Expozitie Vitalie Butescu la Slatina

   

O remarcabila expozitie de pictura propun la Slatina, sub frontispiciul "Ofranda Balcicului", Consiliul Judetean Olt si Muzeul Judetean Olt, la sediul caruia vor fi de admirat, din 11 martie, cateva dintre cele mai reusite lucrari ale unui artist, Vitalie Butescu, care creaza deja de douazeci de ani (ultimii unsprezece, petrecuti la Londra, unde s-a stabilit definitiv in 1999), si care se poate lauda, ca putini altii, cu o sumedenie de expozitii personale realizate in Romania si peste hotare si cu prezenta in numeroase colectii particulare din Europa, SUA si Japonia.

Vernisajul, programat in 11 martie, ora 13.00, la Galeria "Artis", eveniment la care participa, printre altii, istoricul de arta bucurestean Marius Tita, va fi insotit de lansarea albumului de arta "Balcic by Butescu".

"Pictura lui Vitalie Butescu este una a sperantei. Intr-o perioada a derizoriului si imposturii, spiritele adevarate isi cladesc decalogul existential apeland sau cultivand aceasta miraculoasa putere a sufletului. Putini sunt inzestrati in zilele noastre cu virtutea credintei. Esenta artei lui Vitalie Butescu consta in cultivarea inseninarii si a despovararii de rau sau urat. Un veritabil peregrin in paradisul sperantei si al culorilor care incearca sa transmita semenilor sai prin metafore plastice ca o veche casa taraneasca, o fantana, un buchet de liliac, un arlechin sau o gingasa faptura feminina, toate constituie un univers ce tine de esenta vietii", spune, frumos, Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt. ...
Joi, 10 Martie 2011, ora 04:12
Sursa: Gazeta de Olt

Gazeta de Olt
Cele mai citite stiri
Sectia penala a Judecatoriei Slatina, mutata intr-o cladire noua
Proiectul prin care fosta cladire a BNR este restaurata si extinsa pentru a deveni sediu al ...
Noul parc din Slatina, atractie pentru iubitorii de sport si distractie
Noul parc amenajat de Primaria Slatina pe terenul fostei unitati militare nu va fi doar o oaza de ...
Instructor auto de la o scoala de soferi din Slatina, trimis in judecata
Un barbat de 50 de ani, din comuna Strejesti, instructor auto la o scoala de soferi din Slatina, a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor