siminica Bibirica si Cristina Rada au jucat un meci demonstrativ pentru promovarea beneficiilor sportului in randul tinerilor.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intreruperi ale energiei electrice in Olt

Luni, 29 Februarie 2016, ora 19:19

De intreruperi vor fi afectati atat consumatorii casnici, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zonele respective.

Energia va fi intrerupta astfel:

08:00-16:00 Morunglav - PTA 1 Poiana Mare

08:00-16:00 Voineasa - PTA 2 Voineasa Mare

08:00-18:00 Barasti, Scornicesti, Sarbii Magura - PTA Veteni, PTA Braniste, PTA 1 Bircii, PTA 1 Baltati, PTA Margineni Slobozia

08:00-16:00 Piatra-Olt - PTA 1 Bistrita Noua.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Eveniment de Olt ]

Cazurile de gripa, in crestere in Olt

Luni, 29 Februarie 2016, ora 19:19

Cazurile de gripa, in crestere in OltNoi cazuri de infectie cu virusul gripal AH1N1 au fost inregistrate in Olt, numarul total al bolnavilor ajungand la 47. Pacientii au varste intre 3 si 46 de ani, astfel: un salariat MAI de 46 de ani, un salariat TMK Artrom de 30 de ani, o eleva a Colegiului National Agricol "Carol I" Slatina de 20 de ani si un prescolar de 3 ani din cadrul Gradinitei cu Program Normal "Dumbrava Minunata" Draganesti-Olt (care fusese vaccinat antigripal in acest sezon rece).

Pacientii un prezentat simptome specifice gripei - febra, debut brusc, astenie, dureri musculare, mialgii, cefalee, tuse, tulburari digestive, dureri in gat, stare generala alterata. Niciunul nu era vaccinat antigripal.

DSP Olt, prin Departamentul de Supraveghere in Sanatate Publica, a declansat actiuni de investigare asupra conditiilor de imbolnavire; au fost identificati 10 contacti de familie, 44 contacti de colectivitate, precum si contactii de spital.

"Nu am identificat posibilitatea contactului cu cazuri confirmate din import; bolnavii nu au parasit localitatea de domiciliu; s-a dispus supravegherea clinica a tuturor contactilor pe o perioada de 10 zile, precum si vaccinarea antigripala a tuturor contactilor identificati in urma anchetei epidemiologice", precizeaza reprezentantii DSP Olt.

Pentru limitarea extinderii infectiilor virale, inclusiv gripa, se recomanda:

-respectarea masurilor de igiena individuala- spalarea pe maini cu apa si sapun ori de cate ori este nevoie;

-evitarea zonelor aglomerate;

-evitarea ..

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Sase raniti in urma unui accident, la iesire din Ganeasa
In urma impactului dintre cele trei vehicule, sase persoane au fost ranite si au necesitat ingrijiri ...
VIDEO Ce contine referatul procurorilor DIICOT Olt privind dosarul Romvag Caracal
Referatul procurorilor de la DIICOT Olt cuprinde detalii privind istoricul Romvag Caracal, unul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor