Rezultatele 301 - 330 din 1000 (0.291 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Bugetul Slatinei, votat in unanimitate

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 00:16

Bugetul Slatinei, votat in unanimitateLa scurt timp dupa ce a fost dezbatut impreuna cu cetatenii, bugetul Slatinei pe 2015 a fost aprobat cu unanimitate de voturi de Consiliul Local.

Bugetul estimat al Slatinei pe 2015 este de putin peste 200 de milioane de lei, din care 51,2 milioane sunt pentru investitii, 66,9 milioane pentru sectiunea de dezvoltare, 146,6 milioane pentru sectiunea de functionare a primariei, iar pentru finantari nerambursabile pe anul in curs este prinsa in buget suma de 14,5 milioane lei. Supus aprobarii Consiliului Local in sedinta de marti, proiectul bugetului a trecut cu unanimitate de voturi.

Cristian Cismaru, administratorul public al Slatinei, a declarat ca bugetul aprobat de consilieri este unul sustenabil, precizand ca investitiile cuprinse in buget reflecta nevoile cetatenilor.

"Ne bucuram ca si consilierii locali au realizat importanta bugetului municipiului Slatina si ca au votat in unanimitate. A contat foarte mult dezbaterea publica. Chiar ne bucuram ca am avut o implicare activa din partea cetatenilor, pentru ca la sedintele anterioare, la toate dezbaterile aveam un numar redus de persoane. Din fericire, luni au fost multi cetateni implicati in dezbatere, care si-au expus problemele de care noi trebuie sa tinem cont", a spus Cismaru.

Printre proiectele prioritare pentru administratia locala, printre altele, se regasesc reabilitarea blocurilor si a strazilor, dar si crearea de noi locuri de parcare.

"Pe fonduri europene vom continua cu reabilitarea blocurilor, ...

Business / stiri Business54 vizite[ Eveniment de Olt ]

Spitalul Judetean pastreaza trendul. Institutia si-a facut pagina de Facebook

Marti, 03 Februarie 2015, ora 23:16

Spitalul Judetean pastreaza trendul. Institutia si-a facut pagina de FacebookLuand exemplu de la alte institutii care si-au "mutat" activitatea pe Facebook, Spitalul Judetean de Urgenta a pastrat trendul si si-a creat o pagina de unde slatinenii pot afla informatii medicale in timp real de la reprezentantii spitalului. Activitatea pe reteaua de socializare este destul de intensa, iar numarul celor care s-au "imprietenit" cu SJU Slatina a depasit deja 1.200 de persoane.

Slatinenii pot afla informatii medicale in timp real chiar de la reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Slatina fara sa mai dea telefoane sau sa se deplaseze pana acolo. Institutia si-a creat o pagina pe una din cele mai cunoscute si accesate retele de socializare, iar numarul celor care i se adreseaza cu tot felul de solicitari nu este deloc de neglijat.

In decurs de cateva zile de la crearea paginii, Spitalul de Urgenta Slatina, asa cum poate fi gasit pe Facebook, a adunat exact 1.235 de prieteni, iar numarul lor este in crestere. Pagina e completata cu o serie de fotografii si numere de telefon la care poate fi contactat un reprezentant al institutiei.

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Eveniment de Olt ]

Fostul primar din Valea Mare, condamnat pentru practicarea avocaturii fara drept

Marti, 03 Februarie 2015, ora 23:16

Fostul primar din Valea Mare, condamnat pentru practicarea avocaturii fara dreptMarin Tulus, fost primar al comunei Valea Mare, a fost condamnat de Judecatoria Slatina la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si exercitarea fara drept a profesiei de avocat. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

"(...)achita pe inculpatul Tulus Marin sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune (...) condamna pe inculpat la o pedeapsa de 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a profesiei. (...) condamna pe inculpatul Tulus Marin, la o pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata. In baza art. 33 lit.a si 34 lit. b C.p. contopeste pedepsele urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare. (...) dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o durata de 3 ani si 6 luni reprezentand termen de incercare, potrivit art. 82 Cod penal. Respinge ca nefondata actiunea civila formulata de Consiliul Baroului Olt. In baza art. 274 alin 1 Cod procedura penala obliga inculpatul la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul in cuantum de 200 lei reprezentand onorariu avocat numit din oficiu ramane in sarcina statului", se arata in incheierea din 29 ianuarie a instantei. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Marin Tulus face parte din controversata Uniune Nationala a Barourilor din Romania - Bota, acuzata ca a ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Eveniment de Olt ]

Catalin Ghenea: "Trainerii pregatiti de Academia de Fitness Prozone se disting prin profesionalism"

Marti, 03 Februarie 2015, ora 23:16

Catalin Ghenea: "Trainerii pregatiti de Academia de Fitness Prozone se disting prin profesionalism"Ce inseamna, de fapt, acest termen: "personal trainer"? Ce face un personal trainer?

In industria fitness din Romania, termenul de personal trainer sau antrenor personal este un concept relativ nou, de multe ori facandu-se confuzie intre un instructor de sala si un antrenor personal.

Antrenorul personal este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului, cu vaste notiuni din diverse domenii interconexe (anatomie , fiziologie, psihologie, biomecanica umana, nutritive elementara, teorii ale antrenamentelor, etc.). Rolul acestuia este de a crea, implementa si monitoriza tipuri de antrenamente specifice fiecarui client in parte. Acest lucru insemnand antrenament 1 : 1, antrenor-client. Simplist vorbind, un antrenor personal isi va duce clientul in forma fizica dorita in cel mai scurt timp posibil, in conditii de siguranta totala, aceste doua componente fiind definitia eficientei maxime.

Care este profilul clientului care apeleaza la un personal trainer?

Sunt persoane care-si doresc o calitate a vietii mai ridicata. De regula sunt oameni care doresc sa intre sau sa reintre intr-o forma sportiva considerata acceptabila de catre propriile lor valori. Fie ca vor sa piarda tesut adipos (grasime), sa-si tonifieze musculatura, sa se pregateasca pentru o competitie sportiva, sa se recupereze dupa anumite traume fizice, sa-si corecteze anumite paramorfisme sau pur si simplu sa-si mentina un anumit tonus, clientii unui antrenor personal isi doresc un singur lucru: eficienta in ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Chiulangii scosi de politie din baruri

Marti, 03 Februarie 2015, ora 19:20

Chiulangii scosi de politie din baruriIn luna ianuarie, elevii care chiulesc de la ore au fost din nou in vizorul oamenilor legii. Politistii au organizat razii in barurile in care adolescenti obisnuiesc sa stea in loc sa mearga la orele de curs, fiind depistati 13 elevi care absentau de la scoala.

"In perioada 19 - 29 ianuarie, politistii Compartimentului de Proximitate al I.P.J. Olt, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Olt, au desfasurat activitati pe raza municipiului Slatina in scopul prevenirii si combaterii violentei in scoli si a absenteismului scolar. In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au verificat 19 societati comerciale situate in zona adiacenta unitatilor scolare si au identificat 13 elevi care absentau nejustificat de la cursuri. Ca masuri, politistii au inaintat informari unitatilor scolare de care acestia apartin", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Activitatile desfasurate de oamenii legii au urmarit depistarea elevilor care absenteaza de la cursuri si frecventeaza unitati de alimentatie publica, informarea unitatilor scolare cu privire la elevii depistati, dispunerea de masuri legale fata de persoanele care servesc bauturi alcoolice minorilor, prevenirea faptelor antisociale in randul elevilor, precum si identificarea unitatilor de invatamant unde au fost comise acte cu violenta si a elevilor violenti.

Actiunea face parte din activitatile cuprinse in planul teritorial comun de actiune - ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Eveniment de Olt ]

Concurs pentru functiile de sefi de post in doua comune din Olt

Marti, 03 Februarie 2015, ora 19:19

Concurs pentru functiile de sefi de post in doua comune din OltFunctiile de sefi de post din comunele Giuvarasti si Garcov, care sunt in prezent vacante, au fost scoase la concurs de catre Inspectoratul de Politie Judetean Olt. Concursul va avea loc la sediul Politiei orasului Corabia, pe data de 18 februarie, iar unica proba de selectie va consta intr-un interviu structurat pe subiecte profesionale.

Pot participa la concurs agentii de politie care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: sa fie agenti de politie, absolventi de studii medii, cu diploma de bacalaureat; sa aiba permis de conducere, minim categoria "B"; sa aiba sau sa obtina autorizatie de acces la informatii clasificate cu caracter "secret de serviciu"; sa aiba sau sa obtina aviz pentru desemnarea/promovarea in structurile politiei judiciare si ca politist rutier. sa aiba 2 ani vechime in specialitatea structurii pentru care se organizeaza examen/concurs; sa aiba 2 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei; sa nu fie sub efectul unei sanctiuni disciplinare si sa nu fie pusi la dispozitie in conditiile art. 65 din Legea nr. 360/2002, cu modificarile si completarile ulterioare; sa fi obtinut in ultimii 2 ani calificativul de cel putin ,,Bine" la evaluarea profesionala anuala individuala; sa fie declarati apt medical si psihologic, pentru promovarea in functia de conducere scoasa la examen/concurs.

Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat "admis" candidatul care are nota ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Eveniment de Olt ]

Politistii din Scornicesti, judecati pentru mita, isi asteapta sentinta

Marti, 03 Februarie 2015, ora 19:19

Politistii din Scornicesti, judecati pentru mita, isi asteapta sentintaProcesul politistilor Viorel Nicusor Tecu si Petre Sanda, agenti de politie rutiera in Scornicesti, a ajuns la final.

Cei doi oameni ai legii au fost judecati de Tribunalul Olt pentru luare de mita, dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau bani de la un sofer pe care il oprisera in trafic. Acestia vor afla vineri daca vor fi achitati sau daca vor primi o pedeapsa cu inchisoarea.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, "in sarcina agentilor de politie s-a retinut faptul ca in ziua de 11.06.2014, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, privind controlul traficului rutier, au oprit pe raza localitatii Jitaru, judetul Olt, autoturismul cu numarul de inmatriculare IF-51-LVS condus de numita T.R. Contrar indatoririlor de serviciu, au intocmit un proces verbal de contraventie care contine date necorespunzatoare adevarului, pentru a nu se suspenda dreptul de a conduce, in schimbul sumei de 200 lei".

Cei doi au fost prezentati Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, insa magistratii au dispus ca doar Nicusor Tecu sa fie arestat, in cazul colegului sau fiind dispusa masura controlului judiciar. Dupa cateva luni petrecute dupa gratii, Tecu a fost pus in libertate sub control judiciar.

In prezent, cei doi politisti sunt pusi la dispozitia Inspectoratului de Politie Judetean Olt, pana la pronuntarea unei decizii finale. In cazul in care vor fi condamnati, cei doi isi vor ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Eveniment de Olt ]

DPAS Slatina asteapta aprobare pentru a distribui alimente beneficiarilor fara cupoane

Marti, 03 Februarie 2015, ora 19:19

DPAS Slatina asteapta aprobare pentru a distribui alimente beneficiarilor fara cupoaneSlatinenii care se afla pe listele suplimentare ar putea intra in posesia alimentelor gratuite cat de curand, daca Directia de Protectie si Asistenta Sociala primeste acordul oficialilor din Ministerul Fondurilor Europene.

