Botezul Cailor, sarbatoarea straveche desfasurata intr-un decor de basm: "Veneau si pe viscol, e obiceiul pe care-l asteapta un an intreg"

Sursa: Adevarul
Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 17:20
101 citiri
Comuna Slatioara a inregistrat astazi din nou momentul de glorie asteptat un an intreg, sute de proprietari sau simpli iubitori de cai venind sa asiste la "Botezul Cailor", sarbatoarea stearsa din calendarul satului de comunisti si reinviata dupa 1990. S-a ajuns greu astazi la locul destinat competitiei "Botezul Cailor", care de 24 de ani se desfasoara neintrerupt la Slatioara, o comuna din vecinatatea municipiului Slatina. Pe o ninsoare ca-n povesti, gospodarii din aproape 10 comune invecinate ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.