Drama sutelor de invatatori de doua ori dezradacinati dupa ruptura Basarabiei de Romania. "Am un copil de 9 luni care se ofileste pe zi ce trece"

Sursa: Adevarul
Duminica, 08 Aprilie 2018, ora 06:00
59 citiri
Sute de dascali trimisi din Regat, dupa Unirea Basarabiei cu Romania, sa le sadeasca dragostea de carte si de neam copiilor din Basarabia s-au vazut smulsi, in 1940, din locurile care le devenisera casa. Si ca si cum n-ar fi fost de-ajuns, reveniti pe meleagurile natale, unii au fost retrimisi in Basarabia, in 1941. Povestile invatatorilor trimisi la posturi in Basarabia, Bucovina sau in Cadrilater, care in 1940, cand aceste teritorii erau din nou rupte de tara-mama, s-au refugiat pe ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.