Pentru ca beneficiarii care detin cupoane nu se arata interesati sa-si ridice cutiile cu alimente, in timp ce alte cateva sute de persoane asteapta pe listele suplimentare, Directia de Protectie si Asistenta Sociala Slatina a luat decizia de a cere acordul Ministerului Fondurilor Europene pentru a distribui alimentele si catre cea de-a doua categorie, cei fara cupoane. Decizia e motivata in special de faptul ca la nivelul municipiului mai sunt in jur de 700 de persoane care au tichete, dar care, din motive numai de ei stiute, nu se prezinta la depozit sa ridice pachetele. Acest lucru ii impiedica pe ceilalti beneficiari de pe listele suplimentare sa intre in posesia alimentelor oferite de Uniunea Europeana.

Potrivit conducerii DPAS, ritmul de distributie este foarte scazut, in fiecare zi inregistrandu-se nu mai mult de cateva persoane care vin sa ia alimentele.

"Asteptam raspuns de la Ministerul Fondurilor Europene pentru a ne da aprobare sa distribuim celor de pe listele suplimentare, care nu au cupoane. La nivel de municipiu mai avem in jur de 700 de persoane care au tichet si nu vin sa ia pachetele cu produse. Desi depozitul e deschis in fiecare zi, nu avem mai mult de 10 persoane care vin, iar pe listele suplimentare avem 427 de persoane care ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Fara numar" pentru Ciocan

Marti, 03 Februarie 2015, ora 19:19

"Fara numar" pentru CiocanA beneficiat de-a lungul timpului de numeroase contracte cu statul, incasand "fara numar" de pe urma lor. Judecat pentru evaziune, intr-un proces care dureaza de aproape cinci ani, Cornel Ciocan, fratele deputatului Dan Ciocan, primeste amanari tot "fara numar".

Imperiul financiar al lui Cornel Ciocan, la temelia caruia au stat contractele cu statul, a primit o lovitura in 2010, cand Ciocan a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala in forma continuata, refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale si bunurile din patrimoniu in scopul impiedicarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, ambele in forma continuata. Potrivit rechizitoriului, SC Cat Bau International SRL, firma in care Ciocan avea calitatea de asociat si administrator, a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 6.564.017 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA.

La un an de la inceperea procesului venea o prima sentinta - Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti il condamna pe Ciocan la 3 ani cu suspendare, obligandu-l totodata sa plateasca aproape 3 milioane lei catre ANAF. Sentinta a fost atacata la Tribunalul Bucuresti atat de Ciocan cat si de ANAF si DNA, instanta admitand apelul celor din urma. In octombrie 2012, pentru omul de afaceri aflat in postura de inculpat venea "lovitura de ciocan" - 8 ani de inchisoare cu executare si interzicerea dreptului de a mai avea vreo ...

Actualitate / stiri Actualitate252 vizite[ Eveniment de Olt ]

Mai multe bilete de tratament pentru pensionari in 2015

Marti, 03 Februarie 2015, ora 19:19

Mai multe bilete de tratament pentru pensionari in 2015Numarul biletelor de tratament in statiunile balneare a fost marit in acest an, astfel ca pensionarii vor beneficia de alte 10.000 de locuri disponibile in statiunile din tara. Numarul total al locurilor disponibile in statiuni ajunge astfel la 220.000.

Suplimentarea locurilor in statiunile balneare a fost reglementata printr-o hotarare de Guvern aprobata saptamana trecuta, si incepand cu data de 16 februarie pensionarii vor putea beneficia de primele sejururi de tratament.

Actul normativ stabileste ca pot beneficia de tratament balnear pensionarii si asiguratii din sistemul public de pensii, in limita locurilor disponibile. Biletele de tratament sunt acordate in baza criteriilor stabilite, anual, printr-un ordin comun al Casei Nationale de Pensii Publice si al caselor de pensii sectoriale (MAI, SRI si MAPN). Cererile se depun la casa de pensii din raza de domiciliu a solicitantului. Durata unui sejur este de 16 zile. Suma alocata anul acesta pentru cele aproximativ 220.000 bilete este de 308.069.000 lei.

La nivelul judetului Olt, Casa Judeteana de Pensii a primit pana acum in jur de 1.100 de cereri pentru un bilet de tratament.

Actualitate / stiri Actualitate143 vizite[ Eveniment de Olt ]

Obretin, fara inlocuitor in Consiliul Local Slatina

Marti, 03 Februarie 2015, ora 19:19

Scaunul de consilier local in CL Slatina, eliberat in urma demisiei lui Florin Obretin, nu se va ocupa prea curand.

Consilierul local PSD Florin Obretin a renuntat la mandat, in demisie invocand motive personale, iar locul sau in Consiliul Local Slatina urma sa fie luat de colegul sau de partid Vasile Calini. Proiectul privind validarea supleantului de pe lista USL a fost insa retras de pe ordinea de zi a sedintei de marti, din cauza ca nu se stie daca USL mai "traieste" sau nu.

Propunerea privind scoaterea de pe lista a proiectului privind validarea noului consilier a venit din partea secretarului Mihai Idita, care a argumentat ca "la ora actuala nu se stie daca USL mai exista sau nu".

Teoretic, alianta a incetat sa mai existe dupa plecarea PNL de la guvernare, insa "divortul" partidelor nu are deocamdata la baza si o hotarare a tribunalului.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Eveniment de Olt ]

Detalii socante dezvaluite de patronul barului unde a fost ucis Cristi Galbenuse

Marti, 03 Februarie 2015, ora 03:17

Detalii socante dezvaluite de patronul barului unde a fost ucis Cristi GalbenuseUn nou termen in dosarul uciderii sportivului Cristi Galbenuse a avut loc luni la Tribunalul Olt. La acest termen instanta a continuat audierea martorilor din dosar. Astfel, in fata completului de judecata a dat declaratii Cristian Alexandrescu Tomel(foto), proprietarului localului in incinta caruia a fost ucis Cristi Galbenuse. Tanarul este principalul martor al tragediei in urma careia si-a pierdut viata sportivul, fiind si cel care l-a lovit cu sapa in cap pe autorul crimei, Florin Gulie.

