De ce se taie porcul de Ignat. Etnograf: "Daca porcul era negru, femeile opreau din parul acestuia pentru a afuma copiii care plangeau noaptea"

Sursa: Adevarul
Marti, 20 Decembrie 2016, ora 14:06
92 citiri
Daca astazi ritualul sacrificarii porcului de Craciun se programeaza in functie de timpul liber, in vechime se pastra cu sfintenie o anumita zi, legata, ca atatea alte sarbatori, de ritualuri precrestine, peste care s-au suprapus sarbatori ortodoxe.
Si in Oltenia, ca in mai toate zonele tarii, in vechime porcul se taia de Ignat, pe 20 decembrie, una din sarbatorile care aveau legatura cu "imbatranirea timpului". "La popoarele preistorice schimbarea anului, uneori chiar a anotimpurilor, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.