Acesta a povestit ca in seara respectiva se afla in barul Vintage iar la un moment dat in local si-au facut aparitia Florian Gulie, Robert Ciuca si un barbat pe nume Iulian Dumitru. Potrivit declaratiei lui Alexandrescu, cei trei il cautau pe un tanar poreclit Curca, cu care au si stat de vorba si care, potrivit acestuia, ar fi coordonat toate "activitatile" din seara respectiva.

Patronul barului a povestit ca a stat de vorba cu cei trei si le-a cerut sa paraseasca localul intrucat acolo era organizata o petrecere privata, moment in care a fost agresat de Florin Gulie si Iulian Dumitru. "Cei doi m-au luat in brate si au incercat sa ma agreseze, insa eu nu am ripostat fizic si am incercat sa le explic frumos ca e bine sa evitam un scandal pentru ca in local era o petrecere privata si nu era frumos sa deranjam invitatii. Dupa cinci minute i-am convins sa iesim afara. Am plecat impreuna cu cei trei (Gulie, Dumitru si Robert Ciuca n.r ) iar ca sa ajungem la iesire trebuia sa trecem ...

Actualitate / stiri Actualitate119 vizite[ Eveniment de Olt ]

Telefonia fixa si mobila, in topul reclamatiilor la OPC Olt

Luni, 02 Februarie 2015, ora 23:17

Telefonia fixa si mobila, in topul reclamatiilor la OPC OltServiciile prestate de operatorii de telefonie fixa si mobila in judetul Olt i-au nemultumit pe multi olteni, dovada fiind numarul mare de reclamatii si sesizari inregistrate la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor Olt. Potrivit reprezentantilor institutiei, in topul reclamatiilor se mai regasesc si electronicele si electrocasnicele sau serviciile de furnizare a energiei electrice.

Controalele comisarilor din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Olt in anul 2014 s-au soldat cu amenzi in valoare totala de 802.250 lei.

"Aceste sanctiuni sunt consecinta deficientelor ce incalca prevederile legale in domeniul protectiei consumatorilor, deficiente depistate la produse alimentare si nealimentare, si servicii - servicii alimentare, nealimentare, financiare. In anul 2014, domeniile in care s-au aplicat sanctiuni contraventionale au fost produse alimentare - 377 sanctiuni, produse nealimentare - 116 sanctiuni, produse financiare o singura sanctiune, servicii nealimentare - 110 sanctiuni, servicii financiare - 2 sanctiuni, pe alte segmente - 160 sanctiuni. Principalele abateri constatate au fost reprezentate de lipsa elementelor de identificare si comercializare, informarea incompleta a consumatorilor cu privire la produsul respectiv, lipsa sau netraducerea in limba romana a instructiunilor de pastrare, utilizare, dozare, precum si a avertismentelor; comercializarea de produse cu durata de consum depasita, neafisarea preturilor intr-o forma usor de citit, neafisarea ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ziua Internationala a Nonviolentei in Scoala

Luni, 02 Februarie 2015, ora 23:17

Ziua Internationala a Nonviolentei in ScoalaZiua Internationala a Nonviolentei in Scoala (sarbatorita pe 30 ianuarie) a fost marcata la Scoala Gimnaziala "Gh. Popescu" Margineni -in saptamana 26-29 ianuarie.

Actiunea a fost initiata in cadrul proiectului international de parteneriat "10 decembrie -Ziua Internationala a Drepturilor Omului" , in colaborare cu Liceul Teoretic "M. Manole" -Republica Moldova-prof. Maia Porombrica, Colegiul "Ioan Kalinderu" Busteni-prof. Iuliana Ciubuc, Colegiul "Ioan Ciordas" Beius-profesor Crina Bercovici, Scoala Gimnaziala Bircii-prof. Mazilu Veronica, Scoala Gimnaziala "N. Coculescu" Scornicesti-prof. Barcan Elena si alte scoli din tara.

Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor in armonie, solidaritate si respect pentru drepturile omului, nonviolenta si pace. Violenta umana este una din marile probleme ale societatii contemporane. Exemple de tipuri de violenta pot fi intalnite zilnic, atat in spatiul public si privat, cat si in cel public institutionalizat, de exemplu, scoala. Din dorinta de a se afirma sau impune, copiii si adolescentii se manifesta violent, iar de cele mai multe ori anturajul dezvolta intre elevi spiritul competitiv, ce poate fi dus la extrem, aparand conflicte, unele grave.

Cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala "Gh. Popescu" implicate in aceasta actiune au fost Iuliana Trasca, Cosmina Amza, Mihaela Minca. Profesorii au transmis elevilor ca Ziua internationala a nonviolentei in scoli este sarbatorita pe 30 ianuarie, insa mesajul ei trebuie ..

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Eveniment de Olt ]

33 de persoane retinute in urma perchezitiilor de duminica

Luni, 02 Februarie 2015, ora 19:20

33 de persoane retinute in urma perchezitiilor de duminicaIn urma perchezitiilor efectuate duminica de Politia Romana in mai multe judete din tara, printre care si Olt, 33 de persoane au fost retinute, urmand sa fie prezentate Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

De asemenea, au fost ridicate documente financiar-contabile, facturi fiscale, suporturi financiare si de stocare a datelor informatice, carduri bancare, dispozitive token si digipass, folosite la tranzactii bancare, 300.000 de lei, un pistol cu gaze a carei autorizatie era expirata si alte 4 arme de vanatoare detinute fara autorizatie. Persoanele retinute sunt cercetate pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2011-2014, reprezentantii a peste 200 de societati comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. De asemenea, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro catre persoanele in cauza, iar banii astfel obtinuti ar fi fost reintrodusi in circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare in baza unor documente fictive. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialistilor Directiei Generale Antifrauda Fiscala si este de aproximativ 30.000.000 de euro. Perchezitiile s-au desfasurat pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Arad, Arges, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Valcea, si Vrancea. In Olt, perchezitiile au avut loc in Slatina, ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trei masini avariate si o statie de autobuz distrusa

Luni, 02 Februarie 2015, ora 19:20

Trei masini avariate si o statie de autobuz distrusaUn tanar de 28 de ani din Slatina a ajuns duminica seara la spital in urma unui accident de circulatie produs pe bulevardul Nicolae Titulescu, in fata Hotelului Parc.

In urma accidentului au fost avariate si trei autoturisme, iar statia de autobuz din zona a fost distrusa. Potrivit politistilor, Iulian B., de 21 ani, din comuna Teslui, in timp ce conducea autoturismul din directia Spitalului Judetean de Urgenta Slatina catre Casa de Cultura a Sindicatelor, nu s-a asigurat corespunzator la efectuarea virajului la stanga, a patruns pe sensul opus directiei de mers si a intrat in coliziune cu autoturismul condus de Cristian C., de 36 ani, din comuna Slatioara, care se deplasa din sensul opus. Din impact, autoturismul condus de Cristian C. a ricosat in refugiul statiei de autobuz, distrugandu-l, dupa care a lovit doua autoturisme care se aflau stationate. "In urma accidentului, a rezultat vatamarea corporala a pasagerului din autoturismul condus de C. Cristian, S. Viorel, de 28 ani, din municipiul Slatina, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, unde a ramas internat sub supraveghere medicala. Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero pentru B. Iulian si 0,47 mg./l. alcool pur in aerul expirat pentru C. Cristian", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Politistii au intocmit acte procedurale pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Eveniment de Olt ]

ITM Olt: 88% din amenzile aplicate in 2014 au fost pentru munca la negru

Luni, 02 Februarie 2015, ora 19:19

ITM Olt: 88% din amenzile aplicate in 2014 au fost pentru munca la negruInspectorii de munca din cadrul ITM Olt au efectuat in anul care s-a incheiat peste 2.000 de controale la angajatorii olteni, urmarind daca acestia respecta prevederile legale in domeniu. Controalele au scos la iveala sute de incalcari ale legii, iar amenzile aplicate au insumat peste 2 milioane de lei.

In anul 2014, activitatea Inspectoratului Teritorial de Munca Olt a fost structurata pe mai multe directii, precum realizarea obiectivelor prevazute in Programul propriu de actiuni pe anul 2014, intensificarea activitatii de control preventiv privind respectarea prevederilor legale din domeniul relatiilor de munca, rezolvarea eficienta a sesizarilor si reclamatiilor primite de la angajati si de la institutii ale statului.

Astfel, prin serviciul control Relatii de Munca, inspectorii ITM au efectuat in 2014 un numar de 2.387 de controale la angajatorii care isi desfasoara activitatea pe raza judetului. Din angajatorii controlati, 395 nu au respectat prevederile legale referitoare la relatiile de munca, fiind aplicate 448 sanctiuni. Astfel, sanctiunile s-au referit la munca la negru - 121 amenzi, nerespectarea prevederilor privind munca de noapte sau munca suplimentara - 132 sanctiuni, nerealizarea masurilor dispuse - 67 sanctiuni, Revisal - 123 sanctiuni, Legea zilierilor - doua avertismente, si Legea 202/2002 privind egalitatea de sanse si tratament intre femei si barbati - trei avertismente.

"Valoarea totala a amenzilor s-a ridicat la suma de 2.081.600 lei, din care 1,8 ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Bacul pentru olimpici, stabilit de MECTS in mai

Luni, 02 Februarie 2015, ora 19:19

Bacul pentru olimpici, stabilit de MECTS in maiOficialii din Ministerul Educatiei au stabilit perioada in care elevii olimpici si sportivii premiati la competitiile sportive internationale vor putea sustine bacalaureatul.

Potrivit informatiilor oficiale, in conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2011, valabila si pentru anul 2015, MECTS organizeaza in fiecare an scolar o sesiune speciala de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a/a XIII-a participanti la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale de bacalaureat. Calendarul sesiunii speciale se aproba prin ordin al ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

"Pentru asigurarea participarii elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a la loturile nationale de pregatire pentru competitiile internationale si la competitiile internationale 2015, propunem spre aprobare organizarea unei sesiuni speciale de bacalaureat, in perioada 16 mai - 29 mai 2015", se arata pe site-ul MECTS.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Bogdan Apostoliceanu a plecat de la Patrimoniu

Luni, 02 Februarie 2015, ora 19:16

Bogdan Apostoliceanu a plecat de la PatrimoniuBogdan Apostoliceanu a plecat de la conducerea Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat (DADPP) Slatina, revenind la primul sau loc de munca - Loctrans.

Apostoliceanu este de azi noul sef al Loctrans, societatea de transport in comun din Slatina, acesta promovand concursul organizat saptamana trecuta pentru ocuparea functiei.

"Loctrans a fost primul meu loc de munca, in perioada 2007 - 2009 am detinut functia de manager marketing al societatii. Mi-am dorit sa ma intorc aici si principalul meu obiectiv este dezvoltarea transportului in municipiul Slatina", a spus Bogdan Apostoliceanu.

Fostul sef al societatii, Ion Ion, ocupa acum functia de director tehnic.

La Patrimoniu, conducerea interimara a institutiei este asigurata de directorul adjunct Mirela Patru, postul devenit vacant prin plecarea lui Apostoliceanu urmand sa fie scos la concurs dupa aprobarea organigramei.

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Eveniment de Olt ]

Protocolul Inspectoratului Scolar cu Universitatea din Craiova continua si in acest an

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 23:16

Protocolul Inspectoratului Scolar cu Universitatea din Craiova continua si in acest anParteneriatul Inspectoratului Scolar Olt cu Universitatea din Craiova se va derula si in acest an, potrivit informatiilor oficiale. Prin intermediul colaborarii, cadrele didactice din cadrul institutiei de invatamant superior ii vor ajuta pe elevii si dascalii olteni sa se pregateasca pentru examenele de bacalaureat, definitivare sau titularizare. Partener in cadrul protocolului este si Casa Corpului Didactic Olt.

Potrivit documentului oficial, colaborarea presupune ca Universitatea din Craiova sa furnizeze programe pentru pregatirea cadrelor didactice in vederea sustinerii examenelor definitivat, gradul didactic II si titularizare in invatamantul preuniversitar, si totodata sa desfasoare cursuri de pregatire pentru elevii din Olt in vederea sustinerii examenului de bacalaureat, si sa asigure accesul elevilor inscrisi la Centrul de Excelenta la cursurile si lucrarile de laborator desfasurate in cadrul Universitatii din Craiova.

Universitatea din Caiova are si o serie de obligatii, printre care se regasesc monitorizarea activitatilor din cadrul programelor, eliberarea de adeverinte pentru toti cursantii care au parcurs si absolvit programele de pregatire, organizarea unor mobilitati pentru elevii si cadrele didactice din liceele din Olt, si studenti si cadre didactice ale Universitatii din Craiova in domeniul consilierii vocationale a adolescentilor, precum si realizarea de ateliere pentru adolescentii care doresc sa se deplaseze la UCV pentru a explora direct optiunile de ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Eveniment de Olt ]

Intalnire in domeniul prevenirii antidrog, la Scoala de Politie

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 23:16

Intalnire in domeniul prevenirii antidrog, la Scoala de PolitieCentrul de Formare si Perfectionare a Politistilor "Nicolae Golescu" a gazduit vineri o activitate organizata in scopul combaterii traficului si consumului de droguri.

La eveniment au participat reprezentantii Centrului precum si reprezentanti din partea Aliantei Internationale Antidrog-sectiunea regionala sud vest Oltenia si Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Olt, dar si personal aflat la diferite forme de pregatire.

In cadrul intanirii au fost prezentate mai multe materiale privind evidenta diferitelor tipuri de droguri de mare risc precum si persoanele predispuse la consumul acestora.

De asemenea au fost prezentate mai multe filme de scurt metraj privind modul de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere si preparare a drogurilor de mare risc precum si efectul pe care acestea il au asupra consumatorilor.

"In incheierea activitatii au fost prezentate prevederile Legii nr.143 din 26 iulie 2000 privind sanctionarea traficului si a altor operatiuni ilicite cu substante aflate sub control national, actualizata, si procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de mare risc si incidenta pe care o au asupra societatii din punct de vedere social, moral si material", a precizat inspector principal de politie Madalin Croitoru, purtatorul de cuvant al Scolii de Politie Olt.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ajuta-l pe Raul sa isi recapete copilaria

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 23:16

Ajuta-l pe Raul sa isi recapete copilariaAu trecut deja prin cele mai cumplite momente pe care le poate trai un parinte, ingropandu-si un copil, dar soarta le-a dat o noua lovitura. Al doilea copil, Raul, a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastica acuta. A raspuns cu greu la tratament si boala a intrat in remisie, dar riscul unei recaderi este foarte mare, spun parintii, care traiesc zi de zi cu teama ca la un moment dat viata lui Raul va depinde de bani.

Raul e o minune de copil, frumos si tare talentat. Creatiile lui - icoane sau picturi, impodobesc intregul apartament in care locuieste impreuna cu parintii si sora mai mica, in Slatina. In camera specifica oricarui baietel de varsta sa, troneaza doua boxe imense, pe care si le-a cumparat mai demult cu banii stransi din vanzarea martisoarelor confectionate de el. Ordonate frumos, langa calculator, stau mai multe flacoane cu medicamente. Paloarea fetei si medicamentele sunt singurele semne ale bolii. Nu-i place sa fie in centrul atentiei. A suferit tare mult atunci cand la scoala s-a aflat ca e bolnav, pentru ca unii colegi mai rautaciosi faceau glume proaste, altii se temeau ca e contagios si il evitau... Ii promit ca din pozele pe care i le fac nu i se va vedea fata, si incepe sa imi povesteasca cate ceva despre el. E un copil sensibil, ai carui ochi mari si frumosi se lumineaza cand vorbeste despre ceea ce ii place sa faca - transforma icoanele in adevarate opere de arta, folosind hartie, aracet si margelute. E o munca migaloasa, in care pune mult suflet. Ii ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Eveniment de Olt ]

Trei slatineni, cercetati pentru furt de curent electric

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 19:20

Trei barbati din Slatina s-au ales cu dosar penal dupa ce s-au racordat ilegal la reteaua de alimentare cu energie elctrica.

Jandarmii olteni au organizat vineri o actiune in timpul careia au depistat, pe raza municipiului Slatina, trei persoane cu varsta cuprinsa intre 37 si 51 de ani, care sustrageau energie electrica.

Potrivit oamenilor legii, acestea alimentau la gospodariile proprii de pe strada Gradiste, din municipiu, mai multi consumatori casnici prin intermediul unor conductori electrici racordati ilegal la reteaua de alimentare, ocolind aparatele de masurare a energiei electrice.

Instalatiile improvizate au fost sigilate si ridicate de catre o echipa de interventie a societatii de distributie a energiei electrice, prezenta la fata locului, au precizat reprezentantii Jandarmeriei. Pe numele celor trei s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt de energie electrica si folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare. Documentele intocmite vor fi inaintate Parchetului, pentru continuarea cercetarilor.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Eveniment de Olt ]

Examene de diferenta la echivalarea studiilor elevilor care vin din strainatate

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 19:20

Examene de diferenta la echivalarea studiilor elevilor care vin din strainatateElevii care au studiat in afara tarii si vor sa se reinmatriculeze in unitatile de invatamant din tara vor trebui sa sustina examene de diferenta la echivalarea studiilor. Situatiile de aceste gen sunt cuprinse in noul regulament scolar, documentul cuprinzand si pasii pe care trebuie sa-i parcurga cei care se afla in aceste situatii.

Elevii care au urmat cursurile intr-o unitate de invatamant din alta tara pot dobandi calitatea de elev in Romania numai dupa echivalarea studiilor urmate in strainatate, si, dupa caz, dupa sustinerea examenelor de diferenta stabilite in cadrul procedurii de echivalare. Elevii respectivi vor fi inscrisi ca audienti pana la finalizarea procedurii, indiferent de momentul in care se solicita scolarizarea, se specifica in noul regulament scolar de functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar.

Potrivit documentului, activitatea elevilor audienti va fi inregistrata in cataloage provizorii, iar alegerea nivelului clasei in care va fi inscris elevul ca audient se va face de o comisie formata din cadre didactice care predau la nivelul de studiu pentru care se solicita inscrierea, comisie stabilita la nivelul unitatii de invatamant si formata din director sau director adjunct si psiholog/consilier scolar. In procesul de evaluare se va tine cont de varsta si nivelul dezvoltarii psiho-comportamentale a elevului, recomandarea parintilor, de nivelul obtinut in urma unei evaluari orale sumare, de perspectivele de evolutie scolara. In cazul in care ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Eveniment de Olt ]

Magazinul Finantelor, tot mai cautat

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 19:20

Magazinul Finantelor, tot mai cautatMagazinul situat in incinta cladirii Finantelor Olt este vizitat tot mai des de oltenii care cauta produse la preturi mici.

In urma controalelor efectuate anul trecut la societatile oltene, angajatii Fiscului au confiscat mai multe produse care nu indeplineau conditiile legale de comercializare. Toate aceste bunuri au intrat in proprietatea statului si au fost scoase la vanzare prin bursele de marfuri, prin magazinele proprii, licitatii publice, in regim de consignatie sau direct de la locul unde acestea se afla. Astfel, anul trecut, prin magazinul Finantelor au fost scoase la vanzare produse alimentare, articole de imbracaminte si incaltaminte, produse de uz casnic, cele mai cautate fiind insa produsele alimentare.

"La nivelul judetului Olt valoarea bunurilor confiscate si intrate in proprietatea privata a statului in cursul anului 2014 a fost de 292.227 lei, cu 36,55% mai mult decat in anul 2013 cand s-au inregistrat intrari valorice de 214.012 lei . Totalul bunurilor valorificate in perioada mentionata a fost de 255.832 lei, ceea ce reprezinta o crestere cu 14,73 % fata de aceeasi perioada a anului precedent, cand au fost valorificate bunuri in suma de 222.991 lei", a precizat Mihaela Marinescu, purtatorul de cuvant al Finantelor Olt.

Bunurile supuse valorificarii care in perioada valorificarii nu au putut fi comercializate sau au depasit termenul de valabilitate, precum si cele care nu au putut fi valorificate vor fi distruse sub supravegherea unei comisii de ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Eveniment de Olt ]

Perchezitii in Olt intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiu de 30 de milioane de euro

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 13:17

Perchezitii in Olt intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiu de 30 de milioane de euro146 de perchezitii au fost facute duminica dimineata in mai multe judete din tara, printre care si Olt, la mai multe societati comerciale si la domiciliile unor persoane banuite ca ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30.000.000 de euro prin evaziune fiscala si spalare de bani. In Olt perchezitiile, 14 la numar, au avut loc in municipiul Slatina, in comunele Slatioara si Brebeni si in orasul Potcoava.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au efectuat 146 de perchezitii domiciliare la persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani in diverse domenii de activitate (IT, constructii). Perchezitiile au avut loc pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Arad, Arges, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Valcea, si Vrancea.

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane, in perioada 2011-2014, reprezentantii a peste 200 de societati comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat.

De asemenea, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro catre persoanele in cauza, iar banii astfel obtinuti ar fi fost reintrodusi in circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare in baza unor documente fictive. Printre firmele perchezitionate sunt Erbasu, UTI, ...

Actualitate / stiri Actualitate131 vizite[ Eveniment de Olt ]

Accident grav la Deveselu

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 23:16

Accident grav la DeveseluUn grav accident de circulatie s-a produs sambata seara in jurul orei 19:30 la intrarea in comuna Deveselu dinspre Caracal. Doua femei au decedat iar alte trei persoane au fost grav ranite.

Un autoturism in care se aflau cinci persoane, printre care si o fata in varsta de 14 ani, a intrat intr-un pom dupa care s-a rasturnat in afara partii carosabile. In urma impactului, ocupantii autoturismului au fost grav raniti. Mai multe ambulante si un echipaj SMURD au ajuns la locul accidentului pentru a prelua victimele. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, plutonierul Alin Basasteanu, fata si soferul autoturismului erau constienti in momentul in care au ajuns echipajele medicale, acestia fiind transportati la Spitalul din Caracal. Intre timp insa, starea minorei s-a inrautatit, medicii declarand ca aceasta si-a pierdut cunostinta. Pasagerul din drepta fata, un barbat, a fost gasit incarcerat, fiind transportat in coma la Spitalul nr.1 Craiova. Alte doua persoane, de sex feminin, au fost gasite in stop cardio-respirator, fiind suspuse manevrelor de resuscitare. Din nefericire, acestea nu au raspuns la manevrele de resuscitare, medicii fiind nevoiti sa declare decesul celor doua.

Potrivit politistilor, accidentul s-a produs dupa ce soferul masinii, care a incercat sa depaseasca un alt autoturism, a pierdut controlul volanului si a intrat in pom.

Actualitate / stiri Actualitate467 vizite[ Eveniment de Olt ]

Accident cu patru victime la Bals

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 23:16

Accident cu patru victime la BalsPatru persoane au ajuns la spital vineri dupa-amiaza in urma unui accident de circulatie produs pe DN 65-E 574, la intrarea in Bals dinspre Slatina. Evenimentul rutier a avut loc in jurul orei 15:00, fiind implicate doua autoturisme.

Potrivit politistilor, vinovata pentru producerea accidentului a fost o femeie de 34 de ani din Craiova, care conducea un Opel Corsa din directia Slatina. Aceasta s-a angajat in depasirea unei coloane de autoturisme, fara sa se asigure, si a intrat in coliziune un VW Passat condus din sens opus de un barbat de 39 de ani, din Caras-Severin. In urma impactului, cele doua autoturisme s-au rasturnat in sant. Patru persoane, cei doi soferi si doua femei-cate una in fiecare dintre cele doua masini, au suferit diferit traumatisme si au fost transportate la spital. "Un ranit aflat in stare mai grava a fost transportat la Spitalul nr. 1 Craiova, alti doi au ramas la Spitalul Orasenesc din Bals, iar un altul a ajuns la Spitalul Judetean din Slatina. Accidentul s-a produs pe fondul executarii eronate si a superficialitatii la volan din partea unuia dintre cei doi conducatori auto", a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Soferita vinovata de producerea accidentului s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Actualitate / stiri Actualitate224 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Noul PSD" se lanseaza duminica. Deputatul Dan Ciocan neaga plecarea

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 23:16

"Noul PSD" se lanseaza duminica. Deputatul Dan Ciocan neaga plecarea"Noul PSD" al lui Mircea Geoana va fi lansat duminica, printre cei vehiculati drept adepti ai noului proiect politic numarandu-se si deputatul de Olt Dan Ciocan.

Senatorul Mircea Geoana, exclus din PSD "la pachet" cu Marian Vanghelie, a anuntat intr-un interviu acordat psnews.ro ca isi va lansa noul proiect politic la finalul acestei saptamani.

"Acest grup de initiativa va fi lansat la final de saptamana. Va fi un prim grup de oameni politici care fac pasul alaturi de mine in acest nou proiect politic, inclusiv parlamentari, senatori si deputati. Duminica veti vedea, pentru ca au fost foarte multe speculatii de presa si nu vreau sa alimentez aici, veti vedea acest prim grup care reprezinta deja grupuri parlamentare in Senat si Camera. Este un grup de initiativa care lanseaza in dezbatere publica principiile fondatoare ale noului proiect social-democrat, noul PSD. Si in premiera in spatiul public si politic romanesc, aceasta noua structura politica va lucra in mod permanent si sistematic cu un brat civic si profesional 'Miscarea Romania noastra', pe care am fondat-o in urma cu cativa ani de zile", a declarat Mircea Geoana intr-un interviu pentru psnews.ro .

Printre cei vehiculati drept adepti ai noului proiect politic se numara si deputatul de Olt Dan Ciocan. Contactat telefonic, acesta a negat vehement plecarea catre formatiunea lui Mircea Geoana.

"Eu sunt cu toata inima acolo unde sunt, continuam activitatea. Mircea Geoana a avut un partid, ce sa mai faca el acum? Pe ...

Actualitate / stiri Actualitate117 vizite[ Eveniment de Olt ]

Deputatul Florin Iordache, audiat la DNA

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 23:16

Deputatul Florin Iordache, audiat la DNAZi plina joi pentru procurorii DNA, la sediul central al institutiei fiind chemate pentru audieri nume sonore ale politicii romanesti.

Printre cei care s-au prezentat de dimineata in fata procurorilor anticoruptie pentru a fi audiati s-a numarat si deputatul de Olt Florin Iordache, potrivit presei centrale. Motivele pentru care acesta a fost chemat la DNA sunt inca necunoscute, deputatul refuzand sa faca declaratii pe aceasta tema.

Florin Iordache este la al patrulea mandat de deputat. Pana in decembrie 2012 a fost membru al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, iar din decembrie 2012 este presedintele Comisiei pentru munca si protectie sociala. In 2013, deputatul a propus modificarea legislatiei, astfel incat procurorii sa nu mai poata utiliza in dosarele de coruptie interceptarile realizate pe mandate de siguranta nationala.

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Eveniment de Olt ]


Prima   <<   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Se strange cercul de suspecti in cazul Andreea Cheroiu
Din primele cercetari ale politiei se pare ca acestia merg pe varianta unui accident rutier, desi ...
La 13 ani a dat nastere unui baietel, medicul i-a cerut spaga
Maria Georgiana Micu este mamica unui baietel de trei luni si jumatate care a fost internata pana ...
Coruptie in Justitie. Dupa ce l-a eliberat de sapte ori pe Bercea Mondial, sefa Tribunalului Olt a ajuns in arest
Presedinta Tribunalului Olt a fost retinuta, ieri, pentru 24 de ore, fiind acuzata de procurorii DNA ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook